Leoparddrengens
Public Key

lørdag den 12. september 2009

Helge Adam Møller går ind for aktiv dødshjælp

Ingen kommentarer
"Helt bestemt," udtaler Helge Adam Møller. "Især er der en del irakere, afghanere og autonome jeg gerne vil hjælpe. Og sovjetrussere og kommunister. Og christianitter."

Ceterum censeo Facebook esse delendam.

Premiere

Ingen kommentarer
Til fest i aften bliver det vist premiere på mit civile leoparddress. I den fredelige form. Tager almindeligt jakkesæt, og så leopardskjorte og leopardslips. Og tager leopardsko med (har ikke lyst til at slide dem for meget udendørs ved at gå hele vejen til fjerneste Nørrebro fra mig).

Skal blive interessant at se hvad folk siger - de gamle venner kender godt den gamle leoparddragt, men kender - så vidt jeg ved - ikke til min nuværende flerdobbelte identitet.

Og sådan håber jeg også det bliver ved med at være, selvom jeg jo lever livet lidt farligt i den forstand. Er også lidt i tvivl om jeg skal skifte til leopardlinser, eller om det bliver for meget.

Ceterum censeo Facebook esse delendam.

Et andet problem ved tvivlsomme pizzaer.

Ingen kommentarer
Som nævnt var jeg - og andre - ikke ganske tilfreds med kvaliteten af forstadspizzaer igår. Men et andet problem var så, at en af medspillerne havde bestilt med hvidløg & chili. Hvilket blev leveret i form af olier. Hvilket gjorde at han klagede en del ove den der totalt smattede pizza han modtog.

Men det var ikke det eneste problem ved det. For det var åbenbart den nederste pizza i stakken på seks, som vi hentede. Og vi var i bil, for sådan gør man i forstæderne. Og jeg kørte jo shotgun, og var derfor den der sad med pizzaerne. Hvorfor det var mine bukser det der chili- & hvidløgsolie trængte igennem til, da det var gået gennem pizzabakken.

Hvilket jeg først opdagede senere på aftenen, da jeg bemærkede en ret stor olieplet på mit ene lår.

Nu håber jeg bare de der enzymer der er i vaskepulver elsker chili- og hvidløgsolie!

Ceterum censeo Facebook esse delendam.

En kedelig mellemvej

Ingen kommentarer
Jeg valgte så at gå på Amigo - men uden tanker om dans, og i ganske civilt tøj. Det var de selvfølgelig skuffede over, men hjertet og især kroppen ville ikke være i det hvis jeg forsøgte. Og så skal man ikke. Eller jeg skal ihvertfald ikke.

Men fik spurgt om der var nogen piger der havde spurgt efter mig, som for at komme i kontakt med mig. Det var der ikke. Fortalte hvorfor jeg spurgte, og han havde bemærket the lady in question og mig for to uger siden. Men altså ikke siden. Så det bliver vist ved den hvide pind.

Så købte et par øl i den nærliggende døgner, som jeg nu drikker mens jeg surfer inden jeg sover. Og satser på god 40-års fest i morgen.

Yeah. Eller noget.

Ceterum censeo Facebook esse delendam.

Oppustet

Ingen kommentarer

Så - spilning sluttede tidligere end forventet; nogen skulle tidligt hjem og den slags. Det var også nær gået galt med et TPK*, men heldigvis valgte den der udøde tingest vi var oppe imod at fortrække inden vi alle var døde.


Men vi spillede et nyt sted ude i forstæderne. Fik meget traditionelt pizza - fra et sted der gik for at være godt. Det er muligt det var på forstadsniveau, men altså ikke særligt godt i forhold til hvordan jeg er vant. Så selvom jeg egentlig godt kunne spise mere, droppede jeg den halvvejs. Med det resultat at jeg kom til at spise en del mere slik og snacks end jeg plejer.


Og tvivlsom pizza, al muligt slik og en del øl, gør at min mave nu føles forfærdelig oppustet. Så selvom jeg egentlig har virkelig lyst til at gå ud, må jeg overveje det lidt; for jeg føler mig ikke i stand til at danse synderligt, ihvertfald ikke elegant. Og er også lidt bange for at jeg vil ligne Mr Incredible, eller sådan.


Er i syv sind!

* = Total Party Kill

Ceterum censeo Facebook esse delendam.

fredag den 11. september 2009

Sejt job!

Ingen kommentarer
Nu overtager Prins Joachim jobbet som ordenskansler fra sin far, Prins Henrik. Jeg forestiller mig jobbet er blevet for hårdt for den aldrende ikke-konge:

Man er ansvarlig for det administrative arbejde omkring uddelingen af de to ordener: elefantordenen og dannebrogordenen. Arbejdet går blandt andet ud på at vurdere indstillinger til ordenerne og at skrive under på diplomer, der uddeles sammen med ordener og fortjenstmedaljer. Det er dog dronningen som træffer den endelige beslutning om hvem der skal have ordenerne.

Hvordan Prins Joachim skal overkomme alt det, samtidig med at han har familie som også skal passes, fatter jeg ikke!

Ceterum censeo Facebook esse delendam.

Det får næppe nogen betydning

Ingen kommentarer
Nu har Forsvarsministeriet - ved et uheld, går jeg ud fra? - fundet et notat, som viser at de var advaret om, at det kunne medføre brud på diverse konventioner at udlevere afghanske krigsfanger til amerikanerne i 2002.

Hvad Forsvaret hidtil har benægtet de på nogen måde var bekendt med (selvom enhver der læste andre aviser end Jyllands-Posten på det tidspunkt må have været klar over det), og de har gjort deres til at latterliggøre den dokumentarist, Christoffer Guldbrandsen, som i Den Hemmelige Krig kom med påstandende om udlevering of efterfølgende mishandling.

Men får dette notat nogen betydning? Næppe - DF er der jo stadig. Men først og fremmest ved alle, og har jo sådan set hele tiden vidst det, at regeringen er fuld af løgn. Kedeligt at så mange åbenbart synes det er ok, men sådan er situationen altså.

Ceterum censeo Facebook esse delendam.

Misvisende?

Ingen kommentarer
Al badning forbudt på Bellevue, lyder overskriften på TV2.dk. Åbnebart fordi de skider i vandet ved Århus, eller noget.

Men helt ærligt - vil de fleste i Danmark ikke opfatte det som om det handler om stranden ved Klampenborg? Og er det dermed ikke meget misvisende?  Altså, hvad ved jeg, det kan da godt være de har et område mellem Århus Å og et kloakudløb de kalder for Bellevue i Århus, men hvad bekymrer vi andre os om det?

Ceterum censeo Facebook esse delendam.

Mit blogger-idol

Ingen kommentarer
Jeg har nævnt billmon før - han var den første - og vel egentlig eneste - politiske blogger jeg for alvor har fulgt. Han har været væk i lang tid, og er så dukket lidt op igen siden. Ikke i det omfang det var før i tiden... men når han gør er det som regel creme dé la creme.

Her er hans seneste indlæg. Efterhånden 14 dage gammelt. I love it.

Og hvis nogen indimellem får den følelse, at jeg prøver at efterligne ham: har de [redacted] ret. Og det kan gøre mig [redacted] stolt, hvis det kan genkendes.

Ceterum censeo Facebook esse delendam.

torsdag den 10. september 2009

Så...

Ingen kommentarer
Nu har jeg i princippet købt. Jeg har endnu ikke sendt mål og nogle detaljer, men jeg har trykket på Køb knappen, så jeg er commit'ed.

Jeg mangler stadig svar på om jeg er totalt nutcase, og hvad jeg egentlig gør det for. Men som jeg vist ofte siger, når jeg bliver spurgt om den slags: vi har jo kun det skæg vi selv sidder på...

Ceterum censeo Facebook esse delendam.

Den kommende weekend

Ingen kommentarer
Jeg kommer nok ikke så meget i byen. Og hvis jeg gør bliver det meget sent/tidligt (på Amigo).

For fredag spiller vi (D&D) - det bliver også godt, for vi har stort set ikke spillet siden foråret. Men hvornår jeg kommer hjem er ikke godt at vide.

Og lørdag skal jeg til 40 års fødselsdag - den sidste blandt det gamle slæng - og det skulle gerne udvikle sig. Så hvornår jeg kommer hjem derfra er nok endnu værre at vide....

Ihvertfald bliver det ikke denne weekend man skal regne med det store show fra min hånd/fod - men det kommer jo så nok en anden gang :)

Ceterum censeo Facebook esse delendam.

En god nyhed

Ingen kommentarer
Nu skal man jo ikke glemme når der rent faktisk også sker noget godt. DSB har idag proklameret, at de fra november starter forsøg på et halvt år, med S-Tog efter fredage og lørdage. Ganske vist med stærkt reduceret køreplan, men det er da et skridt i den rigtige retning - i den grad.

Godt gået, DSB!

Ceterum censeo Facebook esse delendam.

Betaling ved kasse 1

4 kommentarer
Så har Kristian Thulesen Dahl været på gaden med sine forslag til hvad der skal ske, hvis Dansk Folkeparti endnu engang skal stemme for regeringens Finanslovsforslag.

Som sædvanlig er der tale om betaling i form af stramninger i forhold til udlændinge. Men denne gang er der tale om en revolution i vores måde at tale udlændingepolitik på - med Kristian Thulesen Dahls egne ord.

Der er tale om en repatrieringslov. Hvor utilpassede udlændinge skal tilskyndes til at forlade landet. (Og Dansk Folkeparti tilbyder sikkert gerne hjælp fra et frivilligt korps i fine brune skjorter, som vil tilskynde - helt gratis.)

Og hvis det ikke lykkes at tilskynde nok, skal man kunne tvinge flygtinge og indvandrere ud af landet. Gerne hjem til hvor de kommer fra, men hvis det ikke kan lade sig gøre til et kulturområde de bedre føler sig enige i.

Kommuner som får sendt udlændinge ud af landet, skal have alle udgifter dermed refunderet af staten, og skal derudover modtage en bonus. (Det kan jo også give helt andre muligheder ved forhandlingerne med kommunerne - når de beder om ret til at skrue op for skatterne: I kan jo bare tilskynde nogle udlændinge til at rejse, er svaret så, bortset fra i de udlændingefri kommuner.)

Tænk, jeg har taget fejl af datoerne. Vi er ikke i de senere '00ere, men i de tidlige '30ere.


Ceterum censeo Facebook esse delendam.

Til lykke, Wozniacki

Ingen kommentarer
Jeg kom sgu til at sidde og kigge på et skærmbillede med skiftende stillinger her i nat (altså, tennisstillinger) - hvem skulle nu have troet det. Det er da ihvertfald en måde at se tennis, hvor man ikke får ondt i nakken af at dreje hovedet hele tiden.
Men måtte altså lige se, om en dansker kunne komme i en Gand Slam-semifinale. Og det kunne hun: 6-2, 6-2. Godt gået!

Ceterum censeo Facebook esse delendam.

Bladet fra munden

Ingen kommentarer
FN-generalsekretær, Ban Ki-moon er - efter min mening med rette - blevet kritiseret for at være for tilbageholdende.
Men med sin udmelding, hvor han fastslår at nye bosættelser i de besatte områder, er i strid med Folkeretten, hjælper det da lidt - det er da rimeligt direkte.

Nu er det jo ikke fordi Israel plejer at tage sig synderligt af hvad FN mener, så det får muligvis ikke den store betydning; på den anden side må Obama føle at han har opbakning (bortset fra indenrigspolitisk...) hvis han skruer bissen på.

Ceterum censeo Facebook esse delendam.

onsdag den 9. september 2009

Dommere og anklagemyndighed straffer politikere

Ingen kommentarer
Peter Skaarup var ude med en kontroversiel teori i TV-Avisen her kl 18:30:
Fordi politikerne har været efter dommerne i mange år, for at give højere straffe, er det hans mening at de nu giver igen - og giver for høje straffe i knivsagerne, udelukkende for at give politikerne en lærestreg.

Jeg vil sige, at jeg generelt har en sund skepsis overfor domstole og anklagemyndigheder. Men det er Peter Skaarup er ude i, synes jeg vidner om en syg hjerne. Intet mindre.

Jeg skal selvfølgelig understrege, at det er mit indtryk, og jeg ikke er psykiater, neurolog eller lignende, og det dermed ikke kan tages som en reel diagnose.

Ceterum censeo Facebook esse delendam.

Nååh, var det *alle* filmene I mente?

Ingen kommentarer
Flere og flere film fra Brorsonskirke-rydningen dukker op; en skam at hverken Per Larsen eller Johan Reimann var orienteret... og ret mærkværdigt.

Jeg ved snart ikke hvem jeg tror på. Lad mig diplomatisk sige, at politiets troværdighed i denne sag er meget tæt på nulpunktet, hvis den ikke er decideret negativ.

Især er det uheldigt, når politiet selv går ud og offentliggør dele af videoerne. Og så nægter at resten findes; ikke blot overfor medierne, men også i forhold til de klagesager der er givet i forhold til politiets håndtering af situationen.

Meget betænkeligt - men justitsministeren vil nok mene, at man ikke kan lave omelet uden at slå æg i stykker. Hvis han overhovedet mener der er slået æg i stykker.

(Det ændrer selvfølgelig ikke på, at jeg stadig mener det var fucking dumt af Kirkeasyls-repræsentanter at lyve om hændelsesforløbet inde i kirken.)

Ceterum censeo Facebook esse delendam.

Ministerchauffør dømt til 7 dages fængsel

Ingen kommentarer
Justitsminister Brian Arthur de Robespierre Mikkelsens chauffør blev i går aftes ved Østre Landsret idømt 7 dages ubetinget fængsel.

Det skyldes at han sent i februar blev holdt ind til siden af politiet i en rutineundersøgelse ved Højbro Plads - han kørte i en visitationszone.

"Politiet var meget nidkære med at holde øje der, de stod i en større forsamling foran 7-Eleven. Og tilsyneladende havde Justitsministeren glemt en brevåbner, en papirkniv i sølv på bagsædet," forklarer chaufføren. "Men da jeg var den eneste i bilen da politiet standsede mig er det mig der bliver anklaget."

Anklageren i sagen er ikke i tvivl om at retfærdigheden er sket fyldest: "Loven på området er klar. Og hvis man skulle kunne slippe med alle mulige ammestuehistorier, er loven jo ikke noget værd; dem kan enhver jo komme med. Og politikerne må jo have været klar over konsekvenserne da de gennemførte lovgivningen, der var mange der forklarede præcist hvad det ville betyde."

Justitsminister Brian Mikkelsen er chokeret: "Den kniv var et arvestykke fra min mor, og nu er den konfiskeret af politiet. Ved de ikke hvem de har med at gøre?"

Adspurgt om hvad han synes om sin chaufførs situation, siger han: "Han skal nok klare sig. Hvis han også bliver dømt ved Højesteret skal jeg nok benåde ham. Jeg vil ganske vist være nødt til at fyre ham, vi kan ikke have straffede personer ansat i ministeriet, men der er jo så mange chauffør-jobs at få."

På spørgsmålet om han ikke syntes man burde genoverveje loven, med alle de utilsigtede konsekvenser den har, siger han: "Nej, hvorfor dog det. Den virker jo efter hensigten. Hvis nogle enkelte uskyldige skulle blive ramt, skal jeg nok tage mig dem - hvis jeg føler de er uskyldige."
Han fortsætter: "Dem vi vil ramme er jo banderne og de autonome. Selvom de er mange af dem, så er de jo ikke særligt kloge. Altså, de har ikke opfundet særligt mange skarpe knive, i skuffen. Og så er de heller ikke særligt stærke, de er jo skæve og vinde af fuld - de er fulde og så videre." (sic)

Ceterum censeo Facebook esse delendam.

Kæmp mod synagoger i København

Ingen kommentarer
- de er støttet af apartheid-staten Israel!

Og så fortsættes vi ellers lige med nogle gode citater fra Goebells om jøder, så skulle den være i vinkel.

Nej, sådan kan jeg reelt ikke finde på at skrive, og mener det heller ikke - så dybt kan jeg ikke få mig selv til at synke.
Men jeg kan ikke lade være at tænke, at det ville være en meget god parallel til DFs kampagne mod moskéer i København, som Finn Rudaizky bakker op om - det var faktisk gået hen over hovedet på mig, at han var blevet Pianist, men what the fuck, der sker så meget mærkeligt disse år.Ceterum censeo Facebook esse delendam.

tirsdag den 8. september 2009

Quiz 26: Hvilken lidelse

Ingen kommentarer
Denne sjældne sygdom rammer jomfruelige hardcore/burlesque skuespillerinder, som skal have taget deres mødom live på de skrå brædder, men forhindres på grund af akut infektion i hymen.

Svar findes her.

Ceterum censeo Facebook esse delendam.

Hallo... halloooo

Ingen kommentarer
Damned! Så er mikrofonen på min mobil strøget, fandt jeg ud af da jeg prøvede at ringe op for lidt siden. Og da jeg efterfølgende prøvede igen til et andet nummer, for at finde ud af om det var min telefon problemet var med.

Det var det!

Så måtte jeg jo sende nogle forklarende sms'er. Og nogle mails der advarer folk mod at ringe til mig.

Og så skal jeg på mobiljagt. For en måned siden ville jeg nok have benyttet lejligheden til at købe en android-telefon, men med upcoming lindtægtsnedgang bliver det vist en mere prisbevidst model. Især fordi det opkald jeg lavede, handlede om jeg kunne få én til at hjælpe med at tage mine mål - med andre ord tror jeg nok jeg kommer til at købe jakkesæt.

Ceterum censeo Facebook esse delendam.

Taking it to the next level?

Ingen kommentarer
Dette er lidt en fortsættelse af tidligere skriveri. For nu kom skjorten jo så igår - nice!

Men den logiske forlængelse af hvad jeg nu er ude i, er jo så et jakkesæt i leopard. Og selvom jeg har googlet og ebay'et det bedste jeg har lært er det ikke lige til at finde (til mænd, ihvertfald).

Jeg kom så i tanker om et sted jeg har set, hvor man kan få skræddersyet jakkesæt efter mål man selv leverer - de sender vel så bestillingen til østen går jeg ud fra. Siger at det er top kvalitet cashmere/silke.

Og prisen er billig, hvis det virkelig er god kvalitet, og taget i betragtning at det er syet til mål.

Så jeg spurgte om det kunne lade sig gøre, at få lavet i leopard. Og det kunne det, no problem.

Så nu er jeg i syv sind - vil jeg eller vil jeg ikke. Det er alligevel lidt af en udskrivning. (Og også med mulighed for at købe katten i sækken, men jeg har nu meget god tiltro til det.)

Og hvad er det jeg vil med det - hvor er jeg på vej hen. Har jeg tænkt mig at være en excentrisk særling i bybilledet om dagen også, ikke nok med om natten? Og vil jeg egentlig noget med det?

Men det kunne altså også være så sejt! Og så kan man for alvor tale om one of a kind. Så det ender jo nok med at jeg gør det, om det så skal ende op med at jeg bare går og kigger på mig selv i spejlet...

Ceterum censeo Facebook esse delendam.

Halal-søgning

Ingen kommentarer
Jeg læste lige på dr.dk om en ny søgemaskine, som kun skulle levere halal-resultater, og endvidere advare synderen om at han/hun er på vej ud i noget snavs, hvis man kommer til at søge på noget haram.

Det måtte jeg prøve! Så jeg gik flux ind på imhalal.com og søgte på cunt. Det gav mig en niveau 3 advarsel, og spørgsmålet om jeg nu virkelig var sikker på jeg ville det der. Det var jeg, men der var tilsyneladende ingen måde at gå videre fra en niveau 3'er.

Så prøvede jeg at søge på pussy i stedet. Det var åbenbart mere acceptabelt, og gav mig kun en niveau 2'er - og her måtte jeg gerne fortsætte. Så det gjorde jeg. De første svar der dukkede op var Google og Yahoo. Ellers synes jeg godt de andre resultater kunne føre til noget snavs, men man var selvfølgelig også advaret.

Dog må siges, at det resultat med et billede af en "Wet Pussy" rent faktisk indeholdt et billede af en som prøvede at få sin kat i badekarret. Stakkels dyr da!

Så prøvede jeg at søge på fisse - og det er altså åbenbart ikke fint nok til overhovedet at give en advarsel. Men resultaterne var heller ikke gode, man fandt mest amerikanere som gik rundt med det gode navn Fisse. Man skulle langt ned før man fandt noget med den danske betydning.

Konklusion: er ikke sikker på man kan regne med at ting er helt halal, men ingen tvivl om man lægger forhindringer for sig selv, i forhold til hvis man bruger Google. Det tror jeg imidlertid også man gør med andre søgninger; især fordi man ikke kan bruge "back" knappen til at vende tilbage til en søgning efter et forkert resultat. Det ville ihvertfald få mig til at synes den var lidt vel haram.

Ceterum censeo Facebook esse delendam.

mandag den 7. september 2009

Det kunne være rart at vide

Ingen kommentarer
Angående de tvangshjemsendte irakere, som nu snart har siddet fængslet i Irak en uge: er der nogen i den danske regering som undersøger hvorfor de sidder fængslet? Om irakerne lever op til den åh-så-humane hjemsendelsesaftale (som vist kun tillader fængsling, hvis de hjemsendte er anklaget for forbrydelser mod menneskeheden og lignende) regeringen så heltemodigt har tvunget igennem?

Eller vender den danske regering endnu engang det blinde øje til - som den, og tidligere inkarnationer, har for vane - så de kan sige, at det har de sandelig aldrig hørt om, selvom hele verden ellers er klar over hvad der foregår?

Det synes jeg kunne være rart at vide.

Ceterum censeo Facebook esse delendam.

Wag the Dog

Ingen kommentarer
Mange kender sikkert filmen, og det er da heller ikke den - så meget - dette indlæg handler om. Men derimod den bog, som filmen er baseret på: American Hero af Larry Beinhart (siden omdøbt til Wag the Dog).

Lad det være sagt med det samme: jeg kan godt lide filmen, og finder den ganske underholdende, og de Niro og Hoffman er herlige.

Men det er samtidig lidt synd med den film, for jeg forestiller mig, at mange vil have undladt at læse bogen "fordi de jo har set filmen".

Og bogen er altså noget helt andet (men også meget anbefalelsesværdigt).

I modsætning til filmen, er det ikke en fiktiv krig der sættes i værk, næh det er skam den første Irak-krig, Operation Desert Shield/Desert Storm. Og det er ganske vist fiktion, men det er krydret med en del virkelige citater og hændelser.

I dag er vi jo vant til at tænke på Bush, sr som et relativt klogt menneske, nærmest en statsmand: fordi han er kommet til at se således ud i kontrasten til sin søn. Men Bush, sr var jo altså bestemt ikke noget lys - og en del af de citater der bringes her, viser at han altså langt henad vejen er ligeså snotdum som sin søn.

Det er efterhånden længe siden jeg har læst den, men kom i tanker om at jeg måtte få skrevet om den, da Wag the Dog var i TV fornylig. For det er et stor satire, som er røget i skyggen af sin egen filmiske succes - og bestemt er interessant at læse, også i det perspektiv som efterfølgende begivenheder (foranstaltet af George Bush, jr og Anders Fogh Rasmussen) har givet.

Anbefaling hermed givet videre.

Ceterum censeo Facebook esse delendam.

Om korruption og Danmark

2 kommentarer
Kyllyan leverede en kommentar til mit indlæg om gratis kaffe & politiet. Om at vi er "søde" på det punkt, sammenlignet med andre lande i Europa.

Og det er jo sandt nok - og heldigvis for det. Det er nok den allerstørste fordel der er ved at bo og/eller have business i Danmark - at korruption er stort set ikke eksisterende.

Men det gav mig også et flashback til første gang jeg for alvor mærkede, eller rettere bemærkede, forskellen til visse andre lande.

Det var i den første tid jeg var sammen med min ex; hun stammer oprindeligt fra et land i Europa væsentligt længere mod øst, og skulle til en snak på kommunen (præcist om hvad kan jeg ikke huske).

Og hun spurgte mig så, hvad der ville være passende at have med?

Jeg kiggede uforstående på hende.

Ja, altså en æske fin chokolade, eller hvad ville være passende?

Jeg fortalte hende, at det måtte hun absolut ikke gøre, og det ville virke direkte imod hensigten, og endda kunne få hende i store problemer.

Men altså, det var jo ikke bestikkelse, det var bare en gave som viste at man satte pris på hvad hende på kommunen gjorde for én?

Jeg endte med at få hende fra tanken, og hun gik tomhændet derop - men det var tydeligt at hun syntes det var helt forkert.

Vi kom så til at tale om hændelsen for et par år siden - hvor hun altså har været i Danmark en del længere - og nu kunne hun klart forstå hvorfor jeg havde set sådan på hende; og hun havde svært ved at forestille sig at hun kunne tænke på den måde i dag; men dengang var det altså den eneste og helt naturlige måde at tænke på.

Det er et danskhedscivilisationstræk jeg håber vi kan bevare. På trods af indflydelse fra de fremmede - multinationale firmaer, oprindeligt fra USA.

Ceterum censeo Facebook esse delendam.

Tip: Gratis kaffe

2 kommentarer
Hvis du befinder dig i indre by, og trænger til kaffe, kan du gå i 7-Eleven på Højbro Plads.

Du skal bare sørge for at tale jysk, når du beder om kaffen. Hvis ekspedienten så alligevel beder om penge, skal du blot blink med det ene øje, og konspiratorisk lavmælt sige til ekspedienten (stadig på jysk):

"Jeg er fra politiet - jeg er deep undercover!"

Så skal du nok få gratis kaffe!

Ceterum censeo Facebook esse delendam.

søndag den 6. september 2009

Forbud mod tvungen påklædning

2 kommentarer

Socialdemokraterne har åbenbart fået hovedet ud af røven, og vil nu ikke stemme for et burkaforbud. Ikke fordi de ikke har lyst, men fordi det er imod Grundloven.

Well, det er vel stadig bedre end ingenting; de erkender de har lyst til at være udemokratiske, men har fundet ud af de ikke må. Thank god for small favors.

I stedet vil de så fremsætte et forslag der gør det strafbart at tvinge andre til at bære religiøs påklædning. Og det er jo fint nok - bortset fra jeg ville gætte på det allerede er dækket, det er de fleste former for tvang mellem voksne mennesker.

Men hvis de har fundet et hul i loven, som tillader et menneske at tvinge et andet til at bære bestemt tøj (af religiøse årsager), så er det da fint at få stoppet det. You go, girls!

Men med situationen som den er i øjeblikket skal det blive rigtig morsomt med alle de folkekirkepræster, som vil lægge sag an mod staten, fordi de bliver tvunget til at gå i præstekjole når de skal prædike. Det skal nok blive sjovt...

(For ikke at tale om de nudister, som mener love om tvungen påklædning af en eller anden form har rod i historien om Adam & Eva / Arvesynden, og demed er religiøst funderet, og ethvert påbud om at være påklædt således er religiøst funderet og ulovligt...)Ceterum censeo Facebook esse delendam.

Camilla Broe

2 kommentarer
To grundoplysninger inden denne post:

  1. Basalt set er jeg imod den lov som tillader udlevering af egne statsborgere til fremmede magter. (Ikke fordi jeg mener det danske retssystem er perfekt, eller at man skal kunne gemme sig i Danmark. Men muligheden for misbrug fra fremmede magter er efter min mening alt for stor, ligesom man ikke kan regne med særlig fair behandling.)
  2. Aner af gode grunde ikke om Camilla Broe er skyldig eller ej.

Med udgangspunkt i dette er det nok ikke mærkeligt, at jeg ikke synes hun skulle have været udleveret.

Men det der virkelig går mig på med sagen, er den holdning det virker som om der er blandt herr & fru Danmark: det er godt hun bliver sendt over, så hun kan blive dømt, for hun er jo skyldig.

Alternativt, den mere blødsødne: Jeg går ikke ind for det hun har gjort, men jeg synes ikke hun skal udvises.

Det jeg ikke forstår er denne overbevisning om at hun er skyldig? Mig bekendt har hun hele tiden erklæret sig ikke skyldig, så hvor kommer denne overbevisning fra? Fordi den amerikanske anklagemyndighed siger det? I såfald har man meget at lære om det amerikanske retssystem.

Eller er det fordi, hun ikke frivilligt har ladet sig udlevere? Jeg kan love for, at jeg ville gøre stort set alt for at holde mig fra USA, hvis jeg var anklaget for noget derovre, skyldig eller ej.

Eller er det fordi hun ikke har udtalt sig meget om sagen? Det ville jeg heller ikke gøre, sålænge der var en risiko for sagen ville komme for derovre. Alt hvad man siger kan & vil blive brugt imod én.

Hvad er det lige, der er sket med det helt basale princip, at man er uskyldig til det modsatte er bevist? er vi blevet en nation af Michael Jørgensen'er?

Og så virker det iøvrigt meget besynderligt på mig, at de sager hun er blevet udleveret på, er forældede efter amerikansk (og dansk) ret - hvad er det så hun bliver udleveret for?


Ceterum censeo Facebook esse delendam.

Under Angreb / The Siege

Ingen kommentarer

Hvis jeg husker rigtigt er den her film The Siege / Under Angreb, som TV2 sender i aften (kl 21) faktisk ganske udmærket. Den er fra 1998, men tager på mange måder forskud på "glæden" ved 11. september, og de problemer et demokrati kan stå overfor i den situation. Jeg kan komme i tanker om mange mennesker, både herhjemme og andre steder, som det kunne være sundt for at se den.

Ceterum censeo Facebook esse delendam.