Leoparddrengens
Public Key

onsdag den 20. juni 2012

Lister - flyttet

Ingen kommentarer
Guiden er flyttet. Her finder du twitterguidens kapitel om twitter-lister.

Ceterum censeo Facebook esse delendam.

tirsdag den 19. juni 2012

Samtaler og direkte beskeder (DM) - flyttet

2 kommentarer
Twitterguiden er flyttet - her finder du kapitlet om samtaler og DMs på twitter.

Ceterum censeo Facebook esse delendam.

mandag den 18. juni 2012

Danske politikere på Twitter

1 kommentar
Diskussion af politik er noget af det mest faste på twitter, som regel under hashtagget #dkpol.

Længe har det været begrænset med aktive politikere - først og fremmest Radikale, og så en håndfuld aktive derudover - der ikke blot var repræsenteret af en Facebook-kobling, men på det seneste virker det som om der er sket et skred.

Det vil jeg gerne understøtte, og jeg har derfor lavet 3 twitter-lister med danske politikere: En twitterliste med alle ministre (Twegeringen) på twitter, en med alle medlemmer af folketinget (Twolketinget) på twitter, samt én med alle danske medlemmer af Europa-parlamentet på twitter.

Følg dem hvis du vil kunne få hurtigt overblik over hvad de siger, og hvem der er på. Og hjælp mig gerne med at vedligeholde, ved at give mig et praj hvis nye kommer på, eller hvis der er fejl.

Og, ja, jeg ved godt der er mange flere politikere i Danmark - lokale eller kandidater - men det her var klart definerede grupper, som var til at gå til.

Jeg har filtreret de fra, hvis tweets blot er automatisk genereret fra for eksempel Facebook.

Læs iøvrigt mere om politikere på twitter i min twitterguide.

Ceterum censeo Facebook esse delendam.

Danske skuespillere på Twitter

Ingen kommentarer
I USA - og mange andre steder i verden - er der masser af skuespillere på twitter - på linie med de andre "idol-brancher", som sports- og rock/popstjerner.

Herhjemme er popfolkene godt med, ligesom sportsfolkene (når de da kan få lov til det). Men skuespillerne - pånær en lille håndfuld er der stort set ingen. Og der er ingen af de store navne, selvom Nikolaj Coster-Waldau, Sidste Babett Knudsen, Sofie Gråbøl og snart Mads Mikkelsen sandsynligvis ville kunne få flere følgere end den nuværende danske etter, Caroline Wozniacki.

Fordelene burde ellers være mange: for fans, fordi vi gerne vil være tæt på stjernerne - muligvis for bare at føle noget stjernestøv drysser af, men sikkert også fordi vi gerne vil lære andre sider, end det man ser i det professionelle arbejde. Og komme med på scenen/bag kameraet.

For producere er der også en klar fordel, når skuespillere tweeter om deres arbejde kan det være med til at skabe et buzz om kommende produktioner.

Og for skuespillerne selv - well, for det første kan det som for alle andre være underholdende og lærerigt at være på twitter, de kan have en kontakt til deres beundrere på et niveau, hvor de selv bestemmer hvor meget de vil dele ud og gå i dialog, de kan gøre opmærksom på aktuelle produktioner de er med i - og de kan ikke mindst bruge twitter til at være med til at skabe opmærksomhed om sig selv, og opbygge en form for brand bare ved at være sig selv - det sidste lyder måske lidt udansk, men er ret fredeligt - og kan hjælpe, især hvis man gerne vil noget internationalt.

Selv har jeg haft glæde af flere amerikanske skuespillerinder, for eksempel Dina Meyer som jeg altid har haft et godt øje til, og nu har konverseret med et par gange - det giver altså en god følelse, og jeg synes det kunne være fedt, hvis jeg for eksempel kunne opnå det samme med Sonja Richter, som jeg også har godt øje til.

Så nu har jeg lavet en twitterliste over danske skuespillere på twitter - for i det mindste at kunne holde styr på dem der er, og gøre dem til at finde. Og for at prøve at skabe lidt mere opmærksomhed om muligheden for alle vores dygtige skuespillere derude - kom på twitter, vi venter på at høre fra jer - og der er pladser ledige til jer på min liste!

(Bemærk, som med øvrige lister jeg laver, vil der kun være "rigtige" tweetere på - hvis man ikke er på twitter, men ens feed kommer fra Facebook eller lignende skal man altså hellere lade være!)

Ceterum censeo Facebook esse delendam.