Leoparddrengens
Public Key

lørdag den 9. juli 2011

Lidt løse tanker om dans & stoffer

Ingen kommentarer
Lidt opfølgende på gårsdagens indlæg om optagelse på balletskolen - som jeg skrev, kan jeg egentligt forestille mig det nuværende (latterlige) ramaskrig omkring kokainrygter kan være godt for balletten - fordi den kommer til at virke mere tidssvarende, mere relevant.

Men jeg gjorde mig også efterfølgende lidt andre tanker: for det første om Nikolaj Hübbe - som jeg ikker kendte synderligt til, men dog føler jeg har fået en fornemmelse for efter jeg har set de førnævnte dokumentarudsendelser, De Udvalgte. (Og samtidigt har fulgt teatret balletten intenst i en kort periode, fordi jeg følte mig involveret.)

Kort sagt, er der ingen tvivl om, fra hvad jeg har set, at han er: engageret, intens, en enorm kunstnerisk begavelse, arrogant, krævende, humørsvingende, visionær, forventende, målrettet.

Med andre ord, vanvittigt hård at skulle leve op til. Og man kan sikkert let føle man ikke får den store anerkendelse. Men samtidig er han også en person, som i den grad kan løfte en trup til det ekstreme.

Og med de karakteregenskaber - så tror jeg egentligt det er ret ligegyldigt om han skulle være på coke eller andet. Jeg mener det er en skindiskussion (og forargelsen over de anonyme beskyldninger er latterlig).

Det er da også på andre måder ganske sært med den eneorme forargelse, over et dansekompagni hvor nogen siges at være på coke... Hvis man tog en hvilken som helst anden elitær dansegruppe tvivler jeg på nogen ville løfte et øjenbryn - hvad med "Rygter siger Lady Gagas dansere tage kokain"? Wow... - indimellem når jeg har været på steder med meget dans de seneste år, har jeg da følt jeg var den eneste som ikke var på coke.

Eller, set fra en anden vinkel: Alle ved - eller burde vide - at ballet på det niveau det Kongelige leverer involverer fysiske ofrer og piner, som er på linie med eller overgår hvad elitesportsfolk udsætter sig for. Og så er det eddermame naivt ikke at forestille sig at en eller anden form for doping skulle blive involveret.

Anyway - jeg aner intet om hvad der foregår i balletten - og skal bestemt ikke anbefale kokain som sådan - men jeg synes den debat der kører i øjeblikket foregår på et hyklerisk grundlag.

For er det en forargelse over, at folk som ofrer de bedste år af deres liv, føler de trænger til noget at dulme tiden mellem dansen på? (Husk, at det ikke går med meget alkohol, som resten af os kan forsøde os med!)

Eller handler det om, at Nikolahj Hübbe er for elitær og skal føle janteloven?

Eller... ja, hvad handler historien egentligt om? Den har vokset sig forfærdeligt stor, og normalt er der sgu ingen der interesserer sig for det ballet - så hvad handler det om. Andet end hykleri?

(For, jo, jeg kan sagtens se nogle dansere som kan blive kvast i Hübbes måder og drømme - og dem skal der sikkert samles bedre op på - det er bare ikke det historien er kommet til at handle om.)

Ceterum censeo Facebook esse delendam.

torsdag den 7. juli 2011

Balletskolen revisited

Ingen kommentarer
Egentligt havde jeg glædet mig til at fortælle mere live om oplevelser med det balletkursus den yngste skulle på, efter at han havde "bestået" den indledende optagelsesprøve - som kunne lede hen til optagelse på det Kongeliges Balletskole.

Men jeg endte faktisk med ikke at ville skrive om det - jeg kunne nemlig se, at der var nogen der blev ved at checke ind på min side ved at søge på noget med leoparddrengen og balletskole. Og det er selvfølgelig ikke fordi jeg ikke gerne vil læses, men her forestillede jeg mig det var en anden forælder eller ansatte - og i en så lille kreds, der alligevel er tale om, med ret få drengebørn især, ville jeg føle min anonymitet for udsat - og det endda i kombination med min familie.

Så jeg besluttede mig for at vente med at skrive om det, til noget tid efter. Og det bliver så i aften, inspireret af kokain-historierne fra teatret. (Som jeg i øvrigt tænker kan ende med at blive et plus - de vil jo gerne ud til at yngre publikum, og det kan vel gøre det lidt mere hipt.)

Nå, men til kurset: Jeg havde sørget for at få indkøbt hvide gymnastikbukser, som sammen med hvide strømper og en hvid t-shirt fik min smukke dreng til at ligne en Luke Skywalker, eller noget. Og som jeg vist også skrev tidligere, var jeg egentligt ret sikker på at han rent fysisk egnede sig rigtigt meget. Det store spørgsmål ville være motivationen.

Det viste sig da også efter første dag på kurset: "Det var kødligt, kødligt, kødligt!" fastslog han (hvormed han altså mente kedeligt, hvis nogen skulle være i tvivl. "Men var det slet ikke svært?" spurgte jeg. "Nej, det er jo derfor det var så kødligt! Vi skulle bare ligge på gulvet og rulle rundt!"

Næste dag ville han ikke afsted. (Det var hans mor der stod for bringning til og fra, jeg var optaget af ting med min mor.) Lidt upædagogiske metoder - noget med is på vejen, og noget andet lækkert efterfølgende - fik ham dog hen på det kongelige. Men kort inde i lektionen var han så åbenbart gået i strejke - som havde spredt sig til en af de andre drenge.

Vi var velkomne til at fortsætte, fik vi at vide - men hvis han ikke ville var der måske ikke den store idé i det. Jeg overvejede senere nogle meget mere upædagogiske metoder for at få ham til at fortsætte, men fandt heldigvis ud af, at det bare ville ende med at give bagslag. Og hvis han ikke gad, så var det sådan det var.

Så dermed sluttede det ballet-eventyr. Ihvertfald foreløbigt. Man ved jo aldrig om han pludseligt skulle få lyst et af de næste år, men jeg tvivler.

Jeg kan godt synes det er lidt synd, fordi jeg selv har fået så mange glæder med dans - som jeg først opdagede i de sene teen-år. Og jeg har engang imellem spekuleret på, hvad der egentligt ville være sket, hvis min mor rent faktisk havde forsøgt sig med balletskolen dengang, som hun vidst havde lyst til.

Men det var nok gået ret meget, som det nu gik med min egen søn. Nogle ting opdager man bare ikke man kan lide før senere i livet. Og kan man selvfølgelig altid tænke tilbage på "hvad nu hvis" - det fører bare ikke til så meget.

Men det har været ret sjovt at være inde og snuse lidt bag kulisserne - selvom det er meget lidt man får lov at deltage som forælder, det er mest noget med at vente. Men jeg blev en del klogere da jeg genså første del af den iøvrigt fremragende dokumentar, De Udvalgte. Som handlede om optagelse fra året før.

Især anden del kan nok også ses med en vis relevans i forhold til de angreb som sikkert nu kommer mod balletten.

Ceterum censeo Facebook esse delendam.

søndag den 3. juli 2011

Log på med NemID for at komme på nettet

1 kommentar
Jeg blev i går ringet op af ingen ringere end Videnskabsminister Charlotte Sahl-Madsen. Og... ja, samtalen fortæller vist det hele:

LPD: Goddag, det er Leoparddrengen?

CSM: Hej, Leoparddreng, du taler med Charlotte Sahl-Madsen!

LPD: Charlotte Sahl-Madsen....?

CSM: Ja, Videnskabsministeren...!

LPD: Nå, okay, ja - nu er jeg med. Men... hvorfor?

CSM: Jo, altså - jeg har en historie jeg gerne vil ud med, men andre i regeringen vil hellere vente lidt. Og så har nogle af mine embedsfolk hørt fra nogle kolleger i Forsvarsministeriet, at du er god at gå til hvis noget skal lækkes diskret?

LPD: Jamen, det er skam også rigtigt!

CSM: Så... Forstår du, det drejer sig om, at Justitsministeriet vil gøre det umuligt at være anonym på nettet. Af hensyn til Rigets sikkerhed, og sådan noget som jeg ikke kan komme nærmere ind på, men det er noget af et dilemma kan du tro.

LPD: Ja...?

CSM: Og så er det, at mine embedsfolk har været lidt fortørnede over at vi ikke er blevet taget med på råd. Især da vi har en genial løsning. Og hvis vi kan få plantet den i pressen er Barfoed nødt til at tage den til sig på grund af folkestemningen.

LPD: Okay...? Og hvad er løsningen så?

CSM: Jamen, det er jo en genial simpel løsning: det skal simpelthen gøres lovpligtigt at man logger på med NemID, inden man kan komme på nettet. Vi har allerede kodet en side, som alle internetudbydere skal have som gateway, tror jeg det hedder.

LPD: Og hvorfor skulle det være smart?

CSM: For det første fordi vi jo allerede har udviklet NemID, en simpel og sikker løsning, som virker og som danskerne elsker, og så man garanteret ved hvem man er. Men på den måde kan ens identitet følge en hvorhen man surfer på nettet i den session, og så behøver man ikke siden logge på nogen steder - så kan man gå direkte på sin netbank, eller tilgå sine sundhedsoplysninger eller skatteoplysninger, uden at skulle logge på - for det har man jo allerede gjort en gang!

LPD: Det lyder faktisk ret smart, det kan jeg godt høre...

CSM: Og når man skal handle på nettet behøver man heller ikke udfylde noget, for butikken kan selv se adresseoplysninger, og betaling kan nemt ske, for du er jo allerede logget på banken.

LPD: Genialt - det kan jeg godt se. Men er der ikke en fare. Hvad nu hvis en person overtager en andens browsersession?

CSM: Det har vi selvfølgeligt tænkt på. Derfor bliver man automatisk logget ud efter ganske kort tids inaktivitet, og skal logge på igen. Jeg kan ikke sige præcist hvorlænge, det er af sikkershedshensyn en hemmelighed, men det er efter omkring 90 sekunder.

LPD: Ja, okay, så skulle den vel være sikret... Men hvad med computere?

CSM: Computere?

LPD: Ja, jeg mener: mange programmer har jo i dag brug for at komme på internettet, uden at der nødvendigvis er et menneske som logger på. Hvordan skal de så komme på nettet?

CSM: Det har mine kloge embedsmænd skam også tænkt på: Vi indfører et MaskinID, så man kan søge om at ens hardware enhed får et - ligesom et personnummer - og med det kan de så logge på.

LPD: Men hvad så med Nøglekortet?

CSM: Ja, der har vi så lavet et lille program, så man - det vil sige Maskinens Værge, alle maskiner skal have sådan en - kan indtaste maskinens nøglekort når man modtager det.

LPD: Det lyder som om I har tænkt på alt...?

CSM: Naturligvis, vi ved jo hvad vi gør i Videnskabsministeriet.

LPD: Det bliver rent Fagre Nye Verden?

CSM: Ja, man fristes næsten til at sige Fagre Nye Elektronverden, haha.

LPD: Men, okay, fint. Den kan du godt regne som lækket, jeg tror ikke du får problemer med Barfoed i den sag. Jeg tror klart der vil være solid opbakning bag jeres forslag.

CSM: Jeg må indrømme jeg var lidt nervøs da jeg ringede... men det gik jo meget smertefrit. Tak skal du ha', Leoparddreng!

LPD: Jamen, det var så lidt. I aim to please...

Og - ja, det var sådan set det. Og nu er lækken fuldbragt

Ceterum censeo Facebook esse delendam.