Leoparddrengens
Public Key

lørdag den 27. juni 2009

Min første Roskilde

Ingen kommentarer
Nu hvor campingen allerede er blevet stormet, og jeg blev mindet om den tidligere i en kommentar ovre hos Infotainer, så må det vel være på tide at nedfælde mine erindringer om Roskilde '87.

Jeg var 18, havde ikke været der før (dog næsten én gang før, men det er en historie vi gemmer til en anden gang), men nu spillede Iggy der, og det var jo kort efter jeg for alvor havde opdaget ham. Jeg mener jeg havde set ham til koncert i løbaet af foråret (i Saga?), men man kunne jo ikke få nok.

Så jeg tog afsted solo, uden telt eller sovepose, med det formål at se Iggy om fredagen ved 18 tiden, og Pretenders senere, og så ellers holde ud så længe jeg gad, og tage hjem når jeg ikke gad mere.

Det var dengang også kort efter jeg havde gjort mine første forsøg med hashen. Og det hørte jo til på Roskilde, så jeg havde en mindre klump med. (½ gram tror jeg; har aldrig været den store misbruger af det stof.) Men jeg havde ikke rigtigt styr på det der med at lave joints med videre.

Så da jeg ankommer fredag eftermiddag beslutter jeg mig for bare at æde noget af det, og så lade det virke stille og roligt. Og det fungerer også helt fint, og Iggy er fremragende, og vejret er smukt, og Pretenders senere er vist også positivt.

Men natten falder jo efterhånden på, og jeg har som bekendt ingen steder at sove, og det har jeg som sådan ingen problemer med - det havde jeg jo indstillet mig på. Så hænger ud ved området foran Orange scene hele natten. Jeg kan huske jeg er overrasket over hvor lidt liv der er, at der faktisk ikke er mange der kører allniters af derinde.

Ved 6 tiden næste dag begynder de første folk så småt at vågne op og finde morgenmads- og øl steder. De fleste ganske søvndrukne og smadrede; jeg er overordentlig frisk, har jo ikke sovet om natten (og det var jeg særdeles vant til dengang).

Jeg ender op med at falde i snak med 2 piger - de taler engelsk, men jeg finder ud af den ene er dansker, og den anden amerikaner (fra Hawaii, for at det ikke skal være løgn; men ikke etnisk polyneser), hvis mor vist var delvis dansk, og i øjeblikket bor hos noget familie eller lignende i Brumleby.

Vi klinger ret godt sammen, og bliver ret hurtigt der tidligt på formiddagen pænt stive. Især amerikaneren tiltaler mig meget, og jeg bliver i løbet af dagen noget lun på hende.

Senere får vi følgeskab af nogle svenskere, som er endnu stivere end os (imponerende) og jeg lærer noget om hvordan svenskere gør på en festival. En ting der har været vigtig i forståelse af vort broderfolk siden. Og det er noget med store mængder lunken æble- og pærevin.

Jeg skal indrømme at der ikke er så mange detaljer fra senere der hænger fast, men vi skilles på et tidspunkt. Jeg har dog fået deres adresser og telefonnumre.

(Og det er faktisk hos amerikaneren jeg har været til fest, da jeg har mit Ayn Rand eventyr. Hvor jeg finder ud af at amerikaneren synes jeg er sød, men for ung. Danskeren derimod ville vist gerne have noget med mig at gøre, men det er jeg ike på i min umiddelbare skuffelse.)

Overladt til mig selv bliver jeg hurtigt indhentet af træthed, hjulpet af alkohol. Og falder i søvn et eller andet sted i nærheden af Orange Scene. Hvor jeg senere vågner op med meget kraftig hovedpine, til nogle svenskere der kalder sig Europe og skråler "it's the final countdown" meget, meget højt. En sang jeg ikke brød mig om før, men ved gud hader på det tidspunkt.

Jeg søger lidt væk fra lydmuren, og får tanket op i alkohol for at fjerne rystelser, kulde, solstik og hovedpine. Og Europe holder inde, og jeg er ved at være i form igen, og meget udsyret. Hvorefter Gnags går på. Og jeg finder ud af hvor udsyret jeg er, da jeg rent faktisk ryger med i den store fællessang til deres tåbelige musik. Så efter noget tid med morskab jeg undrer mig over, tænker jeg at nu må jeg sgu hellre komme hjem.

Og på en eller anden måde finde vej ned til Roskilde station, og videre hjem til Østerbro.

Så alt i alt en meget fredelig Roskilde, men en god træning. Og ingen regn. Og fik trænet mit engelsk rigtigt meget, uden at kunne huske hvad vi snakkede om. (Der var dog noget med "hey, baby, light my fire", som af en eller anden grund var usandsynlig morsomt og gentaget i en uendelighed.)

Tilføjelse: Nu har jeg prøvet at kigge på programmet, og kan næsten regne ud hvad der er sket: Stranglers spillede lørdag kl 20, og dem har jeg væretmeget interesseret i at se; og de andre har sikkert ikke gidet, eller skulle noget andet. Så jeg er gået hen for at se dem. Og er faldet i søvn (har ihvertfald ingen erindring om at have set dem overhovedet). Og vågner altså først senere, da Europe går på...

Ceterum censeo Facebook esse delendam.

Hvorfor blev han sur?

7 kommentarer
Min ældste søn fortalte lige den yngste, at det varede rigtigt længe før han (den ældste) skulle bruge sin skoletaske igen.

Så sagde jeg, at det nu ikke var helt rigtigt, for jeg havde meldt ham til en kristen skole her i sommeferien. Så han ikke skulle komme til at kede sig.

Og for at man rigtigt kunne nyde morgenen begyndte skolen allerede klokken 6 om morgenen, med nogle timers morgensang.

Og der var naturligvis også skole om søndagen, hvor man blandt andet skulle synge kor i kirken.

Af en eller anden grund fik han et underligt udtryk i ansigtet, og begyndte at slå på mig, mens han råbte, "Far! Det passer ikke! Sig det ikke passer!"

Mærkeligt. Jeg troede han var så glad for at gå i skole og lære noget. Jeg tror aldrig jeg kommer til at forstå ham...

Ceterum censeo Facebook esse delendam.

Gudfader i skuret

Ingen kommentarer
Jeg kom lige i tanke om denne opsang - og ganske rigtigt lå den også på YouTube. Så den skal også have en plads her, den er jo legendarisk:

Ceterum censeo Facebook esse delendam.

Så er den her!

Ingen kommentarer

Duften af sommer - det vil sige tændvæske. Som hver aften, bortset fra ved regnvejr, vil fylde min lejlighed de næste måneder. Den kom egentligt sent i år, duften.

Hvorfor kan folk i øvrigt ikke lære at bruge en grillstarter? Det er pærenemt på den måde, de koster ikke noget, og man slipper for den overdrevne brug af væsker. Men der er vist nogle mænd, der holder meget af at stå og sprøjte med sådan en dunk. Ved ikke helt hvad de får ud af det.

Ceterum censeo Facebook esse delendam.

Google får skarp konkurrence

Ingen kommentarer


Yahoo!® er tilbage!
Indtil nu er den eneste søgemaskine, der har vist folk til min blog, Google, men nu har jeg også fået en besøgende via Yahoo!. Det er godt at se, at den frie konkurrence stadig virker, så Google kan blive holdt i ørerne!

Søgningen var fra Hong Kong, og var på ordene dancer girls. Og han (hun?) blev vist til den utroligt relevante side, Ayn Rand og jeg. Jeg er sikker på vedkommende har været utrolig tilfreds med det resultat!

Ceterum censeo Facebook esse delendam.

De 5 og Safeword'et

Ingen kommentarer
Indlægget er flyttet til bloggen Leoparddrengen Kommer Igen. hovede. Vi kysser, og sammen smager vi på dig, på min stadig drivende våde arm og hånd.

Ceterum censeo Facebook esse delendam.

fredag den 26. juni 2009

I choktilstand

Ingen kommentarer
Kom i tanke om: jeg købte faktisk i 1984 en plade med Michael Jackson, eller rettere The Jacksons; det er den eneste jeg har og det var så en single - og det var først og fremmest fordi den var med Mick Jagger. Jeg var ret meget Stones fan dengang.

Men State of Shock er faktisk et ret sjovt nummer, som man ikke hører så meget længere, men var et pænt hit dengang.

Desværre kan jeg ikke finde nogen video, og det sammenklip jeg kan finde kan ikke embeddes, så den må man selv gå og se/høre på YouTube.

Ceterum censeo Facebook esse delendam.

Blodtyper

Ingen kommentarer
Har lige set 6. afsnit af Terminator: Sarah Connor Chronicles. Faktisk et ret dårligt afsnit; ellers synes jeg faktisk serien har været ganske udmærket, men det falder ret meget sammen i det afsnit. Jeg håber det var en enkelt smutter.

(Men det er altså under alle omstændigheder forvirrende at se Brian Austin Green som Derek Reese - hvad helvede laver David Silver i Terminator?!)

Anyway - en fejl der virkelig irriterede mig i dette afsnit: Derek Reese skal have en blodtransfusion. De foreslår Sarah Connor som donor, da hun har blodtype 0 Rh-. Den som kan doneres til alle.

Men den er altså ikke god nok her, det skal være Reese's egen, den meget sjældne AB Rh-. Hvorfor Sarahs ikke kan bruges får vi ikke forklaret.

Men John Connor melder sig jo som donor, og mod alle odds viser det sig at han også har AB Rh-, og således kan transfusionen gå i gang.

Problemet er bare, at det ikke er mod alle odds, det er umuligt, hvis iøvrigt Sarah er John's mor (og hvis hun ikke er det hænger ingenting sammen mere): En med type 0 kan aldrig få et barn der har type AB. Det kan kun blive enten A eller B (eller 0).

En detalje? Sure! Nørdet af mig at gå op i? Sure. Men de gør bare så meget ud af det med den blodtype, at det er superpinligt ikke at få den på plads.

Og symptomatisk for alle de andre problemer der var i afsnittet.

Ceterum censeo Facebook esse delendam.

Jeg er vist lidt naiv & bagud...

Ingen kommentarer
Jeg var inde på Michael Jackson opslaget på Wikipedia tidligere, og var imponeret og overrasket over at han allerede blev omtalt i datid, og at hans død allerede var indskrevet.

Hæ... Jeg læser lige på CNN, at opslaget siden hans død allerede er blevet opdateret 500 gange. Så det er nok ikke så overraskende.

Ceterum censeo Facebook esse delendam.

Farvel

Ingen kommentarer
Det blev godt nok en dag med meget farvel idag. Først var der jo Michael Jackson. Jeg så godt nok nyheden på nettet i aftes, men der virkede det som om det var en and - og ihvertfald at han var blevet genoplivet.

Og havde glemt det igen i morges, så blev ramt igen da jeg checkede nyheder der. Jeg har aldrig været den helt store fan af ham, men jeg kan nok ikke komme udenom at han har inspireret mig en del, hvad angår dans. Især omkring Bad-pladen, for det var på den tid jeg begyndte at gå i byen, og fandt ud af at jeg kunne noget med dans.

Første gang jeg kan huske jeg hørte om ham, må have været da Jørgen Mylius i Eldorado præsenterede videoen til Billie Jean; og kort efter kom naturligvis Thriller, og så var det navn vist slået fast.

Men nu er han så død, og det var vel nådigt. På mange måder havde det nok været bedre for ham, hvis han var død for 10 år siden. Sådan virker det ihvertfald set udefra. Men vi fik da hørt ham en del på arbejdet i dag.

Så var der også farvel til min ældste søns klasselærer, som desværre skifter skole. Trist, for hun har været helt fantastisk, men vi må jo så bare være taknemmelige for det 1½ år vi nåede at han havde hende.

Men det har givet mig lidt overvejelser: for jeg kan faktisk rigtig godt lide hende, og synes også hun ser rigtig godt ud. Og såvidt jeg ved er hun single (well, det vil sige enlig mor). Og jeg har flere gange tænkt, at hvis det ikke lige var fordi hun underviste min søn, kunne det da godt være jeg ville prøve at gøre mine hoser grønne.

Men det gør hun jo så ikke mere - men hun har gjort; så nu må jeg overveje om det vil være faux pas at prøve at gøre noget ved. (Jeg har faktisk en idé om at hun også har rimelig sympati den anden vej, så det ville ikke være helt udelukket der kom noget ud af det.)

Nå, har lidt tid at overveje det - foreløbig har jeg jo børn, og hun skulle vist til Italien på ferie om en uge.Ceterum censeo Facebook esse delendam.

torsdag den 25. juni 2009

Fisting 101

Ingen kommentarer
Denne oversigt er ikke tilgængelig. Klik her for at se indlægget.

Ceterum censeo Facebook esse delendam.

Nejnejnejnej

Ingen kommentarer
Sådan en historie som den her, kan jeg bare slet ikke rumme. Medmindre faren er debil - hvad han vel ikke helt er, han har trods alt både job og kørekort - kan jeg slet ikke forestille mig hvordan han må have det nu.

Og hvordan hans kone har det.

Og vil han nogensinde kunne blive tilgivet - af sig selv, og konen? Resten af familien?

Ugly, ugly, ugly.

Ceterum censeo Facebook esse delendam.

Går det an?

Ingen kommentarer

Efter jeg skrev om mit altan-ønske har jeg gået og overvejet at købe en silkeslåbrok/kimono ting. Og nu fandt jeg så lige denne sag afbildet her. Som jeg jo synes ser ganske ok ud?! (Indholdet følger vist desværre ikke med...)


Men jeg spekulerer bare på - er sådan en ting unisex. Eller er der gjort plads til bryster, eller noget andet, der vil få det til at tage sig forkert ud på mig? (For på trods af hvad nogen siger, har jeg altså ikke store bryster!)


Hvis nogen har styr på kønsdifferentiering indenfor rober må de gerne lade mig det vide!

Ceterum censeo Facebook esse delendam.

De er effektive!

Ingen kommentarer
Jeg har lige købt nogle korte bukser til drengene. Den yngste havde så sine på for første gang i dag. Og de er så i løbet af dagen forsvundet i børnehaven.

Nice!

Ceterum censeo Facebook esse delendam.

onsdag den 24. juni 2009

Håndens arbejde

Ingen kommentarer
Indlægget er flyttet til bloggen Leoparddrengen Kommer Igen. hovede. Vi kysser, og sammen smager vi på dig, på min stadig drivende våde arm og hånd.

Ceterum censeo Facebook esse delendam.

Gløgg, anyone?

Ingen kommentarer

Med et halvt år til jul, kom jeg til at tænke på, at jeg måske burde se at få tømt det sidste af julekassen fra arbejdet. Der er stadig nogle bolsjer & underligt andet slik - kandiserede mandler eller sådan noget. Men jeg spiser ikke ret meget af den slags.

Og så er der en flaske gløgg essens. Det fik jeg godt nok heller ikke brugt til jul. Så det må vel være tid nu?! Jeg kan selvfølgelig gemme den til juletid, hvor der måske er en smule større chance at bruge den til noget fornuftigt - men lur mig om jeg ikke for en flaske mere ved næste julepakke... Og så står jeg pludselig med 2, og hvad er chancen for at jeg får brugt dem....?

Måske jeg bare skulle lave flæskesteg & æbleskiver til ungerne en dag, og selv sidde og pimpe sommergløgg? Men det skal måske nok lige blive lidt varmere for at det er rigtig dejligt?!

Ceterum censeo Facebook esse delendam.

Mere leopard

Ingen kommentarer

Læste jo lige en Peter Pedal-historie for den yngste, hvor det jo så pludselig gik op for mig, at her var endnu et sted leoparder optrådte i pudsig forklædning.
Måske en ny accessory at gå efter?

Ceterum censeo Facebook esse delendam.

tirsdag den 23. juni 2009

Quiz 14: Hvilket begreb?

Ingen kommentarer
Det bruges om hekse som bare ikke vil flyve.

Svar findes her.

Ceterum censeo Facebook esse delendam.

Aldrig mere en 23. juni

9 kommentarer
Ved ikke om der bare er noget med mig og Sankt Hans. Men det var ihvertfald ikke lige lykken: min mor havde småfeber og knækket en tand, så var absolut ikke til gæster - hvorfor hun ikke bare aflyste må guderne vide.

Ungerne var i løbet af no time kropumulige, og det blev bare værre og værre.

Alle Kildevældsparkens 20 kvadratmeter var omdannet til et mini-1. maj, i socialdemokratisk tilsnit. Og for adgang til hoppeborgen krævedes turpas(?!) fandt vi ud af, efter at have stået i kø i 25 minutter. Og min mor fik klaus af alle de mennesker.

Og ungerne blev helt sindssyge.

Alt i alt varede den Skt Hans 2½ time, inden jeg kastede håndklædet i ringen kvart over 8, og vi tog hjem. I rigtig, rigtig godt humør.

Nu er ungerne i seng, og jeg føler jeg er lige til Sankt Hans - hospitalet altså...

Ceterum censeo Facebook esse delendam.

Hvorfor regner det ikke?

Ingen kommentarer
Jeg mener, det må da næsten være en fejl.... det plejer det jo altid her til Skt Hans?!

Har pludseligt følt mig nødsaget til at finde på noget at lave med børnene - plejer ellers at tænke, at det gider vi sgu ikke i det lortevejr.

Og det er da også upraktisk ad helvede til, at det sådan skal foregå på en hverdag. Men har fundet ud af at vi tager forbi min mor, og tager i Kildevældsparken, som ligger i nærheden. Der er den fordel at bålet starter tidligt. Og så er der åbenbart tale af Helle Thorning-Schmidt (Hun bor jo også i nærheden), det ved jeg så ikke om det er en fordel.

Men hvis hun skulle gå hen og blive statsminister engang, vil ungerne nok synes det er meget fint at have set hende, live. Så hvad.

Det skal jo nok gå altsammen. Men håber ikke det går hen og bliver en vane med godt vejr. Så må de da ihvertfald indføre nogle helligdage omkring dagen...

Ceterum censeo Facebook esse delendam.

Herligt, så behøver man ikke det... not!

2 kommentarer
Så kom vi ned til børnehaven her til morgen. Der hang en seddel på døren: "Grundet Skt Hans-fest skal børnene ikke have madpakke med tirsdag."

Det er jo dejligt når der er sådan en dag, hvor man ikke behøver lave madpakke. Men det ville jo være endnu mere herligt, hvis de satte sedlen op i tide, så man var klar over det - og ikke lige havde stået og lavet den!

Ceterum censeo Facebook esse delendam.

mandag den 22. juni 2009

Neda

Ingen kommentarer

Den iranske folkelige rejsning har fået sit symbol, Neda Agha Soltan, som blev skudt ned under en af de mange demonstrationer, og udånder for åbent kamera. En film man kan finde på YouTube, men som jeg ikke har lyst til at have på her. Det virker på en eller anden måde blufærdighedskrænkende.

Men ligemeget hvordan tingene vil udvikle sig, vil hun stå tilbage som symbolet for hvad der skete - måske vil der komme andre, men hun vil ihvertfald være et af dem.

Og hvad vil der ske? Tja, man kunne jo håbe på en folkelig rejsning i Teheran og den andre større byer, der er så massiv, at præstestyret er nødt til at give reelle indrømmelser og mere frihed, for at efterkomme presset. Som så henad vejen vil føre til at der kommer et reelt demokrati, og de væltes ned fra deres elfenbenstårne.

Alternativt kunne der opstå en reel revolution. Hvad der eventuelt ville komme efter en sådan er ikke godt at vide.

Mest sandsynligt er det dog nok, at der bliver sat så massivt ind, at enhver form for tilløb til oprør bliver slået ned, for denne gang. Ikke mindst fordi præstestyret jo stadig har massiv støtte, især på landet. Men hvis det sker, har styret også spillet fallit på langt sigt. Jeg tror ikke de kan genvinde deres autoritet som værende et styre indsat af folket efter dette.

Så jeg er ret sikker på deres dage er talte, på den ene eller den anden måde. Der kan gå mange måneder, eller år. Men de er færdige på sigt. Så må man bare håbe, at den mellemliggende periode bliver så barmhjertig som mulig.

Jeg tror iøvrigt det ville kunne være fedt at rejse i et nogenlunde frit Persien/Iran. Og hvis der blev indført reel frihed, ville det blive nogle år, der får årene efter murens fald i Østeuropa til at blegne; med langt størstedelen af folket under 30 år, og iøvrigt med en masse stoffer i omløb - som pludselig får adgang til musik og dans og holden i hånd i offentlighed, med videre. Kunne være fantastisk.

Man kan jo altid drømme - problemet er så at man ikke kan gøre så meget andet i øjebliket, for det er jo ikke til at finde ud af hvad der reelt sker.

Ceterum censeo Facebook esse delendam.

Skrald!

Ingen kommentarer

Hjælp! Først Finanskrise, Influenza A og nu skraldekonflikt! Hvilke ulykker skal vi dog ikke udsættes for?!


Jeg så allerede en mand med hospitalsmaske på Gl. Kongevej i dag - om det var af den ene eller den anden grund skal jeg ikke kunne sige.


Helt Napoli-agtig er situationen endnu ikke på Frederiksberg, kan jeg melde - men det er jo kun et spørgsmål om tid. Heldigvis kom jeg af med en skraldepose idag, men containerne var næsten fyldt!


Jeg er næsten ligeså nervøs som under storkonflikten - måske man skulle investere i noget gær?

Ceterum censeo Facebook esse delendam.

Køerne

Ingen kommentarer

Hvis Hitchcock havde levet endnu, ville han kunne blive inspireret af denne artikel:Til en film hvor de ellers så fredelige og søde køer begynder at gå amok, og en fredelig lille by invaderes af flokke af rasende og morderiske okser.


Det ville helt klart blive en klassiker!

Ceterum censeo Facebook esse delendam.

søndag den 21. juni 2009

Solhverv

Ingen kommentarer

Det er årets længste dag i dag. Og dermed indgangen til sommeren.


Men jeg har altså et lidt dobbelt forhold til den dag. For ganske vist holder jeg meget af den er så lang... meget! Men jeg hader også tanken om, at det skal begynde at blive mørkere igen; og jeg synes altid dagen kommer alt for tidligt.


Men det er jo den velsignelse og forbandelse vi er dømt til, her på 55. breddegrad. Vi kan bare flytte væk kan vi. Men jeg venter ihvertfald lige nogle måneder!

Ceterum censeo Facebook esse delendam.

Han er sgu ikke så dum

2 kommentarer
Ham min yngste søn, på snart 4. (Og det er den ældste bestemt heller ikke.)

Men har lige hentet ham fra hans mor.

"Far, der er 2 bogstaver i stue," siger han umotiveret på vejen.

Jeg er lidt overrasket over hvor den kom fra, men retter ham. "Narj, der er nu 4... S-T-U-E," fortæller jeg ham.

Da vi kommer til min opgang, og står nede hvor der er en liste over opgangens beboere, peger han på skiltet og siger: "Se, der står stue!"

Og ganske rigtigt, på nederste linie stod der "St". To bogstaver. De har den samme slags skilte ved hans mor.

Ceterum censeo Facebook esse delendam.

Et tillykke

Ingen kommentarer

Til Kalaallit Nunaat (Grønland) som i dag får sælstyre. Jeg håber de bliver glade for det!

Ceterum censeo Facebook esse delendam.