Leoparddrengens
Public Key

lørdag den 30. april 2011

Mode med navneskift i Venstre

Ingen kommentarer
I Københavns Omegns Storkreds er der i øjeblikket kamp om at komme til at stå øverst på stemmesedlen for Venstre - som har alfabetisk opstilling.

Gitte Lillelund
A-Baal-Baboon-Bech er ikke bekymret
Det hele startede med at formanden for VU, Jacob Engel Schmidt, skiftede navn til Jacob Engel-Schmidt for at sikre sig en plads højere på listen, og dermed bedre chance for at nuppe et af de forventede få mandater for næsen af de øvrige Venstre-kandidater.

Kvinden som i øjeblikket indtager pladsen øverst på kandidatlisten, landets nuværende Forsvarsminister, er dog ikke bekymret over udviklingen: "I Venstre har vi altid hyldet idé- og initiativrigdom," udtaler Gitte Lillelund A-Baal-Baboon-Bech, og fortsætter: "Og jeg er sikker på at udviklingen vil være gavnlig for den demokratiske proces."

Ceterum censeo Facebook esse delendam.

The Official Royal Pre-Consummation Picture

2 kommentarer
Det britiske hof har i dag udsendt de officielle bryllupsbilleder. Jeg kan især godt lide brudepigen på dette præ-konsummationsbillede, hvor hun symbolsk holder sig for ørerne, mens hun studerer Big Willys koncentrerede ansigt.

Der er tale om særdeles høj kunstnerisk klasse, sådanne officielle billeder kan ellers ofte virke opstyltede.

Ceterum censeo Facebook esse delendam.

fredag den 29. april 2011

Tip til Angry Birds + lidt om Nokia

Ingen kommentarer
Jeg var længe om at få mobiltelefon, sådan set ikke mærkeligt med mit forhold til telefoner - jeg vil sådan set helst undgå dem. Men da jeg så The Matrix var jeg klar over, at når jeg engang fik en mobil, så skulle det ihvertfald være en Nokia! Det er nok den bedste, mest effektive product placement ever, efter min mening.

Og siden blev eks'en så gravid med min ældste, og jeg følte at det var vigtigt at man kunne få fat på mig, så jeg gik hen og blev ejer af en Nokia 3210. Som vel nærmest kan sammenlignes med en Ford T: vanvittig gammeldags i dag, men billig og til prisen lækker. Og en periode havde næsten alle sådan en, virkede det som.

Siden blev den opgraderet til en 3310, og der kom flere Nokiaer til henad vejen. Men der kom også en Matrix 2, som var en skod film, og ødelagde magien fra 1'eren. (3'eren har jeg slet ikke set...)

Og efterhånden var det jo også som om at Nokia-navnet blegnede lidt. En del faktisk, min ældste viste sig for et par år siden at være ked af, at jeg hele tiden prakkede ham Nokia'er på (når han mistede en telefon) - for det var det laveste, var meningen i hans klasse. Det overraskede mig.

Men kort efter skiftede jeg over til en Samsung jeg var glad for, og som bekendt er min nuværende en billig Samsung / Android.

Så, jo, det er gået ned af bakke for Nokia, og jeg kan ikke sige jeg var overrasket over deres store nedskæringer. Men jeg synes det er lidt synd for dem, og jeg håber de får noget ud af deres tænkepause. Såsom at overveje at droppe deres eget styresystem.

Og på den baggrund vil jeg da også gerne bringe deres reklamefilm - ja, well, de betaler mig også hvis du ser den - som handler om at de har afholdt Angry Birds mesterskab, og at man kan få tips til at blære sig i spillet:

Ceterum censeo Facebook esse delendam.

torsdag den 28. april 2011

Quiz 153: Hvilket pelsværk

Ingen kommentarer
Det er betegnelsen for kraftig kropsbehåring på små gnavere af hankøn, og voldsom kønsbehåring hos ditto af hunkøn. Bliver til tider fjernet ved barbering ved laboratorieforsøg. Hvad er betegnelsen.

Svar findes her.

Ceterum censeo Facebook esse delendam.

Thor 3D - en anmeldelse

Ingen kommentarer
Jeg må være helt ærlig og sige, at i mine Marvel-læsende dage var Avengers ikke ligefrem en superheltegruppe jeg gik op i. Faktisk irriterede en del af medlemmerne mig - blandt andet Iron Man, Thor og Captain America.

Men mest af alt var jeg nok irriteret af Thor - for hvad helvede lavede en aser i et superhelteunivers. Og de (få) afsnit af Avengers jeg læste, hvor han optrådte, gjorde bestemt ikke sagen bedre.

Og det er så egentligt fordomme jeg har haft siden (dvs, siden 80'erne). Men så kom Iron Man filmen jo her for nogle år siden, og jeg kunne se at jeg måtte revurdere mit syn på Tony Stark/Iron Man. Og så kom der en 2'er, hvori der begyndte at blive lagt op til en Avengers film. Som jeg jo også har set på IMDb er på vej.

Og så kom der jo nu en Thor-film. Og det går op for mig, at med Avengers-filmen laver de den individuelle introduktion først, og får dem så samlet som gruppe (tilsyneladende som initiativ under SHIELD). På den måde er det omvendt af for eksempel X-Men*, hvor hele gruppen blev præsenteret i samme film (hvilket også gør at etteren nok er den svageste af dem) - og den er så blevet splittet ud i mere individuelt fokuserede film siden. Okay, kun Wolverine, men andre kan tænkes.

Så, synes egentligt nok det er en ganske fin måde at samle trådene på, at starte med de individuelle film. Ikke mindst fordi det også gør at filmene hænger mere sammen på tværs - akkurat som tegneserierne, men som er noget jeg har savnet i filmene til nu. Hvorfor nævnes Fantastic Four ikke bare en gang eller to i en Spiderman-film, for eksempel?

Anyway... det var en lang indledning om ingenting. Bottomline er, at jeg gerne ville se Thor på grund af hvad der bliver bygget op til. Men at jeg nok stadig var noget skeptisk i forhold til hele Guden-i-Superhelteland konceptet.

Men det behøvede jeg ikke være. Det er en fed film. Den er faktisk rigtig fed!!

Jeg havde glemt, at jeg jo har læst et par storartede bøger af Dan Simmons, Illium og Olympos, som bringer græsk mytologi ind i en science-fiction verden. Og filmen her minder mig faktisk om noget der kunne være en filmatisering af det, de første 20 minutters tid.

Faktisk ser jeg filmen meget mere som en Science/Fantasy film, end en superhelte film - og en god en af slagsen. Og gude-indledningen får på alle tangenter, så der kom gang i hele Imperials arsenal af subwoofers. Som godt kunne minde om Ringenes Herre, i glimt Og så i 3D. Good times.

Nede på Jorden/i Midgård er det mere komedien der er i centrum - Thor er blevet almindelig dødelig (dog ikke en svækling!), og det har han lidt problemer med at acceptere. Mens astrofysikeren Jane Foster, som støder ind i ham nogle gange, har lidt svært ved at tro på ham. Selvom hun kan sin Arthur C. Clarke.

Kampen er lagt på flere fronter - Thor skal genvinde sin guddommelighed, og asernes trone må ikke falde i Jætternes kolde hænder.

Hvilket sådan set var drive nok til mig - men samtidigt ligger der også gennem denne film, den større historie, om tilblivelsen af Avengers. Og det giver altså lige den dimension mere, som gør at jeg synes dette klart er en topfilm i Marvel-serien; selvom jeg altså egentligt ikke vil betegne den som egentlig superheltefilm. (Og jeg forestiller mig i øvrigt at det er en dimension, som går hen over hovedet på de fleste anmeldere på aviserne.)

Castet er noget nær sublimt: Chris Hemsworth leverer i den grad som Thor (som jeg ellers kun kender fra en ikke særligt gode Star Trek), Natalie Portman fungerer også i 3D (i en scene med bouncing boobs måtte jeg dog overveje om de igen var blevet computerforstørret), store biroller leveres storartet af Anthony Hopkins og Stellan Skarsgård.

Og Loke spilles af en Tom Hiddleston, som jeg hele tiden havde fornemmelse af jeg kendte, men kan ikke på IMDb se at jeg kender ham fra noget. Men det vil nu overraske mig hvis han ikke dukker op en del i fremtiden!

Og så er Stan Lee naturligvis still going strong, i Thor deltager han som den tabende part i et forsøg på tovtrækning.

3D'en fungerede på den bedste måde - uden at man lagde mærke til den, den var der bare.

Hvis man skal finde en svaghed, er det måske nok at man ikke bliver revet emotionelt med. Der var ingen tårer ved slutningen som jeg bestemt har kunnet klemme ud ved et par af de bedste Marvel-film (mest X-Men 2). Det er absolut mest en film som underholder.

Den har rating 15 år - det synes jeg personligt nok er i overkanten, der var sådan set ikke andet end ren ramasjang - og den var i 114 underholdende minutter, nogle actionfyldte, nogle komiske. Og den skal have 5 ud af 6 leopardkløer, eller hvad det nu er jeg giver. Også selvom jeg var skeptisk inden - eller måske har det gjort mig glædeligt overrasket. Whatever.

* Der var iøvrigt også trailer til X-Men-i-60'erne filmen, X-Men: First-Class. Jeg tror nok det var 1. juni den stod til. Det glæder man sig naturligvis også til!

Ceterum censeo Facebook esse delendam.

onsdag den 27. april 2011

Donald Trump: Hawaii er måske slet ikke USA

Ingen kommentarer
Jeg har fået et eksklusivt interview med rigmanden Donald Trump, efter at han i dag tilsyneladende led et nederlag, da Obama-administrationen udleverede det store fødselscertifikat for Obama. (De har tidligere udleveret det lille men det var ikke godt nok.)

Leoparddrengen: Mr Trump, first of all, let me congratulate you on last weeks acquisition of the Danish blockbuster-party, Newly Liberal Alliance!

Donald Trump: You're welcome!

LPD: Now, I imagine you may be dismayed at todays news from the White House?

DT: Not at all, not in the slightest!

LPD: How come?

DT: Well, it is really just a piece of paper, right? You could write anything on that?! Actually, it's not even a piece of paper, it's a file on a computer. You know how easy it is to fake such a thing? Have you checked the date on the file? It doesn't say 1961, it says 2011.

LPD: So you are saying the file is faked? Or the certificate is?

DT: I'm saying no such thing - I'm saying it could be! And I want to help the President clear this up, so we can focus on more important things, like tax cuts and removing the deadweight restrictions on the financial markets.

LPD: But... if the birth certificate is actually the genuine article - will you admit that Mr Obama is actually a born American?

DT: No! Most certainly not!!

LPD: Why is that?

DT: Well for one, his allegedly born in Hawaii - is Hawaii actually a part of US?

LPD: Well, it is one the fifty states...

DT: Is it? Or more to the point: was it - when Obama, allegedly(!), was born?

LPD: According to my information it became the 50th state on August 21, 1959? Two years before Obama was born?

DT: But did it? I mean, maybe there was some kind of law passed that day - but was it in effect in 1961? I'm not saying it wasn't - but these things have to be investigated.

LPD: But... for the sake of argument; if the birth certificate is true; if Hawaii was actually a US state - will you concede he is the legal President in that case?

DT: No, certainly not!

LPD: Whyever not?

DT: Because maybe his father was a terrorist!

LPD: Whatever gave you that idea?

DT: Well, why not. He was a Kenyan after all - you saw what they did to our embassy!

LPD: Have you any evidence whatsoever that Mr Obama's father was a terrorist?

DT: I'm not saying he was - I'm saying he might have been!

LPD: Even then - let's say Obama's father was a terrorist. That doesn't mean Obama can't be President...

DT: I'm not sure - it might...

LPD: How come?

DT: It might be written in an amendment. "No son of a terrorist shall ever set foot to become President of the U.S. of A" or something to that effect. I don't know. I'm just saying, it needs to be investigated. After all, if Obamas father is a terrorist, I think the American public has a right to know the truth!

LPD: Well, I think that more or less wraps things up. I can see where you stand. Just one thing... do per chance have dealings with Karl Rove? I think I recognize his style...

DT: Turdblossom? He's pissed... I'm using his material, but I'm not giving him credit. I'm the Ace in the Hole, the final Trump-card. And he can't do a thing about it. Rove: you're fired!!

Ceterum censeo Facebook esse delendam.

Stop pornoficeringen af de daglige indkøb

2 kommentarer
Egentligt har jeg syntes (nogle) folk var lidt vel hysteriske når de brokkede sig over synlige pornoblade i kiosker med videre (og jeg forestiller mig egentligt at det vel næppe er et særligt stort problem i dag, hvor det meste porno vel forbruges via nettet - men det er en anden historie).

Og jeg har i hvertfald aldrig selv følt mig særligt sippet. Men... jeg synes altså det her såkaldte nøglehulsmærke som bliver plastret på flere og flere fødevarer.... at det er for meget.

Så går man der helt forsvarsløs i egne tanker, og spekulerer på hvad man skal komme i munden - og så mødes man af sådan et... obskønt... mærke, som straks får en til at associere i ganske andre retninger. Eller - måske nok ikke helt andre retninger, men alligevel.

Og så kan det godt være, at der er de som jeg mener jeg associerer for meget... eller får for lidt... - og begge dele helt sikkert sandt. Men obskønt, det er det altså!

Jeg ved ikke hvad det er med sundhedsapostle, staten og sex. Men man kan åbenbart ikke lave opfordringer til at spise frugt og grønt uden at blande sex ind i det - her tænker jeg også på den dubiøse Seks om dagen-kampagne.

Jet fatter faktisk ikke at Vibeke Manniche endnu ikke har skræppet op nom det her? Endelig da en sag det ville være værd at kæmpe!

Ceterum censeo Facebook esse delendam.

Her er Pias forslag

Ingen kommentarer
"Jeg har simpelthen så mange gode forslag," siger Pia Kjærsgaard til Politiken. Men hun vil ikke ud med hvilke, ud over at det er noget med grænsebomme.

Heldigvis er jeg en bedre journalist end som så, og har via en velunderrattet læk i Forsvarets Efterretningstjeneste kendskab til kataloget - som bærer præg af at være blevet til i en brainstorm, punkterne er skrevet på servietter med Snapsetingets logo. Min fornemmelser siger mig at der er flere servietter end dem jeg har fået.
 • Garanti for at Tarm for lov at blive ved med at hede Tarm.
 • En særlig Indslusningsskat brottoskat på alt indkomst på ikke danske statsborgere.
 • Grænsebomme malet i pæne røde & hvide farver. På flagdage beklædte med dannebrog. Meget vigtigt: der skal også opstilles ind når man kommer ud fra paskontrol i lufthavn. Stor symbolværdi!
 • Flere pointsystemer!
 • Ingen SU, Kontanthjælp eller andre overførselsbeløb før man har boet mindst 18 år i Danmark.Afskaffelse af ulandshælp, halvering af betaling til EU.
 • Der skal laves en blockbuster TV-serie i mindst 2 sæsoner af 10 afsnit på DR om Kristoffer Olesen Larsen, med-grundlægger af Tidehverv.
 • Nedlæggelse af Københavns Universitet.
 • Overførselsindkomst til ikke-danske statsborgere udbetales i svenske kroner. Det er billigere, og et godt incitament til at få dem til at flytte til Malmö.
 • Garanti for at ingen danskere bliver dårligere stillet frem mod 2020.
 • Afskaffelse af automatiske fartkrontroller, undtagen på Nørrebro og andre ghettoområder.
 • Flere fridage om efteråret, så turister kan tage til Sønderjylland og se Sort Sol.
 • Bedre karakterer i skolerne til danske elever.
 • Afskaffelse af rygeloven.

Ceterum censeo Facebook esse delendam.