Leoparddrengens
Public Key

lørdag den 2. januar 2010

Ud igen

Ingen kommentarer
I aften, i aften, i aften - er den aften jeg efterhånden længe har ventet på. Jeg havde faktisk tænkt at jeg ville sumpe en del ud her mellem jul & nytår, når jeg fik "fri". Men sådan skulle det altså ikke være.

Men nu må det være tid til at komme ud og få luftet Leoparddrengen. Han trænger. Så om ca 3 timer bliver byen atter... øh... sikker?

Ceterum censeo Facebook esse delendam.

Den Danske Guldalder

Ingen kommentarer
Frederik Bülow, manden bag Dansk Guldalder
Frederik R.H. Bülow - manden bag guldalderen
Statsministeren nævnte jo i sin nytårstale i går den danske Guldalder - og at mange af de som var med til at skabe den, kom fra udlandet.

Jeg kom i den forbindelse til at tænke på, hvor mange af de yngre læsere som mon egentlig ved hvad Guldalderen er, og hvad den kommer af. Og tænkte at jeg hellere måtte rode bod på denne manglende viden. *

Guldalderen starter i 1849. Danmark ligger i borgerkrig, hertugdømmerne Slesvig og Holstein vil vriste sig løs fra riget, i det de føler sig mere tyske end danske. Preussen og Det Tyske Forbund kommer Slesvig/Holstein til hjælp.

Her får Overgeneral Bülow en genial idé, og inspireret af rygterne om det nylige guldfund i Californien, lader han historien om et dansk guldfund ved Roskilde spredes.

Dette får europæere i titusindvis til at valfarte til Roskilde, op gennem Preussen. Heriblandt mange fattige preussere og tyskere, som ellers ville skulle springe soldat. En del deserterer simpelthen, og grundet manglen på folk ender det med at Preusserne og Det Tyske Forbund trækker sig ud af krigen, således at Danmark kan holde sammen på hele riget.

Imens graver de håbefulde, tilrejsende europæere i det udpegede område ved Roskilde, men man finder ikke andet end grus - de som har været på Roskilde Festival har sikkert bemærket de store udgravninger i området, som stadig kan ses tydeligt.

Efter et par år rejser mange slukørede hjem, andre bliver hængende i landet, og prøver at klare sig - gæstegravere, omtales de foragteligt. Der er ikke meget arbejde for dem at finde, så nogle beskæftiger sig ved tiggeri, andre forsøger sig med skillingsviser og atter andre som karikaturtegnere.

Man mener også det var en af disse gæstegravere, som i et anfald af guldfeber stjal guldhornene, og fik dem smeltet om, hvilket der straks var nogen der skulle skrive et digt om.

I det hele taget var København på det tidspunkt totalt overrendt af middelmådige digtere, malere og kunstnere generelt - gæstegravere som prøvede at overleve.

Heldigvis sluttede det i ved udbruddet af krigen i 1864 - nu havde de fleste gæstegravere fået nok, og rejste sydpå og sluttede sig til de Preussiske tropper, under Bismarck. Dette var én af grundene til at Preussen og Slesvig/Holstein vandt overlegent. En anden var, at de kom med deres nyopfundne bagladere - heraf slangudtrykket bøsse om deres geværer. Disse bøsseregimenter var i stand til at fyre den af igen og igen, meget hurtigere end de danske tropper kunne overkomme, og danskerne blev overrendt ved Skamlingsbanken og ved Seem mellem Lem og Tarm.

Men de tilbageværende gæstegravere viste sig faktisk at være ganske habile komponister, digtere, malere - kunstnere i det hele taget. Og det er derfor man taler om Guldalderkunst og Guldalderkunstnere.


* Jep, der stod rode med vilje!

Ceterum censeo Facebook esse delendam.

At lave sit eget favicon til Blogger

7 kommentarer
Som jeg skrev i nat lavede jeg mit eget favicon og fik Blogger til at vise det, i stedet for Bloggers standard. Og jeg synes det er meget lækkert at have.

Så her er en beskrivelse af, hvordan man kan gøre.

I gamle dage skulle et favicon være et windows icon, i et bestemt format af typen .ico; det er vist ikke så strict nu om dage, man kan vist både bruge .gif og .png (og vist endda animerede gif'er). Men det har jeg ikke så meget styr på, så jeg holder mig til .ico'en.

Og det er desværre ikke noget alle tegneværktøjer giver mulighed for at gemme i, da det mest er noget udviklere har gjort i (men se herunder om IconJ for konvertering fra andre formater). Hvis du ikke har noget du kan lave ikoner i, kan man gratis finde værktøjer på nettet. Jeg har prøvet IcoFX, og synes det fungerer strålende.

Så tegner du dit ikon - husk at bruge "gennemsigtig farve" og ikke hvid, der hvor det skal være gennemsigtigt. Et ikon for et website skal være 16x16 pixels, men det kan være en fordel også at lave det i højere opløsninger (hvis man skal kunne gemme det på skrivebordet eller lignende). Hold det i så få farver som muligt (af hensyn til download hastighed).

Når ikonet er færdigt skal du have det hostet et sted. Det er nemmest hvis du har et eget website et sted, eller adgang til et, men der findes også steder på nettet der gør det. For eksempel er der IconJ, som gratis hoster og endda konverterer fra andre formater, såvidt jeg kan se. Jeg har ikke prøvet det, skal understreges.

Nu skulle du gerne have en offentlig tilgængelig url på dit ikon. Den kan foreksempel se således ud: www.mitsite.dk/mitikon.ico .

Så skal du ind i Bloggers betjeningspanel, under Layout og Rediger HTML. Og som altid når du begynder at redigere din template er det en god idé at tage en backup af den, for det tilfælde at du fucker noget op!

I dit <head> afsnit skal du tilføje følgende:
<link href="http://www.mitsite.dk/mitikon.ico" rel="shortcut icon" type="image/ico" />
Du skal naturligvis lige rette url'en i ovenstående til at pege på dit eget ikon!

Det enkleste er hvis du tilføjer det tilsidst i headeren, altså umiddelbart før </head>-tagget. Men ihvertfald skal det efter en eventuel linie hvor der står <b:include data="blog" name="all-head-content" /> - her inkluderes nemlig blandt andet Bloggers standardikon, og det er den sidst linkede som vinder. (Lidt dirty at have to ikoner linket, men det lader til at virke.)

God fornøjelse :)

Ceterum censeo Facebook esse delendam.

Er de på weekend?

Ingen kommentarer
Eller sover de bare? Trætte efter nytårsaften?

Det er jo svært at vide, men jeg synes det er imponerende at nyhederne.tv2.dk endnu ikke har fundet det nødvendigt at skrive om hændelserne ved Kurt Westergaards hjem i nat.

Jeg mener: dr.dk/nyheder har på nuværende tidspunkt 6 opdateringer og historier om det, og CNN.com kører den også. Men ikke en lyd på TV2 her lidt i 4 - 4-5 timer efter historien først breakede.

Det er da lidt pinligt for en nyhedsredaktion, som også gerne vil være på nettet?

Ceterum censeo Facebook esse delendam.

Cool "favicon"

2 kommentarer
Hæhæ - fik tegnet et sødt lille Leopard-L og fandt ud af at lægge det som favicon på bloggen. Nice!

(Et favicon er det lille billede der vises udfor et site i faneblade (nu om dage), og hvis man gemmer sitet blandt sine favoritter. For Blogger-blogs er det normalt et vanskabt B på orange-rød baggrund.)

Ceterum censeo Facebook esse delendam.

fredag den 1. januar 2010

En helt hæderlig dag

Ingen kommentarer
Jeg kom alligevel ud og se flyverværkeri i nat, med den ældste. Sidenhen læste jeg det meste af natten - og lidt til og lidt til - kunne ikke sove.

Først da morgengråheden begyndte at titte frem faldt jeg i søvn. Og vågnede da nattegråheden begyndte at sætte ind i eftermiddag. Læste så bogen jeg var i gang med færdig.

Og har siden følt mig forbavsende frisk - så det er bestemt et fremskridt. Nu har jeg så hygget mig med Die Hard 4.0, og den kan jo godt få én i godt humør.

Jeg har jo ellers fået læst nogle bøger i disse dage, som der også kommer anmeldelser af i løbet af de næste dage. Men det har også gjort at jeg har fundet på at tilmelde mig Amazons program, hvor jeg kan linke til de bøger jeg anbefaler, og hvis I kære læsere, så følger linket og køber bogen, så får jeg procenter!

Wow. Hvis bølgerne går højt, forestiller jeg mig det måske, måske kan føre til at jeg tjener $ .10 på det i løbet af et år. Men nu fik jeg lyst til at prøve hvordan sådan noget fungerer. Og jeg føler mig overbevist om - siden jeg ikke tror der bliver tale om formuer - at jeg kan holde mig fra at rose bøger, bare for at "sælge" flere.

Jeg tror så jeg tager en nat mere uden at gå i byen - nu har det ventet så længe, og vil gerne være sikker på jeg kommer helt ovenpå. Tilgengæld tror jeg så jeg rent faktisk ville arbejde med nogle computerting i nat. Har helt lyst til det!

Og så i øvrigt mærkeligt at vågne første januar uden tømmermænd?! Sent, ganske vist, men ingen tømmermænd!

Anyway, Godt Nytår til alle, her hvor nytårsdag snart rinder ud.

Ceterum censeo Facebook esse delendam.

torsdag den 31. december 2009

Pinligt ædru

1 kommentar
Ja, i aften føles det sgu lidt pinligt at være ufuld - selv månen er fuld & delvis formørket.

Men min del af festivitasen er vist overstået. Har været forbi ex, set dronningens nytårstale, set ungerne spille spil, været forbi min far, været tilbage ved unger og gået tur ved søen med den ældste og set det flyverværkeri (som den yngste siger) der var dér, og set at der ganske rigtigt var taget en bid af månen.

Og nu er jeg så gået hjem og varmer mine tæer - jeg advarer jer, det er en nat for forfrysninger og ulykker - og det læser I alligevel først i morgen - og iøvrigt perfekt til nytår, og hvor ville jeg gerne være ude i den, og kysse med søde fulde piger.

Er det ok at føle det er bare lidt synd for én i aften?

Ceterum censeo Facebook esse delendam.

Det bliver vist som jeg frygtede

Ingen kommentarer
Bliver vist bare et smut forbi ex'en og børnene, et kig ind hos min far, og så hjem i seng. Jeg har ikke engang den fjerneste lyst til at drikke noget, klæde mig lækkert/sjovt eller danse. Så har jeg det altså ikke godt!

Så lad være at kigge efter mig i nat - men jeg håber at kunne tage revanche i weekenden, nok først lørdag.

Men *host* Godt Nytår til *snøft* alle!

Ceterum censeo Facebook esse delendam.

Min mor var piraters dronning...

1 kommentar
...hun var styg som bare syv.

Genså lige Bennys Badekar da jeg passede børn her til aften. Og det her er altså stadig den bedste sang!


Ceterum censeo Facebook esse delendam.

onsdag den 30. december 2009

Ingen kontanthjælp til rygere!

Ingen kommentarer


Sundhedsstyrelsen er ude med nyt forslag: kommunerne skal fremover ringe til mennesker på overførselsindkomster og tilbyde dem rygestopkurser.

Vel at mærke ikke de sædvanlige rygestopkurser, for dem kan de slet ikke følge med i - nej det skal være specielle rygestopkurser, målrettet kontanthjælpsmodtageren. (Sundhedsstyrelsen har jo allerede et omfattende videomateriale de sikkert gerne vil stille til rådighed for de stakkels analfabetiske bistandsrygere.)

Og de skal selv ringes op eller på anden vis rendes på dørene - for de kan jo ikke selv vise initiativ til sådan et kursus, som de jo garanteret meget gerne vil på - hvis de ikke motiveres ordentligt af kommunen sidder de jo bare hjemme og kæderyger. Og ganske vist er det muligt at holde op uden kursus, men det virker jo ikke dem - det kan man jo se på at de bliver ved med at ryge.

Og når nu det viser sig om et par år, at der stadig er en hård kerne af rygende bistandsklienter tilbage - som bare ikke vil motiveres. Så kan jeg jo godt se, at så er det klart at kommunen må træde til, og motivere dem yderligere - ved at fratage dem deres kontanthjælp indtil de enten befinder sig på kursus, eller har kvittet smøgerne helt. (Det kan nemt testes ved at måle indholdet af kulilte i blodet.)

Det er jo for deres egen skyld! Og iøvrigt står de jo ikke rigtigt til rådighed for arbejdsmarkedet som rygere, for man må jo ikke ryge på arbejde mere.

Ceterum censeo Facebook esse delendam.

Forslag: Ignore-knap til banner-reklamer

Ingen kommentarer
Jeg er stadig dødhamrende træt af den der Tivoli-fyrværkeri reklame. Og ser den stadig gerne hen hvor peberet gror.

Men jeg fik en mere konstruktiv tanke: ville det ikke være en idé med en standardiseret ignore ting til de reklamer. Så man kunne giver banner-udbyderen (hedder det det) en idé om, at den dér reklame gider man altså ikke se igen?

Jeg mener, det er jo ikke fordi de ikke kan komme af med deres reklamer, de viser bare en anden i stedet for? Og det firma der har lavet lorte-reklamen slipper for at betale for fremvisning til én som kun bliver irriteret på dem - og hvis alle trykker ignore finde de vel i det mindste ud af skifte reklamebureau? Og det site, som viser reklamen, slipper for at jeg helt zapper væk, hvilket jeg godt indimellem kan føle mig tvunget til.

Jeg prøver bare at være lidt konstruktiv her...

Ceterum censeo Facebook esse delendam.

Billig teknologi!

1 kommentar


Nu vil Rusland med deres forskere og videnskabsmænd (og mon ikke også millitæret inddrages) sørge for, at jorden kan reddes fra at blive ramt af en meteor i 2036.

Chancen for at vi (Jorden) skulle blive ramt er ganske vist at dømme ud fra nuværende odds 4:1.000.000 - så jeg synes umiddelbart ikke der er grund til panik.

Men som chefen for Ruslands rumagentur siger: "Vi taler om at redde menneskers liv. Det er bedre at bruge nogle få hundrede dollar på at skabe et system, der kan hindre en kollision, end at vente til det sker, og hundredtusinder af mennesker dør."

Og dér må jeg da give ham ret. Til den pris er det svært at sige nej - det er jo ligefør det var dyrere at købe biografbilletter til Armageddon eller Deep Impact, ihvertfald hvis man også skulle have popcorn.

Ceterum censeo Facebook esse delendam.

Gruer efterhånden for Nytårsaften...

Ingen kommentarer
... og det plejer ellers at være en aften og nat jeg ser frem til. En nat hvor Leoparddrenge ofte er i høj kurs.

Men det sidste halvandet døgn har jeg haft det ganske ad helvede til, med ubestemmelig feber - det kom naturligvis så snart ungerne var væk og jeg kunne slappe af. Så troede jeg egentlig den var væk i nat, da jeg ganske vist ikke kunne sove efter at have læst en bog færdig (lidt mere derom i senere indlæg), men hvor jeg følte mig relativt frisk.

Indtil jeg vågnede i morges med for lidt søvn - har det ganske forfærdeligt, og nu også med godt med snot.

Så lige nu føler jeg det meget iffy om jeg overhovedet går nogen steder i morgen. Og - hvis jeg stadig har det sådan, men ikke kan holde mig væk - om jeg ikke gør det mere anonym end sædvanlig. Jeg har trods alt visse standarder at leve op til. Og en forkølet leopard med problemer med balance og snot er lidt under hvad jeg plejer at gå efter.

Måske jeg bare skulle gå i gang med at fylde mig med gin eller vodka? Det virker nogen gange. Nå, nej, skal passe børn i aften.

Nå. Må vel bare hoppe på en bedring.

Ceterum censeo Facebook esse delendam.

tirsdag den 29. december 2009

Mørbrad på engelsk

Ingen kommentarer

Hedder tenderloin.

Det er bare en servicemeddelelse - på grund af et tidligere indlæg er der en del der havner her på bloggen, fordi de prøver at google hvad mørbrad hedder på engelsk. Og jeg kan jo ikke lide at folk skal gå forgæves her.

Ceterum censeo Facebook esse delendam.

Bakspejlsfilosofi

Ingen kommentarer
De konservatives Mike Legarth er sur over at økonomer nu påstår at det er regeringsen skyld, at finanskrisen har ramt ekstra hårdt i Danmark. Og endnu mere over, at økonomerne formaster sig til at påstå at regeringen var advaret. Igen og igen.

"Den form for bakspejlsfilosofi giver jeg ikke meget for. På det tidspunkt mente vi, at det var det rigtige, og jeg genkender ikke det, de her kloge mennesker nu siger om, at der var en masse advarsler. Der var ikke den store uenighed om den politik vi førte dengang. Det mener jeg godt, man kan sige helt bombastisk. Det har jeg i hvert fald ikke bemærket." Siger han til Politiken.

Og jeg fristes til at forstætte for ham: "Det er jo præcis ligesom med Irak-krigen, hvor folk siden hen også skulle gå og lege Karl-Smarte. Det passer jo ikke. Alle vidste at Saddam havde masseødelæggelsesvåben. Jeg bemærkede ihvertfald ikke nogen der sagde andet; der stod ikke noget om det i Jyllands-Posten, og der var ingen blandt V, K eller DF der sagde andet."

Ceterum censeo Facebook esse delendam.

STOR TEST AF FALDSKÆRME

Ingen kommentarer
Indimellem virker det på mig, som om BT og Ekstra Bladet har en fladskærmstest ugentligt. Ikke fordi jeg læser bladene eller test-resultaterne, men man ser jo spisesedlerne - hvor de jo udbasuneres med store typer.

Jeg har så spekuleret på, om det var når de ikke havde nogle fornuftige nyheder, at de lige kunne trække sådan en fladskærmstest op, de havde liggende i skuffen. Men jeg fandt ud af juledag, at det ikke kunne være tilfældet - for så havde de brugt en test den dag. Og dog - ved nærmere eftertankehavde det jo nok været lidt usmart med en sådan test netop juledag - så derfor gik de vel med Asschenfeldt og Riskær i stedet.

Men det slog mig jo så for et øjeblik, at journalisterne burde forny deres test-emner lidt. Og ved bare at flytte et enkelt bogstav kan de lave store faldskærmstest. Hvilket jeg ærlig talt også vil synes er mere interessant end at læse om de evindelige fladskærme. Og det kan da blive spændende hvor billigt man kan lave sådan en. Og hvilke foldemetoder der fungerer, og hvilke som bare ikke gør.

Og så vil det da også vise et helt andet journalistisk engagement, hjerteblod og commitment end de evindelige fladskærme.

Ceterum censeo Facebook esse delendam.

Svampe og speed - en farlig cocktail

Ingen kommentarer
Venstres Ellen Trane Nørby fortsætter sin farlige julerus på psilocybin-svampe og amfetamin. Denne gang er resultatet en idé om et pludselig salg af TV2, som folkeaktie.

Ikke for enhver pris, men til enhver pris. For det kræver ikke meget indsigt i aktier og virksomheder at se, at der er så mange risikofaktorer for TV2s økonomi at prisen vil være helt i bund.

Jeg håber fr. Nørbys leverandører kan følge med i hendes forbrug, for jeg ser frem til næste syrede indfald fra hende.

Ceterum censeo Facebook esse delendam.

mandag den 28. december 2009

Men for pokker da!

Ingen kommentarer
Jeg var jo spændt på at høre hvad min far og min søste syntes om Avatar - som de jo skulle se i eftermiddag.

Men, men, men.... det er åbenbart ikke rigtig gået op for min far at den vises i to versioner,  både 2D og 3D - selvom jeg havde instrueret ham i, at han naturligvis skulle sørge for at se den i 3D. Så han havde naturligvis fået billetter til en 2D forestilling. Og det var jo ligesom ikke helt det samme (selvom i hvertfald min søster var begejstret for filmen).

I det hele taget fatter jeg ikke bare hvorfor han ikke køber billetter i Imperial, som er den nærmeste biograf for ham?!

Nogle gange har jeg altså rigtig meget lyst til at få en anden familie!

Ceterum censeo Facebook esse delendam.

Terrorismens nye ansigt

Ingen kommentarer
Tænk sig at være indstillet på at dø for sine skrupskøre idéer. Og når det kommer til stykket bliver man stoppet - og det eneste der lykkes for én er at brænde sin egen pik og nosser.

Der må vist indføres et nyt ord: en selvmålsbomber!

Ceterum censeo Facebook esse delendam.

Misundelig

Ingen kommentarer
Min far og min søster skal ind og se Avatar i morgen. Jeg bliver misundelig - tænk at skulle til Pandora for første gang!

Men nu nævner jeg så min søster, og så må jeg næsten præsentere hende lidt mere - for jeg tror ikke jeg har nævnt hende her på bloggen før.

Mit forhold til hende er lidt ambivalent. Ikke det - jeg elsker hende bestemt, og har intet at udsætte på hende. Men det er nok ikke et normalt bror/søster forhold.

Det er nemlig sådan at i 24 år var jeg den yngste af 2 brødre - ikke andre søskende. Da min far pludselig en dag bekendtgjorde at hans daværende kone var gravid, med det der altså blev til min søster. Så man må sige at der er noget af en aldersforskel. Og i hvor meget vi har set til hinanden med videre føles hun på mange måder mere som en niece, eller måske kusine. Men hun er altså min teenage søster.

Som i morgen skal se Avatar med min far. Jeg misunder dem.

Ceterum censeo Facebook esse delendam.

søndag den 27. december 2009

En anden diskussion

Ingen kommentarer
Lidt apropos det med at bolle, havde jeg en anden diskussion med en af mine lærere. Den betød dog lidt mere for mig, da jeg havde en del mere respekt for den lærers faglige kompetence, og jeg derfor blev ked af det på hans vegne.

Han var såmænd ikke engang min lærer mere, det må have været i ottende klasse, og det har været kort før jeg skiftede skole. Men jeg havde haft ham i matematik siden første, og han var den eneste der havde gjort noget eksyra for at jeg ikke skulle kede mig gudsjammerligt.

Blandt andet havde han - nok i 6. klasse - skaffet en bog om Π (pi), som jeg læste med stor vellyst. Og scorede en kasse øl på, da jeg kom i en diskussion med en af min vens mors veninders mand (yup) om værdien af Π - om det var 22/7, som han mente, eller om det ikke kunne beskrives som brøk, som jeg påstod. Og at man kun kunne tilnærme sig værdien, aldrig få den præcist i et decimalsystem.

Jeg vandt naturligvis væddemålet og en kasse øl (min føste gevinst af den slags - men det blev kun en kasse på 12 Faxe Fad, nærigrøv). Og det var det jeg glad fortalte min tidligere matematiklærer om, at hans undervisning havde skaffet mig en kasse øl.

"Så har du snydt ham," sagde han. "For Π er 22/7." Jeg prøvede at overbevise ham om at han tog fejl (for helvede, det går galt allerede i 3. decimal!), men det var umuligt. Og det har pint mig lige siden, og gør det endnu. Men det er også en episode, som har været med til at lære mig, at man skal passe på hvad man tror på i sin oplæring, selv fra folk man ellers respekterer. Det er ikke altid de har svaret, selvom de måske tror det. Og det har også lært mig noget ydmyghed i at jeg selv kan tage fejl (selvom det nok ikke lyder sådan).


Ceterum censeo Facebook esse delendam.

Martyrer

Ingen kommentarer
Det er komplet uden hold i noget som helst - men jeg har en fornemmelse af at de igangværende uroligheder i Iran er det sidste søm i ligkisten på præstestyret. Jeg synes jeg kan genkende følelsen og fornemmelsen fra for 20 år siden, i Rumænien, på samme tid af året.

Og det ville jo være vidunderligt hvis det kunne nå dertil, og Persien kunne blive et land, tåleligt at leve i.

Under alle omstændigheder synes jeg vi skal ære dem der dør i disse timer (og før!), i håbet om en friere fremtid!

Ceterum censeo Facebook esse delendam.

Banner-forbud

Ingen kommentarer
Kan der i øvrigt ikke laves et nationalt forbud imod banner-reklamer, som går igang af sig selv bare musen er fucking over dem?

Og, ja, Tivoli - det er jer jeg kigger på! (Men jeg kommer fandeme ikke på besøg!) I kan godt lige se at få skiftet jeres marketing-bureau og -afdeling for det fyrværkeri er jeg i den grad træt af!

Ceterum censeo Facebook esse delendam.

Sagen henlagt

Ingen kommentarer
Fynsk politi har valgt at henlægge sagen om brud på våbenloven mod tidligere Økonomiminister Bendt Bendtsen. (I parentes bemærket: måske den bedste økonomiminister vi nogensinde har haft - dengang han sad der, gik det sgudda godt med økonomien!)

Politiet har været meget ihærdige i efterforskningen af deres tidligere kollega, de har vendt hver en sten, men nu er de nået til en uoverstigelig forhindring: Vi har både ringet, skrevet og mailet til den tidligere ministerchaufførs advokat, uden at han er vendt tilbage. Så nu har vi foreløbig valgt at opgive sagen.


Jeg synes ihvertfald det var flot de forsøgte så ihærdigt!

(Men det var da godt de fik chaufføren!)

Ceterum censeo Facebook esse delendam.

Julepik

Ingen kommentarer

Da jeg var 15, var jeg på en rundrejse på Island med min mor. Eller halvrundrejse - den dækkede kun den vestlige og nordlige del af øen (+ Vestmannaeyar). (Der er vist stort set ingen og intet på den østlige del, bortset fra en jökull).

Anyway, det var en form for pakke-rejse. Islandsk turistindustri var i sin vorden, tydeligvis, men de gjorde en satsning med os - en samling danskere som ville se den gamle vulkankoloni.

Og vi så mange fascinerende ting. Jeg husker starten af rejsen til jordens indre, lavasletter og svovlkilder og i særdeleshed Heimaey - hvor der ca 10 år før havde fundet et kæmpeudbrud sted, og man stadig kunne bage kartofler hvis man gravede dem lidt ned i jorden.

Men der var så også en udendørspool vi skulle i - varmet af varmt kildevand. Hvorfor vi jo skulle omklædes. Jeg har som sådan altid hadet offentlige omklædningssteder, og især som 15 årig. Men det forhindrer jo ikke en i at kigge på andre - og jeg kunne ikke undgå at bemærke det her medlem af vores rejseselskab.

Han må have været omkring de 50-55, med velplejet grå/hvidt skæg omkring ½ cm. Men i omklædningen skilte han sig ud, for hans pik og nosser var røde. I den grad. De lyste nærmest op - og derfor kom jeg internt til at give ham tilnavnet julepik. Og omkring hver jul vender synet fra den omklædning tilbage til mig.

Og nu er han så blevet foreviget. Skål, julepik. Wherever you are!

Ceterum censeo Facebook esse delendam.

Tysk/Islandsk konkurrence til Grauballemanden

Ingen kommentarer

Nu gør de posefund - strengt altså!

Ceterum censeo Facebook esse delendam.

Et bolle-skænderi

Ingen kommentarer
Jeg har lige brugt lidt tid på at opdatere quiz-svarene, og gøre dem dobbeltlinkede - altså så man også kan finde spørgsmålene der. Jeg forestiller mig det kan være en hjælp for nye læsere, som gerne vil ind i sagerne hurtigt.

Men jeg kom under opdateringen i tanker om en diskussion/episode jeg havde med min dansk & klasse-lærer i folkeskolen. Det må have været i 3. eller 4. klasse. Vi skulle inddele ord i substantiver og verber (og måske også adjektiver, det husker jeg ikke præcist).

Det hører muligvis med til historien at jeg aldrig havde fejl i dansk. Ever. Har aldrig lavet én fejl i staveord eller diktat eller grammatik*. Kun én gang i en oplæsning stødste jeg på et ord jeg ikke kunne begribe (korset (som i beklædningsgenstanden der strammer op) - havde aldrig hørt om det; og et kors i bestemt form passede bestemt ikke ind).

Så hvis jeg sagde noget, og læreren sagde det ikke var rigtigt, blev der lagt mærke til det i hele klassen.

Anyway, disse ord skulle kategoriseres - og hvert kunne kun komme i én kategori. Og et af dem var bolle. Og da jeg så det udbrød jeg spontant, at det da både var et subjektiv og et verbum, og at opgaven ikke holdt. Min klasselærer (dumt!) forsøgte at fortælle mig at det jo var et subjektiv, for man kunne tale om en bolle.

Og det var jeg jo enig i, men man kunne jo også tale om at bolle! (Her husker jeg fnisende pre-teen piger i baggrunden.) Det kørte frem og tilbage noget tid, og min dansklærer fastholdt stædigt at man ikke kunne tale at bolle (shame!).

Og min sidekammerat blev rødere og rødere i hovedet, og sagde tilsidst noget med "Nej, det er jo rigtigt [Leoparddreng] det kan man jo ikke sige!"

Jeg tror det endte i stil med at jeg trak mit verbum til mig - men mumlede noget om at de nu boller alligevel. (Okay, helt så Galilæisk var jeg nok ikke, men lignende tanker har været der.)

* Selvfølgelig laver jeg fejl her. Normalt på grund af slåfejl, men også på grund af sjusk eller dumhed. Og at sætte grammatik-kommaer er jeg forlængst holdt op med, jeg sætter dem hvor jeg synes de passer bedst. Basta. Men jeg kan godt teorien bag.

Ceterum censeo Facebook esse delendam.