Leoparddrengens
Public Key

lørdag den 19. juni 2010

Peberspray

5 kommentarer
Så kom jeg i byen i aften, efter lang tids frivillig og ufrivillig passivitet på det område. Og ting tegnede fint: jukeboxen virkede igen på Amigo, et kontingent heavy-piger var ganske interesserede i mig ("Ved du hvad bdsm er?" og "Er du fetishist" etc).

Og jeg fik sat mine numre på jukeboxen, og da Bowie Let's Dance begyndte, var det jo starten på mit sæt. Men sangen var kun halvvejs, da jeg kunne mærke nået var galt. Folk begyndte at rejse sig, prøve at komme ud. Min hals snørede sig sammen, brændte. En smag som havde min mund stået åben, og nogen havde stået med en peberkværn og drysset direkte ned i i lang tid.

En eller anden bitch havde åbenbart syntes det var fint at have en peberspray med i byen, og endnu finere at spraye den ud i den ene ende af Amigo.

Og det var så slut på den aften. En måtte på skadestuen. Bortset fra det var der bare uudholdeligt at være.

Men altså, når det endelig skal være, er jeg egentlig meget glad for at have prøvet det. Glad for at vide, hvad det er DF synes det er fedt nok folk skal kunne rende rundt med. Og egentlig også glad for at kende "smagen". For jeg troede meget mere der var snak om chilipeber - men den smag der sidder i halsen er sgu sort peber.

Men fuck hvor er jeg træt af en spildt aften.

Ceterum censeo Facebook esse delendam.

Tip: At embedde MP3 filer på sin blog

Ingen kommentarer
Det er egentligt noget jeg synes jeg har været på udkig efter længe. Men jeg har vist ikke kigget særligt godt.

For jeg har syntes, at havd angik videoer har det været meget simpelt - dem fandt man på youtube, og embeddede derfra. Eller hvis det er en af de ting, hvor rettighedshavere har sagt det ikke må vises i Danmark, eller ikke må embeddes, søger man på en af de andre tjenester.

Men ren lyd har været meget sværere, ligesom andre former for medier.

Men nu lader det til at jeg har fundet et sted som er svaret, og det vil jeg da gerne give videre: DivShare! Her kan man uploade op til 5 GB gratis, såvidt jeg kan se, af stort set hvad som helst: billeder, MP3, video, dokumenter (Word, PDF, PowerPoint), etc. Og få dem lagt ind i noget Flash, så man kan embedde dem i sin blog/sit website/whatever.

Meget, meget najs! Det eneste det kræver er at man får en konto der. Hvis man har lyst til at betale kan man naturligvis få ekstra features - men den gratis-del er i første omgang nok for mig.

Ceterum censeo Facebook esse delendam.

fredag den 18. juni 2010

Vuvuzela-symfonier II

2 kommentarer
Som svar på mit indlæg om vuvuzelaens søvndyssende indflydelse på mig, har M været så venlig og kunstnerisk at kreere et værk, en hyldest til Vuvuzelaen.

Jeg aner en smule indflydelse fra nogle af de klassiske mestre, nok især Beethoven, men det skal nok komme op og måle sig med de største af de klassiske symfonier.

Dog er jeg ikke sikker på om jeg vitterligt (for nu at citere Morten Olsen) vil kunne bruge det til at falde i søvn på. Det har muligvis en lidt for dramatisk drejning for at det kan lade sig gøre. Men det vil vise sig.

I første omgang vil jeg dele det med omverdenen - og samtidig gøre mit første forsøg i at embedde en MP3-fil:


Ceterum censeo Facebook esse delendam.

Ikke kontaktbar

Ingen kommentarer
Jeg er lige blevet gjort opmærksom på, at den mailadresse man har fået, hvis man trykkede på Kontakt-knappen her til venstre var forkert.

Bande, svovle og meget mere. Jeg har ikke rigtigt det, fordi jeg har gjort adressen ret kompliceret med noget javascript og sådan, for at undgå at nogle harvester adressen. Men åbenbart også så kompliceret at jeg ikke selv kunne finde ud af det.

Anyway, den skulle fungere nu. Så hvis nogen har prøvet at sende mig interessante mails, kærlighedserklæringer eller andre ting (jeg syntes jo også der var blevet så stille efter jeg lagde den knap på) - så kan det altså lade sig gøre igen.

Tak til M for at gøre opmærksom på problemet!

Ceterum censeo Facebook esse delendam.

torsdag den 17. juni 2010

Parteringen af en finhval

Ingen kommentarer
Med alt den ballade der nu har været omkring den finhval, som forvildede sig ind i Vejle Fjord (og blev jokket rundt på i levende live - hvad helvede er der galt med folk?), kommer jeg til at tænke på min oplelvelse af sådan en.

Jeg var på Island med min mor, mener det har været i '83 eller '84, og vi er på en rundtur rundt i landet med en større flok danskere. Et af de første arrangementer af den slags, i en gryende islandsk turistindustri.
Billedet ligner meget godt hvor vi var

Et af de steder vi kom forbi var et hvalslagteri. For mig som tidligere dyrefanatiker og medlem af Pandaklubben, og dermed selvfølgeligt i mod hvalfangst, var det en noget speciel oplevelse. Men fascinerende, ingen tvivl om det.

Slagteriet - hvis det er den rigtige betegnelse - bestod af nogle slidsker ned i vandet, meget som ved et mindre bådværft. I en slidske var der hvad der må betegnes som et ådsel tilbage - et skelet kun lige dækket af kød.

Ved den anden slidske, den vi var nærmest, var en død finhval ved at blive trukket op. En han, kunne man ret tydeligt se. Og så begyndte de ellers på parteringen - med motorsave og andre interessante instrumenter blev huden skåret op og af i stykker som fik den til at ligne et puslespil. Og blodet flød, liter efter liter, ned ad slisken og ud i Atlanterhavet.

Fascinerende. Vi tog afsted efter ca den ene halvdel af huden på forkroppen var fjernet. Og mere var der sådan set ikke i det. Men det er nogle billeder jeg altid vil huske - nok også fordi det sandsynligvis er den eneste gang jeg kommer tæt på en af de store hvaler.

(Jeg har siden været i SeaWorld i San Diego og været tæt på delfiner og spækhuggere - i levende live - men det er ikke ganske det samme.)

Ceterum censeo Facebook esse delendam.

Pavlovsk vuvuzela-søvn

3 kommentarer
Du er lige stået op i det varme sommerhus. De andre er gået, uvist hvorhen. Du blev liggende længe i sengen, netop for at du ikke skulle med. Du har lyst til fred. Resterne af deres morgenmad står stadig på bordet. Syltetøjet har tiltrukket bier og fluer, som nu summer rundt. Zumm-zumm. I vinduerne flyver fluer rundt, de summer, de vil ud. Du vil også ud. Du tager et tæppe. Og du tager en dyne og en bog. Lægger det ud på græsset, arrangerer det, og lægger dig. Formiddagssolen står ned, den varmer dig. Du lægger dig godt til rette. Fluerne summer omkring dig. Du begynder at læse. Bierne summer omkring dig. Varmen varmer dig op, dit hoved bliver tungt. Alt summer omkring dig. Bogen du læser bliver tungere. Det summer, og du må læse det du læser igen og igen. Dine øjne bliver tungere. Det summer. Dine solbriller falder af. Det summer. Du sover. Det summer.
Jeg ved ikke om det er minder eller associationer som ovenstående. Men jeg har endnu ikke kunnet se en fodboldkamp under dette VM, uden indenfor de første 10 minutter at blive forfærdeligt søvnig. Måske med undtagelse af Holland-Danmark kampen, hvor der trods alt var lidt mere på spil.

Med nogle kampe har det været forståeligt, der er ikke sket meget. Med andre har været godt gang i kampen fra første færd, men mine øjenlåg bliver alligevel tungere og tungere. Og jeg ender med at vågne, når første halvleg er forbi.

Jeg er ikke i tvivl om at det er vuvuzelaerne, der gør det. Så jeg overvejer lidt, om jeg som middel mod søvnløshed, skal prøve at få en optagelse - uden kommentatorlyd, men udelukkende vuvuzela-summen fra stadion. Så kan jeg sætte den på om natten, når jeg ikke kan falde i søvn.

Ceterum censeo Facebook esse delendam.

onsdag den 16. juni 2010

Nysgerrig på tegnsprog?

Ingen kommentarer
Jeg er nysgerrig på de fleste sprog - og også tegnsprog. Men det er jo unægteligt noget anderledes end hvad man er vant til, og da jeg ikke kender nogen døve er det meget begrænset hvad jeg har at bruge det til.

Men der er nu kommet et site, Streetsigners, som jeg et par gange har klikket mig ind på fra Blogbot. Som med korte indlæg giver tip omkring tegnsprog til hverdagsagtige og aktuelle ting. For eksempel havde de en gennemgang af VM-deltagerlandende for nylig. Og iøvrigt har en del oplysning om døve, minded på hørende, på sitet.

For mig virker det som lige den rette cocktail af underholdning og information, i beskedne emner om et for mig interessant, men perifert emne. Så jeg har tænkt mig at følge med på siden.

Og hvis du kan være lidt nysgerrig på den slags, kan du jo kigge derover: www.streetsigners.dk.

Ceterum censeo Facebook esse delendam.

Klassisk britisk stål bryder loven

Ingen kommentarer
Judas Priest: Beaking the Law fra British Steel-pladen. I en noget gammeldags video.


Ceterum censeo Facebook esse delendam.

Jeg undrer mig stadig - hvorfor arabisk

4 kommentarer
Nu rejses der tiltale med krav om fængsel og bøder i forhold til de små fisk i jægerbogslækagesagen. Og det er vel ikke overraskende at der ikke kommer tiltaler højere op i systemet, men jeg ser nu frem til forklaringerne i retten.

Men jeg kan ikke lade være at tænke på - heller ikke selvom jeg har været inde på det før - hvorfor var det nu lige det var, at det var så slemt at bogen blev oversat til arabisk? Så man sad og googlede den på arabisk? Og tilsidst lavede en falsk oversættelse - på arabisk?

Jeg mener - når nu det var afghanske frihedskæmpere oprørssoldater talibanske terrorister man var bange for den skulle falde i hænderne på - så ville det vel være mere naturligt, at man var bange for at den blev oversat til dari eller pashto? Som er de udbredte sprog i Afghanistan.

Men det er de vel ikke klar over inde i forsvarskommandoen. Det synes jeg måske burde være basal viden for dem, når det nu er et land vi har været i krig med i mange år efterhånden?

Ceterum censeo Facebook esse delendam.

Mystisk

Ingen kommentarer
Ifølge Ritzau mener en professor - og nej det er ikke Theodor Tøhe, ham her er tysker og hedder Thomas J. Dohmen - at have fundet ud af, at dommerne giver hjemmeholdet en fordel i fodbold. Altså generelt, det handler ikke om VM det her.

Og han har gennemgået tusindvis af fodboldkampe, for at nå frem til dette resultat - som nok ikke overrasker ret mange.

Blandt andet er han nået frem til, at hjemmeholdet tildeles 3 ud af 10 tvivlsomme straffespark, hvor udeholdet kun tildeles 2 ud af 10. Og så er det jeg ikke kan lade være at undre mig: hvem tildeler han de sidste 5?!

Ceterum censeo Facebook esse delendam.

Berigtigelse: Professor afviser magnet-doping mod Danmark ved VM

Ingen kommentarer
Fodboldprofessor Theodor Tøhe skrev en kommentar til mit indlæg, hvor jeg beskyldte "nogen" for at have dopet Daniel Aggers trøje, og have været skyld i det første mål mod Danmark i kampen mod Holland.

Og afviste til min overraskelse at det skulle hænge sådan sammen - for trøjerne er uden for mistanke, mener han.

Men samtidig fremfører han en anden teori: at forklaringen er, at Simon Poulsen var ramt af spejlingseffekten - hvor spillerne bliver forvirret, fordi de ikke har vænnet sig til at alt fungerer omvendt på den sydlige halvkugle.

Og ved nærmere eftertanke må jeg give ham ret: det virker nok som en mere holdbar forklaring.

Ceterum censeo Facebook esse delendam.

tirsdag den 15. juni 2010

Google: Hvordan fungerer et frimærke

2 kommentarer
Jeg ved så ikke om spørgsmålet går på det rent fysiske, eller det handler om selve idéen.

Lad os tage idéen først: et frimærke fungerer som et bevis på at man har betalt nogle penge til postvæsnet. I princippet kan man vel tale om at det er en fysisk manifestering af en konto hos postetaten.

Frimærker kommer i forskellige værdier - det mest almindelige frimærke på et givet tidspunkt er vist det, som svarer til hvad det koster at sende et standard brev med A-post det vil sige, i øjeblikket kr 5,50 - men efter den obligatoriske portostigning til nytår stiger prisen gevaldigt til 8,00 kr. Men også mindre beløb findes, ned til 25 øre, så man kan sammensætte et korrekt beløb ved at hæfte flere frimærker på et brev. Man kan finde ud af hvad det koster at sende et brev på PostDanmarks hjemmeside.

Den mest almindelige brug af frimærker er at de påklæbes breve, som bevis på at portoen er betalt. Undervejs i forsendelsen stemples frimærket så, så det ikke kan bruges mere - i forhold til posten bliver det værdiløst. (Men ikke i forhold til filatelister - frimærkesamlere).

Man har også tidligere kunnet indløse frimærker på posthuse, veksle dem til andre beløbsstørrelser eller betale med dem - men det er vist ikke tilfældet længere, eller også koster det et gebyr. Jeg kan ellers huske da jeg var barn,  at det ofte blev brugt, hvis man skulle betale for en vare via postordre, at man kunne sende beløbet som frimærker.

Rent praktisk fungerer frimærker ved, at de har en klæbrig masse på bagsiden. Mange frimærker kræver at denne bagside fugtes, for at klisteret fungerer - derfor taler man om at slikke dronningen bagi -  men nye typer frimærker er mere som klistermærker, og kommer med en bagbeklædning man skal pille af, hvorefter man kan klistre dem på en kuvert.

Læs mere om frimærker på Wikipedia. Eller se eventuelt hvordan man sender et brev, hvis det var det du ville vide.

Ceterum censeo Facebook esse delendam.

Masser af vand på Månen

Ingen kommentarer
Ifølge en geologisk undersøgelse af Månen, indeholder den - Månen, altså - meget mere vand end hidtil antaget. Og det er jo godt nyt for kommende rumprogrammer, for til rejser til langt væk vil det være en fordel, hvis man kan hente vandet fra et sted med lav tyngdekraft. Og dér er Månen jo ideel.

Der er dog en hurdle - vandet befinder sig dybt inde i Månens klippefyldte indre. Men dér var det jo så jeg tænkte - det behøver da slet ikke været et problem!

Hvis bare man kan få et borehold fra BP op og bore efter vand - de kan jo kalde det Deepspace Horizon - så skal de nok sørge for at få skabt en læk på selve Månens indre, og i løbet af et par år vil hele Månen være dækket af et fint hav af det fineste ferskvand!

(Hvis jeg skal være alvorlig et øjeblik vil det desværre ikke være så enkelt, for vandet ligger ikke som søer under overfladen, men indlejret i meget små mængder i klippen - så det er snarere noget i stil med minedrift efter "vandmalm" der skal til.)

Ceterum censeo Facebook esse delendam.

Det virker en anelse absurd...

4 kommentarer
Et større lager meget farligt affald, HCB, skal snarligt ud på en rejse den halve klode rundt, fra Australien til Danmark, for at ende i Kommunekemi i Nyborg.

Reglerne for den slags siger, at de skal behandles så nær ved kilden som muligt - så noget kunne tyde på at Kommunekemi er det eneste sted i verden det kan behandles forsvarligt.

Og det er sådan set fint nok - jeg ser ikke det store problem i, at Danmark bliver affaldsimportør, sålænge vi kan finde ud af nedbryde stofferne på en fornuftig måde, det sker under ordnede forhold, og transporten er sikker.

Men for Verden som helhed virker det rimeligt langt ude, at der åbenbart kun er et sted der er gearet til at håndtere sådanne typer affald.

Hvis man ikke kan finde ud af at lave sådanne værker nationalt eller regionalt, skulle man da i det mindste tro, at der var mulighed og marked for det kontinentalt? Eller er der så få der føler reglerne - de øvrige sender det sikkert til afbrænding i Indien - at der ikke er penge nok i affaldsbehandling?

Det virker lidt besynderligt.

Ceterum censeo Facebook esse delendam.

Djævlen i Hjertet

Ingen kommentarer
Jeg ser netop at DR HD sender Djævlen i Hjertet / Angel Heart i aften, kl 20:00.

Jeg husker den som en ganske storartet sydstats film noir thriller/gyser - som jeg gerne vil anbefale, ikke mindst for skuespillerne: Mickey Rourke (som klassisk P.I), fra før han blev fuldstændigt smadret, da han var en slags forgænger til Bruce Willis; Robert de Niro (som sagfører) da han var på toppen, og Lisa Bonet - som i denne rolle er ganske langt fra sin Cosby-datter bås, som voodoo-dyrker.

Jeg tror ihvertfald jeg vil gense den. Om ikke andet for at se Lisa Bonet nøgen i HD - men vil nu også gerne se plottet igen, som er lidt twistet.

Ceterum censeo Facebook esse delendam.

mandag den 14. juni 2010

"Gode" nyheder fra Afghanistan

Ingen kommentarer
Næsten sådan lyder overskriften på en artikel på dr.dk - bare uden gåseøjne. For geologer fra Pentagon - tænk at de har sådan nogle? - mener at have fundet tegn på ganske betydelige ressourcer i den afghanske undergrund - først og fremmest guld og lithium. Der kan være tale om fund for over 1 (dansk) billion dollars.

Det bliver opfattet som en god nyhed - for minedriften kan blive landets redning fra krig og ulykke - med mindre der udbryder nye kampe om mineralerne.

Det med mindre vil jeg godt ophøje til at være med 100% sikkerhed. At forestille sig at et land, som stort set til alle tider har været styret af stridende klaner og krigsherrer, hvor den eneste samlende faktor er en fantatisk, middelalderlig islamistisk sekt - og hvor udenlandkse strategiske interesser gennem historien har været med til at puste til bålet - der skulle rige ressourcerforekomster pludselig skabe fred og fordragelighed?

Det må godtnok være noget effektivt tobak man ryger, hvis man tror på den. Eller muligvis var man rådgiver for Bush, dengang man fortalte ham at de amerikanske tropper ville blive modtaget med blomster & kys i Irak.

Jeg vil da bestemt ønske at jeg er for kynisk, og tager helt fejl af Verden og Afghanistan. For hvis de kan få noget lykkeligt ud af det, skal det være dem vel undt. Jeg tvivler bare på at der vil komme noget som helst godt ud af det, desværre.

Ceterum censeo Facebook esse delendam.

Magnet-doping af Agger skyld i Nederen mål

5 kommentarer
Efter at have læst Theodor Tøhes mail tidligere, og have genset Simon Poulsens "selvmål" adskillige gange, står det klart for, at målet er et udslag af magnet-doping.

Ganske vist var Theodor Tøhe ikke inde på, at elektromagneterne også kunne være indsyet i trøjerne, men det er ganske tydeligt, at det er en magnet i Daniel Aggers trøje, som får bolden til at styre direkte mod hans ryg, og prelle af (efter magneten er slukket) og ryge ind i målet.

Så jeg mener det er forkert at beskylde Simon Poulsen for noget som helst, han spillede faktisk en rigtig god kamp!

Hvem der står bag magneterne i Daniel Aggers tøj skal jeg ikke kunne sige, men det er jo nok en fra Nederenlandet - døm selv:

Ceterum censeo Facebook esse delendam.

Afsløring: Magnet-doping udbredt ved VM

Ingen kommentarer
Jeg modtog følgende mail fra Theodor Tøhe, fodboldprofessor ved Dansk Idræts-Fysiologisk Institut. Jeg bringer den bare ordret, så behøver jeg ikke selv forklare det hele.

Kære Leoparddreng

Jeg er kommet på sporet af en opsigstvækkende nyhed, som sikkert vil være et scoop for dit tidsskrift eller weblog eller hvad det nu er betegnelsen er.

Som vi talte om forleden er Jabulani jo fyldt med aske fra Eyjafjallajökull - og det har fået større konsekvenser end jeg havde forudset.

For det betyder ikke bare, at bolden bevæger sig uberegneligt - nej, visse lyssky personer har udnyttet det på en kriminel måde. For sådan noget vulkan-aske består jo for en stor dels vedkommende af jern, hvorfor det selvfølgelig er magnetisk påvirkeligt.

Det har disse kriminelle elementer så udnyttet til at få syet stærke elektromagneter ind i spillernes støvler og handsker, magneter som kan fjernstyres.

Hvis man aktiverer magneten tiltrækker det askestøvet inde i bolden, når støvlen er tæt på den - hvilket får bolden til næsten at klistre til støvlen - og så er det jo ingen sag at drible forbi modstanderne.

Jeg ved at nogen hold benytter sig af det - desværre ved jeg ikke hvilke - men ellers er det vist mest den russiske mafia, som bruger det til at fixe spil - og det er vist også dem, som har sat de kinesiske støvle-fabrikker til at indlægge elektromagneterne.

Hidindtil har jeg ikke fundet fyldestgørende eksempler på brugen af magneterne, men har fundet et godt eksempel, hvor en spiller regner med magneten, men den på mystisk vis er slået fra - sandsynligvis fordi det engelske hold benytter magnetdoping, men russiske hackere har fået deres passwords, og på strategiske tider kan slå det fra. Jeg taler selvfølgeligt om Robert Greens såkaldte drop i kampen mod USA - det er tydeligt at han forventer at magneterne i handskerne griber bolden, og da de ikke virker triller bolden forbi ham og i mål - og han bliver så overrasket at han reagerer for sent.

Hvis man undersøger sagen, er jeg ganske sikker på, at der i minutterne op til scoringen er blevet spillet kraftigt på amerikansk udligning!

Hvem som benytter magnet-doping står lidt hen i det uvisse - og mange spillere er sandsynligvis ikke selv klar over det - men mine spilleragenter fortæller, at især de støvler med pangfarver - gule, orange og røde - er inficeret med magneter.

Hvor udbredt det allerede er, vises lidt ved at man kan finde en iPhone-applikation, som man kan downloade, og som man kan bruge til at styre magneterne, hvis man har deres IP-nr. Den hedder Soccer: Magnetic Yanking of Balls, eller forkortet SocMYBalls.

Jeg håber det er noget du kan bruge, og gerne føre til offentlighedens kendskab - den har ret til at kende til problemet. Milliarder af mennesker risikerer at blive snydt, og det forkerte hold kan ende med at blive verdensmestre. Jeg har kontaktet Sepp Blatter om problemet, men han har ignoreret mig. Jeg havde nu heller ikke forventet andet.

Din ven,
dr. phil., dr. med., mm, Theodor Tøhe, professor

Som bevis har jeg lige fundet videoen hvor Robert Greens magneter kikser - jeg synes det er ret tydeligt hvad der sker - og bemærk hvordan han efterfølgende viser sin handske frem; tydeligvis fortæller han til nogen, at det var den det var galt med.

Ceterum censeo Facebook esse delendam.

Quiz 84: Hvilken betaling

2 kommentarer
Arbejdende fisk betales - af gode grunde - ikke drikkepenge. Istedet får de...?

Svar findes her.

Ceterum censeo Facebook esse delendam.

søndag den 13. juni 2010

Goths, toiletter og mørke

Ingen kommentarer
Den ældste var til klasse-fødselsdag her i weekenden, fra i går til i dag med overnatning for de der ønskede det (det gjorde han). Temaet var goth - og jeg skal da love for at nogle, selvfølgelig især pigerne, var godt sminket til.

Jeg havde også tilbudt ham at lægge lidt eyeliner og øjenskygge inden, og han var til sidst blevet overtalt til eyeliner. Indtil jeg stod der med pennen og skulle til at tegne op - så skulle han ikke nyde noget!

Hentede ham så i morges, og det havde vist været hygsomt. Men han måtte for lidt siden brokke sig lidt:

"Det var helt vildt, i morges gik pigerne ud på toilettet og spærrede det en hel time, bare for at fjerne makeup!"
"Tja, men det er vel meget naturligt..."
"Men, altså en hel time! Og vi var mange som skulle pisse helt vildt!"
"Sådan er det med piger. Det kan du ligeså godt vænne dig til!"
"Jeg er glad for jeg ikke fik sminke på. Så skulle jeg også have stået der - en hel time!"
"Tja..."
"Der var kun en god ting ved det..."
"Ja...?"
"Det var at vi kunne slukke lyset udefra. så det gjorde vi!"
"Hmm. Så var det måske ikke så mærkeligt det tog en hel time?"

Det kunne han ikke finde ud af at sige så meget til.

Ceterum censeo Facebook esse delendam.