Leoparddrengens
Public Key

lørdag den 12. december 2009

Alko-fri december

Ingen kommentarer
Nåja, så ikke hele december.

Men jeg besluttede mig i starten af den forløbne uge for, at jeg ikke ville drikke før på næste fredag. Fordi jeg trængte til det, det havde efterhånden været længere uden en længere, sammenhængende periode uden druk.

Og fordi jeg har muligheden - stort set hele familien er bortrejst til min nevøs dåb i eksotisk land langt herfra, og det er faktisk i deres selskab det kan være sværest at forklare at man er på vandvognen af egen lyst.

Og så er det faktisk også udmærket, fordi december ellers let går op i langtidshyggedruk - det slipper jeg så for.

Men lidt tomt kan det jo også føles. I sær på en dag som i dag, hvor man læser om alle I andres branderter til diverse julefrokoster i går. Så kan man jo godt savne det lidt. Og i morgen er det min fødselsdag - det bliver vist første gang siden jeg var barn jeg kommer til at være ædru på sådan en.

I det hele taget bliver den lidt underlig - jeg har jo for længe siden opgivet at prøve at lave nogen form for fest i weekenden for min fødselsdag, for det er umuligt på store julefrokostdag. Men jeg plejer at have familien på selve dagen - som så altså i år er bortrejst.

Så jeghar faktisk kun børnene i morgen. Hvor jeg havde planer om at vi gik ud ved frokosttid og prøvede det dér Jensens Bøfhus, som vist skulle være forfærdeligt, men noget børn kan lide. Og senere vil jeg så sende den yngste til sin mor, mens jeg og den ældste går hjem og ser første del af Ringenes Herre-filmen, for første gang for hans vedkommende.

Udmærket plan, synes jeg. Men nu ligger den yngste med høj feber. Ikke andre symptomer - endnu. Men meget kan tyde på at de planer ikke kommer til at holde nogensteder - jeg syntes ellers de var meget beskedne?!

Ceterum censeo Facebook esse delendam.

Mig og Klimaet

Ingen kommentarer
I dag er jeg jo snart en gammel mand, med børn og så videre - så nu går jeg jo også helt ind for beskyttelse af det dér klima-noget.

Men ikke sådan i mine unge dage. For da jeg var 10-12 år var jeg tæt på at være dyrefanatiker, og satte dyrs ret til liv højere end menneskers. Og var medlem af pandaklubben og den slags.

Men så begyndte snak om global opvarmning. Og der mistede jeg meget for de etablerede naturforeninger. For de gik jo ind for at stoppe den globale opvarmning. Det kunne jeg absolut ikke se noget formål med; for naturen skulle jo nok overleve - men hvis man kunne komme af med menneskeheden ved dens egen dumhed ville det da være en fordel for naturen!

Så da det gik op for mig, at de forskellige naturbeskyttelsesforeninger i virkeligheden arbejdede for beskyttelsen af mennesket (selvom en masse mennesker godt nok ikke så det på den måde sidst i '70erne) mistede jeg interessen for dem.

(Og kort efter mistede jeg så interessen for naturen, det billige skidt.)

Ceterum censeo Facebook esse delendam.

Politistat

Ingen kommentarer
Kors.

Var lige på indkøb - og jeg skal da love for at København er fyldt med politi i dag. De stod i grupper på hvert gadehjørne ved Søgade, og igen i store horder ved Nyropsgade. Også midt på vejen var de, og busser stoppede så de kunne blive checket for mistænkelige elementer. Og jeg går udfra det er på samme måde ved alle indfaldsveje til indre by, ellers giver det ikke meget mening.

Det skal dog siges, at de virkede meget afslappede og stille og rolige, så det var ikke fordi de yderligere piskede en stemning op.

Jeg krydser fingre for en fredelig dag - jeg kan absolut ikke se noget fornuftigt formål i hvis det skulle komme til gadekampe.

Ceterum censeo Facebook esse delendam.

fredag den 11. december 2009

Nyt fra Dansk Sprog Ævl: Sprogrygterne I

6 kommentarer
Velkommen til første udgave af det nye informationsmagasin fra Dansk Sprog Ævl, Sprogrygterne. Sprogrygterne er for folk, der som medlemmerne af Dansk Sprog Ævl, interesserer sig for det danske sprog, ønsker at værne om det og udvikle det. Det vil udkomme, når der er vigtigt nyt at bringe.

Første nummer handler om vores forslag til et gennemført kønsneutralt pronomen:

For godt 20 år siden foreslog vore konkurrenter i Dansk Sprognævn en sproglig fornyelse af det danske sprog, således at man begyndte at bruge et kønsneutralt personligt pronomen, nemlig høn. Som altså kunne dække de tilfælde, hvor man ikke kender et køn, og ikke ønsker at vægte kønnene. For eksempel i en jobannonce (Ansøgeren skal være målrettet og samarbejdsvillig, og det er vigtig at høn er god til at sætte sig ind i nye forretningsgange.)

Desuden kan man komme af med en kønslig slagside - virkelig eller indbildt - i det mange skrifter jo hidtil har brugt "han" som det naturlige, hvor man ikke kendte den omtaltes køn; og der hvor man har brugt hun har det let kunne give et indtryk af "politisk korrekthed" eller overdreven feminisme.

Sidst men ikke mindst vil man også i skønlitteraturen kunne drage nytte af konstruktionen, for eksempel: "Niklas så en mørk skygge træde frem fra gadehjørnet længere fremme. Han blev bange, og råbte 'Hvem dér?!', men skyggen svarede ikke. I stedet trak høn en pistol og skød."

Som det kan ses er der mange fordele ved forslaget, men det blev aldrig rigtigt taget i brug. Nok fordi grammatikken aldrig var helt på plads.

Derfor nedsatte vi i Dansk Sprog Ævl efterfølgende et hurtigtarbejdende udvalg, som skulle finpudse forslaget fra Dansk Sprognævn - det udvalg er nu udkommet med en betænkning.

I korte træk foreslås følgende indført:

Høn bibeholdes som allerede foreslået i nominativ.

Til dækning af ham/hende (akkusativ/dativ) anvendes hømme. (For eksempel, "Giv den til hømme, min dreng!")
Istedet for hans/hendes (genitiv) anvendes høndes. (For eksempel: "Jeg er ret sikker på guitaren er høndes")

Mere specielle tilfælde kan også dækkes:

Istedet for (mændene/hannerne)/(kvinderne/damerne/hunnerne) bruges hønnerne. Dette anvendes hvor man ved der er en større gruppe af personer af samme køn, men man ikke ved hvilket køn der er tale om. Eksempler: Efter kampen går hønnerne til deres omklædningsrum, hvorefter de går i bad. Og  Alle hønnerne kommer efter fredagsbønnen ud af en dør i siden af moskéen.

For at dække hanlig/hunlig (altså genetisk/biologisk kønsomtale) bruges hønlig, hvor man ikke ved hvad der tales om. (Eksempel kunne ikke konstrueres, men genetikere vi har konsulteret har sagt, at et sådant tiltag er velkomment.)

For tvekønnede kunne det være oplagt blot at bruge høn, samt de andre tidligere nævnte konstruktioner, men da går man jo glip af præciseringen ved at bruge den ultragenerelle konstruktion. Og grupper af tvekønnede har ønsket en løsning på dette, da de føler det kan afhjælpe tabuiseringen af tvekønnethed. Vi foreslår derfor for tvekønnede at man bruger:

Istedet for han/hun: hønhøn
Istedet for ham/hende: hømhønde eller høndehøm (kan vælges udfra hvilken kønslig side af den omtalte person man vil understrege. Hvis man virkelig vil lægge sig meget fast på et køn kan hømmehøm eller høndehønde bruges, men det anbefales ikke.)
Og for hans/hendes: hømhøndes eller høndeshøm.

Vi takker for Deres opmærksomhed!
Dansk Sprog Ævl, December 2009


Ceterum censeo Facebook esse delendam.

Danmarks Florida

Ingen kommentarer
Det er Samsø som nu kan gøre sig fortjent til det kælenavn. Ikke fordi de har fået flere bikinibabes, gale exil-cubanere eller alligatorer.


Men fordi de gransker stemmer på livet løs, som i Florida år 2000. Nu er der to som skal videre til Højesteret, undskyld, indenrigsministeriet. For at afgøre om de er ugyldige eller tilfalder socialdemokraterne, fordi de indeholder et "A skrevet med gammeldags håndskrift" som "en gammel person med dårligt skriveredskab" kunne tænkes at have udfyldt.


Jeg troede egentlig ikke det gik at skrive andet end et X på stemmesedlen - men at det i øvrigt ikke betyder så meget hvad man skriver som hvor man skriver det.


Men jeg kan da godt forstå socialdemokraterne - for hvis de kan få de to stemmer over til dem, flyttes der et mandat i byrådet.


Det der så undrer mig mest er - er der virkelig to stemmer udfyldt på samme mærkværdige måde? Tyder det ikke på "en gammel person med dårligt skriveredskab som laver valgfusk"?

Ceterum censeo Facebook esse delendam.

Gedeinfluenza

4 kommentarer


TV2 havde i deres sene nyheder til aften et indslag om et hollandsk udbrud af gedeinfluenza, som foreløbig på kort tid har dræbt 6 mennesker, og medført at de aflivede massevis af geder.

Åhnej, tænkte jeg, det lyder da meget værre end svineinfluenzaen. Og det undrede mig at man ikke havde hørt mere til dette, og i det hele taget at Danmark ikke var i panik.

Og så kunne jeg selvfølgelig ikke lade være med at overveje nogle jokes omkring temaet skedeinfluenza, men besluttede mig lige for at klappe hesten, for engangs skyld - ikke mindst fordi jeg brugte lignende for nylig.

Men nu har jeg lavet lidt research på nettet, jeg har endda måttet gå ind på hollandske sites. Og navnet er åbenbart misvisende (jeg ved ikke om det er TV2 der har lavet oversættelsen, eller hvor de har det fra). Der er tale om Q Fever, som bestemt ikke lyder rar - men det er altså en bakterieinfektion, og dermed kan den behandles med antibiotika - i modsætning til virusinfektioner som influenza.

Jeg syntes det kunne have været rart med lidt mere uddybende forklaring på TV2, inden de sådan giver os en helt ny husdyrs-influenza at leve med.

Ceterum censeo Facebook esse delendam.

torsdag den 10. december 2009

Jeg bliver helt sulten

3 kommentarer
Jeg var selvfølgelig godt klar over, at de burgere man ser i TV-reklamer ikke heelt matcher det man får serveret på Burger King og især McD med videre. Men det er da meget sjovt at se hvordan de gør:Faktisk indgår der flere rigtige ingredienser i det her, ind jeg egentlig ville have troet. Og jeg bliver da helt burger-lækker-sulten af resultatet!

Ceterum censeo Facebook esse delendam.

Kneppekort, opfølgende berigtigelse

Ingen kommentarer
Efter mit indlæg om Københavns Kommunes beslutning om at indføre et Kneppekort, har Rådhuset modtaget en  del henvendelser. Og Mathilde Harms har derfor bedt mig viderebringe dette:


Nej, man kan ikke få Børnekneppekort. Hverken til 2 zoner, alle zoner, eller noget ind i mellem. Og, nej, man kan ikke medtage 2 børn under tolv gratis på et Voksenkneppekort.

Ceterum censeo Facebook esse delendam.

Kneppekortet

Ingen kommentarer
Københavns Kommunes initiativ for at afholde gæster på Klimatopmødet fra at gå til prostituerede, faldt jo lidt til jorden da sexarbejderne begyndte at ville forære sex væk til gæsterne. Men nu har kommunen fundet på et modtræk.

På Københavns Rådhus taler jeg med talskvinden for overborgmesteren, Mathilde Harms:

LD: Jeg forstår I kommer med et nyt udspil, for at forhindre topmødedeltagerne at gå til de prostituerede, hvad går det ud på?
MH: Til at starte med må vi indrømme, at vi jo greb tingene helt forkert an i første omgang. Vi forsøgte at kommunikere med deltagerne, istedet for at bruge det som er vores styrke. Hvilket er bureaukrati og indviklede regler.
LD: Og hvordan skal det så hjælpe jer?
MH: Jo, sexarbejderne tror jo de har været smarte. Men faktisk bevæger de sig lige ind på et af de områder, hvor vi er stærkest: nemlig at gøre ting som er enkle og tilgængelige fuldstændig kropumulige.
LD: Og hvordan skal det mere konkret forstås?
MH: Nu bliver jeg nødt til at blive lidt teknisk. Oprindeligt havde vi jo kun lavet ét postkort som advarede mod købesex, i en dejlig grøn farve. Det vil de prostituerede nu give gratis sex, hvis man afleverer. Og der er det så vi siger, ja det er da også i orden, men det skal reguleres!
LD: Hvordan det?
MH: Jo, for det første laver vi en mængde flere kort, med samme ordlyd men forskellige farver. Du kender allerede systemet fra S-Toget, de forskellige typer kort giver så adgang til forskellige antal zoner, her er det bare erogene zoner!
LD: ??
MH: Jo, altså, hvis du har det oprindelige grønne kort giver det kun adgang til 2 zoner. Hvis du for eksempel starter berøring omkring venstre bryst, kan du så kun have adgang til en anden zone, som ligger umiddelbart op af. F. eks højre balde.
LD: Venstre bryst og højre balde ligger da ikke lige op ad hinanden?
MH: Nu er zonekortet jo ikke anatomiskkorrekt. [MH starter en projektor, og fremviser et meget rodet kort, med forskellige kropsdele skrevet hulter til bulter.]
LD: Det er jo ikke til at finde ud af?
MH: Nej, vel? Men det var ligesom også pointen. Vi eksperimenterede med forskellige andre muligheder, for eksempel et kort over Europa, men som en fra Teknisk Forvaltning fremhævede, så ville alle jo alligevel bare starte i Grækenland.
LD: Hvordan så med mandlige prostituerede?
MH: Vi gør skam ikke forskel. Hvis du kigger nærmere på kortet vil du se, at det både indeholder specifikke mandlige og kvindelige zoner, og 2 af hver del. Det er jo ikke kun berøring af sexarbejderen der skal kontrolleres, det er også kundens. Hvis en topmødegæst for eksempel kommer ind og vil modtage oralsex skal det jo også tælles med.
LD: Og hvad så med de ting som egentlig ikke har noget med zonerne at gøre? At blive bundet for eksempel?
MH: Hvis du kigger rundt i periferien vil du finde det meste der, forskellige typer bdsm, toiletsex og så videre. Og så har vi en zone, Andet, men den sexolog vi har haft som konsulent siger vi dækker det meste.
LD: Er det her overhovedet praktisk gennemførligt?
MH: Nej! Og det er det smukke ved det - kortet er indrettet sådan, at det er stort set umuligt at gennemføre noget uden kort til alle zoner. Et gråt kort.
LD: Men vil alle så ikke bare møde op med et gråt kort?
[MH får et glimt i øjet, noget siger mig at denne del er hendes egen personlige idé]
MH: Nej, for de grå kort forærer vi ikke bare væk. De kan kun købes på Rådhuset og der hvor man iøvrigt kan købe busbilletter. De koster € 120.
LD: Aha, smart.
MH: Så kan man iøvrigt med tillægsbillet få sin cykel med!
LD: Cykel? Hvad i alverden skal man med en cykel hos en prostitueret?
MH: Det var DSBs forslag - vi har brugt dem som sparring til idéer. Og det er jo et Klimatopmøde...
LD: Men hvordan vil I overhovedet kontrollere det her bliver overholdt?
MH: I første omgang har vi skrevet et cirkulære, som giver P-vagterne beføjelser til at holde øje og kontrollere, og det er de glade for, de vil gerne have flere opgaver. Så hvis nogen er uden gyldigt Kneppekort  eller i en forkert zone, falder der en afgift på kr 510. Både til kunden og til den prostituerede.
LD: Kneppekort?
MH: Ja, vi kan jo godt regne ud, det er det det vil komme til at hedde i folkemunde. Og så ville vi vise vi er lidt hippe og ikke spor forstokkede, og selv kalde det det.
LD: Javel. Men tror I virkelig parkeringsvagterne vil have mulighed for at opdage noget?
MH: Måske ikke - måske vil vi med tiden gå over til at bruge folk i civil til at holde øje - det var også et forslag fra DSB. Men det er egentlig ikke så vigtigt.
LD: Nej?
MH: Nej, det vigtige er, hvis vi kan skræmme gæsterne fra at bruge de prostituerede. Hvis de tror der er mulighed for at de kommer hjem til konen med en kommunal kneppeafgift, a fuck fee, og et billede som beviser overtrædelsen, så vil de nok tænke sig om to gange. Så er det egentligt ligegyldigt om de reelt kan blive taget eller ej.
LD: Og sexarbejderne?
MH: Ja, det er jo for deres skyld vi gør det! Jeg er sikker på de bliver glade for initiativet!
LD: Det skal blive interessant at se hvordan det udvikler sig!
MH: Meget! Hav et godt topmøde ikke?
LD: Øh, i lige måde...!


Se i øvrigt også denne opfølgende berigtigelse for vigtig information!

Ceterum censeo Facebook esse delendam.

onsdag den 9. december 2009

Flæskesteg - opfølgning

Ingen kommentarer
På vej hjem fra børnehave med min yngste:

Mig: Har du haft en god dag.
Yngste: Jeg havde en rigtig god dag fordi Vera kom med min frakke. Jeg kunne ikke finde min frakke!
M: Nå, men det var da godt. Fik I flæskesteg?
Y: Vik fik kød!
M: Ja, det var flæskesteg.
Y: Hvorfra vidste du vi fik det?
M: Det sagde de voksne igår. Det var også derfor jeg ikke lavede madpakke.
M: Var der også sovs?
Y: Ja!
M: Og rø...
Y: Med kartofler!
M: Okay!, sejt nok. Og var der også...
Y: Og rødkul!
M: Ja? Kunne du li' rødkålen?
Y: Jeg kunne kun li' rødkullen hvis det var oven på noget!
M: Nå, du mener du puttede det oven på kartoflerne og flæskestegen?
Y: Nej, jeg kom det oven på kødet! Og kartoflerne.
M: Men kødet var flæskesteg...
Y: Nej, flæskestegen var de små nogle ved siden af.
M: Nej, det var altså kødet!
Y: Nej, det var de små nogle, som jeg ikke ville ha'!
M: Nååh, du mener flæskesværen?
Y: Nej, det var flæskesteg!
M: Nå...
Y: De ligner haler fra et dyr. Jeg tror det var haler.
M: ...
Y: Hvilket dyr har en lille hale?
M: Øhh. Mus har små haler?
Y: Det var nok det det var...

Og så var vi hjemme.

Ceterum censeo Facebook esse delendam.

Quiz 38: Hvilket svar

Ingen kommentarer
Givet opgaven:
En gruppe på 6 personer modtager en pakke med en snes æg.
De fordeler æggene ligeligt imellem sig, efter at de har givet ialt 2 æg fra pakken til buddet.
Hvor mange æg får hver person?
Hvad er svaret så?

Svar findes her.

Ceterum censeo Facebook esse delendam.

Men blev bøffen mør?

Ingen kommentarer
En amerikansk kvinde står nu anklaget for at have banket sin handicappede kæreste med en ustegt (men vistnok ikke frossen) bøf. Åbenbart insisterede kæresten på at få flute til, men hun ville kun servere skiveskåren brød (går udfra vi taler sliced toast) - og det udartede altså så til nogen gode slag med bøffen, "så han kunne lære det".

Desværre fortæller historien ikke noget om hvordan bøffen havde det efterfølgende? Måske blev den faktisk aldrig spist fordi den er beslaglagt som bevismateriale? I så fald en skam, for jeg kunne godt forestille mig den blev ekstra god & mør efter sådan nogle gode, velanbragte slag.

Bøf Tartar hedder jo for eksempel sådan, fordi det oprindeligt var tartarerne som lagde bøffer af hestekød under deres sadler. Når de så havde redet rundt med det noget tid, var kødet dejlig mørt, og kunne spises råt.

Måske der var nogen i bdsm miljøet der kunne udforske sagen? Det må da kunne blive en interessant session, med efterfølgende dejlig mad? Og så kan der jo også eksperimenteres med forskellige udskæringer?

Ceterum censeo Facebook esse delendam.

Ren luksus

2 kommentarer
I dag skal de have flæskesteg i min yngstes børnehave. Og det er jo fint for dem, og lyder storartet. Endnu bedre var det så, at vi forældre rent faktisk havde fået besked dennegang, og jeg derfor slap for at lave madpakke til ham, og kunne nøjes med gulerod med videre til eftermiddagsposen.

Og da jeg havde lavet krebinetter i går - min ældstes nye yndlingsret, når det er far der laver dem - og der var én i overskud slap jeg også rimeligt nemt om den anden madpakke.

Herligt.

I modsætning til i går, hvor jeg ellers synes jeg havde lavet en lækkerbidsken til den ældste, men det viste sig at være den værste madpakke nogensinde! (Og det siger ikke så lidt, dem har der været nogle stykker af.) Hvad var der så galt? Jo, den indeholdt en rug-bolle med roastbeef. Og "den smagte egentlig meget godt, men såsnart jeg tog en bid af bollen fik jeg trykken for brystet" og en masse andet jeg ikke kan huske.

Ceterum censeo Facebook esse delendam.

tirsdag den 8. december 2009

Mandag morgen - i hovedet på Lars Løkke

Ingen kommentarer
Åh, fuck jeg har ondt i hovedet, altså. Skulle nok ikke have siddet til så sent i nat og drukket billige øl og surfet porno... men havde sgu ikke meget lyst til at gå i seng.
Damn, det er også det der fucking topmøde dér, jeg gider det sgu ikke. Crap. Nå, en lille reparationsbajer og lidt vand i hovedet, og så lige kigge lidt på den tale der. Ach, min stemme. Den er sgu lidt grødet.


Nå, jeg kører den gamle af med jeg er forkølet, den plejer at virke. Hvem ved, måske kan jeg sige jeg har svineinfluenza? Så kan jeg også slippe for topmøde. Arh, nej, det går sgu ikke, jeg er jo vaccineret, så bliver sundhedsstyrelsen sure fordi det giver indtryk af vaccinen ikke virker.


Forkølet er det så, jeg er. Så tager jeg en dag eller to hjemme. Jeg føler mig faktisk også lidt sløj, når jeg rigtigt mærker efter. Udover hovedpinen altså.


Hov, jeg havde jo lovet Gordon at maile den der slutseddel på topmødet. Hvorfor vi skal så meget palaver igennem forstår jeg ikke, når det alligevel er bestemt hvad det ender med... håber krafteddeme han forstår at holde den tæt til kroppen, de bliver fandeme sure i u-landene hvis den her kommer ud i den formulering.


Nå, Dear Gordon, bla bla bla, see attached bla bla, og så vedhæfte. Og så lige finde Gordon i adresseliste, sådan, tryk Send. Hold kæft hvor er det enkelt det der computer.


Hov, Guardian, hvorfor står der det. Hvorfor står der at den mail er sendt til Guardian??  Nej, fuck, altså, Guardian står lige efter Gordon i min adressebog, og jeg er kommet til at vælge forkert...


Nå, ingen panik nu, ringe til IT-afdelingen. "Ja, hej, det er Lars Løkke. Jeg har lige sendt en mail til Gordon Bro... jeg mener til The Guardian, som jeg godt vil have stoppet. Ja, mail adressen er newsdesk snabel-a guardian punktum co punktum uk... Hvad mener i med den er sendt? Der må da være noget man kan gøre? Hvad mener du med at sådan fungerer internettet ikke? Hør her, det kan godt være du tror du er klogere end mig fordi du kan alle mulige fine ord, men du har bare at stoppe den mail, ellers kan du godt kigge efter et andet arbejde fra i morgen. Og det bliver fandeme ikke i det offentlige kan jeg godt fortælle dig. Farvel!"


Åh shit, hvad gør jeg. Connie bliver skidesur, og så bagtaler hun mig i kommisionen. Jeg vidste jeg ikke skulle være stået op.


Nå, nu sender jeg den mail til Gordon og lader som ingenting. Forhåbentlig lægger de ikke mærke til mailen der hos Guardian... de får sikkert tusindvis af mails dagligt, de kan da næppe nå at læse dem alle sammen.


Hold kæft hvor jeg glæder mig til en dag hjemme i morgen. Men nu skal jeg lige have overstået den tale. Sgudda godt man har ministerchauffør i det mindste, tror godt jeg kunne kome til at lave en Engell sådan som jeg har det.

Ceterum censeo Facebook esse delendam.

En hån mod kvinder

Ingen kommentarer
Dansk Folkeparti har nu stillet forslag om burka-forbud i Folketinget.

Naser Khader, som selv kom med et forslaget i sommers, til stor moro hos undertegnede, kan ikke længere stemme for forslaget. Selvom han stadig går ind for det. Men der var jo den der lille detalje med grundloven som Gud, Konge og Fædrelandspartiet i deres iver glemte at tænke på.

Så nu er han sur over at Dansk Folkeparti stiller forslaget. Ikke fordi de stiller et grundlovsstridigt forslag.

Næ, han mener forslaget er en hån. Og ikke at det er en hån af de konservative (hvilket jeg ellers nok ville være enig i) - nej, det er en hån mod undertrykte kvinder.

Altså de samme undertrykte kvinder han selv med samme forslag ville redde.

Han er altså for viderekomne.

Ceterum censeo Facebook esse delendam.

Uh, det tegner ikke godt

3 kommentarer


I følge nyhederne.tv2.dk er Lars Løkke blevet syg. Og, skriver de, vaccineret mod influenza!?

Og det kan jo altså godt bekymre. Jeg kan ganske vist ikke lide manden og hans politik, men hans død ønsker jeg på den anden side heller ikke.

På den anden side, hvis han timer det ordentligt vil han jo nok kunne få den fineste statsbegravelse ever i Danmark, med stort set alle verdens notabiliteter samlet!

Ceterum censeo Facebook esse delendam.

mandag den 7. december 2009

Reklame

Ingen kommentarer
Noget af den omtale Klimatopmøde bringer med for København.

Ret rosenrødt!

Ceterum censeo Facebook esse delendam.

Nok ikke verdens bedste idé

Ingen kommentarer


TV2 Nyhederne havde i dagens anledning (Klimatopmødet) brugt deres studie på Rådhuspladsen i København. Hvad det så skulle gøre godt for, om studiet ligger i Odense eller i København kommer vel ud på et? Men de ville vel gerne give indtryk af at have fingeren på pulsen og være i begivenhedernes centrum.

Det kom de så også, nok lidt for meget. For studiet er åbenbart ikke særlig lydisoleret, og der var en del forvirrende lyd fra pladsen. Og helt galt gik det da Nephew gik på udenfor, og Jes Dorph til sidst måtte sidde og råbe hvad der stod på teleprompteren ud til os seere. Ikke at det gik særlig klart igennem af den grund.

Og hvert indslag gik henover hovedet på mig, fordi jeg blev så overrasket over den pludselige stilhed, når lyden fra studiet blev filtreret bort, at jeg slet ikke kunne koncentrere mig om hvad der blev sagt.

Så jeg vil da nok foreslå dem at tage tilbage til Odense i morgen. Og have fingeren på pulsen der...

Ceterum censeo Facebook esse delendam.

Ch-ch-changes

8 kommentarer
Endte så op med at gå på Amigo igen i aften. Længe siden jeg har været der udenfor fredag/lørdag rutinen. Var hyggeligt, på nær et enkelt bralrende fjols. Og fik diskuteret digitalt tv og diverse film og serier.

Og så var der et kor, som fik syngetid. Lidt for salmepræget for mig. Så da de holdt op satte jeg Like a Prayer på jueboxen. Og så var der pludselig fest. Og jeg dansede rundt selvom jeg bare havde regnet med at hænge i bar. Og var bare i sweatshirt og træningsbukser. Og en af pigerne fra koret var vidunderlig at danse med. Og virkede i det hele taget rigtig, rigtig sød (men meget, meget ung, siger den indre stemme fra den gamle mand også).

Og festen blussede ned efter Madonna (undtagen for den fortabte polak, som vist har levet på Amigo siden i onsdags, og som blev ved med at... danse var det vel ikke, men bevæge sig?). Og jeg snakkede mere digitalt tv og film, til Changes kom på.

Den prøvede jeg så først at få hendes veninde til at danse til. Ved et fucking uheld, jeg troede det var hende (altså min tidligere dansepartner) der sad der, men de havde byttet rundt. Men veninden ville ikke, så videre til den rigtige partner. Men hun ville heller ikke, ville vente til der kom noget ordentligt musik. Eneste minus i karakterbogen, hun kender åbenbart ikke Bowie for godt.

Der kom så "ordentlig" musik senere, og vi dansede igen, og det var stadig freaking vidunderligt. Og hun virker skide sød, og jeg håber alt godt for hende. Og hvem ved, måske møder jeg hende igen en dag.

Men kombinationen af Changes og vores dans (+ de seneste ugers dans) fik mig til at tænke på, at jeg faktisk er blevet væsentligt bedre til par-dans end jeg plejede at være. Hvor jeg kun dansede solo, og nærmest helst ikke ville andet.

Men jeg kan mærke at jeg er begyndt at lære at føre. Hvilket altid har været mig, anarkisten, imod. Men jeg kan mærke at jeg ikke bare begynder at lære det, men at jeg også synes det er interessant. At kunne navigere et andet menneske rundt med små berøringer.

Og jeg gad vide hvad det skal ende med?

Ch-ch-changes...


Ceterum censeo Facebook esse delendam.

I aften

Ingen kommentarer
... er sådan en aften hvor jeg godt kan savne en anden krop tæt ved mig. Som man eventuelt kunne smage på og ophidse. Men først og fremmest holde om og være tæt på og mærke varmen fra.

Jo.

Det kan jeg godt savne. Sådan en aften som i aften.

Ceterum censeo Facebook esse delendam.

søndag den 6. december 2009

Quiz 37: Hvilken type kriminel

Ingen kommentarer
Denne tyvagtige slyngel har specialiseret sig i at stjæle malerier og kunstfotos.

Svar findes her.

Ceterum censeo Facebook esse delendam.

Stadig ikke til mænd

Ingen kommentarer
I nat var der en fyr der kneb mig i røven. Det var der sådan set ikke noget nyt i, det sker tit, og det synes jeg sådan set er i orden. Selvom jeg klart foretrækker når det er piger der gør det - så er der ligesom også noget i det for mig.

Men en halv time senere gjorde han det igen. Og så var jeg nødt til at sige til ham, at nu havde han gjort det to gange, og så syntes jeg også det var nok - hvis han gjorde det igen ville jeg blive sur.

"Nænej," sagde han. "Når man er så lækker som dig, må man også finde sig i at blive taget på røven."

Det irriterede mig - især da han - hvis jeg var til mænd - absolut ikke ville være min type. Og jeg spekulerede på hvad jeg egentlig så ville gøre, hvis han gjorde det igen. For jeg er jo ikke voldelig, selvom man da godt nogen gange kan fornemme hvor tilfredsstillende det vil være at plante en knyttet næve i næsen på en idiot.

Men jeg besluttede mig for, at hvis han gjorde det, ville jeg få skruet ned for musikken, højlydt bekendtgøre at jeg skred, og hvorfor jeg gjorde det og på grund af hvem. Det tror jeg ville give en udmærket straf. (Og det var ved at være sent, så det ville egentlig ikke gøre mig så meget at gå hjem lidt før tid....)

Men han holdt sig i skindet resten af natten, så fred være med det.

Senere faldt jeg så i snak med en lesbisk pige, som jeg har snakket med før på Amigo. Som oprindeligt havde troet jeg var bøsse, da hun så mig første gang. Hvilket vi faldt i snak over, for det er jo ikke usædvanligt folk tror det. "Men er du overhovedet ikke til mænd?" spurgte hun. "Har du ingen fantasier om dem. Er der ingen du kunne falde for? Hvad hvis du kysser en mand?"

Men nej, jeg har altså ingen fantasier om mænd, og der er ingen der tænder mig. Og jeg har prøvet at kysse med mænd, og det gør mig altså ikke noget. Udover at jeg bemærker hvor meget man mærker skægstubbe.

Så, nej, jeg er det altså ikke. Egentlig ville jeg gerne være bi-, det gør jo ligesom mulighederne mindst dobbelt så store; men jeg er det altså ikke.

Men til de som er til mænd - og ikke kan nøjes med fantasier om mig - er her så lige et nice billede af mr Pitt.

Ceterum censeo Facebook esse delendam.

Snedronningen

Ingen kommentarer
Det er altså en daglig nydelse at følge med i Pagten på DR. Den når op på højde med Stein Bagger-kalenderen fra sidste år.

Jeg fornemmede før en forbindelse til H.C Andersens Snedronningen, men den er blevet endnu tydeligere efter aftenens afsnit.

Se nu med, for pokker! ;)

Ceterum censeo Facebook esse delendam.

Wardrobe Malfunction

Ingen kommentarer
Jeg overvejede mange titler til morgenens indlæg om nattens begivenheder, såsom: Lokumspapir og Juletræer eller Julefrokosternes Gravsted.

For der var en del julefrokost stemning på Amigo. Lidt andet klientel (især til at starte med) end sædvanligt - og det kan jo være fint nok, men deres overraskelse kan gå i flere retninger, og er derfor for mig noget at holde øje med - og lidt anden musik (Last Christmas kørte naturligvis da jeg ankom).

Og af en eller anden grund flød det med lokumspapir på dansegulvet. Som jeg hele tiden sparkede væk, men det blev ved at komme tilbage, ret irriterende. Ligesom cigaretskodder blev ved at klæbe til mine såler. Også mega irriterende. (Det kan nok lyde som en lille ting, men det kan faktisk betyde ret meget for hvordan pirouetter og lignende lykkes, om der er fremmedlegemer under skoene.)

Og pludselig dukkede der så et juletræ op, det var sådan set meget hyggeligt, det blev der danset rundt om (og det blev senere svinget en del).

Men grunden til den valgte titel er så, at der på et tidspunkt blev spillet det her Justin Timberlake nummer, som han optrådte med med Janet Jackson til Superbowl - I'll have you naked by the end of this song genkendte jeg. (Jeg kender ellers meget lidt til Justin Timberlake, jeg forstår ikke helt hypen omkring ham.) Og senere kom endda et nummer med Janet Jackson.

Så jeg kunne naturligvis ike lade være at tænke på den herlige halvlegsforestilling dengang. Og så gik det hverken være eller bedre end min hårelastik sprak, og jeg kunne ikke føle mig frem til min reserve i min frakkelomme (det kan altså være ret svært at finde noget som helst, når ens fingre er dækket af dragt). Så jeg måtte danse mig gennem de sidste timer af aftenen med udslået hår.

Hvilket vist var populært nok, men det er altså lidt upraktisk.

Ellers fin-fin nat, men uden de store begivenheder. Men mine fusser gør ondt, så jeg kan da mærke jeg har været afsted!


Ceterum censeo Facebook esse delendam.