Leoparddrengens
Public Key

lørdag den 6. marts 2010

Mere blog-brog

Ingen kommentarer
Ok - så hev jeg proppen ud den anden dag, så lad mig få det overstået.

For noget andet der virkelig irriterer mig i blog-verdenen er smartlog. Og her undskylder jeg mange gange overfor de af mine læsere som bruger systemet - og jeg ved I er nogen stykker. Jeg tror heldigvis også at I ved at jeg godt kan li' jer, at dette ikke er personligt!

Men som læser, især kommentator, er smartlog bare irriterende. Især hvis man bruger Gmail!

For det første: såvidt jeg ved kan man ikke bruge nogle former for html - eller andet markup - i kommentarer. (Og hvas man kan vil jeg meget gerne vide hvad & hvordan!). Hvilket er rigtig irriterende. Det gør ikke så meget omkring teksten, men når man gerne vil linke til noget er det altså lidt sygt. Ligesom det også er irriterende at læse andre som har skrevet et link i en kommentar, og så skulle copy-paste den over i en browser, for at kunne bruge den.

Altså, det er jo internettet det her - skulle vi ikke prøve at være lidt connected?

For det andet: De mails man kan signe sig op til at få, med nye kommentarer?! De virker ikke altid. Dog - som regel. Men man får bare en besked om, at der er kommet en ny kommentar. Så man skal klikke sig ind på bloggen for at læse den.

Og når man bruger Gmail (som jeg) er det ekstra irriterende: for Gmail filtrerer enslydende tekst fra, så jeg skal klikke på et link for at få vist linket til den blog hvor der er kommet ny kommentar?!

De andre gængse blog-systemer (well, ihvertfald Blogger og WordPress) skriver simpelthen den nye kommentar i mailen. Det er god service, og sådan det skal være.

(Hvis man er meget efter at få sin blog højt på en hitliste over blogs, er smartlogs metode jo ret smart - for antallet af hits på det enkelte indlæg bliver jo proportionalt med kvadratet af kommentarer, hvis folk altså er interesseret i at læse hvad der sker i en tråd efter egen kommentar - og det er de fleste vel. Igen - jeg skal på ingen måde anklage smartlog brugere i at tænke i d baner, men det er den eneste fornuftige grund til at lave mailen på den måde, som jeg kan komme i tanke om.)

Jeg kan ikke udtale mig om hvordan smartlog er at bruge, som skribent. Sådan set ønsker jeg da alt godt for smartlog - det er jo dansk, såvidt jeg ved? Derfor syntes jeg også det kunne være fint, hvis en smartlog-bruger evt kunne sende et link til denne post til the powers that be at smartlog - for muligvis er det ting som ganske enkelt kan fixes, og gøres bedre. Og det vil jo være til glæde for os alle.

For det er ikke fordi jeg prøver at starte en jihad i blogverdenen!

Ceterum censeo Facebook esse delendam.

fredag den 5. marts 2010

Kædebrev

Ingen kommentarer
Jeg har sådan en fornemmelse af, at der blandt journalister cirkulerer et kædebrev om, hvem og hvad der ligger bag lækken i både jægerbogssagen og Irak/jæger-lækagen.

Et kædebrev hvor flere og flere får fortalt sandheden - men under trusler om forbandelser af enhver tænkelig art, hvis de enten bryder kæden, eller bryder deres "kildebeskyttelse".

Og at denne kæde efterhånden er blevet en af de mest effektive og absurde beskyttelser imod at noget skal komme til offentlighedens kendskab - for alle! i journaliststanden kender sandheden, men alle er edssvoren på ikke at røbe den - under undskyldninger som kildebeskyttelse eller offentlighedens interesse (say what?!)

Vi er i en mærkelig pseudo-videns-verden hvor det må røbes hvad andre muligvis ved, men man må ikke røbe hvad man selv ved. Således at medlemmerne af pressen, for at sørge for deres tilgang til viden, sørger for at hemmligholde deres egen viden. Og hvis de får konkret viden om hvad andre medlemmer ved, kan dette ikke bruges, for det vil være brud på broderskabets regler - kun rygter er fair game.

Vi befinder os åbenbart i et intrigeland - jeg kan godt føle mig henført til Firenze i starten af 1500-tallet, med Niccolò Machiavelli til at lede modstandernes trin. Han ville vide, hvad tingene gik ud på, og hvordan man skulle gebærde sig - ligesom det lader til andre ved nu om dage.

Vel at mærke folk som ikke omtales, som ikke behøver omtale - men vil du vide, hvad som skal holdes hemmeligt, må du også holde dem hemmelige.

Ceterum censeo Facebook esse delendam.

Google: Hvordan laver man batterier

Ingen kommentarer
Endnu et spørgsmål er pinget ind, via Google.

Jeg går her udfra, at der er tale om elektriske batterier, og ikke et kanonbatteri - for det er det ordet batteri oprindeligt stammer fra.

Et elektrisk batteri er nemlig i virkeligheden en samling af elementer (på engelsk cells) - og bruges derfor egentligt forkert i dagligt sprog. Et "rigtigt" batteri er for eksempel et 4,5 volts batteri, som består af 3 1,5 volts elementer - dette kan man se hvis man åbner det.

Hvor det typiske "batteri" på 1,5 volt består af en enkelt kemisk enhed, og dermed egentligt er et element.

Hvis man selv skal lave et batteri, som del af et forsøg eller lignende, ville jeg gå tilbage til begyndelsen: da Allesandro Volta opfandt sin såkaldte Volta-søjle.

Hvert element i sådan en Volta-søjle består af en plade kobber og en plade zink, med et stykke pap imellem, som er vædet i en syre- eller baseopløsning. Dette gievr et element der leverer 1,1 volt, men ved at stable flere elementer på hinanden, i en søjle (et batteri!), kan man opnå højere spændinger.

Se mere om Volta-søjlen (på dansk) eller om the voltaic pile (større opslag på engelsk).

Ceterum censeo Facebook esse delendam.

Dinosaurernes uddøen, igen

Ingen kommentarer

Well, det lader til at der nu er ved at være en vis videnskabelig konsensus om Yucatan-meteor teorien. Jeg vil dog fastholde min egen ægspiser teori, indtil overvældende beviser taler imod den.

Jeg må dog også indrømme, at både min egen teori og Yucatan'en er i hård konkurrence med den forklaring jeg tilfældigt så i Spademanns Leksikon i går. Ifølge denne er det månen som er skyld i at dinosaurerne bogstaveligt blev tværet ud.

Ceterum censeo Facebook esse delendam.

Quiz 60: Hvilken spise

Ingen kommentarer
Denne traditionelle forårsret har navn efter de ovale melboller den laves af, samt det bestik man bruger til at spise dem med.

Oprindeligt landkost, men i dag forbindes det mest med slik i forskellige former.

Svar findes her.

Ceterum censeo Facebook esse delendam.

Statistisk entydigt: Gå af, dronning!

Ingen kommentarer
En meningsmålig foretaget af Capinion (eller var det Megacent?) har slået fast at en ovevejende del af befolkningen mener Dronning Margrethe bør gå af.

Om ikke nu, så inden for de næste 50-100 år. "Hun bliver jo ikke yngre," som den mest typiske modstander af, at dronningen bliver siddende på tronen mere end 100 år endnu udtaler (han er blikkenslager fra Fredericias opland, hedder Werner, og går til bowling i fritiden.)

"Sikke noget vrøvl," forsvarer dronningens mest statistisk ivrige forsvarer hende, "dronningen har den alder dronninger skal have, og hun kan sagtens blive siddende sålænge hun selv vil, og lidt til." (Der er statistisk tale om en frisørelev fra Rødovre ved navn Tinna (med to n'er), som er single, men altid på udkig (ring til mig, drenge!), som har Telenor som teleselskab.)

Undersøgelsen viser også, at hvis det var op til hun-katte havde vi slet ikke et kongehus, for 80% hunkatte foretrækker Whiskas fremfor et kongehus.

Meningsmålingen er foretaget ved telefonopkald til et repræsentativt udsnit af landets befolkning mellem 16 og 16:30 og er behæftet med en usikkerhed på +/- 84,5%.

Det skal understreges at ingen dyr kom til skade under rundspørgen (men enkelte katte blev dybt fornærmede.)

Ceterum censeo Facebook esse delendam.

torsdag den 4. marts 2010

Google: Hvorfor er skinheads skaldede

1 kommentar
Dette bliver endnu et indlæg i min nye serie, hvor jeg forsøger at besvare Google-spørgsmål. Spørgsmålet her, hvorfor er skinheads skaldede, så jeg første gang pinge ind for et par uger siden, og så igen i dag.

Først tænkte jeg, at det var da et åndssvagt spørgsmål, for det ligger jo ligesom i konceptet & navnet. Så gik det op for mig, at spørgsmålet jo nok gik på: men hvorfor lave det koncept i første omgang? Hvad ligger der bag? Et antropologisk/kulturelt spørgsmål med andre ord.

Og da det så atter pingede ind, satte jeg mig for at finde ud af, hvad årsagen vel kunne være.

Heldigvis var det ikke svært at finde, hvad der lyder som en udmærket teori - nemlig i Wikipedias opslag om skinheads - som faktisk er ganske interessant. Men de tilbyder ihvertfald denne forklaring:
Around 1965, a schism developed between the peacock mods (also known as smooth mods), who were less violent and always wore the latest expensive clothes, and the hard mods (also known as gang mods), who were identified by their shorter hair and more working-class image.[7] Also known as lemonheads and peanuts, these hard mods became commonly known as skinheads by about 1968.[8] Their shorter hair may have come about for practical reasons, since long hair can be a liability in industrial jobs and a disadvantage in streetfights. Skinheads may also have cut their hair short in defiance of the more middle class hippie culture popular at the time.[9]
Og det lyder sådan set fornuftigt nok? Check hele indlægget, og følg eventuelt nogle af kilderne der henvises til.

(Grunden til at spørgsmålet havner hos mig, går jeg ud fra skyldes, dette tidligere indlæg, om da jeg var  skinhead. Hvis nogen skulle være nysgerrig.)

Ceterum censeo Facebook esse delendam.

MAME

Ingen kommentarer
Jeg stiftede først kendskab til videospil på færgen til Oslo, da har jeg været 6 år gammel. Det har været "tv-tennis" hvor en kugle røg frem og tilbage over skærmen, og man skulle stoppe den før den røg over baglinien.

Og siden har det været Space Invaders, et cowboy skydespil, et tank spil, og så var der vist også et med at køre rundt med nogle biler på en meget lille bane, og undgå olien på vejene.

Jeg og min bror fik så siden en spillekonsol, hvor man på eget fjernsyn kunne spille TV-tennis + 3 andre spil (aller varianter af det samme).

Men spilleriet på datidens arcade spil tog først rigtigt fart, da jeg og min evige ven, opdagede at der var kommet spillemaskiner på den lokale kinagrill: Pacman og Galaxian. Og jeg husker hvordan jeg fik vabler på indersiden af langemand, efter for langvarig og belastende kontakt med joysticket.

Det blev starten på nogle år med et vanvittigt højt forbrug af en-kroner, hvor vi rendte rundt på områdets kinagriller - spillemaskinerne afgjorde hvilke der var hotte - og proppede penge i. Gog-ror-i-lol-lol var vores kode på røversprog, om hvad vi skulle tilbringe aftenen med.

Vores store drøm dengang - den totale uopnåelige utopi - var at have vores egen maskinpark, så man kunne spille hvad man ville så tit man ville.

Efterhånden blev vi jo så ældre, fik andre interesser. Og PC-spillene kom, med deres længere fokus end de par minutter man kunne opnå med 2 kroner på de gamle maskiner. Så interessen for betalingsmaskinerne gik fløjten, og i dag kan jeg kun ryste på hovedet over de enorme monstrummer der står i kælderen under Palads.

Tilgengæld er den gamle utopiske drøm jo allerede for nogle år siden blevet til virkelighed, med MAME: Multiple Arcade Machine Emulator. Som er et program som kan emulere de gamle maskiner.

Man skal så også hente ROMs for de spil man ønsker at spille - og det er naturligvis ulovligt at spille sådan en ROM, medmindre man også ejer en spillemaskine med spillet, eller på anden måde har en licens til det (nogle er faktisk givet fri).

Når man så har sin MAME og sine ROMs kan man ellers spille løs - jeg vil dog anbefale at man anskaffet et joystick, helst et som kan minde om de gamle - et game pad kan anbefales.

Hvis man så også fyrer op under frituren, og får nogle til at stå og heppe omkring en, kan illusionen af kinagrill årgang 1982 næsten gøres perfekt.

Jeg må så sige, at jeg faktisk ikke gider spille det så meget nu. Jeg er mere til de spil med bredere fokus - såsom Dragon Age: Origins eller Civilization. Men det er sjovt at genopleve - og det er sjovt lige pludselig at komme i tanker om et obskurt spil, som man måske prøvede på en endnu mere obskur grill i Dragør, og så ikke siden fik spillet, men altid havde lyst til at prøve mere.

Og så er det faktisk også ret sjovt at vise til drengene - og de gode spil holder altså endnu. (Det er så også lidt morsomt, at man får at kunne spille skal komme penge i - det sker så selvfølgelig ved tryk på en tast - det giver altså en lidt anden fornemmelse).

Her kan den seneste udgave af MAME downloades. ROMs må man lede lidt efter, men de har en rigtig stor samling på ROM-World.

En af dagene laver jeg et indlæg om mine yndlingsspil fra dengang, med links.

Ceterum censeo Facebook esse delendam.

Hvor langt ude er man så?

Ingen kommentarer
Et firma har fundet på at udgive software, som skal finde pornobilleder på computere. Det er ikke mit indtryk, at det specielt er målrettet jagt på børneporno, så man må gå ud fra at målgruppen er folk som vil have styr på partnerens samling.... eller eventuelt mødre som er bekymret for hvad poderne dog laver på det dér internet.

Softwaren ligger på en usb-stick, så den er lige til at gå til (og ikke efterlader spor på den undersøgte computer velsagtens.)

For mig at se, er det en ret tvivlsom ting at gå i gang med - hvis en partner ikke har valgt at involvere én i sine pornovaner (om nogen), er det nok fordi man ønsker at holde dem private. af den ene eller anden grund.

Jeg går dog udfra, at den stick ikke går igennem sikkerheden i computerens operativsystem. Og så er det - såfremt man har administratorrettigheder til sin computer - ret enkelt at lukke af for adgangen til de filer. Og så "hjælper" sticken jo ikke meget - udover at tilføre en del paranoia til et forhold.

Og hvis sticken rent faktisk bryder igennem sikkerheden - så skal man være klar over at det man gør er en strafbar handling.

Synes altså sådan en stick - eller snarere et eventuelt marked for den - er symptom på en underlig tilgang til tingene, Og jeg ville ihvertfald nok foreslå en samtale med partneren først, hvis ens mistanke til hans/hendes pornobrug gør at man har lyst til at forsøge sig med sådan en stick.

Ceterum censeo Facebook esse delendam.

Dans i Bilka

4 kommentarer
Tja, det er vist set før, og mere imponerende (mildest talt) - men døm selv:Me thinks de mangler en Leoparddreng, ret meget? Som nævnt blev jeg kontaktet med henblik på at være med til at fremme virale kampagner. Og det her er så den første af den slags, så jeg bliver altså betalt for det hvis I kigger på den.

Jeg kan fortælle at de skriver om kampagnen, at lignende dance-attacks vil ske i ni Bilka-varehuse i uge 9-11 (... så er man advaret); denne optagelse er fra Bilka i Fields 28/2.

Ceterum censeo Facebook esse delendam.

onsdag den 3. marts 2010

Tankevækkende galningeblogs

4 kommentarer
Normalt kunne jeg ikke finde på at nedgøre andre blogs - det er udtryk for dårlig stil, efter min mening, og hvis man ikke kan lide en blog, kan man jo bare holde sig væk og ignorere den. Så længe der ikke er tale decideret opfordringer til vold eller lignende. Det er ihvertfald min grundholdning.

Men det er da heller ikke en specifik blog jeg vil brogge og undre mig over her, men et blog-kompleks.

Nemlig TV2s. For når jeg indimellem kører nedad forsiden på blogbot.dk, og jeg ser et indlæg som tydeligvis er langt ude i hampen, viser det sig næsten altid - 9 ud af 10 gange, eller så - at indlægget hører til på en TV2-blog.

Rigtig mange af dem er racistiske/små-fascistiske, men der er såmænd også en del der falder i nogle venstrefløjs-grøfter. Og så er der dem der er så ubehjælpsomt skrevet, at de er umulige at klassificere - det er simpelthen ikke til at forstå indholdet.

Gennemgående blandt disse galninge-blogs en meget hadfuld tone og en paranoid indstilling. Og et udtryk for mangelfuld kontakt med virkeligheden.

(Det skal selvfølgelig understreges, at jeg ikke mener alle blogs på TV2 falder i den kategori - min observation er bare, at rigtigt mange af den type blogs, stammer fra TV2.)

Det jeg virkelig finder påfaldende i den anledning er, at TV2 kører moderation på deres blogs: altså, de har regler for hvad der må skrives, og hvis man som læser synes de regler overtrædes kan man klage over det. (Iøvrigt nogle ret underlige regler med nogle ting.)

Så - hvordan kan det være, at et blogmiljø som på papiret er modereret, tiltrækker rigtig mange ekstreme bloggere, som konstant overtræder samme regler, eller bevæger sig konstant på grænsen af for ekempel 266b (ofte over) - og der i øvrigt tilsyneladende ses gennem fingre med det fra moderatorernes side.

Når nu langt de fleste blogs, som laves i umodererede miljøer, er langt fredeligere - moderate om man vil?

Har det noget at gøre med, at når der er moderation udefra, holder man op med at moderere sig selv? Eller er det fordi bestemte typer, søger hen hvor de kan afprøve nogle grænser? Altså - fordi grænsen er der, skal den udfordres?

Eller ligger det simpelthen i, at TV2 har en meget bred brugerskare, som mere eller mindre får smidt en blog  i nakken, når de registrerer sig for at spille eller se Sputnik, eller andet?

Jeghar ikke noget svar - men jeg synes det er et lidt interessant spørgsmål - også i en bredere sammenhæng, end blot blogverdenen. (Man kan for eksempel spekulere på - hvis Jyllands Posten var en person, ville den så skrive på TV2 blog).

Ceterum censeo Facebook esse delendam.

Et samråb

Ingen kommentarer
Ældste: Jeg er nået til bane 4!
...
Æ: JEG ER NÅET TIL BANE 4!
Mig: Han er inde i stuen, han kan ikke høre dig...
Æ: Nå?! JEG ER NÅET TIL BANE 4!
Yngste: HVAD?
Æ: JEG ER NÅET TIL BANE 4!
Y: I HVAD?
Æ: JEG ER NÅET TIL BANE 4!!
Y: I HVAD?!
Æ: JEG ER NÅET TIL BANE 4!!!
Y [kommer løbende] I hvaffor et spil?!
Æ: Nåhr?! I DET JEG SPILLEDE FØR!!
Y [nu ved computeren]: Hvorfor råber du, du råber hele tiden?!


*suk*

Ceterum censeo Facebook esse delendam.

En sammenhæng?

2 kommentarer
Da jeg kom ned i min opgang for lidt siden stod hoveddøren på vid gab - og efter temperaturen på trappen at dømme, havde den været sådan længe. (Døren binder i nogle positioner, og kan sætte sig fast, hvis man ikke er opmærksom.)

På gulvet i opgangen lå en forgyldt amagernøgle (tror jeg det hedder, men kan ikke få det bekræftet på nettet - altså sådan en gammeldags stor nøgle).

På opslagstavlen var et nyt opslag, som jeg ikke ved hvem har hængt op: HUSK TEMA-AFTEN OM DEMENS - som åbenbart er på DR2 på lørdag. Sedlen stod alzheimerforeningen bag.

Og nu kan jeg så ikke lade være med at spekulere på, om der er en sammenhæng mellem de tre ting?

Ceterum censeo Facebook esse delendam.

Be My Baby

Ingen kommentarer
Der var et interview med Johnny Depp tidligere i dag, i anledning af Alice in Wonderland-filmen, hvor jeg bemærkede at han var begyndt at tale med fransk accent.

Og tænkte så, at det må vel være noget han har lært af konen, Vanessa Paradis (og vel også det faktum at de bor i Frankrig?). Og kom så til at tænke på denne sang fra start-90'erne, som jeg måtte hører konstant, fordi min lille sorte sambo var helt vild med den. (Muligvis fordi hun faktisk lignede Vanessa en del...)


Ceterum censeo Facebook esse delendam.

Heller ingen tæsk idag

Ingen kommentarer
Det var jo ellers med stor glæde det blev proklameret, at næsten alle skole-elever her i foråret skulle nyde godt af de nationale tæsk.

Uheldigvis er der problemer med materialerne - jeg går udfra det er noget med nogle spanskrør, som ikke er solide nok - hvilket betyder, at igen i dag går 15.000 elever glip af deres lovede tæsk.

En trist situation er der stor enighed om - men lærerne fortsætter med at være på tværs, og synes selv de skal have lov til at bestemme hvordan de skal tæske børnene; helt grundliggende er de imod princippet om at give de elever som er gode til at klare tæskene endnu hårdere tæsk, hvilket ellers er et af grundprincipperne i tæsk-metoden. Men vist også det der gør at materiellet går i stykker.

Ceterum censeo Facebook esse delendam.

Google: Hvordan laver man en dildo?

Ingen kommentarer
Dette er første del af ny serie, hvor jeg vil prøve at besvare spørgsmål, som kommer ind via søgeord på Google - så jeg forhåbentlig kan få en eller anden form for orakel status. Og dette her kom så i går: hvordan laver man en dildo.

Det er så ikke fordi jeg har en nøjagtig opskrift - jeg går udfra det er noget med en hård kerne, med latex omkring i som kommer i en form. Og hvis det skal være med vibrationer eller lignende, skal det så være en elmotor + batterier som er del af kernen.

Men faktisk er det sådan, at jeg kan fremvise et filmklip, hvor det mere eller mindre demonstreres hvordan man tager mål til sådan en. Det er Julie Berthelsen som har fået Jakob Deleuran (Nikolaj Steen) på besøg - og så skal der laves model. For det er åbenbart Julie Berthelsens hobby, at lave modeller af pikke.

(Det er fra Manden med de Gyldne Ører, vist på DR2. De relevante dele begynder 1:20 inde.)

[Opdatering]: Nå, det klip er blevet fjernet - men se eventuelt mit nyere indlæg om hvordan man laver en dildo - det giver muligvis bedre information.

Og her bringer jeg så i stedet en omtale af det der Clone-a-Willy kit, som vistnok var det de brugte i Manden med de Gyldne Ører:


Og så er der denne guide:

Ceterum censeo Facebook esse delendam.

tirsdag den 2. marts 2010

Imponeret af VG

Ingen kommentarer
Indimellem sker det, at jeg gennem medierne bliver mindet om eksistensen af det norske dagblad VG (Verdens Gang).

Det er godt nok ikke fordi jeg kender meget til det - jeg har faktisk kun læst det én gang. Da blev jeg tilgengæld meget imponeret!

Bladet er jo Norges pendant til Ekstrabladet, men jeg må sige den udgave jeg så, var et nummer... længere ude. (Det er ca 20 år siden, så VG har sikkert ændret sig noget siden. Det har Ekstrabladet ihvertfald - ikke ligefrem til det bedre.)

Anyway, jeg stødte på bladet ved at det lå efterladt på det bord på Burger King hvor jeg på vej til min bror ville nyde en Whopper. Og begyndte at læse i det, som jeg gør med ting der kan læses, som ligger foran mig.

Og stort set alle artikler handlede om ting under bæltestedet, på den ene eller anden måde - og så i det her norske sprog, som man jo ikke kan lade være med at finde lettere morsomt. (Beklager, kære norske læsere!)

Der var således også adskillige artikler med noget om "homser og lesber"... og det tog mig altså noget tid, før jeg fandt ud af at det var bøsser & lesbiske, der var tale om.

Men hovedhistorien netop den dag tog prisen: den handelde om en overvægtig kvinde, som var blevet sur på sin mand - han havde vist på forskellig vis tyranniseret hende gennem mange år. Hvorfor hun skubbede ham ned ad trappen i deres hjem.

Dan han fortumlet forsøgte at komme op, havde hun så anbragt sit nøgne underliv på hans hovede, således at hans mund og næse blev dækket, og holdt ham fast med hænderne... og kvalt ham på denne måde.

En historie jeg stadig husker her mange år efter - og jeg blev så glad for avisen, at jeg tog den med til min bror, og forærede ham den. Muligvis var det hans fødselsdag.

Så jeg er fuld af respekt for VG!

Ceterum censeo Facebook esse delendam.

Tak for mails!

7 kommentarer
Jeg så den anden dag i Go'Morgen Danmark, at en vis kendis ved navn Michael Bjørnson* var trådt frem, og fortalte om de mange sms'er og emails han fik - med frækt indhold fra ukendte kvinder.

Og hvis det nu er den seneste mode indenfor kendis-industrien, vil jeg også være med: jeg får også rigtig mange emails med frække beskeder, forespørgsler og forslag. Og ikke mindst billeder - hvis indhold jeg ikke kan fortælle nærmere om, men lad mig bare sige, at de er endog meget private!

Jeg ved jo godt det er en af de ting, der følger med at være kendt - men jeg må indrømme at jeg ikke helt har vænnet mig til det endnu. Når det så er sagt, bliver jeg da beæret over at nogen tænker på mig, og kan lide det jeg laver - og ikke mindst bliver jeg da beæret over nogle af de tilbud der kommer.

Men jeg har altså lidt svært ved at svare på alle henvendelser - nogle gange bliver jeg faktisk lidt paf, og ved ikke helt hvad jeg dog skal svare. Andre gange har jeg bare ikke tid - for jeg får altså rigtig mange henvendelser, og jeg skal jo også have tid til at skrive på bloggen med videre.

Andre ville måske sætte en sekretær til at svare "personligt" tilbage, men sådan er jeg ikke. Og så er det jo også nogle breve som er skrevet til mig meget personligt, så dem vil jeg ikke sådan lade andre se! Ingen skal sige Leoparddrengen ikke er diskret.

Men jeg læser alle de mails jeg får, og kigger på alle billederne - så hvis du har skrevet til mig, så vær sikker på der er blevet sat pris på det, også selvom jeg ikke har svaret! Og I er utrolig smukke, allesammen!

Så bliv endelig ved med at skrive og sende billeder - der bliver sat pris på det!

P.S. @NuserGøj: 24 cm

* Og hvem er det så lige det nu er??

Ceterum censeo Facebook esse delendam.

mandag den 1. marts 2010

Leoparddrengen beklager fejlen

Ingen kommentarer
I et tidligere indlæg, fortalte jeg hvordan Camilla Broe havde fået ½ års ophold i USA med alt betalt. Det viser sig nu ikke at være tilfældet - for hun skulle selv betale rejsen den ene vej.

Jeg skal beklage fejlen - og kan kun undskylde mig med, at mange ting i den sag har overgået min ellers livlige fantasi.

Men herfra skal rettes et tillykke til Camilla Broe og datter over i dag at være blevet genforenet, trods alt.

Ceterum censeo Facebook esse delendam.

Hvad er nu det?

5 kommentarer

Jeg har på det sidste leget lidt mere med web-siden af ting end jeg er vant til, herunder lidt layout og design. Som jeg ellers plejer at prøve at få overstået så hurtigt som muligt, eller alerhelst overlade til andre.

Men der er faktisk for første gang sket det, at jeg begynder at få lidt føling for CSS*. Altså, jeg har jo altid vidst at det i teorien var smart, og det rigtige at bruge. Men når man nu lige akkurat gider nedværdige sig til HTML*, og har vænnet sig til det, så er CSS altså lidt sygt også at skulle bruge.

Når altså man ikke er designer, vel at mærke.

Jeg tror et af problemerne ved CSS, er at syntaksen er så anderledes HTML - og jeg forstår stadig ikke hvorfor man ikke kunne få de to dele til at være lidt mere ens og intuitive. Men filosofien har jo muligvis nok været, da man fandt på CSS, at det gjaldt noget andet end HTML, og så skulle det sgu også skrives på en anden måde. Så folk vidste det var noget andet. Måske har de endda tænkt, at det jo aldrig ville være de samme folk, der rodede med både CSS og HTML.

Ja, i en utopisk verden måske. Men den tror jeg nu ikke på. Og jeg tror altså heller ikke på, at jeg skulle være den eneste, der har siddet med noget html, hvor der skulle bruges en inline style, og været i tvivl om hvad jeg skulle sætte af tegn næste gang: et '=', et ':', et ';' eller et '"'. Og hvis man så er ind i at det er noget javascript der skal skrive inline stylen, og det hele skal escapes rigtigt. Så kan man godt blive en anelse irriteret.

Eller er jeg den eneste?

Nå, anyway - jeg synes stadig godt det kunne være smartere integreret, men jeg er altså også som sagt ved at få lidt føling for det der CSS. Og det er sgu meget rart!

*HTML og CSS:
Selv de fleste ikke-nørder, der har levet med internettet noget tid, ved vel lidt hvad HTML er? Meget kort fortalt er det det kode, som fortæller hvad indholdet på en web-side er.

I gamle dage indeholdt HTML'en også oplysning om hvordan indholdet skulle se ud, altså designet. For det er det enkleste og hurtigste, og man havde mest statisk indhold dengang.

Problemet er, hvis indholdet ændrer sig - så er man samtidig nødt til at holde styr på designet, og det bliver meget hurtigt et mareridt.

Men det allerstørste problem er, når man finder ud af, at man altså vil give sit website en ansigstløftning, og ændre på hvordan det ser ud - men indholdet skal være det samme. Det er en næsten uoverkommelig opgave hvis design og indhold er blandet sammen.

Derfor fandt man på CSS, som bruges til at beskrive hvordan indhold skal se ud, men ikke aner noget om hvad indholdet er.

I en ideel verden kan du så lave dit indhold, og i det sige hvilke designelementer der bruges.

Hvis du senere ønsker at ændre på indholdet gør du bare det; og hvis du ønsker det hele skal se anderledes ud, ændrer du bare på designelementerne.

Og så eneklt er det naturligvis ikke i praksis, me det er teorien bag. Og der er da ingen tvivl om, at det gør livet meget nemmere, hvis det gøres rigtigt.

(Jeg har så også et par gange i mit liv været ude for jeg skulle gøre noget ved et site, hvor CSS'en var den værste spaghetti man kan forestille sig - fordelt på mange forskellige filer, og inden i hver fil splittet særdeles mystisk op. Så hvis man ændrede et sted havde man ingen idé om hvad det havde af konsekvenser andre steder.

Og når man så ovenikøbet er havnet i en gruppe, som retter rask væk i CSS'en, selvom man har sagt at det er nødt til at foregå disciplineret, fordi tingene er som de er.... så kan man godt blive en anelse træt. Det er heldigvis længe siden nu.)

Nå... nogenlunde styr på HTML. Begynder at få det på CSS. Så mangler vi bare at få afskaffet Internet Explorer, så kunne jeg såmænd blive nogenlunde tilfreds webprogrammør. Lidt spild af ressourcer, men wtf.

Iøvrigt... den der CSS-kop på billedet? Det er altså ret god værkstedshumor!

Ceterum censeo Facebook esse delendam.

søndag den 28. februar 2010

Et besynderligt valg

Ingen kommentarer
Søren Gade har - som en anden farao - valgt at udødeliggøre sig selv, ved at bede en dokumentarist forevige sine sidste døgn på ministertaburetten.

Det kan man jo mene om hvad man vil. Og undre sig lidt over hvad det egentlig skal gøre godt for. Men fint nok.

Christoffer GuldbrandsenDet der virkelig undrer mig er valget af instuktør til filmen, en vis Kasper Torsting. Han er vist ikke særlig kendt inden for politik-området, er ifølge en Google-søgning mest kendt for sin film om Jon fra Popstars?!

Hvorfor nu det, når vi har en anerkendt dokumentarist i Christoffer Guldbrandsen, som før har skabt interessante film om livet bag facaden hos politikerne, for eksempel dokumentaren om Ny Alliances valgkamp (Dagbog fra Midten) og om Mogens Lykketofts ditto (Lykketoft Finale).

Se, det forstår jeg ikke helt....?

Ceterum censeo Facebook esse delendam.

Farvel til Top 10

Ingen kommentarer
Nu hvor OL slutter, og interessen for curling-kalenderen stille og roligt falder, må jeg nok indstille mig på at det er sidste dag for mig i Top-10 på Chart.dk. Det er ikke fordi jeg går så vanvittigt meget op i den placering, må jeg dog sige.

Jeg meldte mig oprindeligt til, da jeg tænkte det kunne give noget trafik den anden vej. Men det er faktisk forbløffende lidt, der gør det - selv når man ligger på første side.

Men det var da underholdende at følge sitet her banke op gennem rækkerne, nu må jeg så bare indstille mig til at turen går den anden vej. Meen jeg håber da i det mindste at kunne blive i Top-30...

Ceterum censeo Facebook esse delendam.

Hjælp til søgning

6 kommentarer
Dagligt havner der søgninger her, hvor jeg må gætte mig ret meget til hvad der gentligt mentes med hvad der blev søgt på - og det er jo synd, for så er sandsynligheden jo ikke så god for at søgningen lykkes.

Da en fejl jo nemt kan ske flere gange, vil jeg prøve at hjælpe med dette lille skema - som sikkert bliver større efterhånden - nu er der ligesom gjort en begyndelse, jeg kan arbejde videre på efterhånden som nye dukker op.

Det du søgteMente du ikke i virkeligheden:
bodage knudebondage knude
bolle vender*bollevenner
dennis klarskov**denice klarskov
do ein dingso ein ding
fre pronfree porn
frak fissefræk fisse
frugt ellerfrugt eller grøntsag
køn sde le dkkønsdele dk
piger ngnepiger nøgne
sit trausit gloria mundisic transit gloria mundi

* Jeg skal gerne indrømme - det kan være en som er ude efter ikke alt for krævende job i bageri.
** Hvad den angår kan jeg så godt forstå de havner her, på grund af iWad'en.

Ceterum censeo Facebook esse delendam.

Det "femte kraftigste siden år 1900"

Ingen kommentarer
Når DR skriver, at kæmpeskælvet på 8,8 i Chile er "det femte kraftigste registreret siden år 1900", så går jeg ud fra, at det betyder at det er det kraftigste skælv hidtil målt?

Hvilket undrer mig, for det ved Indonesien i 2004, som forårsagede den store tsunami, var så vidt jeg husker endnu kraftigere: 9,0.

Men det femte kraftigste siden år 1900, må vel betyde, at fem gange siden år 1900 er det sket, at et jordskælv er det kraftigste, og altså den nye, femte gang er dette seneste, ved Chile? Jeg går så udfra jeg husker forkert, og det ved Indonesien må vel have været det fjerde kraftigste siden år 1900 dengang.

For jeg går ikke udfra at DR mener det femte-kraftigste? Altså det, som på en liste over de kraftigste jordskælv ville ligge på 5. pladsen?

For de kan da vel godt finde ud af at formulere sig på DR, kan de ikke?

Ceterum censeo Facebook esse delendam.

Godt vi har den krig!

Ingen kommentarer
Jyllandsposten har en noget speciel vinkling på de danske tilskadekomne soldater i Afghanistan: for de er så ilde tilredt, og så multiamputerede og med så ekstreme indre skader, at lægerne på Rigshospitaler bliver trænet på helt nye måder. Ikke bare indenfor sammenlapning, men også med genoptræning - og det kommer jo andre patienter til gavn.

Faktisk er det hele så solstråleagtigt, at hvis vi ikke havde den krig, måtte vi vel gøre noget for det. Sprænge nogle soldater i luften herhjemme, for eksempel.

Eller måske vi kan provokere alverdens muslimer bare lidt mere, så vi kan få nogle fanatikere til at sprænge nogle ordentlige terrorbomber herhjemme? Så kan lægerne virkelig få noget at arbejde med, og komme i god træning? Måske er det faktisk den samfundsnyttige opgave Jyllandsposten konstant arbejder henimod?

Jeg ved det ikke. Men jeg synes da det er godt, at der er nogen der kan få noget godt ud af den krig. Og at der er nogen der kan få øje på det, ikke mindst.

Ceterum censeo Facebook esse delendam.