Leoparddrengens
Public Key

lørdag den 3. oktober 2009

Jeg kommer lige til at tænke på

Ingen kommentarer
Midt i hele farcen omkring den "oversatte" "jægerbog". Hvor skrækken vistnok mest gik på at den skulle blive brugt/misbrugt af taliban i Afghanistan? Fordi de nu kunne se hvordan de danske jægersoldater arbejder?

Og da den blev "oversat" til arabisk (af Forsvarskommandoen) gik det helt amok, fordi nu kunne man se hvor interesserde de var i den?

Okay - hvis vi ser bort fra farcen . Kan nogen forklare mig hvorfor Taliban eller sympatiserende skulle oversætte bogen til arabisk - når de gængse sprog i Afghanistan er pashto, samt persiske og turkmenske dialekter. Men på ingen måde arabisk?

Ceterum censeo Facebook esse delendam.

Se den, se den, se den!

4 kommentarer
Jeg var i dag - med en anelse tømmermænd efter spil i går - inde og så Op med den ældste. Den nyeste Pixar animation, i dansk tale/3D versionen.

Fantastisk, intet mindre.

Og jeg vil sige at det mindst ligeså meget er en voksenfilm som børnefilm - faktisk vil jeg fraråde den til mindre børn, der er nogle grumme hunde + grumme scener, som ikke bliver mindre grumme i 3D! (Tilgengæld kan man altså sagtens gå ind og se den som voksen uden børn, uden at føle man er gået forkert!)

Men i sær manuskriptet er forrygende - filosofisk, varmt og morsomt. Og så iblandet det bedste fra fablen, samt inspiration fra Jules Verne og Herman Melville/Moby Dick.

Rent teknisk er den selvfølgelig fantastisk, som man forventer det fra Pixar. Og 3D'en fungerer suverænt og føles utvungent; i modsætning til Dreamworks Monsters vs Aliens, hvor man mere følte at filmen var effekterne - og man ihvertfald ikke syntes filmen kunne fungere uden 2D. Ikke sådan her - den vil sagtens kunne fungere på sædvanlige præmisser, emn selvfølgelig bør man se den i 3D, det er fantastisk.

Jeg beklager at jeg ikke vil gå i detaljer med handlingen - jeg synes man skal have mulighed for at opleve den selv, hele vejen, fra bunden.

Den eneste anke jeg egentlig har i forhold til filmen er - at det er ret upraktisk når tårer presser sig på under en 3D-brille!

Ceterum censeo Facebook esse delendam.

Og så ellers tillykke

Ingen kommentarer
Til Rio, Brasilien og nok mest af alt Sydamerika.

Jeg må sige at jeg var overrasket, da jeg hørte det, men det var klart dem jeg håbede vandt. Først og fremmest fordi det var på tide det kom dertil (og så må afrika stå for tur meget snart.)

Grundlæggende er jeg jo egentlig ret ligeglad, men når nu det hele vafr kørt i selvsving må det vel lige kommenteres.

Ceterum censeo Facebook esse delendam.

Det umulige i at gøre tilfreds

Ingen kommentarer
Jeg spillede D&D i aften - så børnene var afsat hos deres mor. Men den ældste skulle til fest i klubben, hvilket han havde glædet sig en del til.

Kort før jeg skulle aflevere dem fik jeg at vide, at jeg skulle sørge for at han havde kontanter med - for man kunne købe slik/snacks/drikkevarer.

Okay, fint nok - men havde bare ikke lige nogen kontanter. Så jeg styrtede afsted, og hævede i en automat. Stak knægten en hund, vi var enige om det måtte være nok.

Jeg har så i løbet af aftenen modtaget en sms fra ham - heldigvis hørte jeg den ikke da den kom, men opdagede den først ved 11-tiden, da han forhåbentlig er kommet i seng. Havde jeg set den tidligere ved jeg ikke rigtig hvad jeg havde svaret.

Sms'en havde denne ordlyd:
Hvorfor fik jeg ikke mønter det er så svært at veksle

Nogle gange er man bare dømt til at havne i rendestenen. Eller noget.

Ceterum censeo Facebook esse delendam.

fredag den 2. oktober 2009

Tja, man kan vel ikke brokke sig

Ingen kommentarer
En IT-chef som bruger computeren kreativt, og en kommunikationschef som kommunikerer - det er vel egentligt som det skal være?

Og hvad er det nu for noget med at Søren Gade skal hjem fra jagt med Bendt Bendtsen. Skal han da ikke have lov til at hygge sig lidt? Han har da garanteret haft en travl uge.

Ceterum censeo Facebook esse delendam.

Nej hvor vi gungrer

Ingen kommentarer
Som vi alle er klar over skrives der i øjeblikket verdenshistorie i København. Som det tydeligt fremgår af dette screenshot fra CNNs hjenmmeside hviler hele verdens øjne på os i øjeblikket:


Ceterum censeo Facebook esse delendam.

The Beast

Ingen kommentarer
Med al den snak om Obama's limousine - den kejserlige karet - har jeg ikke rigtigt kunne komme bort fra denne sang her til morgen:


Ceterum censeo Facebook esse delendam.

torsdag den 1. oktober 2009

At sidde eller ikke at sidde

Ingen kommentarer
Okay, efter en dag med alt for meget kaffe, og alt for meget Gade-Gate, må jeg vist geare lidt ned med lidt andet.

Et af de andre store debatemner i dag, har åbenbart været at Brorsonsskolen i Varde har opfordret deres hanlige elever til at sidde ned når de skulle tisse. (Hvorfor det kun er de hanlige og ikke de hunlige nævner historien intet om.) Der er vist endda tale om en smiley ordning?

Og Carl-Mar ruller sig straks ud, og taler om at drengene bliver bøsser på den måde. Så hvis nogen skulle være i tvivl om at det er skadeligt at have hjernebarken placeret i pikhovedet, burde det ihvertfald nu være opklaret.

Men mit indtryk er, at det faktisk er noget der kan være et stort mysterium for mange kvinder, og da jeg (heldigvis) har en del kvindelige læsere, vil jeg prøve at fortælle hvordan jeg har det med det.

Hvilket på ingen måde skal tages som værende dækkende, jeg tror mænd har det ret forskelligt med det!

Da jeg var barn var det meget enkelt: skulle jeg tisse, stod jeg op. Skulle jeg skide sad jeg ned.

Men så fandt jeg ud af min far nogle gange sad ned om natten... hvilket nok har lagt en kim, og det var ihvertfald første gang jeg overhovedet tænkte over det.

Anden gang jeg kom til at tænke over det (og måske grunden til at jeg tror en del kvinder er på herrens mark) er at jeg forstod på min mor engang, at hun troede at hvis mænd skal skide, står vi først op og pisser, og dernæst sætter vi os og skider.

Igen, jeg ved ikke hvordan andre har det, men hvis jeg ved der skal noget ud bagtil er det altså ikke proceduren. Og det er heller ike noget jeg vil anbefale, men igen, det er måske bare mig der ikke har styr på hvad der sker hvor....

Hvor jeg er i dag, helt åbent: altid hvis jeg skal skide, sidder jeg ned. Som regel hvis jeg skal tisse står jeg op. Undtagelsen er, hvis jeg vågner om natten med jern på - så kan det altså være umuligt at overskue de akrobatiske øvelser der skal til for at få dirigeret strålen ned i retning af kummen. Og så sætter jeg mig ned.

Hvilket i sig selv kan være uhyggeligt svært, for med jern på kan man blive presset ret langt op ad bagsædet, især hvis en vinkel skal opnås så det hele ikke sprøjter op igen.

Det er dog ikke helt så besværligt som på amerikanske toiletter. Som jeg altså ikke rigtig har forstået hvordan man bruger.

Så det er bestemt ikke et enkelt emne, og jeg tror ikke der findes et enkelt svar som passer på alle.

(Noget andet er så, at jeg synes det er dybt idiotisk af skolen at slå på hvordan drengene skal tisse. Naturligvis skal de lære atramme kummen - men det har trods alt gennem tiden kunne læres, om ikke andet over tid. Og så må de altså leve med rengøringsudgifterne.

Iøvrigt: hvis drengen ikke lærer at ramme kummen i 0.-2. klasse - fordi de er artige og sidder ned. Og så kommer til tredie klasse, og må stå op, men ikke aner hvor deres sprøjt rammer? Hvordan mon den samlede effekt så vil blive? Rent hypotetisk, for det hele holder jo ikke en skid.)

Ceterum censeo Facebook esse delendam.

Hvorfor så sende den

Ingen kommentarer
Link eller vedhæftning, ligemeget: pressechef Jacob Winther forsvarer sig blandt andet ved at understrege at DR allerede havde downloadet den arabiske oversættelse fra B.Ts hjemmeside.

Men hvis de allerede har den, hvorfor sender han den så? Det der skulle have et link til det de allerede har, men som istedet bliver en vedhæftet fil til det de allerede har?

Medmindre han ikke er klar over de allerede har oversættelsen - men hvad nytter forsvaret så?

For hver eneste udtalelse i denne sag, bliver det mere og mere langt ude. På et eller andet plan er det tragisk, me jeg må jo også tilstå at jeg elsker det - ingen tvivl om det.

Ceterum censeo Facebook esse delendam.

Vedhæftelser

Ingen kommentarer
Jeg sidder og spekulerer på, hvor tit jeg er kommet til at glemme at vedhæfte en fil. Men at komme til at vedhæfte noget ved en fejl, istedet for et link....det tror jeg godt nok aldrig det er lykkedes mig?

Ceterum censeo Facebook esse delendam.

Og nu er han på jagt med Bendt Bendtsen

Ingen kommentarer
Afsindigt.

Ceterum censeo Facebook esse delendam.

Endnu en pind i ligkisten

Ingen kommentarer
Ja, jeg ved godt at jeg går lidt amok idag - men tingene udvikler sig faktisk endnu hurtigere end jeg kan følge med - og jeg vil altså godt prøve at få det hele med. For det her er godt nok noget af det mest syrede jeg kan huske, nyhedsmæssigt/politisk.

Det sidste nye er, at det altså er Søren Gades pressechef Jacob Winther der har lækket den "arabiske" bog til DRs Bent Stuckert. Hvilket det ellers i morges blev direkte sagt af Søren Gade, at det var det ihvertfald ikke.

Øh....?!?!

Ceterum censeo Facebook esse delendam.

Og hvad pokker skal man så sige til det her?

Ingen kommentarer
Nu fatter jeg snart ikke noget mere. B.Ts nyhedschef siger han har set "jægerbogen" på nettet. Men ikke at det er den udgave der er brugt.

Tilsyneladende er han så den eneste der har set den på nettet på arabisk nogensinde.

Men det er ikke det besynderlige - det er denne perle: Avisen fjernede hurtigt oversættelsen fordi den sprogligt var noget vås*, forklarede Simon Andersen.

Okay, det var ganske forfærdeligt for rigets sikkerhed, hvis bogen blev oversat til arabisk? Derfor lagde B.T den på nettet? da det så viste sig den var noget vås, og ikke kunne bruges af Taliban eller al-Qaeda fjernede B.T den igen?

Og det havde ingen nyhedsmæssig interesse, hvad det var for noget vås som Simon Andersen som den eneste havde set på nettet? Eller hvordan?

Jeg må indrømme at jeg fatter mindre og mindre af verden omkring mig....?

*Siden hvornår har vås været et problem for B.T?

Ceterum censeo Facebook esse delendam.

Bimle bimle bimle

Ingen kommentarer
Burde alarmklokkerne i Forsvarskommandoen og Forsvarsministeriet have gået - hvis hvad de siger står til troende. (Hvad det naturligvis ikke gør - de er nok i øjeblikket de mindst troværdige i forvaltningen i øjeblikket og det siger ikke så lidt.)

De prøver i øjeblikket at tørre det af på, at det var en enkelt betroet medarbejder, som handlede på eget initiativ, men hvordan hænger det sammen?

Et par eksempler: da historien breakede, var det Søren Gade der var ude med den først. Og da havde han den fra Forsvarskommandoen. Men Forsvarskommandoen benægtede ethvert kendskab til oversættelsen. Indtil de senere den 24. vendte på en tallerken, nu kom den pludselig fra dem.

Til Politiken fortæller Jesper Britze (den kulpøse IT-chef i Forsvarskommandoen) at oversættelsen er fundet flere steder på nettet, ledelsessekretariatet er orienteret, og de har bedt ham om at samle det i den famøse Wordfil.

Mange spørgsmål presser sig på, blandt andet
  • De forskellige udlægninger af forløbet kan ikke hænge sammen, hvorfor reagerer Forsvarskommandoen ikke på Jesper Britzes udtalelser i offentligheden, som umuligt kan passe - hvis de ikke selv har talt usandt?
  • Der er tale om "flere personer i Informatikafdelingen" som opdagede dokumentet på "flere fildelingstjenester". Jeg kan ikke tro resten af Informatikafdelingen ikke er klar over dette ikke passer.
  • Hvem lækkede dokumntet til BT?
  • Og det nok mest interessante - hvor har Søren Gade dokumentet fra?
Helt, helt generelt: hvordan kan dette være foregået, uden at nogen højere oppe har kunnet se, at det ikke har kunnet hænge sammen? Det holder sgu ikke!

Det værste er næsten Forsvarschef Tim Sloth Jørgensens udtalelse her: Dette kunne være foregået i enhver virksomhed. Når personer på så højt niveau vælger at snyde, er det svært at opdage dem. Jeg er glad for, at der kun gik en uge, før vi fik det afklaret.

Den er simpelthen for tyk!?!? Har de (hele rosset) ikke modarbejdet en opklaring hele vejen igennem?!

Ceterum censeo Facebook esse delendam.

Nu overvejer han

Ingen kommentarer
I lørdags var Søren Gade enig med mig - hvis det viste sig at bogen stammede fra Forsvaret selv, var ansvaret & aben hans - hvilket kun kan tolkes som at han må gå, efter min mening.

Nu overvejer han sin stilling. Jeg håber at han vælger at gå af. Ikke fordi jeg ikke kan lide ham - for i betragtning af hvor uenig jeg er med ham politisk, og med mange af de ting han er sat til at forvalte, kan jeg faktisk godt lide ham. Og har haft en del respekt for ham - ikke mindst i betragtning af hans forgænger.

Men hvis han ikke går på den her, finder jeg det umuligt at bevare den respekt.

[Opdatering]: Well, til DR Nyheder siger Søren Gade at han ikke går af. Det var trist. Og det gør jo ikke just at han bliver mere troværdig.

Ceterum censeo Facebook esse delendam.

Ups - hvad var nu det II

Ingen kommentarer
De værste formodninger holdt stik - det var Forsvaret selv der stod bag Google Translate-oversættelsen. Den "pågældende" er nu blevet fyret.

Ha. Som om det skulle gøre det. Den her historie handler om løgn på løgn, og cover-up på cover-up, og en uvillighed til at undersøge hvad der er foregået. Som efterlader hele toppen af forsvaret inklusive Søren Gade som fuldstændig utroværdige og inkompetente. Ofte kan man vælge det ene eller det andet, men i dette tilfælde er det hævet over enhver tvivl, at det er begge dele der gør sig gældende.

De burde tage deres gode tøj og gå af, alle sammen. Inklusive ministeren.

(En cadeau til Dansk Folkeparti, der ganske usædvanligt holdt på at sagen skulle undersøges. Man kan jo ærgre sig over at det ikke er sket i flere tilfælde, men det er da rart når det sker. Og man kan jo så spekulere over hvad det lige er der er gået galt mellem regeringen og DF i denne sag, der har gjort det kom så vidt.)

Ceterum censeo Facebook esse delendam.

Perfekt romantisk date?

4 kommentarer
Jeg sidder og overvejer hvordan man laver en rigtig god romantisk date i øjeblikket. Og jeg tænker, det plejer at være noget med noget at spise, en film og så hvis det iøvrigt går godt, diskussion om det skal være my place or your place...?

Så jeg tænkte, hvis man nu tager udgangspunkt i hjørnet af Vesterbrogade og Oehlenschlägersgade? Der er masser af spisesteder i nærheden, og lige på hjørnet ligger for eksempel en 7-Eleven; der kan man jo for eksempel få både pizza-slices og franske hotdogs.

Så efter indtagelse af lækker italiensk eller fransk cuisine kan man gå i den nærliggende Hawaii Bio og se en film - de har vistnok et stort og hele tiden skiftende udvalg, så man skulle nok kunne finde noget at se.

Og man kan endda få en privatkabine, det er jo næsten ligesom et hotelværelse, så behøver man ikke den der diskussion om hvor man skal tage hen bagefter.

Er jeg på rette spor - lyder det ikke bare perfekt romantisk?

Ceterum censeo Facebook esse delendam.

Interessant

Ingen kommentarer
Siden 1995 er vi blevet mindre og mindre rige, relativt set. Det synes jeg ikke i sig selv er specielt interessant.

Hvad jeg finder interessant, er at problemet tilsyneladende er, at vi producerer mindre og og mindre (stadig relativt set) - produktivitetsudviklingen har faktisk været "absurd lav".

Dette sammenholdt med hvad Steen Bocian siger (min fremhævelse): "I perioden fra 1995 og frem til i dag har vi gjort meget af det rigtige. Vi har sænket marginalskatterne, og vi har arbejdet for at hæve tilbagetrækningsalderen. Men alligevel har effekten ikke været stor," siger han og peger på, at vores viden om, hvad der kan påvirke produktiviteten, er ret begrænset.

Jeg synes bare det kan være meget godt at huske på, næste gang Anders Samuelsen, de Konservative med videre kører løs i den sædvanlige rille, om at bare man sænker skatterne for de højstlønnede, så bliver der lavet ufatteligt meget mere.

En påstand jeg altid har fundet ikke har været særlig troværdig - og den bliver ikke ligefrem underbygget her.

Ceterum censeo Facebook esse delendam.

Jordskælv og tsunamier

Ingen kommentarer
Det er dog skrækkeligt som jorden ryster disse dage: i Stillehavet, i Peru, i Indonesien - det bliver ved & ved.

Og selvfølgelig tænker jeg på alle de stakkels mennesker der er blevet ramt: døde, kvæstede eller hjemløse.

Men jeg kan heller ikke blive fri for tanken: hvornår rammes vi igen?

Ceterum censeo Facebook esse delendam.

onsdag den 30. september 2009

Næste generation i gang

2 kommentarer
Så havde sønnike (den ældte) gæster, som skulle spille D&D i dag. Den første gang han var Dungeon Master med terninger, figureer og det hele (de har lavet noget freestyle ovre i skolen, men nu var det mere "rigtigt").

I virkeligheden havde jeg troet det var meningen jeg skulle være DM den første gang, og havde endda forberedt mig på det - men sådan skulle det ikke være, det ville han selv.

Så jeg holdt mig i baggrunden, og sagde kun noget hvis jeg blev spurgt; de kender ikke meget til reglerne, så mange ting bliver misforstået - men de havde det sjovt, og hvorfor gå ind og ødelægge det?

Godt at se næste generation nu for alvor er igang! :)

Ceterum censeo Facebook esse delendam.

Kvindeverden!

2 kommentarer
Så sidder man her og ser Penge på DR, og så sidder der ved gud en dame, der mener det vil være mest økonomisk og bedst for klimaet, hvis der etableres en skrotningsordning "så man kan få udskiftet ens gamle fyr".

Jeg synes eddermame det er hårde krav der stilles til os mænd nu om dage - bare fordi man er kommet lidt op i årene og måske går og prutter lidt for meget, skal man skiftes ud med en yngre model?!

Ceterum censeo Facebook esse delendam.

tirsdag den 29. september 2009

Det er altså lidt sødt

Ingen kommentarer
synes jeg. Lidt sødt at Wonderful Copenhagen, VisitDenmark (skulle de iøvrigt ikke holde lav profil) og diverse medier, er ved at løbe over af begejstring for, hvor meget det her IOC møde på fredag kommer til at betyde for Danmark og Københavns kendthedsfaktor ude i verden.

Optimisme er selvfølgelig en god ting: men lad mig spørge ud i luften. Er der nogensinde nogen af mine læsere, der har bemærket i hvilken by OL tidligere er blevet afsløret? Jojo, man lægger mærke til hvilken by der får det, men hvor det bliver afsløret?! Eller har set lange indslag om denne bys fortræffeligheder, attraktioner og kommende-enlige-mødre-i-Nyhavn?

Jeg har ihvertfald ikke. Jeg tror de eneste der bemærker det foregår her, er vi benovede danskere, samt lige de 4 delegationer, med følge og journalister. De fleste medlemmer af IOC-komiteen er sandsynligvis for senile eller fordrukne til at vide noget som helst om hvor de befinder sig i verden.

Så stor reklame for København? Jeg tror det næppe.

Ceterum censeo Facebook esse delendam.

Et skud adrenalin

2 kommentarer
Så skete det. Jeg har undret mig over, hvordan der kunne gå så længe inden det skete, for han lever jo livet farligt.

Men den yngste fik sin ringfinger i klemme nede i den selvlukkende gadedør. Døren havde åbenbart ikke lukket ordentligt ved den tidligere gennemgang, og da han så begyndte at skubbe på den gik den fri af låsen og lukkede sig om han finger.

Og så står man jo der, med indkøb og nøgler og han skriger, og når man prøver at åbne skriger han højere, og man ved ikke rigtigt hvad der er bedst at lukke den lidt mere i så den kan komme op, eller bare åbne selvom han skriger, og man vælger heldigvis det sidste og så er døren heldigvis oppe.

Og så ser man jo at fingeren ikke er faldet af, faktisk ser det meget fredeligt ud, men han skriger naturligvis stadig - man ved jo godt hvor ondt det gør.

Og så er det hurtigst muligt op, bærende ham og indkøb, og af med det værste tøj, og på med våd & kold køkkenrulle og sidde og trøste. Og der er heldigvis kun kommet en lille rift, og der er plaster på, og nu er alt godt igen.

Men man får altså lige banket pulsen i vejret.

Ceterum censeo Facebook esse delendam.

Quiz 28: Hvilken titel

Ingen kommentarer
Hvad kaldes direktørens stedfortræder, den daglige leder, på en fynsk støvsugerfabrik - med særligt ansvarsområde for kvalitetssikring?

Svar findes her.

Ceterum censeo Facebook esse delendam.

mandag den 28. september 2009

En besked fra fortiden

Ingen kommentarer
Kradsemærker på en sten er nu blevet identificeret som værende en hidtil ukendt og meget tidlig form for runer, dateret til for 4-5.000 år siden. En tentativ oversættelse lyder som følger:

Hør mig, døtre og sønner af vor fælles forfader, udvalgte af solen og månen, beboere af Skandinavia. Nu må det være nok med truslen fra syd, og disse tilflyttere med deres blå øjne og lyse hår, som kommer med nye ugudelige skikke.

Lad jer ikke friste af deres tale om lange liv, og mad på den kolde tid når solen ikke skinner og kaninen gemmer sig under sneen.

Vid at deres skikke er fremmede fra vores, og vores er velsignet af den hellige sol, og hans kone, mørkets fyrstinde og betvinger, månen.

Vid at vores ædle måde at skaffe føde til vore er den eneste rette måde, nobelt at fange og dræbe dyr, og vise vi er mennesker og ikke af deres slags; at samle bær og frugter og svampe. At vide hvilke der gør syg, og hvilken der gør godt.

At kunne lave ild og brændeofre af vor fangst til Solen og Månen, at de må velsigne vores fangst, og give os mange børn og varme somre.

Plej ikke omgang med disse tilkommere: vid at enhver der blander sin sæd med en af deres skal lide døden ved stening. Ligesom en kvinde af vore stammer skal udstødes om hun bliver frugtsommelig med deres blege æt.

Og lær ikke af dem, deres måder er blasfemiske, og de vil snart dø ud. De bygger huler over jorden og putter ting ned i jorden - det er tydeligvis galskab, og ikke som fortalt os af Solen, vor hersker og beskytter.

Så siger jeg jer
Pi Kærhule
Klogekone over alle stammer i Skandinavia

Hvad det egentlig handler om er ikke godt at vide, men måske har det noget at gøre med disse nye genetiske opdagelser?

Ceterum censeo Facebook esse delendam.

Fint besøg

Ingen kommentarer
Kejserkronprinse, kongehuse, fodboldkonger og præsidenter. Det bliver da helt vanvittigt at være i byen torsdag/fredag.

Størst af alt er naturligvis at Mr og Mrs Obama kommer. Og jeg må da nok sige, at jeg er noget mere positiv overfor det besøg, end da Bush var her. Men med tanker på det cirkus der var dengang, bliver det lidt svært at se hvordan byen skal overleve denne uge.

Det er dog vel sagtens en meget god generalprøve på klimatopmøde. Men der er det egentlig jeg ikke forstår glæden over at Obama nu kommer, for jeg syntes en del kloge hovede forudsagde, at hvis Obama kom til IOC-tingen, ville han ikke også komme til Klimatopmødet; og der syntes jeg da nok det ville være mere relevant og positivt hvis han kom til Klima-tingen.

Så det ´synes jeg egentlig godt kan være lidt bekymrende.

Min ældste var oppe på de høje nagler da det gik op for ham Obama kom, og ville straks ud og se ham. Jeg sagde, at det kunne han vist godt glemme - men det er iøvrigt ikke mig, der kommer til at skulle tage mig af det, for jeg har afsat børn på fredag - skal spille D&D. Se det hele i TV vil han dog ihvertfald - og hvis han ikke kan komme til at være i nærheden af et TV, vil han se det på nettet!

Så han er ihvertfald meget optaget af det. Det er jo dog egentlig nok ikke så mærkeligt, han kom trods alt til at følge meget med i den amerikanske valgkamp, og har jo nok kunnet mærke vores forventninger til Obama i forhold til hans forgænger.

(Jeg ville da også gerne møde Obama, eller se ham tæt på for den sags skyld; men at stå som 8 kødrand omkring en lufthavn, eller lignende, kan jeg godt undvære.)

Ceterum censeo Facebook esse delendam.

Østerbro Mysteriet - Forbrydelsen II

4 kommentarer
Jeg har så lige - lidt forsinket - fået set første afsnit af Forbrydelsen II. Og jeg synes det virker som om den bliver bedre end 1'eren, selvom det selvfølgelig er svært at spå om endnu.

Men den virker skarpere i historien, og mere fængende. Det hjælper selvfølgelig også, at den ikke lægger fingrende imellem politisk - jeg foretiller mig at Søren Espersen og Ole Hyltoft er helt oppe i det røde sorte felt på nuværende tidspunkt.

Hyggeligt er det også for mig, at meget foregår på ydre Østerbro omkring hvor jeg er vokset op. Mindelunden, kassernen (jeg går ud fra det skal gå for at være Svanemøllen Kasserne), skolen på Sionsgade (vel, måske ikke så hyggeligt...) og Vibeke Lunds bopæl.

Jeg kan dog ikke lade være med at spekulere på, om vi nogensinde får Nicolas Bro i en rigtig gennemført usympatisk rolle? Jeg tror det ville klæde ham - og iøvrigt være godt for hans karriere på sigt, selvom den jo på ingen måde tegner dårligt... (Nu ved man selvfølgelig aldrig hvordan den nye justitsminister vil udvikle sig, men som tegningen ser ud er det næppe djævlen selv vi får at se.)

Og så kan jeg ikke lade være med at nævne, at jeg altså godt kan blive lidt små-forelsket i Sofie Gråbøl som Sarah Lund - som efter min mening hele tiden udstråler en eller anden meget interessant latent seksualitet under sit is-ydre. Muligvis er det bare mig der læser ting som ikke findes, men jeg sad med fornemmelsen i hele* første inkarnation, og har den nu igen i anden.

Så jeg må da sige, at jeg ser frem til næste afsnit!

* Jeg så faktisk ikke hele første del; jeg tror først jeg hoppede på omkring 5.-6. afsnit i første sæson.

Ceterum censeo Facebook esse delendam.

søndag den 27. september 2009

En aften der udartede

1 kommentar
Gik jo på Amigo igen i aften. Selvom jeg må sige jeg overvejede at blive hjemme, men jeg havde sagt at jeg ville komme. Og det skal ikke hedde sig!

Men det var til at starte med en meget død aften, på en eller anden måde. Der var mange mennesker, men ikke meget tryk på. Og jukeboxen var tom, hvilket jo så betød at jeg kunne få mine numre i hurtigt.

Og fint nok, og sådan set ok respons, men stemningen faldt tilbage. Og jukeboxen kørte stadig eget trip. Så jeg måtte hælde nole flere mønter i, og gi' en serie mere.

Hvilket så resulterede i, at en fyr der sad ved et af bordende ville blande sig i den første dans jeg havde puttet på, Like a Prayer. Og det var faktisk herligt, han gav den hele armen, og kunne godt finde ud af det - og det skal være ham tilgivet, at han vist nok prøvede at parodiere mig ind indimellem. Det endte op med at blive en rigtig fin dans os imellem, og han fik vist sit brystparti som var Tom Jones værdigt.

Det er sjældent jeg har stor fornøjelse af at danse med andre mænd, men det her var faktisk en fornøjelse.

Jeg kørste så resten af sættet videre, og så igen stilstand.

Jeg tænkte at det ikke kunne passe at jeg både skulle levere musik & underholdning, så jeg hjemsøgte området omkring baren, hvilket jeg jo ellers sjældent gør. Røg så ind i nogle givtige samtaler, og mindr danse. Men var efterhånden på nippet til at trille hjemad.

Da jeg bliver spurgt af en herre om det er mig der er Leoparddrengen... det må jeg jo tilstå, jeg prøver at placere ham, er det en jeg har snakket med i leopardragten - men jeg kan ikke lige komme på noget.

Han begynder at sige at vi kender hinanden, eller det gør vi egentligt ikke... jeg er på det tidspunkt lidt forvirret. Men det viser sig så at det er Steen AA - en jævnlig gæst her på bloggen, ligesom jeg er fast læser hos ham. Han kom fra Christianshavn med sin norske tidligere logerende - og ville nu se giraf... øh, leoparden. Og så blev stemningen straks noget hyggeligere, som det vist hedder i reklamen.

Det var faktisk særdeles hyggeligt - det er kun anden gang i min tid som blogger, at jeg (mig bekendt) møder en med-blogger. Det er jo interessant at få sat både ansigt og personlighed på de mennesker man på en eller anden måde kender og følger, og samtidig overhovedet ikke kender.

Jeg var lidt ked af at jeg ikke var dansende, og musikken ikke var til det, så det endte med at jeg fik Steen AA til at punge ud med en tier, så jeg kunne få noget ordentligt på. Og så prøvede jeg jo igen, og det blev vist også rimeligt, selvom det ikke var min bedste performance ever.

Men stemningen blev generelt løftet som natten skred frem, og der kom parykbeklædte fødseldagspiger og bedre musik. Og Steen AA var ude og danse til Abba, hvilket han heldigvis ikke vidste det var, for det er han åbenbart allergisk overfor.

Så som det nok kan læses og forstås endte det med at blive rigtigt festligt. Jeg gik da de var ved at lukke - og det skal ikke overraske mig om Steen AA stadig står med Kristoffer (don't ask) på Gl. Kongevel eller Guldregn og diskuterer om det er Kristoffer eller mig som bør tage på Leoparden i Hvidovre og omvende de homoobiske stamkunder dér.

Og nu? - skal jeg vist sove inden jeg overtager børn før tid imorgen.

Ceterum censeo Facebook esse delendam.

Quiz 27: Hvilket begreb?

Ingen kommentarer
Det dækker over en meget intellektuel, frankofil og litterær måde at sælge sin krop.

Svar findes her.

Ceterum censeo Facebook esse delendam.

Trist & dumt

Ingen kommentarer
fik Mette Frederiksen overtalt socialdemokraternes kongres til at gå ind for et forbud af købesex.

Meget, meget trist, og meget meget dumt, efter min mening.

Både udfra et generelt ikke-formynderisk synspunkt - som man vil vide jeg har argumenteret for før, hvis man har fulgt med noget tid.

Og ikke mindst udfra et kynisk real-politisk udgangspunkt. Det er en tabersag. Heldigvis er de fleste i befolkningen imod det. Og det er ikke noget man vinder nogen stemmer på. Tværtimod; jeg må sige at det er en sag der potentielt kunne få mig til at stemme radikalt istedet for venstrefløjen, hvis det virkelig bliver hele venstrefløjens holdning.

Mette Frederiksen er en stor følelsesmæssig oratoriker; men hun er farlig, når hun bruger argumeneter som "Langt, langt hovedparten af danskerne bryder sig faktisk ikke om, at purunge kvinder fra Afrika, Asien og Sydamerika fragtes mod deres vilje for at servicere danske mænd på et sexmarked, der er kommet helt ud af kontrol".

For det første bruger hun Pia Ks metode med at definere hvad *hooost* langt hovedparten af danskerne mener. Og for det andet - nej, det er der da virkelig nok ikke ret mange der bryder sig om. Det er da også ulovligt i forvejen, under paragraffer om frihedsberøvelse, tvang og slaveri.

Eller argumenter som: "Det er så beskidt, det er så groft, det er så styret af rockere, hvorfor skal det være tilladt!" af Magnus Heinicke. Lad det ligge, at jeg slet ikke kan lide tankegangen om at spørge hvorfor noget skal være tilladt - det forudsætter at den naturlige tilstand er at ting skal være forbudt, og der kræves dispensation for at noget tillades - og nøjes med at konstatere, at sålænge én eneste myndig kvinde (eller mand for såvidt) på eget initiativ og af egen fri vilje kan finde på at gå ind i erhvervet, er det et overgreb for samfundet at forbyde det.

Et overgreb som er forfærdeligt og formynderisk i forhold til kvinden (eller manden). Og et overgreb som er et symptom på den sygelige indreguleringstrang som flyder igennem samfundet i disse dage. Og som blot er et burkaforbud om igen.

Og når "borgmester i Århus, Nicolai Wammen, fortalte, at han har mødt prostituerede, kigget ind i deres øjne, og derfor må gøre noget"... kan jeg ikke sige andet end: pladder.

Hvis alle disse pladdergode mennesker kunne få røven ud af eget røvhul, ville de se at: ja, naturligvis er der en masse sociale problemer kædet sammen med prostitution. Og der finder garanteret en masse misbrug sted, af prostituerede som opholder sig ulovligt i landet.

Men forbud mod sexkøb er ikke vejen frem. Det handler om socialt arbejde, bedre narko-behandlingsmuligheder (herunder gerne lovliggørelse af heroin), og et fokus på de virkelige indsmuglende bagmænd & kvinder, og en mindre restriktiv udlængelovgivning.

Og i øvrigt en diskussion der tager udgangspunkt i virkelige tal, og ikke dem som ukritisk slynges ud af en masse godhjertede, men ikke synderligt kildekritiske, mennesker.

Et sexkøbsforbud er en symptombehandling som ikke fører nogen vegne; udover mod et mere sygt samfund.

(Som sædvanlig skal jeg komme de som måtte mene jeg er en ulækker, hvid, gammel, led og kynisk sexkunde i forkøbet, og sige: ja, jeg er sikkert ulækker, hvid, gammel, led & kynisk. Men sexkunde er jeg ikke. Så det har ikke noget med sagen at gøre.)

Ceterum censeo Facebook esse delendam.