Leoparddrengens
Public Key

lørdag den 6. december 2008

Små gaver

Ingen kommentarer
En af de pudsige ting ved at handle på QXL er de ekstra ting man nogle gange finder. En gang var der således nogle parfumer i et par sko jeghavde købt dér(??) - og igår fandt jeg til julefrokost #2 en øloplukker i mit "nye" jakkesæt. Ganske praktisk & anvendeligt - så det er jo dejligt. (Og har endnu ikke fundet ubehageligheder, som en død rotte eller lignende.)

Iøvrigt er det et dejligt jakkesæt i en turkis-nuance og et ret specielt snit. Gad vide om det stammer fra 80'erne eller lignende.

Ceterum censeo Facebook esse delendam.

torsdag den 4. december 2008

Hvad blev der egentligt af...

Ingen kommentarer
...Havdrengen? Den her serie som kørte bag i Fantomet - og bloggen her tildels har taget navn efter?

Fandt han nogensinde sine forældre? Blev han i stand til at blive på land? Eller måtte de alle flytte til en mose? Er der nogen der ved det - det er trods alt et af de største & længstlevende dramaer i det 20ende århundrede.

Ceterum censeo Facebook esse delendam.

Mig & Boy George

Ingen kommentarer
Det at jeg nævnte, jeg havde siddet ved siden af Pernille Rosenkrantz-Theil på rytterstatue, fik mig til at tænke på, jeg hellere må nævne min samtale med Boy George.

Det må vel have været engang i starten af '90erne, og Boy George har været forbi for at give en eller anden (sikkert skrækkelig optræden) i Eleva2eren, eller noget i den dur.

Jeg står og hænger op af hængepladserne på Cozy Bar, da Boy George så kommer ind, i spidsen for et følge på ca 50 mennesker - ca hele Pan er åbenbart fulgt med.

Han kommer så til at stå ca ved siden af hvor jeg hænger. Jeg kan jo så ikke lade være med at spørge:
"Don't you get tired of all these people always following you?" eller noget i den stil.
Til hvilket han svarer, kort og præcist: "Fuck off!"

Så jeg og Boy George - vi er bare tæt :)

Snart må jeg huske at fortælle om da vi anholdt kronprinsens bodyguard.

Ceterum censeo Facebook esse delendam.

Barings Bank

Ingen kommentarer
Apropos IT Factory husker jeg filmen Rogue Trader som ganske god (selvom jeg kan se den får ret lave karakterer på IMDb). Den handler om kollapsen af Barings Bank, som daytraderen Nick Leeson (spillet af Ewan McGregor) egenhændigt stod for.

For hans vedkommende handlede det mest om et coverup; han tabte penge, og det måtte ikke opdages, så han skjulte tabet (såvidt jeg husker via en fiktiv kundekonto) - mens han desperat prøvede at lave andre handler for at udligne tabet - og det hele accelererede; mens han fremstod som gulddrengen, postede han flere og flere penge ind i et sort hul.

Nu er det blevet meget populært at fremstille Stein Bagger som psykopat, men mit gæt er nok snarere at historien er meget lig denne; og det hele sandsynligvis mere handler om et coverup af at han ikke var gulddrengen han fremstod som. Jeg vil ikke blive overrasket hvis det viser sig at pengene simpelthen er tabt, og hans egen personlige vinding er meget begrænset. Det er faktisk sådan jeg synes det plejer at være i langt de fleste af den slags sager.

Men som Albert Einstein siger i indledningen til Red Alert: Time will tell... sooner or later, time will tell.

Ceterum censeo Facebook esse delendam.

Pernille

Ingen kommentarer
Og så er Pernille Rosenkrantz-Theil gået hen og blevet Socialdemokrat. Gad vide om det holder - og gad vide hvordan det skal spænde af.

Er selvfølgelig lidt overrasket over hun ikke går til SF, men hun synes vist Villy Søvndal er lidt for popsmart.

Men hun er stadig, selvom jeg ærligt skal indrømme jeg ikke rigtigt fatter det her seneste træk, min politiske heltinde. Stemte jo også på Asmaa sidst, og synes godtnok ikke Enhedslisten har fået en brik ud af det i denne periode, selvom der skulle have været masser af muligheder - især efter SF har givet mere plads.

Så regner under alle omstændigheder ikke med at stemme på dem næste gang. Men socialdemokratiet? Så langt tror jeg ikke jeg flytter mig - så skal der godtnok laves om på meget - først og fremmest udlængepolitisk.

Har jo faktisk siddet ved siden af hende engang - på soklen til rytterstatuen foran Christiansborg (Frederik VII?), samme dag Irak-krigen blev vedtaget. Men fik ikke talt med hende - det var der en del andre der ville.

Men jeg ønsker ihvertfald Pernille alt muligt held og lykke med projektet: at få et fornuftigt socialdemokrati ville ikke være skidt. Men må sige jeg er noget skeptisk for sandsynligheden af at det vil lykkes.

Ceterum censeo Facebook esse delendam.

IT Factory

Ingen kommentarer
Der er selvfølgeligt rigtigt mange ting ved hele den historie, man slet ikke fatter. Og der er nok også mange oplysninger man skal tage med et gran salt - beviser omkring Bagger befinder sig jo f. eks. i et ringbind, som har været i andres besiddelse over et døgn - for slet ikke at tale om de 20 ringbind som blev fjernet "fordi de kun indeholdt personlige papirer". Og så siger Jensby at han ikkekan se, hvorfor de ikke skulle være fjernet.

Præcis hvor dum er han? Eller vil han have vi skal tro han er?

Nå, det var et sidespring. Det jeg slet ikke fatter, udfra eget kendskab til branchen, er hvordan man kan have udvikler i det firma, uden at få en fornemmelse af at noget er ravruskende galt - medmindre de da alle har været nyuddannede, uden nogen praktisk erfaring.

Men de har jo tilsyneladende udviklet i et sort hul, hvor deres produkter aldrig nogensinde er blevet brugt. En dejlig følelse for en udvikler, det fungerer åbenbart bare, ikke en eneste fejl i vores programer? Ikke en eneste uhensigtsmæssighed, ikke et eneste ønske om at noget skal laves anderledes? "Bare fortsæt drenge, der kører bare skidegodt - fantastisk arbejde."

Og, jo, har set de siger de skulle komme med helt nyt produkt i det nye år - men stadig: undrer de sig så ikke over hvad helvede de tjener penge på nu? Og hvis det kører så forbandet godt, hvorfor så ødelægge det med noget helt nyt, hvorfor ikke købe de licenser og arbejde på det gamle.

Og det nye produkt: hvis det skulle have release her i starten af det nye år, og skulle kunne flytte ca alle eksisterende applikationer på nettet (sagt af mr Bagger til Computerworld) - har de overhovedet testet det? Passer det? Var de bare ligeglade med at deres direktør fyldte medierne med løgn.

Ligemeget hvor forførende hr Bagger (hvis vi går ud fra han står bag) har været, og hvor god han tilsyneladende har været til at kompartmentalisere, tror jeg ikke jeg kommer til at fatte denne del.

Noget andet jeg er spændt på, er om KPMG (danmark) kan overleve det her. Jeg kan næsten ikke tro det - for det første er der erstatningsansvar, men måske værre er tillid - og kan ikke tro, at mange kan have meget af det tilbage. Well, måske nogle bestyrelser etc har, men ville du beholde aktier i et firma, hvor KPMG stod som revisor? Jeg ville ikke.

Og de har ikke engang haft nosser nok til at udtale sig i sagen endnu - ret utroligt, egentligt. Så går udfra de indenfor 3-4 mdr går samme vej som Arthur Andersen efter Enron. Men der er næppe nogen der vil købe dem, så mon ikke de sælger de gode dele fra, og så vidt muligt tømmer selskabet, inden der kommer for mange retssager igang?

Anyway: hvis man vil have indblik i Bagger-familiens tanker, kan de læses her på blogspot: Familien Bagger. Kan godt forstå de har brug for at komme af med nogle ting, men på egne præmisser - og der er en blog jo smart.

Ceterum censeo Facebook esse delendam.