Leoparddrengens
Public Key

lørdag den 11. september 2010

Så klæd da om i Århus!

Ingen kommentarer
Klargøringsfaciliteterne er sandsynligvis bedre i Århus.
Altså - en ting er at ville bombe Jyllands Posten. Det er ikke noget jeg som sådan støtter, men jeg kan da godt forstå lysten. Men altså - og det er også henvendt til fremtidige forhåbningsfulde - hvorfor så ikke bruge et toilethotel i Århus til at gøre klar?!

  1. Det er billigere.
  2. Der er kortere tid hvori noget kan gå galt.
  3. Der er sikkert også renere, selvom Hotel Jørgensen, som jeg aldrig før har hørt om, sikkert er nydeligt.
  4. Århus skal også have lov at føle sig som en metropol.
  5. Vigtigst af alt, det går ikke ud over Østedsparken.

Ceterum censeo Facebook esse delendam.

Lidt frisk luft

Ingen kommentarer
Det er jo et dejligt gråvejr, idag. Så når vi skal til min mor lidt senere, tror jeg jeg at jeg propper ungerne i en cykelanhænger og går med dem. Så får vi alle noget luft, og jeg får lidt motion.

Og - så undgår vi at køre med toget forbi Nørreport. For det må jeg indrømme & tilstå - hvis jeg skal være ganske ærlig - det har jeg bare ikke så meget lyst til. Lige idag. Med børn.

Så hellere lidt frisk luft på en gråvejrsdag.

Ceterum censeo Facebook esse delendam.

fredag den 10. september 2010

Ørstedsparken, for helvede!

7 kommentarer
Jeg har været inde på det før, men nu må jeg til det igen: parkens navn er Ørstedsparken! Ikke H.C. Ørsteds Parken!!

Lær det. Og så lad være med at sprænge min park i stumper & stykker, tak!

Læs eventuelt også min guide til Ørstedsparken.

Ceterum censeo Facebook esse delendam.

Tilbage i kridthuset

Ingen kommentarer
Det var rart! Det lader til at Google nu indekserer mig igen som før, efter vort første kæresteskænderi de seneste dage.

Et kridthus - så lærte jeg også det.
Jeg er stadig ikke rigtigt klar over hvad der gik galt - men jeg kan se i Webmaster Tools, at den såkaldte Time spent downloading a page i Crawl Stats var steget gevaldigt i perioden, hvor jeg ikke blev indekseret. så måske var det bare en teknisk fejl, der gjorde at googlebot'en ikke kunne komme på mit site hurtigt nok. Hvad det så skyldtes må stå hen i det uvisse.

Men hvis andre kommer ud for det samme, at Google pludselig holder op med at indeksere et site/en blog, kan det muligvis være en god idé at checke i Webmaster Tools om der sker en lignende stigning i Time Spent Downloading. Og så tror jeg at jeg kan berolige med at det er forbigående.

(Hvis du skulle havne her på en søgning, fordi du er havnet i samme situation, må du godt lige lægge en kommentar med dine erfaringer.)

Indtil videre vil jeg blot glæde mig over, at mine natlige ritualer, hvor jeg blandt andet ofrede 7 hjerter fra SEO-eksperter, har virket.

Ceterum censeo Facebook esse delendam.

torsdag den 9. september 2010

Og så lidt reklamer

3 kommentarer
Ja, de får jo meget mere opmærksomhed end de fortjener, de her. Men altså... jeg kan ikke lade være mere.

Den første havde jeg selv tænkt: Hold da kæft hvor er den reklame dårlig - og hvor sælger Lars Bom bare meget ud!. Da den ældste så OnFone reklamen første gang, sagde han bare: Hold da kæft en dårlig reklame! Jeg ved ikke om det er en intern joke, eller noget meta-ironi eller blot intertekstualitet, der gør at Lars Bom endda begynder at diskutere sit honorar.


Opdatering]: Takket være M kan jeg også bringe Gordon Kennedys udgave af samme reklame:


Den anden, for Kokken og Jomfruen,  kan bedre forsvares. Marianne Eihilt er trods alt ikke skuespiller, og det er tydeligt at budgettet ikke er det største - men hvad laver den så på landsdækkende TV? Den ville muligvis lige akkurat lige kunne gå i et lokalprogram - men den er godtnok tåkrummende dårlig. Replikkerne, afleveringen. Argh - bliv ved dansen, Marianne!


(Jeg skal understrege, at jeg på ingen måde får betaling for at bringe disse. Og jeg er ikke helt sikker på hvorfor jeg gør det - udover for at få luft.)

Ceterum censeo Facebook esse delendam.

Er Google mon vred på mig?

8 kommentarer
Normalt er mine nye indlæg på Google indenfor få sekunder af at jeg har udgivet dem. Men ikke det sidste døgn eller så - jeg ved ikke præcist hvornår det begyndte, men ihvertfald i nat var det begyndt - jeg blev ignoreret. Og har ikke haft besøg senere - jeg er ihvertfald ikke kommet ud i søgeresultater.

Åh, Google, lad nu Dit lys skinne på mig igen!
Og nu spekulerer jeg så på, om jeg kan have gjort noget for at pisse Google af? Som i nat, da jeg efter Wozniacki-kampen linkede til et russisk streaming-site. Måske er det site i bad standing, og hvis man linker til det kommer man også selv i bad standing?

Så nu har jeg taget det indlæg offline - for hvis der er noget jeg ikke ønsker, er det at være i skammekrogen hos Google.

Faktisk er det lidt som at have en kæreste - som er blevet pissed over et eller andet, men man aner ikke hvad. Og måske er det slet ikke noget man selv har gjort, men noget helt andet. Eller måske er det bare den tid på måneden for Google?

Jeg ved det ikke, men jeg håber hun snart bliver god igen...

Ceterum censeo Facebook esse delendam.

Al Muliman tilbydes

Ingen kommentarer
Kollega i bloggens verden, Spunky, søger job. Han skriver:
Jeg er bosat på Sjælland i Københavnsområdet og er villig til at rejse forholdsvis langt, jeg har 3 uddannelser bag mig, samt et par autodidakte, jeg kan, hvis jeg skal sige det selv, en fandens masse forskellige ting, jeg har et godt kreativt hoved og hænderne skruet godt på, så arbejdsområderne spænder bredt. 
Her er et par overordnede punkter, inden for noget af det jeg har beskæftiget mig med: håndværk, design, detailhandel, service, planlægning, ejendomme, musik, cafe og restauration.

Jeg ved ikke hvor personlig jeg skal blive her, men spørg endelig hvis du mener du har relation til nogen der evt. kunne have brug for arbejdskraft eller så send mig en mail på [spunkflasher-at-gmail-dot-com]

Hvis der er hul igennem er det endog muligt at rekvirere et CV.
Så - kender du nogen, som kender nogen? Eller kan du sende beskeden videre? Lad os se hvad det her virale pjat kan bruges til?!

Ceterum censeo Facebook esse delendam.

onsdag den 8. september 2010

Quiz 102: Hvilken betegnelse

Ingen kommentarer
Betegnelsen dækker over små, praktiske, laminerede noter indeholdende opskrifter på brød og boller, som bagere tager med i bageriet.

Svar findes her.

Ceterum censeo Facebook esse delendam.

Den Nordatlantiske Homokrig

Ingen kommentarer
Der er nordatlantisk topmøde på Færøerne! Den islandske statsminister, Jóhanna Sigurdardóttir, er på besøg. Og det er jo nok meget fornuftigt med sådan et topmøde, for der kan sikkert være meget at diskutere omkring fiskekvoter og brug for at udveksle erfaringer omkring bankdrift.

Men der er opstået problemer: den islandske præsident er nemlig lesbisk og endda gift med sin kone, Jónína Leósdóttir.

Jenis av Rena efter en samtale med Gud.
Eller også opdagede han pludseligt,
at han skulle på toilettet.
Og det at sådan en åbent... homoseksuel... person kommer til Island i officielt øjemed er mere end partilederen Jenis av Rena* kan klare, så han har kategorisk afvist at deltage i den officielle middag i anledningen af besøget. Tilsyneladende synes han, at Jóhanna skulle være blevet i skabet, for sådan noget djævelskab kan han ikke være med til: Hvis jeg deltog i den officielle middag ville det også vise, at jeg støtter en forening, som strider imod naturen og er fordømt af Biblen, og jeg vil under ingen omstændigheder risikere det, siger han.

Han er sådan set nok mest bange for at blive smittet eller noget - jeg kan ikke se han støtter specielt meget forening ved at deltage i middagen. Men, whatever - man kan selvfølgelig ikke tvinge manden til at deltage hvis han har det sådan. Og man skal lige spise brød til: det færøske parti Miðflokkurin, som Jenis av Rena repræsenterer, har 3 mandater ud af 33 i Lagtinget.

Så det vil nok være lidt for tidligt at bruge det som en undskyldning til at smide Færøerne ud af rigsfællesskabet. Men jeg synes godt Jenis av Renas kolleger i det færøske kunne tage ham på ordet: hvis man virkelig støtter så meget ved at deltage i en middag, så må man jo også støtte Jenis av Renas oldnordiske homofobiske tankegang ved at spise frokost med ham - og ved at trykke ham i hånden.

Så jeg kan ikke se anden udvej, end at samtlige partiledere på Færøerne undgår ham i fremtiden, medmindre de ønsker at støtte hans synspunkter. Og det gælder ikke kun Færøerne - det må vel også gælde de danske kolleger, samt i Nordisk Råd hvor Jenis av Rena har sæde.

Alt andet vil være en støtte af homofobisk tankegang - for at følge Jenis av Renas tankegang. Så kan han få sin frokost i fred.

* Jenis av Rena er prædikant og læge (må være svært at kombinere de to gerninger forsvarligt?!) og har som kernepunkter modstand mod registreret partnerskab og retten til abort.

Ceterum censeo Facebook esse delendam.

tirsdag den 7. september 2010

Opus 2000

8 kommentarer
Så er det endnu engang sket, at jeg når til et skarpt hjørne, et jubilæum. Dette er indlæg nr 2.000!

Så ligesom sidst det skete, vil jeg prøve at finde nogle af mine egne favoritter blandt de sidste 1.000 udgivne, og henvise til. Som en slags markering...

Sidste december, da der var klimatopmøde, fandt luderne i SIO jo på, at tilbyde gratis sex til klimatopmødedeltagerne - for skulle man tro Københavns Kommune med flere, var det jo stort set det eneste de kom for, at besøge de danske ludere. Ingen tog imod tilbuddet, og der meldstes i det hele taget ikke om øget trafik på lagnerne - nok fordi Københavns Kommune fandt på et genialt modtræk i form af et Kneppekort.

Det var også omkring den tid jeg bygyndte at gøre noget alvorligt for at bevare og udvikle det gode sprog. Her foreslår jeg i Sprogrygterne en udvidet og forbedret brug af kønsneutralt pronomen.

Det er også gået op for mig, hvor lidt ungdommen egentlig ved om dansk historie. Derfor har jeg som del af mit generelle folkeoplysende mål sat mig for at gøre noget ved dette. Mit første forsøg i den retning var at fortælle om den danske guldalder.

Samme folkeoplysende udgangspunkt - men måske udmøntet lidt troværdigt - er min serie af besvarelser af Google Spørgsmål, det vil sige spørgsmål som folk har fundet min blog ved at søge på. Et af de mest søgte er om hvordan man sender et brev - jeg tror PostDanmark må lave nogle pædagogiske instruktionsvideoer, efterhånden som de elektroniske generationer vokser op.

På den tekniske og designmæssige front er der jo også sket en udvikling undervejs i indlæggene. Derfor skal indlægget fra da jeg fik leopard-cursor da også nævnes. Ikke så meget på grund af indlægget, men som en slags markering.

Lad mig også benytte lejligheden til endnu engang at fremmane visionen om et Superheltehovedkvarter i Scala-bygningen i København - drømmen lever stadig!

Et af mine yndlingsemner i de mange indlæg har været det forskellige lække i forsvaret og forsvarsministeriet. Måske derfor er whistleblowers kommet til mig med hemmelige oplysninger. Som for eksempel denne optagelse af en natlig samtale, angiveligt mellem en TV2 journalist (daværende politisk redaktør) og en pressechef.

En anden sag jeg beskæftigede mig en del med, har været den siddende regerings, især Brian Mikkelsens og Lenespersens, forfærdende syn på retssikkerhed og -principper. Blandt andet eksemplificeret med processen mod Camilla Broe.

Profetisk har jeg også været i flere omgange. For eksempel da jeg forudså at Viggo Mortensen ville vinde X-Faktor, og med afsløringen af, at Contador skiftede til Saxo Bank.

Dansedelen har tilgengæld ligget noget underdrejet det sidste halve års tid. De sidste måneder fordi kalender og skema endnu ikke er kommet på plads efter ferier med videre - og i foråret var der problemer på Amigo med jukebox med videre. Det har fået mig til at undersøge lidt andre græsgange med vekslende held. Måske derfor jeg erkendte agressive sider af mig selv, i ur-menneskeligt forsvar af mine børn - ihvertfald i tanken?

Så mener jeg også lige, når nu jeg kan, at den særlige samhørighed mellem Lene Espersen og Helle Ib bør fremhæves; for at vi kan have den nødvendige kildekritik af hvad vi hører i medierne.

Selvom jeg bliver ældre kan jeg stadig have svært ved at finde ud af samfundets normer og regler.

Det kulinariske er også blevet dækket, for eksempel i denne anmeldelse af Shell's fantastiske Twin-Dog - den dobbelte franske hotdog.

Jeg er også begyndt at få jævnlige besøg af en SEO-konsulent; han plejer at foreslå mig at bringe indlæg om nøgne kendte. For eksempel om en  nøgen Lady Gaga. Jeg plejer at holde stand, men indimellem får han mig overtalt.

Boganmeldelser har jeg også haft gang i. Her vil jeg særligt fremhæve min anmeldelse af Ejersbos Afrika-trilogi; ikke mindst fordi jeg brugte så lang tid på at læse den.

Quiz'er har der jo naturligvis også været - jeg tror min egen favorit er Quiz 71: Hvilken reklame.

Så meget for disse 1.000; nu handler det om de næste.

Ceterum censeo Facebook esse delendam.

Til ære for Caroline Wozniacki

Ingen kommentarer
Ifølge en overskrift i Politiken bevæger Caroline sig helt fantastisk.

Det fik mig af en eller anden grund til at tænke She's got moves.... og dernæst ...and she knows how to use them...

Og så var jeg jo inde i noget med nogle langskæggede herrer, som sang om nogle dameben. Og så må det vel deles med andre, når nu det er sådan en gammel sag, som de yngre generationer måske ikke engang har set.


Ceterum censeo Facebook esse delendam.

Lærkevej igen - og jeg glæder mig(?!)

Ingen kommentarer
På torsdag (9/9 kl 20) begynder anden sæson af TV2s Lærkevej - et dansk svar på Wysteria Lane med et twist.

Det tog mig noget tid at blive kørt ind på den sidste år. Jeg syntes vist den virkede lovende til at starte med, men efterhånden som ligene hobede sig op, blev jeg gladere og gladere for den. Men selvom jeg var ret glad for den tilsidst, er jeg egentlig lidt overrasket nu, over at jeg sådan ligefrem glæder mig til at den fortsætter.

Normalt er jeg vist sådan nå, kommer den nu igen-agtig, indtil jeg kommer ind i stemningen igen. Den eneste serie jeg kan huske jeg decideret gik og glædede mig til ny sæson af, var Friends.

Så det siger noget, at jeg har det sådan. Jeg tror så ikke mindst det skyldes Sarah-Sofie Boussnina, som jeg har et godt øje til!

Ceterum censeo Facebook esse delendam.

mandag den 6. september 2010

Store forventninger om nøgen Medina i tidlig julegave

7 kommentarer
Jeg var tidligere ved at lave et lille indlæg for at drille Ritzau, med deres nyhed om at Medina skal være med i den kommende Klovn-film - jeg ville skrive at julen kommer meget tidligt i år. De skriver nemlig at filmen forventes at have premiere i dagene op til jul - og lidt længere nede, at den har premiere 16. september.

Anyway - det syntes jeg var for tyndt at skrive om. Men nyheden har tilsyneladende inspireret andre - for jeg pludseligt endnu flere søgninger på en nøgen Medina end jeg plejer (og der er ellers et pænt antal hits på det dagligt).

Så - jeg tror der er mange der har store forventninger til den film. Det har jeg såmænd også - men nok ikke lige derfor. Det plejer mest at være Casper og Frank man får lov til at nyde i nøgen figur - og det bliver ikke for det syn jeg køber billet.

Ceterum censeo Facebook esse delendam.

Leo-drengen?!

Ingen kommentarer
The CityGirl udkom tidligere med et indlæg med overskriften Åhh, Leo! - og startende med ordene Jeg kan godt lide Leo-drengen. Da jeg så det i min feed-oversigt fik det da lige hævet pulsen noget - men så viste det sig, hun talte om Leonardo di Caprio i forbindelse med den, efter hendes mening, skuffende film Inception.

Leo fra Twin Peaks -
har nok mest ret til navnet Leo-drengen!
Men, altså - helt ærligt. Nu har jeg efterhånden vænnet mig til at blive kaldt Leo og nogen gange Leo-drengen - jeg foretrækker godt nok mit fulde navn, Leoparddrengen, for jeg er ikke løve, men forstår godt folk ønsker at korte det ned.

Og så viser det sig, at sådan en Hollywood-wannabe-starlet-type* hugger mit navn?! Jeg ved ikke hvad det er for noget - og blev især fortørnet, da jeg lavede en søgning på det, og jeg slet ikke dukkede op først. Så hermed iværksættes kampagne for at få mig til at være primær eksponent for navnet Leo-drengen!

* Passer ikke, jeg kan faktisk ret godt lide Mr di Caprio - og jeg er ganske sikker på, at han ikke vil bryde sig om at gå under navnet Leo-drengen!

Ceterum censeo Facebook esse delendam.

søndag den 5. september 2010

Ren Jules Verne

2 kommentarer
På en dag, hvor der ellers var lagt op til at medierne kunne gå i selvsving på landets anden DF-dag, var det dejligt med det selvsving der kørte på TV2 News - som jeg heldigvis i dag fandt et link til at få streamet, herligt.

For de kørte jo på raket-opsendelsen, og jeg var som barn igen - og sad i spændt forventning med den ældste og fulgte det hele i mange timer. Og fik da også mindelser om, da jeg sad og ventede på den første rumfærgeopsendelse.

Mest af alt følte jeg mig nu, som om jeg var tilskuer til noget i en Jules Verne-bog. Det var svært ikke at få tankerne i den retning, med billedet af den selvbyggede U-Båd, der lå tøjret til den selvbyggede affyringsrampe til den selvbyggede raket. Fantastisk er det jo, men samtidig altså ret langt fra Cape Canavarel.

Fordrukne af ilt og vægtløse,
på vej til månen
Især gik mine tanker til den storslåede bog, Rejsen til Månen (som egentligt består af to, Fra Jorden til Månen og Rundt om Månen). Som - efter hukommelsen - handler om nogle artillerister - veteraner fra den amerikanske borgerkrig (og så kom der alligevel soldaterveteraner ind i indlægget) - der får den idé, at man må kunne bygge en kanon så stor og kraftfuld, at man kan skyde en granat ud i rummet, og op til månen.

Og hvis man gør granaten stor nok og hul, kan den jo være bemandet - en meget tidlig rumkapsel.

Og da de jo ikke rigtigt har andet at foretage sig, nu da krigen er slut, kaster de sig ud i projektet.

Jeg husker historien som en af mine absolutte favoritter af Vernes, det er ellers ikke en man så tit hører omtalt.  Hvilket er synd, for der er mange gode idéer og morsomheder i. (Og så den fuldstændigt vanvittige tanke, at man skule overleve de g-krafter der ville være ved en sådan affyring!)

Så - jeg hyggede mig storartet i eftermiddag. Også selvom ventilen var frosset fast, og der kun kom en lille røgsky. De prøver jo igen, og der skal da være tekniske problemer med sådan noget, ellers er det ikke sjovt!

Ceterum censeo Facebook esse delendam.