Leoparddrengens
Public Key

lørdag den 23. november 2013

Et fredsommeligt råd, @annaallerslev?

Ingen kommentarer
Lad mig med det samme slå fast, at jeg sådan set intet har at skulle have sagt i forhold til hvad der sker i jeres konstituering i København.

Jeg bor ikke i København (omend tæt på, på Frederiksberg, så jeg ved hvad der sker - og er vokset op der), og har hverken stemt socialdemokratisk eller radikalt til valget her.

Lad mig også slå fast, at jeg synes det i bedste fald er højst tvivlsomt at skifte parti et par dage efter et kommunalvalg. Med mindre der er virkeligt, virkeligt gode grunde til andet.

Samtidig er jeg ikke enig med dem som synes at mandater på den ene eller anden måde skal være hæftet på partiet de var på ved afstemningen. Jeg tænker på at Grundloven intet kender til partier, og at partierne har gjort det stort set umuligt ikke at være i et parti. Og at man måske bør moderere parolen Stem Personligt en smule, hvis man faktisk mener partiet.

I har fået et ekstra mandat i BR, og det er fair and square. Men det er også et mandat som bærer en pokkers masse uvilje.

Og det er et mandat I nok kan få noget ud af - på den ene eller anden måde. Jeg vil bare i al fredsommelighed opfordre til at I virkeligt tænker jer om, ikke bare to eller tre gange, men en hel del flere før I benytter jer af det.

For, jo, I kan gøre det.

Men: vil det være fair?

Og, måske vigtigere: vil det blive opfattet fair?

Og husk på jeres historie de sidste fire år: Den startede ikke smukt - og reelt er den eneste grund til du har fået lov til at agere (thumbs up!), at I blev fri for Klaus Bondam, og vasket tavlen delvis ren. For før det var han død i vandet.

Min opfordring: take the high road, her. Ja, I kan lave om på konstituering (måske endda holde DF ude) - det er sgu bare ikke særlig fedt eller demokratisk.

Eller sagt kort: det forekommer muligvis taktisk smart, men strategisk er det en dødssejler. IMHO.

Så lav konstituering ud fra hvad I fik af stemmer ved valget, og så kan I altid have en større BR-gruppe siden. Med god samvittighed.

Hvis ikke ender det meget nemt med en pyrrhisk sejr. Og det burde om noget ikke være noget radikale stiler efter?

Men som sagt - jeg har reelt ikke noget med det hele at gøre, der i København. Måske blander jeg mig lidt til minde om min mor. Håber bare I finder ud af det. I al demokratisk rimelighed, & fredsommelighed.

Bedste hilsner
/Leoparddrengen

Ceterum censeo Facebook esse delendam.

tirsdag den 19. november 2013

Trist twitter-brug, DR!

Ingen kommentarer
Jeg sidder i skrivende stund og ser dækningen a kommunal- og regionsvalget på DR.

Et valg der naturligvis på mange måder er spændende - hvor slemt vil det blive or Socialdemokraterne og SF, med videre.

Men jeg har også været lidt spændt på dækningen - for på det seneste har DR tilsyneladende opdaget twitter, og ikke længere kun på DR3. Og der har været lagt op til det store i aften, med visning af tweets fra hashtag #drvalg.

Desværre, desværre - har DR helt misforstået twitter.

Istedet for at bringe tweets fra befolkningen, vælgerne, med de personlige vinklinger og betragtninger det kunne give, har DR valgt at bringe tweets fra politikere - lidt fra journalister.

Tweets som enten indeholder de sædvanlige politikerfloskler, enkelte lykønskninger af partifæller - eller viderebringelse af nyheder som de har set i TV - og som vi andre derfor også har set kort før.

Med andre ord, røvkedeligt.

Ok - rønnebær er også lidt sure. Jeg ville da gerne se mig selv der. Men jeg kan såmænd godt orstå, hvis mine tweets er lidt for satiriske og sarkastiske til at de vil/tør bruge dem.

Men kommentarerne fra borgerne - de savnes altså, DR.

Jeg må opfordre til at I prøver at kigge på nogle amerikanske valgkampe, ser hvordan de benytter twitter.

Men, altså, lidt fortrøstningsfuld er jeg da. For det er da altid noget at I har opdaget twitter. Og rigtigt mange af jer er kommet på indenfor de sidste 14 dage kan jeg se. Så ingen kan orvente at I er eksperter endnu, langt fra. Med lidt held har I lært noget mere til næste valg, og er blevet klogere i brugen. I kan for at komme igang eventuelt kigge lidt på min twitterguide.

Så ihvertfald - velkommen på twitter!

Ceterum censeo Facebook esse delendam.