Leoparddrengens
Public Key

lørdag den 16. maj 2009

Taktiske overvejelser

Ingen kommentarer
Jeg regner det jo for overvejende sandsynligt at Brinck vinder i aften. Der er jo dog nogle mulige bump på vejen.

Det kan for eksempel godt ærgre at hollænderne ikke gik videre - det var ganske vist en rigtig forfærdelig sang, men det har jo ikke noget at skulle have sagt. Mere vigtigt var, at de jo i givet fald ville have boykottet, hvilket kunne have fået andre til at følge trop; og des færre konkurrenter, des bedre - naturligvis.

En positiv ting - tror jeg nok - er det meget store antal tidligere sovjetrepublikker og østlande der er repræsenteret. Og hvorfor er det en fordel, spørger jeg så retorisk. Jo, for hvis det kun var en håndfuld ville stemmerne koncentrere sig om dem - som det nu er, kan man håbe at østmafiaens stemmer spredes ud, således at den samlede effekt formindskes.

I semifinalen gjorde Brinck lidt klar til at elske med kameraet, men dt blev ikke til det helt store. Jeg håber at han gennemfører det i aften, så hele Europa kan få den store rundtur han gav os i den danske udgave. Så vil de ikke-boykottene bøsser også stemme på ham, og så er sejren hjemme!

Ceterum censeo Facebook esse delendam.

En stille aften

Ingen kommentarer
Som sagt så gjort, jeg iførte mig anonyme gevandter - nærmere bestemt det turkise jakkesæt, en gulgrøn skjorte og rødt silkeslips, da jeg gik i byen. Vejen gik mod Floss, hvor jeg ikke har været siden kuppet i ølkælderen.

Jeg havde forventninger om, at møde en vis dukkepige samt hendes Companion in Crime, og blev ikke skuffet. Købte den obligatoriske guldøl (ok, skulle det være det obligatoriske køb, var det vel 2 guldøl), og satte mig hos dem. De kendte ikke Floss, udover at have gået forbi, så det følte jeg jo i sig selv var en stor gerning, at kunne sprede det kulturelle lys og åbne de unges øjne for et kulturelt monument af den størrelse. Eller noget. Fik ihvertfald fortalt om ølkælderen og fremvist den.

Hvor vi blev budt op til snak af en meget entusiastisk bager- og kokkelærling. Som af en eller grund syntes jeg adskilte mig på grund af mit tøjvalg - mærkeligt, jeg havde netop forestillet mig jeg ville gå i et med væggen. Men måske var det fordi stemningen var lidt mindre autonom, end sidst jeg var der? Vi blev enige om, at de nok var ude og træne på fælleden.

Floss lukker jo kl 2; hvilket overraskede mine meddrikkere - selv bliver jeg også stadig overrasket, men det er over det ikke længere er kl 12 - og mætte af indtryk(?) valgte de at tage hjemad.

Jeg besluttede mig for trods alt at besøge Amigo, hvilket var meget sundt, for jeg kom i tanker om hvorfor jeg sjældent er meget for det i lige uger. Musikken er alt for lav! I forvejen er musikken jo ikke høj der, men når man er på dansegulvet, og skal gætte sig til bare at finde rytmeslagene, er det altså et problem. Og et andet problem er, at den lave musik gør at dansegulvet ikke bliver brugt; til at danse på altså, hvorfor det bliver inddraget til almindelig øldrikning og bagagestilningssted. (Hvorfor helvede er der altid folk der har store rygsække med i byen? - er hele livet en stor Roskildefestival for dem?).

Hvilket altså levner mig ca 1/4 kvadratmeter at danse på. Og det gjorde jeg så, efter hvad jukeboxen nu havde valgt at bringe (en anden effekt af den lave musik - ingen proppede penge i jukeboxen; ville også være spild et sted). Hvilket så betød at folk begyndte at klappe og danne ring omkring mig - jeg havde helt glemt den effekt, når jeg er i dragt har folk det med at fokusere på den, og dansen kommer i anden række.

Nå, men gad ikke ritigt være der i længere tid under de forhold, og besluttede mig for at stikke snuden mod Andys Bar, som jeg fornylig er blevet mindet om eksisterer endnu; ville tjekke om det ser ud som det plejer. Efter lidt vandring kunne jeg konstatere, at det gør det, dog havde de skruet lidt op for lyset (hvilket jeg ikke er sikker på er en god idé), og klientellet er blevet noget yngre; nok en naturlig følge af at baren siden min tid er overtaget af næste generation.

Jeg var der som en flue på væggen, men var frygteligt tørstig, så kom til at inhalere en del øl. Men konstaterede at jueboxen stadig er der, men er sat ud af funktion: så det traditionelle Louis Armstrong og Laura Brannigan er ikke at finde der mere; en skam! Så vendte snuden hjemad på et tidspunkt.

Snuden kom dog til at bringe mig forbi Cozy Bar, men der skete nu ikke det store, så kom hurtigt på ret kurs igen.

Kom hjem og nuppede en godnatøl (eller godmorgen?). Vågner på et eller andet tidspunkt i løbet af formiddagen nøgen i min sofa, og vælter ind i seng; kan se på sengen at jeg ikke er nået til den tidligere, men har ikke rigtigt idé om hvad der er sket, eller rettere ikke sket.

Og vågner så igen her for en time side; larm i gården fordi min ABF har havedag; man burde jo gå og joine dem, men jeg føler mig ikke lige socialt anlagt i øjeblikket. Bestemt ikke.

Ceterum censeo Facebook esse delendam.

fredag den 15. maj 2009

Inkognito?

Ingen kommentarer
Er lidt i syv sind om aften i aften - og et eller andet sted hælder jeg mest til at gå ud inkognito, og altå ikke iført heldragt, som en af superheltene. Så jeg kan se hvordan byen er, set fra almindelige folks side.

Det har jeg faktisk ikke gjort siden nytår, så det må være ved at være på tide.

Og har faktisk købt en nydelig gulgrøn skjort, som vil passe fint med mit turkise jakkesæt. Så skal jeg bare finde et diskret slips, så vil der såmænd ikke være nogen der lægger mærke til mig.

Det vil så også betyde jeg kan gå lidt mere frit rundt end eg plejer, og måske kan besøge lidt andre steder jeg ikke har været længe - Floss for eksempel.

Så derhenad vandrer mine tanker i øjeblikket.

Ceterum censeo Facebook esse delendam.

torsdag den 14. maj 2009

Finale på lørdag

3 kommentarer
Som forventet gik Brinck jo videre i aften. Så man behøvede jo ikke engang stemme på ham (okay, man måtte heller ikke).

Stemte i stedet på Irerne og Cyprioterne - ingen af dem gik videre, go figure. Cypern fordi det var en god sang, Irland fordi den mindede mig (lidt) om Iggy Pop/Kate Pierson duetten Candy.

Iggy Pop & Kate Pierson -- Candy

Ceterum censeo Facebook esse delendam.

Hvorfor træner de ikke sammen?

4 kommentarer
Politiet træner i at holde aktivister væk fra Bella Centeret til efteråret, og autonome grupper træner i at komme forbi politiet.

Så tænker jeg bare: hvorfor går de ikke sammen i træningslejr? Så kan begge parter arbejde under mere realistiske forhold, og blive meget dygtigere.

Og ikke mindst kan der vel blive opbygget en form for venskabeligt forhold og respekt for den anden part, som i den endelige kamps hede måske kan afholde parterne fra de værste ekscesser.

Og hvem ved, måske der kunne opstå en romantisk gnist; kunne det ikke være en smuk historie med den karseklippede, blonde, unge jyske betjent som blev gensidigt forelsket i den lillahårede gennempiercede pige fra Nørrebro under træningen?

Ceterum censeo Facebook esse delendam.

Russerne har vist misforstået noget

Ingen kommentarer
Hvis de tror de kan pisse det internationale homo-community af, og sende lige netop Melodi Grand Prix samme aften. Jeg kan ikke helt forudse hvad det vil udvikle sig til, men det kommer til at blive grumt - det er nok ikke helt er gået op for russerne, hvor meget homoer efterhånden har at skulle have sagt i Vesteuropa.

Ceterum censeo Facebook esse delendam.

Huh?

Ingen kommentarer
Var så inde og se Star Trek i aften. Altså den her prequel, der foregår inden de første sæsoner af den oprindelige TV-serie fra tresserne. Og det var da en god film - altså i den tredjedel jeg fattede en brik af. For resten af filmen måtte jeg bare læne mig tilbage, og håbe på det hang sammen - for jeg kunne ingen sammenhæng finde, whatsoever.

Og det er altså ikke fordi jeg er helt blank i forhold til Star Trek universet.

På den anden side er det heller ikke første gang jeg har haft den fornemmelse ved en Star Trek udgivelse. Så det er vel sådan set godt nok. Og fine effekter. Sort of.

Ceterum censeo Facebook esse delendam.

onsdag den 13. maj 2009

Ruth Evensen som biskop i København?

3 kommentarer
Bispevalget i København skal som bekendt gå om, på grund af problemer med stemmesedler. Men dette valg kan pludselig blive meget vigtigt, da biskoppen skal tage stilling til om et lig på Assistens må flyttes, selvom det kun har ligget 10 år - normalt skal der i følge lov om gravfred mindst gå 20 år.

Og det har betydning for, om der kan opføres Metro-station som del af city-ringen på det planlagt sted ved Nørrebros Runddel, i indgangen til Assistens.

Og hvor kommer Ruth-pigen så ind i billedet? Jo, hendes sekt råder jo som bekendt over en idéelt beliggende grund lige i nærheden, som hun jo passende kunne lægge ind i puljen - så kan liget blive liggende, Nørrebro kan få sin metro, hun kan reformere kirken, alle vil være glade.

Er der noget jeg har overset?

Ceterum censeo Facebook esse delendam.

Bedste TV-reklame nogensinde?

2 kommentarer
Ja, jeg har været i tvivl siden første gang jeg så den på Lorry; den har det hele: sex, sofistikeret humor, et klart budskab.

Hvor ville jeg være stolt hvis jeg havde lavet den reklame!

Ceterum censeo Facebook esse delendam.

Hvad står der i de kalendre?

Ingen kommentarer
Regeringen Løkke Rasmussen har i sin visdom fundet ud af, at ministrenes kalendre ikke længere skal være offentligt tilgængeligt - og har endda fået bred opbakning i Folketinget til det.

Det kan man mene om hvad man vil - hvad jeg finder særdeles interessant er at loven skal gennemføres med tilbagevirkende kraft - det vil sige, at allerede indgivne forespørgsler om aktindsigt vil kunne afvises efterfølgende - og at loven skal hastes igennem, uden den sædvanlige tid til høringssvar og ekspertudtalelser.

Det kan ikke andet end gøre en meget nysgerrig efter, hvad det lige er, der står i en af de kalendre i øjeblikket, som absolut ikke må komme ud til offentligheden.

Man skulle måske starte med at søge om aktindsigt i, hvad der i øjeblikket findes af forespørgsler på aktindsigt i ministerkalendre, det kan måske give et hint. Og dog næppe, for jeg forestiller mig da, at nogle journalister har været vakse nok til at søge om aktindsigt i samtlige kalendre, såsnart forslaget blev luftet. Men de når jo næppe at blive behandlet inden forslaget gennemføres.

Ceterum censeo Facebook esse delendam.

Sankt Bubber

3 kommentarer
Det lader til at Bubber kan mere, end jeg umiddelbart ville have givet ham credit for - ihvertfald har han ifølge Evangelist helbredt 5 mennesker ved et bønnemøde; og det må vel være ganske vist så.

Ifølge nyhederne.tv2.dk skriver Evangelist om det ene tilfælde "'L' var skizofren og ikke rigtig troende, men blev ør i hovedet og udfriet under bøn." Det kan jeg egentlig godt genkende, jeg plejer også at blive ør i hovedet når jeg ser Bubber, og føler mig vældig udfriet når jeg skifter kanal.

Men så er det jo bare at vente på, han kommer med i pavens kanon.

Ceterum censeo Facebook esse delendam.

tirsdag den 12. maj 2009

Lettere tungt

2 kommentarer
Det er altså noget af en ørkenvandring at komme igennem sådan en MGP semifinale - især når Danmark ikke er med. Så jeg tror jeg står af.

Men til dem der hænger på, kan jeg da lige hjælpe med at lade Danmark være med:

Ceterum censeo Facebook esse delendam.

Giv ham dog en leoparddragt på!

Ingen kommentarer
Der er åbenbart lidt problemer i den danske Grand Prix lejr - de kan ikke finde ud af om Brinck skal være klædt i sort eller hvidt tøj!

Tænk dog uden for boxen - giv ham en leopardragt på - jeg skal nok ofre mig for landet, og lade være med at brokke mig over plagiering.

Ceterum censeo Facebook esse delendam.

Ham har jeg ikke vildt lyst til at møde...

Ingen kommentarer
TV2 Nyhederne har netop oplyst at politiet advarer om en farlig mand, der render rundt i Aalborg: stukket af fra retspsykiatrisk, 1,95 m høj, 140 kg, bevæbnet med adskillige knive og betegnes som særdeles farlig...

Ach, det lyder nærmest tegneserieagtigt. Eller Stephen King'sk.

Ceterum censeo Facebook esse delendam.

Et tillidsvækkende site!

3 kommentarer
Jeg lavede lidt research på noget psoriasis-medicin og havnede lidt tilfældigt via Google her. Skal da love for at man føler sig rolig ved at købe medicin dér?!

Gad vide om det bliver standarden for pan-europæiske sites i fremtiden? Så er det europæiske babelstårn da ihvertfald blevet en realitet!

Ceterum censeo Facebook esse delendam.

mandag den 11. maj 2009

At embedde videoer fra YouTube på Blogger

9 kommentarer
Da jeg nu er blevet specifikt spurgt om hvordan man gør - og det tog mig også selv lidt tid før jeg opdagede hemmeligheden - skriver jeg en guide til det; så kan flere eventuelt få fornøjelse af det.

Det er sådan set meget enkelt. skriv først indlæg, og find video ovre på det der YouTube. På YouTube, til højre for videoen er der to felter, et med URL, og et med Embed. Klik i Embed-feltet. Nu kommer der forskellige tilvalg og options, såsom størrelse af video, og om der skal være en ramme omkring.

I Blogger gør du så det (og her er hemmeligheden), at du opdager at redigerings-fidusen du skriver i, i virkeligheden er et faneblad. Den fane du skriver i normalt hedder bare Skriv (hvis du bruger Blogger på dansk); ved siden af den, oppe til højre i redigeringstingen er en anden fane, Rediger HTML. Klik på den - der vil du så se hele dit indlæg, men som HTML i stedet for WYSIWYG.

På det sted du synes videoen skal ind, kopierer du så Embed koden fra feltet ovre på YouTube ind i Blogger HTMLen. Og det er sådan set det hele - når du så udgiver skulle den gerne være der.

(Samme metode kan man naturligvis bruge med alt muligt andet som skal embeddes det begrænses ikke til YouTube.)

Opdatering: Som det også vil fremgå af kommentarer til indlægget, har jeg siden fundet en mere officiel forklaring, med billeder.

Ceterum censeo Facebook esse delendam.

Sne i maj

3 kommentarer
Hvis man nu kommer jordbær i ens søn madkasse torsdag før St Bededag, og han ikke spiser, endsige åbner sin madkasse - og man iøvrigt glemmer (ikke lige gider?) at checke og vaske den madkasse. Hvad får man så?

Jo, så mødes man mandag morgen, når ny mad skal i kassen, af det nydeligste snelandskab, bestående af fine spindelvævsagtige svampetråde som i bølger dækker alt med en massiv tilstedeværelse.

Synet fik mig til at ihukome science fiction serien fra 70'erne, Månebase Alpha (Space: 1999) - ved ikke om der er nogen af mine læsere der er gamle nok til at huske den? - men der var vist også et afsnit hvor månebasen blev mere eller mindre overtaget af svampetråde.


Ceterum censeo Facebook esse delendam.