Leoparddrengens
Public Key

lørdag den 29. august 2009

Quiz 24: Hvilket farvand

Ingen kommentarer
Der er tale om et snævert, strategisk vigtigt farvand. Det er især kendt for de mange tankskibe med kikærtebaserede fødevarer som passerer dagligt.

Svar findes her.

Ceterum censeo Facebook esse delendam.

Tilbage i arbejde

Ingen kommentarer

Til lykke med jobbet til den reele vinder af Touren '07, Michael Rasmussen. Næsten lidt for ironisk, at det skulle være hos et mexicansk hold - men det hænger jo nok sammen med at han er mexicansk gift.

Det bliver godt at se ham tilbage, kørende for Tecos Trek de la Universidad Autónoma de Guadalajara, selvom vi vist lige skal vænne os til at udtale det...

Ceterum censeo Facebook esse delendam.

Ups, hov

Ingen kommentarer

Jeg var egentlig ved at gøre mig klar til at gå i parken og få lidt sol. Men så hører jeg torden, og ser det er overskyet og regner?

Hvad gik lige galt dér? Jeg syntes solen skinnede lige før?

Bortset fra det: grunden til jeg ikke kom ud af døren før, var at jeg ret tilfældigt blev fanget af et interview på DR med Sys Bjerre. Og hende er jeg altså ret stor beundrer af.

Ikke mindst hendes arbejde ved skriveblokken. Hun bliver nok aldrig en Madonna på en scene, men hun er jo også selvindrømmet en kegle; og på mig virker det charmerende.

Hun minder mig faktisk ret meget om Cyndi Lauper i dennes velmagtsdage. Og det er ikke det værste man kan minde om.
Ceterum censeo Facebook esse delendam.

Lidt dødt og interessant!?

Ingen kommentarer
Det var generelt en aften på Amigo der ikke rigtigt ville løfte sig. Og sådan en aften hvor jeg ikke ærgrede mig over at andre ikke bestilte musik, men over at de gjorde... for så lad dog mig eller jukeboxen håndtere det, hvis I ikke kan finde på bedre.

Ok, det var ikke dårligt, men det var gumpetungt i forhold til dans. Så jeg fik taget nogle meget energiske ture når jeg selv havde bestilt, og så lange pauser ind imellem.

Hvilket medførte at jeg fik drukket alt for meget øl i pauserne, og da jeg egentlig havde bestemt mig for at gå hjem - bortset fra jeg lige ville tage Poker Face med, fik jeg en uimodståelig trang til at tømme min mavesæk. Ganske teenageagtigt.

Og lige umiddelbart efter det, slog det ikke fejl, at der kom til at foregå hvad jeg vil kalde et romantisk intermezzo; som måske kan udvikle sig, og det kan måske blive interessant. Jeg vil ikke gå for meget i detaljer, blot nøjes med at konstatere at timingen kunne have været bedre, kyssemæssigt...

Men også konstatere, at spændende ting måske kan ske i den nærmeste fremtid?

(Under alle omstændigheder er der vel ingen tvivl om, at jeg er på vej ind i interessante tider, som kineserne måske ville sige?)

Ceterum censeo Facebook esse delendam.

fredag den 28. august 2009

Preaching to the choir

Ingen kommentarer
eller... mit liv som gospel:

Skal jeg i byen i aften?
Ja, det tro jeg da nok jeg skal.
Skal det være som Leoparddrengen?
Ja, det tror jeg da nok det skal.
Skal det være det sædvanlige sted?
Ja, det tror jeg da nok det skal!
Halleluja!!

Ceterum censeo Facebook esse delendam.

Fint nok, men sluk også gadelyset!

Ingen kommentarer

Der bliver lagt op til at slukke lyset en time den 16. december under klimatopmødet. Og det er da fint nok, men buldermørkt bliver det jo altså ikke - sålænge alle gader stadig er oplyst.

Jeg har siden jeg oplevede en black-out - jeg tror det var i starten af '80erne - som skete mens det var mørkt, og varede ret længe - ønsket at vi årligt kunne have sådan en time - hvor alt var mørkt.

For man oplever byen på en helt, helt anden måde. Og næsten vigtigst: man kan pludselig se stjernerne for alvor. Ikke de der 50 vi måske kan se på en god aften i byen, i Karlsvognen, Orion og Cassiopeia. Men de tusinder og atter tusinder vi går glip af til daglig.

Det kræver jo så, man er heldig med vejret; og det er jo endnu sværere at regne med på den årstid.

Men altså: det ville være fedt. Men desværre nok utopisk, for det går jo ikke an af hensyn til trafiksikkerheden. (Så kunne man jo bede om, at folk lod deres rådne bil blive hjemme, men det er jo for meget forlangt.)

Ceterum censeo Facebook esse delendam.

Endelig blotning

Ingen kommentarer
Jeg gav jo et nøgenhedshint for 2 uger siden. Men nu er det så tid for at fjerne det sidste slør, så jeg har nu lagt label: billeder på indlægget.

Jeg syntes i øvrigt det var noget underligt noget, da en søgte efter blotter min slatne pik film her på sitet. For det kan da godt være den ikke er i fuld honnør - dertil er jeg altså ikke helt exhibitionistisk nok (endnu?) - men jeg synes da netop den er i meget tasteful positur?

Men det er måske bare mig der er narcisistisk som sædvanlig.

(Iøvrigt er der altså ikke nogen film!)

Ceterum censeo Facebook esse delendam.

Decisions, decisions

3 kommentarer

Jeg fandt denne skjorte i dag, på nettet. Og den ser ud som lige det jeg kunne tænke mig til et mere civilt Leopard-sæt. Desværre er den ikke helt billig... men pundet er jo lavt, så mon ikke det ender med et køb??
Tæller lige på knapper - og tæller knapper. Jeg skal jo snart til at være fattig arbejdsløs. Måske.

Ceterum censeo Facebook esse delendam.

Messerschmidt's kæreste prutter højt og flot!

2 kommentarer

Det kan man ihvertfald læse på DRs nyheder; Dot Wessmann har åbnebart kørt med flere vogne i sin rutsjebane end hun må (efter at Morten Messerschmidt fik sin gode ven, miljøminister Troels Lund Poulsen, til at tvinge en dispensation igennem) - og det er altså den aftale hun prutter højt og flot på.

Ceterum censeo Facebook esse delendam.

torsdag den 27. august 2009

Det handler om demokrati!

Ingen kommentarer
"Derfor skal vi ikke true med at gå. Vi skal hellere true med at blive!" sagde Per Stig Møller i TV-Avisen til aften om de væbnede styrker i Afghanistan.

Godt sagt - så kan de lære det, kan de!

Ceterum censeo Facebook esse delendam.

En beskeden præsident

Ingen kommentarer
Den meget demokratisk orienterede hviderussiske præsident, Aleksandr Lukasjenko, er meget populær blandt sin befolkning. Næsten lieså populær som Saddam Hussein, som vist stadig har rekorden i folkelig opbakning, fra dengang 101% stemte på ham. Sidenhen hængte de ham som bekendt, efter en højst tvivlsom retssag, men sådan kan folkestemningen jo skifte...

Lukasjenko fik kun 93%, men han var klar over at vestlige statsledere ville blive jaloux, så han fik beordret en omtælling som ville ramme et mere slugbart facit på 83%.

Men vestens ledere er så smålige og ondskabsfulde, og bliver ved med at tale om valgsvindel - helt ærligt,hvad kan man gøre?

Man kan jo ikke gøre for at man har charme...


Ceterum censeo Facebook esse delendam.

Interview med Naser Khader, DF

1 kommentar

Naser Khader, du har så valgt at skifte fra Konservativt Folkeparti til Dansk Folkeparti?

Ja, jeg blev ærlig talt vred og skuffet over, at så mange menige konservative lokalformænd begyndte at erklære sig uenige med mig og mit forslag om et demokratisk burkaforbud. Det er jo faktisk en ret udemokratisk fremgansgsmåde fra deres side, efter at partileder Espersen har sagt at hun er enig med mig.

Mener du ikke der er en fare for at folk vil undre sig over at du skifter parti så tit?

Nu er det jo ikke mig der har ændret holdning, det er partiet. Bemærk hvordan det var en ensstemmig folketingsgruppe som støttede mit forslag da jeg fremlagde det!

Bortset fra Charlotte Dyremose?

Hun var ude og strigle sin hest. Så har man jo ikke rigtigt noget at skulle have sagt!

Men nu er du så i Dansk Folkeparti. Føler du dig hjemme nu?

Ja, det må jeg sige. Jeg overvejede godt nok først CD, men da jeg prøvede at ringe til Louise (Frevert, red) fandt jeg ud af partiet var lukket. Så blev det DF og det er jeg glad for. Jeg tror jeg er enig i 90 % af partiets politik!
Det var også det Simon Emil Ammitzbøl sagde da han meldte sig ind i Liberal Alliance?

Hvem er Liberal Alliance?

Nå... glem det. Så du har ingen problemer med Pia Kjærsgaard?

Nej, tværtimod. Jeg har fået hendes navn tatoveret på min arm, lige under hvor der står demokrati. Det er rigtigt rart med en stærk leder, her er der ikke nogen latterlige lokalformænd der laver ballade. Og så har vi iøvrigt også en Espersen som er chefideolog her, og han er helt enig i mit burka-forbud forslag!

Du sagde engang at din vigtigste opgave var at holde Dansk Folkeparti uden for indflydelse?

Ved du hvad... der blev sagt så meget dengang, og jeg begik mange fejl og det har jeg indrømmet. Så skal vi nu ikke lade være at grave mere i det?

Jeg har hørt rygter om at Morten Messerschmidt kaldte dig en fejlfarve da han hørte om din indmeldelse?

Sagde han det? Haha, Morten er så sjov. Vi er faktisk rigtig gode venner, vi var til frokost ude hos Pia sammen.

Var det der han sagde: "Vi hehøver slet ikke bestille taxa, vi har jo Naser?"

Ja, det er det jeg siger, han er hylemorsom. Haha.

Så du føler du er faldet godt til?

Ja, jeg føler mig mere hjemme end nogensinde. Endelig har jeg fundet et parti der deler mit værdigrundlag!

Og du tror ikke det giver problemer hos vælgerne?

Nej, det kan jeg ike forestille mig. Hvorfor skulle det dog det?

Jamen, vi siger held & lykke så!

Tak!

Ceterum censeo Facebook esse delendam.

Logik?

Ingen kommentarer

Jeg ved godt, det ikke er traditionel logik, som vi kender det, man skal lede efter i Talibans idéer. Men jeg synes altså denneher er lidt eklatant langt ude.

Jeg er ret sikker på, at prostitution af enhver form er strafbart med døden ifølge Taliban, sikkert ved stening.

Og så hører man her i TV-Avisen at Per Stig Møller er irriteret på nogle af de aftaler og indrømmelser den afghanske fungerende præsident Karzai har gjort i forhold til de fundamentalistiske, taleban-relaterede grene af det politiske system.

En af disse indrømmelser, er en lov, som giver straffrihed til mænd, i tilfælde af voldtægt - hvis de betaler bod til kvinden.

(Jeg ved så ikke om det er bevislig voldtægt i følge sharia, som har en ret hård bevisbyrde; der skal jo være tale om penetration bevidnet af 6 mænd...)

Som sagt - jeg er ikke overrasket over at jeg synes deres love og forordninger er knald i låget; men jeg synes bare det er bemærkelsesværdigt: sex for penge er strafbart med døden, hvis kvinden er med på det. Hvis kvinden ikke er med på det, men tages med vold, er det ok?!

Ceterum censeo Facebook esse delendam.

Lever

Ingen kommentarer

Dagens retter i kantinen var noget lakse-agtigt, eller noget kalvelever i noget flødenoget. Er jo generelt ikke meget til fisk, og laks er jeg faktisk noget træt af.

Lever har jeg aldrig kunne udstå, men det er vel noget med 25 år siden jeg har smagt det sidst. Så jeg tænkte, what the fuck, næsten alle andre ting jeg ikke kunne lide som barn, er jeg blevet stor nok til at kunne lide nu, og endda for en dels vedkommende sætte pris på. Så kom nu - du tør jo godt.

Og det turde jeg så - og det smagte faktisk ganske udmærket. Det er jo bestemt en særpræget og karakteristisk smag, men faktisk ganske behagelig. Og så var konsistensen også en del bedre end jeg huskede. Jeg huskede det som en konsistens af sålelæder, og med en smags/bitterhed der mindede om at spise sure sokker, bortset fra det smagte dårligere.

Men slet ikke sådan i dag. Dejligt, med endnu et madtraume overvundet!

Ceterum censeo Facebook esse delendam.

Gode sundhedsråd

Ingen kommentarer
Sundhedsstyrelsen har jo mange gode råd, men indimellem kan det være svært at huske dem alle, så jeg har prøvet at samle de vigtigste her:
  • Mænd bør drikke mindst 21 genstande om dagen, kvinder kan nøjes med 14; to af disse genstande bør være rødvin
  • Man bør kun dyrke sex om dagen
  • Gå ikke i solarium mellem 12-15
  • For at undgå spredning af HIV eller andre sexuelt overførte sygdomme, bør man bruge kondom eller vandbaseret glidecreme
  • For at undgå influenza-smitte skal man ikke holde sig for munden hvis man nyser

Det var hvad jeg lige kan komme på... er der noget jeg har glemt?


Ceterum censeo Facebook esse delendam.

"Vi" eller "de"?

Ingen kommentarer
Det har været en lidt hård dag - på et adrenalin/emotionelt/koffein plan. For det var idag jeg fortalte mine nærmeste kolleger om min beslutning. Hvilket de blev passende kede af.

Jeg ville egentligt have fortalt dem det så tidligt som muligt, men de rendte til alle sider, så først efter frokost kunne jeg komme af med det. Og indtil da sad jeg bare og drak kaffe og læste nyheder.

Og så var der lige et par andre kontorer jeg også syntes jeg måtte informere selv, så først ved 2-tiden var jeg af med det hele.

Det er jo så rart det er overstået, men lidt hårdt; både fordi det et sted er trist, og fordi det ikke er skide fedt at skulle fortælle om egne shortcomings, som det jo er - temporære eler ej - og som jeg har valgt at være åben omkring.

Det er også godt det er fortalt - for jeg kan mærke at jeg allerede er begyndt at bruge "de" på tidspunkter hvor jeg før muligvis ville sige "vi" - ganske vist andre afdelinger, men det viser at skillet allerede er sket i mit hovede.

Gik så hjem bagefter - det vil sige, jeg har lige ligget 1½ time i parken og fået lidt sol.

Ceterum censeo Facebook esse delendam.

Dengang jeg reddede et menneske

1 kommentar
Jeg er ikke helt sikker på hvorfor denne historie kommer nu - men det skyldes måske jeg har brug for lidt god karma; som jeg trods alt forbinder ved denne historie.

Det var midt i maj år 2000. Sen aften; jeg var gået ned ved søen for at tænke over dagen - jeg havde været til en meget positiv jobsamtale (som også endte med et herligt job ca 14 dage efter); jeg havde en øl eller to med, og jeg røg sikkert også en smøg eller to.

på et tidspunkt passerer den her bums, jeg har bemærket i området i dagene omkring forbi hvor jeg sidder - jeg sidder på den her beton-udbygning der er i starten af Skt Jørgens, sydlige del. Jeg venter til han er passeret med at pisse i søen - man har vel dannelse.

Så mens jeg sår der og lader mit vand, hører jeg fra længere nede af søen et kæmpeplask. Og jeg tænker, oh fuck! For kan jo godt genkalde bumsens slingrende - meget slingrende - gang. Og ved jo egentlig godt hvad der er sket.

Så jeg får hurtigt afsluttet hvad jeg er i færd med, og skynder mig afsted på stien langs søen. Og ser ham flyde rundt i sin store vinter overfrakke (det var eller en varm maj) - han har simpelthen taget turen over det ½-meter høje hegn, og er ramlet direkte ned i søen.

Han har et lidt betuttet udtryk, men ingen panik; det er han alt, alt for stiv til.

Han er allerede flydt ca 5-10 meter ud i søen, så jeg må jo bare hoppe efter. I nogle ret nye bukser jeg havde på til jobinterviewet; jeg når kun lige at få smidt min jakke. Jokker ud og får fat i hans frakke-båd, og får ham bugseret ind mod bredden.

Han stinker ganske meget, og mumler et eller andet på svensk jeg ikke forstår.

Jeg får ham ind til bredden, og langt nok op til han er i sikkerhed fra at drukne, men jeg kan ikke få ham helt op. Så vi står der nogle minutter, til et ungt par kommer forbi.

De ignorer os egentlig, hvilket overrasker mig, jeg tænkte de straks ville tilbyde hjælp. "Æh, kan I måske hjælpe lidt?", ender jeg med at spørge.

Og det vil de så - jeg kan mærke de er noget skeptiske, og forstår efterhånden de tror vi er to bumser havnet dér sammen. Men det går vist efterhånden op for dem at jeg ikke er helt så langt ude.

Jeg låner fyrens mobil, og får ringet 112 (får hvad helvede skal der ellers ske medmanden - gennemvåd, og fra sans og samling?), og får bestilt en ambulance. selvom det var et svært spørgsmål hvor jeg var - teknisk i København, men den eneste adagng var fra Frederiksberg? Tror nok jeg sagde Frederiksberg.

Og efter hvad der føltes som en uendelighed - vandet i søerne kan stadig godt være koldt i maj - kom der så en ambulance. Og det lykkedes os i fællesskab at få bugseret ham op af bredden, og over hegnet igen. Og smækket ham i ambulancen.

Og så stod jeg der... gik hjem, kom bukserne i en pose til udsmidning. Fik forklaret min daværende kone hvad der var sket næste dag - det var jeg nødt til i betragtning hvad der var sket med tøjet - men ellers har jeg af en eller anden grund aldrig fortalt historien til nogen.

Og svenskeren? Jo ham så jeg et par dage senere, hvor han igen prøvede at navigere den samme sti. Dennegang faldt han omkuld på selve stien. Jeg fik båret løftet ham op (tungt!) og bugseret hen på en bænk. Og fortalt ham at vi ikke kunne blive ved med at mødes på den måde. Han anede tydeligvis ikke hvad jeg talte om.

Men jeg så ham aldrig siden. Så måske noget sivede igennem. Men mere sandsynligt er det nok at han fandt et andet sted at gå død.

Men selvom jeg ikke rigtig anerkender det kinesiske motto med, atnår man redder nogen er man ansvarlig for deres liv; forstår jeg det lidt. Og selvom jeg jo ikke kan vide det, er jeg faktisk ret overbevist om at jeg reddede hans liv den nat - for var han sejlet bare lidt længere ud kunne han ikke have bundet. Og hans hjerne var ca ikke-eksisterende.

Ceterum censeo Facebook esse delendam.

onsdag den 26. august 2009

Udenlandske aktier

Ingen kommentarer

Idag var noget nyt for mig - jeg kom til at købe nogle amerikanske aktier. Nærmere bestemt i Electronic Arts. Egentlig ville jeg jo have købt i BioWare, fordi jeg er så fucking spændtpå den kommende Dragon Age: Origins.

Men da jeg undersøgte BioWare nærmere, fandt jeg ud af, at de var opkøbt af Electronic Arts for nogle år siden. Så det er en lidt mere spredt investering, end jeg egentlig ønskede, men hvad pokker.

Så må man også sige, at det er en aktie der er en del i bund, og lader til at have været det noget tid - ret mærkeligt egentligt, jeg ser den klart som undervurderet. Og med en en dollar der stadig er lav, er det vel noget af et bargain.

Det var så en større investering end jeg plejer (og nej, jeg har ikke de helt vanvittige midler, min einversteringer er ret små, men i firmaer jeg tror på og kan lide. Gnerelt. Og jeg har haft lidt Midas touch de 10 måneder jeg har leget med det), men det var ligesom nødvendigt for at det kunne betale sig; der er væsentligt større kurtage med videre på udenlandske aktier.

Pengene fik jeg så fra salg af nogle af de danske aktier jeg har samlet op over de sidste måneder - hvilket også er en første gang, ellers har jeg kun købt.

Wheeling & dealing, indeed!

Ceterum censeo Facebook esse delendam.

Mon egentligt ikke de kan hygge sig sammen?

Ingen kommentarer
Ceterum censeo Facebook esse delendam.

Medvind

Ingen kommentarer

På Lolland har de fået den fine idé, at lægge cykelstier ind i en tunnel, og via en kæmpe støvsuger sørge for at der altid er medvind i røret.

Ganske smart, og udover medvind vil det jo også gøre at man kan være sikker på at undgå regn. Jeg håber dog de tænker på, at udsigten jo også er noget af det gode ved at cykle, og sørger for at tunnelrøret bliver gennemsigtigt - i plast eller glas. Ellers er der nok ikke så mange der synes det er en god idé.

Men jeg håber da også de tænker på faren for terrorangreb! Tænk hvis man ved at sprede lidt gas i sådan et rør kan slå alle cyklister på Lolland ihjel med et slag. Eller det behøver jo ikke engang være terror; tænk hvis én kommer til at slå en ordentlig prut?

Ceterum censeo Facebook esse delendam.

tirsdag den 25. august 2009

Er det ok?

2 kommentarer

Hvis jeg græder, griner og skriger lidt i aften? For selvom det er... tænkt over og velovervejet?!... og ihvertfald, som jeg ser det, nødvendigt og uafvendeligt; er det ihvertfald ikke hvad jeg havde håbet for 1 år eller ½ siden.

Så det sutter på den måde, samtidig med at jeg er glad for en afklaring. Men i aften tror jeg jeg kommer til at koncentrere mig om sutte-faktoren.

Ceterum censeo Facebook esse delendam.

Kæk?

2 kommentarer
Det er jo et dejligt ord - kæk. Selvom det har ligget i mølposen, anbragt på glemmehylden i mange år.

Jeg bemærkede først, at The City Girl brugte det en del. Og troede bare hun var sprogligt fantasifuld og kyndig. Og det er hun også. Men nu spreder det sig. Om det er fra City Girl, eller om det har en anden rod ved jeg ikke - men inden for de sidste par måneder er det blvet tydeligt at mere og mere bliver kækt rundt om i verden. Det spreder sig faktisk hurtigere end svineinfluenza?!

Således kunne jeg også kalde min seneste større beslutning for meget kæk - bortset fra det ikke er tilfældet. Det er hverkengjort i kækhed eller kådhed, jeg er fucking underlig & afklaret omkring det.

Men jeg forudser, at vi inden for det næste år vil opleve utrolig mange kække politikere, skuespillere, journalister og direktører. Og om 1 års tid vil det være kække arbejdere.

Så kækheden længe leve!

Ceterum censeo Facebook esse delendam.

Jeg må jo være sindssyg

6 kommentarer
Hvem kan finde på at sige et job op i disse krisetider? Et velbetalt, ikke kriseramt job? Med gode, søde kolleger? (Hvoraf én endda er én jeg godt kunne blive varm på, hvis hun altså ikke var gift?) Med et rimeligt meningsfuldt indhold? Med perfekt beliggenhed? Med det bedste fra det private og det offentlige blandet sammen? Et job som på alle mulige måder faktisk var mit ønskejob?

Well... det kan jeg åbenbart. Jeg har sagt det op i dag, gældende fra om et par måneder... uden egentligt at ane hvad jeg så skal lave.

Vanvid!

Den lidt længere historie er tildels min depression fra i foråret, som jeg fik et mindre tilbagefald a i sidste uge. Og de erkendelser jeg nåede til der.

Sandheden er nemlig, at hvor jobbet måske på mange måder var perfekt for mig, var jeg det ikke for jobbet - i øjeblikket. Og det er medvirkende til at køre mig ned. Og jeg har sgu en ret høj moral et sted, så selvom jeg godt kunne blive ved at køre på frihjul længe endnu, er det ikke noget min psyke eller samvittighed holder til.

For jeg - som jeg altid har regnet som en af de bedste programmører i Danmark, og med en helvedes masse erfaring - kan ikke finde lysten til at sætte 2 linier kode sammen. I øjeblikket. Og det er vidst ikke ukendt i min branche, og jeg har mærket det før, men har altid fået lysten tilbage - ihvertfald i perioder som langt opvejede den del hvor jeg ikke lavede noget.

Ikke sådan dennegang. Fuck, jeg kan let fake det, og gå og lade som om jeg laver en hel masse, og i virkeligheden ville ikke mange ane om det var svære opgaver, eller der var andre problemer. Men problemet er mig.

Så nu har jeg taget konsekvensen. Jeg er så i a-kasse nu, en luksus jeg ikke har prøvet før, hvilket jo vil betyde at jeg ikke behøver gå fra hus & hjem.

Men jeg er nødt til at genoverveje mig selv: kan jeg finde gnisten & lysten til at kode igen? Eller skal jeg gå efter en mere overordnet / designmæssig stilling, som er den vej mange går? Eller måske koncentrere mig mere om databaser? Eller måske prøve at satse på det mine lyster i virkeligheden går mere på i øjeblikket: skrivningen og dansen - den anden hjernehalvdel?

Svaret flagrer i vinden. Og jeg tror nok at dette er en beslutning jeg på et tidspunkt kommer til at fortryde. Men det var, da det først gik op for mig, ikke en beslutning, men en nødvendighed. Det var virkelig kun et spørgsmål om tid - og så hellere få en afklaring hurtigst muligt, og en venskabelig ordning med jobbet, så ingen føler den anden part er blevet udnyttet.

Og det sidste føler jeg ihvertfald jeg har opnået. Men lidt nervøs & spændt på hvad fremtiden vil bringe, og hvad jeg vil finde på, må jeg klart tilstå jeg er.

Ceterum censeo Facebook esse delendam.

mandag den 24. august 2009

Da jeg gav min farmor en dildo

4 kommentarer
Min farmor var hjertens god og jeg holdt meget af hende. Hun var meget pædagogisk - det var så også hendes metier - men nogen gange blev hun altså for pædagogisk. Ligesom hun også indimellem havde en markant manglende situationsfornemmelse, og foretog det ene faux-pas efter det andet. Hvilket en del skænderier mellem hende og især min onkel vidnede om.

Jeg fik det så at føle engang, naturligvis i den bedste mening. Jeg fik i fødselsdagsgave en bog om kærlighed og seksualitet af hende. Sådan en beregnet på 12-13-14 årige, om følelser og en åbenhjertig tilgang til sex, og diskussion af stillinger, afvigelser, homosex med videre. Sikkert en ganske udmærket bog.

Problemet var, jeg ikke blev 12-13-14 år, men 24 år. Og selvom der bestemt stadig var mange ting jeg gerne ville udforske, mente jeg nok jeg havde en ret god fornemmelse af hvad der var hvad. Og syntes ærlig talt det var en ret malplaceret og lettere ydmygende gave at få, et eller andet sted. Så den faldt ikke i god jord.

(Og jeg har længe efter spekuleret over, hvad helvede hun tænkte på. Jeg har så fået en mistanke om, at hun ligesom så mange andre har troet jeg måske var bøsse, og hendes formål var at give mig noget, der skulle sige at det var fint nok, så jeg kunne komme ud af skabet. Ved det ikke; men det havde næppe hjulpet på mit humør hvis jeg var nået til konklusionen dengang.)

Anyway, jeg diskuterede gaven med min sambo - hun morede sig selvfølgeligt kosteligt over den - og vi diskuterede hvad jeg skulle gøre tilgengæld. Og (jeg har fødselsdag kort inden jul) vi blev enige om, at jeg måtte vise hende, at jeg havde nogenlunde styr på det der med sex, og i øvrigt fuldt ud anerkendte at også ældre mennesker kunne have et sexliv. Og at jeg selvfølgelig skulle forære hende en dildo i julegave.

Jeg tror nok min sambo troede det var den sædvandlige vrøvlesnak, hun blev ihvertfald noget overrasket da jeg den 22. december kom hjem og stolt fremviste den dildo m/ vibrator jeg havde indkøbt på Istedgade på vej hjem efter arbejde. Dildoer var ikke helt så meget hverdames eje som idag (ihvertfald ikke offentligt kendt), så det var også lidt mere grænseoverskridende end det ville være idag.

Men nej, jeg pakkede den pænt ind - så pænt jeg nu kan finde ud af at pakke gaver ind - og afleverede den på Lillejuleaften, hvor vi havde tradition for at mødes hos hende (min farmor), og de der turde kunne drikke hendes meget dovne hjemmebryggede øl, og der var udveksling (men ikke åbning) af gaver for de grene der ikke skulle være sammen.

Hun skulle være hos min onkel, hvor jeg altså ikke var med, så jeg har ikke set hendes udtryk da hun åbnede den, i familiens påsyn. Men jeg ved jeg fik den tilbage fra min far nogle dage senere, med beskeden "at den ønskede hun ihvertfald hverken at eje eller have".

Så på den måde endte jeg op med at have en dildo - og den er da også endt op med at blive brugt en gang eller to i godt selskab. Men jeg har ikke kunnet lade være med at fortælle historien når det er sket - og jeg er ikke helt sikker på pigerne var overbevist om min mentale sundhed.

Nuvel - det er der så mange der ikke er.


Ceterum censeo Facebook esse delendam.

Tankevækkende graffiti

Ingen kommentarer

På H.C. Ørstedsvej er en - diskret - grafitti, som efterhånden har været der længe. Og som jeg ofte spekulerer over formålet med: Alle muppets er venstrehåndede, står der.

Og jeg skal gerne indrømme det er ny viden for mig, det er ihvertfald ikke noget jeg har lagt mærke til. Men der er sikkert en meget god forklaring, noget med dukkeførerens stilling eller lignende.

Men hvor kommer behovet for at oplyse resten af verden om lige netop den information fra? Eller er det en form for kode - ligesom i de gamle BBC udsendelser under 2. verdenskrig, hvor der var hilsner til Bodil, Aage og Klaus, hvorefter der blev samlet våben op smidt med faldskærm, eller sprunget jernbaner i luften.

Eller er det en person, som er forudseende og smart nok til at vide, at han/hun kan få andre mennesker som mig til at sidde og undre sig over hvad meningen er - og meningen ikke er andet end vi skal undres.

Og kan man indstille en anonym graffitiskribent til livslang ydelse på Finansloven?

Ceterum censeo Facebook esse delendam.

Ret god timing, egentlig

Ingen kommentarer
Det er en ting jeg egentlig ikke før har tænkt over, før jeg lige berørte det igår. Der er mange andre ting man kan klandre regeringen for, og som de også bliver, i deres økonomiske politik omkring finansloven; ikke mindst brugen af skattelettelser til de rigeste, på et tidspunkt hvor offentlige investeringer ville virke meget bedre.

Men fuldstændig absurd, i den givne situation, er da at indføre loft på fradragsret på ratepension næste år. På et tidspunkt hvor lysten til opsparing og mådehold er størst (de psykologiske effekter af finanskrisen), men hvor samfundet som helhed økonomisk set ville have størst glæde af forbrug - og man derfor også frigiver SP-penge etc...

Der siger man til de rigeste i Danmark: fra næste år kan i ikke længere bare smække jeres penge ind på ratepensioner, og få fradrag for det; så hvis I skal få så stort fradrag som muligt, må I hellere hælde så meget som muligt ind i år.

Med andre ord, for de rigeste (det er dem der kan finde på at stikke mere end 100.000 ind på en ratepension i løbet af et år) er privat forbrug decideret dumt i år, men bør udsætes til næste år.

Hvorfor ikke indføre det loft i år? Eller for den sags skyld, udsætte indførelsen, så der ikke var det ekstra incitament til at få så meget som muligt med i år?

Det virker som rigtig dårlig timing, og det undrer mig egentlig at der ikke er blevet boret lidt mere i det. Og det kunne være interessant hvis nogle statistikere til næste år, kan påvise hvor stor ekstra opsparing der har været på ratepensioner i år. Jeg ville ikke blive overrasket hvis det matcher SP-udbetalingerne.

Ceterum censeo Facebook esse delendam.

At transmutere en nisse

2 kommentarer

Hvis man sætter strøm til en havenisse er resultatet en halvnisse, for havenisser er jo halvenisser uden l.

Men hvis man fjerne strømmen igen, bliver den til en havnisse, for det er en halvnisse uden l.

Forunderligt.

(starten på dette - og et fint billede - findes hos M)

Ceterum censeo Facebook esse delendam.

Er det ikke en overdrivelse?

Ingen kommentarer
Nu siger man, at halvdelen af de mange penge der er spyttet i renoveringspuljerne er spildt, fordi de ikke har ført til øget forbrug i byggesektoren - pengene ville være blevet brugt alligevel også uden støttekroner.

Men man kan vel ikke sige pengene så er spildt. De folk som har fået pengene, hører jo i forvejen til den rigeste del af befolkningen. Så det er jo oplagt hvad de vil bruge deres ekstra støttekroner til: nemlig proppe dem ind på en ratepension, hvor de stadig i år kan få få fuldt fradrag.

At kalde det spild, kræver da en meget enøjet synsvinkel - de gode borgere får både støttekroner og skattefradrag! Hvad spild er der i det?

Ceterum censeo Facebook esse delendam.

søndag den 23. august 2009

Hjælp til Sisyfos

2 kommentarer

Tid: igår aftes

Sted: Hos min mor

Aktørerne: Mig, min ældste, min yngste

De to drenge leger med træklodser, jeg sidder og er ved at spise mig færdigt igennem middagen.

Æv altså, hvorfor vælter du klodserne, når du selv siger jeg skal bygge tårnet?!

Du skal bygge tårnet igen!

Jamen det har jeg jo lige gjort, og du væltede det!

Har du nogen sinde hørt om Sisyfos?

Næ, hvem var det?

Det er en person fra et af de gamle græske sagn. Af en eller anden grund - jeg kan ikke huske hvorfor - var Guderne blevet vred på ham. Som straf blev han sat til at rulle en kæmpesten op ad en bakke, men hver gang han næsten var nået til toppen rullede stenen ned igen. Og så måtte han gå op med den igen, til evig tid!

Hvorfor rullede stenen ned?

Det ved jeg ikke helt; men der var vel ikke helt lige på toppen, så den kom altid til at rulle ned.

Hvorfor kommer han så ikke bare lim på?

??

Altså han kan jo komme lim på stenen og så stå og holde den indtil den sidder fast.

...Det er faktisk meget god idé!

Ha-ha! De havde ikke lim dengang!

En eller anden form for klister havde de nu nok...

Vi har lim nede i min børnehave.

Ja...?

Hvis han tager bussen kan han bare sige han skal hjem til min børnehave, så kan han låne limen der, og tage hen og lime stenen, og når den så sidder fast kan han komme tilbage med limen.

Det tror jeg aldrig han har tænkt på....!

Og således kan oldtidens helte få hjælp fra en nutidig 4-årig... jeg synes da det er en sød histore!

Ceterum censeo Facebook esse delendam.