Leoparddrengens
Public Key

lørdag den 14. maj 2011

Madpakke-smoothies

Ingen kommentarer
Tillad mig at gøre lidt reklame for et produkt som jeg - og især mine børn - er blevet ret glad for: Innocents smoothier i nye portionsstørrelser, som kan komme med i madpakke. (Og som kan holde sig op til 12 timer udenfor køleskab.)

I forvejen synes jeg nok Innocent laver de bedste købe-smoothier - men det her er altså ret smart, med den pakning. Og iøvrigt noget man dårligt selv ville kunne gøre, hvis man i øvrigt tog sig tid til at lave smoothien om morgenen.

Det største problem jeg hidtil har haft med dem var da de var udsolgt, og ungerne brokkede sig over at de ikke fik dem med!

Og så er der selvfølgelig prisen - det koster jo en del. Men jeg synes egentligt, i betragtning af alt det feel-good de leverer, både i form af indholdet, men også deres meget etiske tilgang i det hele taget, at det ikke er så galt.

Og madpakke-størrelserne svarer prismæssigt til kartonerne: hvis man køber en pakning på 4 x 180 ml svarer den i pris til en karton på 750 ml (små 30 kr).

Jeg har foreløbig set dem til salg i Føtex og Irma - og vil altså godt give tippet viedere. Selvom der måske er større chance for at der er udsolgt...

Og jeg skal lige understrege at jeg ikke bliver betalt for det her, og ikke har nogen økonomiske interesser i Innocent - selvom det sikkert kan lyde sådan!

Men jeg synes bare de leverer et godt produkt, virker sympatiske - og så er de næsten naboer, de bor nede på Vesterbrogade.

(Hvis jeg skulle give dem en ide, ville det være at lave en mikset pakke, med 2 jordbær og 2 mango/ananas. Og så kan de jo overveje at gå ind på bar-markedet med shots med Vodkasmoothie. Det kunne sikkert blive populært i hipster-miljøet - men er måske ikke så Innocent.)

Og hvad - lad mig da bare gå all-in og også bringe deres reklamefilm for dem (jeg har nu ikke generelt problemer med at få frugt i mine børn, så det er ikke derfor):

Ceterum censeo Facebook esse delendam.

fredag den 13. maj 2011

Quiz 155: Hvilken gangster

2 kommentarer
Amerikaner. Han er ikke ligeså kendt som sin storebror, men han har trods alt fået opkaldt en ingrediens i en italiensk dessert efter sig. Hvem er der tale om?

Svar findes her.

Ceterum censeo Facebook esse delendam.

En blog som tog vejret lidt fra mig

Ingen kommentarer
Da jeg i eftermiddag sad og ikke vidste hvad jeg skulle gøre af mig selv, nu Blogger var nede, stødte jeg via Information på et link til en syrisk blog (på engelsk).

En ny blog, som vel først og fremmest er blevet til for at fortælle om situationen der - men også om bloggeren selv, Amina A. En cirka 35 årig åben lesbisk og muslimsk kvinde. Ikke lige noget man forventede at læse fra den kant af verden.

Det første indlæg jeg læste var hendes nyeste, en form for essay om Syriens nyere historie op til 1982 - som først og fremmest handler om, hvor lidt vestlige kommentatorer ved (og gider sætte sig ind i) før de udtaler sig.

Men dernæst læste jeg en virkelig stærk beretning om, hvordan hun havde sin første lesbiske oplevelse i Chicago 11. september 2001 (og sørg for at følge linket, og læs også hendes beretning om følelserne da tårnene styrtede), og hvordan hendes liv faldt på plads.

Jeg kan virkelig anbefale at læse indlægget, også selvom det er langt. Og det er ihvertfald en blog jeg vil følge fremover!

Ceterum censeo Facebook esse delendam.

Trommeslageren er ikke altid anonym

2 kommentarer
Jeg fejrer at Blogger tilsyneladende er tilbage på benene med en lille quickie - om en trommeslager, som man ikke kan påstå sidder hengemt uden at tiltrække sig opmærksomhed.

Jeg foreslår man hopper til ca 35 sekunder inde:

Ceterum censeo Facebook esse delendam.

torsdag den 12. maj 2011

Akut advarsel til Blogger-brugere med hemmelig identitet

11 kommentarer
[NB(18/5) : Dette indlæg er skrevet i tiden for Bloggers store problemer - efter en opdatering som gik galt, og som blev efterfulgt af en gigantisk rollback som satte Blogger ud af kræft næsten et døgn, og har haft eftervirkninger siden. Det jeg beskriver er nogle af de fatale symptomer som opstod. Ifølge Blogger i meget sjældne tilfælde. Selvom der er rettet op på tingene, vil jeg satdig anbefale at man checker sin profil, for om den nu også svarer til hvordan man synes den skal se ud.]

I morges var jeg ude for at min identitet blev blotlagt af Blogger. I stedet for Leoparddrengen fremstod mit borgerlige navn hvis man kikkede i min profil, eller hvis jeg havde kommenteret et sted (hvilket jeg heldigvis ikke gjorde).

Jeg opdagede det heldigvis hurtigt, og har fået rettet det - for det er ikke sjovt for en superhelt som værner om sin hemmelige identitet.

Jeg overvejede også at sende advarsel ud i form af et blog-indlæg, for hvis det skulle være sket for andre. Men var stadig på det tidspunkt nervøs for om min identitet stadig var blotlagt, og ville derfor ikke gøre opmærksom på det.

Siden gik Blogger så ned noget tid i formiddags - og jeg blev i den forbindelse opmærksom på at Blogger gennemførte en update/maintenance tidligere i morges, kl. 7 dansk tid. Og jeg spekulerer på om det var i forbindelse med det, at fejlen er sket?

Anyway, da jeg opdagede at det samme var sket for en Blogger-kollega for lidt siden, tænkte jeg at jeg hellere må slå alarm: så til alle jer Blogger-brugere derude, som risikerer at få et andet navn frem, end I havde tænkt jer, check hellere lige jeres Blogger-profil.

I finder link til at redigere den under jeres profilbillede på Betjeningspanelet, og så skal I sørge for at der står det rigtige i Visningsnavn og at Vis mit rigtige navn ikke er markeret. Check også mail-indstillinger - om din mail skal vises, og om det er den rigtige som bliver vist.

Jeg håber ikke det er et udbredt fænomen, men hvis det er håber jeg at kunne redde røven for nogle stykker.

[Opdatering]: Hvis det har været sket for dig kunne det være meget fedt hvis du gav en - eventuel anonym - kommentar om det; det kunne være godt at vide hvor udbredt problemet er.

[Opdatering2]: På Twitter har Bloggers bruger, @Blogger, skrevet følgende, ca 18:50: We're sorting out a few issues related to our maintenance yesterday. Thx for reporting ur issues here. We'll update when we have more info.

Ceterum censeo Facebook esse delendam.

Hellere latterliggørelse end vrede over grænseløs dumhed

Ingen kommentarer
Der var megen vrede vendt mod DF igår, over at de fik deres latterlige grænsekontrol igennem. Og fint nok, det kan man da godt være sur over.

Men realiteten er jo, at den grænsekontrol der kommer ikke vil komme til at betyde en skid, udover at den vil koste nogle penge, og der skal ansættes nogle folk som kan proppes i nogle uniformer og stå og kede sig ved grænsen. Det ligger jo faktisk i opgaven at de ikke må undersøge andet end en tilfældig bil engang imellem.

Og hvis det betyder at bilerne kommer til at køre langsommere igennem - fint med mig, alt der kan sænke farten og gøre livet surere for bilister har min støtte.

Så kan man være vred over DFs syn på at alle ulykker kommer udefra, og bare vi lukker helt af går det meget bedre. Men det er jo ikke noget nyt - den holdning har de altid haft. Så hvis man skal være sur på nogen i den anledning er det V&K.

Nej, jeg synes der er meget mere fornuft i at latterliggøre DF. For helt ærligt - det handler jo om, at de har skullet have et figenblad for at gå med på at forringe efterlønnen. Som de ellers har garanteret, meget mere end Nyrup gjorde i '98, at det ville blive over deres lig, hvis der blev pillet ved den.

Det har de så glemt alt om nu. De vil ganske vist sige, at hvis det ikke var for dem, ville efterlønnen helt blive afskaffet, at de fik det mindst ringe resultat. Men det er noget ævl - for hvis DF sagde nej til efterlønsforringelser ville det ikke kunne lade sig gøre at finde 90 mandater.

Så der står tilbage, at DF har solgt efterlønnen for: nogle forblæste toldskure med nogle sovende tolere, og en fin rød & hvid grænsebom som ikke må lukkes.

Det er det budskab man skal have frem. DF fremstår i øjeblikket som vindere, og des mere vrede man pisker op imod dem, des mere vil det billede tegne sig. Hvor sandheden er, at de har solgt hvad de sagde var deres helligste hjerteblod for - stort set ingenting.

Ceterum censeo Facebook esse delendam.

onsdag den 11. maj 2011

Ny font: Goudy Bookletter 1911

Ingen kommentarer
Jeg syntes efterhånden det var ved at være tid for en ny font - den jeg længe har brugt, Teuton, har tjent mig godt, men forekom mig efterhånden for knudret.

Den nye, Goudy Bookletter 1911, er også meget konservativ, men noget lettere fordøjelig, synes jeg. Så jeg håber det bliver til glæde for alle.

Det er stadig Googles ret smarte web-fonte (som jeg tidligere har beskrevet) jeg bruger. Der er siden kommet en hel del til, så der er nu virkeligt meget at vælge i mellem.

Ceterum censeo Facebook esse delendam.

Kvidre-hjernen Twitter

4 kommentarer
Der findes en del grunde til at jeg ikke har været så aktiv på bloggen her de sidste måneder, som jeg har været (de fleste vil sikkert mene jeg stadig er ret aktiv). En af de grunde er Twitter.

For jeg må tilstå at jeg er blevet indfanget en del af det der Twitter den sidste måneds tid - jeg finder det fascinerende at skulle udtrykke sig i pakker af information på 140 karakterer (og helst lidt mindre), og at forholde sig til andre der gør det samme.

Og jeg har ikke fundet nogle af de ting, som jeg afskyr ved Facebook - lemminge- og mobbementaliteten, og de skruppelløse reklamemåder. I det omfang de ting findes på Twitter, er det meget lidt påtrængende. Det er ren, nedbarberet kommunikation, uden nogen dikkedarer.

På Twitter findes der også noget der omtales som Twitterbrain: når man spørger om et eller andet spørgsmål ud i sen følgekreds, og de måske sender spørgsmålet videre, og man så får et svar tilbage, fra en eller anden som måske ved noget mere om emnet.

Og det er altsammen fint, og meget nyttigt. Men det slog mig den anden dag, at Twitter har potentialet til at blive mere end det, mere en rigtig hjerne - den som jeg kalder Kvidre-hjernen.

Det som slog mig er, hvor meget hele opsætningen minder om et neuralt netværk (altså, en computersimulation/modellering af en menneskelig / dyrehjerne).

Hvor vi, brugerne, er de enkelte neuroner, og de beskeder vi sender til hinanden svarer til de signaler der går mellem neuronerne i en hjerne.

Hvor den enkelte bruger mister meget af sin betydning, og indholdet i den enkelte besked er stortset ligegyldig: det interessante er om beskeden sendes videre, eller om den sætter gang i en anden besked, som når andre brugere, som så sender nye beskeder afsted, muligvis influeret af beskeder som kommer andre steder fra.

Ligeledes vil der være nogle signalveje som fungerer bedre end andre, fordi der er større chance for at nogle brugere reagerer på beskeder fra nogle andre brugere end andre, og oftere sender til nogen end til andre.

Det skal igen understreges: i en sådan Kvidre-hjerne vil den enekelte bruger på ingen måde være klar over at deltage i en hjernefunktion, ligesom den enkelte beskeds indhold er uden betydning, udover hvad den sætter i gang af andre beskeder.

Så hvordan man skulle påvise sådan hjerneaktivitet ved jeg ikke - ligesom jeg ikke ved om hjernen nogensinde vil finde en måde at manifesterer sig i forhold til omverdenen.

Og med 200 millioner twitter-brugere, hvis de skal oversættes direkte til neuroner, er det også en frygtelig lille og ikke mindst langsom hjerne. Og da vi allesammen - eller ihvertfald næsten alle sammen - reagerer på ydre stimuli (fra den virkelige verden), udover de beskeder vi modtager fra Twitter, er vi jo nok i virkeligheden mest at anse som en slags sanseceller. (I en social sans?) Det der virkelig er brug for, for at få hjernen op i gear, vil være et utal computerstyrede profiler, som udfra algoritmer modtog beskeder og sender dem videre.

Dem findes der allerede nogle af, som opsamler information på tværs, men jeg er ikke sikker på det er den rigtige form. Som mere vil være 'bots som skal interagerer med brugere, modtage beskeder fra brugerne og sende til andre 'bots. Men igen, hvis vi ser på os menneskelige brugere som en slags nerveceller, vil det gode være, at vi ikke behøver høre ret meget på de 'bots, som vil udgøre det egentligt kognitive lag.

Det hele er nok meget fabulerende (og jeg er sikkert ikke den første til at tænke det) - men jeg synes da at det er en interessant tanke, at der måske er ved at blive skabt et globalt, neuralt netværk, som man selv er del af.

Det minder lidt om Gaia fra de sidste af Asimovs Foundation bøger. Eller for den sags skyld om supercomputeren Jorden i Hitchhiker's Guide to the Galaxy, som de hvide mus stod for at bestyre.

Anyway, hvis man ikke allerede er på Twitter vil jeg godt anbefale at man checker det ud. Og har man så lyst til at følge mig, skal man naturligvis være meget velkommen! :)

Ceterum censeo Facebook esse delendam.

tirsdag den 10. maj 2011

Pas på - Ronal kommer!

Ingen kommentarer
Allerede i oktober kom der en teaser for Ronal Barbaren, som jeg bragte dengang. Jeg syntes den tegnede lovende: animation i den efterhånden kendte stil (fra Terkel i Knibe og Rejsen til Saturn) i 3D, og med meget fasttømrede stereotyper at gøre grin med.

Nu er der så kommet en forfilm til Ronal Barbaren - og jeg synes stadig det tegner til at være underholdende. Omend jeg også tror der skal kværnes nogle øl inden, for at humoren kan fungere.

Men der er tid at forberede sig, premieren er først 22. september.


(sponsoreret klip)

Ceterum censeo Facebook esse delendam.