Leoparddrengens
Public Key

lørdag den 3. december 2011

Pis i kilten

1 kommentar
Igår var en god dag!

For det første fik jeg endelig i tredie forsøg skovlen under @koefoed i Wordfeud i et spil hvor vi nåede 987 point totalt.

Og for det andet var det dagen, der gav startskuddet til det juridiske opgør med, hvad jeg opfatter som, den mest korrupte regering i min levetid.

At det - i første omgang - skulle være en Troels Lund Poulsen, som måtte stå for skud, er nok det eneste der er en anelse overraskende i den sag. Jeg har egentligt altid opfattet ham som værende for enfoldig til at være decideret korrupt - og det kan da også stadig vise sig at være tilfældet. Det kan "blot" være folk omkring ham.

Men havde jeg på forhånd havde skullet pege på oplagte emner ville det have været hans forgænger som miljøminister (nej, ikke Connie Hedegaard - før hende), eller hans efterfølger som skatteminister.

Men, Troels - jojo, ham tager vi gerne med. Som starten på et opgør med en magtarrogance uden sidestykke. Som ikke kom snigende gennem en ti-års periode, men tværtom startede med et tidligt crecendo i form af Irak-krigen. Hvor man nok ikke skal regne med Anders Fogh nogensinde ender i Haag, men man kan da stadig ønske det.

For nu at opsummere Trolde-sagen, efter at Niels Krause Kjær i aftes var i deadline og lægge seneste pind til ligkisten, så handler den om, at de berømte vandtætte skotter har været alt andet end eksisterende - faktisk har de gennempisset deres kilt* i abnorm grad, mere end de gjorde på Titanic, så det har sejlet fra BT til Venstres Pressetjeneste, til Skatteministeriet. Her er pisset endeligt blevet inddæmmet, fordi SKAT i København tilsyneladende ikke har været modtagelige.

Eller specificeret lidt ud: BT opfinder (egenhændigt?) en sag mod Helle Thorning-Schmidt('s mand), som SKAT i København så tager sig af, ganske efter bogen. Men skatteministeriet kan tilsyneladende ikke finde ud af at blande sig udenom, som de ellers skal. Og på et tidspunkt "dukker" dette notat så pludseligt op (i en version hvor BT ikke figurerer), ingen ved hvorfra, og ryger ind i dessinerne til SKAT i København.

I sig selv ganske uhørt at et notat, som sådan bare er dukket op, kan ryge ind i sagskompleks - som jeg forstår papirgangene i et ministerium dokumenteres det hvor alt kommer fra, og hvor det bliver af, og et brud på det er sandsynligvis et brud på lov om offentlig forvaltning.

Heldigvis får selve notatet dog ikke den store effekt, det er et stykke pseudojura konstaterer SKAT i København, og tilsidesætter det. Så vi undgår russiske tilstande herhjemme, det var ellers tæt på - hvis Peter Christensen nu havde kaldt Helle Thorning-Schmidt for oligark i stedet for skattespekulant havde billedet været perfekt.

Men det at notatet findes - og siden indgår i BTs afsindige indstilling af sig selv til Cavling-prisen for hvad der kan ende med at være den største journalistisk/redaktionelle skandale i Danmark, ever - det er i den grad belastende.

For hvadenten Notatet er lavet på BT - som de altså skriver i deres Cavling-indstilling - i Venstres Pressetjeneste, som departementschef Loft vist troede, eller er udfærdiget af Poulsen/Arnfeldt, så viser det alt, alt for tætte bånd mellem Ministeren/Venstre og BT - faktisk det stik modsatte af de berømte vandtætte skotter.

Og når dertil lægges, at årsagen til at hele denne sag overhovedet kommer frem, er at BT valgte at offentliggøre oplysninger fra endnu en læk, på det værst tænkelige tidspunkt for Helle Thorning-Schmidt i valgkampen...

Så kan jeg ikke lade være at tænke, at: ja, denne sag stinker. Af pis fra de inkontinente skotter. Og det ser ikke godt ud for Troelsen/Arnfeldt. Men der hvor det stinker allermest er på BT. Også selvom de muligvis ikke juridisk kan hænges op på noget.

Men det blad bør lukkes. Det er vores helt eget News of the World.* Nej, jeg ved godt det ikke er den slags skotter. Men det giver et fint billede.

Ceterum censeo Facebook esse delendam.

GivBlod cykelhjelme i... hvor mange farver?

1 kommentar
Ja, det er så dagens spørgsmål i GivBlods julekalender i dag - hvor mange farver sælger de cykelhjelme i på deres webshop?

Og det kunne jeg selvfølgeligt godt svare på - men det ville ærligt talt være for enkelt - og de vil jo nok meget gerne have man besøger GivBlods Webshop, og eventuelt køber en julegave eller noget. Og det vil jeg da ikke tage fra dem - så følg linket, og tæl selv :)

Ceterum censeo Facebook esse delendam.

fredag den 2. december 2011

Quiz 160: Hvilken betegnelse

Ingen kommentarer
Der er tale om et udtryk inden for teologien, hvor præster og andre gejstlige ved at påtale flere dårlige sider hos medlemmer af menigheden samtidigt, kan forstærke deres skam - og dermed få dem til at give mere til kirkebøssen end hvis man blot havde skammet dem almindeligt ud.

Svaret på quizzen findes her.

Ceterum censeo Facebook esse delendam.

Hvor mange bloddonorer er der i Region Hovedstaden?

2 kommentarer
Ah, der er igen pakkekalender for bloddonorer, med en lille quiz om forskellige aspekter af bloddonation. Som man kan deltage i som bloddonor - og man kan blive bloddonor her.

Sidste december fik jeg mange besøgende ved at skrive noget om dagens spørgsmål - så det vil jeg også gøre i år, hvis spørgsmålet da ikke er et jeg allerede dækkede sidste år.

Dagens spørgsmål går på hvor mange bloddonorer der er i Region Hovedstaden. Der er 7 donorkorps (Bornholm, Frederikssund, Helsingør, Hillerød, Hørsholm, Nordkysten og Storkøbenhavn) - og ialt står de for 65.000 donorer.

Tror sågu Eric Northman ville blive helt tørstig!

Ceterum censeo Facebook esse delendam.

onsdag den 30. november 2011

Velkommen til Fixetorvet Station

Ingen kommentarer
For et år eller to siden deltog jeg i en rundspørge - husker ikke de nærmere omstændigheder, men Quiz 48 giver hint om hvornår - hvor DSB forhørte sig om min mening hvis nu Dybbølsbro Station skulle ændre navn til Fisketorvet Station.

Det var meget tydeligt hvad rundspørgen gerne ville have af svar - de ville gerne have at man sagde at det da var en skide god idé. Og prøvede med overtalende og ledende spørgsmål, som at der rent faktisk havde ligget et fisketorv der i gamle dage, og at ingen jo fattede hvorfor den skulle hedde Dybbølsbro.

Men jeg var stædig, og sagde Nej - jeg syntes det var rigtig dum idé at ændre navn på stationen.

Muligvis fordi jeg bare er gammel og vrissen, men mest af alt fordi jeg synes det er tegn på mangel på kendskab til byen, historieløshed, og ikke mindst overgivelse til kommercielle interesser.

Mangel på kendskab til København, fordi det område af byen har vejnavne opkaldt efter byer i Sønderjylland - ligesom alle mulige andre områder af København har en sammenhæng mellem vejene.

Og de kommercielle interesser - dem behøver jeg vel ikke forklare. Ikke at jeg påstår at en underdirektør fra Fisketorvet har betalt penge under bordet i Sølvgade - selvom mistanken ikke kan undgås - men interessen er ihvertfald klar. Og hvad bliver det næste så? At Humlebæk Station omdøbes til Louisiana, og Vesterport til Palads/Tivoli?

Anyway - jeg var altså imod. Men da jeg så var ude på Fisketorvet den anden dag for at købe fødselsdagsgave til den ældste, opdagede jeg at de var alligevel var gået videre med det. Godtnok står der stadig Dybbølsbro, men Fisketorvet er klart det mest fremherskende.

Nuvel. If you can't beat them, join them. Så jeg vil hjælpe dem sprede ordet, stationen hedder nu.... Ja, hvad hedder den egentligt. Hvad bør den egentligt hedde?

Nu åbner der jo - heldigvis - snart lovlige fixerum på Vesterbro, sandsynligvis i Kødbyen. Og, under alle omstændigheder, med Skelbækgade som nærmeste nabo, hvad er da mere naturligt end at stationens navn i fremtiden skal være Fixetorvet Station. Og det kan jo så passende smitte af på indkøbscentret.

Det navn vil jeg ihvertfald gerne sprede. For det viser både kendskab til byen og historien. Så det håber jeg også du vil:

Velkommen til Fixetorvet!

Ceterum censeo Facebook esse delendam.

Battlefield 3

Ingen kommentarer
Tja.... det er ikke min type spil. Men hvis man er til krigsspil oplevet i første person er det vist noget af det ypperste. Så jeg reklamerer da gerne, når jeg bliver bedt om det:

(For nu at have det helt på det rene: jeg bliver betalt for hvis du ser kampagnen - og jeg har et par aktier i EA, så i princippet tjener jeg også hvis du køber spillet!)

Ceterum censeo Facebook esse delendam.