Leoparddrengens
Public Key

lørdag den 10. april 2010

En fordel ved billig vin

Ingen kommentarer
Når den smager så forfærdeligt, at den er udrikkelig, og man hælder indholdet ud i vasken - behøver man ikke ærgre sig så meget over det, som man ville have gjort hvis det var en dyr vin.

Ceterum censeo Facebook esse delendam.

Virkelighedsfjernt

Ingen kommentarer
TV2 vil meget gerne undgå at skulle lave børnetv. Der er nemlig ikke penge i det.

Men det skal de ikke regne med at få lov til, for Karin Nødgaard fra DF udtaler:
Det er meget vigtigt, at der er godt børnefjernsyn. Vi skal sørge for, at vi har udsendelser, der kan udkonkurrere de programmer, der kommer fra udlandet, som er masseproduceret. I Danmark har vi en stærk tradition for godt børne-tv, og det er noget, der skal prioriteres.
Jeg er sådan set enig. Det er bare en lidt pudsig sammenhæng at sige det i, for TV2 har ikke andet end masseproduceret, udenlandsk børne-tv; det eneste der er gjort i forhold til danske børneprogrammer, er at lægge danske stemmer på importen.

Interessant hvis TV2 havde modet til at komme med det argument: "Jamen, det vi viser er i forvejen noget udenlandsk lort, så vi kan ligesågodt slukke for det hele."

Personligt, i forhold til mine børn, ville det nu ærgre mig gevaldigt hvis TV2 lukker for børnefjernsyn. For i og med at jeg ikke har alle mulige kabelkanaler er udbudet begrænset til DR1, Ramasjang og TV2. Og ungerne kan altså indimellem meget godt lide noget af det her udenlandske crap; POKéMON var for eksempel i mange år den ældstes yndlingsprogram.

Men i samme artikel står så også i en bisætning, at de vil have 4 minutter lange reklamepauser i en lang række underholdningsprogrammer. Og det lyder slemt, for hvis der først begyndes på den glidebane varer det ikke længe, før der er reklamer overalt i programmerne, inklusive film og serier. (Iøvrigt, det der Bingo Banko, som jeg har set ca 2 minutter af, hvorefter jeg følte mig fuldstændig sindssyg, er da en lang reklame?!)

Ceterum censeo Facebook esse delendam.

Arkiver

Ingen kommentarer
Jeg har ændret indstillingen af, hvordan mine blogindlæg arkiveres, til at gå fra månedligt til ugentligt. Jeg synes ellers det ser pænere ud, og giver mere mening med månedligt.

Men jeg kan også se, at en del som havner på bloggen via en søgning, tager videre med uforretet sag, fordi de er havnet på en arkiv side. (Jeg gad iøvrigt vide, hvorfor søgende nogle gange havner i arkivet, og nogle gange på siden for det egentlige indlæg?!) Og mine arkiver er jo ikke helt små, når det er en måned af gangen - så mange opgiver at finde det de leder efter, hurtigt. (Og bruger åbenbart ikke tricket med at lave en søgning indenfor websiden.)

Så derfor ændringen. Hvis det generer nogen, så lad mig det vide.

Ceterum censeo Facebook esse delendam.

Sætter de reserven ind?

6 kommentarer
The Kaczynski Brothers - det er Lech til venstre
Polens præsident er død i et flystyrt. Jeg kondolerer i forhold til de 86 andre døde på flyet, men jeg kan ærligt talt ikke svinge mig op til meget medfølelse med præsident Lech Kaczynski himself - for mage til reaktionært røvhul skal man da lede længe efter...

Hvis det da ikke lige var for hans tvilling, tidligere premierminister Jaroslav Kaczynski - som vel er et røvhul af cirka samme dimensioner som sin afdøde bror.

Men det betyder jo så også for polakkerne, at de har en rimelig nem løsning, hvis de altså ønsker det: de kan indsætte Jaraslov på posten, og så er der ikke nogen der vil opdage nogen forandring. Ikke at jeg vil råde dem til det, dog.

Ceterum censeo Facebook esse delendam.

Demokratiets Bannerfører

Ingen kommentarer
Birthe Rønn Hornbech var i sit tidligere liv som Folketingsmedlem et af de mest principfaste medlemmer, også når det gik på tværs af partidisciplinen. Som minister har hun dog fundet ud af, at de der fine demokratiske principper er en del i vejen, når man gerne vil have et embedsapparat til at fungere, uden at der kommer for mange stænger i maskineriet.

Så fra at kæmpe for ytringsfrihed, prøver hun nu at begrænse den.

For eksempel i forhold til læger til asylansøgere, som taler til pressen og brokker sig over ministeriets behandling af deres patienter. Så skal de læger nemlig automatisk erklæres inhabile, og deres (for asylansøgeren) positive udtalelse kan ikke længere indgå i sagsakterne.

Det er smukt den måde man ikke straffer lægerne for at være kritiske, men deres patienter.

I det hele taget er det smukt tænkt på rigtig mange planer. Jeg håber Birthe Rønn Hornbech er stolt af sig selv - for nu har hun da virkelig solgt ud.

Forslaget er del af udkommet af det seneste serviceeftersyn af udlængeloven med Dansk Folkeparti.

Ceterum censeo Facebook esse delendam.

"Man har ikke billet...

3 kommentarer
...til at være en dårlig mor eller en dårlig far, blot fordi man er medlem af Folketinget".

Lene Espersen i en af hendes fortvivlende udtalelser fra de sidste dage. Men den her gør mig ekstra forundret - for hvorfor er der ikke nogen der går hende på klingen omkring den?

For hvorfor blander hun folketingsmedlemmer ind i debatten? Jeg har jo tidligere talt om, at jeg ville ønske at ministre ville trække sig fra Folketinget, hvis de var valgt til dette. For at holde tingene adskilt.

Og det viser sig da med al tydelighed med den udtalelse hvor nødvendigt det er; for ganske rigtigt er Lene Espersen medlem af Folketinget. Men hvis hun som menigt medlem var strøget afsted på forlænget ferie var der såmænd nok ikke nogen der havde løftet et øjenbryn over det.

Lene Espersen er bare ikke kun medlem af Folketinget. Hun er også Udenrigsminister - med alle de opgaver og alt det ansvar der følger med den post. Efter hendes eget udsagn hendes drømmejob - og hun har selv afsat sin forgænger, så man kan ikke påstå hun er blevet tvunget ind i stillingen.

Så hvorfor, hvorfor, hvorfor mener hun nu pludselig, at det er hendes plads i Folketinget, som "ikke giver hende billet til at være dårlig mor"? Kan hun ikke skelne imellem det at være medlem af Folketinget og det at være minister? Det synes jeg er uhyggeligt. Især når hun samtidig vil være begge dele.

Og så, iøvrigt, det med billetten - hvis vi antager hun mente "...at man som topminister ikke har billet til..." etc. Synspunktet er jo drejet helt forkert. For, nej, det er ikke en billet man får. Det er en billet man udskriver til sig selv, i det øjeblik man lægger billet ind på jobbet.

Og som man (og ens børn) må leve med man har derefter. For jo, der er situationer hvor arbejdet må gå forud for familien i de stillinger.

Hvis man ikke kan indse det, er man uhyggeligt virkelighedsfjern. Og ens nærmeste burde komme en til hjælp, og fortælle hvordan tingene hængere sammen. På det punkt mener jeg de Konservative har svigtet Lene Espersen.

Samtidig kan jeg faktisk godt forstå, hvis Lene Espersen føler sig forfulgt - for havde Lars Løkke ikke netop taget en lignende tur et par måneder før? Og kom han ikke hjem og sagde det var ok, for blabla familie... blabla... statsminister... bla... menneske.

Jo, det gjorde han. Og det var sgu heller ikke særlig smart - men burde netop have tjent til eksempel for, hvad man ikke skal gøre.

Nå - men når det hele skal være så surt, håber jeg i det mindste hun glæder sig over at Niels Holck/Niels Christian Nielsen tilsyneladende skal udleveres til Indien. Manden som hun personligt i 2002 garanterede, at det ihvertfald ikke kunne ske, hvorefter han trådte ud af sit skjul.

Og de der udleveringssager er jo ligesom hendes hjertebarn, så det må da dunke med en vis fornyet styrke?

Ceterum censeo Facebook esse delendam.

fredag den 9. april 2010

Weekend

Ingen kommentarer
Til oplysning for almuen spiller jeg D&D i aften (i forstæderne) - så vil ikke være at finde i byen. Det er der tilgengæld nok gode chancer for i morgen aften - men jeg har ikke lagt mig fast på noget endnu.

Ceterum censeo Facebook esse delendam.

Afsløring: TV2 infiltreres af Regeringen

Ingen kommentarer
Med eneret for Leoparddrengen, kan det i dag afsløres at TV2 Nyhederne, samt BT, i gennem længere tid er blevet systematisk styret i sine politiske omtaler af regeringen selv.

Mange har haft mistanker om det, men i dag afsløres det altså med håndfaste beviser. For Regeringen har simpelthen tænkt: hvordan sikrer vi den bedste omtale af os? Jo, det gør vi ved at styre hvad de politiske analytikere siger.

Og hvordan styrer vi hvad de politiske analytikere siger? Jo, det er meget simpelt - vi sørger for selv at være de politiske analytikere.

Lene Espersen alias Helle Ib
Og i dag afsløres det så: Helle Ib - BTs politiske kommentator, som også bruges af TV2 Nyhederne - er i virkeligheden Lene Espersen!

Det er jo oplagt, når det først går op for en; for det er trods alt begrænset hvor meget Lene Espersen kan ændre sit udseende, når hun skifter fra den ene rolle til den anden.

Og navnet? Helle er jo sådan set et anagram af Lene, blot tilføjet et ekstra l. (Man skal ikke lade sig naree af H'et, for med kyrilliske bogstaver skrives et N som et H, så den er klar nok.) Ib kan jeg ikke helt greje, men det tror jeg netop også er meningen; det er et så underligt efternavn, at folk skal blive totalt forvirrede, og glemme alt om mulige sammenhænge.

Man kan måske undre sig over, at "Helle Ib" indimellem faktisk har kritiseret regeringen (som hun tilsyneladende gør i dette klip) - men det skal man ikke lade sig narre af, andre kommentatorer ville være langt hårdere. Og det er nødvendigt at være lidt kritisk, for ikke at blive afsløret.

Det forklarer så også, hvordan Lene Espersen kan tale om at hun arbejder nogle gange 18-20 timer i døgnet - for det gør hun! Ganske vist ikke som Lene Espersen det meste af tiden, men som Helle Ib.

Faktisk er der mange ting der giver bedre mening - for eksempel også det faktum, at Lene Espersen efterhånden virker så konfus, og siger fuldstændig tåbelige ting; for det er klart at det er svært at vide, hvem man er, og hvad man skal sige, når man skifter rolle hele tiden. For eksempel giver hendes udtalelser i går meget bedre mening, hvis man tænker at hun troede hun udtalte sig som Helle Ib.

(Et problem jeg iøvrigt udmærket forstår, jeg er jo også vant til det med flere identiteter, og det er altså ikke altid nemt!)

Regeringen og Lene Espersen står nu over for et svært valg: vil de lade Lene Espersen fortsætte i dobbeltrollen, eller må hun droppe en af dem? Og hvilken bliver så droppet - hvad er regeringen bedst tjent med?

Jeg gætter på, at det ender med at hun fortsætter som Helle Ib, og personaen Lene Espersen i den nærmeste fremtid vil blive mere og mere perifær, for tilsidst at forsvinde helt.

Ceterum censeo Facebook esse delendam.

torsdag den 8. april 2010

Do Not Go Gentle Into that Good Night

Ingen kommentarer
Mere opfølgende på seneste indlæg, og Malcolm McLarens død - jeg kan ikke lade Madame Butterfly stå alene:


Ceterum censeo Facebook esse delendam.

RIP Malcolm McLaren

Ingen kommentarer
Holy crap, jeg sad og skrev dette indlæg, og ser så på Wikipedia, da jeg skal checke et årstal, at Malcolm McLaren er død i New York i dag, af kræft?! Langt ude tilfælde.

Dette var indlægget:

Madame Butterfly
Fornylig havde jeg et indlæg, hvor et af Malcolm McLarens mærkværdige påfund blev berørt. Well, her er et andet fra 1984, et mystisk mix af pop og opera. Jeg har aldrig været til opera, men det her berørte mig dengang. Og Puccinis Madame Butterfly er da også den eneste opera jeg ejer idag - jeg holder altså meget af den arie. Det havde jeg nok også gjort uden Malcolm McLarens indgriben - men her er den ihvertfald:

Ceterum censeo Facebook esse delendam.

Quiz 67: Hvilket krydderi

Ingen kommentarer
Dette overskudsprodukt fra buddhistiske templer bruges især som smagsgiver i bærnæse-sovs.

Svar findes her.
Ceterum censeo Facebook esse delendam.

Asia Argento nøgen

Ingen kommentarer
Asia Argento nøgen - næsten
Asia Argento
Jeg har netop læst en artikel i Politiken om skuespillerinden og instruktøren Asia Argento - jeg havde ikke hørt om hende før, men hun (og hendes far) lyder som en interessant person. Hun kommer hertil i forbindelse med CPH PIX, hvor to af af hendes film vises. Det kunne såmænd godt tænkes jeg kunne finde på at se en af dem.

Artiklen i Politiken fokuserer meget på hendes mange nøgenscener, så det var jo så også oplagt for mig - som del af mit eksperiment i forhold til at trække folk til via nøgen-overskrifter - at bruge ovenstående overskrift.

Men så kan jeg iøvrigt også se, at Flash Gordon vises på festivalen. Som jeg husker det var den ikke særligt god, men meget kitchet. Og det kitch er nok ikke blevet mindre potent af at have lagret i et kvart århundrede. Så det kan nok være ganske sjovt at se.

Om ikke andet er der jo den klassiske musik...


Ceterum censeo Facebook esse delendam.

Lavthængende frugt

2 kommentarer
Lene Espersen er røget op i et hysterisk, rødt felt efter kritik (af hele regeringen, men ikke mindst hende) fra Dansk Folkeparti.

Og det ville være ret let at lave en satirisk parodi på hende, men det er ærlig talt for let. Eller også er jeg bare ikke i det humør for tiden.

Hendes umiddelbare eneste konkrete forholden sig til kritikken, er at hun kun kan tale for sig selv, men hun elsker sit arbejde som udenrigsminister og for hende er det et drømmejob. Lidt mærkelig måde at svare på kritik, for spørgsmålet gik vist ikke på hvor meget hun holdt af jobbet; faktisk tror jeg de fleste godt kan forstå hun kan li' det, foreløbig har hun vist ikke lavet så meget andet end at være på Mallorca.

Ellers går hendes kritik af kritikken mest på, at det kunne de sgu godt lige have holdt for sig selv, eller i det mindste drøftet bag nedrullede gardiner. Et interessant forsvar af regeringen - som jeg måske netop ville have holdt bag nedrullede gardiner, Men Lene-pigen mente åbenbart at det ville redde regeringen i offentligheden.

Hvorfor Dansk Folkeparti vælger at kritisere regeringen så hårdt nu, kan man jo kun gisne om. Jeg har ikke noget entydigt svar, men et billede af rotter, som forlader en synkende skude, bliver ved at dukke op for mit indre blik.

Hvis jeg skal give et konstruktivt forslag til Lars Løkke: Hvad med at flytte hele regeringen til en spansk ø - Ibiza mangler I vist at være på? - resten af året? Så slipper I for alt det ævl og kævl herhjemme, I sparer en masse CO2 (fordi I ikke skal rejse frem og tilbage hele tiden), og ikke mindst: så slipper vi for jer.

Ceterum censeo Facebook esse delendam.

onsdag den 7. april 2010

Det hedder Kirgisistan

Ingen kommentarer
Der er borgerkrig i landet - som jeg på ingen måde skal gøre mig klog på, det virker mest som et serie-demokratur/diktati - men det fik mig til at spekulere: hedder det egentlig Kirgistan eller Kirgisistan?

Jeg har nemlig set begge dele brugt mange gange; min fornemmelse har altid sagt at det var Kirgisistan, men jeg kan også huske, at jeg har hørt nogle indædt påstå at det var Kirgistan.

Nu slog jeg det så op på Wikipedia, og de siger altså at det er Kirgisistan, at det andet er en fejloversættelse (som især Folkekirkens Nødhjælp holder fast i?).

(I en artikel på DR bruger de så konsekvent Kirgisitan, bortset fra i overskriften, men det er vist gennemført sjusk?)

Nå, men selvom landet vist ikke har de store olieressourcer, er det dog rigt på kul, guld og uran (og opium). Så der skal nok være en del udenlandsk interesse for hvad det ender op med...

Ceterum censeo Facebook esse delendam.

Hjælp en Stine

Ingen kommentarer
Stine fra StineStregen bliver hjemløs fra 1. maj - kender du nogen, der udlejer en lejlighed i Århus C? Så kontakt Stine. Læs mere på StineStregen.

Ceterum censeo Facebook esse delendam.

tirsdag den 6. april 2010

Vanessa Hudgens nøgen

4 kommentarer
Vanessa Hudgens når hun ikke er nøgen
Hvem er Vanessa Hudgens? Det var det spørgsmål jeg måtte stille mig selv, da jeg legede med et Google-værktøj, som fortæller hvad der bliver søgt på for tiden.

Jeg havde indtastet ordet nøgen, og det fortalte mig så, at der var kraftig vækst på antallet af søgninger på "Vanessa Hudgens Nøgen".

Så det måtte jeg jo også prøve - og det viser sig, at hun åbenbart er med i Disney's High School Musical, og at hun en eller anden gang har sendt nogle billeder af hende afklædt til en daværende kæreste, som han siden har lækket (han arbejder nok i Forsvaret). (Nøgenbilleder man kan se her, samt flere billeder her.)

Men straks var SEO-konsulenten jo efter mig, og sagde at jeg altså skulle prøve at lave et indlæg med den titel, når nu Google siger det er i kraftig vækst. Så det være hermed gjort - så er jeg spændt på om det virker.

Ceterum censeo Facebook esse delendam.

Den Hippokratiske Ed

Ingen kommentarer
Som jeg indimellem nævner er billmon et af mine forbilleder indenfor blogningen. Og nu har jeg heldigvis fundet ud af at abonnere på hans Daily Kos-feed, så jeg kan opdage når han får en af sine efterhånden få aktive perioder.

Men check hans udgave af den Hippokratiske Ed, i konservativ fortolkning! I love it!

Ceterum censeo Facebook esse delendam.

Er det så mig der bliver mindre?

Ingen kommentarer
DR har en historie om at gennemsnithøjden for mænd ikke er steget siden 1990 - ja, den er faktisk endda faldet lidt.

Det har jeg lidt svært ved at forstå, for jeg synes folk bliver højere og højere, og hvis jeg befinder mig i en gruppe af unge mænd kan jeg føle mig som decideret dværg nogle gange. Hvor jeg som ung følte mig nogenlunde gennemsnitlig på det punkt.

Den eneste forklaring er vel så, at det er mig der bliver mindre og mindre?! (Eller også er det fordi tallene stammer fra forsvarets session - som jo nu hedder Forsvarets Dag - og der også kommer unge kvinder som melder sig frivilligt. Og de ikke har tænkt på at kønsopdele tallene, fordi de tror det kun er mænd der er til session. Det kunne være en tilpas fucked up forklaring.)

Ceterum censeo Facebook esse delendam.

mandag den 5. april 2010

Og Gud sagde...

5 kommentarer
...Dagen efter Paaske, den dag skal I kalde Anden Paaskedag, og paa den Dag skal I sove hele Dagen.

Det er ihvertfald hvad jeg har gjort. Jeg var godt klar over, at jeg havde seriøst søvnunderskud, men så seriøst var jeg ikke kar over det var!

Afleverede børn hos deres mor i morges, og tænkte så jeg lige ville lægge mig et par timer for lige at skabe lidt balance. På det tidspunkt var klokken vel ca 10; jeg vågner så op her for en halv time, lidt i 8, da jeg kan se solen er ved at gå ned.

Solidt!

Ceterum censeo Facebook esse delendam.

Lysten efter at smadre et menneske

10 kommentarer
Det er nok ikke særligt påskeagtigt, og da heller ikke noget jeg oplever tit. Min i dag blev nogle instinkter vakt, noget adrenalin som simpelthen gav mig lyst til at slå en medborger ihjel. Slet og ret.

Jeg og mine børn var på vej ud fra Svanemøllen Station, på vej på beøg hos min mor. På venstre side af udgangen kunne jegse en gruppe afunge. De automatiske døre åbner, og jeg og mine drenge træder ud; på min venstre side er min ældste i min hånd, på den højre er min yngste ligeledes i min hånd.

En scooter (eller knallert 45, hvad ved jeg) kommer kørende af pladsen foran stationsbygningen, langs med bygningen (så ingen har kunnet se den) og bremser skarpt, meget skarpt op, og stopper ca 10 cm fra min yngste søn, på min højre side.

Først: blessings for at han stoppede.

Derefter: adrenalin, jeg må redde mine drenge. Men det er for sent, det hele er sket før jeg får chance for at reagere.

Drengen - for det er en dreng, jeg gætter på cirka 16 - mødes af tilråb fra gruppen af unge til venstre for os, til venstre for den udgang vi gik ud af. "Hva' fanden laver du, du kan sgu da ikke køre her?".. "Hvad har du gang i?"... "Fjols".

Mine øjne har låst sig fast på hans. De er omkranset af en hjelm. Han kigger olmt tilbage. Min krop, mit sind, råber "Dræb ham!"

Min yngste dreng spørger mig: "Hvad gør han, han må da ikke køre på fortovet?"

Min ældste ønsker at spørge mig om noget, kan jeg fornemme, men han holder mund.

Jeg begynder at bevæge mig frem, mellem gruppen af unge på den ene side, og scooteren med fjolset på den anden. Stadig med øjenkontakt. Han siger til mig - i et fortvivlet forsøg på at redde ansigt i forhold til gruppen, tror jeg - "Hvad skal I også gå dér for?"

Min krop fortæller mig hvad den ønsker, men jeg kan ikke efterkomme dens behov, for jeg har stadig mine børn i hænderne. Men min højre arm og hånd ønsker at blive foldet sammen, for bagefter at havne direkte i næsen på ham, midt i hjelmens åbning. Så han bliver slået bagud på scooteren. Fulgt op med et hårdt slag i mellmgulvet, hvorefter jeg river ham af cyklen, river hjelmen af ham, og banker hans hovede ned i asfalten igen og igen, til han ikke længere er en trussel - for mine børn eller andre.

Men jeg har heldigvis drengene i hænderne, vi fortsætter mod lyskrydset. Kort efter hører jeg drengen gasse op, køre væk fra gruppen (han er sikkert blevet afvist). Jeg håber næsten han kommer efter mig, for jeg kunne mærke fjendskabet fra ham. Men han kører afsted af fortovet, ud på kørebanen i forkert retning, og over i modsatte side, ind på cykelstien og afsted med 45 km/t.

Har desværre ikke fået hans numer, har kun tænkt på måder at dræbe ham ham på. Og har i øvrigt heller ikke min mobil med - ellers ville jeg med glæde have meldt ham for hvad som helst.

Jeg bryder mig ikke om, at bryde mig om tanken at slå nogen ihjel. På den anden side må man anerkende den, når den nu dukker op. Og her, 9 timer efter, kan jeg stadig føle en vederkvægelse i mine knoer, ved tanken om at de brækker hans næse.

Pax Vobiscum, Salaam Aleikum. God Påske.

(Senere fortalte jeg min mor om begivenheden. Min yngste støttede mig i mit vidnesbyrd: "Det er rigtigt hvad Far fortæller". Min mor spurgte ham: "Blev du så også vred?" Han svarede: "Nej, men jeg blev lidt nervøs." Er han ikke bare cool, mine damer & herrer: 4½ år.)

Ceterum censeo Facebook esse delendam.

søndag den 4. april 2010

Æv, altså - og hurra

Ingen kommentarer
Min dag har været optaget af familie på den ene eller den anden måde. Og jeg er derfor gået helt glip af det som ellers er min favorit-klassiker, Flandern Rundt.

Og nå så jeg nu kan læse Cancellara - en af mine favoritryttere - har vundet, ved at køre fra Boonen på legendariske Kapelmuur.... ja, så ærgrer man sig jo en del over ikke at have siddet og set det.

Men sådan skulle det altså ikke være. Meget hyggelig dag, bortset fra det. Men ville da altså godt have nydt Cancellara tromle derudaf.

Ceterum censeo Facebook esse delendam.