Leoparddrengens
Public Key

lørdag den 4. april 2009

Monster vs Aliens

Ingen kommentarer

Jeg var så inde og se denne animationsfilm i dag, med min ældste søn, samt en ven og hans ældste.


Børnene var på alle måder glade. Jeg syntes også den var god, dog kunne manuskriptet have været strammet gevaldigt op mange steder - den er således ikke på højde med toppen af de senste års klassikere indenfor animationen, men er vel på det jævne med pil opad.


Hvor MvsA virkelig slår benene væk under en, er at den er i 3D. Det skal så siges, at jeg ikke har set nogen af tingene i planteriet med videre - jeg kender det kun fra gamle film i fjernsynet med rød/grønne briller, hvor man skulle bruge meget god vilje på at se mere end 5 minutter.


Ikke sådan her. Brillerne er farveløse - og effekterne virker. I den grad. Filmen er så tydeligvis også meget lavet til at udnytte det, så det må være en flad fornemmelse at se den i 2D (ordspil med vilje). Men ærlig talt, og kort fortalt - det var sgu en oplevelse. Hvem ved, måske det bliver standard om få år? Jeg kan kun sige, prøv det - det var sgu sjovt at se, også selvom filmen i sig selv kunne være bedre.


Hvis man ikke har børn med, kan jeg forestille mig det vil være en fordel med en engelsk version.


Og så var det rart at høre at Aqua ikke er helt glemt i det store udland :)

Ceterum censeo Facebook esse delendam.

Sådan gik det til

Ingen kommentarer
I et eksklusivt interview forklarer den afgående statsleder, hvordan han bar sig ad med at få jobbet som papirnusser i NATO:

Jeg lovede at få lukket en irriterende TV-station, at folkene bag vil blive buret inde og siden udvist til deres hjemlande. Og så lovede jeg forbud mod krænkende tegninger af enhver art - ikke kun religiøse, så jeg mener ikke der er givet køb på nogle principper. Og lovede jeg at tale pænt om hellige køer og andre religiøse symboler i fremtiden, og vil tage på årlig luksuschartertur med hele familien til et land i den østlige del af Middelhavet.

Men bortset fra luksuscharterturen, som NATO iøvrigt har indvilliget i at betale, er der ingen problemer, tilføjer han. For ingen af disse ting kan jo alligevel gennemføres i Danmark, og nu når jeg om et par dage ikke længere formelt er statsminister, har jeg jo overhovedet ingen indflydelse. Det er faktisk en god lektion i demokrati og ytringsfrihed i praksis.

Forespurgt om dette ikke muligvis kan opfattes som uhæderligt, svarer statsmanden: "Det kan jeg overhovedet ikke se - det er jo sådan jeg har arbejdet de sidste 7½ år i Danmark, og det har da ikke givet anledning til problemer. Der er overhovedet ikke noget at komme efter."

Vi ønsker til lykke med posten. God have mercy on our souls.

Ceterum censeo Facebook esse delendam.

Nekromantisk Folkeparti

Ingen kommentarer
Efter tidligere Velfærdsminister lichen Karen Jespersens løben fra jobbet, har hun her til aften på et pressemøde afsløret at hun den kommende uge vil stifte Nekromantisk Folkeparti. Partiprogrammet er i store træk:
  • Forbud mod religiøse symboler af enhver art
  • Forbud mod at bære spidse træpæle
  • Toldmur mod visse fødevarer, for eksempel hvidløg
  • Afskaffelse af kremering
  • Skærpet straf for besiddelse af sølvvåben
  • Lempelse af anti-terror love, hvis det kan påvises at visse eksotiske ingredienser bruges til ritualer og ikke bomber
  • Tvungen natlig udluftning i form af åbne vinduer for at modvirke skimmelsvamp
  • Fredning af flagermus
  • Genindførelse af vilde ulve (der stilles specifikt forslag om at indhente nogle eksemplarer af en særlig modstandsdygtig transylvansk stamme)
  • Stop for resourcespild ved medicinsk brug af afdøde

Karen Jespersen udtaler, at hun regner med at partiet vil ramme en mindre niche af vælgere, men disse tilgengæld vil være særdeles trofaste. Og at der vil komme flere vælgere til år for år, uden at man vil miste de eksisterende.

Ligeledes regner hun med, at flere kendte ansigter fra de repræsenterede partier vil gå med i NF - skælmsk udtaler hun, "der vil nok være nogle større overraskelser i mellem."


Ceterum censeo Facebook esse delendam.

NATO har mere brug for Tyrkiet

2 kommentarer
end Tyrkiet har brug for NATO; og meget mere end NATO har brug for Anders Fogh. Det synes jeg de danske "analytikere", der bare er benovede over muligheden for en dansker i en toppost - og helt ærligt, så meget top er der altså heller ikke over den - lader til at have glemt.

Og Tyrkiet har jo altså i øvrigt en pointe - at vælge Fogh til den placering vil være en rød klud i hovedet på en masse muslimske lande; og det er ikke lige det NATO har brug for.

Så udover jeg gerne vil af med Fogh, mener jeg han er et usandsynligt dårligt valg. Nu kunne noget tyde på, at han ender op uden at være hverken statsminister eller NATO-chef. Så det er jo storartet. Og iøvrigt udtryk for katastrofal mangel på dømmekraft fra hans og rådgiveres side.

Og kors hvor er den iøvrigt pinlig for Ekstra Bladet i dag, som allerede har solgt katten i sækken.

Ceterum censeo Facebook esse delendam.

fredag den 3. april 2009

Alamut

Ingen kommentarer
Alamut Vladimir BartolDer er gjort mange forsøg på at analysere historien i Alamut i alle mulige retninger, både pro-og-anti islamisk og anti-shia og anti-fascistisk. Men jeg tror man skal passe meget på at prøve at lægge mere i den, end at det er en god historie, og den giver stof til eftertanke. Hvad eftertanken så kommer frem til er nok mest op til en selv.

Bogen er meget vel researchet og lærerig, hvorfor det fiktive element fungerer ekstra godt - man er nødt til at aktivt at huske på, at det altså ikke er historiske sandheder det hele.

Den er skrevet for godt 70 år siden, af sloveneren Vladimir Bartol, og foregår i hvad der i dag er Iran, i nogle konflikter i mellem forskellige shia- og sunnimuslimske sekter.

Vores hovedperson er blevet sendt afsted af sin familie, for at slå sig til lederen af en af disse sekter, Hassan ibn Sabbah, som har forskanset sig med en mindre hær i det stort set uindtagelige fort Alamut. Men udover at have denne hær, træner de også i fortet en eliteorden, de såkaldte Hashshashiner - som er en historisk frygtet orden, der idag lever videre i ordet assasin på alverdens sprog (dog ikke dansk). Nogle mener at første del af ordet henviser til deres brug af hash, det er ihvertfald en fortolkning Bartol følger.

For ibn Sabbahs trick er, at han har lavet et privat paradis, med jomfruer og tamme leoparder (as if!) og hele moletjavsen - som han bilder hashshashinerne ind at han kan skaffe dem adgang til; under indflydelse af hashen tror de på hans fup, og er villige til at gøre hvad som helst.

Hvad der siden sker må man læse sig til - men bogen er en fantastisk beskrivelse af, hvordan mennesket kan og vil narres. Om man så vil bruge islam-vinklen som mere må være op til en selv, jeg synes ikke det er nødvendigt - på den anden side er der da ingen tvivl om, at bogen idag kan virke utrolig profetisk, når man ser på nogle af de fanatiske linier der stortrives for tiden - og det er mærkeligt at tænke på at bogen er skrevet i sidste halvdel af trediverne.

Det kan egentligt undre at bogen ikke er filmatiseret - men jeg tror simpelthen den vil være for kontroversiel at udkomme med i dag. Men en god bog for folk som kan tænke selv.

Ceterum censeo Facebook esse delendam.

Hvad blev der af drejebogen?

Ingen kommentarer
Ups, noget gik galt - måske man skulle have investeret i nogle sms-stemmer? Håber da at Fogh er klar til at sende 4 obligatoriske, ugentlige ansøgninger...

Ceterum censeo Facebook esse delendam.

Enjoy the balance of your day

Ingen kommentarer
Den havde jeg godt nok ikke hørt før - men den slut-hilsen står i den mail jeg fik lidt tidligere, fra min amerikanske leopardsko pusher. Som ville fortælle mig at mine sko nu er afsendt :)

Ceterum censeo Facebook esse delendam.

En sorgens dag for nekromantiske vælgere

Ingen kommentarer
Nej, vi taler ikke her om lystløgneren & krigsforbryderens fremtid som kampsoldat i Afghanistan.

Men regeringens eneste officielt udøde*, lichen og velfærdsministeren Karen Jespersen (V), træder tilbage som minister. Hun føler det hele er vokset hende over hovedet, og hun kan gøre bedre gavn ved at beskæftige sig med ting som interesserer hende. Hun har således store forhåbninger om, at hendes eksperimenter med en vitalitets- og potensdrik, udviklet på muslimske jomfruer (udelukkende tørklædebærende) og nigerianske prostituerede, vil give danskerne mere velfærd de nærmeste år.

Hun ærgrer sig dog over, at hendes adgang til råvarer måske nu bliver begrænset. "Men jag har da fået nogle kontakter," siger hun fortrøstningsfuldt.

*eneste officielle: vedholdende forlydender vil vide at Lars Løkke Rasmussen er vampyr, og Brian Arthur Mikkelsen er zombie. Inger Støjberg er det almindeligt anerkendt er vampyr (bemærk den manglende skygge), men hun er jo ike minister - endnu.

Ceterum censeo Facebook esse delendam.

Snart tid at flytte ud

Ingen kommentarer
Som solen har skinnet de sidste par dage, tænker jeg at det snart må være tid at tage mit andet hjem - min sommerresidens - i besiddelse.

Den plæne i Ørstedsparken* som ligger nærmest Floss har været mit faste holdepunkt i sommermånederne i mange år, og jeg ser ingen grund til at i år skulle være nogen undtagelse. Nu ligger den endda helt naturligt som stop på vej mellem hjem og arbejde.

Så lige et par grader mere, så afsætter jeg nok lidt mere tid til hjemtransport - og får nogle soltimer ind på kontoen.

*Opdagede lige jeg var kommet til at skrive Ørstedspakken. Har rettet det, men egentligt meget godt ord...

Ceterum censeo Facebook esse delendam.

torsdag den 2. april 2009

Der er en zombie på din plæne

2 kommentarer
Som jeg før har været inde på, er jeg ret stor fan af casual gaming firmaet PopCap Games. Jeg fik så idag en lille nyhedsbrevshilsen, bl. a med link til denne video - en musikvideo reklame for deres kommende spil Plants vs Zombies.

Jeg synes den er lidt catchy - og i omkvædet, og sin absurditet, minder den om Aqua, methinks?

Ceterum censeo Facebook esse delendam.

Send dem hjem - hele bundtet

Ingen kommentarer
Der var mange former for udmeldinger i aftenens afsnit af Min italienske Drøm - jyderne har jo mentalt meldt sig ud for længe siden, og det kan ikke være overraskende at de røg ud i dag. Heller ikke for dem selv - de må da være lykkelige for det.

Men mange andre melder sig ud på den ene eller den anden måde: mest overraskende for mig har været Michael og Mette, som ellers har virket som værende mest på det italienske. Men det viser sig nu, at de åbenbart ønsker at bringe en del af Skandinavien til Rosora - Michael som ærgrer sig over ikke at have købt dørene i Silvan, og Mette som farer vild i to dage i IKEA, og skrotter alt andet.

Min sympati ligger efter aftenens afsnit først og fremmest hos det unge par, Casper og Josephine. Men det var nok et afsnit hvor der ikke var mange der vandt, men mange tabte.

Og helt utilgiveligt var naturligvis at brænde Adele af, uden forklaring eller undskyldning. Tæerkrummende og ufatteligt dumt. Send hele rosset hjem - hvilket vist også var hvad det hemmelige råd havde mest lyst til.

Ceterum censeo Facebook esse delendam.

Hvilke stoffer er han på

Ingen kommentarer
Så sidder han ellers lige der, Brian Arthur Mikkelsen, og skal forklare endnu en fadæse fra hans ministerium.

Og, ja, det er alvorligt, og må aldrig gentage sig. Siger han. Med et lille smil, som skifter til et lidt bredere - hvorefter han hidser sig op og bliver sur, for han vil have lov at tale færdig. Fandme. Og så igen et smil, der breder sig - han ligner mest en Harry Potter som siddende får et blowjob - og jeg spekulerer stadig på om det var det, der var gang i?

Ceterum censeo Facebook esse delendam.

Mere post-punk

Ingen kommentarer
Kom lige i tanker om den her - den er nu lidt sjov, og skal da ikke ryge helt i glemmebogen:

Ceterum censeo Facebook esse delendam.

Ikke en kærlighedssang

Ingen kommentarer
Bare hvis nogen skulle være i tvivl.

Ceterum censeo Facebook esse delendam.

onsdag den 1. april 2009

Hvem er hende godten?

Ingen kommentarer
Var lige forbi cnn.com, som nok ikke overraskende har G20 mødet som tophistorie.


Men studsede lige over billedet - for hvad var det for en model, som åbenbart var kommet med til mødet, ude til højre? Var der en af lederne som lige havde fået lov at tage elskerinden med?

Nej, det viser sig at være Argentinas præsident(inde?) Christina Kirchner- kan godt huske hun blev valgt, men var ikke klar over hun ville live sådan op på et billede. Er ikke helt sikker på om det var sexistiske eller chauvinistiske tanker - i fald beklager jeg - men de var der ikke desto mindre.

Iøvrigt lidt morsomt at de kvindelige deltagere skal være i hvidt, og alle mændende naturligvis i mørke sæt. Og, endnu mere naturligvis, at Elizabeth skal være i lyserødt.

Ceterum censeo Facebook esse delendam.

Tjære II

Ingen kommentarer
For en måneds tid siden, skrev jeg et indlæg om min brug af af importerede tjæreprodukter. Det var så småt begyndt dér, men jeg ville ikke jinxe processen ved at skrive om den - var nok bange for at være for optimistisk.

Men der er ikke længere nogen tvivl om at det ikke bare holder skæl væk, og forbedrer situationen generelt - mine plamager af psoriasis er nu i direkte aftagende. En helt ny fornemmelse!

Er ret spændt på om en måneds tid, når det forhåbentlig bliver varmt nok til at jeg kan få direkte sollys på kroppen, hvordan det så vil reagere. Sollys plejer at hjælpe, og det burde forstærkes af tjæren. Så måske, knock on wood, ender jeg med nogle let misfarvede områder, der blot skal have lidt forebyggende behandling.

Lidt pudsigt, for nu havde jeg lige lært at acceptere og lære med psoriasisen - men det var måske også det der skulle til, for at komme videre.

Hvis nogen er nysgerrige hedder præparatet MG217, og kan købes i håndkøb i USA; det findes i diverse former som lotions, shampoo og salve. Jeg har mest brugt salve versionen.

Ceterum censeo Facebook esse delendam.

Helt påskeagtigt

2 kommentarer
Har lavet gækkebreve med børnene - og har såmænd også selv lavet et (jeg siger ikke til hvem :) ) med vintergækker og hele moletjavsen.

Hvor overskudsforælderagtig er man så lige?

Ceterum censeo Facebook esse delendam.

Terminator

Ingen kommentarer

Der har været en særlig plads i mit hjerte for denne film-serie, fra jeg en dag i 1985 satte mig til rette i stolen i Imperial til premieren på The Terminator med en kammerat - og blev blæst væk. Både af filmen og stemningen.


(I mange år derefter insisterede jeg på at være til premieren på Arnold-filmene - det gav en helt speciel følelse; som en blanding af fodboldkamp, og at se Rocky Horror Picture Show).


Min favorit af filmene er da også stadig den oprindelige 1'er; jeg ved mange er mere til 2'eren - og jeg kan da godt se den visuelt er mere strømlinet, men jeg foretrækker faktisk det mere rå og industrielle fra 1'eren.


De fleste ynder så at sable 3'eren ned - men der er jeg uening. Ganske vist har historien lidt problemer, og der er ingen tvivl om at den ikke er på højde med de to første - men et makværk vil jeg langtfra kalde den.


Grunden til at jeg tager den op, er at der på 6'eren (hvad det så end er??) nu er startet serien Terminator: The Sarah Connor Chronicles - som jeg havde fået min far til at optage, og så første afsnit af i går.


Man skal jo ikke bedømme en hel serie på første afsnit - og det føler jeg også langtfra jeg fik nok indtryk til - men jeg glædede mig ihvertfald over at befinde mig i universet igen, og der var ingen steder hvor jeg følte at den faldt igennem - så er man til Terminator vil jeg bestemt anbefale at give serien et kig. Serien foregår tidsmæssigt efter 2'eren. Dens største problem er umiddelbart castingen, i sær Sarah Connor er svær at genkende.


Jeg tror selv jeg køber den (det er uholdbart med optagelse i længden) - så skal nok vende tilbage når jeg kan give et mere kvalificeret indtryk.

Ceterum censeo Facebook esse delendam.

Anders Fogh - en moderne helt!

Ingen kommentarer
Jeg må tage hatten af for Anders Fogh - det havde jeg godt nok ikke troet han havde i sig - og jeg gætter på jeg ikke er den eneste som er overrasket. Jeg synes det er på sin plads, når det nu er så historisk, at referere direkte fra mediernes dækning af pressemødet i dag, den 1. april:

[AFR]
Ja, goddag og velkommen allesammen. Det er en glæde at se så mange er mødt op. Vi tager det sådan, at jeg forelægger hvad jeg nu har at forelægge, og så vil jeg efterfølgende svare på spørgsmål fra salen.

Baggrunden for dagens pressemøde er, som I nok har gættet, at jeg senere i dag tager op til Dronningen, for at begære min afsked som statsminister. Det er et job jeg har været glad for - det skal der ikke herske tvivl om. Men jeg har de sidste år følt at jeg var løbet sur i det; det sædvanlige ævl og kævl mellem de konservative og DF kan være meget sjovt de første gange, men når man 37. gang skal redde kastanierne ud af ilden, og invitere Pia og Bendt til kaffe, mister det altså charmen.

Så efter sidste valg gik det op for mig, at jeg trængte til at prøve noget nyt, at få et andet perspektiv på tingene. Så jeg tænkte: Anders, tænkte jeg, hvor kan du gøre den største forskel? Og svaret stod mig med det samme meget klart: i NATO som jeg har været med til at involvere i så mange kamphandlinger over det meste af kloden. Faktisk tror jeg, jeg er den stadigt siddende statsleder der er mest ansvarlig for NATOs indsats i verden i dag.

Så jeg finder det kun rimeligt at jeg nu også vil gøre mit til at det arbejde jeg har sat i værk kan blive en succes. Derfor har jeg efter rådslagning med Forsvarskommandoen, Forsvarsministeren (hej Søren) og B.S. Christiansen besluttet at melde mig til vores kontingent af kamptropper i Gereshk Valley i Helmand-provinsen i Afghanistan.

Jeg er jo i god form, og jeg har set nogle film md Sylvester Stallone om hvordan man håndterer den slags opgaver, så jeg føler mig fuldt rustet. Så jeg vil meddele denne beslutning på NATO topmødet i morgen, og fra 3. april er jeg så i Dronningens Klæder - på intensivt kursus, hvorefter jeg 4. maj rejser fra Danmark til Helmand.

Nogen spørgsmål?

[Flemming Rose, Jyllands Posten]
Hr statsminister, har dette noget med ytringsfriheden at gøre, og det faktum at muslimer må vænne sig til at finde sig i spot, spe og latterliggørelse?

[AFR]
Ja, bestemt - jeg kunne såmænd ikke have formuleret det bedre selv.

[Bo Elkjær, Ekstra Bladet]
Jeg finder det lidt overraskende at du sådan uden videre kan indgå i kamptropperne? Mig bekendt har du aldrig aftjent værnepligt eller på anden vis været del af militæret?

[AFR]
B.S. har forsikret mig, at det skam ikke er noget problem. Der er ikke fugls føde på den sag.

[Flemming Rose, Jyllands Posten]
Tak. Så det er altså en kamp for frihed, demokrati og ytringsfrihed De begiver Dem ud i?

[AFR]
Helt bestemt. Og lad mig præcisere: det er vores frihed, vores demokrati og vores ytringsfrihed jeg kæmper for. Hvad der sker i Afghanistan er af afgørende betydning for Danmark. Og så glemte du fred - jeg kæmper også for fred i Danmark.

[Bodil Cath, BT]
Hvilken kjole forventer de mon Dronningen har på, når De skal op til hende?

[AFR]
Åh, du ved - det med kjolerne plejer jeg at lade Anne-Mette om at håndtere.

[Bo Elkjær, Ekstra Bladet]
Jeg kunne nu godt tænke mig at

[AFR]
Nu synes jeg du skal holde op med det der. Du har fået dit svar. Der er ikke noget at komme efter siger jeg. Hvis du vil mere kan du gå til Ombudsmanden!

[Bodil Cath, BT]
Men angående kjolen - De sagde jo selv De skulle i Dronningens Klæder?

[AFR]
Ja, jo - der fangede du mig vist! smiler charmerende

[Bo Elkjær, Ekstra Bladet]
Du er trods alt pressens minist

[AFR]
Heldigvis ikke ret meget mere. Der er så meget at komme efter! viser et 0 med tommel- og pegefinger

[Flemming Rose, Jyllands Posten]
Jeg kunne godt tænke mig at høre lidt mere om Statsministerens tanker om islam versus os i vesten?

[AFR]
Jeg synes det er vigtigt at huske at muslimer også er mennesker. Hvis de bliver ramt i baghovedet af et projektil med forarmet uran dør de ligesom alle andre.

[Bo Elkjær, Ekstra Bladet]
Angående masseødel

[AFR]
Pas på, han har en pistol!!

Jasmina og Rasmus fra Livvagterne kommer løbende ind, kaster sig over Bo Elkjær, slår og sparker ham et par gange, og slæber ham ud af lokalet

[Søren Espersen, DF, råbende fra døråbning]
Det dér er venstreorienteret propaganda! Det vil blive sagt! Røde lejesvende!

[Bodil Cath, BT]
Og hvad siger Anne-Mette til Deres beslutning?

[AFR]
Ved du hvad, mellem os - jeg tror slet ikke hun har lagt mærke til det. Nu hvor hun er blevet mormor har hun andet at gå op i, ligesom hendes brevkasse tager meget tid. Når vi endelig ses skælder hun kun ud over at jeg ikke kan finde ud af at føre i en tango. trækker på skuldrene

[Flemming Rose, Jyllands Posten]
Kan du give et eksempel på den spot & spe & latterliggørelse muslimer må lære at finde sig i?

[AFR]
tænker kortvarigt Ved I hvorfor kvinder med tørklæder bruger så meget glidecreme?

[pressekorpset]
???

[AFR]
Fordi de får så tørre muslim-hinder!

[pressekorpset]
Hahaha!

[Flemming Rose, Jyllands Posten]
Ved De så hvorfor muslimske mænd bruger så meget glidecreme?

[AFR, resten af pressekorpset]
???

[Flemming Rose, Jyllands Posten]
Fordi de er nogle trælse røvhuller!

[AFR]
Ja, det er jo meget muntert alt sammen. Nogen sidste spørgsmål?

[Bodil Cath, BT]
De er jo lige blevet morfar. Har det haft nogen indflydelse på Deres beslutning?


[AFR]
Det er jo klart, det sætter ligesom det hele lidt i perspektiv. Lad mig sige det sådan, hvis mit barnebarn skal have en tryg verden at vokse op i, er det vigtigt at vi vinder Krigen mod Terror! en spindoktor læner sig ind og hvisker noget Hvad mener du med, det ikke hedder det mere? mere hvisken Hvad skal den haleneger blande sig i det for. Hvis det var godt nok til Dubya er det godt nok til mig... og ham. Han trænger sgu til en god omgang waterboarding, så han kan lære sin plads. Sådan noget juristeri...

Nå, det var et sidespring - yderligere spørgsmål? Ikke? Så erklærer jeg mødet hævet i god ro og orden. Tak! Og tak til Danmark!

Jeg ved ikke med jer, men jeg synes det er flot, når nogen ofrer sig helhjertet for en sag! Så det blev en virkelig historisk 1. april!

Ceterum censeo Facebook esse delendam.

tirsdag den 31. marts 2009

Bendt Bendtsen er i live & har det godt

1 kommentar
Efter at være udvandret fra dagens gruppemøde med et ildebefindende - højst sandsynligt forårsaget af for mange Gammel Dansk og Jägermeister dagen før - tog Bendt Bendtsen en ambulance til nærmeste hospital.

Den konservative gruppe var på et tidspunkt ved at blive nervøse for deres tidligere kære leder, da man ikke kunne finde ud af Bendt Bendtsens tilstand.

Det viste sig dog, at der ikke var noget at være bekymret for, det tog blot lidt længere end sædvanligt at komme frem til hospitalet fordi Bendt Bendtsen fik ambulancechaufføren til at køre et smut omkring Fyn, fordi han "måtte have sin bøsse hos sig".

på hospitalet valgte man for en sikkerhedsskyld at beholde Bendtsen til observation, da man ikke kunne spore nogen hjerneaktivitet, men efter at have kontaktet Bendt Bendtsens egen læge er man blevet klar over at dette er helt normalt.

Bendt Bendtsen blev udskrevet i god behold her til eftermiddag, med det råd at holde sig fra pressen. "Lad Bendt være i fred," siger politisk ordfører Henriette Kjær således til den samlede presse.

SIDSTE:
Bendt Bendtsen har netop udtalt, at han har valgt at droppe sin planlagte motorcykelkøretur, for at kunne hellige sig at snakke med pressen, hvis den vil ham noget.

Ceterum censeo Facebook esse delendam.

The Passion of the Leoparddreng

Ingen kommentarer
Det begynder at gå op for mig, at det er påske i næste uge - kombineret med at jeg har børnefri. Det betyder jo så, at jeg i den grad kan tage revanche for manglende by- & danseture de sidste uger.

Tror jeg begynder at kigge på muligheder for bestilling af tid på hospitalet til udpumpning & afgiftning en gang i løbet af eftermiddagen påskedag. Mon ikke der er plads hvis man bestiller i god tid?

Ceterum censeo Facebook esse delendam.

mandag den 30. marts 2009

Sommertid/Vintertid

Ingen kommentarer
Jeg hader de skifter. Ikke så meget fordi min egen rytme bliver forrykket - for den kommer sig hurtigt. Og jeg kan sådan set godt lide den ekstra times lys om aftenen her på denne tid. (Oktoberskiftet er så en anden sag - og hvorfor det er blevet flyttet en månede er mig en gåde - det føles som et halvt selvmord når man skifter uret dér.)

Men når man har børn - især børn i 3-års alderen er det et decideret helvede. For at forklare dem at det er sengetid, når det tydeligvis er lysere end det skal være, er ikke nemt. Og man er nødt til at få dem i seng dér, for de skal jo tilsvarende tidligere op - og har jo brug for søvnen.

Så der går en uge eller 2 med lange diskussioner og putninger hvergang, og ekstra trætte børn om morgenen. Men hele konceptet er sikkert også opfundet af nogle barnløse økonomer - eller ihvertfald nogen der ikke havde med børn at gøre; det var meget normalt for mænd i fordums tid, siges det - tider man godt nogen gange kan længes tilbage til.

Men med oktober-skiftet lever vi jo på falsk tid i 7 måneder af året - og det får mig så til at undres, hvorfor flytter vi os ikke bare en tidszone, så kunne vi slippe for alt det bøvl?

Ceterum censeo Facebook esse delendam.

Det gode engelske ord mørbrad?

7 kommentarer
(For oversættelse til engelsk, se her.)

I ugens tilbudsavis fra SuperBest, kan man på side 11 finde tilbud på Smagfulde mørbrads - og det undrer mig lidt, for jeg har egentlig altid opfattet mørbrad som et ret dansk ord - ikke mindst når man tænker på ø'et.

Men jeg har åbenbart taget fejl - eller også er vi ved at indføre en generel engelsk flertalsform med at sætte et s på, og ikke kun på engelske substantiver. Men jeg spekulerer så på om det ender med at nogle vil komme flertals-s på også i ental, ligesom de gør med nogle engelske ord, for eksempel en drinks. Så de vil gå rundt og tale om en øls og en perles og så videre?

Vort sprog er sandeligen under påvirkning! Eller skulle det være påvirknings?

Ceterum censeo Facebook esse delendam.

Sko på vej

Ingen kommentarer
Så er de bestilt - så er det jo bare at læne sig tilbage og vente på at det der vel bedst kan sammenlignes med en postordrebrud dukker op.

Ceterum censeo Facebook esse delendam.

søndag den 29. marts 2009

Av, åh

Ingen kommentarer
Er fuldstændig mørbanket efter at hyave spillet rundbold(?!), sovet i minimal seng med min søn, siddet i bil og tog alt før længe, gået ture og været på skattejagt i underlige terræner.

Er dødsens træt efter alt for meget luft, alt for meget socialt samvær og alt for lidt søvn i snorkende sovesal liggende i samme minimale seng som min søn.

Må samtidig sige at det har været rigtig hyggelig tur. Dejligt at det er overstået, men også dejligt at have været af sted.

Men kunne nu stadig godt bruge at have danset i nat. Og kunne godt lige nu bruge ca 28 timers søvn - og at ligge ca 10 timer i blød i varmt bad. Det må jeg vel indhente hen ad vejen.

Ceterum censeo Facebook esse delendam.