Leoparddrengens
Public Key

lørdag den 14. august 2010

Oversvømmelsesindsamling

2 kommentarer
Jeg har en fornemmelse af, at det efter i aften bliver endnu sværere end det i forvejen var, at indsamle penge til oversvømmelserne i Pakistan - for nu føler de fleste danskere vist, at vi selv er blevet udsat for det samme!

Det er nok lidt proportionsforvrængning, men det er da godt nok meget det har væltet ned de sidste mange timer.

I min naboejendom har de gårdfest - de hængte allerede advarende skilte op om det for 14 dage siden, vistnok noget med en navngivningsfest. De har et stort telt, men det må alligevel være blevet til noget af en våd omgang for dem - jeg vil heller ikke sige at lydniveauet dernede fra har været overdøvende. Ikke i forhold til regn og torden, da.

Well - håber ihverfald ike vi får kolera her.

Ceterum censeo Facebook esse delendam.

Fonte

5 kommentarer
Jeg har opdaget at Google har lavet en fin lille service, som gør det muligt at inkludere ikke-standard fonte på sine websider.

Ret smart - det har nemlig altid været et problem, at man ikke bare har kunnet bruge løs af fonte, men at man må holde sig til de få standard-nogen, der er.

Samtidig har de så et - foreløbig ret lille - katalog med open source licens fonte man frit kan benytte. Den jeg i dag har lagt på sitet hedder OFL Sorts Mill Goudy TT, og er designet af en vis Barry Schwartz. Jeg er ikke helt sikker på den rammer hvad det nu er jeg gerne vil ramme, så det kan godt være der bliver eksperimenteret lidt med det de nærmeste dage.

Jeg kan godt lide det lidt gammeldags udseende - oprindeligt da jeg startede bloggen forestillede jeg mig noget med en gammel drengebog, og den rammer den meget godt. Men samtidig er den måske lidt for spinkel eller luftig?

Hvad synes I om den?

Ceterum censeo Facebook esse delendam.

fredag den 13. august 2010

Quiz 97: Hvilken fraterniseringsform

Ingen kommentarer
Ved de nordiske lovgivnings og domstolsmøder i den sene vikingetid/tidlige middelalder - kort efter kristningen af landene - gik meget tid med at danne venskaber af familieagtig karakter. Hvad kaldes denne tværfamilieskabelse på de urkristne møder?

Svar findes her.

Ceterum censeo Facebook esse delendam.

Hold om mig

Ingen kommentarer
Ny dansk ungdomsfilm instrueret af Kasper Munk, med Julie Sandra Brochorst Andersen, Frederik Christian Johansen, Sofia Cukic og Hicham Najid. Advarsel - der er en nøgen mand!

Premiere 2. september.

(sponsoreret indlæg)

Ceterum censeo Facebook esse delendam.

"De skal kende deres plads!"

Ingen kommentarer
Jeg kan huske, fra jeg ved ikke hvor mange romaner, at i sysdtaterne har de ikke noget imod sorte - de skal bare kende deres plads. Det er først når de ikke kender deres plads, at der opstår problemer.

På nogenlunde samme måde har DFs trafikordfører Kim Christiansen det tilsyneladende med muslimer taxachauffører. De har nemlig, mener han, glemt at det er et servicefag de er i. Det har han selv oplevet, og ikke mindst, det har mange henvendt sig til ham for at fortælle ham. (Nok de samme mange, der fortalte Mogens Camre hvordan tingene hang sammen, i sin tid.)

Så de skal have uniform på, skal de. Så man kan se hvem der er master og hvem der er servant. Så kan de nemlig lære det. Og ikke køre forbi 7-Eleven og købe mikroovns kylling-i-karry, og æde det i taxaen, og forpeste luften med deres eksotiske karryprutter som slet ikke hører sig til i Danmark.

Jeg ved sgu ikke hvor langt længere ned vi kan komme...?

(Tillad mig lidt apropos henvise til Dette og hints betragtninger om DF som kræver og forlanger.)

Ceterum censeo Facebook esse delendam.

Google: Hvorfor hedder det Google?

Ingen kommentarer
Det var da ihvertfald et rigtigt Google Spørgsmål!

Ifølge Wikipedia arbejdede stifterne af Google, Larry Page og Sergey Brin, først med navnet Back Rub, men ændrede siden dette til Google. Google var en bevidst fejlskrivning af en googol - et meget stort tal, som skulle beskrive hvor meget information søgemaskinen skulle kunne håndtere.

(En googol er et opfundet nummer uden for det sædvanlige nummersystem - det er et 1-tal efterfulgt af 100 nuller. I vores sædvanlige system ville det hedde 10 sexdecilliarder og skrives:
10.000.000.000.000.000.000.000.000.000.000.000.000.000.000.000.000.000.000.000.000.000.000.000.000.000.000.000.000.000.000.000.000.000 - men om der er tale om bytes eller bits fremgår ikke.)

Google er så siden også blevet et verbum - at google - hvilket må siges at være højst usædvanligt på dansk. Mig bekendt er det ikke tidligere sket i Danmark, at et firmanavn er blevet til et verbum. (I USA er det dog et kendt fænomen, for eksempel blev det almindeligt at sige to xerox om at fotokopiere.)

Ceterum censeo Facebook esse delendam.

torsdag den 12. august 2010

Polterabend for Viderekomne

Ingen kommentarer
Jeg opdager lige at TV2 sender denne film kl 23:40 i aften. Og det er godt nok et blast from the past.

Jeg kan huske engang, hvor en af mine venner i 90'erne fremhævede Tom Hanks som stor skuespiller - det var sådan efter Forrest Gump og lignende, og jeg måtte sige, at han altså ikke altid havde haft de helt oscarvindende roller...

Da var det nok blandt andet hans hovedrolle i denne film - Polterabend for Viderekomne / Bachelor Party - som ungkarlen der ikke rigtigt kan finde ud af at skulle giftes, med en del venner der heller ikke kan finde ud af det, nogle stoffer, noget psykofarmaka, en tåbelig brud in spe, med tåbelige veninder og tåbelig mor; og ikke mindst en stripper og et æsel - jeg tænkte på.

Jeg ser lidt den film som inkarnationen af B-film. Også i dag.

Og jeg så den med (lidt) skam at melde flere gange, da den gik i Cinema 1-8 (hvor der nu er Rosie McGees - vist; ihvertfald ved siden af Burger King) i meget lang tid. Første gang fordi jeg var teenager og en periode havde for meget tid. Anden gang af samme grunde som første - og så var der den scene med æslet og stripperen, som jeg ikke helt kunne få ud af hovedet. Og der var jo ikke sådan instant gensyn på nettet som i dag.

Så, ja - hvis man har lyst til at se en film, der fik hormonerne til at småsyde hos en teenagedreng i 1984, så er der mulighed i aften. Men forvent ikke den store kunst.

(En anden Tom Hanks film fra 1984 er Splash!, med Darryl Hannah som nøgen havfrue. Den gik også i Cinema 1-8. Den så jeg også. Men den er bortset fra det langt dårligere end Bachelor Party!)

Ceterum censeo Facebook esse delendam.

Sagligt og seriøst

1 kommentar
Som jeg på det seneste har været inde på et par gange, har de Konservatives gruppeordfører, Henriette Kjær, i den danske politiske debat sagnet saglighed og seriøsitet, egenskaber hun vist kun har kunnet finde ved indlæg fra medlemmer af hendes egen folketingsgruppe.

Så når Nicolaj Bang, hvis højeste udmærkelse hos de konservative vist er, at være (eller have været, er ikke sikker)  formand for Konservative Studerende, nu får ros på Facebook af Henriette Kjær, for at komme med et fornuftigt indlæg i debatten - så må vi vel tro på at hun mener at det er udtryk for samme mål af saglighed og seriøsitet, som hun ellers føler mangler i den politiske debat?

Personligt har jeg svært ved at synes det virker særligt seriøst eller sagligt. Jeg ville snarere karakteriserer det som studentikost smådumt (dog med god brug af traditionelle virkemidler, som de Konservative også brugte i 20'erne og 30'erne). Men hvad ved jeg da også om den slags - jeg er jo ikke Konservativ - så jeg forstår mig vist ikke på saglighed og seriøsitet:


Ceterum censeo Facebook esse delendam.

onsdag den 11. august 2010

LiveBlog direkte fra Catwalken

5 kommentarer
Ja, det er et eksperiment - for første gang i dansk - og vist international - modehistorie, bliver der blogget direkte fra catwalken. Og altså ikke fra tilskuerrækkerne - men fra den skridtende model!

Og jeg kan jo ikke holde det hemmeligt længere, da det jo skal til at være nu. Igen slår jeg mit navn som modeorakel fast, jeg ejer Copenhagen Fashion Week - modellen der skal gå catwalk og blogge samtidig er ingen ringere end - jeres allesammens Leoparddreng. Synes det er en rigtig god demokratisering af moden, nu kan I lissom allesammen føle jer i modellens sted, også selvom I ikke ser så godt ud som os.

Jeg er iført en stram og smagfuld Leopard-heldragt i ren silke, men I kan nok se billeder af det i aviserne i morgen, eller søg på nettet. Så ikke mere indledning, må til at gøre mig klar, Janine som er før mig skal til at gå ind.


Ceterum censeo Facebook esse delendam.

Genialt forslag om badesikkerhed

6 kommentarer
Michael Aller fra Rådet for Større Badesikkerhed har et forslag: forældre skal straffes, hvis de er uopmærksomme når børn leger ved vand, for eksempel havebassin, og forældrene er uopmærksomme. Det mener han kan give bedre badesikkerhed.

Moralen i at straffe forældre, som ikke har taget godtnok vare på deres børn, kan man altid diskutere. Men at det skulle give øget badesikkerhed? Jeg tvivler. Jeg har altså svært ved at forestille mig følgende samtale:

Du skal altså holde bedre øje med dit barn ude i bassinet!
Narj, det er ikke nødvendigt, det har han selv styr på!
Men hvis drengen drukner, og du ikke har holdt ordentligt øje, får du en bøde...
Nå, for satan, det er da noget nyt. Så må jeg sgu hellere holde øje med ham!

Nej, jeg har altså svært ved at se det virke særlig præventivt.

Ceterum censeo Facebook esse delendam.

Ny kommentarhåndtering i Blogger

Ingen kommentarer
I følge Blogger Buzz er der kommet (eller kommer snart - det er lidt forskelligt - for mig er det åbenbart kommer snart) et nyt system, hvor alle kommentarer på ens blog kan listes sammen.

Faktisk ser det ud til idéen er, at det stort set vil fungere som ens Gmail - og de har også indført Gmail og Googles generelle anti-spam systemer. Så nogle kommentarer vil muligvis blive anset som spam - så skal man tage stilling til om de er spam eller ej, og først - hvis man konstaterer de ikke er - vil de blive vist for offentligheden.

Det betyder så muligvis også, at vi snart kan sige farvel til CAPTCHA (ordbekræftelses)-dimserne på vore blogs.

(En anden en kan det jo så ærgre en smule, da noget af det her var noget jeg havde planer om i mine Blogger Værktøjer. Men hvad - jeg har andre ting i støbeskeen.)

Ceterum censeo Facebook esse delendam.

tirsdag den 10. august 2010

Quiz 96: Hvilken dødsårsag

2 kommentarer
I bordellerne i Pompeii i det gamle Rom, døde rigtigt mange kunder pludseligt. Hvordan døde de?

Svar findes her.

Ceterum censeo Facebook esse delendam.

Nofollow links - en forklaring

3 kommentarer
Et lidt teknisk orienteret indlæg, men om noget jeg ikke desto mindre kan forestille mig kan være interessant for mine medbloggere - ihvertfald de af jer, som ikke er så teknisk mindede, at I allerede kender til det.

Alle links er nemlig ikke lige, og det kan være meget godt at vide!

Oprindeligt var de lige, og Google havde nogle fine algoritmer omkring PageRanks, og ord på en side og de ord der står i et link (ankerteksten), for at finde ud af, om en side var relevant for en søgning.

Det at Google brugte ankerteksten, fra andre sider, som linkede til en side, var epokegørende, og en af de ting, der gjorde at google bare fungerede meget bedre end konkurrenterne. Ikke den eneste grund, men medvirkende.

Det medførste dog også, at der gik sport i at kæde sider sammen med bestemte termer - for det var en måde at påvirke søgningen på et site, som man kunne udføre uden at have adgang til sitet. Mest berømt er nok, da tusinder af web-sider linkede til George W. Bush' biografi side på nettet (som jeg husker det), med termen "worst president ever". Så når man søgte på det, var første hit førnævnte Bush-side. Dette på et tidspunkt hvor de fleste amerikanere endnu mente han var Guds gave til deres land - og ikke en straf, som de fleste dog senere indså.

Anyway, for at få folk til at komme til en side, gjaldt det om at have en masse links til siden, som brugte bestemte ord. Og så var det datidens SEO folk gik amok. Og begyndte at spamme kommentarfelter, debatfora, med videre, i et væk. Alle steder hvor man kunne skrive et link til det site, man ville have op i googles lister - relevans var i det store og hele ligegyldigt.

Og problemet var, at det virkede. Det ene problem var at spam'en i kommentarfelter og fora røg ud af kontrol. Det andet var at firmaer var tvunget til at bruge den slags metoder (Black Hat SEO, som de kaldes), fordi deres konkurrenter gjorde det - ellers ville det ryge i bunden af søgninger; og det er ikke sjovt for et firma som gerne vil have en tilstedeværelse på nettet. Og det smadrede Googles fine algoritmer, at folk på den måde bevidst prøvede at snyde dem.

Så i 2005 gjorde Google en "opfindelse". Hvor et normalt link for eksempel ser således ud:
<a href="http://blog.leoparddrengen.dk/">Det sejeste sted på nettet</a>
(et link til Bloggen her, med teksten "Det sejeste sted på nettet"), indførte Google en tilføjelse:
<a href="http://blog.leoparddrengen.dk/" rel="nofollow">Det sejeste sted på nettet</a>

Det nye er at linket indeholder det her rel=nofollow.

Og det betyder i alt sin enkelthed, at hvis det optræder, ignorer Google linket i forhold til sine indekseringer. Det var imidlertid kun halvdelen af opgaven. De skulle så også have andre søgemaskiner til at anerkende det, altså ignorere det, og så få folk - programmører - til at bruge det.

Heldigvis gik idéen op for folk, så idag er det vist kun en enkelt af de lidt større søgemaskiner, som ikke springer nofollow links over.

Men den største hurdle har været at få det indført i alt den kode som genererer de web-sider vi ser. Blogger for eksempel (det var dog nok ikke så svært, da Google jo også ejer Blogger) og Wordpress, og diskussionsfora softwaren.

Men det er også i det store og hele lykkedes.

Så idag kan man være ret sikker på, hvis der er nogen steder du som besøgende frit kan oprette links vil det være nofollow links.

Hvis du for eksempel skriver en kommentar til dette indlæg, gør Blogger at linket til din hjemmeside/bloggerprofil er et nofollow link; ligesom alle links du måtte lave i kommentaren bliver lavet til nofollow links. Hvilket igen betyder, at dit link kun virker på de mennesker der læser kommentaren, de gør ikke noget som helst i forhold til de maskiner, der finder ud af hvor langt oppe i søgninger siden skal stå.

Hvis man selv hoster sin WordPress blog, kan man selv sætte det op, men som udgangspunkt fungerer det på samme måde.

Links du skriver i selve dine indlæg, derimod, de er ikke nofollow (de er dofollow, kalder man dem, selvom det ikke er noget der står i html-koden). Så de er dyrebare! Ligesom hvis du har en blog-rulle - de er heller ikke nofollow. Som udgangspunkt er alt det du laver som blogejer rigtige links, mens det gæsterne laver er nofollow (dog også hvis du selv kommenterer).

Jeg håber at denne lille redegørelse har været forståelig - og at jeg ikke tog fejl i at det måske kunne være interessant.

Tilsidst - nofollow links betyder selvfølgelig ikke, at der ikke længere findes Black Hat SEO teknikker, men det er blevet meget mere besværligt for dem. Nu laver de hele blogge, for at kunne lave deres links - hvilket også er en forklaring på, at Google kan sætte en blog på obervationsliste, eller helt smide den i karantæne, søgemæssigt.

Ceterum censeo Facebook esse delendam.

CFW - SS2011 - ModeUge - Inside Scoop

Ingen kommentarer
Det var godtnok en sær overskrift, jeg forstår vist knap det hele selv. Men jeg satser på at den nok skal få folket, de modehungrende horder, til at komme væltende hertil.

Looket for 2011. Jeg kalder det:
Mussolini was a disappointment
For nu er det jo modeuge igen, her i vor Nordens modemekka (vi er ikke længere Nordeuropas så jeg i morgen-TV, det er nu Berlin - skrækkeligt). Copenhagen Fashion Week.

Og så er det jo der bliver brug for trendsetterne og modeprofeterne, og Leoparddrengen er jo som bekendt begge dele.

Så til at varme folket op, har jeg lavet en lille oversigt over mine modeindlæg gennem tiden, så I ligesom kan komme i den rette stemning, inden catwalk'en for alvor bliver skridtet af. Så må jeg se hvilke visdomsord jeg kan  få flikket sammen i løbet af ugen:


Ceterum censeo Facebook esse delendam.

Den lader vi lige stå et øjeblik

Ingen kommentarer
Fra Politikens referat af dagens afhøring af Jesper Britze i jægerbogssagen:
Jesper Britze forklarede, at da han senere erfarede, at usb-nøglen var havnet i hænderne på ministerens daværende pressechef, Jacob Winther, blev han sur.

Det var noget »rod«, som han udtrykte det.

»Jacob Winther er kendt for at bringe ting uden for sit ministerområde«, forklarede Jesper Britze.
Og sådan kommer tingene & sagerne jo så smukt til at hænge sammen.

[Opdatering]: Nå, den sag udvikler sig også - igen. Vi må da også skulle have Jacob Winther i vidneskranken så??

Ceterum censeo Facebook esse delendam.

mandag den 9. august 2010

Svære spørgsmål

5 kommentarer
Der er klikket 3 spørgsmål via google ind i dag, som jeg godt nok synes er svære:

1) Hvordan bruger jeg en dildo
Okay, den er måske ikke så svær. Men har lidt svært ved at give svaret præcist. Tilgengæld skulle der altså være nok af "instruktionsvideoer" at finde på nettet, hvad enten du er mand eller kvinde, og vil bruge den på dig selv eller en anden.

2) Hvad er svaret på 1+1=11
Forkert? Ellers ved jeg det ikke - men det lyder lidt som om det er en eller anden gåde, som jeg ikke kender. Hvis nogen læsere har hørt om det, vil jeg da godt høre hvad det går ud på?

Og så den sværeste...

3) Hvad er min policenummer til fair
Og dér må jeg godt nok melde pas. Og medmindre du er meget åben omkring dine personlige papirer, er internettet måske ikke det rigtige sted at lede efter den information?! (Iøvrigt hedder Fair ikke længere Fair, men GF.)

Ceterum censeo Facebook esse delendam.

Seriøst mange afbud

2 kommentarer
Nu er Per Stig Møller så kommet i søgelyset på grund af mange afbud til EU-møder. Om det er slemt eller ikke slemt med de afbud aner jeg faktisk ikke - jeg har mest mistanke om, at det er en bytter fra Lene Espersens støtter, på grund af tidligere lækager.

Som samtidig skal få det til at se ud som om Lene Espersen alligevel er flittig - eller ihvertfald ikke mere doven end hendes forgænger.

Men Per Stig er jo også konservativ - og så må Henriette Kjær ud og forsvare ham. Og som fortsættelse af tidligere saglig sprogbrug, så kalder hun hans afbud for seriøse.

Og der er det altså kæden springer af for mig - og forhåbentligt rigtigt mange andre. For det første synes jeg ikke ordet seriøse er synderligt heldigt. For det giver ikke nødvendigvis den positive vinkling hun gerne vil have: han havde mange seriøse afbud bliver meget hurtigt vendt om til han havde seriøst mange afbud.

Men værst af alt: når Henriette Kjær forsvarer Per Stig Møller i denne situation flyver det med lort i alle retninger, som alt sammen på magisk vis rammer hendes partiformand på munthe+simonsen spadseredragten.

For hvis man endeligt tager det seriøse... øh... seriøst, så tænker man (jeg): "Okay, Per Stig var så seriøs i sine afbud. I modsætning til hvem?"

Og der er det så Lene Espersen står med lortepletter overalt på det fine tøj igen.

Ceterum censeo Facebook esse delendam.

søndag den 8. august 2010

Quiz 95: Hvilken superkraft

5 kommentarer
Ifølge danske tegneserie- & supehelte-entusiaster er dette det nærmeste flagermusmanden [batman] kommer på en egentlig superkraft. Hvad kaldes kraften?

Svar findes her.

Ceterum censeo Facebook esse delendam.

Farlige skilte?

Ingen kommentarer
TV2 Nyhederne havde et kort indslag, i anledning af at skolerne begynder i morgen, om en ny type skilte de skulle afprøve i en vistnok jysk by (husker ikke hvilken).

Skiltene blev malet (eller hvad teknikken nu er) på vejen, men en 3D-effekt - tror det var noget sjov med perspektivet - gjorde, at det så ud som om skiltet stod op når man kom kørende. Skiltet var så en advarselstrekant med nogle børn gående. Idéen er så, at det skal få bilisterne til at sænke farten - et firma fra Vejle har taget patent på idéen.
Gammeldags 2D skilt.

Og jeg kan da godt forestille mig at bilister vil trykke på bremsen når sådan et skilt med børn rejser sig foran dem. De første 10-20 gange, ihvertfald. Men som med alt andet er det jo noget man vænner sig til - så mit gæt vil være at virkningen hurtigt fortager sig.

Og hvad der så virkelig kan gøre mig bekymret er, at bilister vænner sig så meget til, at noget tilsyneladende dukker op foran dem - så de ikke reagerer hurtigt nok, når det en dag ikke længere er en illusion, men der faktisk står noget.

Nu er jeg ikke bilist, så jeg har svært ved at bedømme det. Men efter hvad jeg kender til menneskers reflekser vil det være naturligt, hvis årvågenheden mindskes i længden. Det er ihvertfald noget jeg håber man holder meget øje med (i statistik for trafikdrab), og laver nogle forsøg med løbende.

Ceterum censeo Facebook esse delendam.

Blogger Tools / Label Manager Hjælp

Ingen kommentarer
Dette er hjælpesiden til mit Blogger Værktøj Label Manager. Stil meget gerne spørgsmål, eller kom med forslag til forbedringer, som kommentarer!

Baggrund
Grunden til at jeg kom på idéen til Label Manager var, at jeg begyndte at kigge på Bloggers API. Og så slog det mig, at jeg jo med det kunne løse nogle af de problemer jeg selv synes jeg har haft med labels (etiketter) i Blogger.

Hvor det største og mest irriterende nok er, at det er meget svært at rette en fejl, når den først er lavet. Især hvis det handler om store & små bogstaver - fordi Blogger går ind og sætter det indtastede til det, som allerede findes. Derfor er man nødt til første at fjerne alle forekomster af det forkerte ord, og dernæst tilføje dem igen - hvis man da kan huske hvor det var.

Andre ting jeg gernet har villet kunne, har været at komme bredere dækkende etiketter (vi kan kalde dem kategorier, men det er stadig en etiket) på typer af indlæg. Et eksempel kunne være, at jeg gerne ville tilføje etiketten "POLITIK" til alle indlæg som indeholder etiketter med navne på politikere: "Lene Espersen, Brian Mikkelsen, Helle Thorning-Smith etc".

Og så har jeg savnet muligheden for udskiftning eller sammenlægning af etiketter. For eksempel har jeg nogle gange overvejet, om jeg virkelig har brug for en etiket til løgnehistorier og en til fiktion eller om det hele kunne slås sammen til fiktion. Eller jeg synes måske slet og ret en etiket burde hedde noget andet, eller helt fjernes.

Alle disse ting kan man med Label Manager. Og jeg håber andre end jeg kan få fornøjelse af dem.

Funktionalitet og kommandoer
Login via Google: Det første mans skal gøre er at give Leoparddrengen.dk tilladelse til at få adgang til din Blogger-blog. Dette gøres ved at man bliver dirigeret til en ekstern Google side. Her skal man logge ind (hvis man ikke allerede er det), og give sin tilladelse. Indtil videre er kommunikationen med Google ikke krypteret, hvorfor Google viser en advarsel (indtil jeg får et certifikat til at fungere). Men dit kontonavn og adgangskode er helt sikret (og dem kommer jeg aldrig i nærheden af), det eneste der sendes ukrypteret er indholdet af din blog. Og det er jo sandsynligvis offentlig i forvejen.

Valg af Blog: Har du flere blogs tilknyttet din konto, skal du vælge en af dem at arbejde med, i den øverste drop down. Ellers - hvis du kun har en - skulle den være valgt allerede.

Ellers består siden af en liste, hvor alle dine etiketter fra bloggen er stillet op, alfabetisk (og der kan være ret mange). En mindre boks, hvor der vises hvilke etiketter fra listen som er valgt. Samt et felt hvor du kan skrive en eventuel ny etiket.

Og så er der knapper til at udføre fire kommandoer. Når du klikker på en af knapperne til at udføre en kommando, vil der blive vist en beskrivelse af hvad kommandoen vil gøre, samt hvilke indlæg det vil berøre. Først når du herefter klikker ok udføres kommandoen.

Fjern: Kræver at mindst en etiket er valgt. Denne knap giver mere eller mindre sig selv - den fjerner enhver forekomst af de valgte etiketter fra bloggen.

Tilføj:  Kræver at mindst en etiket er valgt, samt at der står noget i feltet til Ny etiket. I alle de indæg hvor en af de valgte etiketter optræder, vil den nye etiket også blive tilføjet.

Udskift: Kræver at mindst en etiket er valgt, samt at der står noget i feltet Udskift med etiket. Denne kommando fjerner alle forekomster af de valgte etiketter, tilføjer istedet etiketten skrevet i feltet Udskift med etiket. (Denne kan godt være en af de valgte etiketter.)

Ret bogstaver: Kræver at én og kun én etiket er valgt, og at der står noget i feltet Udskift med etiket. Denne kommando går ind og fjerner alle forekomster af den valgte etiket fra bloggen - derefter tilføjes den nye etiket
på alle de indlæg, hvor den valgte etiket optrådte. Dette er den eneste måde at rette store og små bogstaver.


Kommentarer/Forslag/Spørgsmål
Er som sagt meget velkomne!

Ceterum censeo Facebook esse delendam.