Leoparddrengens
Public Key

lørdag den 6. februar 2010

Så har man set det med

4 kommentarer
Det er jo langtfra nogen nyhed, at udenlandske kvinder, som er blevet tvunget til at gå fra deres ægtefælle på grund af vold eller anden mishandling bliver udvist fra Danmark.

Det har der været mange tragiske eksempler på. Således også kurdiske Hicaz Belek. Men pludselig lader det til, at det er blevet for meget. Opposition* og medier samler sig om denne sag (som da ved gud også er langt ude - det er bare kun en blandt mange, og ingen nyhed) - og mest opsigtsvækkende er Peter Skaarup, DF, også blevet berørt af sagen - og vil have undersøgt hvor mange der rammes på samme måde som Hicas Belek. Han konstaterer dog også at det lader til loven er blevet fulgt - og det er jo sandt nok - så der gives vist ikke mere håb til Hicaz af den grund, men han vil muligvis være med på at se på en lovændring for fremtiden.

Det er trods alt sjældent man hører den slags toner fra det parti - lad os endelig få mere af den slags. Og lad det også helst følges op af mindre stram lovgivning, tak.

* Undtaget Henrik Dam Kristensen, som tilsyneladende synes det var helt fint - ihvertfald til Peter Skaarup udtalte sig.

Ceterum censeo Facebook esse delendam.

Hvis det er mine venner...

2 kommentarer
Stakkels Søren Gade. Der er jo ellers problemer nok i hans eget ministerium. Dem har han ikke fundet mulighed for at kommentere i løbet af ugen, men han kan altså godt kommentere sin tyske kollega.

Som ødelægger Gades ellers gode humør, ved at begynde at tale om en EU-hær. Og det er jo ikke fordi Søren Gade nødvendigvis er imod det, men han er jo godt klar over, at en sådan udtalelse vil være gift for at få afskaffet et dansk forsvarsforbehold. Som i sin tid netop opstod på grund af modstand mod tanken om en EU-hær, men som der på det sidste ikke har været meget tilslutning til, fordi en sådan EU-hær så ud til at være droppet - og fordi forbeholdet står i vejen for en del ting, vi danskere ellers godt ville være med til.

Og da danskerne jo efterhånden har droppet tilslutning til forsvarsforbehold og retsforbehold har regeringen jo sagt, at den kun vil have en samlet afstemning om forbeholdende - for af den vej at prøve at afskaffe det monetære forbehold, så vi kan komme med i Euroen. Hvilket vil skride fuldstændig, hvis der igen kommer tilslutning til forsvarsforbeholdet.

Men så har Søren Gade heldigvis en ven i professor i international politik, Ole Wæver. Som prøver at forklare Gade at en sådan hær behøver han (Gade) ikke være bange for. Og at han da iøvrigt troede at det var god borgerlig politik at gå ind for sådan en hær.

Man skal vist være professor i international politik for ikke at forstå, hvorfor sådan en hær ikke falder i Gades smag, på grund af nationale politiske hensyn.

Man må jo næsten få lidt ondt af Søren Gade - han er tilsyneladende omgivet af folk, som alle vil ham det så godt... men alle som en formår at knuse alt det porcelæn der er sat op i butikken.

Måske han skulle overveje at gå af - fordi det der elefantshow bliver altså lidt pinligt i længden - selvom det bestemt er underholdende.

Ceterum censeo Facebook esse delendam.

Byggesjusk

Ingen kommentarer
Nu har vi været på besøg hos min mor til aften, så jeg har kun lige fået set slutningen af melodigrandprix - finalen, som de kaldte den. Og jeg syntes ikke lige nogle af de sange virkede vanvittig inspirerende - men den jeg mindst kunne lide vandt - så det er jo meget som i gamle dage.

Hvad jeg hæftede mig mest ved på de par minutter, er at den der Gigantium-hal i Aalborg er vanvittigt dårligt konstrueret. For blæsten stod ind, og det regnede ned på deltagerne. Det synes jeg altså er ret pinligt! Det er da godt vi ikke er vært for det internationale publikum dér.

(Fatter iøvrigt ikke det der med at de bygger et koncerthus til jeg ved ikke hvor mange milliarder, og så ikke bruger det?)

Ceterum censeo Facebook esse delendam.

Pas på!

Ingen kommentarer
Hvis du møder en skummel fyr en nat, som under sin cottoncoat fremviser en masse fintudskrevne dokumenter - med EU-kommisionens logo - og tilbyder dig billige CO2-kvoter.

For så er der nok tale om en forbryderisk phisher, som har franarret brugere af EUs CO2 registre deres id og passwords, og på den måde stjålet CO2-kvoter for 24 millioner kroner.

(Man kan selvfølgelig håbe på det er klimaaktivister der har gjort det, og de så ikke videresælger skidtet - på den måde vil der jo rent effektivt blive udledt en del mindre CO2. Det er faktisk i så fald klimaaktivisme der vil noget!)

Ceterum censeo Facebook esse delendam.

Mørbradrulle

2 kommentarer

Jeg synes ærlig talt det er en reaktionær og forstokket holdning flertallet af danskerne (og nu også Folketinget*) udviser i forhold til det her nye kødklister/thrombin-enzym.


For det første nytter det jo ikke noget at kæmpe imod fremskridtet, det kan man ligeså godt lære først som sidst.


Men man glemmer også at se på mulighederne. Tænk dog på hvor dejligt det bliver, når man kan gå ned i sit lokale supermarked og købe en vakuum-pakket Mørbradrulle til 21,95 for et halvt kilo. Lige til at skære ud i de skivetykkelser man ønsker, og ensartet hele vejen igennem, og ikke noget med at fjerne hinder.


Eller Børnebøffer? Hvor fedtmarmoreringen er lagt, så det forestiller et smilende ansigt?


Og tænk på de plastiske muligheder - for eksempel en flæskesteg formet som en pattegris. Eller en forloren hare, som ikke længere laves af fars, men fremstår som et helt stykke kød, formet som en hare. (Stadig forloren, ganske vist.)


At tale om at det ikke er godt for vores madforståelse er også noget vrøvl. Faktum er jo, at vi idag kun bruger meget lidt af kødet fra for eksempel en ko - hvornår har du sidst lavet noget på oksehaler? Resten bliver brugt som hakket oksekød. Med thrombin kan man så bruge alt det kød til noget mere interessant end hakket okse, med et prisfald for mere interessante stykker kød til følge. Og så kan det jo være vi vil lave noget andet end spaghetti med kødsovs eller hakkebøf.


Prismæssigt vil det jo også være en gevinst. Eftersom slagteriprocessen kan effektueres ganske meget - man skal bare have fjernet tarmen, inden koen kan kommet i en kæmpetragt og automatisk blive afbenet, og kødet omdannes til basal masser af kød og fedt, som siden kan sammensættes efter behov.


Bedre udnyttelse af kødet vil jo samtidig betyde mindre CO2 og methan udslip, og det er man jo også nødt til at tænke på, når nu vi ikke vil være vegetarer.


Der har også været snak om, at thrombin vil nedsætte fødevaresikkerheden, fordi det skal betragtes som hakket kød. Det ville jo også være sandt, hvis det var noget der skete lokalt. Men fremstillingen af de forskellige udskæringer (sammensætninger?) er jo noget som vil foregå centralt og sterilt. På samme måde som mange pakker hakket oksekød laves i dag, så de kan få holdbarheder på over en uge.


Det virkelige problem med kød har jo været hvor der har været en slagter lokalt i et supermarked, og det kan vi nu slippe for!


Så er der det nostalgiske element, med at kunne se hvor på et dyr et stykke kød kommer fra. Men ærlig talt, i dag aner børn jo knap nok hvordan dyr ser ud, og sætter dem i hvertfald ikke i forbindelse med de burgere de spiser.


Jeg spår at om 10-15 år er det kun nogle Camilla Plum-agtige personer, der vil gå rundt og tale om gode råvarer og rigtige stykker kød og at gå til en rigtig slagter. Vi andre couldn't care less, og hvis vi gjorde ville vi ikke ane hvad vi skulle gøre med kødet.


Jeg glæder mig!


* Iøvrigt viser forløbet med kødklister endnu engang hvor amatøragtigt den nuværende regering håndteres. Fogh ville have været klar over, at med sådan en sag skulle han inden den kom i medierne have sikret et flertal udenom Dansk Folkeparti. For det er en gratis omgang for DF at stemme imod - det øger kun deres popularitet, og når EU så kommer og siger at vi skal tillade thrombin er det lige vand på DFs mølle.

Ceterum censeo Facebook esse delendam.

fredag den 5. februar 2010

Menstruations Horror tvinges til Censur

Ingen kommentarer
Citizen Dane opfordrer til at andre end han brokker sig over trusler mod folkene bag den indonesiske horrorfilm Hantu Puncak Datang Bulan. Og, ja, det støtter jeg ham da gerne i, det er naturligvis noget værre noget! Desværre tror jeg ikke ret mange indonesiske fundamentalister hæfter sig synderligt ved hvad der bliver skrevet på vore blogge - selv ikke hvis de kunne fortå det.

Til gengæld kan jeg støtte på anden vis - så jeg lover gerne, at hvis jeg kan komme til at betale for en ægte, ucensureret version skal jeg nok købe den, og se den.

Det må vel være det mindste man kan gøre?

(Iøvrigt - ham nørden der er igang ca 40 sekunder inde i traileren - det giver da ny betydning til at bolle ved siden af?)


Ceterum censeo Facebook esse delendam.

Bedre sent end aldrig

Ingen kommentarer

I næste Windows security update  følger en patch med, der lukker et sikkerhedshul, som åbenbart har været der siden de tidligste Windows NT dage (for 17 år siden). Lidt sent at ordne det kan man sige, men ingen har åbenbart opdaget det før - tilsyneladende heller ikke hackere.

Men nu hvor katten er ude af sækken vil der nok komme run på at udnytte den med interessante vira med videre - da man jo både kan angribe nye og gamle systemer med den. I sær de gamle kan være interessante, da de sjældent opdateres så meget som de nyere (fordi det er systemer folk ikke tør røre ved) - og der kører mange flere af den slags endnu, end man går og regner med. Ved jeg af personlig erfaring.

Derudover indeholder samme security update altså en del andre patches - så jeg vil klart opfordre til at man sørger for at holde sig opdateret, hvis man ikke har sat sin maskine til at gøre det automatisk.

Ceterum censeo Facebook esse delendam.

Syttenhundrede-og-hvidkål

2 kommentarer
De fleste kender jo nok udtrykket fra overskriften, men min fornemmelse er at de færreste ved hvorfra det stammer. Jeg skal derfor beklage hvis jeg kommer til at lyde som en Kloge-Åge, men det er en interessant historie:

Som bekendt blev den Gregorianske kalender indført i Danmark i år 1700. Hvilket betød at man sprang 11 dage over (heri blandt andet en skuddag som med den Julianske kalender ville have været der, men ikke med den Gregorianske) fra 18. februar til 1. marts.

Dette var folk ganske fortørnede over, de mente at der blev stjålet 1½ uge af deres liv (og de fik jo heller ikke løn for den oversprungne periode). Samtidig betød overspringet at kålsæsonen blev "forlænget", da det jo i følge kalenderen var en del senere end folk var vant til, at nye afgrøder kom frem i løbet af foråret.

Derfor blev det et stående udtryk at tale om at det forsvandt med 1700s hvidkål!, om ting man aldrig fik gjort, muligheder som aldrig blev udnyttet.

Med tiden kom 1700s hvidkål til at betegne den specifikke periode mellem den 18. feburar og 1. marts, den tid som aldrig var.

Men efterhånden vænnede folk sig jo til den nye kalender, og glemte alt om tabet af de dage - men det tog lang tid. (Se bare på russerne, som stadig i dag fejrer jul & nytår efter den julianske kalender i løbet af januar, selvom Bolsjevikkerne indførte den Gregorianske kalender kort efter revolutionen, i 1918.)

Så man glemte tidligere betydninger, og med en fordrejning mere blev udtrykket til 1700-og-hvidkål, og betegner et tidspunkt for længe siden, men hvor datoen er ubekendt.

Se det var da en interessant historie!

Her findes noteapparat, dokumentation og henvisninger.

Ceterum censeo Facebook esse delendam.

Jeg glæder mig til Curling

Ingen kommentarer
Nej, det er ikke sarkastisk!

Normalt er jeg ikke så meget til vinter-OL, men jeg må sige at jeg i '98 i Nakano fik ret meget smag for sporten. Som indeholder mange interessante taktiske momenter, der gør det ret spændende at se på.

så jeg har fulgt lidt med i det siden, når der har været mulighed for det - og nu har vi jo så et hold med igen, så det skal jeg ihvertfald se!


Ceterum censeo Facebook esse delendam.

Kære Flemming Rose -

Ingen kommentarer
Igår udtalte Kurt Westergaard til TV Avisen, at hans tegning af en skægget herre med turban og en bombe i turbanen faktisk slet ikke forestiller Muhammed. Men at der åbenbart er nogle islamister der vil have, at det er sådan.
 
Og det får mig til at undres - for da I oprindeligt trykte tegningen var det jo under overskriften "Muhammeds Ansigt" - og det var - såvidt jeg har forstået - for at vise, at man ikke måtte lade sig kue af muslimske forbud mod at tegne Muhammed?
 
Det jeg så ikke forstår, er: var I klar over, at Kurt Westergaards tegning slet ikke forestillede Muhammed? Eller er det en misforståelse mellem jer (JP og Kurt Westergaard)?
 
Er Kurt Westergaard klar over, at I har bragt tegningen på den måde? For jeg kan ikke forstå, at han undrer sig over at islamister tror han har tegnet Muhammed, hvis han er klar over jeres brug af tegningen. Jeg tror langt de fleste mennesker i Danmark og verden har været overbevist om det var en tegning af Muhammed, hvadenten man var islamist eller ej.
 
Har I tænkt jer at sige undskyld til Kurt Westergaard for jeres forkerte brug af tegningen? For det har jo faktisk betydet en del for hans liv, at I har trykt tegningen som forestillende Muhammed, når nu den slet ikke forestillede Muhammed?!
 
Og endeligt, har I tænkt jer at komme med et delvis dementi af jeres opslag fra dengang med alle tegningerne, da jo ihvertfald en af tegningerne åbenbart slet ikke forestiller Muhammed?
 
Med Venlig Hilsen
Leoparddrengen
 
P.S. Jeg skal gøre opmærksom på, at jeg også udgiver disse spørgsmål på min blog, ligesom jeg nok skal gøre med dit eventuelle svar.

Ceterum censeo Facebook esse delendam.

Haiti som amerikansk protektorat

Ingen kommentarer
Som situationen på Haiti ser ud, og som den må forventes at udvikle sig, er det svært at se nogensomhelst fremtid for landet. Med et inkompetent, impotent og gennemkorrupt styre (forsåvidt man kan bruge ordet styre), ingen infrastruktur, ingen sikkerhed og masser af bander.

Den sikkerhed der er i øjeblikket varetages af amerikanske tropper - som alle vel bifalder er der, men deres mandat fremstår lidt uklart.

Og spørgsmålet er da også for mig, om den eneste løsning på sigt ikke er, at Haiti officielt bliver amerikansk protektorat, på linie med Puerto Rico, med en form for selvstyre, men samtidig hørende til de forenede stater?

Det er nok en løsning store dele af verdenssamfundet ville sætte pris på, og jeg tror også det gælder den almindelige Haitianer. Cuba (og sikkert Venezuela & Co) vil sikkert være meget imod, at det skulle ske, af strategisk/regionale årsager, men på den anden side får de nok svært ved at opstille et fornuftigtg alternativ.

Det store spørgsmål er nok om USA er interesseret i det. Ganske vist vil det for dem være et dejligt sted, strategisk set, men også noget af et økonomisk sort hul mange år frem i tiden. Hvor de endda har fransk som officielt sprog i øjeblikket (som der ganske vist ikke er ret mange der taler, de fleste taler kreolsk). Af den grund vil det nok ikke være populært på hjemmefronten, især ikke når grænserne skal åbnes, og Haitianerne skal have indrejse og arbejdstilladelse i USA.

Mit gæt er nu, at det er den vej det vil gå, og det allerede er i Obamas tanker - men det skal blive spændende at se hvordan det kommer til at spænde af.

Ceterum censeo Facebook esse delendam.

Nyttesløs søgen efter kønsdele

1 kommentar
AutoMester kører i øjeblikket en reklame i TV med en masse nøgne mennesker. Med slørede kønsdele og for kvinderne slørede bryster.

Mens der som baggrundsmusik kører en tvivlsom udgave af U2's I Still Haven't Found What I Looking For. Og jeg kan jo så ikke lade være med at spekulere på, hvad det er der stadig ikke er fundet, og hvem det er der søger? Og hvis det er så slemt ikke at finde, hvorfor de så bare ikke viser den utilsløret?

Ceterum censeo Facebook esse delendam.

torsdag den 4. februar 2010

"Slet ikke Muhammed"

2 kommentarer
Kurt Westergaard siger i dag til TV Avisen, at hans tegning af en mand med en bombe i turbanen slet ikke forestiller Muhammed. Og han mener at det er er nogle sære islamister, der har fået den idé, og absolut vil gøre det til Muhammed.

Ja, hvordan kan det dog være de har fået den idé? Måske fordi den blev trykt på en side i Jyllands Posten, hvor der stod Muhammeds Ansigt med meget store typer - og hele pointen med siden var at tegnere skulle vise de turde tegne Muhammed?

Det er da meget muligt, at tegningen slet ikke har forestillet Muhammed da Westergaard tegnede den, men jeg synes altså ikke han skal brokke sig over, at islamister har misforstået det - så skulle han nok hellere tage en snak med sin avis, om at de måske har oversolgt hans tegning en lille smule?

Ceterum censeo Facebook esse delendam.

HA - så kan du lære det, bitch!

2 kommentarer
Står i kø i Netto, sådan en der deler sig inden kasse. Hende foran mig vælger den venstre, så jeg går til den højre. Og ser slukøret at min nye foran-dame har en pænt fyldt indkøbsvogn.

Men mirakuløst kommer den ret hurtigt op på båndet. Hvorefter hende der før var foran mig, men var gået til venstre, let og elegant opgiver sin plads til venstre (bag en fyr med fyldt kurv, som endnu ikke er begyndt at få varer på båndet), hopper ind foran mig, og anbringer sin kurv på hylde.

Jeg overvejer at brokke mig til hende - for jeg synes det er lidt grænseoverskridende, i min verden opgiver man ret til pladser i andre køer, når man har valgt side, og den bagved også har valgt side!

Men jeg vælger i stedet at nuppe hendes tidligere plads (der var faktisk ingen bag os på det tidspunkt - ikke meget af en kø at slås om).

Hvorefter manden med fyldt kurv får læpsset varer op hurtigt, og jeg får mine ikke særligt mange varer op efter ham. Og jeg konstaterer til min store glæde, at kassen i den anden side er gået i kø, og hende sidespringersken ikke engang er begyndt at få varer op endnu.

Og vores varer ved min kasse kommer glat igennem, mens hun først er ved at begynde at få sine varer igennem, da jeg går ud af butikken.

Det er den slags små ting, der kan gøre en helt glad. Selvom man måske ikke burde?

Ceterum censeo Facebook esse delendam.

Kulørte Klat

2 kommentarer
Den anti-autoritære guldalder - Kulørte Klat var en videreførsel af BZ-bevægelsen, efter at de fleste besættelser var ophørt.

Jeg gætter på den opstod som følge af Allotria-besættelsen, der endte med at BZ'erne forsvandt som dug for solen. Hvor politiet ellers havde lagt op til den helt store rydning, med alt hvad der kunne findes af kampklædt politi og hunde - var der bare ikke nogen. BZ'erne havde gravet en tunnel, og var ligeså stille forsvundet gennem den.

De fik ganske vist ikke noget hus ud af det, i første omgang ihvertfald, men det gav mange plus-point på PR-kontoen - og måske endnu bedre fik det politiet til at tage sig ganske latterlige ud.

Og jeg tror på mange måder det var det der blev startskuddet til Kulørte Klat - som arbejdede med muntre og morsomme indslag i bybilledet. Naturligvis med udgangspunkt i civil ulydighed, men gennemført ikke voldeligt.

Desværre var det ikke noget hverken daværende borgmester Egon Weidekamp, eller daværende politidirektør Poul Eefsen satte synderligt pris på, så der opstod stadig konfrontationer - og det har nok i længden været det der ødelagde bevægelsen, så den endte i de mere sorte, autonome fraktioner. Som droppede både det farverige, morsomme, og det absolut ikke-voldelige.

Min absolutte favorit blandt Kulørte Klats aktioner, er nok ikke en overraskelse, for dem der kender til mit forhold til sprog. Det var nemlig Fællespisning på Rådhuspladsen - som de behørigt ansøgte om polititilladelse til, og fik. Hvorfor man næste dag kunne se billeder i avisen af ganske mange muntre unge - drenge og piger - som pissede på Rådhuset. Med polititilladelse.

Politiet har jo enten troet der stod fællesspisning - eller har troet de unge ikke kunne stave. Vælg selv. Men jeg tager den dag i dag hatten af for fantasien - ikke til ordspillet, men til at tro på den ville gå igennem hos politiet.

(Jeg har iøvrigt - uden held - søgt efter billeder fra happeningen dengang. Tilgengæld kan jeg se, at det er en utrolig udbredt fejlstavning - og man finder rigtig mange familiebilleder hvor de pænt sidder til bords i haven, men altså i følge teksten er til fællespisning.)

Ceterum censeo Facebook esse delendam.

Lidt sent, er det ikke?

Ingen kommentarer
Men at Work har tilsyneladende tabt en sag, som afgør at deres mega-hit fra 1983, Down Under, er et plagiat på en gammel australsk børnesang.

Man kan høre lidt brudstykker af begge sange her - jeg må tilstå jeg ikke lige umiddelbart kan høre, at de skulle være så tæt på hinanden. Men hvad jeg virkelig synes er mærkværdigt, er at sagen først kommer 25 år efter udgivelsen af det påståede plagiat. Det virker altså et eller andet sted lettere langt ude?!


Ceterum censeo Facebook esse delendam.

Tip: Faste sider i Blogger

Ingen kommentarer
Blogger har netop frigivet ny funktionalitet, så man kan lave op til 10 faste sider på sin blog - såsom en "Om mig" side eller en FAQ.

Det er ihvertfald en funktionalitet jeg længe har ønsket - nu ved jeg så ikke helt sikkert om jeg vil benytte den, for jeg er i gang med at lave noget lidt andet - derom senere.

Man laver såden en side ved under Indlæg at vælge tab'en Rediger Sider - som er en ny tab ved siden af den gamle Rediger Indlæg.

Og så viser man links til dem via en ny Pages widget - de kan både vises som links i siden, eller som tabs.


Ceterum censeo Facebook esse delendam.

Prisbevidst a-kasse

3 kommentarer
I øjeblikket kører Frie Funktionærers A-kasse en kampagne, hvor de sammenligner prisen på medlemsskab hos dem med superbillig mælk og tun - og man skal da vist være en idiot hvis man vælger andet.

Og det er jo et eller andet sted meget ærligt, synes jeg. Det undrer mig de ikke fortsætter lidt, for jeg er ikke sikker på folk fanger pointen med det samme. Men de kunne jo også oplyse prisen på 10 dejlige buræg, eller hvad med noget superbilligt hakket dansk svinekød, opdrættet i Nordjylland, slagtet i Rumænien?

Eller 7 dejlige frosne kyllinger for en hundredelap?

Ceterum censeo Facebook esse delendam.

onsdag den 3. februar 2010

Rygning, (selv)bedrag og underlige koblinger

Ingen kommentarer
Jeg havde pudsigt nok tænkt at skrive en del af denne historie i forvejen, men en aktuel historie giver den så et lille twist.

Den egentlige historie er om hvor farligt et rygestop kan være. Ikke at jeg er imod rygestop, tværtimod, jeg er stadig ganske lykkelig for mit eget.

Men min bror har også forsøgt sig. Han kom fro efterhånden en del år hjem fra Thailand, hvor han åbenbart pludseligt havde fået det særdeles dårligt efter for mange dages røg & druk. Så dårligt at han havde besluttet sig til at kvitte smøgerne med det samme.

Og det gik jo også meget godt - han kan dog godt lide sine stoffer, så han kørte den på tyggegummi. Noget jeg ellers ikke vil anbefale, men jeg var efter mit eget først rygestop selv faldet i igen, og var ryger på lavt blus på det tidspunkt - så jeg var måske ikke den rette at tage imod råd fra.

Men det gik så storartet at et par af hans (og mine) venner, et bøssepar også bestemte sig for at kvitte. Og det var jo altsammen meget fint.

Og der gik vel ca 3 uger hvor de alle var røgfrie. Men så fandt en af bøsserne ud af, at sådan noget som cigarer, cerutter etc ike rigtigt talte, fordi det var jo kun noget man gjorde ved særlige lejligheder. Og fandt ud af, at han godt kunne lide cigarillos.

En uges tid efter var der jo en ny særlig lejlighed, og den var hans mand også med på. Og et par uger efter igen var min bror på besøg, og han kunne jo godt se fornuften i det der cigarillos princip, for det er jo ikke noget man sådan ryger til daglig.

Men der er jo det ved den slags særlige lejligheder, at de har det med at formere sig, og blive til flere og flere. Og efterhånden var det jo for ingen af dem et spørgsmål om der nu var en særlig lejlighed den dag, men om hvor mange særlige lejligheder dagen indeholdt.

De var naturligvis stadig allesammen ikke-rygere, puha - det der med at være ryger var de jo så glade for at være sluppet fra at være, men derfor behøvede man jo ikke at blive fanatisk.

Idag en del år efter, er de allesammen rygere - også selvindrømmet. Jeg tror nok ihvertfald en af bøsserne er gået på cigaretter igen, men de øvrige holder ved cigarillosen - jeg tror mest fordi det at gå tilbage til cigaretten er for meget indrømmelse af nederlag. (Iøvrigt også noget jeg kender - i mine hårde rygerdage var jeg King's (uden filter, dengang de kun fandtes i hvis) ryger, men efter mit første stop begyndte jeg på filter (fordi man kunne få dem i 10-styk, og så kunne man bedre lyve for sig selv.)

Problemet med det er jo bare, at det stinker helt vildt, når der nærved kæderyges af de der latterlige tingester - langt mere end for almindelige cigaretter. Og så er det også langt, langt mere skadeligt. Så det er et rygestop, hvor jeg vil hævde at det havde været bedre hvis han aldrig havde forsøgt sig!

Men så den historie, der er lidt apropos idag, handler også om rygning og koblinger - og en form for forsøg på rygestop. For arbejdstilsynet (hvem rygeloven hører under) får nu sat stopper for kagespisning i rygerum på plejehjem. Man må gerne drikke kaffe og spille billiard, men at spise kage er forbudt-forbudt.

Logikken i loven er åbenbart, ifølge sundhedsministeren, at hvis mad tillades i sådan et rygerum, får det for meget karakter af egentligt opholdsrum - og det er jo ikke meningen, for sådan et rygerum er det sandelig kun meningen man er de 7 minutter i, det nu engang tager at ryge en smøg.

Og det tjener bare til at illustrere, hvor absurd forsøg på adfærdsregulerende lovgivning ender op med at være.

Ceterum censeo Facebook esse delendam.

Som Bengt Burg sagde

2 kommentarer
i sit tidligere ægteskab, når han var liderlig inden sengetid: "Nu skal jeg i den grad tage Stilling!"

Der kører i øjeblikket en kampagne for at man skal tage stilling til om man vil være organdonor som Zulu står bag. Og det kan jeg da kun støtte op om, at jeg synes er en god idé hvis man gør.

Eller tager sig sammen til. Selv havde jeg da modtaget flere af de her blanketter, og havde da tit tænkt at - ja, tag hvad I vil - hvis de altså dur til noget endnu. Men det der med at få udfyldt den og proppet i en brevsprække lykkedes altså først for et par år siden. Så blev jeg tilgengæld ret glad for at jeg havde fået det gjort, og meldte mig siden som bloddonor også.

Men man behøver jo altså faktisk ikke udfylde sådan en håndudfyldt blanket - man kan også gøre det ganske enkelt på nettet. Når det er uden signatur modtager du et brev om din tilmedling, så du har en chance for at melde fra (hvis nu det er nogen andre som tilmelder dig).

Ligemeget om du vil doneres eller ej er det en god idé at give besked. Jeg fortalte for eksempel min mor om min beslutning efterfølgende, hvor jeg så fik at vide, at hun absolut ikke ville doneres (ikke at hun ikke vil respektere mit ønske, men sådan havde hun det altså). Hvilket overraskede mig, så det var meget godt vi havde den snak - ellers havde jeg gået ud fra som en selvfølge at det ville hun gerne. Og så havde det jo sådan set have været meget smart hvis hun havde udfyldt sådan en ting.

(Og hvis man har noget med, at man da gerne vil give en nyre væk, men absolut ikke hjerte eller tyndtarm, er det altså også muligt at specificere det!)

Så hermed er opfordringen givet videre - det er kun et enkelt klik, og en simpel blanket.

Ceterum censeo Facebook esse delendam.

Quiz 54: Hvilken by

Ingen kommentarer
Denne by ved Limfjorden ligger i bunden af en af de mange indbugtninger. Den har været brugt som foretrukkent mål for kvinder i mange hundrede år, når de skulle have casual sex.

Svar findes her.

Ceterum censeo Facebook esse delendam.

tirsdag den 2. februar 2010

Utak er værtens løn

2 kommentarer
Jeg fik jo så lavet den skude frikadeller - 2 kg fars blev det til, og et utal af stegninger.

"Den frikadelle kan jeg altså ikke li'," sagde den yngste.

Jeg spiste en, mans jeg fortsatte med stegning af resten. Smagte herligt.

"Du må meget undskylde," sagde den ældste. "Men det her smager altså ret dårligt."

"Det smager af agurk," sagde han lidt efter. Altså ikke fordi han spiste mere, men fordi han fik tænkt sig om.

"Agurk?" Sagde jeg vantro. "De har aldrig set skyggen af en agurk!"

Lidt senere: "Nu ved jeg hvad det er det samger af! Hvidløg! Det smager af hvidløg!"

"Der er heller ikke hvidløg i," sagde jeg, i overensstemmelse med sandheden.

Nå - no matter, de kunne altså ikke lide dem. Så er der bare flere til mig. Behøver vist ikke tænke på mad til mig de næste par dage. Og drengene - tror de kan få vandgrød! Og rosenkål!

Ceterum censeo Facebook esse delendam.

Slanger og sne

2 kommentarer
Far, ved du hvorfor slanger ikke kan li' sne?
Øh... nej?
Fordi de ikke kan blive ved at være giftslanger.
Aha... fordi det er så koldt?
Ja, så virker deres gift ikke mere, når det er så koldt.

samtale mellem mig og den yngste for lidt siden, nede på vejen. Jeg ved ikke præcis hvorfor, men jeg syntes det var ret morsomt. Nok fordi der var så mange andre grunde jeg kunne finde på, om hvorfor slanger ikke kan lide sne. I det hele taget et morsomt billede, slanger og sne.

Nede på vejen har der iøvrigt været vejarbejdere igang med at grave lange, dybe huller i vejen i dag. Nu er jeg ikke ekspert i vejarbejde - men virker det ikke som en temmelig dum idé lige inden en snestorm?

Ceterum censeo Facebook esse delendam.

Klar til at sne inde

Ingen kommentarer
Jeg holder den yngste hjemme i dag - jeg har ikke lyst til at sætte hans liv på spil med ophold i skovbørnehave i Nordsjælland. Og har lige været ude at købe forsyninger ind, så man kan klare et par dage hjemme - for jeg kan sagtens forestille mig det ikke bliver til at få ham af sted i morgen heller.

Så nu tror jeg at jeg satser på at lave en kæmpeskude frikadeller i eftermiddag. Jeg laver - hvis jeg selv skal sige det - nogle ganske fabelagtige nogen, som man kan spise som slik i mange dage derefter; det er bare ikke så titi jeg gider.

Men en dag som i dag synes jeg det passer. Og så laver jeg også en gang kålsalat til mig selv. Har slået mig lidt på kål de sidste dage.

Ceterum censeo Facebook esse delendam.

mandag den 1. februar 2010

Salt - det nye gær

Ingen kommentarer

Situationen minder efterhånden nærmest om storkonflikten, da der blev hamstret gær til den store guldmedalje. I dag er det  istedet salt, nærmere bestemt vejsalt.

Det kan jeg personligt se på bloggen, hvor flere og flere ender i deres desperate søgen efter vejsalt: med søgninger som køkkensalt som vejsalt eller hvordan laver man vejsalt har mit indlæg fra for en måned siden nået en del større popularitet end jeg havde regnet med; og jeg har også en mistanke om, at de der læser det måske ikke føler sig specielt hjulpne efterfølgende. Eller: det håber jeg næsten ikke de gør, for ellers går de vel ud og brækker nogle veje op...

Men for at give et par tip til de salthungrende: jo, der skulle ikke være noget galt i at bruge køkkensalt i stedet for vejsalt, det består af det samme. Det modsatte kan derimod ikke anbefales, da jeg ikke tror vejsalt er renset i en grad, så det kan bruges på mad. Og prismæssigt bliver det vist hurtigt en dyr fornøjelse med køkkensaltet - jeg vil ihvertfald ikke anbefale sydesalt fra Læsø, eller andre gourmet-salte.

Man kan også læse mere om køkken- og vejsalt på Wikipedia.

Men tilsidst vil jeg altså lige gøre opmærksom på, at jeg synes det er storartet hvis vejsaltet slipper op. Jeg mener det er en uskik at vi bruger så meget af det. Det ødelægger tøj og sko og miljø, og det sjap det frembringer er altså ikke skidefedt at gå i.

Det er da muligt at biler godt kan lide saltede veje, men jeg kan som bekendt ikke li' biler. Så hvis saltet slipper op er det storartet. Alternativt hvis temperaturen kommer så langt ned, at saltet alligevel ikke virker. Men det har jeg nu ikke for alvor lyst til det skal.

Ceterum censeo Facebook esse delendam.

Ih hvor jeg gungrer!

Ingen kommentarer
Jeg kunne jo godt prøve at tage æren for det, men det er jo nok ikke min fortjeneste. Men TV2 havde faktisk forsvarslækagen oppe i dag, i deres 19-nyheder. Ikke rangeret højt, men det er da en begyndelse.

Men de har altså ikke svaret mig endnu. Det har Nordea heller ikke - men jeg kan se, at en fra Nordea pingede ind fra Helsinki tidligere i dag, og brugte 7 minutter på at læse det indlæg. Så hvem ved, måske kommer der et svar henad vejen.

Ceterum censeo Facebook esse delendam.

Kære TV2 Nyhederne -

Ingen kommentarer
Jeg har igennem mange år med stor interesse fulgt jeres nyhedsudsendelser. Men de sidste dage har jeg simpelthen ikke kunnet forstå jeres prioritering: jeg forstår ikke at I totalt undgår at tale om historien om (den påståede) læk fra forsvarsministeriet. Se eventuelt også mit blogindlæg om jeres tavshed på området.

Er det en redaktionel beslutning I har lyst til at forklare?

Bedste hilsner
Leoparddrengen

P.S. Jeg skal gøre opmærksom på at jeg har posted denne besked på min blog, ligesom jeg sikkert også vil gøre med jeres svar.

Ceterum censeo Facebook esse delendam.

søndag den 31. januar 2010

Should I post, or should I...

Ingen kommentarer
Well, dilemmaet er, at en med et indlæg nu kan jeg nå op på 1.300 indlæg i alt, men vigtigere 124 indlæg i januar. Hvilket vil betyde et gennemsnit på 4 indlæg om dagen - en ny rekord.

Og det er jo et eller andet sted lidt sygt (det er 3,99 indlæg selvfølgelig også). Men jeg er aldrig gået af vejen for at være lidt syg, så det lader til resultatet bliver at jeg poster...


Ceterum censeo Facebook esse delendam.

De lortebrune bukser

2 kommentarer
Det slog mig på et tidspunkt i nat eller i dag - det har været lidt svømmende - at jeg jo kunne prøve at finde min farmors gamle hus i Holstebro på Google Streetview. Jeg er blevet mindet lidt om det på det sidste - delvis på grund af andre triste hændelser i byen.

Hun havde et hus der, da jeg var barn. Siden - jeg har været omkring de ti - flyttede hun til Venø, og senere igen tilbage tilbage til København (hvor jeg jo så endte op med at give hende en dildo - men det er en anden og senere historie).

Men jeg har rigtig mange minder fra hendes hus i Holstebro. fra turene derover med DSB - hvor vi enten skiftede i Vejle eller Fredericia - fra turene til slikbutikken, af hendes "lækkerlærken" (slik tallerken), af en kalkunslagtning. Og af min storebrors tyrannisering af mig, som startede der.

Og sidst men ikke mindst, af de bukser hun syede til mig og min bror, så vi kunne spille fodbold på hendes plæne. En plæne som skrånede vanvittigt meget ned til søen (hvor hun havde et bådehus med en robåd, der som regel lå sunket, fordi den tog vand ind.) Og som var ganske glat og mudret når det havde regnet, og det havde det som regel. Men de der bukser - dem syede hun altså af et eller andet underligt textil, som vel siden ville blive betegnet som dynejakke, hvis det var en jakke. Problemet var at de var i en farve, som kun kan beskrives som lortebrun - der findes simpelthen intet andet ord for den.

Så jeg og min bror nægtede naturligvis at iføre os dem efter første gang hun havde givet os dem på - og sådan forblev det.

Men nu ville jegaltså så genfinde stedet. Jeg kunne ikke huske gadenavnet, men jeg kunne huske området, som taxachaufføren skulle have at vide, når vi skulle drtil. Og jeg kune huske vejnummeret. Så med det, og google maps kune jeg skyde mig ind på det, kunne se en sandsynlig vej - og kunne også huske navnet da jeg zoomede ind. Og voila - min farmors hus, set fra oven 30 år senere. Man kan ikke se hvor meget plænen skråner, men man kan da se den leder ned til søen. (Det er det sort/hvide ovenfor/til højre for A'et.)

Og der har jeg altså rendt rundt som purk - en enkelt gang endda i lortebrune bukser!

Ceterum censeo Facebook esse delendam.

Klassisk Fogh

Ingen kommentarer

Husker I Plamegate? Hvor en CIA-agents hemmelige cover bevidst blev lækket, som hævn mod hendes mands åbenmundethed omkring falske "beviser" i optakten til Irak-krigen?

Hvis ikke, er det et godt tidspunkt lige at genopfriske den - for den var et af de tydeligste symptomer på Bush-regeringens magtfuldkommenhed. Og endte op med en fængselsdom til Lewis Libby - ikke fordi han havde lækket noget, men på grund af mened i undersøgelsen. (Libby's dom blev senere omstødt af Bush, så han ikke skulle i fængsel, men heller ikke blev egentligt benådet.)

Den egentlige bagmand for lækken, er alle vist enige om, var Karl Rove - Bush's spindoctor som gav ham to valgsejre ved de mest nedrige kampagner USA endnu har set. Turdblossom (kokageblomst) som Bush yndede at kalde ham. Han endte med at måtte blive gået af en meget hårdt presset Bush.

Der er både ligheder og forskelligheder til den kørende Jacob Winther-historie. Den største forskel er nok motivet: hvor det i Plamegate var rendyrket hævn, er der i denne sag nok snarere tale om politisk opportunisme, spin som  går langt over stregen, i det den prøver at skabe en gunstig virkelighed.

Gunstig for regeringen, altså. I følge forsvaret bestemt ikke gunstig for folkene på jorden i Irak. Ligesom lækken af Valerie Plame's cover bestemt ikke var gunstig for hendes virke for CIA.

Lighedspunkterne er mange - først og fremmest naturligvis, at vi har at gøre med en spindoktor som ikke skyr nogen midler. Men også magtfuldkommenheden - og det er her overskriften kommer ind i billedet. For hvor meget jeg ikke respekterer Lars Løkke, mener jeg ikke at hans regering besidder den samme stemning af magtfuldkommenhed (og det er positivt) som hans forgængers.

Jeg mener simpelthen den historie er ærketypisk for Fogh-regeringen, som på utroligt mange punkter minder om Bush-administrationen, ikke mindst i sin håndtering af medierne, og jeg er sikker på der ligger mange flere lignende sager og gemmer sig. Og en af grundende til at de dukker frem nu, er netop at "far" Fogh har været væk længe nok til at disciplinen begynder at falme. Og nogle journalister ikke længere lader sig kue - men altså ikke alle.

For at undgå injuriesager skal jeg selvfølgelig lige specificere, at dette er tanker jeg gør mig, angående hvis påstandende om lækken er sande.... :rolleyes

Ceterum censeo Facebook esse delendam.

Hovedet i busken

Ingen kommentarer

TV2 fortsætter med at være totalt tavse omkring hvad der tegner til at være en af de største politiske skandaler i Danmark siden Tamilsagen.

Og jeg kan da godt forstå det kan være svært at være medie, og selv være involveret i en sag - men det er jo ikke første gang det er sket i historien, og det plejer trods alt at kunne lade sig gøre at dække en historie alligevel. Ved at indrømme forbehold, og sætte ikke-involverede parter på sagen.

Jeg synes det er meget penibelt for TV2, som står til at miste enhver journalistisk og især redaktionel troværdighed, hvis det fortsætter. Og jeg kan ikke forstå at journalisterne ikke kan se det, og gør oprør mod ledelsen - hvilket vel vil sige Michael Dyrby.

Vågn dog op - er I journalister eller mus?

Ceterum censeo Facebook esse delendam.

Quiz 53: Hvilket dykkerudstyr

Ingen kommentarer
Denne - ikke særlig vellykkede - forgænger til moderne tiders mest populære dykkerapparatur bestod hovedsageligt af en overdimensioneret snorkel. Som iøvrigt gav navn til et musikinstrument. Hvad kaldtes dykkerapparaturet?

Svar findes her.

Ceterum censeo Facebook esse delendam.

Lune tapas-retter i en lind strøm

Ingen kommentarer
Det var hvad jeg godt kunne tænke mig i dag. Sammen med noget varm sol og noget sangria. Og letpålædte kvinder. Og, ja, ville også godt selv være letpåklædt.

Men detvar fakta ikke lige leveringsdygtig i - så det bliver frosne pizzaer i en lind strøm. Ja, altså - efetr de har været i ovnen. Er nok nogenlunde ligeglad med hvad jeg spiser i dag, bare det er varmt.

Jeg fik ellers en fornemmelse af at være i et katastrofeområde på vej til fakta - for folk gik med sådan et chokeret og dødt blik i øjnene, mens de prøvede at få hovedet til at fatte al den sne. Så var der selvfølgelig også nogle der syntes det var sjovt & vidunderligt. Narhoveder - grow up!

Jeg skulle have købt noget rødvin skulle jeg - jeghar stadig noget gløgg-ekstrakt jeg fik fra arbejdet sidste år - og en gang ulækker varm gløgg med æbleskiver kunne faktisk være rigtig godt lige nu.

[Opdatering]: Og det ser ikke just opmuntrende ud når man læser om tirsdag/onsdag.


Ceterum censeo Facebook esse delendam.

Jeg gider altså ikke det her sne mere

2 kommentarer
Ja, jeg ved godt I er nogle derude der nyder det her sne-vinter. Men kan I ikke bare skride til Norge i stedet? Og give os den sædvanlige grå vinter/efterår med lidt pjaskregn og en anelse slud? For jeg er ved at være træt af det.

Jeg er træt af at skulle ødelægge minbe ret unikke leopardsko i det vejr. Jeg er træt af at alle har fucking vinterfrakker på indenfor, så der ikke er plads til nogen. Og jeg er træt af at dansegulvet er en fucking stor mudderpøl - også selvom det giver ufatteligt hurtige pirouetter.

Mest af alt er jeg træt af den stemnig folk har i byen - de prøver at være glade, men der er noget finsk over det hele.

Jeg gider det ikke mere - jeg vil have forår, nu.

Ceterum censeo Facebook esse delendam.

Langt Ned i Halsen (Deep Throat)

Ingen kommentarer
Den hemmelige optagelse, alle ønsker at høre:

[ring ring] [ring ring] [ring ring]
[søvndrukken stemme]: Ja, det er Kaare...?
[fordrejet stemme]: Jeg siger kun det her en gang...!
[ss]: Øh, hvad?
[fs]: Jeg siger, jeg siger kun det her en gang....!
[ss]: Øh... jeg lå lige og sov. Hvad er klokken?
[fs]: Det er ligemeget. Jeg har noget du skal vide. En tophistorie!
[ss]: Men... hvem er det her?
[fs]: Det er ligemeget. Hør nøje efter: kl 700 timer imorgen letter et fly med danske jægerkorpssoldater til Bagdad?
[ss]: Men - hvorfor fortæller du mig det? Jeg er da ligeglad. Jeg troede du havde en hemmelig valgprognose, eller noget andet spændende.
[fs]: For helvede, det her er altså et scoop!
[ss]: Hvorfor det?
[fs]: Fordi alle ønsker at høre det om det. Og det er fortroligt. Skide fortroligt.
[ss]: Hvorfor det?
[fs]: Forsvarskommandoen påstår det kan bringe soldaterne i fare hvis det kommer frem!
[ss]: Hvorfor det?
[fs]: Det ved jeg ikke helt.
[ss]: Men hvorfor fortæller du mig det så. Ønsker du der skal ske noget med vores soldater?
[fs]: Off the record?
[ss]: Øh - det troede jeg vi var?
[fs]: Jaja, men det lyder sejt. Men - altså, som background only - hvis den her historie breaker inden det bliver officielt offentliggjort - så kan vi påstå det var oppositionen, som jo hele tiden sætte vores soldaters liv på spil. Det har vores fokusgruppe vist lige kan give os et par procentpoint!
[ss]: Ved du hvad, nu begynder det at blive interessant. Den her historie er meget bedre end den med soldaterne...
[fs]: Det var deep background for helvede...
[ss]: Men jeg er altså nødt til at vide hvem du er, hvis jeg skal køre med historien.
[fs]: Jacob... Jacob Winther...
[ss]: Gade's spindoktor?
[fs]: Pressechef.
[ss]: Igen, hvorfor ringer du til mig? Det er jo ikke lige mit område.
[fs]: Michael sagde jeg skulle.
[ss]: Michael?
[fs]: Dyrby. Din chef.
[ss]: Hvorfor det?
[fs]: Hvor helvede skulle jeg vide det fra. Her ringer jeg og giver historien til ham, og så siger han jeg skal ringe til dig. Noget med påstand mod påstand, det gav ærlig talt ikke meget mening.
[ss]: Jeg forstår ham ærlig talt ikke. Det næste bliver vel at han vil have vi sender Nyhederne fra Rådhuspladsen, mens der er koncert. Men jeg tror altså ikke jeg kører historien.
[fs]: Hvorfor ikke, for fanden?
[ss]: Det er ike lige mit område.
[fs]: Hør nu her, det er ikke engang nødvendigt du kører historien. Du skal bare spørge Gade lidt om det imorgen, når Udenrigspolitisk Nævn orienteres. Så kører historien derfra.
[ss]: Vi får se...
[fs]: Gør det nu for helvede...!
[ss]: Tak fordi du ringede...
[klik]

Ceterum censeo Facebook esse delendam.