Leoparddrengens
Public Key

torsdag den 4. marts 2010, kl. 23.34

Google: Hvorfor er skinheads skaldede

Dette bliver endnu et indlæg i min nye serie, hvor jeg forsøger at besvare Google-spørgsmål. Spørgsmålet her, hvorfor er skinheads skaldede, så jeg første gang pinge ind for et par uger siden, og så igen i dag.

Først tænkte jeg, at det var da et åndssvagt spørgsmål, for det ligger jo ligesom i konceptet & navnet. Så gik det op for mig, at spørgsmålet jo nok gik på: men hvorfor lave det koncept i første omgang? Hvad ligger der bag? Et antropologisk/kulturelt spørgsmål med andre ord.

Og da det så atter pingede ind, satte jeg mig for at finde ud af, hvad årsagen vel kunne være.

Heldigvis var det ikke svært at finde, hvad der lyder som en udmærket teori - nemlig i Wikipedias opslag om skinheads - som faktisk er ganske interessant. Men de tilbyder ihvertfald denne forklaring:
Around 1965, a schism developed between the peacock mods (also known as smooth mods), who were less violent and always wore the latest expensive clothes, and the hard mods (also known as gang mods), who were identified by their shorter hair and more working-class image.[7] Also known as lemonheads and peanuts, these hard mods became commonly known as skinheads by about 1968.[8] Their shorter hair may have come about for practical reasons, since long hair can be a liability in industrial jobs and a disadvantage in streetfights. Skinheads may also have cut their hair short in defiance of the more middle class hippie culture popular at the time.[9]
Og det lyder sådan set fornuftigt nok? Check hele indlægget, og følg eventuelt nogle af kilderne der henvises til.

(Grunden til at spørgsmålet havner hos mig, går jeg ud fra skyldes, dette tidligere indlæg, om da jeg var  skinhead. Hvis nogen skulle være nysgerrig.)

Ceterum censeo Facebook esse delendam.

1 kommentarer:

Anonym sagde ...

tak