Leoparddrengens
Public Key

lørdag den 17. oktober 2009

Jeg vil scores!

Ingen kommentarer
For mange hundrede år siden fødtes i en mindre landsby i Norge - et sted nord for Bergen - en pige ved navn Laurine Pettersdatter.

Hendes barndom var sådan set ganske normal, men da hun kom i puberteten blev hun ganske forandret af sine hormoner. Idag ville hun have fået den psykiatriske diagnose at hun var nymfoman, men dengang troede de hun var besat af en dæmon eller Djævlen selv.

Kort sagt rendte hun rundt efter byens ældre drenge og unge mænd - og såmænd også de ældre mænd - og råbte evindeligt: Jeg vil scores! Jeg vil scores!

Og det blev hun selvfølgelig også, men den slags skaber jo ufred i en lille fiskerby, hvor konerne i forvejen ikke har mændene hjemme i for lang tid - og ikke kan være sikre på at de kommer hjem igen, når de sejler ud.

Så der blev holdt råd blandt landsbyens ældste om hvad man skulle gøre ved hende, og der blev enighed om at man måtte sende hende ud af byen. Man vidste blot ikke helt hvordan.

Men som skæbnen ville det, lagde et stort skib til et par dage efter, som skulle købe glemte forsyninger. Og landsbyboerne spurgte om de da ikke kunne tage Laurine med dem. Laurine sagde blot til sømændene, at hun ville scores!, og det lod de sig ikke sige to gange. Så hun blev bragt ombord.

Hun erfarede, at skibet var på vej til øen Grønland, en præst, Hans Egede, havde fået den mærkelige idé at søge efter nogle sagnomspundne Nordboere, som skulle have lavet en koloni deroppe for mange hundrede år siden.

Og Laurine hyggede sig på skibet - Jeg vil scores! gik hun rundt og sagde, og hun blev scoret! Hun blev af skibets besætning taget enkeltvis og parvis, og en nat af alle der var på vagt efter tur, og hun blev taget på alle tænkelige og et par utænkelige måder.

Men alligevel fik hun ikke nok: Jeg vil scores!, var hendes evindelige omkvæd, når hun så en mand, og det gjorde hun jo hele tiden. Så sømændene var efterhånden ved at have fået nok af det gode - og præsten syntes det var noget underligt noget.

Skibet nåede Grønlands hidtil ukendte kyster, og sejlede sydpå på udkig efter liv. Det fandt de så, i form af en lille inuit-bygd. De sejlede ind, og prøvede at forhøre sig hos inuitterne, om de havde set noget til Nordboerne, men ingen forstod hinanden (og havde de forstået noget, ville inuitterne ikke have kunnet fortælle noget).

Men Laurine gjorde sig til, og sagde Jeg vil scores!, og det var altså trods alt noget de inuitiske mænd forstod; så skibet stod afsted uden hende, besætningen var lykkelige over at få fred, de kunne ikke mere. Senere grundlagde de så Godthåb, men det er en helt anden historie.

Laurine gik på skift i bygden, hvor hun hjalp til at varme iglooernes beboere op, og var ganske populær.

Og når der kom fremmede forbi bygden, var hun den første til at komme dem i møde, med et Jeg vil scores! Hvilket hun da som regel blev, ikke blot én men flere gange.

Dette blev bygden kendt for videnom, så meget at man efter hånden begyndte at kalde den Jeg-vil-scores-by.

Men tiden gik jo, og naturen er hård og voldsom i Grønland. Så Laurine døde, og det gjorde bygdens resterende befolkning også - man ved ikke præcist hvorfor, men måske på grund af nogle af de sygdomme de nytilkommende hvide mennesker bragte med sig.

Cirka hundrede år senere blev en ny by grundlagt - ikke på præcist samme sted, men i nærheden. Denne by tog navn efter farvandet den ligger op ad; dette farvand havde igen fået sit navn fra den bygd der tidligere lå der, hvor Laurine boede. Og navnet var gennem generationerne blevet forvansket.

Og byen: det er den by vi i dag kender som Scoresbysund.

Ceterum censeo Facebook esse delendam.

Leopardlommetørklæder

Ingen kommentarer


Så modtog jeg i øvrigt 6 leopard-lommetørklæder i bomuld i dag, de er ganske nice.

Hvordan har jeg overhovedet kunne leve uden? Well, ok, nok fordi jeg aldrig rigtigt har begået mig i de der lommetørklæder. Men nu kan der da være stil over det - også selvom de betegnes som Ladies' Handkerchiefs. Fordomme!

Ceterum censeo Facebook esse delendam.

Jeg ved ikke

Ingen kommentarer
Hvis det var sket i Danmark ville jeg som en selvfølge gå ud fra brevet var skrevet i Forsvarskommandoen. Men Italien er jo ikke et korrupt land, så det er nok ikke sådan det hænger sammen der?

Ceterum censeo Facebook esse delendam.

Små-familiebiks

Ingen kommentarer
Var til min mors fødselsdag i eftermiddag, med ungerne, og min bror kom med kone og barn.

Det vil sige, han kom først med sin dreng, min nevø. Som netop er fyldt et år. Og jeg har det altså lidt underligt med det - burde måske ikke skrive det her, men hvad pokker, hvad har man en blog til.

For det første: da først min nevø var anbragt i høj stol ved siden af mig, satte han sig så på sin sædvanlige plads ved bordet. Modsat sin søn. Og tænkte åbenbart at det med fodring/underholdning af sønnen gik af sig selv, eller det kunne jeg sørge for. Eller mere sandsynligt, tænkte slet ikke.

Og da min mor så spurgte hvad han (nevøen) eventuelt ville have at drikke, mælk for eksempel, siger brormanden så: "nej, jeg har noget saft med han kan få". Og altså, jeg er ikke den store helsefreak, men jeg synes ikke det er en skidegod idé at vænne børn til at drikke sukkervand i den alder. (Og altså, det er ikke fordi der er allergier inde over.)

I det hele taget må jeg sige, at jeg var lidt trist over at se min brors pædagogiske evner, og måske især hans lyst til pædagogiske evner. Jeg er måske selv tippet lidt over i den anden grøft, og påtog mig nok for meget med børnene.

Og det var tydeligt da min svigerinde (eller er det svigersøster? kan aldrig huske hvad der er hvad) kom, at drengen begyndte at pludre og blev meget mere livlig.

Jeg håber at det kan blive bedre snart, men jeg tvivler desværre lidt. Dog bliver det vel bedre når nevøen bliver ældre.

(Det hører så lidt med til min brors forsvar, at hans kone kommer fra en kultur hvor det bestemt ikke er normalt at manden deltager ret meget. Men han har altså heller ikke kæmpet meget for at komme til det.)

Ellers udmærket eftermiddag med udmærket pålæg med videre.

Ceterum censeo Facebook esse delendam.

fredag den 16. oktober 2009

At kigge på kort

Ingen kommentarer
Jeg kommer til at tænke på én af de opgaver jeg plejede at få hos min far da jeg var barn: han skrev en liste bredde/længdegrader + minutter op, og så skulle jeg ved at kigge i hans atals finde ud af hvikle byer der lå der.

Opgaver jeg hyggede mig gevaldigt med, fordi de appelerede til min forkærlighed for tal og systemer. Og samtidig meget lærerige på et andet plan, for der er ingen tvivl om at mit rimeligt ok billede af verden, og hvad der ligger hvor er blevet grundlagt på det tidspunkt.

Så det er vist noget jeg må tage mig sammen til at give videre til min ældste - det burde også være noget for ham; og det skader altså ikke at have lidt billede af hvad der ligger hvor, når man ser nyheder, så man ikke ender op som Sarah Palin. Eller gætter på Dhubai er hovedstad i Sydafrika, som en fra fodboldlandsholdet gjorde den andendag - det var nu også et trickspørgsmål, da Sydafrika har 3 officielle hovedstæder (hvilket jeg er sikker på de ikke vidste i sportsredaktionen, de gav da heller aldrig selv svaret.)

Jeg kom til at tænke på det, fordi jeg af en eller anden grund havde en stor forkærlighed for navnene på de store Sydamerikanske byer, især Buenos Aires og Rio de Janeiro fascinerede mig. Og nu så jeg så en søgning der havde bragt googlere til mig - Rio de Janerio fisting - og så kom jeg til at tænke på opgaverne.

Mange veje kan føre til Rom (41° 54 N, 12° 30 Ø).

Ceterum censeo Facebook esse delendam.

Quiz 32: Hvilken forklaring

Ingen kommentarer
Hvad er grunden til at man kan finde uld på spidsen af ikke-omskårne mænds penis?

Svar findes her.

Ceterum censeo Facebook esse delendam.

torsdag den 15. oktober 2009

Det rykker nærmere

Ingen kommentarer
Der er nu under en måned til Dragon Age: Origins udkommer, og jeg glæder mig som et lille barn.

Igår fik jeg så en mail om, at der er udgivet en character generator, så man kan hygge sig med at lave sin character på forhånd.

Den downloadede jeg selvfølgelig med det vuns, og har da allerede lavet en character, en kvindelig elf mage. Om det bliver den jeg ender med at spille er jeg ikke sikker på, jeg veksler lidt mellem rogue eller mage.

Selve generatoren er meget som den slags nu er - valg af køn, race, klasse (og her er egentlig ret få muligheder), tildeling af abilities og specielle skills.

Der hvor den virkelig rykker er i designet af udseendet, hvor man kan specificiere sin characters ansigts udseende i mindste detalje - bestemme tatovering, hvor tæt eller fjernt øjnene skal sidde, næsens form og størrelse, over- eller underbid og 1000 ting mere. Det virker nærmest som et tredimensionelt program fra politiet til at lave fantom-portrætter; bortset fra det altså dækker lidt flere racer.

Jeg var ihvertfald imponeret - også selvom det måske ikke er det jeg synes er allervigtigst ved et spil.

Eneste problem - den ældste har fået øje på det, og synes vist det er lidt nederen, at jeg ikke er sikker på jeg vil lade ham spille på grund af sex & vold. Men det må tiden jo vise.Nice?

Ceterum censeo Facebook esse delendam.

Dansk Folkepartis forskningsordfører

2 kommentarer
Altså DFs forskningsordfører udtaler, det er Jesper *host* Langballe... men altså Jesper forsknings... *argh* fører, Langballe udtaler... *host*... *fnis* Jesper Langballe... forskn...n..n..g hahahaha ..n...g..g
.
.
sordfører
hahahahhahahahhahhahhahaahahahahhahahahahhaahaha
- altså DFs forskningsordfø *fnis fnis*

Jeg beklager, jeg kan ikke!

Ceterum censeo Facebook esse delendam.

onsdag den 14. oktober 2009

Tryghedsskabende?!

Ingen kommentarer
Peter Skaarup, DF, er nu ude med forslag om, at der skal deles hænges løbesedler op og deles ud i områder hvor dømte pædofile, efter udstået straf, flytter ind.

Han mener det vil være tryghedsskabende.

Og hvem ved, den skal de sgu nok få kørt hjem, det er finanslovstid. Og der er ministre i modvind.

Så om et par år, viser det sig at folk i disse advarede kvarterer er blevet frygteligt utrygge, for alle går og mistænker hinanden. Og især de nytilflyttede. Så må man jo hellere få offentliggjort, hvem der advares imod. Det vil også for alvor være tryghedsskabende.

Og så kan man samtidig få plantet nogle flere træer i parcelhuskvartererne. Gode solide træer.

Lovforslaget er sponsoreret af Randers Reb.

Ceterum censeo Facebook esse delendam.

Fair and balanced

Ingen kommentarer
Jeg synes det er storartet at Obama nu officielt ikke gider have noget med Fox News at gøre.

Lad dem rode rundt i deres egen propaganda, lad være med at behandle dem som et alvorligt medium.

Og lad gerne det samme gælde for resten af småfascisten Rupert Murdoch's medier!

Manden som et eller andet sted har et af de allerstørste ansvar for Irak-krigen.

(Jeg finder det i øvrigt ganske ironisk, at kunsternes tilsyneladende favorit-netværk er MySpace - også en del af Murdoch-imperiet. Og i øvrigt grimt og dårligt, jeg ved ikke hvorfor det nogensinde er blevet udbredt.)

Ceterum censeo Facebook esse delendam.

Mosebøllebærvin

Ingen kommentarer
I sidste måned havde jeg et indlæg om tanker om blåbærvin. Jeg kan nu se, at det var helt forkert - det skulle retteligt have handlet om vin af mosebøllebær.

For det er åbenbart de bær jeg har guflet i mig hele sensommeren, de har nemlig været hvide indeni.

Og jeg må også tilstå det har undret mig lidt: for det første at der var så mangle "blåbær" i år, for det andet at de var så billige, for det tredie at de var hvide indeni (sådan huskede jeg det heller ikke - og det var en af grundende jeg kom til at tænke på vin, fordi bærrene mindede så meget om druer), for det fjerde at jeg de var så tilgængelige i smagen - for jeg husker det som om jeg har et mere anstrengt forhold sur/sødme balancen i blåbær.

Så ikke et ondt ord om mosebøllebær! Jeg har nemlig ikke spist dem fordi jeg troede de eller blåbær var specielt sunde, men fordi jeg godt har kunnet li' dem.

Men jeg må da indrømme, at jeg synes det er lidt underligt, at butikkerne sælger dem som blåbær, når det nu faktisk ikke er blåbær, men mosebøllebær. Hvorfor ikke lade os glædes over mosebøllebærrene, og lære dem at kende?

Og hvordan hvis mankøber frosne blåbær, for at blande i smoothien? Er det så også mosebøllebær, eller er det rent faktisk blåbær?

Kan man overhovedet købe blåbær nogen steder? For nu kunne jeg da godt tænke mig at lave en direkte smagssammenligning mellem friske mosebøllebær og friske blåbær. Men det må vel så blive til næste år - eventuelt må man vel tage en tur til en hede, og selv samle nogle bær.

Der dufter også så dejligt.

Ceterum censeo Facebook esse delendam.

tirsdag den 13. oktober 2009

10 Things I Love About Me

1 kommentar
Jeg har modtaget en award! En You Awesome Girl Award! Det er jeg meget stolt af - mange take til awesome M, som sendte den videre til mig.

Man kunne jo måske tro, at jeg ville blive underlig over at modtage sådan en pigeting, men slet ikke; jeg hviler trygt i min viden om hvem jeg er, og jeg er vant til pigeting. Og så har vores alle sammens macho-Morfar jo også fået den, så jeg ser ingen ko på isen.

Man skal jo fortælle 10 ting om sig selv, jeg har i modsætning til fleste valgt at anlægge en positiv synsvinkel på mig selv, og holde mig fra for meget humor og ironi. Det kan hurtigt virke trættende i sådan en sammenhæng, finder jeg. Lidt trist at andre modtagere af prisen ikke har forstået det.

Eller kort sagt - hvis man ikke kan tage sig selv seriøst, hvorfor skulle andre så?

Here goes:

 1. Til min samling af leopard-beklædningsgenstande kan jeg snart tilføje leopard-lommetørklæder. For ærlig talt, hvis man har et leopard-jakkesæt, som jeg gerne skulle have indenfor et par dage, må man da også have lommetørklæder der matcher i jakkelommen!
 2. Jeg elsker at gå, og jeg hader biler. Fra mine yngste teenageår har jeg elsket at gå i Københavns gader om natten, og føle rytmen i byen og mine tanker falde på plads - heldigvis var der ingen fodlænker dengang.

  Tilgengæld har jeg aldrig prøvet at køre bil, har ikke kørekort, og ønsker heller ikke at få det.

  Det største problem ved ikke at have kørekort er, at folk tror det er blevet bortdømt.
 3. Jeg har fået at vide, når jeg møder nogen IRL som har været inde og læse min blog, at jeg kommer med lidt for intime detaljer. Jeg har svært ved at se problemet - og for mig er det nærmest en af hovedgrundende til at have en blog, i det jeg bruger den til at bekæmpe min naturlige indadvendthed.
 4. Jeg er ikke omskåret - på trods af delvis jødiske rødder. Alligevel kan man måske tro jeg er det, hvis man ser mig nøgen. Det skyldes at jeg siden engang i den tidlige pubertet, har haft min forhud tilbage. Og faktisk kan det slet ikke dække hele mit pikhovede selv hvis jeg prøver.

  Jeg kan huske jeg havde problemer med at få forhuden tilbage, men prøvede virkelig meget, og så var der et *dang* og en stikkende smerte, og en fornemmelse af at en elastik var gået i stykker. Så jeg har vel haft en forhudsforsnævring - eller retter en pikhovedeforstørring, for det er nok snarest det der er stort.

  Især under bestemte omstændigheder.
 5. Jeg er utrolig beskeden. Jeg er selvfølgelig godt klar over - for jeg er også ret klarsynet - at en del som læser min blog kan få det indtryk at jeg er meget forfængelig, selvfed og pralende. Det kan jeg også godt forstå - sådan kan det sikkert opfattes - men jeg kan forsikre, at jeg er mindre forfængelig, selvfed og pralende end enhversomhelst anden ville være, hvis de var mig.
 6. Jeg holder meget af humor og leg med ord. Og jeg forstår og sætter pris på de fleste vittigheder; men der er nogen, jeg ikke forstår - for eksempel fatter jeg ikke Brian Mikkelsen.
 7. At danse er en del af mit liv jeg ikke helt ved hvor kommer fra, men som jeg ikke kan leve uden - og ofte bruger som en form for terapi.
 8. Mange, mange mennesker går ud fra jeg er bøsse, men jeg er ganske, ganske straight. Min mere-eller-mindre-første-gang sagde det sådan, at jeg fik hende til at tænke på David Bowie. Det havde jeg ikke noget imod.
 9. De fleste som følger min blog er kvinder. Det har jeg det absolut fint med, for jeg elsker kvinder, og det er på mange måder dem jeg skriver til (udover til mig selv).

  Og jeg kan huske, da jeg begyndte at læse andre danske blogs omkring nytår, at jeg læste en kvinde der skrev at der var for få sexede mande-blogs. Jeg bestemte mig for, at det helst ikke skulle gælde min. For jeg synes jo dybest set jeg er ret sexet.
 10. Jeg har to gennemgående lægelige problemer: tendens til depression, og diverse hudlidelser. Begge dele er dog nogle jeg har lært i hvertfald at acceptere, og på sin vis også elske som en del af mig. Hvilket i øvrigt gør dem lettere at arbejde med.
Og så skal prisen jo gives videre. Jeg har før set at den er givet videre til flere, så det vil jeg også tillade mig. Især fordi den meget vel kan ende blindt det ene sted.

Min første modtager er nemlig Belle Blues, som er gået under jorden får nogle måneder siden. Vistnok noget med at hun læser bøger i omegnene af Murmansk... eller noget. Men jeg savner hende, og håber at jeg på denne måde kan få hende til at give lyd fra sig, og måske komme med en update på hvad hun laver. For Belle... you are one awesome girl!

Min anden modtager vælger jeg lidt for ikke at ryge helt tilbage på pige-siden - for ganske vist er det En Dukkes Fortælling, men Erna Lola arbejder hårdt & bevidst på at blive en gammel mand. Også en awesome girl!

Tilbage er så blot at bukke & takke for prisen endu en gang, og jeg trækker mig ydmygst og småfjærtende tilbage.

Ceterum censeo Facebook esse delendam.

Jeg vil ha' to sider!

Ingen kommentarer
Ser lige indslag i TV Avisen om de kommende elektroniske bøger. Og der er meget fint altsammen, men de består kun af én skærm.

Og det synes jeg altså er et problem - for noget af det jeg godt kan lide ved en bog, er at der er højre- og venstre-sider. Så når man ligger i sengen og læser får man naturlig trangt til at vende sig fra side til side, alt efter tyngden af bogen og belysningen. Hvilket jo giver en dejlig variation, for ikke at tale om motion.

Men hvad får man med en Kindle/Sony? Monotoni og Diabetes II.

Så jeg håber altså meget de finder ud af at smække en skærm mere i!

Iøvrigt - jeg synes også det er et problem, når man skal genfinde noget i en bog, for jeg kan næsten altid huske om jeg læste noget på en højre- eller venstreside, og ved dermed hvordan jeg skal bladre og hvor jeg skal kigge. Og jeg ved selvfølgelig godt der vil være andre søge/bladre faciliteter i sådan en bog, men alligevel...

Ceterum censeo Facebook esse delendam.

Et forsvar for MyC4

Ingen kommentarer
Der er en lidt negativt ladet artikel på dr.dk om MyC4 idag. Den er faktuelt god nok på de store linier, så der er sådan set ikke noget at komme efter.

Men jeg synes den mangler lidt modspil. Blandt andet fordi, det er rigtigt at mange mennsesker har tabt (begrænsede) beløb - og ihvertfald sikkert ikke tjent hvad de havde håbet.

Men det er altså ikke sådan, at alle investorer nødvendigvis har tabt på projektet - jeg har faktisk et ok overskud. Nok ikke stort nok i forhold til risikoen, men mere end jeg ville have fået på en bankkonto.

Jeg har så været heldig, så man skal ikke bruge mig som udtryk for det generelle billede - men det hører altså ihvertfald med til det samlede, totale billede.

Jeg synes man skal se sådan på det, at det er et meget nyt koncept MyC4 har kastet sig ud i - og de har bestemt haft startvanskeligheder på en del punkter. Først og fremmest på informationssiden, men den er blevet meget, meget bedre det sidste halve år.

Og så har både MyC4 og deres samarbejdspartnere været for ambitiøse, og er røget i nogle huller undervejs.

Men det er ikke kun MyC4 der har skullet lære; og der synes jeg også man skal rette skytset lidt mod investorerne. Det har ikke været nogen hemmelighed, at der var en pæn risiko ve investering på platformen - tilgengæld fik man så en investering, man nok kunne have det bedre med, end så mange investeringer.

Men hvis man investerer i noget risikofyldt, må man altså også selv prøve at sætte sig noget ind i hvad der foregår. Og der synes jeg der er utrolig mange investorer, der ender op med at pibe, efter at have investeret og ikke forstået en brik af principperne og problemerne - og ikke have prøvet at sætte sig ind i dem.

Hvis de har deltaget i debatten, har det været for at skælde ud på andre over at tage for høj rente - for sidenhen at klage over man ikke tjener penge.

Så kort sagt: MyC4 (og samarbejdspartnere i Afrika) har et ansvar for at oplyse, men investorer har altså også et ansvar for at sætte sig ind i den information, og holde sig opdateret.

Nå - hvor jeg virkelig har en anke omkring artiklen, er i forhold til RUC-professor Lars Hulgårds udtalelser. Han siger, at MyC4 risikerer at sætte sig mellem to stole, fordi MYC4 har det problem, at folk investerer med to motiver. De vil gøre noget godt og selv tjene penge. I sidste ende bliver de skuffet på begge punkter.

Det kan han jo godt mene, men det er efter min mening det der er det herlige i MyC4s koncept. Og det skal jo ikke nødvendigvis ses som om den enkelte investor sætter sig på begge stole. Der er ingen tvivl om, at det vil veksle meget mellem andelen af sociale- og afkast-orienterede investorer.

I øjeblikket er der, på grund af manglende udbud af nye lån (fordi der skal styr på de gamle), klart en overvægt af de sociale. Og jeg vil råde dem, som har lyst til også at have mulighed for et afkast, at se tiden an - for så er det ikke tiden at begynde lige nu.

Som tingene ser ud lige nu har jeg selv stort set stoppet at sætte flere penge ind, jeg geninvesterer kun tilbagebetalinger.

Men mit råd ville også være at være tålmodig, jeg tror der begynder at ske noget mere inden for ihvertfald et halvt år.

Ceterum censeo Facebook esse delendam.

Paradigmeskift

Ingen kommentarer
Jeg fik lidt an aha-oplevelse, eller nok snarere en jamen-dog-olpevelse, eller måske var det ih-da. Ihvertfald sad jeg i metroen og læste deres MetroNyt, hvor der var en artikel om trafikomlægninger på grund af at arbejdet går i gang med CityRingen.

I denne optræder denne sætning: hvor der omlægges forsyningsledninger som el, gas, vand, internet og kloak. Og det slog mig: ikke et ord om telefonledninger - det hedder nu internet.

Og det er vel sandt - langt den meste båndbredde bruges vel idag på Internet, mens telefonien er stadigt faldende.

Men jeg kan ikke lade være at tænke på at det er lidt at et skifte, at man faktisk slet ikke taler om telefonledninger mere.

Ceterum censeo Facebook esse delendam.

Med venlig hilsen Posten

2 kommentarer
I min andelsboligforening har vi fået sat postkasser op nede i opgangen, for det har posten på Frederiksberg dekreteret at man skal have senest fra nytår.

Vi har fået sat dem op før tid, fordi vi blev advaret om, at man kunne risikere at det ikke var muligt at nå at få dem op, hvis man ventede for længe.

Men da en del beboere åbenbart ikke har ønsket den nedsatte service, at skulle hente sin post & reklamer selv, før nødvendigt, har vi fået sat en A4 seddel på, hvor står TAGES FØRST I BRUG 1/1 2010.

Det er der åbenbart nogle der ikke bryder sig om. Jeg ved jo ikke hvem, men jeg gætter umiddelbart det er postbude, eller måske mere sandsynligt vikarer.

En har med kuglepen påført:
Tusind Tak :(

Nedenunder har en anden, mere bramfrit men ligeledes med kuglepen tilføjet:
JA TAK FOR LORT

Og, nej, der er ingen morale eller pointe i dette indlæg. Det er blot en observation.

Ceterum censeo Facebook esse delendam.

Det giver faktisk en form for mening

Ingen kommentarer
På en eller anden imkompetent måde giver Jesper Britzes forklaring om, hvor han oprindeligt oversatte "jæger-bogen" til arabisk en vis form for mening.

Da han ikke selv taler eller læser arabisk, ville han have den, så han kunne genkende bogen hvis han fandt den på arabisk - han var jo blevet bedt om at finde den. (Eller, som det ikke fremgår, ville han nok bruge fragmenter fra bogen, 3-5 ord i sammenhæng og googlet dem.)

Det er nok det jeg selv ville have gjort - bortset fra jeg aldrig ville have brugt Google Translate, og jeg under alle omstændigheder ville have fået en arabisk kyndig til at hjælpe; jeg ville have fået en translatør - eller hvad de nu hedder i deres system - til, i fællesskab med mig, at finde 4-5 centrale og karakteristiske passager, fået disse oversat i i de sandsynlige varianter, og så googlet løs på dem.

Hvis jeg fandt nogle hits der så lovende ud, ville jeg bruge Google Translate til at se, om det var sandsynligt det var den ægte vare, og hvis det var, fået translatøren til at bekræfte det endeligt.

Og så ville jeg nok ikke have holdt mig til arabisk - men det var jo ordren.

Anyway - jo jeg kan godt godtage at Jesper Britze fandt at det var en god idé at lave en arabisk udgave.

Men hvad derefter følger, fatter jeg stadig ikke fra hans side - hvordan havner den hos kommunikationschefen, så han kan lække den, og vigtigst - da det bliver klart samme aften den er lækket, at det er ham selv der har lavet dokumentet - hvorfor så ikke give den rigtige historie på det tidspunkt?

Det kan jeg ikke forstå hvad problemet havde været ved at gøre. Så var den historie endt med at BT og en anonym læk var blevet lidt ydmyget, og Forsvarskommandoen var ydmyget, men det var de under alle omstændigheder. Men det havde været det.

Og havd med hans overordnede, som havde bedt ham lede efter bogen? Da historien begyndte at rulle, burde denne så ikke have kunnet lægge 2 og 2 sammen, og få stoppet historien dér?

Og hvorfor, hvorfor, hvorfor - påstod alle i hele chain-of-command, inklusive Søren Gade, at det var stort set umuligt at finde ud af hvad der var foregået, når det var ganske enkelt, da der først blev krævet en tilbundsgående redegørelse fra folketinget.

Hvorfor det ønske om cover-up hele vejen i systemet - inklusive minsteren? Er det bare af vane, fordi kulturen er sådan?

Så der er mange uafklarede spørgsmål - men historien bag selve oversættelsen kan jeg godt købe.

Ceterum censeo Facebook esse delendam.

mandag den 12. oktober 2009

"Jeg hænger dig op på væggen, bitch!"

Ingen kommentarer
Nej, nej, det skal ikke tages alvorligt, det er blot del af et virtuelt rollespil. (som en der mener, at have ret meget styr på det der med rollespil, kunne jeg egentlig godt tænke mig at vide, hvad forskellen er på et virtuelt rollespil i forhold til et ikke-virtuelt rollespil.)

Men det lyder godt nok som noget af en psykopatisk fyr de har haft rendende rundt der i Forvsarskommandoen - som har lavet sine egne regler, selv defineret hvad der var rigtigt og forkert, og haft den holdning, at blot man ikke blev opdaget var det helt i orden hvad han gik og lavede.

Og i øvrigt ikke været synderligt bekymret for at blive opdaget - en del af de vanvittige ting er foregået på arbejdspladsen.

Selvom det er under bæltestedet... er det altså lidt svært ikke at drage paralleler til andre senere hændelser samme sted.

Ceterum censeo Facebook esse delendam.

Stakkels Flemming

2 kommentarer
Jeg har en ven - eller nok snarere en bekendt - som hedder Flemming. Hvert år, op til når Danmarks Statistik afslører årets mest populære navne, går han og gruer af skræk.

For hvis nu navnet Flemming kommer ind på en af de højeste positioner, ved han godt hvad klokken er slået: Så bliver det et Flemming-år, hvor alle Flemming'erne i en fælles galskabsrus vil finde de højeste steder i by og på land, og kaste sig ud fra dem - for de flestes vedkommende lige i døden.

Så man kan ved egentlig godt forstå det gør ham lidt nervøs?

Ceterum censeo Facebook esse delendam.

søndag den 11. oktober 2009

Quiz 31: Hvilken ungpigeporno?

Ingen kommentarer
Hvad kaldes denne specielle type pornobilleder, som er ekstreme close-ups af mænds penishoveder; det er især piger (altså, piger i betydningen børn) som samler på disse, og bytter dem indbyrdes.

Svar findes her.

Ceterum censeo Facebook esse delendam.

De Fires Tegn

2 kommentarer
Jeg får helt lyst til at genlæse denne Sherlock Holmes-roman (De Fires Tegn / The Sign of The Four). Det er meget længe siden jeg har læst den, eller andet Sherlock Holmes i det hele taget, og jeg kan dårligt huske handlingen.

Men jeg fik under aftenens afsnit af Forbrydelsen II hele tiden halv-huskede associationer til historien i Doyle's bog. Noget med nogle soldater, som har gjort noget, som skal hævnes.

Jeg synes ellers stadig Forbyrydelsen fungerer fint, selvom jeg godt nok må indrømme, at jeg ikke ehle tiden kan holde styr på, hvor Lund nu render rundt hvor hun gør - men sådan er det vist med hende. Og jeg har også svært ved at forestille mig at nogen skulle kunne holde ud at arbejde sammen med hende.

Jeg mener, Sherlock fortalte i det mindste Watson at det var elementært - Lund fortæller intet.

Men jeg synes i øvrigt det er godt at se, at Røde endte op med at blive statsminister!

Ceterum censeo Facebook esse delendam.

Sæt Brixtofte ind!

Ingen kommentarer
Det må være en anelse trist for Lars Løkke i disse dage: hans to mest populære og tilsyneladende mest driftsikre ministre er røget i modvind, tilsyneladende på grund af amatøragtig ageren fra topembedsmændende i ministerierne.

Efter Forsvarsministeriet er det nu Klimaministeriet, der er løbet ind i problemer.

De har fyret - eller han er ihvertfald blevet gået - deres primus motor for klimatopmødet, Thomas Becker, efter sigende på grund af overforbrug og for dårlig bilagsførsel.

Dette sker to måneder før Klimatopmødet, som vel langt henad vejen har været hovedarbejdsopgaven for det unge ministerium i hele dets levetid.

Det kalder jeg usandsynlig dårlig timing, og ekstrem mangel på dømmekraft. Manden er den med alle de internationale kontakter, og er tydeligvis ikke bare svær, men umulig, at erstatte med så kort varsel.

Normalt går jeg selvfølgelig ind for at der er styr på forbruget i administrationen. Og at man undgår overforbrug. Men ikke lige at kunne vente tre måneder med at stramme helt vildt op virker afsindigt; jeg har såmænd nok nogen forståelse for, at man ikke kan lave så stort et arrangement, med så meget diplomati, lobbyarbejde, studehandler, armvridninger med videre, at man altså må slå nogle æg i stykker for at lave den omelet. Og det tror jeg da også befolkningen som sådan vil have en vis forståelse for.

Så det virker ganske absurd - og det lader da også mere til at være en strid internt i klimaministeriet, mellem departementchefen og de praktiske forhandlere, som forstærkes af en splid mellem Statsministeriets forhandlere og Klimaministeiets.

Og taberen er uden tvivl klimaet.

Så jeg har et forslag: Connie Hedegaard træder i karakter, fortæller sin departementchef at han skal stikke piben ind den nærmeste tid, ellers er det hans tur til at kigge i jobannoncewr, gen-ansætter Thomas Becker og æder den ydmygelse det er.


Og så tilgengæld som trumfkort ansætter Peter Brixtofte som specialkonsulent indtil han skal ind og ruske igen, med specialbevilling til at indgå aftaler med Château Pétrus og andre gode vinhuse, og lader Thomas Becker få hjælp af Brixtofte til sine møder.

Så er jeg ret sikker på der kan opnås en rigtig god aftale ved Klimatopmødet; og Peter Brixtofte kan få en form for oprejsning, som han et eller andet sted - på trods af alle sine gale streger - har fortjent.

Og ikke mindst, Verden vil muligvis være et sted hvor mennesker stadig kan leve om nogle 100 år.

At vi så måske får en ekstaregning på et par milliarder er en mindre sag - vi spytter alligevel så mange milliarder ud i øjeblikket. Og fremtidige generationer (samt franske vinbønder) vil takke os for det.

Ceterum censeo Facebook esse delendam.

En ny bankpakke?

Ingen kommentarer
Jeg sidder lige og kigger på overskrifterne på nyhederne.tv2.dk - og jeg ved ikke helt, men det virker som om danskerne bliver ekstra aggressive, når vi banker Sverige?

For det er bank, bank og atter bank:
Bortført, banket og efterladt
Ung mand banket med svensknøgle (nice touch med svensknøglen re: sverigeskampen)
Tyveknægt gennembanket i toget

(Og så er der 134 anholdt efter kampen, men der står desværre ikke noget om bank. Det ville ellers være gennemført.)

Ceterum censeo Facebook esse delendam.

Om pikstørrelser

Ingen kommentarer


Apropos Michelangelos David, som jeg jo brugte her i et andet indlæg:

Des mere jeg tænker over det, er jeg sikker på at David - nok den mest berømte enkelte skulptur i verden - oprindeligt blev lavet fordi Michelangelo var træt af at høre på de florentinske kvinder, der konstant talte om forholdet mellem hånd- & pik-størrelser.

Og at han engang for alle ville hamre en pæl gennem denne myte; det lykkedes så ikke for ham.

Men verden blev en skulptur rigere.

Ceterum censeo Facebook esse delendam.

Kronen er stærk!

Ingen kommentarer
Rigmanden Soros har fortalt at han opretter en klimafond på 1 milliard dollars. Men det forslår jo som en skrædder i helvede, for med den nuværende ultra stærke krone (eller ultra svage dollar?) svarer det jo ifølge DR kun til 5 millioner danske kroner. Og så er det jo svært at blive begejstret.

Ceterum censeo Facebook esse delendam.