Leoparddrengens
Public Key

fredag den 24. juni 2011

Red et ord - kæmp mod regeringens Newspeak

Ingen kommentarer
Egentligt havde jeg troet at Dansk Sprognævn var hævet over den slags, men når den så tydeligt går regeringens ærinde, og prøver at rydde ud i ord som netop passer på regeringens medlemmer, samt deres støtter, må der råbes vagt i gevær - snart kan vi jo ikke udtrykke vores tanker frit længere, når ordene på den måde tages ud af sproget, som befandt vi os i Orwells 1984.

Hvad hvis vi for eksempel ikke kunne fortælle en historie som denne:

Kanaljen Lars Løkke prøver at fjæle, at hans tidligere vicestatsminister, Bendt Bendtsen, som udadtil fremstod blegsotig, i virkeligheden var en flottenhejmer og i dølgsmål holdt den ene jagt og kalas efter den anden. En rigtig ødeland på statens regning, var han.

Imens skal man så trækkes med andre af regeringens nutidige medlemmer, som  den dorske Troels Lund Poulsen og døgenigten Lene Espersen som ingen endnu har formået at sysselsætte - men de er ikke de værste, for de forretter da i det mindste ikke meget skade mens de flanerer.

Tag i stedet den forvopne Peter Christensen og vindbøjtlen Søren Pind, som idelig skal debattere trættekært uden skellig grund. På trods af stor langmodighed er det ærlig talt stygt at høre på.

Så er der i det mindste mere go i den djærve Jesper Langballe, som ganske vist indrømmer han nogle gange er en gebommerlig og kæk bajads, men i virkeligheden er mere knarvorn. Han indrømmer dog sin underlødighed og tvætter sin fætters fødder, charlatanen Søren Krarup - kålhøgen og træsk. Sammen drømmer de om natten om negerboller og negerkys.

Deres leder er den knibske Pia Kjærsgaard, som misliebigt får gevaldig hjælp af en gelassen Kristian Jensen, mens Per Ørum Jørgensen forskertser de mange muligheder han gives for at lave om på tingene - men han er også en fusentast.

Det kan ærligt talt godt gøre en så mødig, som var man svanger, at tænke på, og da jeg nu er brødflov som en anden Claus Hjort, vil jeg holde inde her. Deltag i kampen på Twitter: #redetord

Ceterum censeo Facebook esse delendam.

mandag den 20. juni 2011

Kvantelovgivning: Leoparddrengens Rønn

Ingen kommentarer
Lad os opstille et eksperiment:

Et forslag skal til afstemning i Folketinget. Forslaget er på vippen, der er nominelt 90 stemmer for, men Birthe Rønn Hornbech trækker den ene og den anden vej - et ganske sandsynligt scenarie i dansk politik.

Nu isolerer kvantefysikere Birthe Rønn i en box i Folketingssalen - ingen information kan komme ud af boksen. Inde i boksen er samtidigt anbragt en sindrig kontakt, som ved udløsningen af en beta-stråle fra et radioaktivt stof som også er i boksen, på et helt tilfældigt og uforudsigeligt tidspunkt, gør at en kontakt tændes og registrerer Birthe Rønns stemmeafgivning på netop det tidspunkt.

Stemmen er således afgivet, og forslaget er enten vedtaget eller forkastet. Men uden at åbne boksen er det ikke muligt at afgøre hvad udfaldet er - hvorfor lovforslaget ifølge en misforståelse af kvantefysikkens love både må være vedtaget og forkastet på en og samme tid.

Jeg synes vi skulle prøve med det eksperiment på fredag.

Tak i øvrigt til Schrödinger, hans kat og hans misforståelse til inspiration.

Ceterum censeo Facebook esse delendam.