Leoparddrengens
Public Key

lørdag den 7. februar 2009

Mange måder at beskytte sig

Apropos omtale af de AIDS-frygtende år i seneste indlæg, kom jeg i tanke om en af min mors veninder.

Hun havde altid været meget om sig, og elskede sine byture & at samle mænd op der. Så hele den sygdom dér var noget af en sten på vejen for hende. Men hun fandt på et princip som hun mente ikke ville forhindre hende i alt for meget, og samtidig give hende et højt niveau af beskyttelse. Princippet hed: kun score gifte mænd.

Jeg må sige, at jeg altid har syntes det var genialt i sin totale egocentri & mangel på logik - så ville lige dele det :)

Ceterum censeo Facebook esse delendam.

License to Fuck (Unprotected)

Ingen kommentarer
Modtog mit donorkort med posten idag, det har ellers taget en rum tid, men der har vist været nogle tekniske problemer. 0 RhD POS er min blodtype, som det fremgår af kortet.

Men kan jo ikke lade være med at tænke på, hvordan jeg sidst i 80'erne hørte om at Donornåle var blevet et vildt eftertragtet smykke, fordi man med dette signalerede (eventuelt løgnagtigt) at man var HIV-testet (negativt) - og ubeskyttet sex dermed var en mulighed. En oplysning der godt kunne banke prisen på ens kød op på kødmarkedet dengang, da AIDS-frygten var på sit højeste.

Men er altså også blevet del af sexmarkedets 007'er nu, med licens til ubeskyttet sex. (Og man får næsten lyst til at sige, med Captain Jean-Luc Picard, to boldly go where no man has gone before - men det er nok lidt over the top.)

Ceterum censeo Facebook esse delendam.

Lykkehjulet

Egentlig slet ikke min historie, men var lige inde over Lykkehjulet for et øjeblik siden, og kom i tanke om....

Min lille sorte sambo fra for mange år siden kunne godt lide kryds-og-tværser og hjernedøde TV-programmer. Så ikke så mærkeligt at Lykkehjulet havde en høj stjerne hos hende, i Bengt Burg inkarnationen. Men hendes yndlingsudsendelse af lykkehjulet, som hun ofte refererede, var et, hvor en dame skulle gætte ordet; samtlige bogstaver var fundet, pånær et. Der stod "RISEN_RØD" - og damen gættede på "risenbrød" - hvad det så end er.

Lidt morsom. Ikke nok morsom til alle de gange jeg har hørt den. Men morsom nok til at blive genfortalt en enkelt gang her.

Ceterum censeo Facebook esse delendam.

fredag den 6. februar 2009

Yes!

Ingen kommentarer

Overskrift på dr.dk/nyheder: Poulsen nærmer sig startopstilling.

Jeg går ud fra, og håber på, der er tale om en slåfejl, og at artiklen dækker over at Flemming Povlsen er på vej tilbage på landsholdet.

Jeg har nemlig et mærkeligt skæbnefællesskab med Flemming Povlsen; jeg ved ikke om vi har de samme biorytmer, eller vores horoskoper på en eller anden måde er ens, men ihvertfald: når Flemming Povlsen scorede på landsholdet kunne man være sikker på jeg scorede i byen inden for en uge, sandsynligvis adskillige gange - enten (eller både) før eller efter. Og når han scorede flere mål kunne det gå helt amok.

Tilgengæld var det også sådan, at når han havde problemer, og aviserne skrev om scoringskrise - ja, så havde jeg det også. Og Flemming havde desvære adskillige af sådanne, og ret lange; men var tilgengæld uhyre scorende når han var i det humør - og det var jeg så også.

Og har altid haft lidt dårlig samvittighed overfor ham - for da jeg kom i fast forhold gik der ikke lang tid, så smadrede han knæet, hans karriere stoppede alt for tidligt - og der kom ikke flere scoringer fra den kant.

Så det kan kun glæde mig - både på hans og egne vegne - hvis han nu i en alder af kun 42 gør et fortjent comeback!

Ceterum censeo Facebook esse delendam.

En MyC4 investeringsguide

Som jeg tidligere har nævnt er jeg lidt involveret i små-investeringer på MyC4, samt i deres fora.

Jeg har i den anledning skrevet en længere guide til netop små investeringer, som jeg har lagt der. Men har af en eller anden grund også lyst til at poste den her. Ved ikke helt hvorfor, men måske den kan give andre lyst til at se hvad det er for noget? Anyway, here goes:

En investeringsguide
... og metode for småinvestorer

At bruge ordet guide er måske så meget sagt. Men dette er ihvertfald sådan jeg gør, og jeg er rimeligt tilfreds med resultatet - jeg regner med at kunne nå et effektivt afkast på omkring 8%.

Bemærk: Når jeg i overskriften skriver at det er til danskere, er det fordi jeg bruger en del indbetalinger til MyC4, og hvis disse koster penge er det ikke en særlig effektiv metode.

BEGREBER & FAKTORER
Forskellige faktorer er vigtige ifht hvor stort effektivt afkast dine investeringer giver. Man kan ikke nøjes med at se på en enkelt faktor, men må se på det samlede billede:

A) Rente
B) Valutarisiko
C) Liggetid
D) Risiko for manglende betaling/konkurs

PUNKT A: RENTE
Dette er nok det mest overskuelige punkt, og derfor det de fleste fokuserer på. Men det er jo dejligt enkelt: des højere rente, des højere afkast. Men det er altså vigtigt ikke at stirre sig blind på renten, for de andre faktorer er ligeså vigtige.

Og så vil jeg lige nævne her, selvom det egentlig ikke har noget med metoden at gøre, men det er så ofte misforstået at der bør gøres opmærksom på det:

Du får kun rente af de penge du har lånt ud! Det vil sige, når en låntager betaler afdrag, betaler han ikke længere renter af de penge han har afdraget. Så hvis du låner 100 € ud til 12 % skal du efter et år ikke regne med at have modtaget 12 € i renter - for en del af de 100 € er blevet afdraget undervejs - kun den første måned får du renter af det fulde beløb. (Hvor meget der afdrages afhænger af lånets løbetid.) For at opnå en højere effektiv rente skal pengene reinvesteres - se herunder under liggetider.

Lån på store beløb ender som regel op med en gennemsnitlig rente højere end de små lån, og de er også lettere at forudse, hvis man skal gætte på en slutkurs. Så i denne sammenhæng er de at foretrække.

PUNKT B: VALUTARISIKO
En stor del af dit afkast risikerer at blive ædt op af faldende valutakurser - du kan også være heldig og tjene på udsving, men den generelle tendens er at tab er mest sandsynlige. Der er forskel fra land til land, så det er vigtigt at være opmærksom på - 12% i rente i Uganda er bestemt ikke det samme som 12 % i rente i Senegal, når du ser på det effektive afkast.

Uden at jeg har analyseret tallene i bund (det kan du selv prøve at gøre på myc4watch.com) er mit indtryk at en liste over landende fra mest risikabel til mindst ser ca således ud:

Uganda
Kenya
Ghana
Rwanda*
Senegal/Cote d'Ivoire**

* Rwanda har faktisk indtil videre givet mig et overskud.
** Senegal og Cote d'Ivoire er bundet op til Euroen så der skal ske helt exceptionelle ting for at der kommer kursudsving af betydning.

C) LIGGETID
Hvad mange der starter på MyC4 nok ikke er klar over, er at der er en del liggetid for ens penge, hvor de ikke forrentes:

1) Fra de er indsat på konto til de er blevet brugt til bud
2a) Fra de er brugt til bud, til man bliver underbudt
2b) Fra de er brugt til bud, til auktionen slutter
3) Fra auktion lukker til pengene overdrages til låntager
4) Fra afdrag og renter betales, til de indgår på din konto på MyC4

Dertil kommer unormale hændelser, som at et lån aflyses (bliver cancelled) i pkt 3 - som har vist sig i nogle tilfælde at give den længste liggetid.

Pkt 3 og 4 kan man ikke gøre så meget ved - man kan nok prøve at analysere hvilke Providers/Lenders der fungerer mest effektivt, men så langt er jeg ikke gået - men derudover er pengene ude af dine hænder.

Men punkterne 1 & 2 kan man i høj grad selv gøre noget for.

Desuden ligger der et skjult punkt, som i høj grad har betydning:

Reinvestering, som i virkeligheden er når pengene går fra pkt 4 til 1; problemet er at ved små investeringer er beløbet fra 4 så lavt at det ikke umiddelbart kan reinvesteres, men skal hjælpes på vej.

Det er meget dette sidste min metode hjælper til.

D) RISIKO FOR MANGLENDE BETALING / KONKURS
Dette er en risiko man bør se i øjnene; og der er ikke særlig meget man kan gøre ved det. Man kan selvfølgelig prøve at læse hvad der står om den forretning man vil investere i, men jeg synes de oplysninger man får er af så svingende kvalitet, så det er ikke noget jeg lægger meget vægt på.

Det sikreste man kan gøre er at sprede sine investeringer så vidt muligt - det betyder så at man har ret stor sandsynlighed for at støde på lån som ikke kan betales; men det vil så være et mindre beløb man mister.

MyC4 regner med en manglende tilbagebetaling på ca 3 %; så det skal man alstå have med i sine betragtninger.

METODEN
Ok, og hvad er så denne metode?

I alt sin enkelthed at overføre små beløb ofte, og investere dem med det samme til så høj en rente som muligt.

A) OVERFØRSEL
Jeg overfører (som fast overførsel) kr 75, dvs ca 10 €, 2 gange om ugen med en almindelig konto-til-konto overførsel - det er gratis.

(Hvis du har en bank som tager penge for standardoverførsler ville jeg overveje en konto et andet sted; jeg bruger selv & kan anbefale Eik Bank, en ren internetbank, som iøvrigt også giver en pænt høj rente på en standardkonto; og har du først konto dér kan du selv oprette op til 10 konti, hvis du foretrækker det - så hvis du ønsker f. eks at trække penge fra din lønkonto en gang om måneden kan du overføre til en anden konto, og så overføre penge derfra til MyC4 i mindre portioner.)

B) BUD
Når pengene så er gået ind (sker som regel sent på eftermiddagen dagen efter pengene går ud af min konto) kigger jeg på hvad der er i "Final Call", og udfra de tidligere nævnte faktorer vælger jeg så en, måske 2, lån at investere de 10 $ i. Jeg venter til så sent som muligt med at afgive bud, da jeg derved kan være ret sikker på at komme indenfor et kvart procentpoint af max-renten. Nogle gange kan det dog være nødvendigt at gå ½ point under, for at være rimeligt sikker på ikke at blive budt ud.

C) REINVESTERING
Når der kommer penge på MyC4 kontoen i form af renter og afdrag er det naturligvis alt for små beløb til at kunne investeres i sig selv (grænsen for et bud er jo på 5 €). Men fordi jeg hele tiden sætter nye penge ind, bliver det muligt at reinvestere dem hurtigt; liggetiden for dem er højst 3 dage.

D) RISIKOSPREDNING
Det går faktisk af sig selv, da det jo kun er småbeløb der er til rådighed til det enkelte lån. Jeg prøver dog også at sørge for at variere mest muligt på lande for også at sprede kursrisko. (Og så er det da også sjovt at være repræsenteret bredt....)

OPFØLGENDE
Og det er sådan set det hele. Jeg påstår ikke at have fuindet de vises sten, men det er ihvertfald mere effektivt end at overføre ét stort beløb en gang - og derefter blive skuffet over sit afkast et år efter. Det kræver selvfølgelig også en lidt større indsats.

Held & Lykke

Ceterum censeo Facebook esse delendam.

torsdag den 5. februar 2009

Et billede mere

Ingen kommentarer

Endnu engang redigeret for at beskytte uskyldige, og også min hemmelige identitet.
Det kan godt være det ligner en superheltepositur (og det er da også derfor jeg har valgt det), men det er altså midt i en dans.

Ceterum censeo Facebook esse delendam.

Leoparddrengen i aktion

Ingen kommentarer
Fik tilsendt nogle billeder fra Digterinden den anden dag (og tak for det). Man skal altid lige kalibrere sit selvbillede når man ser sådan nogle - men her er i hvertfald et fra Amigo i lørdags, der også har lidt dynamik i sig, og samtidig indtil videre bevarer lidt hemmelig identitet.

EDIT: Har lige beskåret billedet lidt, for at beskytte de uskyldige...

Ceterum censeo Facebook esse delendam.

Et råd mod søvnløshed

Jeg har fundet på et godt trick, hvis jeg ikke kan sove. Jeg tæller alle de Burberry-halstørklæder jeg har set i løbet af dagen; det er så forfærdeligt kedeligt og ensformigt, at jeg falder i søvn allerede før jeg når de første 100.Ceterum censeo Facebook esse delendam.

Fleggaard og den muslimske satsning

(Jeg mener) det er Fleggaard der i øjeblikket på TV reklamerer med "3 x 24 dejlige dåser" - som jeg ubevidst reagerer på hvergang jeg hører det (ja, er åbenbart i det humør for tiden, se også det tidligere indlæg).

Men det er nu gået op for mig, præcist hvad de mener: de prøver selvfølgelig at lokke muslimer til, med reference til den (kontroversielle) muslimske tradition, om at der skulle vente 72 jomfruer i paradis. (Apropos kan jeg anbefale bogen Alamut.)

Gad vide om det virker?

(Har i øvrigt ifbm med dette indlæg været inde på deres side, for at se om jeg huskede rigtigt at det var dem - det fandt jeg så ikke ud af, men deres ucensurerede reklamer er faktisk meget sjove - i det mindste den seneste.)

Ceterum censeo Facebook esse delendam.

onsdag den 4. februar 2009

Kyndelmisse

Er det kun mig der får associationer til noget under bæltestedet af det ord? Og hvorfor er det lige de er så vilde med at tale om det i børnehaver?!? Faktisk er jeg ikke sikker på jeg har hørt ordet brugt, bortset fra i børnehaver & vejrudsigter.

(Og hvorfor får jeg billeder af Voldborg, Jarnvig og Tanev iført cottoncoats og solbriller, lurende udenfor en børnehave? Scary - men de er nok bar medlemmer af Børns Voksenvenner.)

Ceterum censeo Facebook esse delendam.

Mocambo

Nu hvor jeg er på kursus i (Lak- &) Læderstræde i disse dage, kommer jeg lidt mere i sidestræderne end jeg plejer. Således er jeg gået gennem Hyskenstræde nogle gange, og kommer til at tænke på Mocambo som lå der sidst i 80'erne.

Nok det mindste sted i forhold til antallet af etager, jeg umiddelbart kan komme på; og med det mest klaustrofobiske dansegulv - men føj da hvor blev der spillet god musik.

Den faste rute dengang hed Floss/Yow - > Radiobar -> Floss/Yow -> Mocambo -> Umatic -> Yow. Eventuelt sluttende med Cozy eller Staden om morgenen; kom lidt an på årstiden.

(Er ikke helt sikker på stavning af Yow faktisk, tror aldrig jeg har set det på skrift - men altså Floss' søsterbar, det nuværende l'Educatione Nationale.)

Ach ja, som tiden dog går. Men det største mirakel er vel jeg overhovedet kan huske noget fra de nætter.

Ceterum censeo Facebook esse delendam.

Bak to skool

Er på kursus i denne uge, og det er en lidt freaky oplevelse.

Gode kurser kan være herlige. Det her havde jeg godtnok ikke de helt store forventninger til, det handler om DB maintenance, altså ikke engang hardcore DBA stuff; men er noget jeg har været nødt til på ønske fra arbejdet. Så fagligt har det hverken min store interesse, eller et vildt højt niveau. Men var til et lignende kursus for et par måneder siden (bare til en anden DB), og det syntes jeg da i hvertfald var lærerigt, og bestemt ikke spild af tid.

Men med det her føler jeg mig tilbage i de kedelige timer i skolen, som jeg bare følte som spild fordi jeg lærte pensum i løbet af 5 minutter.

Lad mig se:

Kursusmaterialet er ikke synderlig inspirerende.

Ejheller er instruktøren synderlig spændende, han har dog nogenlunde styr på stoffet (men man skal helst ikke bevæge sig for langt udenfor emnet). At han så også har Tourette's syndrom, eller noget i den dur, skal ikke lægges ham til last - men lidt underligt at se ham tag den ene kamp med sin hånd efter den anden, for at undgå at den skal havne i munden på ham.

Opgaverne er vanvittigt lette, omend dårligt formulerede. Har som regel løst dem på et kvarter; derefter kan jeg så gå og drikke kaffe eller se TV2 News mens mine medkursister snøvler sig færdige. Det tager som regel en time mere.

Frokosten havde jeg hørt fra andre fra arbejdet skulle være god: den består af en tur i Illum, op i caféen der. Ok, fik en hæderlig burger i dag, men de andre dage har dt ærlig talt været lidt kedeligt. (Muntert var det dog at komme med jokes om Illum og Baugur og betalingsstandsning idag.)

Og min "sidekammerat" er et kapitel for sig. I mandags var han "syg", i dag kom han for sent, han går i stå efter 5 minutter af opgaverne, som jeg endnu ikke har set ham gennemføre en eneste af, som regel går han også ud og ser TV, eller begynder at surfe på nettet, og idag skred han bare med et "ses imorgen" da vi skulle til at igang med dagens afsluttende opgaver. Må sige jeg ville gå fuldstændig amok hvis jeg var hans arbejdsgiver og så den opførsel, det er trods alt ca 20.000 bobs sådan et kursus koster. (Hvis han var med på det faglige ville jeg ikke have nogen problemer, men det er han tydeligvis ikke - snarere er på grænsen til det inkompetente.)

Så den helt vanvittige succes synes jeg ikke det er for mit vedkommende. Kunne vel have googlet det jeg foreløbigt har lært på en time eller to. Men det er da meget godt at komm ud af trummerum en uges tid, må jeg da så også sige - synes mere det er spild for mit arbejde. Men det må de sgu selv om.

Ceterum censeo Facebook esse delendam.

mandag den 2. februar 2009

FlashbackFik mindre depressions-flashback idag, så kom til at tænke på at denne sang fortjener en plads her.

Ceterum censeo Facebook esse delendam.

Afbrydelser

Det er svært at gøre alle tilfreds - herhjemme klages der over at Kanal Københavns udsendelser om natten afbrydes af reklamer midt i, i Arizona klager de over at Superbowl afbrydes af porno - eller er det at pornoen afbrydes af superbowl? Jeg er forvirret.

Ceterum censeo Facebook esse delendam.

søndag den 1. februar 2009

Quiz 2: Hvilket udtryk

Dette udtryk bruges om en person som hele tiden skifter kommaprincip - fra nyt komma, til grammatisk komma, til pause-komma - og tilbage igen.

Hint: Culture Club har skrevet en sang om en sådan person.

Svar findes her.

(Med tak til Spiren for inspiration.)

Ceterum censeo Facebook esse delendam.

En af de gode nætter

Stadig lønningsdag-præget, men der var god stemning på Amigo, hvor jeg var hele aftenen. Jukebox var fyldt op da jeg kom, så fik aldrig bestilt min sædvanlige intro - men meget blandet musik hele aftenen.

Og fik danset tæt for første gang i umindelige tider, med Digterinden - som jeg håber læser dette her - det var dejligt. Men har det underligt med at danse tæt, det er noget jeg aldrig har gjort meget i, så føler mig fuldstændig på bar bund & glatis.

Endte så også med at få danselektioner - fik fortalt hvordan jeg skulle lave pirouetter, og holde et fikspunkt. Det er godt nok rart at få lært - nu har jeg lavet dem i 25 år, både med og uden fikspunkter, men bedre sent end aldrig. Det havde måske været en lidt mere overbevisende lektion, hvis lektricen ikke havde været ved at falde hvergang hun kom ud af sin pirouette (som iøvrigt som regel gik en halv omgang for langt).

Sluttende med at Bartenderen takkede mig for at komme på baren - det er jo altså en meget fed ros eller tilkendegivelse eller hvad man skal kalde det, at få.

Jo - godt humør herfra. Og spændt på hvad morgendagen bringer.

(Og det var iøvrigt som Leoparddrengen jeg var der i aften. Kan stadig ikke helt finde ud af hvad jeg skal synes om halen - men den lader til at være populær.)

Ceterum censeo Facebook esse delendam.