Leoparddrengens
Public Key

lørdag den 30. januar 2010

iPorn - det måtte jo komme

Ingen kommentarer
Denne oversigt er ikke tilgængelig. Klik her for at se indlægget.

Ceterum censeo Facebook esse delendam.

Derfor uddøde dinosaurerne

Ingen kommentarer

Ja, det er jo nok en noget bastant overskrift, da jeg jo sådan set ikke ved det.

Men indimellem, i søvnløse perioder, får jeg ved nattetid en eller anden sær tanke, som jeg forfølger til en teori. Også selvom det ikke er noget jeg har mere indsigt i end en velinformeret lægmand. Således også palæontologi og biologi, og min teori om dinosaurernes uddøen. Så tag den med et meget stort gran salt.

Egentlig kom tanken til mig for nogle år siden. Jeg kan huske jeg dengang havde lyst til at skrive den et eller andet sted, men dengang skrev jeg ikke rigtig noget. Så der skete ikke mere. Men så dukkede den pludselig op igen for et par timer siden, og nu bestemte jeg mig altså for at skrive den her, da jeg jo skriver her nu. Også selvom den ikke rigtig passer til noget her på bloggen - men det har ikke begrænset mig før, så hvorfor nu.

Okay, altså det er jo efterhånden almindeligt kendt at dinosaurerne sådan set slet ikke uddøde - de lever i bedste velgående i dag, som fugle. Der er endda skrevet krimier om det. Så spørgsmålet er velsagtens snarere: hvad skete der med de store (og små) landlevende dinosauer?

Den mest udbredte teori - eller ihvertfald den jeg oftest har hørt citeret - har handlet om klimaforandringer som følge af et stort meteornedslag (muligvis ved Yucatan-halvøen). Men den lyder ikke sandsynlig på mig - det kan have gjort livet svært, men at slå samtlige arter ihjel, lige bortset fra de flyvende ur-fugle. (Og her betyder ur-fugl altså en oprindelig fugl, ikke en urfugl. Rigtigt irriterende der er noget der hedder en urfugl.)

Nej, for mig lyder det meget mere sandsynligt at dinoerne uddøde fordi de blev udkonkurreret. Af hvem? Netop af den førnævnte urfugl. Denne fugl har kunnet leve på steder der har været utilgængelige for dens landbaserede fætre, faktisk har det eneste andet flyvende været insekter.

Alt imens har den kunnet mæske sig i dinosauer. Nej, næppe i levende dinosauer - men i deres æg. Med sit næb - vi må gå ud fra den har haft et næb, da det jo er karakteristisk for alle fugle i dag - har den været som skabt til at hakke hul i de lædrede æg, og spise indmaden. Og den har kunnet invadere dinosauernes reder lynhurtigt på en måde de ikke har været vant til eller forberedt på.

Og den har med masser af føde, og evnen til at flyve, kunne sprede sig lynhurtigt over hele verden. Og har været så effektiv - og dinoerne så ineffektive - at der snart ikke var flere dinoer tilbage. Det er nok ikke sket på ganske få år, som meteorteorien siger, men kunne være sket indenfor 100.000 år, måske. Hvilket også er ret kort tid i geologisk målestok.

Det behøver jo ikke være sådan, at fuglene har ædt samtlige dinosaur æg, men for de overlevende er fødekæder blevet ødelagt, territorier er blevet for store til at finde sammen.

Tilsidst har de eneste æglæggere der var tilbage været skildpadder og krokodiller, og andre som enten begraver deres æg, eller fysisk ligger ovenpå dem. Og så selvfølgelig fuglene selv, som - da dinoerne begynder at blive få, og maden derfor mindre - vil være begyndt at gå efter hinandens æg, og siden har måtte skifte til mere alsidig kost.

Og så har pattedyrene naturligvis overlevet. Ved at føde levende unger har de i første omgang overlevet fuglenes hærgen, og musene har i takt med at dinoerne blev færre fået meget bedre betingelser for at leve og udvikle sig.

Og er endt op med at blive de mennesker og leoparder vi kender i dag.

Ceterum censeo Facebook esse delendam.

Quiz 52: Hvilken byggetradition

Ingen kommentarer
Der er tale om en asiatisk konstruktionsteknik, som hvis udført korrekt gør bygninger stærkere. Navnligt omkring åbninger i bygningen - det har gennem tiden reddet mange mennesker i ekstreme situationer, for eksempel jordskælv. Hvad kaldes teknikken?

Svar findes her.

Ceterum censeo Facebook esse delendam.

fredag den 29. januar 2010

Ind med snablen! - kondom eller ej

Ingen kommentarer
I Lorry her til aften var der et meget fascinerende indslag om forsøg med at få sydamerikanske tæger til at tage blodprøver på dyr. De kunne nemlig gøre det diskret og uden at dyret opdagede nogetsomhelst.

Jeg tror jeg fandt det ekstra fascinerende, fordi jeg godt kan lide løsninger hvor man opdager at naturen kan erstatte den kliniske verden, og endda gøre det bedre.

Jeg kan kun anbefale, at man lige bruger 5 minutter på at se indslaget - jeg synes det er det værd.

(Og jo - der er dækning for overskriften! ;) )

Ceterum censeo Facebook esse delendam.

Man er jo ikke sneleopard...

Ingen kommentarer

Så jeg tror bare jeg holder mig hjemme i aften - man skal med andre ord ikke gå ud for at kigge efter mig. Det er der nok heller ikke mange der ville, med det vejr...

Men det passer mig faktisk ganske udmærket - for jeg er inde i meget god stime med programmeringen i denne uge, hvilket jeg er overordentlig glad for. Jeg ville næsten ønske de sendte håndbold lidt oftere, så jeg ikke behøvede at spekulere over om der er noget i TV jeg gider at se - for det har da været utrolig begrænset denne uge.

Men god fornøjelse til de som vover sig ud!

Ceterum censeo Facebook esse delendam.

Stjernekrigen

2 kommentarer
Oprindeligt handlede dette indlæg om noget andet, men i tankerne blev vægten efterhånden lagt over på en ni-årigs oplevelser.

For filmen "Stjernekrigen" kom jo i 1977, hvor jeg blev 9 i slutningen af året. Den yngre generation vil nok ikke ane, hvilken film der er tale om, men det var altså hvad Star Wars hed dengang. Hvor der ikke var noget med A New Hope, endsige Star Wars IV, det var simpelthen Stjernekrigen.

Jeg var allerede dengang meget til Science Fiction - som bøger, og så var der jo Månebase Alpha (Space 1999) i TV. Så selvfølgelig skulle jeg ind og se den.

Men tiden gik, uden at jeg kunne få forældre eller stedforælder til at tage mig ind og se den. Og imens kom alle i min omgangskreds ind og så den. Og hver gang vi spiste tyggegummi med indlagte Stjernekrigs-billeder ville de absolut fortælle om hvad der foregik på billedet. Som jeg absolut ike ville høre om, for jeg ville ikke kende til historien før jeg så filmen.

Endelig ville min mors daværende kæreste, som jeg tænker på som min stedfar, hive mig med ind og se den. Mine forventninger var i top og mine øjne lyste da vi ankom til Palads. Købte billetter og skulle til at gå ind, da en kontrollør spurgte hvor gammel jeg var. Jeg vidste jo godt aldersgrænsen var 12, men ærlig talt, de der aldersgrænser var der da ingen der regnede med?!

"Ni år," sagde jeg stolt, og skød brystet frem. For jeg løj ihvertfald ikke.

"Så beklager jeg, så kan jeg ikke lukke jer ind!"

Min mors kæreste prøvede at argumentere med ham, men han var ikke til at hugge eller stikke i - dengang var reglerne (som ganske vist sjældent blev overholdt - ved ikke hvorfor jeg absolut skulle rende ind i sådan en pernittengrynet kontrollør) meget mere rigide. Man måtte simpelthen ikke se den, heller ikke i selskab med en voksen.

Så vi endte med at gå med uforrettet sag, og min stedfar var skide sur på mig, hvorfor helvede jeg ikke bare kune have sagt at jeg var 12. Men det ville jo være at lyve, sagde jeg. Ja, men det må man godt indimellem med sådan noget, sagde han.

Dengang troede jeg egentlig han var mest sur over den spildte tid, men idag kan jeg da godt se tilbage, og tænke at han da også har været skide sur over ikke at komme til at se den.

Jeg var selvfølgelig dybt ulykkelig. Og alle i skolen legede diverse Stjernekrigslege, og jeg måtte gå og holde mig for ørerne for at undgå spoilers.


Og jeg tiggede og bad derhjemme om vi dog ike kunne gøre et forsøg mere, men det var svært. For jeg havde jo svigtet, ved at fortælle sandheden (og så tror jeg nok min stedfar i mellemtiden havde været inde og se den.)

Tilsidst fik jeg dog overtalt min mor. På det tidspunkt var den ikke længere i Palads, men i nogle af de mindre biografer. Og ville snart gå af. Og her må jeg igen forklare til yngre generationer, at når en film gik af, var det noget ganske andet end i dag. For idag kommer den så på DVD kort efter, og det er jo ikke det store problem så. Men dengang var der ikke DVD'er, der var ikke engang VHS.

Så når en film gik af i biografen, var der nada chance for at se den. Før den eventuelt kom op i en biograf igen, men det var der ingen garanti for at den ville, og ihvertfald først om nogle år. Eler blev vist i fjernsynet, men det ville tidligst være efter 3 år, og good luck med at få DR-monopolet til at vise en film som Stjernekrigen.

Så situationen var desperat, men det var altså lykkedes mig at overtale min mor. Som jeg så måtte love, at hvis jeg blev spurgt hvor gammel jeg var, ville jeg sige 12 år! Men vi blev ikke spurgt, og jeg fik set filmen (vidunderligt!) - og jeg kunne lege med i legene, hvor vi skulle flyve ind i X-Wing fighters og ødelægge dødsstjernen.

Så det endte godt. Men jeg tror også det har sat sig nogle spor. For det første er der vist ingen tvivl om at mit forhold til det at lyve er blevet bøjet på det tidspunkt, på en ret brutal måde.

Og så mit forhold til spoilers (og det var egentlig det indlægget i tankerne startede med at handle om) - jeg brød mig ikke om dem før, men siden har jeg været næsten fanatisk med det. Jeg læser for eksempel næsten aldrig på bagsiden af en bog, men vil helst bare vide hvad folk jeg stoler på har syntes om den, og hvilken genre den er - jeg vil have historien i den rækkefølge forfatteren har skrevet den, og med så lidt forhåndsviden som muligt.

Hvilket også er grunden til at jeg, hvis jeg skriver anmeldelser, næsten aldrig referer fra historien, ihvertfald kun det man bliver klar over på de første sider/minutter, og elles meget overfladisk. Og for eksempel grunden til at jeg ikke nævnte Pocahontas i min anmeldelse af Avatar (for det ville jo være at give rigtig meget af historien væk på forhånd, ikke at det betyder så meget for den film, men det er princippet).

Nej, jeg tror ikke der er nogen tvivl om, at det var en sommerfugl der baskede med vingerne, der fik den kontrollør til at være på vagt den dag, for der er ineg tvivl om at den hændelse satte sig nogle varige spor, selvom det kan lyde som en lille ting.

Noget apropos ser jeg så idag, at George Lucas påtænker at lave Star Wars filmene til 3D - det kan jeg godt have min tvivl om det vil fungere, når de nu ikke er lavet til det oprindeligt. Jeg kan være nervøs for at det kommer til at virke som gamle sort-hvidefilm, som har fået lagt kunstig farve på. For det første synes jeg det ser forfærdeligt ud, for det andet synes jeg det er blasfemi i forhold til filmene. Så den tanke er jeg ikke udelt begejstret for.

Ceterum censeo Facebook esse delendam.

torsdag den 28. januar 2010

Bal på Kvægtorvet

Ingen kommentarer
Jeg gad nok vide hvad det hele skal ende med.

Naturligvis for Søren Gade og hans lækkende departementer - der lækkes da vist så meget, at det ikke kan vare længe før hele skuden synker, med mand & mus. Og Søren Gade vil åbenbart gå ned med sit skib...

Men efterhånden er jeg ligeså nysgerrig på, hvad i alverden der sker for TV2 - og hvad der kommer til at ske. Ikke mindst for Kaare R. Skou - og hans forhold til hans tankelæsende chef, Michael Dyrby, som åbenbart ved hvad Kaare R. Skou ved og ikke ved.

En uenighed om hvad de hver især ved - men vel mest af alt hvad de skal indrømme de ved - der nu har gjort at begge involverede tilsyneladende har været helt tavse i dag. Og iøvrigt at TV2 går langt, langt uden om den sag - det sikreste tegn på at de er dybt involveret.

Så det bliver spændende. Men mon ikke, hvis det ender med at der bliver for klemt at være på TV2, at Kaare R. Schou vælger at tage på krydstogt - tilbage til fremtiden?

Ceterum censeo Facebook esse delendam.

CAPTCHA

2 kommentarer
Et tip til webdesignere og -programmører. Well, de fleste pro's kender dem jo nok i forvejen, men jeg har aldrig dyrket så meget webprogrammering, mere det bagved.

Hvis man gerne vil have sådan en CAPTCHA*-ting et eller flere steder på sit site, kan jeg anbefale reCAPTCHA. Som leverer en gratis løsning - med let opsætning, og samtidig mulighed for customization. Og, det synes jeg er vigtigt, den har også en audio-mulighed for synshandicappede.

Dette sidste manglede den første ting jeg hentede ned, en ASP.NET CAPTCHA server control fra codinghorror. Den fungerede ellers også rigtigt godt, og var endnu lettere at customize - men jeg savnede altså det for de synshæmmede.

reCAPTCHA kan iøvrigt også hjælpe med metoder til at gemme email-adresser på websites, for at undgå email-harvesters. Og dem bryder vi os jo om - så hvis man absolut skal have mailadresser stående på sit site er det måske en mulighed (ellers kan man jo også kode sig ud af det).

* CAPTCHA er et acronym for Completely Automated Public Turing test to tell Computers and Humans Apart (og det skal lyde henad capture) - og dækker over metoder til at bekræfte at det er et menneske og ikke en computer der snakkes med.

Man kender dem mest fra de her billeder, hvor man skal skrive den tekst man ser i et felt - som regel når man skal oprette en brugerkonto et sted, eller på mange blogs, når man skal skrive en kommentar.

Hovedformålet er at undgå tilfælde af forskellige former for spam, eller falske oprettelser med videre (hvor en fjendtlig computer ellers hurtigt kan lægge et system ned.)

(En Turing-test er ellers egentlig det modsatte, hvor en computer skal bevise kunstig intelligens ved at fremstå som menneske - vi er ovre i noget Blade Runner agtigt. Først foreslået af en af computernes pionerer, Alan Turing.)

Ceterum censeo Facebook esse delendam.

Pornoproducenter vilde med iWad

Ingen kommentarer
Blot få timer efter lanceringen af Apples nye interaktive toiletpapir, iWad'en, er jublen overstrømmende. Der bliver taget vel i mod den overalt, ikke mindst bland prodcenter af porno.


Således har jeg modtaget en begejstret mail fra kendis-producer Dennis Klarskov:


"Det er et fantastisk koncept Apple har fundet på," skriver han. "Det passer jo som Hans i Grethe på vores kundegruppe."


Og forklarer videre: "Når man(d) nu alligevel er på toilettet og sidder med bukserne nede, kan man jo ligeså godt  bruge tiden effektivt. Og der rammer iWad'en altså lige i plet - man kan sidde og nyde synet af nogle dejlige optagelser, og når man for brug for papir er det jo lige ved hånden. Det giver en helt ny form for nærkontakt mellem den beskuende og den beskuede."


Hvis Dennis skal komme med nogle kritikpunkter er det "at det ikke er særlig godt til kvinder - endnu. De kvinder vi har hørt fra efterlyser noget mere hårdhed i iWad'en, eller eventuelt nogle vibrationsfunktioner. Og så suger den for effektivt. Men forhåbentlig er det noget Apple vil gøre noget ved i næstegeneration, så man kan stille på nogle parametre dér."


Der er andre ting at se frem til: "Indbygget WebCam! Jeg ved ikke om det var teknisk for svært her i version 1, eller om Apple ikke mente tiden var inde endnu, men det er et meget stort ønske hos vores fokusgrupper. Og så vil det jo give cum-shot'et helt ny mening."


Dennis forudser også, at iWad'en vil gøre noget ved valget af porno den nærmeste fremtid: "Toiletsex bliver det helt store de næste år, det kan man godt regne med."


Det skal jo blive spændende hvad den teknologiske revolution kommer til at betyde. 


Se også artiklen: iPorn - det måtte jo komme.

Ceterum censeo Facebook esse delendam.

onsdag den 27. januar 2010

Nyt toilet-papir fra Apple

2 kommentarer
I dag præsenterer Apple deres seneste dingenot, iWad'en.


- Vi har set et stigende behov for at folk kan være på overalt, fortæller Apples marketingschef, Aldus Worm. Men mange bryder sig ikke om at have deres iPhone, iPod eller iPad med på toilettet. Derfor præsenterer vi nu det interaktive toiletpapir, så man kan holde sig orienteret uden at møde pinlige kommentarer.


- Og de fleste synes vist alligevel det man finder på nettet er til at tørre røv i, tilføjer mr Worm.


Hvorvidt der er forøget risiko for hæmorider ved brug af iWad, melder historien ikke noget om.


Se også den opfølgende artikel om pornoproducenters glæde over iWad.

Ceterum censeo Facebook esse delendam.

Bliver han aldrig klogere?

Ingen kommentarer


Omkring den seneste læk i fra forsvaret, som ifølge forsvaret selv bragte danske soldater i fare, afviser Søren Gade at lækken stammer fra forsvaret:

I en kortfattet pressemeddelelse henviser Søren Gade til, at han allerede i sommeren 2007 oplyste til Folketinget, at Forsvarsministeriet ikke var bekendt med, at oplysningerne vedrørende udsendelsen af Jægerkorpset til Irak i april 2007 skulle være lækket fra kilder i Forsvarsministeriet, regeringen eller statsadministrationen.

Hvis jeg var ham, ville jeg være mere forsigtig med hvad jeg kategorisk afviser - belært af tidligere erfaringer:

Tilbage i september/oktober lød det fra Søren Gade, på spørgsmålet om jægerbogsoversættelsen kom fra forsvaret selv: Nej. Jeg sidder helt ude på planken, og hvis det nu skulle vise sig at være rigtigt, så er jeg på vej ned i vandet, og det kan jeg garantere dig for, at det er den ikke.

Men han har åbenbart fundet ud af, at vandet slet ikke er så vådt, som man skulle tro, når man kigger på det oppefra. Eller udefra.

Ceterum censeo Facebook esse delendam.

Bonuspension kun for gamle mænd

Ingen kommentarer
Tidligere næstformand i LO, Tine Aurvig-Huggenberger, kæmper i disse dage for en særdeles attraktiv pensionsordning hun mener hun har ret til, i følge LOs regler.

Og man kan jo mene at den er endog særdeles attraktiv, men har hun ret til den ifølge reglerne, har hun naturligvis også ret til den - så må LO kigge på at få ændret reglerne fremadrettet.

Men tidligere LO-formand Hans Jensen kommer sit gamle forbund til undsætning idag, og forklarer: Reglen blev lavet da det var gamle mænd som sad i LOs bestyrelse.

Tilsyneladende menes der dermed, at da det nu kun var gamle mænd, der dengang sad i bestyrelsen, kan den også kun nu dække gamle mænd? Der er ganske vist også et nedskrevet krav i reglen, om at man skal have været i LO i 20 år, men det er altså ikke nok i følge de uskrevne regler - man skal åbenbart også være en gammel mand.

Tre tidligere og nuværende LO-formænd er enige i dette: Finn Thorgrimson, Hans Jensen og (nuværende) Harald Børsting.

Men de er selvfølgelig også alle gamle mænd....

Ceterum censeo Facebook esse delendam.

...og ha' en fortsat rigtig god dag

2 kommentarer
Jeg rev mig lige løs fra kodning, for at se middagsnyheder:
  • Sagsbehandler stukket ned og dræbt af somalier i Holstebro, han forhøres nu af politiet
  • 48-årig i grundlovsforhør - nægter sig skyldig (hvad er det iøvrigt med 48-årige?)
  • Politiet begærer somalier fortsat fængslet for forsøg på overfald på Kurt Westergaard med videre (og hvad er det med somaliere for tiden, kommer man jo også til at tænke)
  • Medlem af Dansk Folkeparti er igen ude med forrykte udtalelser om muslimer og dem som får børn med dem - undskylder (men undskylder vel kun formulering, ikke indhold... - og hvad er det lige med medlemmer af Dansk Folkeparti?)
  • Og så kan vi forvente endnu en snestorm (hvad er det lige med vejret for tiden?)
Måske jeg bare skulle være blevet ved koden...?Ceterum censeo Facebook esse delendam.

Stress-test til Haitianerne

Ingen kommentarer


Scientology er nu parat i Haiti. Hvor de med deres velprøvede og dokumenterede metoder vil hjælpe til i katastrofen.

Det fremgår ikke helt hvordan det foregår, men det er vel noget med nogle bøger af L. Ron Hubbard - som jeg forestiller mig de sælger med stor rabat, helt op til 50%, i lyset af den nød de lokale er i efter jordskælvet. (Og så må de få billeder af jordskælv på næste udgave af Dianetik, i stedet for den dér vulkan.) Samt selvfølgelig nogle stresstests, så man kan komme på kursus.

Uheldigvis havde de på det fly der skulle afsted også givet plads til en del læger og sygeplejersker - men der gik kage i det, så kun lægernes medicin kom med flyet. Lidt uheldigt, da Scientlogy jo ikke bruger den slags - men de troede vel lægerne var psykiatere, og mente det var en god gerning at skille dem fra deres medicin?

Nå, men lægerne og sygeplejerskerne stod altså tilbage på startbanen i New York - Scientology siger selv det var beklageligt, men glæder sig dog over at deres egne folk nåede frem - de var bange for forsinkelserne ville blive for store, så de måtte hellere komme afsted, så var det bare synd for de efterladte.

Jeg ved ikke helt om jeg skal grine eller græde.

Ceterum censeo Facebook esse delendam.

tirsdag den 26. januar 2010

En idé til 28 årige kvinder

2 kommentarer
Aurelia fortæller, hvordan hun ikke ser lyst på jobudsigterne, på grund af sin alder, da potentielle arbejdsgivere jo så ser den potentielle arbejdskraft gå op i barsel & bleskift.

Jeg ved ikke, hvad jeg ville sige til at arbejde hos en så stereotyp arbejdsgiver, men jeg er jo heller ikke kvinde, og kan således ikke ikke fuldt sætte mig ind i det.

Men her er løsningen: sig du allerede har børn. En dreng og en pige. Den ældste er 4-5 den yngste 1½. Lad skinne igennem at du ihvertfald ikke skal have flere (enten fordi du af anatomiske/medicinske ike kan, eller bare ikke vil... lad den hænge i luften, det bliver der ikke spurgt ind til).

Og, ja, dem har du da lige fået mens du iøvrigt klarede alt det der står på dit CV. Heldigvis har du en dejlig mand, som tager sin del af slæbet. Og de er velanbragte i dejlige institutioner, hvor børnene elsker at være - så meget at I aldrig kunne finde på at blokere institutionen, lige meget hvad.

Det er måske ikke helt pænt at romantisere sin familiesituation på den måde, men det kan man jo blive nødt til, hvis arbejdsgivere er sådan nogle idioter.

Og det bedste af det hele: du får mulighed for at tage barns første sygedag indimellem, og kan undgå tidlige/sene møder med henvisning til at du er nødt til at hente børn. I det hele taget får du mange undskyldninger for ikke at deltage i alt muligt crap.

Og, hvis du har lyst, kan du komme socialt ind på andre forældre på arbejdet, og fortælle om hvad Henriette-Amalie og Gregor-Hannibal nu kan.

Så er der selvfølgeligt lige firmaskovturen, eller andre sociale event arbejdet måtte finde på. Her er du nødt til at finde på undskyldninger til ikke at møde op med mand & børn; men helt ærligt, det er jo ikke at gå glip af noget, den slags arrangementer hvor børnene er inviteret er der alligevel ikke noget sjovt ved.

Alternativt, hvis du meget gerne vil til den der skovtur, kan du sikkert låne nogle børn af en veninde eller noget, som sikkert gerne vil have en fri-eftermiddag.

Jeg har faktisk svært ved at se nogen ulemper ved forslaget?

Ceterum censeo Facebook esse delendam.

Nej, det er ikke formen

Ingen kommentarer
Det er indholdet den er gal med.

Jeg giver ikke meget for Pia Kjærsgaards "afstandtagen" og mr Longbottoms "trækken i land" - de er ligesom mere et jeg fortryder jeg bragte det på bane end det er afstandtagen eller i landtrækning.

Ceterum censeo Facebook esse delendam.

mandag den 25. januar 2010

Quiz 51: Hvilket politisk embede

Ingen kommentarer
Der er tale om et medlem af regeringen, hvis portefølje blandt andet dækker over accessories og julepynt.

Svar findes her.

Ceterum censeo Facebook esse delendam.

Det er jo nok meget godt så

Ingen kommentarer
Lene Espersen er kommer nu med forslag til certificering af bankrådgivere, og lægger op til at værdipapirer skal inddeles i 3 kategorier, efter hvor sikre de er.

Og det er nok meget godt at få det bragt lidt ned på jorden, når nu 1/3 af bankrådgiverne tilsyneladende ikke aner, hvad de snakker om (men det er vel så også dem, der bliver sat til at rådgive ulempe-minus-kunderne...)

Og så synes jeg det er betryggende, at vores økonomiminister er så godt inde i sagerne, hun udtaler for eksempel: "...og kan forklare kunderne, at hvis man ønsker at løbe mange risici, så er der også en risiko for, at man kan tabe alle sine penge". Det lyder meget klogt!

Ceterum censeo Facebook esse delendam.

Kære Nordea -

2 kommentarer
Jeg har gennem noget tid overvejet at skifte bank. Inde i overvejelserne har jeg haft jeres bank, den er jo stor & nordisk.

Men efter at have set jeres TV-reklamer for at blive fordel-plus-kunde er jeg kommet noget i tvivl. For jeg tror ikke jeg kan leve op til kravene for at blive fordel-plus-kunde - blandt andet har jeg ikke noget lån i min bolig, hvilket vist er en betingelse?

Og hvis jeg ikke kan blive fordel-plus-kunde, er jeg lidt urolig. For det første - hvad hedder ens kundetype egentlig så? Det mest nærliggende er vel, at man er en ulempe-minus-kunde, men jeg har ikke set det nævnt nogen steder?

Dernæst - jeg har også forstået fra jeres reklamer, at man som fordel-plus-kunde i modsætning til ulempe-minus-kunder, får både gode råd og gode priser? Men det opfatter jeg så sådan, at hvis man er ulempe-minus-kunde får man dårlige råd og dårlige priser?

Er det rigtigt forstået - for det synes jeg ikke lyder så attraktivt?

(Jeg skal for en ordens skyld gøre jer opmærksomme på, at jeg også har postet disse spørgsmål på min blog. Ligesom jeres svar nok vil blive.)

Med Venlig Hilsen
Leoparddrengen

Ceterum censeo Facebook esse delendam.

Sikke en retssag

Ingen kommentarer
Jeg ser frem til det juridiske efterspil, efter at en kvinde snublede på Metropolitan museet i New York, og flængede en Picasso. Jeg forestiller mig noget i stil med følgende:

Museet lægger sag en mod kvinden, med krav om erstatning for billedet.
Kvinden sagsøger museet for at sagsøge hende.
Kvinden sagsøger bartenderen, der serverede hendes Metropolitan-cocktails, fordi han ikke oplyste at der var alkohol i drinksne.
Kvinden sagsøger leverandøren af gulvet på Metropolitan for ikke at have lagt det ordentligt.
Leverandøren af gulvet sagsøger sine underleverandører.
Boet efter Pablo Picasso sagsøger samtlige ovenstående.
MLTR (Michael Learns To Rock) og deres pladeselskab sagsøger boet efter Pablo Picasso for at have hugget deres sang (The Actor).
Konservatorens fagforening sagsøger museet for arbejdsskade (infektion af forkølelsevirus under arbejdet med resatureringen).
Retten i New York sagsøger 3-4 tilfældige advokater for unødig trætte.
Samtlige advokater sagsøger Leoparddrengen i Danmark for nedladende omtale af amerikansk erstatningsret.

Ceterum censeo Facebook esse delendam.

2 hårløse ung-misser på Leopard

Ingen kommentarer


- og så endda i kærlig omfavnelse...

Ceterum censeo Facebook esse delendam.

søndag den 24. januar 2010

Tip: Hvis Lego Rock Raiders mangler d3drm.dll

29 kommentarer
Jeg prøvede at installere et gammelt Lego spil - Rock Raiders -på min nye computer i dag - til glæde for børnene. Men endte op med, efter ellers tilsyneladende vellykket installation, at programmet klagede over at der manglede en fil, d3drm.dll.

Det er tilsyneladende et Vista/Windows 7 problem. Heldigvis er løsningen ganske enkel: gå ud på cd'en kig i mappen directx6 og under den endnu engang i directx6, og derunder i directx. Der ligger filen d3drm.dll - kopier den over i Windows\system mappen (kræver administrator rettigheder).

Og bingo - nu burde programmet virke når du starter det!

Det er muligvis et lidt nørdet og teknisk og meget uvedkommende indlæg for de fleste - men ofte googler jeg selv sådan nogle problemer, og sender en kærlig tanke til de som kommer med løsningen - så jeg tænkte jeg kunne give lidt igen.

[Opdatering]: Jeg kan se mange havner på denne side, nogle også i søgningen på .dll'en, andre på grund af andre problemer.

Jeg kan anbefale at læse denne side hos Microsoft, hvor der også gives anvisninger til hvor man kan downloade .dll'en, hvis man mangler den.

(Det er iøvrigt noget man generelt skal være meget varsom med at gøre fra nettet, da det er den direkte vej til de farligste vira, men det sted der henvises til er vist ok.)

Ceterum censeo Facebook esse delendam.

Pinsen om igen?

Ingen kommentarer


Det virker som om der må have været en ambitiøs plan om at få den hellige ånd til igen at opfylde forsamlingen, da biskoppen på Fyn hidkaldte til provstemøde i 2007.

Jeg er da sikker på, at ihvertfald nogle af de involverede er endt med at tale i tunger, som det jo også skete for Jesu disciple da den Hellig Ånd åbenbarede sig for dem ved den oprindelige pinse:
Da pinsedagen kom, var de alle forsamlet.
Og med ét kom der fra himlen en lyd som af et kraftigt vindstød, og den fyldte hele huset, hvor de sad.
Og tunger som af ild viste sig for dem, fordelte sig og satte sig på hver enkelt af dem.
Da blev de alle fyldt af Helligånden, og de begyndte at tale på andre tungemål, alt efter hvad Ånden indgav dem at sige.
Apostlenes Gerninger, 2:1-4

Ceterum censeo Facebook esse delendam.

Der kan skrives tykke bøger om det jeg ikke ved

3 kommentarer

Det er jo et kendt mundheld - og meget godt at holde sig for øje og øre.

Men Karen Hækkerup har fundet på en ny variant - som er ganske fortræffelig:
I dag kan jeg jo ikke afvise, at der er ting og sager som ligger uden for min fatteevne.

Ceterum censeo Facebook esse delendam.

Overspringshandlinger

2 kommentarer


Jeg har en del tid undret mig over dette ord - "overspringshandling". For som jeg lærte det at kende var det en term brugt indenfor dyrepsykologien (Konrad Lorenz), hvor dyr pludselig gjorde underlige ting, som der ikke kunne gives nogen fornuftig forklaring på - man mente at der var tale om modsatrettede instinkter, som forvirrede dyret.

Men idag - ihvertfald i blogverdenen - bruges det meget, meget ofte, men om mennesker. Og det bruges på en måde, som jeg godt kan se kan regnes for relateret, men altså alligevel ret forskellig: når man gør ting, for at undgå at lave det man egentlig burde.

Det har jeg så filosoferet lidt over i dag (mens ungerne har holdt computeren kapret) - om det var mig der var huskede ordene helt forkert, eller hvad. Men så kom jeg lige til at slå ordet op på wikipedia - og jeg kan se jeg ikke husker helt forkert.

Det som er lidt pudsigt for mig, er bare det pludselige skifte i ordets betydning - for før jeg begyndte at blive aktiv i (den danske) blogverden for ca 1 års tid siden, kendte jeg kun den originale betydning.

Og det her indlæg? Tja, jeg ved ikke om der var nogen mening med det. Det var såmænd nok bare en overspringshandling. I en eller anden betydning.

Ceterum censeo Facebook esse delendam.