Leoparddrengens
Public Key

lørdag den 12. februar 2011

Tip: Popups på links

Ingen kommentarer
Når nu man linker så meget som jeg gør - og ind i mellem på andres blogs, og ind i mellem til mig selv (her), og ind i mellem synes folk det er for meget - så kan det måske ind i mellem være en god idé nærmere at specificere hvad det er man linker til. Altså udover selve ankerteksten - den markerede tekst. For det er ikke altid man ud fra det, kan gætte hvad linket indeholder.

En sådan uddybning af linket kan både fungere som en form for teaser - til at overbevise folk om, hvorfor de bør besøge stedet. Eller måske lidt en advarsel - altså jeg kan jo synes et link er relevant, men måske andre ikke er interesseret, hvis de ved hvad det er - og slipper så for at spilde tiden.

Og det er faktisk muligt at gøre. Prøv for eksempel at holde musen over linket herover med teksten synes folk det er for meget. Der skulle gerne dukke et et tooltip op, med information om at det er et indlæg om det at linke til sig selv.

Måden man gør det på, er at udnytte title-attributen i linket (a-tagget). title-attributen - ikke at forveksle med title-tagget - bruges for eksempel således:
<a href="url.der.linkes.til" title="Den uddybende tekst">ankertekst</a>.

Man kan gøre det både på sin egen blog, og i kommentarer på andres blogs; især det sidste tror jeg jeg vil prøve at gøre konsekvent fremover - jeg synes egentligt det er ganske fikst. (Jeg kan ikke udelukke at der er blogsystemer, som "skræller" title-attributen fra linksne (det vil sige, det ikke virker), men jeg er endnu ikke stødt på nogen.)

Man kan eventuelt også læse dette indlæg om hvordan man i det hele taget linker i kommentarer.

Ceterum censeo Facebook esse delendam.

Når man har så meget man gerne vil sige

Ingen kommentarer
Når man er ivrig efter at fortælle det, som ingen andre vil, kan man let komme til at snuble i ordene. Især når man iøvrigt ofte lægger bånd på sig selv, om hvornår man må sige noget.

Birthe Rønn Hornbech
Således også for Birthe Rønn Hornbech: for det viser sig, at da hun på samrådet den anden dag - lige inden hun ikke længere kunne styre sin lyst til sang og måtte slukke mikrofonen - skældte hendes udspørgerere hæder og ære fra, og sagde at hun skam adskillige gange fra Folketingets talerstol havde gjort opmærksom på hele miseren med de statsløse som imod konventionerne ikke fik statsborgerskab, men at oppositionen snorksov, og det var først da Information begyndte at skrive om det de vågnede op... så var det ikke helt sandt.

Faktisk var det slet ikke sandt. Det var faktisk lodret forkert. Det var faktisk løgn. Men nu er det der med at lyve for folketinget naturligvis ikke noget Birthe Rønn Hornbech - Danmarks mest retskafne menneske - kunne finde på. Forklaringen er naturligvis den, at Birthe så gerne har villet fortælle om tingene... at hun troede hun rent faktisk havde fortalt dem. Ikke bare én, ikke bare to, men tre gange har hun troet hun fortalte det.

Det er selvfølgelig så trist, at Folketingets optegnelser fortæller noget andet - men hvad: vi ved jo alle, at Birthe er der ikke en finger at sætte på.

Hun vil ikke selv udtale sig om sagen - hun har jo endnu engang lagt bånd på sig selv, og vil ikke sige noget før hun "er færdig" (og jeg kan ikke lade være et få et uønsket billede af Birthe Rønn Hornbech i sin opulente gribbe-dragt, siddende på et toilet og råbe fææærdig) - derfor må det jo være op til os andre, at tolke hvad der ligger til grund.

Og det kan vel næppe være glemsomhed og skyklapper det hele?

Ceterum censeo Facebook esse delendam.

De grønne grises tid

5 kommentarer
Jeg forestiller mig, at i den generelle glæde over udviklingen i Ægypten, skides der rundt omkring grønne grise. For eksempel i Søren Espersens træningsbukser - han har været en af de argeste fortalere for, at det ville være bedst for alle, hvis Mubarak blev ved magten. Den umiddelbart mest indlysende grund er jo nok, at det ville sikre Israel - landet som er hans personlige ven - stabilitet længe fremover.

Men den virkelige, dybe frygt er sgu nok: hvad nu hvis Ægypten går hen og bliver demokratisk? Hvis Mellemøsten begynder at nærme sig demokrati? Nu har vi i et årti gået og hængt alt hvad vi sagde på, at muslimer, islam, muselmænd,  muhamedanere ikke er, ikke kan være demokratiske. Det vil jo være en nedsmeltning hvis det viser sig ikke at være rigtigt. Så naturligvis må heppes på diktatorerne. Trist, Søren, virkelig trist.

Andre som jeg kunne forestille mig skider lidt grønne grise, er de dele af USAs black-ops, som har udleveret fanger "ekstraordinært" til især Ægypten - så de kunne blive tortureret der, og måske komme med oplysninger som kunne være interessante i the War on Terror.

Jeg er ret sikker på Bush jr, Karl Rove, Dick Cheney og Donald Rumsfeld sidder på tønden lige nu. De prøver sikkert at berolige sig med, at der har været næsten 3 uger til at makulere det værste. Og der sikkert går adskillige måneder før der er styr på dokumenterne. Men samtidig ved de jo også godt, at der er mange der har tegnet nogle livsforsikringer i de dokumenter - de er ikke bare pist-væk allesammen. Og de skal nok komme for en dag- før eller siden.

The Haag is calling!

Ceterum censeo Facebook esse delendam.

fredag den 11. februar 2011

11. februar 2011

1 kommentar
Når man har været så optaget af den ægyptiske/mellemøstlige/nordafrikanske opstand & revolution som jeg har været de senste 3 ugers tid, så er det godt nok noget bevægende at se billederne fra Tahrir-pladsen - som nu virkelig lever op til sit andet navn, Befrielsespladsen - i dag; eller rettere til aften.

For efter Mubaraks galimatias tale igår var der intet der tydede på, at dagen i dag skulle blive en glædens dag. Men en ting må man sige om Mubarak - han forstår at tage røven på folk.

Og efter alt hvad jeg kan tyde, er udkommet det mest positive man kunne håbe på: hæren tager magten med det formål at gennemføre en demokratisering, som vel indbefatter en ny grundlov og frie valg. Fantastisk.

Mohandas Gandhi - jeg fornemmer hans ånd
Når man tænker på det styre som har siddet, er det utroligt at det har forløbet så fredeligt. Ikke at de flere hundrede som har måttet lade livet skal glemmes, men når man tænker på hvordan det kunne være gået. Den største fortjeneste for det ligger naturligvis hos de demonstrerende, som har været forbilledlige i deres ikke-voldelighed - kun når de blev direkte angrebet af stenkastende kamelryttere hyret af Mubarak, har de måttet forsvare sig.

Så det er svært ikke også at tænke på Mahatma Gandhi - han ville være stolt af hvad der var sket.

For præcis 9 år og 11 måneder siden var det en sorgens dag, som ændrede verden til det værre. Idag er en glædens dag - med et potentiale til at ændre verden - til det bedre.

(Jeg har bemærket, at mange af Kairos broer, pladser og boulevarder er opkaldt efter en dato - gad vide hvilken som skal få 11. februar på sig?)

Ceterum censeo Facebook esse delendam.

Google: Hvor gammel er Erik Skov Pedersen

5 kommentarer
Det spørgsmål begynder nu at tikke ind. Men jeg må tilstå, jeg kender ikke Erik Skov Pedersens alder - og Wikipedia siger ikke noget. Men hvis jeg skulle komme med et slag på tasken - og jeg understreger, det er et gæt, og jeg ved ikke noget - så er Erik Skov Pedersen cirka 47 år.

Ligesom ham der omtales her.

Ceterum censeo Facebook esse delendam.

torsdag den 10. februar 2011

En gal mand

3 kommentarer
Så sad man ellers der, nærmest med popcorn & chips (men da jeg kører frugt-diæt nogle dage kun i overført betydning), og ventede på at Mubarak skulle træde tilbage. Som det har været annonceret fra mange sider- blandt andet NDP, Mubaraks eget parti - at han ville her til aften, i en tale kl 21 dansk tid. Altimens millitæret tilsyneladende har sagt, at det er dem der kører bixen nu.

Og hvad sker der så? Well, for det første kommer han alt for sent på. Og så giver han ellers fingeren til alle - gu går jeg ikke af! - også til USA, læser jeg mellem linierne, for han ævler om at fremmede magter ikke skal komme og lægge pres på ham.

Hvis ægypterne er blot halvt så skuffede og vrede som jeg blev af at se det, så er det et mirakel hvis de kan forholde sig fredsommelige. Og de går jo trods alt nok lidt mere op i det end jeg gør... Så jeg håber virkelig, at millitæret imorgen - eller i nat - går ud, og siger at fra nu af er Mubarak og Suleiman irrelevante, at de har udspillet deres rolle.

De havde chancen - men jeg tvivler på, at det kan blive ved at gå fredeligt. Det stunt idag var for langt ude. Men det er desværre muligvis også hvad Mubarak ønskede. Do not go gently into that good night, og alt det der.

Ceterum censeo Facebook esse delendam.

Den Kæmpestore Bjørn - anmeldelse

Ingen kommentarer
Det er et lille dansk mesterværk indenfor animationen jeg lige har været inde og se med den ældste - Den Kæmpestore Bjørn havde premiere i dag. Og som tidligere nævnt havde jeg en fornemmelse af den kunne være interessant.

Den handler om søskendeparret Jonathan og Sophie som skal på besøg hos deres bedstefar. Som bor i udkanten af Storskoven - en gammel, vild skov, hvor der såvidt vides ikke færdes mennesker. Det siges at der er bjørne - ja, altså ihvertfald én, men den skulle også være noget for sig, og stor - og ligeså gammel som skoven selv.

De to søskendes forhold er ikke uden problemer - Jonathan, den ældste, betegner Sophie som en gave man ikke vil have, men som man ikke kan bytte - og efter et skænderi forsvinder Sophie ind i Storskoven - og Jonathan må følge efter for at finde & redde hende.

Storskoven er et forunderligt sted, og filmen hører til i fantasy-genren. Men jeg vil ikke give spoilers for hvad de to oplever derinde - blot nævne at Jonathan på togturen til bedstefaren læser Moby Dick, en ikke uvæsentlig detalje.

Men historien er meget medrivende, og kan vel siges at være en fabel over kampen mellem natur og civilisation - med Bjørnen (for, jo, der er en bjørn!) som inkarnationen af skoven - den mystiske, uberørte skov.

Animationen er efter min mening generelt skideflot, men man skal vænne sig lidt til den - det er ikke standard amerikansk animation, vi er snarere ovre i noget Miyazaki-agtigt. Og det veksler mellem det sublime (især de meget detaljerede baggrunde) til at man tænker, at det ansigt kunne de da godt have gjort lidt mere ud af - og rent teknisk er der også nogle brølere indimellem.

Den Kæmpestore Bjørn er sat til Frarådes under 7. Da jeg så forfilmen følte jeg, at det ikke var noget for min yngste (på 5½) som ellers plejer at kunne tåle det meste - men da jeg så det med under 7 - og på plakaten står der for hele familien - fortrød jeg næsten, for det ville jeg tro han godt kunne være med på. Men undervejs i filmen glædede jeg mig over han ikke var med, jeg vil faktisk sige at jeg vil fraråde den under 8-9 år - man skal ihvertfald overveje det med sit kendskab til barnet.

Det er ikke på grund af filmens action - men fordi den første tredjedel af filmen nærmest minder om en gyser: med en lurende stemning af at noget uhyggeligt vil ske, effektfuldt tordenvejr og direkte chokeffekter. Så det skal man være klar over.

Filmen varer ca 1 time og et kvarter - og det syntes jeg var en ganske passende længde. Min medseer, sønnen på 11, ville på en skala fra 1-5 give den 5, og på en skala fra 1-6 også give 5. Hans største anke var animationerne (som beskrevet herover). Og jeg selv rammer vist de samme karakterer.

Så jeg kan kun anbefale, at man går ind og ser den her i vinterferien. Jeg kan frygte at ikke så mange vil gøre det - som den ældte sagde efter filmen: da du viste mig forfilmen, forstod jeg faktisk ikke helt, hvorfor du syntes den så spændende ud - og jeg kan frygte, at de anderledes tegninger vil afholde en del fra at se den.

Men bliv ikke afholdt - den er rigtigt god!

(Jeg slutter lige med en sidste reklame for filmen - et klip fra hvor Jonathan første gang møder Bjørnen.)

Ceterum censeo Facebook esse delendam.

Ubudne gæster

Ingen kommentarer
At Saudi-Arabiens Kong Abdullah af huset Saud nødigt ser Ægyptens Mubarak stødt fra tronen kan sådan set ikke overraske - ligesom det ikke er mærkeligt, at han vil støtte Mubarak økonomisk hvis USA trækker sig.

Kong Abdullah - en mand af den oldgamle skole.
For ham er status quo jo en dejlig tilstand - og det værste der kan ske, er for ham, at folket skal få for gode idéer. Som de allerede er godt på vej til at få i mange lande i regionen. Og hvis Mubarak må gå fra hus & hjem med halen mellem benene vil det klart være et signal til endnu flere: det kan faktisk lade sig gøre, at komme fri af årtiers/århundreders undertrykkelse.

Hans syn på folket gives meget godt i hans betegnelse af de ægyptiske demonstranter: de er ubudne gæster. Prøv lige at vend den i munden engang. Ubudne gæster.

Han ser den legitime befolkning i et andet land, som værende ubudne gæster, når de forlanger forandringer i deres eget land. Hvis det så var i Saudi-Arabien kunne man tildels forstå udtrykket, for her består den arbejdende befolkning stort set udelukkende af gæstearbejdere.

Men, nej, det er ikke derfor: for Kong Abdullah er befolkningen kun gæster i eget land. Tredjerangsborgere. Ja, faktisk er de vel ikke engang at regne som borgere - slaver og fæstebønder er der tale om. Som skal kende deres plads.

Ubudne gæster - han er sgu længere ude end Marie-Antoinette?!

Ceterum censeo Facebook esse delendam.

onsdag den 9. februar 2011

Derfor slukkede Birthe mikrofonen

1 kommentar
Da Birthe Rønn Hornbech i dag - langt om længe - mødte op til samråd i Indfødsretsudvalget, og forelagde sine konklusioner på hvad der var gået gal, så statsløse ikke fik det statsborgerskab de ellers burde have fået (almindelig glemsomhed), endte hun med at slukke sin mikrofon.

Nu kunne man jo tro, at det var fordi at hun ikke gad svare på flere spørgsmål fra udvalget - repræsentanter fra Folketinget - eller man kunne få den tanke, at der var noget hun ikke havde lyst til at fortælle.

Men det ville naturligvis være forkert, sådan er Birthe ikke. Hun er jo som bekendt en person af principper, og kunne naturligvis ikke finde på ikke at ville svare på spørgsmål fra Folketinget.

Nej, det som skete var simeplthen, at hun var ved at blive overvældet af en lyst til at synge. Måske inspireret af den fine dragt hun mødte op i, eller måske er det en godt skjult hemmelighed hun går rundt med? Og jeg synes endda det er tydeligt i det klip DR viste i TV Avisen kl 21, hvilken sang det var, hun måtte skjule at hun sad og sang for sig selv. Man kan nærmest se det i hendes øjne.

Birthe Peron, mine damer og herrer, læserinder og læsere:

Ceterum censeo Facebook esse delendam.

Lost i Lost

8 kommentarer
Langt de fleste kender jo nok serien Lost, så i virkeligheden er dette indlæg nok lidt overflødigt. Men jeg må lige have luft for lidt begejstring. For på grund af mit spartanske udvalg af TV-stationer er den ny for mig.

Men jeg havde jo hørt nogle omtale den positivt - nok til at den dæmrede nok i baghovedet til mig, da jeg skulle finde julegaver i år, til at jeg købte første sæson til min eks. Med den lumske bagtanke, at jeg jo selv kunne låne den efterfølgende. (Men jag var nu ikke kun lumsk - jeg havde også en klar formodning om at den ville være noget for hende.)

Nå, men da jeg så for et par dage siden var 'sitter for ungerne hos hende, og jeg kunne se den stadig stod urørt - blev jeg utålmodig og bange for at den aldrig skulle blive set. Og jeg var jo nysgerrig. Så jeg lånte den lige med, den første sæson.

Og så har jeg ellers på 2 døgn set 9 afsnit... de er da også ret korte. Og jeg er ganske solgt på historien - som i den grad trækker på meget af det gode og arketypiske i litteraturen. Jeg mener ihvertfald at have genkendt - eller ihvertfald fornemme at genkende - Jules Vernes Den Hemmelighedsfulde Ø, H.G. Wells' The Island of Dr Moreau og ikke mindst Shakespeares The Tempest (Stormen). Og der er sikkert meget andet, som jeg eneten ikke har læst, eller ikke lige tænkt på. (Lord of the Flies er for banal at køre ind over, og Watership Down refereres der til, men det er meget begrænset hvad den kan overlappe.)

Men det jeg næsten bliver mest begejstret for er fortælleteknikken - som i den grad, sammen med dele af historien, giver mig mindelser om Dan Simmons Hyperion (første bind, altså) - og jeg er spændt på hvor længe de kan fortsætte serien i dens nuværende form, for det står samtidigt klart at den må ændre karakter (endnu mere) henad vejen.

Men i det hele taget må jeg sige, at Dan Simmons er den jeg kommer til at tænke mest på, når jeg ser historien - på grund af Hyperion, som nævnt, men også fordi jeg først og fremmest kender til The Tempest fra hans Illium og Olympos værker.

Og så er det jo ikke fordi det er så litterært og kedeligt, som det måske kunne komme til at lyde ud fra det her. Starten af serien må være noget af det mest adrenalinfremkaldende jeg længe har set. Og det er da også J.J. Abrams, som jeg før har været ganske glad for med Alias, som står bag.

Så - udfra hvad jeg indtil videre har set, kan jeg kun anbefale den serie, til de af mine læsere som endnu ikke måttet have set den. Jeg har med vilje ladet være med at fortælle noget om handlingen, for det vil uvægerligt føre til spoilers, og det er synd. Lad mig blot sige det handler om nogen der er styrtet ned med et fly - så er der vist ikke røbet for meget.

Og for de der har set serien.... så kunne det da være, at de fik lyst til at læse noget af det jeg henviser til. Hyperion-bøgerne er altså fantastiske!

(Jeg har dog enkelte brok ting over serien - når man som jeg har set rigtigt mange serier fra HBO eller Showtime, hvor der ikke er reklamer - så virker det så forbandet irriterende, når der kommer reklamehuller. Og så fatter jeg stadig ikke at de skulle have så svært ved at finde vand... for helvede, det er en tropisk (eller subtropisk?) ø, det regner, og der er bjerge?! Der må være tonsvis af bække...)

Ceterum censeo Facebook esse delendam.

tirsdag den 8. februar 2011

Lego ninjaer

4 kommentarer
Lego skal åbenbart også være med på ninja-bølgen, og laver nu en Ninjago-serie. På mig virker det umiddelbart som en blanding af Taynikma og TMNT?

Well, men jeg skal bestemt ikke afvise det kan falde i ungernes smag!

(sponsoreret klip)

Ceterum censeo Facebook esse delendam.

Generalforsamlingen, fortsat

Ingen kommentarer
(fortsættelse af referat fra generalforsamlingen i A/B Paradisæblevej 22-28)

Lars (26, 1tv): Jeg skal bare gøre opmærksom på, at jeg nu er her i stedet for Lene, som havde et vigtigt møde med nogle arabere.

Lars (24, 1mf): Vel mødt, Lars.

Lars (26, 1tv): Og så skal jeg gøre opmærksom på, at forslaget om at nedlægge vaskekælderen er mit forslag!

Brian (28, 2th): Jeg stemmer på Lars!

Villy (24, 4tv): Hvilken af dem?

Brian (28, 2th): Lars... Lille-Lars!

Helle (22, 2th): De er sgu da ret små begge to...?

Maglehøj (ordstyrer): Nu er vi ret beset slet ikke nået til punktet om formandsvalg endnu. Næste punkt er Ledig lejlighed i 26, 1th. Johanne, du har bedt om at punktet kom på, vil du lægge ud.

Johanne (22, st.tv): Efter Henriette meldte hun ville flytte ud af 26, 1th har den stået tom i flere uger. Men nu hørte jeg fra Birthe i sidste uge at den er gået til en børnefamilie fra Hellerup.

Maglehøj (ordstyrer): Jamen det lyder da glimrende.

Johanne (22, st.tv): Nej, for jeg havde et ungt par fra Nørrebro skrevet op øverst på ventelisten, og de har slet ikke fået besked om at lejligheden var ledig. Og det synes jeg er skidestrengt.

Maglehøj (ordstyrer): Birthe, er det noget du vil forklare? Birthe?

Tom (26, 4th): Birthe gik vist lige på toilettet...

Maglehøj (ordstyrer): ...

Tom (26, 4th): Jeg foreslår, når nu Birthe ikke er her til at svare på spørgsmålet, at det tages op på førstkommende bestyrelsesmøde, eller måske senere, hvis det passer Birthe bedre.

Johanne (22 st.tv): Det må da være...

Maglehøj (ordstyrer): Videre til næste punkt, godkendelse af regnskab

Margrethe (24, 3th): Vi har haft råd i kælderen i 8 år, og bestyrelsen har stadig ikke gjort noget ved det.

Anders (26, 2mf): Det er fordi Lars er en hængerøv. Og det er Lars også. Vi skal nedlægge den vaskekælder og få sat boligafgiften ned. Med tilbagevirkende kraft!

Brian (28, 2th): Det er kun Lars som er en hængerøv.

Pia (28, st.th): Hold nu kæft, altså.

Ole (22, 3tv): Jeg vil godt vide hvorfor regnskabet ikke er revisorpåtegnet.

Maglehøj (ordstyrer): Revisor har sagt han ikke kunne godkende regnskabet, der er papirer han aldrig har modtaget.

Claus (26, st.th): Hvis Ole kommer i bestyrelsen vil han sætte varmeafgiften op!

Ole (22, 3tv): Hvornår har jeg sagt det Claus? Hvorfor siger du det? Det er jo løgn, Claus!

Claus (26, st.th): Det er da fordi det er det eneste fornuftige at gøre. Vi bruger jo mere varme end vi betaler i øjeblikket. Men jeg vil selvfølgelig ikke sætte den op hvis jeg bliver i bestyrelsen.

Maglehøj (ordstyrer): Vi er stadig ikke ved punkt om formandsvalg eller valg til bestyrelse. Du kan tage en ny Ramlösa i kassen, Claus, den flaske må have været dårlig. Anders har bedt om det blev drøftet at vi skifter bank, for eksempel til Saxo Bank, fordi der går rygter om at vores nuværende Amagerbanken måske lukker. Brian, du er kasserer, hvad siger du til det?

Brian (28, 2th): Vi kan trygt beholde vores penge i Amagerbanken. Det vil også være alt for dyrt at flytte.

Anders (26, 2mf): Hvor ved du det fra Brian?

Brian (28, 2th): Fordi jeg personligt har undersøgt det.

Maglehøj (ordstyrer): Så kommer vi til næste punkt...

[fortsættes]

Ceterum censeo Facebook esse delendam.

Google: Hvad er Shakiras efternavn

Ingen kommentarer
Jeg kan se, at rigtigt mange har googlet varianter af dette spørgsmål det seneste døgn - først tænkte jeg det var en quiz - og man kan da også finde, sammen med en masse andre spørgsmål, finde svar om Shakira her. Altså blandt andet hvad hendes efternavn er, Shakira Isabel Mebarak Ripoll.

Men det slog mig så - var det nu en quiz, eller var der nogen der havde sat hendes Mebarak i forbindelse med Ægyptens Hosni Mubarak - og det er det rygte som skaber trafikken?

Well, jeg tvivler på der er nogen forbindelse - Mebarak har hun fra sin far, William Mebarak Chadid, som er af blandet Libanesisk/Spansk/Italiensk herkomst.

Og jeg forestiller mig, at Mubarak/Mebarak (مبارك) ikke nødvendigvis er et specielt sjældent arabisk navn - så at trække en linie mellem en libanesisk forfader til Shakira til Ægyptens afgående diktator lyder umiddelbart lidt langt ude.

Men man skal selvfølgelig aldrig sige aldrig. Shakira forvalter så sine gener bedre, efter min mening. (Iøvrigt stammer Barack Obamas fornavn ifølge Wikipedia-linket fra samme rod - som på arabisk betyder den velsignede.)

Ceterum censeo Facebook esse delendam.

mandag den 7. februar 2011

Leopard-fordøjelse

Ingen kommentarer
Faktisk var det ikke så dumt for mig at deltage i det her forsøg for et par uger siden. Som meget handlede om at studere deltagernes fordøjelse af forskellige måltider, og måle deres blodsukker undervejs, og checke appetitten samt en masse andre ting.

Og det stod ret hurtigt klart for mig, at jeg vist var lidt speciel i forhold til de andre deltagere (og vist også sådan generelt). For da mit blodsukker blev målt da jeg kom fastende (10 timer) lå det pænt højt (uden at være oppe i sukkersyge-området).

Og bortset fra at det faldt lidt undervejs, lå blodsukkeret ret konstant, stort set ligemeget hvad jeg spiste, og hvor lang tid der gik imellem - kun en enkelt gang, efter vores sukkerbombe-dessert sneg det sig lidt over de 7. Den læge som stod for forsøget mente, at det havde med at gøre at min mavesæk var god til at "holde igen" og kun frigive maden lidt efter lidt til tyndtarmen.

Og det altsammen er sådan lidt "aha"-agtigt, og "hvad sagde jeg". For stort set hele mit liv har jeg haft det fint med stort set kun at spise ét måltid om dagen. Og er blevet tudet ørerne fulde med "at morgenmad er dagens vigtigste måltid" og jeg "da måtte være sindssyg når jeg ikke spiser frokost".

Og det kan da godt være det passer for nogen, for de fleste endda. Men jeg har altså en meget effektiv mave, så jeg kun behøver spise engang imellem - så spiser jeg tilgengæld også meget dér. Og det er jo nok fordi jeg er halvt leopard - de spiser jo gerne kun et par gange om ugen, og bruger resten af tiden på at slå mave.

Og mit hvilestofskifte blev så også noteret til at være usædvanligt lavt. Det lyder også ret katteagtigt for mig.

Så - hvis nogen inviterer mig ud at spise, skal det helst være om aftenen. Ellers gider jeg ikke rigtigt - det kan næsten ikke betale sig!

Ceterum censeo Facebook esse delendam.

søndag den 6. februar 2011

Quiz 138: Hvilken religion

Ingen kommentarer
Der er tale om en sekt som udspringer af mainstream ægyptisk kristendom; sekten har sin base i Kairo-forstaden Heliopolis (hvor Kairos lufthavn også ligger, så der er basis for at den kan spredes hurtigt). Hvad kaldes sektens medlemmer?

Svar findes her.

Ceterum censeo Facebook esse delendam.

En tilståelse?

2 kommentarer
Jacob Winther er nu ude i hvad der for mig lyder som en regulær tilståelse af jæger-lækagen: det var slet ikke så farligt at det blev lækket, at jægerkorpset var på vej til Irak, forsvarer han sig med. Han har ganske vist ikke direkte indrømmet at hans stod bag lækken - endnu - men det er svært at tolke et sådant forsvar af lækøren anderledes.

Det er bare ret goddag-mand-økseskaft at sige det ikke var så farligt. For, nej for pokker, selvfølgeligt var det ikke så farligt. Det har vi da aldrig troet. Problemet for Jacob Winter er, at det netop var hans spin, at det var så pokkers farligt... hans spin så han kunne få oppositionen, som han påstod stod bag lækagen, til at fremstå som uansvarlige, nærmest højforrædere.

Det er det som er den virkelige sag - det er det som viser arrogancen og moralløsheden i Fogh-regeringen, eksemplificeret ved Winther og hans åh så folkekære minister.

Og det er da muligt, at han rent juridisk kan undgå nogle års fængselsstraf ved at nedtone faren jægersoldaterne blev udsat for - men moralsk ændrer det ikke på en tøddel - snarere tværtimod.

Ceterum censeo Facebook esse delendam.

I frygt for Haag

Ingen kommentarer
Det glæder mig virkelig at se, at Bush føler sig tvunget til at aflyse besøg i Schweiz, af frygt for at blive anholdt for sit ansvar for tortur.

En schweizisk avis, Berner Zeitung, hævder godt nok skråsikkert at en sådan anholdelse aldrig vil kunne komme på tale, da Bush nyder immunitet på grund af sin status som tidligere statsleder. Jeg ville ikke være så sikker - jeg ved ganske vist ikke hvordan lovgivningen er i Schweiz på det område, men efter retssagen mod Augusto Pinochet i Storbritannien, hvor han begæredes udleveret til Spanien, er den der immunitet heldigvis ikke ret meget værd længere.

Så jeg tror det er ganske sundt for Bush at blive på prærien i sit elskede Texas.

Ceterum censeo Facebook esse delendam.