Leoparddrengens
Public Key

søndag den 28. februar 2010, kl. 03.06

Det "femte kraftigste siden år 1900"

Når DR skriver, at kæmpeskælvet på 8,8 i Chile er "det femte kraftigste registreret siden år 1900", så går jeg ud fra, at det betyder at det er det kraftigste skælv hidtil målt?

Hvilket undrer mig, for det ved Indonesien i 2004, som forårsagede den store tsunami, var så vidt jeg husker endnu kraftigere: 9,0.

Men det femte kraftigste siden år 1900, må vel betyde, at fem gange siden år 1900 er det sket, at et jordskælv er det kraftigste, og altså den nye, femte gang er dette seneste, ved Chile? Jeg går så udfra jeg husker forkert, og det ved Indonesien må vel have været det fjerde kraftigste siden år 1900 dengang.

For jeg går ikke udfra at DR mener det femte-kraftigste? Altså det, som på en liste over de kraftigste jordskælv ville ligge på 5. pladsen?

For de kan da vel godt finde ud af at formulere sig på DR, kan de ikke?

Ceterum censeo Facebook esse delendam.

0 kommentarer: