Leoparddrengens
Public Key

fredag den 27. marts 2009

Tomt i byen

2 kommentarer
Ja, jeg beklager - jeg kommer til at skuffe mine mange fans, men jeg kan ikke komme i byen denne weekend. Jeg skal på landet med min ældste søn og hans klasse.

Det skal sandelig nok blive hyggeligt - ingen strøm eller varmt vand eller noget, og byger og kulde. Har ærligt talt mest lyst til at melde mig syg; men drengen har set frem til det.

Og det er jo så iøvrigt også uden for internettets rækkevidde - så I får fred for mig fra lørdag formiddag til en eller anden gang i løbet af søndagen.

Kunne ellers virkelig godt have brugt at komme ud og danse - men det må altså vente 14 dage. Snøft.

Ceterum censeo Facebook esse delendam.

DER ER DE JO !!!

Ingen kommentarer

Det sker at man pludselig finder noget, som man opdager man har manglet hele sit liv. Og man fyldes med en følelse af lykke, over at det dog eksisterer - og en stund føler man sig hel og helet.

Det er sket for mig i dag! De er bare for fede. $ 160 må jeg slippe for dem, inklusive fragt - men selv hvis de bliver taget i tolden er det et bargain for den eufori jeg vil føle første gang jeg tager dem på, iført dragten.

Ceterum censeo Facebook esse delendam.

torsdag den 26. marts 2009

Kollektiv bræktur

Ingen kommentarer
Vi fik et lille forvarsel om det i sidste uge af Min italienske Drøm - da kogekonelærerinden blev forundret over, at danskerne dog ikke kunne finde ud af at koge kartofler ordentligt - nordboere måtte vel vide hvordan man koger sådan en, de lever jo af dem?!

Men i denne uge: der skulle laves fiskesuppe, og et væld af fisk + et par blæksprutter blev leveret. De skulle nu bare renses.... stor var forundringen hos hende over danskernes reaktion undervejs - for det mindede mest af alt om de unge aspiranters i introen til Quincy* - for "de er jo nordboere, og lever nærmest på vandet" - hvordan kan det så være med sådan en reaktion? De fleste så ud til at skulle kaste op ved synet og lugten af de der slimede tingester.

Der var en del andre højdepunkter - men det var aftenens højeste. Ellers holder alle kommentarer fra mig fra sidste uge stadig, og lidt til. Herligt.

*: Ja, hvis du husker Quincy er du også gammel :) - men den er her:

Ceterum censeo Facebook esse delendam.

X-files II

Ingen kommentarer
Jeg har - via hemmelige kilder jeg ikke kan røbe - fået adgang til en tophemmelig fil fra flyvevåbnet. Det er klassificeret materiale, så sig det helst ikke til nogen!

Det viser sig, at 5. november 2008 (Guy Fawkes dag) stødte to fragtfly sammen over København - hvordan det nærmere bestemt skete er fortsat uopklaret og et stort mysterium - der er mistanke om at aliens var involveret.

Men endnu mere mærkeligt er det tilfælde som gjorde, at det ene fragtfly var på vej fra London til Moskva, fyldt med Burberry-halstørklæder, til salg dér. Og det andet fly var på vej fra Bahrain til London - ligeledes fyldt med Burberry-halstørklæder, disse usolgte returvarer.

Flyene stødte sammen - og fuldstændigt uforklarligt udlignede de hinanden, med kasser etc; og ingen af de to besætninger har man siden hørt eller set noget til. Det eneste der var tilbage var alle Burberry-halstørklæderne - som stille og roligt svævede ned og spredte sig over hele København.

En meget mystisk og uforklarlig hændelse - men det er altså forklaringen på, at hver anden person du ser i byen i øjeblikket bærer sådan et halstørklæde.

Sandheden er derude!

Ceterum censeo Facebook esse delendam.

Der var engang en diamant

Ingen kommentarer
Den her historie, med jagten på Stein Baggers kæmpediamant minder mig om en af de første voksenbøger jeg læste som barn; altså ikke voksen som i porno-agtig, bare ikke beregnet på børn.

Jeg tror det var min daværende stedfars - og den var uhyre morsom. Der var engang en diamant, hed den. På engelsk The Hot Rock af Donald E. Westlake - som iøvrigt også har skrevet andre gode bøger. Men kort fortalt handler den om et kup af en kæmpediamant, som går galt. Hvorefter de prøver at hugge den igen - og igen - og igen.

Ret Olsen-bande agtig, men noget mere kosmopolitisk - den foregår hovedsagelig i New York. Kan anbefales som hurtig læst underholdningssag, som man ikke skal tænke for dybt over, men giver godt humør.

Bogen er iøvrigt filmatiseret med Robert Redford i hovedrollen - ikke specielt vellykket, såvidt jeg husker.

Ceterum censeo Facebook esse delendam.

God tur!

Ingen kommentarer
Jeg bliver lidt imponeret hvert år, når motorcyklerne trækker sammen til deres kørsel til Bakken - for, som jeg husker det, er det et lortevejr hvert år - ligesom nu det er nu igen, blæsende og tøsne.


Men på trods af vejret er det jo én eller anden form for forårsbebuder - så god tur, drenge & piger - og hyg jer! Og gør nu ikke noget jeg ikke ville have gjort... :)

Ceterum censeo Facebook esse delendam.

Balloner - 99 af dem

3 kommentarer
Som del af det storartede soundtrack i Watchmen var også denne vesttyske klassiker. Selvfølgelig, siger jeg i bagklogskabens ulideligt klare lys - for det er endnu en meget tidstypisk sag, fra slutningen af koldkrigen.

Af en eller anden grund blev jeg engang dis'et for at have lagt den på en opsamlings-cd; den kan jeg absolut ikke se nogen grund til!

Ceterum censeo Facebook esse delendam.

onsdag den 25. marts 2009

Overdådigt

2 kommentarer
Så kom jeg ind og se Watchmen her til aften - som jeg jo fornylig læste (og anmeldte) i dets graphic novel forlæg. Måske lidt for fornylig - ville måske gerne have haft historien en kende længere på afstand, så jeg for alvor havde kunnet genopleve den - nu blev det istedet lidt for analyserende (nå, det har de valgt at flytte derhen, og nå, sådan løste de det). Villet hellere have kunnet give mig helt hen.

For der er noget at give sig hen til - som i bogen kommer vi vidt omkring - både i tid, rum og stilart; dog naturligvis ikke med så mange sidehistorier, men alligevel er imponerende mange med, uden at tage drive af hovedhistorien. (Og der er en extended version, hvor vistnok mere er med.)

Castingen er efter min mening sublim, dog kan man godt se det til tider har været en hård opgave for makeupartisterne at spænde især de kvindelige hoved- og bipersoner over så lang tid, som de skal dække. Men Tricky Dicks næse er flot udført :) - dog kunne jeg godt have tænkt mig at Kissingers stemme lige var gjort en oktav dybere - det fortjener den.

Jeg vil ikke sige så meget om historien, for den er vist meget godt dækket ind af den tidligere omtale - blot fantastisk at det altså kunne gøre at læge sig så tæt opad den. Dog er slutningen ændret, men jeg vil ikke sige hvordan, blot røbe at Dr Manhattan om noget bliver gjort mere henad en gud i filmen.

Og brugen og valget af musiknumre til at understrege ting i tiden er suveræn - jeg kan bedst sammenligne den med brugen i Forrest Gump - som Watchmen i øvrigt også på en del andre planer kan minde om, blot er der her tale om et Amerika i en alternativ virkelighed.

Min største anke er heltene - som efter min mening (især Nite Owl & Silk Spectre, men tildels også Rorschach) er for gode til at slås, og kommer for tæt på deres superhelte spejlbilleder - og det er de jo netop ikke - superhelte. Men kan godt se det ville have været svært at lave filmen ellers. (Og sjovt nok går den meste brok jeg har set i anmeldelser - selv for de som elsker tegnserien - at Nite Owl er for vattet; for helvede, han skal være vattet!)

Hvor jeg kan være lidt i tvivl, er hvordan filmen fungerer hvis man ikke kender forlægget. Jeg synes filmen intelligent og hurtigt samler op på fortiden, men om det går for hurtigt ved jeg ikke - og om det gør noget, hvis man ike får fat i det hele ved jeg heller ikke. At dømme fra de betragtninger fra folk, som ikke har læst bogen, i denne tråd gør det ikke så meget.

Og som service bringer vi lige billede af Dr Manhattan, aka Mr Swing King, så man kan vænne sig til billedet - så man kan koncentrere sig om historien :)

Ceterum censeo Facebook esse delendam.

Jeg savner Klaptræet.

2 kommentarer
Biografen altså - som i gamle dage hver weekend kørte midnatsforestillinger af på klassikere som Rocky Horror Picture Show og Heavy Metal.

Jeg har jo nok set Rocky Horror Picture Show der flest gange - det var trods alt den der var mest gang i, med vandpistoler, konfetti, ris, syngen med og meget mere - men Heavy Metal har en særlig plads i mit hjerte. Ikke mindst fordi vi i AD&D (1.0) spillede et scenarie løst bygget over Taarna-historien.

Filmen er jo efterhånden 30 år siden, men har altså stadig noget special over sig. Jeg blev mindet om den, da jeg checkede Zack Snyder før - jeg kan se på IMDb at han står til at lave en Heavy Metal film i 2010 - men ingen nærmere detaljer. En spillefilmsudgave? Interessant...!

Hvis man ikke kender filmen, vil jeg anbefale at se den. Om ikke andet af historiske årsager. Jeg har fundet et klip herunder - egentligt ikke det jeg gerne ville vise - men det gik op for mig, det ville være for spoiler-agtigt. Så i stedet lidt Biggles-horror:

Ceterum censeo Facebook esse delendam.

Mens jeg venter

Ingen kommentarer
På Watchmen i aften, fik jeg lige lyst til at gense lidt fra bøsse-volds-extravaganzaen 300 - en af de visuelt flotteste film jeg har set, og også af Zack Snyder. Og i skal da ikke snydes. Enjoy:

Ceterum censeo Facebook esse delendam.

tirsdag den 24. marts 2009

Danmarks fremtid afhænger af X-Factor fredag!

2 kommentarer
Intet mindre!

Og hvorfor så det? Jo, for Tyrkiet har jo, blandt andet på grund af Lystløgneren & Krigsforbryderens håndtering af Muhammed-krisen, ikke meget lyst til at han bliver sekretær i NATO.


Men hvis nu Mohammed vinder på fredag, kan L&Ks støtter så påpege overfor Tyrkiet, at vi jo åbenbart ikke mener det så slemt med ham Muhammed - og et par deals mere, så kan USA få lov at trække tropper ud af Irak gennem Tyrkiet, og vejen er banet for L&K som sekretær - hvordan Tyrkiet nøjagtig tager sig betalt skal så blive interessant.Hovedsagen er, at vi alle må håbe på at L&K kan blive skippet af sted, så Lars Løkke kan komme til - det skal nok blive sjovt!Lidt synd for verden måske - på den anden side, den overlevede (med nød & næppe) da den talende bulldog, George Robertson, var sekretær - og trods alt tror jeg ikke Fogh er værre.

Ceterum censeo Facebook esse delendam.

Ét års fængsel til Bendtsens chauffør

1 kommentar
Eller sådan ville det da være, hvis de nuværende krav om minimum et års fængsel for at være i ulovlig besiddelse af skydevåben allerede var indført. Måske noget lige at tænke over??

Ceterum censeo Facebook esse delendam.

De glemte et forslag

2 kommentarer
Dansk Folkeparti har ved et beklageligt uheld glemt et af deres forslag i den seneste bandepakke:

Automatisk tvangsfjernelse af alle børn af udenlandske forældre, som ikke betaler topskat, når barnet fylder et halvt år. Forældre kan få lov at se deres børn igen, når de fylder 18, såfremt børnene ønsker at se forældrene.

Børnene sættes i pleje hos gode kristne danskere, fordelt rundt omkring i landet. Prisen for pleje betales af de biologiske forældre. Hvis de kommer bagud i betalingerne er det udvisningsgrund.

Forslaget har til hensigt at undgå bandekriminalitet på langt sigt ved af afholde børn fra skadelig indflydelse, og samtidig kan man undgå ghettoisering. Desuden kan man holde hashsalget på danske hænder.

Man kan ikke kalde ordningen for tvang, for de kan jo bare rejse hjem hvor de kommer fra. Eller få en abort.

(Forslaget erstatter et andet, om at sende alle udlændinge fra bestemte lande til Madagaskar, men det måtte droppes da et vågent hovede sagde at Madagaskar jo ikke gik, for der var allerede fyldt op med jøder. Eller noget.)

Ceterum censeo Facebook esse delendam.

mandag den 23. marts 2009

Quiz 7: Hvilken gymnastikform?

Ingen kommentarer
Kong Herodes var berømt for at dyrke den?

Svar findes her.

Ceterum censeo Facebook esse delendam.

søndag den 22. marts 2009

The shoot

8 kommentarer
Indlægget er flyttet til bloggen Leoparddrengen Kommer Igen.

Ceterum censeo Facebook esse delendam.

Bispebjerg

Ingen kommentarer
Jeg var jo så til begravelse i går - min farfars enke, som jeg ikke havde set i 10 år, var død - og godt at være der, og godt at se grene af familien som jeg ikke har set længe igen. Ellers var det som den slags er.

Men det foregik på Bispebjerg Kirkegård. Bispebjerg, et stednavn man hører tit, og som egentlig altid har undret mig, men som jeg aldrig har været tæt på, som del af, sådan for alvor, selvom jeg tit har passeret.

Men på vej til kirkegården kom jeg tæt forbi Grundtvigskirken - som jeg ofte har passeret på Frederiksborgvej, men aldrig har været rigtig tæt på, eller set fra siden. Og den er jo kolonorm; og tydeligvis et forsøg på at lave en form for katedral. Om man så kan lide den eller ej må være en smagssag, men at den ønsker at imponere kan der ikke være tvivl om. Og så slog det mig, at Bispebjerget selvfølgelig er den top, som kirken nu ligger på - og det må jo så også betyde, at nogen har ment at det altså skulle være bispesædet, og altså katedralen. Så der må være en eller anden kirkelig kamp dér engang. Not that I care, i virkeligheden, men bliver alligevel lidt nysgerrig.

Så så også pludselig den akse, der går fra kirken og ind i den kolonorme kirkegård hvor jeg aldrig før har været, eller blot bemærket - igen selvom jeg ofte har passeret. Og var forundret over at der ligger så stort et område, som jeg ikke kendte til, i en by jeg ellers synes jeg kender godt. Fandt heldigvis det rette kapel i god tid, men var på et tidspunkt bange for at gå vild derinde - skiltningen siger ikke det store, Urnegrav Z og lignende siger altså ikke så meget om hvor man iøvrigt er.

Så det var alt i alt en oplevelsesrig tur. Og lidt kold, for kom i mørkt jakkesæt, og sort skjorte (følte mig helt som Johnny Cash) og ikke så meget andet - jeg troede jo det nu var forår, men det er åbenbart blevet aflyst?

Ceterum censeo Facebook esse delendam.

I eksil

4 kommentarer
Lidt underlig dag - skulle til begravelse i eftermiddag - som jeg vender tilbage til - men havde så parkeret børn ved min mor. Den yngste trængte til at sove - men ville naturligvis ikke. Først henad aftensmad tid crashede han omkuld. Så alt i alt har det betydet at vi sover her hos min mor - hvilket også betyder at jeg - internetabstinensramt - nu hvor min mor er gået i seng, er hensat til at benytte mig af en MacBook og Safari, hvilket er et væsentligt mere besværligt liv end jeg var klar over... Og er egentligt overrasket over det, arbejder trods alt med stoffet og troede indenfor de sidste browsergenerationer at nok var standard til at det basale virkede - men tilsyneladende ikke.

Noget andet er så, at jeg aldrig kommer til at forstå Mac!?

Ceterum censeo Facebook esse delendam.