Leoparddrengens
Public Key

onsdag den 14. september 2011

Radikale svar på Valget Store Spørgsmål

Ingen kommentarer
For at rekapitulere: Jeg stillede spørgsmål omkring holdning til sexkøb til Radikale og Enhedslisten. Svarene gjorde det klart, at jeg ikke længere kan stå inde for at stemme på Enhedslisten, der med deres politik på det område, efter min mening, er at sammenligne med de som driver klapjagt på kvinder i tørklæder ("for deres eget bedste").

Men da det er en sag der jo kan være meget personlige meninger omkring, gav jeg spørgsmålet videre til de kvindelige københavnske kandidater jeg kan stemme på til valget.

Kvindelige af 2 grunde: For det første har jeg stort set altid stemt på kvinder - delvis vane fra 70'erne, da jeg var med min delvis rødstrømpe mor i stemmeboksen, og hun stemte naturligvis altid på en kvinde (dengang som regel VS). Mere taktisk fordi det er kvinder der er den udfarende kraft i denne debat, det er kvinderne der vil "redde" de prostituerede. Mændene er følgagtige på dette punkt - og jeg tror ikke jeg tager meget fejl, hvis jeg påstår at en del af de mænd, som kører med på sexkøbsforbudstanken gør det, fordi de er bange for at fremstå som liderlige sexkunder hvis de ikke gør.

Så i denne sag tæller en kvindestemme i Tinget mere end en mandlig. Og derfor har jeg koncentreret mig om dem.

Jeg har fået svar fra 4 af de 7 jeg skrev til. Jeg skal ikke hænge de 3 der svarede ud for det, der kan være mange grunde til ikke at få svaret i en sikkert travl valgkamp, men det er klart at jeg må vælge blandt dem jeg fik svar fra.

Som iøvrigt alle var ganske fornuftige (og iøvrigt bar præg af at Linda Kristensen havde været der først), jeg bringer dem herunder, i den rækkefølge jeg modtog dem:

Svar fra Karen Lumholt:
Hej Leoparddrengen,

Jeg kan gengive et svar, jeg for kort tid sendte til en anden, der spurgte om det samme - nemlig min medkandidat Linda Kristiansen.

Til hende skrev jeg - og jeg håber svaret er relevant også for dig (ellers må du endelig skrive igen):

Kære Linda,

Jeg har været meget i tvivl - for eller imod et forbud mod sexKØB - men efter indgående samtaler med folk, der arbejder med området, er jeg kommet frem til at
1. NEJ - jeg ønsker ikke et forbud mod sexkøb. De sociale, psykiske og sundhedsmæssige problemer for de svage prostituerede, herunder trafficking, bliver ikke løst ved et forbud - det er til gengæld helt uacceptabelt efter min mening at vi ikke gør meget mere for disse kvinder!
og
2. JA - jeg ønsker rettigheder for prostituerede kvinder (selvfølgelig!)

Mine overvejelser jvfr. pkt. 1. har naturligvis gået på, hvordan de kvinder, der føler sig presset ud i prostitution - og hvis sociale, psykiske og fysiske tilstand forværres under prostitution - hjælpes bedst. Med et forbud - eller ikke.

Den anden del af mine overvejelser går på, hvordan vi forhindrer og evt. håndterer, at Danmark bliver en magnet for handel med kvinder og alfonseri, når og hvis vi skiller os ud fra landende omkring os med en mere liberal lovgivning vedr. sexkøb.

Jeg er kommet frem til, at sexkunderne stadig vil være der, hvis vi får en kriminalisering - de vil blot være mere, ja, kriminelle. Dvs. tilhøre et miljø, der er mere kriminelt.

Uanset om den prostituerede har følt sig presset ud i prostitution eller ej, skal hun/han naturligvis behandles med ligeværdighed og respekt.


Jeg har ingen moralske eller etiske problemer med sex som en vare, der handles.

Det er i bund og grund et anliggende mellem to mennesker om man vil tage penge for sex - og om man vil betale for sex.

Det kan vi som samfund dybest set ikke blande os i. Men vi kan drage omsorg for dem, der bliver ofre. Hvordan vi gør det bedst, har vi endnu ikke løst!

Som samfund kan og skal vi beskytte mennesker, som er udsat for vold, fysisk og psykisk ydmygelse, gældsslaveri og tab af rettigheder.

Hvordan gør vi bedst dette, når det gælder de prostituerede? Det er stadig et stort spørgsmål.

Jeg er ikke ekspert, men tror at der er brug for regler, hvorefter vi overvåger alfonseri i prostitutionsmiljøet meget mere intensivt, for at finde de kriminelle bagmænd.

Vi ved jo de er der - også selv om sexkøb i dag er legalt.

Mange hilsener
Karen Lumholt


Svar fra Lone Loklindt:
Hej

Jeg tror ikke et generelt forbud mod sexkøb vil gavne. Jeg går ind for forbud mod køb af sex fra mennesker der er ofre for menneskehandel og jeg vil arbejde for en massiv social indsats over for de mange prostituerede som er udsatte og gerne vil have en ny start på deres liv.

Venlig hilsen
Lone Loklindt


Svar fra Mia Nyegaard:
Hej igen, så fik jeg lige fem min,

Og her er et svar jeg lige har brugt på fb til en anden.

Sexarbejdere er en ting og trafficking noget helt andet! Jeg har været med til at starte Hopenow, men eller måske netop derfor mener jeg, at folk har ret til at bestemme over deres egen krop, som der står i menneskerettighederne, men hvis den ret også skal gælde retten til at være sexarbejder, så skal der være ordentlige forhold.

Og så er jeg på alle måder imod, at andre tjener penge på sexarbejderne, samt det siger sig selv handel med mennesker!

Også lige et personligt lille surt opstød, eller bare noget jeg ikke forstår, forstår ikke mænd, der vælger at gå til nakoprosituerede i skelbækgade, forstår det bare ikke!

Skriv hvis du har flere spørgsmål

dbh
Mia


Svar fra Sofie Plenge:
Hej Leoparddrengen,

Der rammer du ned i en af de meget væsentlige debatter i mit parti. Som du skriver har særlig Linda Kristiansen bidt sig fast i det og hun stillede mig samme spørgsmål tidligere på året. Her er mit svar til hende:

Jeg ville ønske, jeg kunne give dig et klart svar. Jeg har før hældt til et ja til første spørgsmål, men jeg er sgu blevet i tvivl om, om jeg er ude i et moralsk og ikke et politisk ærinde. Dybest set er jeg interesseret i at skabe menneskelige vilkår for de kvinder, der af den ene eller den anden grund prostituerer sig. De skal sikres mulighed for at beskytte sig og blive beskyttet, de skal klart kunne se en udstrakt hånd, der kan hjælpe dem ud og videre og de omstændigheder, der måtte være "rundt omkring" prostitutionen skal adresseres. Svaret ligger givetvis ikke i én foranstaltning og under alle omstændigheder er der ingen lette løsninger. Jeg tror ikke på illusionen om den lykkelige luder, men jeg mener samtidig, at individet er frit til at træffe beslutninger om, hvordan det vil forvalte sin krop og seksualitet.

Som du kan se, er jeg ikke overbevist om hverken det ene eller det andet, men godt og grundigt - og meget typisk radikalt - i tvivl. Kom det til et konkret forslag lige nu ville jeg dog stemme imod et forbud. Det ville jeg ud fra den samme betragtning, som gør at jeg er imod 24-årsreglen: Det er en regel, der rammer for bredt og der må være - eller jeg håber inderligt der er - andre løsninger.

Jeg ved ikke, om du blev klogere, men jeg håber alligevel, du kan bruge mit svar.

Tak fordi du henvender dig direkte. Det er der alt for få, der gør.

Mange hilsner
Sofie

Der er ingen af ovesntående, som jeg er grundliggende uenig med. Men min stemme kommer til at gå til Karen  Lumholt, som giver det mest reflekterede svar, og indrømmer tvivl og samtidig evne til at lytte til dem det handler om. Hvilket er hvad jeg synes det drejer sig om.

Under alle omstændigheder mange tak til jer der svarede - og også til I andre jeg forstyrrede. Og jeg kan sige det har været interessant rent faktisk for første gang at gå kandidater på klingen. Der vil jeg godt gentage Sofie Plenges ord: Tak fordi du henvender dig direkte. Det er der alt for få, der gør. Og internettet gør det faktisk muligt for os (vælgere).

Ceterum censeo Facebook esse delendam.

søndag den 11. september 2011

Hov - Immortals - en ny 300?

1 kommentar
Det skal jo ikke være valgkamp det hele - sålænge der er kamp...

Sad lige og skimmede de der reklamer jeg kan få penge for, da jeg stødte på den her forfilm til Immortals. Først troede jeg egentligt det var en decideret omvendt 300 (de persiske elitetropper kaldtes Udødelige), men det er vist et mikx-up af græske myter.

Ligemeget - det ligner en ny 300 - og det kan jeg sgu godt klare en mere af!

Immortals har premiere 1. december. Måske det skal være tidlig fødselsdagsfilm for undertegnede?


(Skal lige sige at jeg (små)penge hvis du klikker)

Ceterum censeo Facebook esse delendam.