Leoparddrengens
Public Key

lørdag den 30. juli 2011

Det velbegrundede had?

3 kommentarer
Sørine Gotfredsen har i dag i Berlingske en kronik som vel nærmest må betegnes som vederstyggelig. Som HverdagsNadia tweetede efter jeg havde retweeted linket: Jeg mangler ord.

Det føler jeg sgu også jeg gør lige nu. Der er egentligt ikke så meget at sige til Sørine Gotfredsen, hun mener vel hvad hun mener - og det må hun jo have lov til. Men hun fremstår godt nok for mig som noget meget uhyggeligt - næsten endnu mere uhyggelig end de zombie-frygtende jeg skrev om den anden dag.

For at opsummere, som jeg forstår hende: Det er ganske latterligt at spørge sig selv hvorfor det norske monster hader [islam], for det had har altid været der og vil altid være der (og det er så i øvrigt begrundelse nok). Han - ABB - gik muligvis en anelse over stregen i sine metoder, men hans rationale for at gøre det var sådan set sundt nok. Og de som virkelig skal føle sig skyldige er folk som Marianne Jelved, Svend Auken og Tøger Seidenfaden som står bag en verdensorden som har presset den pæne unge mand for hårdt.

Og det er sådan set læren man kan drage af hele denne historie, ifølge Sørine Gotfredsen - man skal ikke presse "mennesker" (altså ABB og ligesindede) mere end klogt er. Eller - når man tager overskriften på hendes kronik - Lad os bruge Anders Breivik rigtigt - med i overvejelserne af hvad hun egentligt sige, er det vel noget i retning af Hold kæft, hvis vi bliver presset for meget slår vi jer ihjel?

Og det var så dagens glade kristne budskab om det evige had som overvinder alt. I kan hermed fortsætte jeres daglige dont, som om intet var hændt.

Ceterum censeo Facebook esse delendam.

torsdag den 28. juli 2011

Quiz 158: Hvilket teater

Ingen kommentarer
Det er Grækenlands nationale amfiteater, opkaldt efter deres største helt gennem tiderne.

Svar findes her.

Ceterum censeo Facebook esse delendam.

tirsdag den 26. juli 2011

En millimeter af en brøkdel

8 kommentarer
Søren Espersen tager i dag kraftigt afstand  fra beskyldninger om, at DF med fleres retorik kunne være med til at skabe et monster som den norske korsridder. Han siger: Det giver ikke anledning til nogen former for selvransagelse. Overhovedet ikke. Der er ikke så meget som en millimeter af en brøkdel, hvor vi føler nogen form for ansvar for, hvad der er foregået i Oslo.

Præcis hvad en millimeter af en brøkdel er, er jeg ikke fuldt klar over - men jeg går ud fra det ikke er ret meget.

Men hvordan holder det vand? Det var et spørgsmål, jeg i dag lidt distraheret kom til at tænke over, mens min mor sad og fik kemo.

For - med den retorik der køres af hos tildels DF, men især Snaphanen og Urias Posten og de andre gøglere ude på vanviddets overdrev - så er det faktisk mærkeligt ikke flere gør noget ud af det. Ikke at jeg på nogen måde vil forsvare det norske monster, men set i hans gale perspektiv er han jo en helt, en slags John Connor (som ganske vist agerede Terminator) - og hvis man følger hans tanker hænger det ganske godt sammen.

Nu gider jeg ikke bruge den slags ord om andre mennesker, som de kører på med hos galningene. Så lad os i stedet lege, at der er nogle fora, hvor man er fuldt ud overbeviste om, at vi i Danmark og Europa er ved at blive oversvømmet af zombier.

Zombier som giver sig ud for at fredelige, men de ønsker bare at blive mange nok - og når de er det vil de gå igang med at gøre unævnelige ting ved vore kvinder og tage de voksne mænd til fange, og bruge os som slaver, og når vi er udtjente spiser de vore hjerner.

Ganske absurd, men det er historierne som kører på de fora - og gentagelserne og det at de kan bekræfte hinanden gør, at folk rent faktisk tror på det. For de fleste er det faktisk mest en form for fællesskab - nogle samler på frimærker, andre skriver ting mod zombier - men nogen, nogen få, tror faktisk fuldt og fast på at zombierne er iblandt os, og vil æde vore hjerner.

Samtidig fortæller historier på foraene også, at der findes mennesker i Danmark og Europa som hjælper zombierne, både med at komme hertil og med at gemme sig i blandt os. Det er uklart hvad disse menneskers formål er - måske er de blot dumme og naive, eller måske er de i virkeligheden nekromantikere som vil styre zombierne - men det står klart, at denne femte kolonne zombie-sympatisører i virkeligheden er de farligste.

For det er dem, som hjælper zombierne hertil, og det er deres skyld at vi om føje år vil blive slaver og få vores hjerner ædt.

Hvis man virkeligt fuldt og fast tror på dette - virkeligt tror det - og man prøver at råbe op om at zombierne kommer og nekromantikerne hjælper dem, men ingen vil lytte. Så er det da egentligt klart at man må gribe til at gøre noget. Det er jo rent selvforsvar - og hvis man venter til zombierne viser deres virkelige jeg er det jo for sent!

Det mærkelige er i virkeligheden alle de som kun taler om at zombierne kommer og nekromantikerne hjælper dem - men ikke gør noget ved det, og endda taler om "at det er forkert at bruge vold" - det giver jo ingen mening, hvis zombierne virkelig er på vej, og er så onde. For den virkeligt troende må de være uforståelige krystere & kujoner.

Jeg håber ikke, at nogen læser det her - og opfatter det som om de skal gå i den norske galnings fodspor. Det kan man vel godt frygte et sted.

Men jeg har en pointe med det: Det Søren Espersen og Co spreder er i virkeligheden ikke Had, som de ofte anklages for, men Frygt. Og det er derfor så meget lettere for dem at hælde lort ud om, at de virkelig ikke kan stilles til ansvar for noget som helst, selv ikke en millimeter af en brøkdel.

Man skal bare huske, for at citere Yoda - og måske ødelægge det hele i nørdethed - at: Fear is the path to the dark side. Fear leads to anger. Anger leads to hate. Hate leads to suffering.

Ceterum censeo Facebook esse delendam.