Leoparddrengens
Public Key

lørdag den 16. januar 2010

Quiz 47: Hvilket musikinstrument

2 kommentarer
Det benyttedes oprindeligt af prostituerede - til at påkalde opmærksomhed fra forbipasserende mænd. Altså som et alternativ til at fløjte eller pifte.

Svar findes her.

Ceterum censeo Facebook esse delendam.

Bag et ord

Ingen kommentarer
Der var engang to landsbyer som lå ganske tæt på hinanden, Slaan hed den ene, og den anden hed Vælpe.

I Slaan boede en enlig yngre kvinde, Camilla, hun fik meget tit herrebesøg fra både Slaan og Vælpe, besøg af en kortere varighed, hvor man kunne se herrerne forlade hendes hus med et saligt smil om munden.

Men en dag blev det konerne til mændene i Slaan for meget, og de gik i samlet deportation til hendes hus. "Hvis du bliver ved at servicere vore mænd, smider vi dig ud af byen!" truede de.

Camilla indvilgede: "Jeg vil kun tage mod besøg af mænd fra Vælpe fra nu af," beroligede hun dem.

Kort efter skete det hverken værre eller bedre, end at Camillas søster, Charlotte, blev enke. Hun var gift med en studepranger i Vælpe, men han skar sig på en rusten kniv, og fik blodforgiftning. Man forsøgte at sætte hans arm af, men der gik infektion i såret, og han døde hurtigt.

Charlotte havde således ingen form for indtægt, men Camilla foreslog hende at slå ind på samme levevej, som hun selv.

Og Charlotte kunne se at Camilla levede fint, og begyndte derfor også at få herrebesøg - men hun fulgte sin søsters eksempel, og tog kun imod mænd som ikke var fra Vælpe - det ville i praksis sige, at de kom fra Slaan.

Så der var en livlig trafik frem og tilbage mellem de to byer, og nye huse blev opført langs denne trafikerede landevej, således at de to byer nærmede sig hinanden over årene.

Men en dag døde Charlotte, og hun efterlod sig ingen arvinger, så hele hendes formue gik til Camilla i Slaan. Camilla følte sig på dette tidspunkt godt oppe i årene, og med sin egen formue samt sin søsters følte hun, at det nu måtte være tid til at nyde et velfortjent otium.

Godt det samme, for kort efter blev de to byer officielt lagt sammen, og hun ville sikkert have fået problemer, hvis hun var vedblevet at servicere sit klientel fra det gamle Vælpe.

Camilla fik dog ikke lang tid, hun døde pludseligt af en blodprop et års tid senere. Hun efterlod sig en gigantisk formue, for hun havde levet sparsommeligt, og haft en stor indtægt, og så havde hun jo lige arvet sin søster. Men hun havde ingen arvinger, så hun havde testamenteret alle pengene til sin by.

Derfor blev Vælpe-Slaan den rigeste by i området, hvilket blev almindeligt kendt. Så når folk sagde: jeg er fra Vælpe-Slaan, blev der gået ud fra at man var rig, og det var noget indbyggerne begyndte at sige ofte. Men sprog har det jo med at ændre sig, så et fast udtryk i området for at være rig blev: "Jeg er Vælpe-Slaan", hvilket spredte sig til resten af landet, men her blev stavemåden "jeg er velbeslaaen".

Og det er derfor det i dag hedder at være velbeslået. Vælpe-Slaan findes ikke mere, den er forlængst blevet opslugt af en større by i det jyske.

Ceterum censeo Facebook esse delendam.

En uhyggelig svær sag

Ingen kommentarer
Jeg vil ønske al mulig visdom til den dommer, der kommer til at skulle tage sig af sagen om den 15-årige skoleknivstikker.

For den virker da som utrolig svær at finde en afgørelse på, der kan forekomme rimelig.

Pigen er efter eget udsagn blevet mobbet af offeret for overfaldet gennem længere tid. Og har adskillige gange - mindst 10 fortæller hun - klaget sin nød til forskellige lærere i klassen. Uden at det har ført til noget.

Hvis hendes forklaring er sand - og det virker det ikke umiddelbart som om der er grund til at tvivle på - kan jeg udmærket sætte mig ind i hendes desperation. Jeg har selv prøvet mobning i skolen; min natur er så at reagere på en helt anden måde - en mere selvdestruktiv måde, som ikke nødvendigvis er psykisk sundere.

Så min umiddelbare tanke ville være at overveje straffrihed til hende. Ligesom det er sket i enkelte mordsager, hvor morderen gennem længere tid er har frygtet offeret og levet i et terroriseret liv. Det sker meget sjældent at dommerne kommer frem til det, men det sker.

Men det vil jo også være forbandet farligt - for vil det så ende i en situation, hvor eventuelle små-drillerier kan ende i knivstikkeri på skolerne, fordi eleverne forstår det som et carte blanche til at forsvare sig med kniv? Det skal jo også med i overvejelserne.

Og så tvivler jeg i øvrigt på at straffrihed kan opnås, da pigen jo har haft mange andre muligheder. Hun har ganske vist ikke selv kunne se dem - hvilket jeg fuldtud kan sætte mig ind i - men de var der.

Så hun bliver jo nok dømt, og nok ikke med en bagatel, da det var planlagt. Stakkels pige.

Det er virkelig en sag, hvor jeg synes det havde været rigtig, rigtig fint hvis den kriminelle lavalder var et år højere. Hvilket jo så sætter den foreslåede sænkning til 14 år i fornyet perspektiv.

(Og så håber jeg i øvrigt, at den skole gør meget ud af at finde tilbunds i hvad der er gået galt - og kigger meget på sig selv i den forbindelse.)

Ceterum censeo Facebook esse delendam.

Blandede bolcher

Ingen kommentarer
Det var en lidt underlig nat. Til dels fordi der var utrolig mange kendisser. Og en masse påtrængende bøsser og lesbiske; og i det hele taget efter lidt tid en hel masse mennesker. Og jeg følte mig generet over at mit personlige og danse-mæssige space ikke rigtig blev respekteret. Og musikken var ikke den bedste, når jeg altså ikke var den der betalte og satte på.

Så de første timer var ikke de bedste, ever. Men så tyndede det ud, og nogle af de påtrængende gik, andre (en af de lesbiske) fik jeg behagelig rygmassage fra. Og musikken blev mere hæderlig, og jeg fik flirtet lidt og danset lidt - så det endte med at blive helt fornuftigt.

Men det var lidt pudsigt - en af kendisserne er inde for mode - og hvor de fleste jo har en eller anden form for reaktion i forhold til min dragt - blev jeg af vedkommende ignoreret totalt. Jeg ville egentlig gerne sige ignoreret demonstrativt, men det passer ikke - jeg eksisterede tilsyneladende bare ikke for ham. Det er jo ikke fordi jeg higer efter mode-anerkendelse - jeg satser mere på det tidløse design - men det var altså lidt pudsigt. Jeg forestiler mig det er noget man bliver trænet i indenfor den verden(?).

Sidder og mærker at jeg godt kunne bruge lidt mere massage - jeg har kodet meget hele ugen, og det sætter sig. Jeg håber dog bevægelserne + lidt snarlig søvn hjælper på det. Godnat. Dvs - godmorgen.

Ceterum censeo Facebook esse delendam.

Jeg bliver altså mere & mere til hende her

Ingen kommentarer

Ceterum censeo Facebook esse delendam.

fredag den 15. januar 2010

Det er et spørgsmål om stil

Ingen kommentarer
Indimellem bliver jeg spurgt hvad der får mig til at gå så meget i heldragter med dyre print. Et spørgsmål der undrer mig en del, for jeg troede da egentlig jeg gjorde et bedre indtryk end som så. Jeg ved ærlig talt ikke hvad folk forestiller sig - at jeg skulle gå med billige print, eller hvad?

Ceterum censeo Facebook esse delendam.

Pas på i byen!

Ingen kommentarer
For der meldes om Leopard-varsel i nat - hvilket nok vil ramme det sædvanlige sted (Amigo Bar) ved en sædvanlig tid (2-½3 tiden).

Ceterum censeo Facebook esse delendam.

Mit køleskab

3 kommentarer
Jeg er blevet udvalgt til at fremvise mit køleskab. Jeg takker Takashimaya for æren - som også indbefatter at jeg skal skrive om en genstand, og give depechen videre til 3 andre.

Men nu er det sådan, at min køleskabslåge er frygtelig kedelig - et enkelt klistermærke er der. Der sad engang en del køleskabsmagneter med ting på, men de var eks'ens og kom med hende. Hvilket glæder mig, for jeg er altså ikke en nips kind of guy. (Det skal understreges at D&D miniaturer ikke er nips! Dem har jeg nogle tusinde af..)

Så der er altså kun klistermærket tilbage, som er for Frederiksberg Brandvæsen. Og, går jeg udfra, stammer fra et besøg vi var der, til et eller andet åbent hus arrangement, dengang den ældste var 4-5 år. Det var noget med at gå rundt og se brandbilerne meget tæt på - ikke så interessant i sig selv. Men vi var heldige - for der kom faktisk alarm mens vi var der, så vi så et hold, der ellers var igang med fremvisning, løbe til bilerne, og vi måtte springe for livet, da de begyndte at køre under udrykning.

Så lidt historie kom der da ud af det - som jeg så har fået genopfrisket nu. Og så har jeg fået proppet batterier i mit digitalkamera, så det var såmænd ganske udmærket at blive udvalgt!

Og så skal jeg jo give depechen videre. Det tror jeg så jeg gør til mandlige bloggere, da det sikkert kan give lidt andre historier end nips-tingene. Så jeg udvælger Morfar, Steen AA og Tårnet til at komme med nye billeder.

Ceterum censeo Facebook esse delendam.

Fakiren

Ingen kommentarer

I Israel har de arresteret en sekt-leder, Goel Ratzon. Vistnok har han og hans skare af kvindelige followers opfattet ham som en form for sex-messias. Og man kan vel ikke undre sig så meget over at mænd kan gøre det, hvis de får muligheden; men hver gang der er sådan en historie - som jeg jo ikke kan nægte jeg finder fascinerende - kan jeg ikke lade være at undre mig noget over kvinderne.


I dette tilfælde er en del af følget så hans egne døtre, det kan man vel så på sin forstå, for de er vel vokset op med at tingene var sådan?


Nå, men den egentlige grund til at jeg bringer indlæg om ham, er at jeg ikke kan lade være at synes han ligner Fakiren i Tintin (Faraos Cigarer og Den Blå Lotus) påfaldende - måske ikke så meget lige på det billede her, men jeg tror Tintin kendere vil vide hvad jeg mener.

Ceterum censeo Facebook esse delendam.

Mere blast from the past

Ingen kommentarer
Dukkens gen-fremfinding af Dolce Vita i går må have gjort noget for min 80'er nostalgi. For vågnede op og tænkte af en eller anden grund på Paul Young, som var et af midtfirsernes absolut topnavne. Men som man ikke siden har hørt meget til.

(Jeg kan huske at jeg så ham i et eller andet dansk program i '90erne (Eleva2eren?) - og det var en katastrofe. Han havde stort set ingen stemme, og det stemme han havde var pivfalsk. Ved ikke hvad der var sket med ham.)

Hans musik-stil var ikke lige min kop the. Men man kan ikke fratage hans hits at de er basalt gode popsange. Og så var brugen af den mørke synthesizer ret ny dengang.


Ceterum censeo Facebook esse delendam.

Nej til Dyr med Sex

1 kommentar
Der var et indslag i en af hovednyhedsudsendelserne i aftes, om nogen der ville samle underskrifter ind, for at få forbudt dyresex. Jeg går ud fra der mentes mennesker havende sex med dyr.

Jeg kan ærlig talt ikke huske i hvilken udsendelse det var - og kan ikke finde nogen omtale på nettet af det - så det regnes vist ikke for særlig vigtigt.

Jeg regner det egentlig heller ikke for særlig vigtigt. Men hovedindsamleren var meget fortørnet - han havde ledt en hel masse på nettet, og efter hans grundige research var han ret sikker på, at det der med dyresex var meget normalt & udbredt. Og jeg tror ham, jeg er sikker på han havde fundet en hel masse steder at blive forarget over.

Og så mente han det var alt for galt med loven som den er i øjeblikket, fordi det ikke var forbudt. Og det der med at loven i øjeblikket forbyder ting som en plage for dyrene, det var ligesom ikke godt nok. For det første var er det jo en plage (men så er det vel også omfattet af loven?), og derudover var det jo dybt krænkende for dyret (ok, Dr Doolittle - du kan snakke med dyrene, eller hvorfra ved du det?).

Nå, men det er ikke fordi det er en sag der optager mig meget - han virkede bare ret sjov, ham den forulempede. Jeg er bare lidt nysgerrig efter: hvr langt går det forbud? Går det også til blufærdighedskrænkelse?

For jeg kan for eksempel huske hvordan Katya altså godt nogengange kunne kigge meget stift på mig, hvis jeg onanerede. Ikke fordi hun var fornærmet, jeg tror mere det var noget med et jagtinstinkt der satte ind. Jeg kunne godt nogen gange blive nervøs, når halen begyndte at slå utålmodigt fra side til side, mens jeg var i akten. Meget nervøs, faktisk.

Jeg skal understrege, at det ikke var fordi jeg prøvede at blotte mig for hende - på den anden side tænkte jeg heller ikke på at holde mig specielt tildækket. Vi havde vel en meget naturistisk tilgang til tingene.

Noget andet jeg kan huske, var en kort affære med en pige, som havde hund. Og jeg har aldrig været meget til hunde, men den var altså lidt ubehagelig. For det første var det sådan en lille muskelhunstype, jeg er ikke sikker på racenavn. Men når vi havde gang i noget, insisterede den på at sidde kort bag mig, og kigge meget insisterende på mine nosser. Hvilket ikke er særlig fremmende for hele akten, når man ike er tryg ved hunde og slet ikke den hund. (Og hvis den blev smidt uden for rummet, med lukket dør, hylede den helt vildt, så det fungerede heller ikke skide godt).

Men hvor jeg virkelig ville ønske et dyresex-forbud er med alle de skide hanhunde, som absolut skal rende rundt og snuse en i skridtet. Og som prøver at få udløsning op af ens ben, ved meget energisk pumpen. Og de hunkatte, som ser en, og begynder at hyle op, og presser maven mod jorden, og stikker røv og kønsdele i vejret i håb om at der falder noget af. Og ikke helmer før man niver dem i nakken, hvilket giver 5 minutter hvor de ligger og vrider sig i ekstase på gulvet, hvorefter de er der igen.

Og så håber jeg også vi kan få et forbud i mod synet af dyr der parrer sig i fri & åben natur. For hvis dyresex er noget tvivlsomt noget, så vil jeg helst ikke have mit blik besudlet med den slags, når jeg kommer på landet. Hvis foreningen mod dyresex ikke tager det op, håber jeg da ihvertfald foreningen til et pornofrit miljø gør noget ved det.

[Opdatering]: Se også hvor vred Bubber er over dyresex.

Ceterum censeo Facebook esse delendam.

torsdag den 14. januar 2010

Jamen, lad os da få nedlagt det sundhedsvæsen

3 kommentarer


Det lader ihvertfald til at være idéen hos vores højtelskede regering. Lidt tankevækkende, at netop som USA er ved at rent faktisk at få en form for landsdækkende sundhedssystem, kører vi vores i sænk.

Jeg fatter simpelthen ikke hvad det lige er der foregår i øjeblikket - bortset fra at det ikke er mærkeligt det går galt. Og at det ikke er mærkeligt at der ikke bliver gjort noget ved det.

For hele systemet er bygget op, så enhver kan fralægge sig ansvaret - og det er vel også en af pointerne.

Afdelingerne får et budget de skal overholde. Hvis de producerer for lidt er det galt, så bliver de fyret. Og hvis de producerer for meget er det også galt, og så bliver de også fyret.

Hospitalerne får et budget de skal overholde, og fortæller afdelingerne hvad de får af penge. Hvis hospitalet producerer for lidt er det galt, og så fyrer de på afdelingerne, og hvis de producerer for meget er det også galt, og så fyrer de på afdelingerne.

Regionerne får et budget som de skal overholde, og fortæller hospitalerne hvad de får af penge. Hvis regionen producerer for lidt er det galt, og så skald der fyres på hospitalerne. Og hvis de producerer for meget er det også galt, og så skal der også fyres på hospitalerne.

Regeringen sidder i toppen af kransekagen, og er de eneste som kan inddrive penge, og uddele dem. Men de kan ikke hente flere penge, får der er skattestop - men det har ikke forhindret dem i at sige til regionerne at der skal laves mere, bedre og hurtigere.

Og når det går galt ryger aben nedaf i systemet, og ganske vist også op af igen (for der er jo ikke penge nok). Og mens aben ryger op og ned bliver sygeplejersker og læger fyret på hospitalerne. Som ellers lider af mangel på samme.

Og Helsingør hospital meddelte til aften, at de kommer til at fyre folk - fordi deres budget er overskredet væsentligt; der er brugt for mange penge på vikarer. Den tager vi lige igen: de fyrer fastansatte, fordi der bruges for mange penge på vikarer.

Det egentlige problem er jo, at det grundliggende er en syg konstruktion med regioner som ikke kan udskrive skatter. Ansvaret for driften af hospitalerne må ligge samme sted, hvor ansvaret for fremskaffelsen af penge foregår. Om det skal være i amter, regioner eller stat skal jeg ikke gøre mig klog på. Men det går ikke at en part kan love guld og grønne skove, uden at have ansvaret for at pengene er der.

Men det bliver jo næppe lavet om under den nuværende regering. Den ansvarlige for hele konstruktionen blev jo siden Finansminister og derefter Statsminister.

Måske man skulle overveje at flytte til USA?

Ceterum censeo Facebook esse delendam.

Cursor

10 kommentarer
Nu har jeg siddet og fedtet med at lave leopard-muse-cursors på bloggen. Det lader til at fungere i Chrome og IE8 (bortset fra noglet af mine widgets ude til venstre, men det overlever vi i første omgang.

Men hvis nogen skulle opleve problemer med det (eller bare synes de ser røvsyge ud/er møgirriterende) må i godt droppe en kommentar om det her?

Tak!

Ceterum censeo Facebook esse delendam.

Kender du det?

Ingen kommentarer
Når man sender et brev til sin kæreste / ægtefælle - som uheldigvis sidder i fængsel - og man glemmer at vedhæfte en fil? Øv, altså!

Ceterum censeo Facebook esse delendam.

Sic transit gloria mundi

1 kommentar
I starten af 90'erne rendte jeg i byen på en pige. Vi havnede hjemme hos hendes veninde - hun boede ellers i Århus - hvor vi hyggede os. Og jeg blev ganske forelsket i hende. Hun var sød, guddommelig smuk, eksotisk.

Men hun havde lige slået op med en anden, var kommet hjem fra rejse i Afrika, og havde lige bosat sig i Århus. Så var ikke interesseret i noget, og det var så det.

Men jeg tænkte en del på hende i de første år, og da jeg blev single igen googlede jeg hende. Det kunne da være interessant at se hvad hun nu lavede, et cetera.

Men det skulle jeg aldrig have gjort - for det viste sig at hun åbenbart var blevet totalt new age't, og var et eller andet krystal/aura/healingterapeut. Jeg ved ærlig talt ikke hvad jeg synes er værst, om hun selv tror på det, eller bare lokker penge ud af folk.

Jeg tror nu, at hun tror på det. Og jeg undrer mig over hvad der har fået hende til at falde i den grøft.

Nå, jeg googlede hende så lige igen for lidt siden. Jeg tænkte, måske var hun pludselig blevet klogere? Men nej, der er det samme site, og nu var der tilføjet nogle artikler hun havde skrevet. Total vås.

What a goddamn waste! Og hun var så forbandet smuk, er det stadig såvidt jeg kan se fra de billeder der ligger.

Ceterum censeo Facebook esse delendam.

onsdag den 13. januar 2010

Jeg er skide selvcensur!

Ingen kommentarer
Hvad med dig? Er du selvcensur eller selvcenglad?

Ceterum censeo Facebook esse delendam.

Nu er jeg snart træt af det her

Ingen kommentarer
Nu troede jeg lige jeg var kommet af med den iøvrigt meget sejlivede forkølelse - eller hvad det var - som jeg har gået rundt med siden mellem jul & nytår. Mandag og tirsdag var jeg for første gang helt på toppen.

Men i dag har jeg så kodyl ondt i halsen, og det er bare blevet værre og værre; jeg forsøger at være mere synkefri end Titanic, men det lykkes ikke rigtigt - jeg kommer til at synke oftere end hende. Og mine lymfeknuder i halsen er hævet op, så jeg føler det som om min hals har fået dobbelt tykkelse.

Undskyld - jeg ved godt det er trættende at høre på. Men det her er altså et udmærket sted at klage sig.

Ceterum censeo Facebook esse delendam.

Ultimativ pædagogik

5 kommentarer


Jeg var lige i Netto. Hvor jeg blandt deres spot-varer fik øje på en underlig dingenot som hed TimeMachine. Jeg læste hvad der stod på pakken, og det er åbenbart en eller anden form for timer. Men jeg blev mildest talt imponeret over det pædagogiske indhold, jeg har sakset lidt af det herunder så I også kan se hvad der er hot indenfor pædagogikken i hjemmene nu. Fremhævelser er mine.

Timemachine er den førende løsning til begrænsning af den mængde tid, dine børn bruger på spillekonsoller og se fjernsyn.
Begrænser den mængde tid, som børn bruger på at spille på spillekonsoller eller se fjernsyn.
Giver et kontrol tidspunkt til at stoppe spil.
Giver en fornyelig belønning, der kan bruges til opmuntring til god opførsel.
Giver en metode til at dele ved spil eller fjernsyn.
Formålet med Timemachine:
Timemachine giver forældre en enkel og praktisk metode til overvågning af, hvor meget tid deres børn bruger foran fjernsynet. Mange undersøgelser har vist, at for meget fjernsyn er skadeligt for børnene. Selv uddannelsesspil og - programmer kan reducere børns evne til at tænke og lære selv, hvis det ikke begrænses.
Hvordan kan Timemachine hjælpe: Nemt - Ved at give børnene poletter til et bestemt stykke tid om dagen, kan forældrene fastsætte en bestemt grænse for, hvor meget fjernsyn deres børn må se om dagen.
Desuden gør poletterne børnene i stand til at styre deres egen tid, så forældrene ikke længere behøver at være "tiden er gået"-politi.
Hver polet giver 30 min spil eller fjernsyn. Yderligere poletter kan gives til børnene, når de gør noget godt.
Når børnene har forstået deres tv-begrænsning, kan forældrene opmuntre til andre aktiviteter. Det er det ultimative formål med Timemachine - at det skal være en positiv oplevelse for både børn og forældre.

Ceterum censeo Facebook esse delendam.

Værre end tsunamien

Ingen kommentarer
Jeg er bange for, at det bliver ganske frygteligt hvad det jordskælv ved Haiti fører med sig. Stort set alt taler for en katastrofe af enormt omfang: høj befolkningstæthed (landet har det halve areal af Danmark, men dobbelt så stor befolkning), hvoraf en meget stor del bor i slum i Port-au-Prince - man regner med 2-3 millioner.

Elendig infrastruktur, elendig byggestandard (og selv præsidentpaladset er styrtet om). Det ligger uden for sædvanlige jordskælvszoner og det er det kraftigste i 200 år - så der er ikke blevet kalkuleret med jordskælv.

Og så er der mega høj kriminalitet, hvilket nok kan føre til mange flere dræbte i anarkiet efter skælvet.

Jeg gruer virkelig for de historier der vil komme ud, når kommunikationslinierne begynder at fungere igen, og der kommer bare lidt overblik. Om det bliver værre end tsunamien er selvfølgelig ikke til at sige, men det bliver en nødhjælpsopgave af enormt omfang. Hvis man skal finde noget positivt i situationen må det være, at det trods alt ikke sker i orkan-sæsonen.

Ceterum censeo Facebook esse delendam.

Quiz 46: Hvilken sexuel maltraktering

Ingen kommentarer
Som bekendt mishandles mange mænd fysisk af deres kone/kæreste. Men nu viser en videnskabelig undersøgelse, at mænd med et taleforstyrrelse - nærmere bestemt stammen - er specielt udsatte for en særlig bestialsk kønslig hate-crime. Hvilken er der tale om?

Svar findes her.

Ceterum censeo Facebook esse delendam.

24 Testikler

2 kommentarer


Hvorfor findes det egentlig ikke som vægtenhed? Jeg mener, ligesom 1 karat oprindeligt var vægten af en kerne i et johannesbrød? Så burde man da også kunne lave en gennemsnitsvægt af testikler(terat?)  og bruge den til et eller andet?

Ved ikke helt hvorfor jeg kommer på den tanke - måske fordi jeg for tiden synes mine egne to terat ligger ekstra godt i hånden?

Ceterum censeo Facebook esse delendam.

tirsdag den 12. januar 2010

So ein Ding muß wir auch haben

Ingen kommentarer
En hollandsk undersøgelseskommision har konkluderet at den hollandske deltagelse i  Irak-krigen var politisk og folkeretlig uholdbar. Og det er ganske interessant, for den hollandske baggrund og optakt til deltagelsen ligner i høj grad den danske - ligesom den hollandske statsminister Balkenende gang på gang siden har påstået, at der ikke var brug for en undersøgelse af baggrunden, for alle facts lå på bordet, og alle vidste hvad der skete.

Hvilket undersøgelsen har vist var løgn - og hvilket jo lyder meget som noget vi har hørt utallige gange herhjemme også.

I det hele taget er der utrolig mange lighedspunkter mellem den hollandske og danske historie - for eksempel er der også en generalsekretærpost for NATO indblandet i den hollandske historie. Så man kan jo kun ønske at vi også en gang med tiden kan få en sådan undersøgelse herhjemme. Men det er jo nok et naivt håb.

Ceterum censeo Facebook esse delendam.

Per Larsen skifter navn

3 kommentarer


Chefkriminalinspektør Per Larsen, som snart holder op i Københavns Politi bekræfter at han, når hans otium begynder, har tænkt sig at skifte navn.


"Ja, jeg har gennem noget tid følt, at der var noget der skunne gøres bedre, og noget der ligesom kunne strammes op på. Og så talte jeg - ret tilfældigt, men mit arbejde har lært mig at tilfældigheder er vigtige samarbejdspartnere, om du vil - med en numerolog, som kom med et godt forslag, som endda kun betød en lille ændring."


Han fortsætter:" Og så er det jo iøvrigt ikke rigtigt et otium, jeg har jo fået job hos Københavns nye borgmester, som sepcialkonsulent i forhold til banderne. Og dér synes jeg også det vil være godt at kunne komme med et nyt navn, så jeg ikke fremstår som en gammel "fjende" fra Politiet - at jeg ligesom kan viske tavlen ren, om du vil.


Og så kan mit nye navn forhåbentlig også virke tillidsvækkende i forhold til invandrerbanderne, der mere vil kunne se mig som "én af dem". Hvilket jo kan være vigtigt, hvis man skal vække deres tillid."


Og navnet som Per Larsen skifter til snart - det er Perle Arsen.

Ceterum censeo Facebook esse delendam.

Forbyd Leoparddrengen!

6 kommentarer
Burkaudvalget kommer med sine konklusioner i morgen, men der er jo som altid nogle forskræp. Blandt andet at der er tale om 3 (tre) burkabærende kvinder (som vist iøvrigt kun bruger den nogle gange), og så op til 200 i niqab, heraf en meget stor del etnisk danske konvertitter.

Og det er der jo nogle reaktioner på, blandt andet udtaler Venstres Karsten Lauritzen sig forholdsvid ædrueligt og fornuftigt.

Men Henriette Kjær, ordfører for de Konservative, og dermed den med mest i klemme, fastholder ønsket om et forbud. Det er ikke overraskende, men hendes argumentation er mildest talt chokerende, og taler heldigvis for sig selv:
Spørgsmålet er, hvorfor de har taget dragten på. Man skal da være lidt underlig, hvis man frivilligt tager burka eller niqab på. Der må stadig være et element af tvang i det, ellers er det en provokation.
Den lader vi lige stå et øjeblik.

Ok, som jeg læser det: Hun mener der er en mulighed for at der er et element at tvang i at bære burka eller niqab, men anerkender at der er andre grunde - nemlig at man enten er lidt underlig, eller at det er en provokation.

Men disse alternative grunde er altså ikke nok til at hun vil trække i land i forhold til et burkaforbud.

Det får jo så mig til at konkludere, at politisk ordfører for Konservativt Folkeparti mener, at underlighed og provokationer bør forbydes. Og det får jo godt nok en masse ting til at give mere mening, jeg kan for eksempel pludselig meget bedre forstå Brian Mikkelsen.

Men jeg må sige, at jeg ikke har hørt det formuleret så skarpt før. Hvilket jeg på sin vis synes er glædeligt. Men jeg kan jo godt blive lidt nervøs for hvornår jeg bliver forbudt, for jeg tilstår gerne helt åbent, at jeg både kan være underlig og provokerende.

Men der skal vel først nedsættes et Leoparddrengsudvalg, som tæller hvor mange hankøn der render rundt i Leopard-heldragter indimellem, og så kan de få lov til at diskutere fra nu af til dommedag om det skyldes tvang, underlighed eller provokation.

Ceterum censeo Facebook esse delendam.

mandag den 11. januar 2010

Forsvar for et rigtigt dumt svin

Ingen kommentarer
Nej, jeg bryder mig bestemt ikke om Kaj Vilhelmsen, Radio Holger eller al deres væsen. Og jeg tror og går ud fra at det ville være gensidigt, hvis manden iøvrigt kendte til min eksistens.

Men nu hvor han igen er blevet dømt for racisme, altså ovetrædelse af straffelovens §266b, og jeg læser hvad han er dømt for, bliver jeg forundret og bekymret.

For, ifølge dr.dk, er det to udtalelser:
Vort land er forvandlet til den tredje verdens affaldsplads, og Vi ønsker ikke noget bastardsamfund, hvor tilfældige fremmede kalder sig danskere.

Stupidt ja, afstumpet ja, forkvaklet, ja. Det er en masse ting - men efter min mening ikke racistisk, ifølge 266b, idet det ikke omhandler en bestemt etnicitet/nationalitet, udover stort set alt ikke dansk, eller i hvert fald alt fra u-landene.

I forvejen synes jeg 266b er problematisk - jeg kan tildels godt forstå den er der, men så den i virkeligheden hellere sløjfet. Så ytringsfrihed kunne blive et rent spørgsmål om moral, og ikke om jura. Men når nu den er der, synes jeg det er ret tvivlsomt hvis domstolene begynder at gøre tolkningen bredere og bredere.

Ikke fordi jeg regner med at jeg eller ligesindede vil komme i konflikt med den, selv i udviddet tolkning. Men fordi det er et potentielt meget større problem for ytringsfriheden en latterlig snak om selvcensur. Som vi da vel forhåbentlig alle praktiserer konstant - eller skal vi partout være en befolkning med tvangs-Tourettesyndrom?

Ceterum censeo Facebook esse delendam.

Og hvordan hænger det så sammen?

2 kommentarer
Som del af - den i øvrigt ret tåbelige - debatten om selvcensur, udtalte Helle Thorning-Schmidt i TV Avisen (kl 21), efter hukommelsen: "Jeg er utrolig trist over at danske kunstnere føler at de ikke kan udtrykke sig frit. Vi kan hjælpe dem ved, ihvertfald ikke at skælde ud på dem efter de har udtrykt sig, og i ekstreme [bla bla]".

Interessant. Vi skal gå i mod selvcensur, ved ikke at udtrykke vores uenighed med dem som siger noget.

Altså - vi skal pålægge os selvcensur, for at hjælpe andre til ikke at ligge under for selvcensur?

Eller: kun ved at udøve selvcensur kan vi undgå selvcensur?

??

Ceterum censeo Facebook esse delendam.

Quiz 45: Hvilket inventar

Ingen kommentarer
Det blev brugt i slutningen af sidste is-tid, til menneskers opbevaring af våben i klippehuler. Hvis våbnene blev for varme kunne de få frostsprængninger når de kom ud i kulden - derfor var det vigtigt de blev opbevaret koldt. Hvad kaldes opbevaringsstedet?

Svar findes her.

Ceterum censeo Facebook esse delendam.

Here's to you, Mrs. Robinson

Ingen kommentarer
Den nord-irske førsteminister, Peter Robinson, er blevet nødt til at gå på orlov, efter at det er kommet frem at hans kone (60 år) har haft en affære med en ung 19 årig mand. Og, vel at mærke, at hun har (mis)brugt sin position til at skaffe ham et lån på £50.000 og samtidig selv skimmet nogle af pengene.

Normalt ville det jo blot være en morsom historie, men altså - med det navn kan jeg ikke bare ignorere det. Især ikke da virkelighedens Mrs Robinson virker som en ganske fæl person, en skinhellig kristen hykler, som prædiker om hvor slemt det er at være homoseksuel.

So here's to you Mrs Robinson...

Ceterum censeo Facebook esse delendam.

Sex-robotterne kommer

Ingen kommentarer
Det var jo kun et spørgsmål om tid - det måtte komme.

Og nu er de så på vej, lolitadukkerne med mere spændstighed og personlighed. Man kan erhverve sig den for den nette sum af $9.000. Hvilket nok umiddelbart lyder dyrt, men i forhold til omkostningerne ved en levende partner er det såmænd ikke galt.

Og så kan man selv tweake personligheden, få opdateringer på internettet og specificere basale anatomiske detaljer. Og den er altid enig (det synes jeg nu lyder lidt kedeligt, og hvad med makeup sex?).

I første omgang kommer den i en kvindelig udgave, Roxxxy, men der skulle også være en mandlig, Rocky, på vej.

Jeg ser et helt nyt marked for en romantisk/hardcore/gadget blog?!

Ceterum censeo Facebook esse delendam.

Greenpeace på vej på terrorliste

Ingen kommentarer
Chefkriminalinspektør Per Larsen fra Københavns Politi bekræfter her til morgen, at han har anmodet justitsminister Brian Mikkelsen om at få miljøorganisationen Greenpeace tilføjet EUs terrorliste.


"Ja, det bliver jo en mine sidste gerninger i politiet," udtaler Per Larsen. "Og det vil glæde mig hvis det kan lykkes, for den organisation har skabt frygt og uroligheder mange steder i Europa og verden i øvrigt!"


Adspurgt om det har noget at gøre med, at politiet er sure over at være blevet gjort til skamme i det store udland, efter at Greenpeace mødte op og rullede bannere ud ved Dronningens gallamiddag under klimatopmødet, svarer Per Larsen benægtende:


"Nej, det har intet med sagen at gøre. Men jeg har altid været en pragmatisk natur, og jeg skal da gerne indrømme at det vil være ulig meget lettere for os, hvis de kommer på den terrorliste. Så behøver vi ikke have så meget bøvl med alle mulige besværlige procedurer og dommerkendelser og strafferammer."


Justitsminister Brian Mikkelsen er positiv overfor forslaget: "Jeg synes det er en interessant vinkel, og jeg kan ikke umiddelbart se nogen problemer i det. Men nu vil jeg tage det op med mine EU-kolleger næste gang listen skal revideres."


Nogen kunne jo frygte, at det så ville gøre en masse mennesker kriminelle, som støtter Greenpeace økonomisk eller på anden måde. Men heller ikke dette ser justitsministeren som et problem:


"Hvis Greenpeace kommer på terrorlisten er det jo fordi det er en terrororganisation - og så er den ikke længere. Så er det jo klart at folk der støtter dem vil ryge i fængsel. De er jo faktisk terrorister så, og det accepterer vi altså ikke her i landet."


Og hvis for eksempel den spanske premierminister skulle modsætte sig?


"Zapatero? Ja, det kunne lige passe... ærlig talt, jeg forstår ikke at nogen kan tage den mand alvorligt. Bare hans navn - det oser da af terror i en eller anden bananrepublik. Jeg mener, er der ikke én i Tintin der hedder det? Nå, det er general Alcazar? Jamen, alligevel. Nej, ham får vi ikke problemer med."


Efter planen skulle miljøorganisationen kunne tilføjes terrorlisten om et halvt års tid, men den virker med tilbagevirkende kræft for hele året, så alle der giver bidrag i år risikerer op til 1 års ubetinget fængsel. Facers kan se frem til langt hårdere straffe.

Ceterum censeo Facebook esse delendam.

Perfekt timet tis

Ingen kommentarer
Og så viste det sig (selvfølgelig, et eller andet sted) at den ældste havde tisset i sengen da jeg vækkede ham i morges. Det er ellers længe siden vi har været hjemsøgt af den slags, men ovenpå vvs-underholdningen i går kunne det jo ikke ske på et mere belejligt tidspunkt.

Man skal selvfølgelig være sød & forstående med videre, men nogen gange kan det altså godt falde én svært. Må jeg tilstå.

Ceterum censeo Facebook esse delendam.

søndag den 10. januar 2010

Det bankede på døren

2 kommentarer
I formiddags. Det viste sig at være min underbo - som havde konstateret at der løb vand ned af hendes vægges, som kom oppefra mig.

Crap. Jeg havde sat en vask i gang, så min mistanke gik jo til den - og den oldgamle vaskemaskine. Jeg fik slukket for den og åbnet (det er sådan en der fyldes i oppefra). Og den var også fyldt til randen med vand. Jeg gætter på der er gået noget galt med den sensor der siger der er kommet nok vand i - eller hvordan sådan noget fungerer. Ihvertfald er den bare blevet ved med at tage vand ind, og det er så løbet over, og nedenunder.

Det var held i uheld at min underbo opdagede det forholdsvis hurtigt - hun var ellers på vej i biografen.

Jeg fik så travlt med at tømme maskinen for vand - jeg fandt ud af at en tom plastikpose var det bedst egnede til formålet. Men ikke før jeg havde fået lukket for den ballofix vandet skulle igennem til maskinen - jeg ville være helt sikker på der ikke kom mere. Desværre krævede det at jeg flyttede brusekabine, og fyldt med adrenalin gik jeg vist lidt for voldsomt til værks, for afløbet sprang fra, ligesom de nederste metalplader hoppede af.

Så alt i alt fik jeg begrænset skaden mest muligt, men står nu både uden vaskemaskine og bruser. Hvilket er ret meget noget lort. Men forhåbentlig kan brusekabinen reddes - vaskemaskinen tror jeg ikke rigtig jeg tør bruge igen, selv ikke hvis jeg skulle finde ud af hvad der var galt.

Men et par adrenalinfyldte timer, indtil min underbo var kommet hjem fra biograf, og jeg kunne høre hvor slemt det stod til. Hun er heldigvis særdeles flink, og tingene kunne være værre - men nu må man se når det tørrer hvor stor skaden er.

Herligt.

Ceterum censeo Facebook esse delendam.

Idag er vi alle Bornholmere

Ingen kommentarer
Eller, nej, det er vi ikke. Men det lyder godt nok stygt, at øen åbenbart er ramt af blackout på en dag som i dag. Naturligvis er det i sær hårdt for de som har el-varme, men derudover rækker min fantasi næsten ikke til at være spærret inde uden fjernsyn eller internet.

Varme tanker sendes herfra til den kolde solskinsø!

Ceterum censeo Facebook esse delendam.