Leoparddrengens
Public Key

tirsdag den 19. august 2014

Frihed, Lighed & Klædeskab

Ingen kommentarer
Jeg skrev i aftes lidt om Pia Kjærsgaards udtalelser i Deadline og foreslog der en demonstration med tørklæder i Gentofte - idet hun havde sagt at hun virkeligt ikke kunne forestille sig sådan en demonstration, ligesom Kalot-demoen.

Jeg synes stadig demonstrationen er en god idé, men ville måske i dag nok snarere foreslå en ordlyd i stil med dette:
Frihed, Lighed & Klædeskab

Pia Kjærsgaard har udtalt, at hun ikke kan forestille sig en demonstration til fordel for tørklædebærende kvinder i stil med den der var for kalotbærende mænd.

Det er således fristende at lave en demonstration, hvor alle bærer tørklæde i sympati med kvinder som bærer tørklæde og dagligt chikaneres både korporligt og verbalt, både på gader og stræder og fra politikere der udtaler sig i TV.

Men en demonstration udelukkende for tørklæder går i mod det der må være den væsentligste pointe: at vi alle må have lov til at være her, uanset hvilket tøj vi vælger at tage på. Og uden at nogen dømmer os ud fra viden de på ingen måde har - som at man automatisk skulle være viljeløs og underkuet fordi man vælger at gå i en bestemt klædning.

Desuden vil en demonstration udelukkende for tørklæder - med den forhistorie der har været - få det til at fremstå som om der er et modsætningsforhold mellem kalotter og tørklæder. Hvad der på ingen måde er.

Derfor indkaldes til demonstration for Frihed, Lighed og Klædeskab. Kom i godt humør og tørklæde, kalot, turban, hijab, shtreimel, fez, nissehue, wideawake hat eller hvad du nu kan finde på - for ingen skal bestemme hvad du skal have på i det offentlige rum!
Nu er idéen smidt derud. (Dette er et af de tilfælde hvor jeg kan ærgre mig over anonymitet, jeg ville egentligt godt selv gøre noget ved den.)

Jeg synes stadig Gentofte kan være en god idé for sted til afholdelse. Jeg er bekymret for om de får nok farve og morskab i hverdagen, ude i ghettoen.

Ceterum censeo Facebook esse delendam.

mandag den 18. august 2014

Hurra! for Pia Kjærsgaard

Ingen kommentarer
Pia Kjærsgaard sagde i sit - iøvrigt ganske vanvittige - forsvar af hendes dobbeltmoral omkring kalotter og tørklæder i Deadline her til aften, at der aldrig før denne tid har været problemer med at gå med kalot i Danmark. Jeg fik lige lyst til at bringe dette sjove klip, som jeg stødte på i forbindelse med noget søgen på anti-semitisme den anden dag:
Bag byggepladsen i Meyers Minde25 opholdt sig en del aeldre og fattige joder. De var bange, og Joden, der var blevet overfaldet, var lobet fra Meyers Minde for at hente hjaelp. Et brev fra en af de derboende joder viser deres sindstilstand: »Herr Abrahamsen er i den dodeligste Angst, da Huset her hele Dagen har lignet en beleiret Faestning, hvor Ingen tor at komme ud eller ind uden at blive kastet med Stene og raabt Hurra efter af Pobelen, hele Pladsen her vrimler deraf. Inspecteuren har bedet at sende Lund til dig, da han forgjaeves idag har sagt det til Lion Israel, som slet ikke vilde hore noget om det og sagde: »Lad dem kun komme. De gjor ingenting«. Vil du ikke enten gaae til en af Repraesentanterne og bede at lade Politimesteren det vide, maaske det kunde hielpe, og at der blev taget alvorlige Forholdsregler. Deter paa den hoieste Tid, da de vilde storme Poriten. I storste Hast og Angst (underskrift ulaeselig)
(Klip sakset her fra.)

Jeg elsker det på grund af det med at der bliver råbt Hurra! Egentligt var det også derfor jeg fandt det - jeg kunne huske at min far havde læst et lignende stykke op for mig engang, hvor der også blev råbt Hurra! af jøder.

Billede af nogle religiøse kvinder med tørklæde.
De ser undertrykte ud - jeg kan godt forstå Pia Kjærsgaard
provokeres! Foto: Thierry Suzan/Maxppp/colourbox.com
Her er det måske på sin plads at forklare, at Hurra! oprindeligt er et kampråb, jeg mener at huske det især stammer fra kavaleriet. Som vi så begyndte at bruge ved fødselsdage og andre festlige lejligheder.

Så jeg tænker: da nu Pia Kjærsgaard også sagde, at hun virkeligt ikke kunne forestille sig, at nogle ville lave en demonstration til fordel for tørklædebærende kvinder, på samme måde som Rasmus Jarlovs til fordel for kalotbærende mænd - skal vi så ikke lave en demonstration i Gentofte, hvor vi alle bærer tørklæder - og råber Hurra! for Pia Kjærsgaard?


Ceterum censeo Facebook esse delendam.