Leoparddrengens
Public Key

onsdag den 3. marts 2010, kl. 21.29

Tankevækkende galningeblogs

Normalt kunne jeg ikke finde på at nedgøre andre blogs - det er udtryk for dårlig stil, efter min mening, og hvis man ikke kan lide en blog, kan man jo bare holde sig væk og ignorere den. Så længe der ikke er tale decideret opfordringer til vold eller lignende. Det er ihvertfald min grundholdning.

Men det er da heller ikke en specifik blog jeg vil brogge og undre mig over her, men et blog-kompleks.

Nemlig TV2s. For når jeg indimellem kører nedad forsiden på blogbot.dk, og jeg ser et indlæg som tydeligvis er langt ude i hampen, viser det sig næsten altid - 9 ud af 10 gange, eller så - at indlægget hører til på en TV2-blog.

Rigtig mange af dem er racistiske/små-fascistiske, men der er såmænd også en del der falder i nogle venstrefløjs-grøfter. Og så er der dem der er så ubehjælpsomt skrevet, at de er umulige at klassificere - det er simpelthen ikke til at forstå indholdet.

Gennemgående blandt disse galninge-blogs en meget hadfuld tone og en paranoid indstilling. Og et udtryk for mangelfuld kontakt med virkeligheden.

(Det skal selvfølgelig understreges, at jeg ikke mener alle blogs på TV2 falder i den kategori - min observation er bare, at rigtigt mange af den type blogs, stammer fra TV2.)

Det jeg virkelig finder påfaldende i den anledning er, at TV2 kører moderation på deres blogs: altså, de har regler for hvad der må skrives, og hvis man som læser synes de regler overtrædes kan man klage over det. (Iøvrigt nogle ret underlige regler med nogle ting.)

Så - hvordan kan det være, at et blogmiljø som på papiret er modereret, tiltrækker rigtig mange ekstreme bloggere, som konstant overtræder samme regler, eller bevæger sig konstant på grænsen af for ekempel 266b (ofte over) - og der i øvrigt tilsyneladende ses gennem fingre med det fra moderatorernes side.

Når nu langt de fleste blogs, som laves i umodererede miljøer, er langt fredeligere - moderate om man vil?

Har det noget at gøre med, at når der er moderation udefra, holder man op med at moderere sig selv? Eller er det fordi bestemte typer, søger hen hvor de kan afprøve nogle grænser? Altså - fordi grænsen er der, skal den udfordres?

Eller ligger det simpelthen i, at TV2 har en meget bred brugerskare, som mere eller mindre får smidt en blog  i nakken, når de registrerer sig for at spille eller se Sputnik, eller andet?

Jeghar ikke noget svar - men jeg synes det er et lidt interessant spørgsmål - også i en bredere sammenhæng, end blot blogverdenen. (Man kan for eksempel spekulere på - hvis Jyllands Posten var en person, ville den så skrive på TV2 blog).

Ceterum censeo Facebook esse delendam.

4 kommentarer:

Steen AA sagde ...

Har gjort den samme iagttagelse. Det er meget mystisk og tankevækkende at TV2 vælger (bevidst formoder jeg) at holder skraldespanden åben. Godt indlæg!

Leoparddrengen sagde ...

Taktak!

Uden Relevans sagde ...

mon racistpanserbassen Ole Dahl har en TV2 blog?

Leoparddrengen sagde ...

Nu må jeg vist næsten gå på nettet og se hvad han rent faktisk har sagt & hvordan... for han har da gjort et forskrækkeligt indtryk på dig, Morfar?

Men jeg er ret sikker på han har en TV2 Blog. Det er den som hedder "Damark for Daskere - Ulænninge U!!".