Leoparddrengens
Public Key

lørdag den 31. oktober 2009

Hykleri

Ingen kommentarer
Knap havde jeg i dag passeret søen ind mod København, da jeg var ved at få et eller andet i den gale hals. For jeg så den plakat jeg her nødtvungent gen-afbilleder. For det er ikke en kandidat jeg ønsker at støtte.

Den slog mig bare som cirka det mest hykleriske jeg kan huske at være stødt på inden for dansk politik. Og det siger ellers ikke så lidt.

Eller ved ham der Dueholm bare ikke hvad det er for et parti han stille op for?

Det næste bliver vel et billede af en DF'er der klapper søde invandrerbørn på hovedet i bedste Saddam Hussein stil?

Ceterum censeo Facebook esse delendam.

En sørgelig historie

1 kommentar
Der var engang en enke, som hed Julietta. Hun ejede en kro, som hun havde arvet efter sin mand. Desværre var hun ikke særlig god kok, og kroen gik ikke særlig godt.

Men en dag fandt hun ud af, at den nærliggende sø var fuld af gedder. Gedder er lækre!, tænkte hun. Jeg vil gøre gedder til kroens specialitet. Måske den så kan begynde at give overskud - og måske det ender op med jeg kan få en ny mand?

Hun fik straks en atale med en lokal fisker, at han skulle holde kroen forsynet med gedder. Og hun slog den nye specialitet stort op.

Desværre var hendes kogekunst ikke bedre med gedder end med så meget andet.

Snart gik snakken i hele sognet, og længere væk endnu: Kromutters gedde er trist og tør, og løs i kødet. Og den både lugter og smager dårligt.

Så det blev ingen succes - og hun fik aldrig en ny mand.

Ceterum censeo Facebook esse delendam.

Spændende arbejde

Ingen kommentarer
Indimellem ser man de her folk, der skal lave trafiktællinger. De sidder ved et travlt gadekryds og kigger ud i luften, mens de sidder og trykker meget hurtigt på nogle knapper på et mærkeligt apparatur.

Jeg har ofte tænkt på, at det da næppe kan være særlig sjovt i længden.

Men nu får de hård konkurrence - nu skal der nemlig også foretages burka-tællinger. Så burka-udvalget kan have et ordentligt videnskabeligt rundlag at arbejde ud fra - de skal jo nødig beskyldes for at foreslå hovsa-løsninger.

Det må godt nok være kedeligt - sidde og tælle hvor mange der kommer forbi med burka. Med højre hånds tommel på spring til at trykke på den højre knap på apparatet (den venstre er til dem som går med niqab). Men glæden er vel så meget destor større når/hvis det skulle lykkes at få talt en burkaklædt?

I mit nabolag har vi en kvinde som går med ansigtet tildækket med mørkt klæde. Mit indtryk har altid været, at hun gør det fordi hun er skamferet eller skammer sig over sit ansigt, eller lignende. Det virker ihvertfald ikke som om det er af religiøse årsager. Jeg gad vide om hun også vil blive talt med - og ved et eventuelt kommende forbud tvunget til at vise sig frem som hun er?

Ceterum censeo Facebook esse delendam.

Hvad sker der for Blogger?

Ingen kommentarer
Det har været vanvittigt ustabilt siden en gang i nat - nogle gange kan jeg ikke se min blog, andre gange kan jeg ikke redigere.

Lige nu kan jeg redigere - men ikke se bloggen. Irriterende.

Ceterum censeo Facebook esse delendam.

Så kunne de ikke vente længere

Ingen kommentarer
For et par uger siden beskrev jeg, hvordan vores andelsboligforenings opsættelse af brevkasser i opgangen vakte frustration blandt ukendte bude - fordi vi først ville have dem taget i brug fra nytår.

For et par dage siden forsvandt seddelen der fortalte at de ikke var i brug så pludseligt. Dernæst forsvandt tapen som gjorde det umuligt at komme noget i sprækkerne.

Og i dag da jeg kom ned - jeg skulle ud for at handle ind - var der så fyldt med reklamer i samtlige sprækker og åbninger.

Set fra den lyse side: jeg tror jeg får taget mig sammen til et Nej-Tak til reklamer skilt - og går over til at checke det jeg ønsker at checke på nettet. For at skulle gå rundt og smide ud hver dag holder jeg ikke til, ligesom jeg ikke gider slæbe det hele op hver dag. Og med de mængder der kommer er det jo nødvendigt.

Ceterum censeo Facebook esse delendam.

Apollos opvågnen

Ingen kommentarer
Apollo vågnede. Han havde døset.

Han satte sig for at se hvad der skete på Olympen, men intet virkede længere bekendt for ham. Han var på en eng, et stkke borte kunne han se en ung skøn kvinde med en bue, som holdt øje med en flok unghjorte.

Apollo begav sig hen til hende, og adspurgte hende, hvem er du, du skønne kvinde.

Hun svarede, jeg er Diana, jægerinden, og du har netop ødelagt min jagt.

Og han så, at hun var smuk, og han lå med hende. Og da de havde ligget længe spurgte hun.

Kender du mig da ikke igen, din søster, Artemis?

Og da genkendte Apollo sin søster, datter af Zeus og Leto som han selv, og spurgte hende, Hvorfor gav du dig ikke til kende?

Men det gjorde jeg, kære, elskede broder. Mit navn er nu Diana. Du har døset længe, Apollo, verden er forandret, en ny tid er begyndt.

Apollo forvirredes og spurgte, Men hvad med vor fader?

Fader er endnu, svarede Artemis, men han hedder nu Jupiter og ikke længere Zeus. Men vor Fader er han stadig.

Men han vil slå dig ihjel for at have ligget med mig? indvendte Apollo.

Nej, for vi fortæller ham det ikke, sagde Artemis. Han mener jeg aldrig må ligge med en mand eller gud foruden ham, men jeg mener andet. Og vi to legede som børn sammen på Olympens skråninger og grønne enge, kære Apollo, min broder - hvorfor skal vi da ikke lege sammen idag, da vi genfindes og elsker hinanden endnu?

Og så lagde de sig igen sammen, Diana og Apollo, og en ny tid begyndte igen, og Prometheus yndlinge gjorde jorden frugtbar mens Jupiter rasede frugtesløst.

Ceterum censeo Facebook esse delendam.

I dag har bloggen fødselsdag...

1 kommentar

Ja, det er i dag et år siden jeg leverede første indlæg - med en meget passende titel, men et ret... søgende?... sprog. Jeg føler mig ihvertfald en del sikrere i min skrivning, i sær i forhold til hvad jeg vil udtrykke i dag.

Så det har da bestemt været et givtigt år på det plan - og mange andre. Jeg har ihvertfald ikke fortrudt jeg gik igang med det her blogning, selvom jeg stadig ikke har noget bestemt mål med det - udover at blive Danmarks mest læste blog og indføre en ny verdensorden, naturligvis, og gøre min sjæl udødelig i dybet af Googles servere.

Jeg havde på et tidspunkt tænkt at der skulle opsummeres lidt i dagens anledning, men det vil ærlig talt blive lidt for meget, ovenpå nylig blog-award og jubilæumsindlæg.

Så jeg nøjes med et stille og roligt til lykke til bloggen og mig ;)

Ceterum censeo Facebook esse delendam.

fredag den 30. oktober 2009

Det var vel bare det sædvanlige

Ingen kommentarer
Altså endnu en pakke fra Pia K - med et sødt brev og blomster.

Hold nu op med at stalke ham, Pia. Det er ynkeligt, og du sætter landet i alarmberedksab. Men det er måske også meningen?

Ceterum censeo Facebook esse delendam.

Brættet oppe eller nede

5 kommentarer


Jeg har egentlig altid været lidt forundret når jeg hører om den der tilsyneladende evige diskussion om toiletsædet nu skal efterlades slået op eller slået ned.

For jeg har aldrig følt jeg rigtig har været involveret i den, og har heller aldrig fået henstillinger fra partnere eller samlevende kvinder om det ene eller det andet. Ligesom jeg ikke selv har insisteret på noget.

Men jeg tror måske jeg har forklaringen på det har været så relativt fredeligt for mig. Og det er da en mulig løsning jeg gerne vil give videre ud i den store verden.

For jeg har hvad toiletter angår haft den samme holdning, som jeg har haft med alt muligt andet - nemlig at jeg ønsker at være så diskret som muligt, og man helst ikke skal kunne se jeg har været der. Så jeg efterlader så vidt muligt ting og steder som de så ud, da jeg kom. (Måske noget med en leopards jagtinstinkt?)

Så hvis sædet er oppe når jeg kommer ind på et toilet, efterlader jeg det også sådan. Ligemeget om det har været nede i mellemtiden. Og ligeledes hvis det er nede - så er det også nede når jeg går.

På den måde er ikke rigtig nogen der kan brokke sig - eller det vil ihvertfald være åbenlyst urimeligt. Og der er samtidig ikke nogen position der har forret frem for en anden, og ingen som bliver forfordelt.

Så hvis alle gjorde sådan burde alle kunne blive glade - naturligvis med undtagelse af Carl-Mar Møller, som sikkert vil udvikle nye teorier hvis han hører om det.

(Jeg skal dog lige understrege at det ikke fungerer sådan når jeg er alene hjemme - der efterlades det ganske vilkårligt.)

Ceterum censeo Facebook esse delendam.

Street cred

2 kommentarer
Der er ingen vej udenom - jeg må også have det seneste hit her på bloggen:


Ceterum censeo Facebook esse delendam.

Quiz 34: Hvilken forbrydertype

Ingen kommentarer
Denne slags dyreaktivist opererer ved at angribe folk iført beklædningsgenstande lavet af døde dyr, og forsøge at ødelægge disse genstande ved hjælp af spyt eller anden brug af mundvand.

Svar findes her.

Ceterum censeo Facebook esse delendam.

torsdag den 29. oktober 2009

Google og ultra-voldelige associationer

Ingen kommentarer
Nej, det er ikke fordi jeg er blevet sur på Google - tværtimod, jeg elsker dem som altid. Og de har ikke gjort noget for at pisse mig af.

Men nogle gange får jeg alligevel sådanne associationer, når jeg hører om Google - især nå de brugs som verbum, når nogen (eller jeg selv) googler.

Og hvorfor?

Jo, det er deres egen skyld. For 4-5 år siden var de ude og sige, at de ikke var så glade for at blive verbiseret - altså at verbet at google (to google) opstod. For selvom det var smigrende, kunne de se på fortilfælde at det måske ikke var så heldigt for virksomheden på den måde at blive del af sproget.

Og her tænkte de især på fotokopifirmaet Xerox (nu om dage Rank Xerox), som jo i USA var blevet synonymt med det at fotokopiere: I xeroxed the documents.

Men mit kendskab til Rank Xerox stammer mest fra den løbske Terminator*-agtige robot RanXerox, som jeg først lærte at kende i et par Heavy Metal-blade (som jeg først og fremmest købte i Fantask for at gøre indtryk på min flamme).

Og hvis punkede univers jeg blev ganske fascineret af - RanXerox havde én svaghed, sin forelskelse i en 11-12 årig junkiepige, Lubna - og da den kom som album købte jeg den, selvom jeg kan huske det var vanvittigt dyrt.

Desværre havde jeg det udlånt til en klassekammerat fra gymnasiet, da jeg endte op med at droppe ud - og fik det aldrig tilbage. Det er virkelig en ting jeg savner.

Men - det er altså grunden til, at jeg nogle gange tænker på en togkupé med blod, hjernemasse og knuste indvolde på væggene, når jeg tænker på Google.


*Det er lidt misvisende at kalde ranXerox Terminator lignende, men det giver nok det bedste billede. Sandheden er nok snarere at Terminator er inspireret af RanXerox, for RanXerox var først.

Ceterum censeo Facebook esse delendam.

onsdag den 28. oktober 2009

Der blev imamen godtnok sur

2 kommentarer


Jeg har lige siddet og se Deadline på DR2, hvor der var et indslag om hjemmesiden http://www.nymoedom.dk/* - som handler om at afkræfte myter for muslimske piger (og ved deres forældre), så de ikke nødvendigvis skal ud og investere i en operation, så de kan få en ny hvis den gamle skulle være bristet - af den ene eller anden grund.

Med videre.

I studiet var initiativtageren til siden, Kristina Aamand, og imam Abdul Wahid Pedersen. Kristina Aamand pointerer, at hun godt kunne ønske sig, at imamerne gjorde noget mere for at fortælle, at islam altså ikke opfordrer til at svigermor render ind og checker lagenet.

Det er imamen sådan set enig i (virker det som), men han mener altså ikke at han har opfattet at der var et problem. Og har derfor ikke rigtig kunnet tale om det. Og begynder at tale om, at han synes der er en god del dobbeltmoral, for det at pigerne skal være jomfruer, betyder sandelig også at drengene skal.

Men Kristina Aamand er vedholdende, og kan ikke forstå at han ikke kender til probelemet, men det bliver imamen ved med at sige at han ikke gør.

Og så kører den lidt frem og tilbage med det, til indslaget slutter.

En jingle køres af, og så tilbage i studiet. Hvor imamen uden for billedet åbenbart ikke ved at det er live igen, og overfuser Mads Brügger for den måde "de kastede sig over ham". (Den opfattelse havde jeg nu iøvrigt ikke). Og lidt mere som jeg desværre ikke helt kan huske - og så vælger DR2 åbenbart at slukke for lyden i studiet, men man kan se han fortsætter ca 10 sekunder endnu foran en lidt befippet studievært.

Hvorefter man kan se lidt skygger, og en arrig skikkelse passerer meget tæt forbi kameraet.

Og et øjeblik efter runder Mads Brügger udsendelsen af.

Det er jo ikke så tit det sker på live TV, men det er nu meget underholdende når det gør!

[Opdatering]: Hændelsen kan ses her. Og selve debatten kan ses her.

* Jeg sad og tænkte over en joke i løbet af udsendelsen, den blev aldrig helt færdig, men nu må jeg tvunget af omstændighederne fyre den af allerede:

Peter Brixtofte sidder og checker om domænenavnet til hans nye site er ledigt. Desværre viser sig at det er det ikke. Så nedtrykt går han ud efter endnu en flaske vin.

Det havde han nu ikke behøvet - for lidt påvirket af rødvinen er han kommet til at lave en slåfejl. Det domæne han ville checke var nymoegdom.dk - men han kom til at skrive nymoedom.dk....

Ceterum censeo Facebook esse delendam.

Småpigers kønsdele

5 kommentarer
Jaja, jeg tænkte jo at det var en overskrift der nok skulle lokke læsere til.

Men det handler om, at jeg aldrig har brudt mig om de ord der er blevet givet til børns kønsorganer, tissemand og tissekone. Og jeg kan huske, jeg også havde det sådan som barn, og for mig hed det jeg havde altså en pik.

Og egentlig ville jeg nok foretrække vi bare brugte voksenord i forhold til børn - selvom jeg godt kan forestille mig der vil gå noget tid, før det accepteres at den mandlige pædagogmedhjælper spørger lille Sylvia-Mathilde på 3 om hun skal have tørret sin våde fisse, når hun har tisset i bukserne.

Men jeg må også tilstå, at jeg i forhold til mine drenge omtaler deres som tissemænd - selvom det giver sig lidt i mig hvergang, for jeg bryder mig ikke om ordet.

Jeg synes dog altså også at tissekone er værre - heldigvis har jeg ikke selv piger, så det er meget begrænset hvor meget jeg har skullet bruge ordet. Men jeg tror nok det gik op for mig i dag, hvad jeg især har i mod det.

Og det er at 'kone' semiotisk betyder at man er gift, eller i moderne brug ihvertfald i partnerskab. Som igen betyder, at tissekonen ikke kan stå alene - at den kun eksisterer hvis den er gift med en tissemand, eller en anden tissekone.

Og det synes jeg er en underlig meddelelse at give små piger igennem hele deres opvækst - det matcher nok meget godt med synet på seksualitet for 50 år siden og tidligere, men ikke rigtigt tingenes tilstand idag.

En tissemand er der ikke det samme problem ved, da en mand jo både kan være i bundet forhold, eller enkeltstående.

Så hvad ville være et godt ord i stedet? Tissedame ville jo være oplagt. Eller tissekvinde. Det sidste er dog nok ikke specielt godt til et barn; og dame er på en eller anden måde ikke et særlig populært ord i vore dage.

Det bedste jeg kan finde på hiver så lidt engelsk ind i sproget - men det der signalerer mest fritståenhed og selvstændighed for tiden er girl - som i "You go girl!" eller girlpower. Eller grrl for den sags skyld - det vil dog nok blive lidt vel mærkeligt på dansk.

Men tissegirl syntes jeg ville være en udmærket modernisering af sproget. Så kunne drengen omdøbes til en tisseboy - det ville også være fint nok.

Ceterum censeo Facebook esse delendam.

tirsdag den 27. oktober 2009

Damage Control

Ingen kommentarer


I reklamebloggen lige efter Operation X i aften - og i løbet af aftenen - har der været TV reklamer på TV2, med tavse og chokerede pelsavlere. Og beskeden om at man skal gå ind på http://www.den2side.org/* for at få den anden side af historien.

Jeg var lidt imponeret over, hvor hurtigt de har fået site, med reklamer til det op. Men jeg blev mere imponeret da jeg gik ind på sitet (jeg har altid været meget tilhænger af det med at høre den anden side - også selvom den anden side måske kunne have valgt at udtale sig i Operation X i første omgang).

For det viser sig at være en flash applikation der loader med det samme man kommer ind; med 8 videoer af forskellige pelsavlere. Og et sobert nøgternt design.

Måske er det ikke state of the art, men det er altså heller ikke et hastigt opsat site.

Jeg ser en af filmene, med den eneste pelsavler der udtalte sig i programmet. Og han fortæller om hvordan han blev overrumplet af Spiegelhauer og kamerahold da han kom hjem, og blev præsenteret for billeder han nu ved nærmere eftertanke ikke kommer fra hans farm. Og at når han ser den slags, sørger han straks for at tage dem ud, og enten få dem behandlet eller aflivet.

Problemet er, at det sagde han ikke i programmet - dér sagde han tværtimod, at han godt vidste at der gik sådanne mink rundt i hans bure. Og at han burde få gjort noget ved dem, men ikke gjorde det. Hvilket han havde det dårligt over, men det handlede jo om at få så meget pels ud af dem som muligt.

Så den forklaring køber jeg ikke uforbeholdent. For nu at vedblive at være diplomatisk.

Men det her indlæg handler egentligt ikke om hvem der har ret, pelsindustrien eller Operation X.

Det handler om pelsavlernes måde at argumentere på: først prøve at få et fogedforbud mod programmet (som mislykkedes), og derefter lave sådan en velforberedt mod-kampagne - jeg kan se sitet er registreret den 15. oktober, så de har været i gang mindst 12 dage med denne fremgangsmåde.

Og jeg er altså ikke sikker på det er så smart at køre sådan en kampagne af, når de samtidig nægter at udtale sig til TV2, og nærmest giver hinanden mundkurv på. Det virker nærmest som om det er en kampagne de har haft forberedt, og liggende i skrivebordsskuffen, hvis de skulle få dårlig presse.

Hvilket jo meget godt passer til det billede man i øvrigt fik: at når presse eller andre udefrakommende fik adgang til en farm, var det altid en mønsterfarm der blev fremvist. Med et par propagandaofficerer fra hovedkvarteret, der kunne guide folk rundt, så de så de rette glade mink. I deres potemkin-bure fyldt med potemkin-halm og pæne reder.

Men hvad ved jeg? - jeg undrer mig bare som sædvanlig.

* http://www.den2side.dk/ er iøvrigt et rollespilssite, opdagede jeg, da jeg ved et uheld havnede der - men det er da fint hvis de kan få noget reklame.

Ceterum censeo Facebook esse delendam.

Skarlagensfeber

1 kommentar
Stakkels Silvio går grueligt meget igennem for tiden - nu har han også fået skarlagensfeber.

Jeg kan dog ikke helt slippe tanken: at det skyldes han har mistet grebet i den kvindelige del af befolkningen, og nu appellerer til deres moderskabsfølelse?

Ceterum censeo Facebook esse delendam.

Brobizz

Ingen kommentarer
lørdag skal verdens største krydstogtsskib sejle under Storebæltsbroen. Det er det egentligt for højt til - men på grund af specialbyggede skorstene, som kan sænkes, lavvande og fuld fart regner de med det kan lade sig gøre alligevel.... man må da håbe de har beregnet rigtigt.

Specialbygningen af skibet - med det ene formål at kunne komme under broen - har kostet 12 millioner - så det kan de vel nu sige til bilister, der synes det er for dyrt at komme over - de slipper trods alt væsentligt billigere.

Og så må de jo nok håbe ikke at få motorstop på lørdag, når skibet skal under - det er ikke lige det rette tidspunkt at miste fart. Selvom det kunne være lidt morsomt med et kæmpekrydstogtskib der sad fast mellem 2 skorstene, og hverken kunne komme frem eller tilbage. Så kunne det blive til fast hotel der - så ville man da kunne tale om mini-cruise.

Ceterum censeo Facebook esse delendam.

mandag den 26. oktober 2009

Jukebox

4 kommentarer
Jeg har nu prøvet at lave en jukebox på jango.com - den kan ses (og høres) til venstre; nu prøver jeg at lade den være på lidt, men sig til hvis den generer. Eller skift musikken.

Ceterum censeo Facebook esse delendam.

søndag den 25. oktober 2009

Tidløs

3 kommentarer


Jeg har ikke mange ure. Jeg har et i køkkenet, men vist ellers ikke nogen.

Generelt bruger jeg min mobiltelefon, både som ur og vækkeur. Og i stuen bruger jeg min VCR.

Men jeg kom til at tænke på - nu når det analoge signal slukkes, forsvinder vel også det signal hvorfra VCRen får tiden? Det er nemlig sådan en auto-tingest, som vist ikke engang kan stilles selv.

Jeg var selvfølgelig godt klar over, at jeg ikke længere kunne bruge videoen til at optage med - så skulle jeg investere i sådan en digital-dekoder, som jeg netop via mit nye TV ikke skulle have brug for. Så vil jeg hellere købe sådan en USB-antenne, så jeg kan se fjernsyn og optage på computeren.

Men at tiden forsvinder - det havde jeg ikke lige tænkt på.

Men jeg finder vel en løsning.

Ceterum censeo Facebook esse delendam.

Det lyder vel egentligt meget rimeligt

Ingen kommentarer
Saudi-Arabien kan jo godt se, at hvis der bliver gennemført en effektiv aftale ved det kommende klimatopmøde, vil det på sigt betyde mindre olieindtægter end ellers.
Derfor forlanger de kompensation, i form af penge og vestlig teknologi (det har de jo næsten ikke noget af i forvejen).

Som de skriver i lederen i Arab News: Der er et etableret lovprincip i de fleste lande om, at hvis nogen begår en handling, der resulterer i, at en anden taber penge, så skal der kompenseres.

Øhm, ja.... så hvis jeg begår den handling, at jeg ikke længere ønsker at handle hos min lokale købmand, fordi jeg ikke bryder mig om hans varer - så skal jeg i fremtiden betale ham kompensation for ikke at handler der?

Men jeg må da indrømme, at jeg godt kan forestille mig engang i fremtiden, at Saudierne vil true med at vedblive at pumpe olie op, men afbrænde den, hvis der ikke er nogen der køber den. Hvilket unægteligt vil sætte den internationale ret og suverænitetsprincippet på noget af en prøve.

Ceterum censeo Facebook esse delendam.

Øøøhh...

Ingen kommentarer


Simon Emil Ammitzbøll, for tiden medlem af Ny-Liberal Alliance, udtalte i ligegyldig anledning til TV2 Nyhederne:

Ja, så må vælgerne jo bare sørge for at vi får mere end 3 mandater næste gang.

Hertil må jeg jo så sige, at jeg har meget svært ved at se, hvad vælgerne har med Ny-Liberal Alliances antal mandater at gøre. For ikke at tale om, hvem der på et givet tidspunkt repræsenterer partiet. Eller hvad det egentligt står for.

Ceterum censeo Facebook esse delendam.

Slagsmål

Ingen kommentarer
Det var en noget svingende aften i aften - og jeg skal gerne indrømme ikke selv at være i bedste form. Men netop derfor var jeg da ihvertfald glad for at komme ud og få bevæget mig.

Men der blev meget usædvanligt sluttet med slagsmål på Amigo - mit indtryk var at en lettere psykotisk fyr troede han var midt i bandekrigen, men jeg aner grundliggende ikke hvad der skete, jeg var i den anden ende af baren.

Og så har jeg i øvrigt ikke umiddelbart lyst til at fortælle mere, for jeg skal lige fordøje nogen ting. Som ikke nødvendigvis havde med slagsmål at gøre.

Ceterum censeo Facebook esse delendam.