Leoparddrengens
Public Key

lørdag den 23. april 2011

Namaste!

Ingen kommentarer
Jeg har i en måneds tid gået og luret lidt på restauranten Namaste i Fredensgade, på grænsen mellem Østerbro og Nørrebro. Først fordi jeg tilfældigt passerede den, og syntes det så interessant ud - nepalesisk køkken og lave priser - siden fordi ordet namaste* har fået en særlig betydning for mig på grund af Lost. Og så var der en anmeldelse i Politiken som var ret positiv (især i kommentarerne til den).

Så jeg fik arrangeret middag med den nærmeste familie der i aften, hvilket også var fint fordi det er første gang vi har lavet noget selskabeligt med min mor siden alt hurlumhejet begyndte. Og den del af det gik også fint - det er fint at være ude af hendes hus, så hun ikke behøver fungere som vært.

Og maden på Namaste er lækker - ingen tvivl om det. Det er ret tæt på indisk i retterne, men krydderblandinger og smag er lidt anderledes. Og der virker meget autentisk i den lille restaurant. Tilgengæld også lidt autentisk kludret. Meget venligt, og ikke egentligt kaotisk... men samtidigt ikke helt stringent - vi måtte flere gange minde dem om nogle ting de havde glemt undervejs.

Og så var der faktisk lidt for lidt mad i den tre-retters menu jeg bestilte; en anden gang ville jeg klart gå efter 4-retter til kun 20-25 kr mere. Det var vist noget med kr 155 for tre retter og og kr 180 for fire. Unægteligt billigt, men størrelserne på retterne er så også beskåret i forhold til á la carte versionerne.

Og de har endnu ikke fået alkoholbevilling - men faktisk syntes jeg det var fint, for så fik jeg prøvet lassi, og det er jo ganske lækkert! De sagde de havde fået lovning på, at de fik bevilling efter påsken - men check eventuelt inden.

Det er klart en retsaurant jeg vil anbefale at man prøver. Men man skal være forberedt på lidt ventetid, og en anelse venlig kaos. Og billig det er den altså - vi spiste 4 + barn for ca kr 750. Og fik prøvet meget forskelligt.

* Namaste er iøvrigt en høflig indisk/nepalesisk hilsen.

Ceterum censeo Facebook esse delendam.

fredag den 22. april 2011

Er Djuna Barnes i virkeligheden Copenhipster?

5 kommentarer
Det har jo længe været almindeligt kendt blandt nomenklaturen i hipster-miljøet, at den person som iByen for en uges tid siden tildelte titlen som årets københavner, Thor Martin Jensen, i virkeligheden slet ikke er københavner & hipster fænomenet Copenhipster.

Oprindeligt blev hans identitet "slået fast" da DJ Djuna Barnes outede ham i Information i august sidste år. Men den anerkendte historie er, at denne outing var et falsum - arrangeret af Djuna Barnes og Copenhipster i fællesskab, og med villig medvirken af den dengang relativt ukendte, men ambitiøse Thor Martin.

Outingen skete for at give Copenhipster mere arbejdsro, da folk nu ikke længere skulle gå og spekulere over hvem Copenhipster var. Og samtidig skabe endnu mere opmærksomhed om brandet Copenhipster.

Så meget er almindeligt kendt - hvad man ikke ved, er hvem Copenhipster er.

Jeg kan i dag afsløre, at man kan grave endnu et lag af historien, og finde indicier som ihvertfald har overbevist mig om, at Copenhipster i virkeligheden er ingen ringere end Djuna Barnes selv, og hun altid har været det.

Lad os se på hendes baggrund: Djuna Barnes har taget sit navn fra den amerikanske, lesbiske forfatterinde, Djuna Barnes. Som skrev nogen af de vigtigste værker i amerikansk kvindelitteratur i starten af det 20ende århundrede - samtidsromaner, hvori hun blandt andet beskrev hykleriet i sin småborgerlige samtid, som selv anså sig som progressiv og frigjort.

Og det ville være mærkeligt, om ikke vor tids Djuna Barnes skulle have blot lidt ambitioner om at gå sit forbillede i bedene i det 21. århundrede. Nu ikke med romaner, men med nutidens kommunikationsform - tweets og blogindlæg.

Og det giver sig selv, at hun var nødt til at gøre det anonymt. For hun ville jo blive udstødt med det samme, hvis hun skrev under sit eget navn - for ikke at tale om at hendes personlige sikkerhed kunne være i fare, efter at organiseret kriminalitet mere og mere har infiltreret det engang så fredelige og kreative hipstermiljø (se på Brian Sandberg og andre rockertypers hang til at hænge ud i helsebarer og wellnesscentre).

Derfor opfandt hun det mundrette alterego, Copenhipster. Og med hendes evner til at spidde miljøet blev Copenhipster hurtigt populær blandt de fleste, men udskældt blandt de der dengang var noget - de ønskede jo blot at bevare status quo.

Så mange var interesserede i at finde ud af hvem Copenhipster var - heldigvis formodede de fleste automatisk at der var tale om en mand, noget Djuna Barnes bestyrkede ved at lade sin unge bekendt Thor Martin Jensen deltage - anonymt - i et interview i iByen, som Copenhipster. Hvilket fik fastslået og fastlåst billedet af at der var tale om en mand.

(Hvorfor Thor Martin indvilgede i dette interview - der var på det tidspunkt ikke noget i det for ham selv - er ikke helt klart. Men Thor Martin er af islandsk afstamning, og finanskrisen havde ramt kort forinden - så der har nok været brug for en anonym, økonomisk håndsrækning deroppe...?)

I mellemtiden kører Djuna Barnes/Copenhipster videre for fuld kraft, lancerer blandt andet krea-pyramiden - det kører bedre end nogensinde, og der er ingen som har nogen mistanke til hende.

Men ca midt i august sker der noget. Thomas Blachmann henvender sig til Djuna, DR har tilbudt ham ganske favorable vilkår for at vende tilbage og være dommer i X-Factor. Men han vil kun, hvis Djuna vil være med - både i bootcampen som gæstedommer, og igen i senere optrædender.

Og det er meget fristende for Djuna Barnes - hun føler, at hun hermed har en chance for virkelig at gøre noget for hele landets musikforståelse, og ikke kun en begrænset skare på Vesterbro. Så hun vil meget gerne takke ja. Men en ting står i vejen: hendes Copenhipster identitet.

For hvis den bliver afsløret vil kræfter i miljøet sørge for at hun bliver fyret fra tjansen hurtigere end man kan sige café latte, og hun vil hive Thomas Blachmann med i faldet. Og måske hele X-Factor sæsonen.

Så hun kommer til den konklusion at Copenhipster må dø, eller ihvertfald transformeres. Få et menneskeligt ansigt, som ganske vist ikke er personen bag ordene. Og hun spørger Thor Martin om han vil være den person. Instant stardom er ikke noget Thor Martin har noget imod, så den aftale besegles hurtigt. Og så er det hun "outer" Copenhipster i det berømte indlæg i Information.

Planen virker - over al forventning, det største problem er faktisk at Djuna selv bliver grundigt upopulær, fordi hun fremstår som outer, hvor hun bare beskyttede sig selv. Men heldigvis kan hun via Copenhipster-personaen gyde olie på vandene.

Og Djuna Barnes kan fortælle Blachmann at hun er på, nu da ingen kan komme på den tanke at hun virkelig skulle være Copenhipster. Og Blachmann fortæller så DR, at han er på - og sidst i september bliver det offentligt kendt at Blachmann vender tilbage til X-factor.

Imens kører Copenhipster pseudonymet videre, med folk i den tro at det er Thor Martin som står bag - men er det Djuna Barnes der skriver tweets'ne.

Og jeg synes det seneste stunt er ganske forrygende, efter at det stod klart at Copenhipster ville vinde titlen som årets københavner - så fik Djuna Barnes mengeleret det sådan, at det var hende som skulle overrække prisen. Mere absurd og ironisk kan det vel næsten ikke gøres. Og på billedet i Politiken er det da også tydeligt at hun har svært ved at holde masken.

Jeg synes faktisk det er ret godt gået!

Ceterum censeo Facebook esse delendam.

torsdag den 21. april 2011

Sex and Zen: Extreme Ecstasy 3D

Ingen kommentarer
Ja, jeg er ikke sikker på jeg er helt med på hvad det er, det der Sex and Sen - men det er åbenbart rasende populært i Hong Kong.

Og det får mig jo så til at tænke på, at jeg måske ikke tog helt fejl da jeg forudså pornobiografens genkomst? Jeg havde godt nok egentligt selv droppet tanken efterhånden som der kom 3D-fjernsyn. Men de er jo endnu ikke så udbredte.

Historien fortæller ikke om de bruger den japanske stil med at sløre kønsdelene - men det må da komme til at se voldsomt underligt ud i 3D?


Ceterum censeo Facebook esse delendam.

onsdag den 20. april 2011

Outbrain vs LinkWithin

8 kommentarer
Tidligere i dag gjorde jeg en blogger-kollega opmærksom på et indlæg om LinkWithin. Det gjorde at jeg kom i tanker om, at jeg faktisk har et hængeparti dér.

For da jeg begyndte at bruge LinkWithin reklamerede jeg også lidt for den. Men i dag bruger jeg noget som hedder Outbrain.com - og hvorfor så det.

Well, på mange måder kunne jeg godt lide LinkWithin. Men der var ting ved det som irriterede mig. Blandt andet deres kommunikation - jeg skrev flere gange til dem, både med spørgsmål og forslag, og fik ikke svar på noget af det.

Og så var der nogle designmæssige ting jeg ikke kunne lide ved deres løsning, og ikke mindst tekniske. Især det, at de bare lavede et tomt billede, hvis de fandt et link de ville henvise til, som ikke indeholdt billede. Og indeholdt  det en YouTube video, brugte de ikke et billede fra den - stadig tomt.

Så da jeg stødte på Outbrain, som er meget ens, måtte jeg prøve den. (Og det er altså de billeder især med forslag til andre indlæg, under indlæggene).

Og jeg kan altså i dag bedre lide Outbrain på en del punkter:
  • Man kan i Outbrain gå ind og se oversigter over hvilke relaterede artikler der klikkes på.
  • Den laver grafiske småbilleder på alt - også indlæg uden billeder eller video, der laver den en lille ting udfra teksen.
  • Widget'en tilpasser sig ens design bedre.
  • Man kan afholde den fra at foreslå bestemte sider - i det hele taget har man mere kontrol med widget'en.
Tilgengæld må jeg så sige, at jeg syntes LinkWithin var meget, meget bedre til at finde indlæg som rent faktisk havde relation til det aktuelle indlæg. Der kører Outbrain meget mere på en Greatest Hits tilgang, såvidt jeg kan se - og det er derfor den så ofte foreslår I skal læse noget med nøgenhed, tror jeg.

Og Outbrains tilgang virker bedst - da jeg skiftede til den fik jeg mange flere videreklik, kunne jeg se. Men jeg ville faktisk nok alligevel foretække LinkWithins tilgang på det område.

Så - der er fordele og ulemper ved begge, men jeg er altså endt op med at holde mig til Outbrain. Men jeg synes det er synd LinkWithin ikke har været mere åbne for forslag, for deres grundalgoritme er efter min mening den bedste, til det det handler om: relaterede indlæg.

(Jeg skal også nævne, når nu indlægget her faktisk startede med, at jeg ville lære nogen at customize LinkWithin til dansk - at det kan også lade sig gøre med Outbrain, men det er noget mere kompliceret. Tilgengæld har jeg gjort det hårde arbejde i at fordanske tingene, så hvis nogen har brug for hælp der... så kan man spørge mig :) )

Ceterum censeo Facebook esse delendam.

tirsdag den 19. april 2011

Breaking: Liberal Alliance købt af Donald Trump

1 kommentar
Efter at det det meste af aftenen har svirret med rygter om at kapitalfonde ville købe Saxo Bank, viser det sig nu at den sidste spiller i handlen Junk, Inc - kontrolleret af den kontroversielle amerikanske rigmand, Donald Trump - har droppet at give et endeligt bud på hele konsortiet.

Donald Trump - ny ejer af LA
I følge en troværdig læk i Forsvarsministeriet, skyldes Donald Trumps tøven med at kaste de sidste penge i projektet, at der simpelt hen er for mange skeletter i skabet.

Tilgengæld har Trump været meget interesseret i at købe Saxo Banks politiske gren i Danmark, partiet Liberal Alliance. Præcis hvad formålet med det skulle være står ikke helt klart, men word on the street siger at Trump agter at stille op som republikansk præsidentkandidat i USA til præsidentvalget i 2012, med mærkesagen at Obama slet ikke er amerikaner.

Og teorier går på at han med købet af Liberal Alliance satser på at corner the market, hvad det så end vil betyde.

Jeg holder øje med sagen, og håber på en snarlig kommentar fra Anders Samuelsen - spørgsmålet er om han får lov at fortsætte som CEO for Liberal Alliance, for rygterne siger at Trump har et godt øje til politisk ordstyrer, Simon Emil Ammitzbøll. Men hvis man skal af med Anders Samuelsen koster det et meget dyrt gyldent håndtryk, og det er usikkert om det kan betale sig.

Man må sige at dansk politik er interessant for tiden, og det gør det ikke mindre kedeligt at den er ved at blive outsourcet og globaliseret!

Sidste; Lars Seier udtrykker tilfredshed med handlen, men vil ikke ud med hvor meget Saxo Bank har fået for Liberal Alliance. Men han udtrykker at det ihvertfald var mere end partiet var værd, både set ud fra aktiver og fra et strategisk synspunkt.

Det lyder med andre ord som om det er en win-win handel for alle!

Ceterum censeo Facebook esse delendam.

Quiz 152: Hvilken gourmet-teknik

Ingen kommentarer
Når gourmetkokke serverer myreæg er det meget vigtigt at det sker ved den helt rigtige temperatur, som der er en særlig betegnelse for, for at både smag og konsistens af æggene er lige i skabet.

Hvad er betegnelsen?

Svar findes her.

Ceterum censeo Facebook esse delendam.

Jeg skammer mig over Noma!

4 kommentarer
Så bliver Noma igen(!) kåret til verdens bedste restaurant, og medierne falder totalt på halen for det i egen imponerethed og fylder side op og side ned med hvor stort det er i et misforstået frisind.

Glemt er alle de kokkeskæbner som ikke har ledt til hæder og ære - glemt er alle de stakkels kokke som har fået et forkvaklet forhold til mad, og ar på sjælen resten af livet. Og glemt er alle de kokke - og det er de fleste - som står hverdag i små køkkener og smækker en dagens ret til 89 kroner ud til kunderne.

Derfor vil jeg gerne sige til Rene Redzepi: Det kan da godt være du tror du har det meget godt, men du er ikke andet end en sovsekande! Ja, jeg sagde sovsekande, for det er sådan kunderne tænker på jer, kan jeg godt fortælle dig! Men det skrækkelige ved dig er, at du fremstiller det at være kok som noget stort, uden at fortælle om alle problemerne.

Jaja, det kan da godt være at du i et interview taler om at det er en vanvittig arbejdstid og et hårdt miljø og at man skal spise myreæg, men det romantiserer jo bare jer sovsekander endnu mere. Jeg har to drenge, og jeg kan eddermame godt blive bange for, at de skal ryge ind i kokkebranchen på grund af en som dig, Rene!

Sandheden er jo, at ingen normale mennesker vil leve som dig - man må jo simpelthen være syg i hovedet, hvis man kan lide det liv, og de ting man udsætter sig selv for.

Og så praler du endda nærmest med, at de fleste kokke - nej, sovsekander! - i din restaurant er fra udlandet! Men det skriger jo til himlen - hvorfor er der ikke nogen der gør noget, og får dem hjulpet ud af det lede restaurationsmiljø, hvor de står og laver mad 15 timer i træk indtil de simpelthen ikke kan klare mere?

Jeg har prøvet at tale med jer, men nu er det på tide at politikerne griber ind og får gjort det madsalg forbudt, og madprogrammerne i TV også. Det kan ikke passe, at vi skal blive ved at finde os i det svineri, og at der nu endda går prestige i det.

Føj for Satan, siger jeg bare!

Ceterum censeo Facebook esse delendam.

mandag den 18. april 2011

TV-serier skal ses på DVD

7 kommentarer
Jeg læste for en uges tid siden en overskrift i Politiken, som handlede om at der næsten ingen seere var til Mad Men.

Og jeg må sige at jeg ikke er overrasket. Ikke fordi jeg har noget imod Mad Men*, men fordi jeg efterhånden synes broadcastet TV er det sidste sted at se TV-serier. Hvor det første sted er fra DVD.

Hvor man kan se så mange afsnit man vil om dagen/ugen/måneden, hvor man er fri for reklamer, og hvor man ikke går glip af afsnit.

Hvad der virkelig har slået det fast for mig er den Lost-marathon jeg har været igennem de sidste par måneder - som nu desværre er afsluttet.

Den tror jeg aldrig jeg ville have fuldt på TV. Kun et afsnit om ugen? Og hvis man går glip af noget... ja, så er man for alvor lost. Jeg har også talt med flere af mine venner, som jeg ellers ville mene serien burde være lige noget for. Men de havde set enkelte afsnit i ny og næ, uden at synes det var noget.... enkelte afsnit, hvem sagde blasfemi. Jeg kan næsten ikke forestille mig noget værre end at dumpe ind et tilfældigt sted i den serie!

Jeg syntes det var galt nok, at min ex lod den ældste se nogle afsnit af Lost, igen i ny og næ - uden at han havde set den fra starten. Det fik jeg straks sat en stopper for - så nu ser han den, og i rækkefølge, ikke hakket i stumper. (Og så får jeg iøvrigt genset nogle af afsnittene.)

Det gælder selvfølgelig ikke alle serier, at de ikke kan tåle at være i TV. Men langt, langt de fleste ville jeg egentligt ønske bare kom direkte på DVD.

* Jeg synes dog nok at Mad Men er blevet hypet lidt vel meget. Jeg har set halvdelen af første sæson, og så stod jeg af. Til at starte med kunne jeg da godt se en kvalitet i den, den er meget gennemført og It's Toasted virker stadig. Men jeg syntes den i den grad savnede udvikling og efter 6 afsnit syntes jeg bare jeg sad og så det samme igen og igen. Så jeg gætter på at hypen først og fremmest skyldes rygning på TV, samt at kvinder (og bøsser) synes Jon Hamm er lækker?

Ceterum censeo Facebook esse delendam.

søndag den 17. april 2011

Den moderne Sherlock Holmes

4 kommentarer
Jeg så at DR havde programsat hvad der så ud til at være en moderniseret Sherlock Holmes hertil aften. Udfra spottet og generel mistro havde jeg virkelig ikke store forventninger. Netop derfor ville jeg gerne se den - så jeg rigtigt kunne udspy min galde, efterfølgende.

Men den ældste ville gerne se Frækkere end Politiet Tillader 2, som TV2 samtidigt sendte. Og det kan jeg da godt forstå - for han har set de andre, og ved vel mere eller mindre at der så er garanti for bare bryster. Og et par sjove bemærkninger. Så jeg optog Sherlock.

Og har så lige set den. Og jeg må sgu trække min forventede galde i mig, for det var en ret intelligent modernisering, hvor jeg havde forventet blasfemi. Og jeg kan godt lide castet, selvom Holmes (Benedict Cumberbatch) og Watson (Martin Freeman) er en anelse unge for mig - lidt pudsigt, iøvrigt, for jeg kan huske da jeg først så den "gamle" BBC serie fra 1984- med Jeremy Brett som Sherlock, syntes jeg de var for gamle i forhold til bøgerne.

Men så er jeg jo iøvrigt også selv blevet en anelse ældre i mellemtiden.

Under alle omstændigheder - interessant brug af moderne kommunikationsteknologi - halvdelen af de medvirkende var begravet i deres mobiler det meste af tiden, ganske som IRL, og parret Holmes og Watson blev konstant taget som værende bøsser. En enkelt gang af Sherlock selv.

Jeg er ikke helt solgt endnu, men bestemt en serie jeg vil kigge videre på. Er også lidt spændt på hvilke stoffer det er Sherlock bruger nutids, udover nikotinplastre.

Ceterum censeo Facebook esse delendam.