Leoparddrengens
Public Key

lørdag den 19. november 2011

Puha, TV Avisen. Puha!

2 kommentarer
Jeg var da godt nok ved at få blodpølsen galt i halsen her for lidt siden, da TV Avisens 18:30'er blev sendt. For i et indslag om afghanske asylbørn, som det skal undersøges om skal sendes hjem, kom der pludselig under interview i studiet, er snurrende Facebook-logo, og ved siden af kommentarer til emnet fra seere som kommenterede på Facebook.

Det er selvfølgeligt set før. For eksempel kører TV2 det af i Tour de France. Og der er det irriterende nok. Men det her....?!

Ja, de må have spist blåsøm!
For det første troede jeg gerne TV Avisen ville se sig som seriøst medie. Det billede skydes godt og grundigt i smadder af det der.

For det andet er det vildt distraherende. Jeg vil godt kunne koncentrere mig om interview med tåbelige politikere, uden at jeg samtidigt skal forholde mig til tilfældige tumpers mening om deres meninger. Hvis jeg har lyst til det, kan jeg selv gå på Facebook, eller DRs egne debatsider.

For det tredie er det snurrende logo i sig selv vildt distraherende. Det var det forøvrigt også, da TVA havde i valgkampen havde deres snurrende terning, med de forskellige politiske partiers bogstaver. Drøn-irriterende, men da vidste man i det mindste at det ville få en ende.

For det fjerde - og vigtigst, synes jeg: Hvorfor skal den agtværdige TV Avisen reklamerer for et helt igennem kommercielt foretagende, som Facebook?! Jeg kan huske at der var engang, hvor programmer på DR ikke måtte vise en øl, hvis man kunne se på etiketten hvem der havde fremstillet den, for ikke at komme til at reklamere. Det var noget hysterisk.

Men det her? Det er da fuldstændigt langt ude. Jeg håber meget at TVA vil stoppe den praksis hurtigst muligt, for det ødelægger deres ellers udmærkede nyhedsprogram.

(Og for en ordens skyld: ja, jeg afskyr Facebook, men det har ikke noget med sagen at gøre her. Eller ihvertfald ikke ret meget. Var det Twitter - som jeg holder meget af - TVA bragte ind på den måde, ville min holdning være præcis den samme, både hvad angår distraktionen og reklamen.)

Ceterum censeo Facebook esse delendam.

torsdag den 17. november 2011

Tip: Gør dine Blogger-indlæg mobil-egnede

4 kommentarer
Mange har vist endnu ikke opdaget det, men Blogger har gjort det muligt at sætte ens blog op til at være smartphone-egnet. Så besøgende ikke skal til at zoome ind på de relevante steder på bloggen.

På nye blogs er det vist som standard slået til, men ældre skal man selv gå ind og gøre det. Og det vil jeg anbefale man gør, får det zoomeri kan være irriterende - og man kigger alligevel næsten aldrig på det som ikke er indlægget, når man kommer ind via en mobil.

At slå det til er ganske simpelt: I betjeningspanelet går man til Indstillinger og herunder til E-mail og mobil. Hvor man som det første kan vælge om der skal vises mobilskabelon eller skrivebordsskabelon på "mobileenheder". Sæt det til mobilskabelon, og vælg så eventuelt en skabelon nedenunder.

Det er sådan set det hele - så vil besøgende der kommer via smartphone blive glade, tør jeg næsten love.

Man kan også lave sin egen tilpasning af skabelon til mobilen, men det bliver for omfattende at komme ind på her.

Ceterum censeo Facebook esse delendam.

tirsdag den 15. november 2011

Immortals - en anmeldelse

Ingen kommentarer
Jeg har gået og glædet mig til filmen Immortals efter jeg først hørte om den. Forgængeren 300 syntes jeg rigtigt godt om, og den er siden vokset i min bevidsthed.

Så da jeg fik mulighed for at komme til forpremiere på Immortals greb jeg naturligvis chancen...

Og jeg forestiller mig at det vil være en film, som deler vandene. For den er godt nok corny og teatralsk. Spørgsmålet er så om man synes den er det på den gode måde.

Heldigvis syntes jeg det... jeg kunne - efter det første kvarters tid at have vaklet - godt om den. Men jeg forstår udmærket hvis ikke alle kan lide den. Bestemt. Det er en krævende film.

Hvor 300s historie var simpel og er denne her noget mere indviklet og til tider uden mening. Det kræves det at man ser bort fra. Og historien er arytmisk, til tider fortalt staccato, og minder på mange måder om gammeldags teater. Og baggrundene, scenografien, er gennemført stiliseret - langt fra på nogen måde at have noget med noget der kunne virke virkeligt at gøre.

Det kan man se som en svaghed eller som del af charmen.

Vælger man at lade sig føre med, får man historien om den unge horeunge, Theseus, som ender med at forsvare hellenerne mod den onde kong Hyperion og minotauren og meget andet - ikke mindst guderne og titanerne som venter i kulissen. (Nogen konkret myte er der dog tale om - så man skal ikke gå ind som oldævlsnørd og regne med legemliggørelsen af de våde drømme.)

Man trakteres med grusomheder og orgier af blod og overskårne lemmer og kroppe, i forskellige former for slow.

Jo, jeg kunne lide den. Men der trækkes i den grad veksler på ens suspension of disbelief. Også lidt for mange til mig. Derfor kommer den ikke op at ringe.

Men den skal have 4 ud af 6 fra mig. Grænsende til de 5. Jeg bliver samtidigt ikke overrasket over hvis nogen vil give den 2.

Skuespilsmæssigt skal Mickey Rourke fremhæves som Hyperion. Og så er det lidt pudsigt med Ulla Essendrop aka Freida Pinto som det jomfruelige orakel, Phaedra.

Jeg ved ikke om den version vi så var med de færdige tekster. Det håber jeg ikke. For det første var de dårligt teknisk udført, fordi de 3D-mæssigt indimellem befandt sig inde i baggrunden. Og hvis der i forvejen er problemer med suspension of disbelief, så hjælper det ikke ligefrem på det! Og for det andet var det indimellem simpelthen forfærdeligt oversat.

Hvis det ikke skulle fremgå, så er filmen ikke for de små. Den er nok mest til at invitere ens med-drengerøve ind til - men jeg mener bestemt ikke det er en kulturelt underlødig film. Der er sikkert bare mange der ikke vil fatte hvor lødig den er!

Den har vist officiel premiere 1. december.

Ceterum censeo Facebook esse delendam.