Efter jeg for nogle uger siden skrev om det
nye påfund fra Shell, en Twindog, har jeg haft en del besøgende på det indlæg, som har googlet sig frem til det. Jeg kunne altså regne ud, at der er en ganske stor interesse for konceptet.
Jeg besluttede mig derfor til, at jeg ville prøve sådan en Twindog, og skrive en anmeldelse. Og i dag var vejret perfekt til en pølse, så jeg begav mig til Shell-huset, på mission.
Betjeningen var venlig og imødekommende. Der var så også ret stille netop denne eftermiddag, faktisk var der tomt på nær mig. Det kan ofte give en lidt underlig stemning, hvor personalet føler de skal gøre for meget for en, men her blev situationen klaret med bravur - jeg følte mig holdt øje med, uden at det blev anmasende.
|
Det første indtryk - den er stor som forventet |
Dog var deres rutiner ikke helt på plads, for der opstod lidt forvirring, da en ny kunde trådte ind, og de fik en lille diskussion om hvem der skulle færdiggøre min Twindog - den slags skal ligge på fingerspidserne, men det er småting, og jeg er sikker på det nok skal komme på plads med tiden.
En Twindog er jo en slags dobbelt fransk hotdog, og jeg synes det er modigt af Shell at prøve at genopfinde denne moderne klassiker. Men jeg skal ærligt indrømme at jeg på forhånd var skeptisk overfor konceptet, jeg syntes det virkede som en flirt med grådigheden, der jo som bekendt er en dødssynd.
Selve bestillingen af en Twindog foregår, som ved en klassisk fransk hotdog, i to tempi: først gør man personalet opmærksom på man ønsker en Twindog, hvorefter de går igang med tilberedningen af brødet, og man betaler. Så har man et par minutter til at tænke over hvilken slags dressing man ønsker i, og også hvilken pølsetype - for Shell tilbyder adskillige pølsetyper man kan vælge, uden merpris.
Men i forhold til en klassisk fransk hotdog kræves en del mere omtanke: for man kan jo få to forskellige slags dressing, og to forskellige slags pølse - så det gælder om at vælge smage, der matcher hinanden, og samtidig giver modspil.
Jeg valgte at få fransk dressing i det ene hul, og hot chili ketchup i det andet. Som pølser valgte jeg to gange "classic pølse"; jeg ønskede ikke at et for eksperimenterende pølsevalg skulle ødelægge anmeldelsen.
Tro mod det klassiske franske hotdog koncept er der ingen steder i Shell-huset at sidde og nyde sin twindog - den skal spises på farten. Så jeg gik om i Nyropsgade, retning Gyldenløvesgade, og indtog min twindog gående.
Den øverste del, inden man når til brødet og dressingen, er ren pølse, og det er her man først og fremmest kan danne sig et indtryk af kvaliteten af pølsen. Og den var ganske udmærket for sådan en "classic" - velstegt og sprød, uden at være blevet dræbt af for meget varme eller for lang tids stegning. Udmærket bid. Tyk uden at være
for tyk, og fedmen er ikke overvældende. Velkrydret smag.
Brødet i en fransk hotdog er som regel dens akilleshæl. Det kan være for hårdt, for tørt, for kedeligt. Og det kan gå i stykker, så dressingen flyder ud og ned på ens bukser.
Men jeg blev glædeligt overrasket over brødet om min Twindog. Det var perfekt ristet - ikke for hårdt, men havde en god sprødhed. Samtidig var det let, men med en udmærket diskret smag - og bredden og størrelsen gjorde det meget mere stabilt end et traditionelt brød til en fransk hotdog.
|
Cirka 2/5 nede - stadig lækker! |
Men det jeg fandt ud af, er det helt geniale i konceptet, er de to dressinger - hvor man med en traditionel fransk hotdog hurtigt kan blive træt af smagen, veksler man her fra side til side - og munden pirres uden at blive overmættet af den samme smag.
Således endte jeg også med at spise hele min twindog - noget jeg ellers på forhånd havde været skeptisk over om jeg ville, da det er større mængder end jeg sådan plejer.
Konklusionen må være, at jeg var særdeles positivt overrasket! Jeg synes Shell fortjener ros, både for konceptet og udførelsen. Og prisen på kr 30,- må siges at være særdeles rimelig, mængde og kvalitet taget i betragtning. Man skal så dertil lægge prisen for en eller anden form for drikkevare, for det får man brug for efterfølgende.
Jeg kunne dog ønske mig at man kunne få den i en mindre udgave - hvis de kunne lave en version med halvt størrelse brød, hvor man kunne halvere en pølse og lægge i de to huller, ville jeg synes det var helt genialt.
Men for min oplevelse i dag, vil jeg på en skala fra 1-5 give et pænt 4-tal.
Læs eventuelt også om
min første oplevelse med en Fransk Hotdog.
[Opdatering, 9/12 2010]: Det er godt at se at Twindog'en nu er tilbage hos Shell! Og den koster stadig kr 30, men man har mulighed for også at få en ½ liter sodavand oveni for en 10'er ekstra, + pant. Udmærket idé, for drikkevare er næsten nødvendig.
Ceterum censeo Facebook esse delendam.