Leoparddrengens
Public Key

lørdag den 7. maj 2011

Anders Samuelsen bliver årets Freedom Fighter (#twitterfun #FF)

Ingen kommentarer
Som jeg før har været inde på - i et indlæg som gav anledning til en del debat i kommentarsporet - har Liberal Alliance her i foråret lanceret et spil på Facebook, som belønnede de net-aktivister - kaldet Freedom Fighters - som anbragte flest indlæg og kommentarer i fora og tjenester som facebook og twitter. Systemet var ganske enkelt - man blev tildelt et nummer, og hvis man så var Freedom Fighter nummer 1234 skrev man #FF1234 et sted i sit indlæg. Og det blev så talt sammen, og så kunne man se hvem der leverede mest.

Nu er stillingen så gjort op, meget passende skete det 4. maj - og Liberal Alliance har i dag kunnet meddele at vinderen er ingen ringere end ypperstepræsten selv, Anders Samuelsen. Så jeg ringede til ham, for et interview:

LPD: Hej Anders, det er Leoparddrengen. Forstyrrer jeg?
AS: Nej, jeg stod såmænd lige og bagte nogle boller, men de har godt af at hæve lidt længere, så det er fint!
LPD: Tillykke med at du har vundet Freedom Fighter-titlen i Liberal Alliances frihedsspil!
AS: Taktak, det er jeg også meget stolt af!
LPD: Kan du fortælle hvad du gjorde? Hvad er din hemmelighed?
AS: Jamen, jeg synes egentligt ikke jeg har gjort noget særligt for det. Men det viser jo noget om, at hvis bare man brænder nok for en sag - så lægger man alle kræfter i, uden at det føles som en byrde!
LPD: Hvad var egentligt dit tag - hvilket FF-nummer var du?
AS: Nu er jeg jo ligesom grundlæggeren af det hele, så det ville jo ligesom virke forkert at give mig et nummer, syntes teknikerne, så de gav mig simpelthen tagget #FF - for ligesom at symbolisere, at jeg er den oprindelige frihedskæmper.
LPD: Og det er så det du har skrevet det ene indlæg efter det andet med, for at fremelske danske frihedsidealer?
AS: Lige præcis - man kan jo godt sammenligne det lidt med modstandsfolkene under besættelsen, hvor jeg med små stik her og der ødelægger fjendens sammenhængskraft. Lidt på samme måde som ham der Ayn Rand gjorde i 50'erne, hvilket er grunden til at USA trods alt ikke blev kommunistisk.
LPD: Jeg kan se i de statistikker, at du stort set ikke var aktiv i løbet af ugen, men pludseligt hver fredag går det helt amok med hvor mange indlæg du har leveret - især på Twitter-tjenesten er det helt utroligt hvad du har kunnet overkomme, der var hundredetusinder, nogle gange millioner, af indlæg, fredag efter fredag. Hvordan forklarer du selv det?
AS: Altså, som sagt, det er faktisk ikke noget jeg selv har lagt mærke til. Men det er vel noget med, at når det bliver fredag så er det blevet weekend, og så behøver man ikke rende til alle mulige møder. Og så kan man være aktiv på... hvad var du kaldte det, Tutter?
LPD: Twitter... ok, jeg må sige jeg er imponeret. Men hvordan så - præmien, det var jo at sidde til bords med dig på valgnatten - og nu skal du så sidde til bords med dig selv?
AS: Ja, men så er jeg da også sikker på en fornuftig samtale, hæhæ. Nej, spøg til side, jeg havde selvfølgeligt gerne set at en anden havde taget pladsen - men hvad kan jeg gøre, når nu det ærligt og redeligt er mig der er den bedste? Så må jeg jo bare sidde i to stole for at symbolisere det...
[her begyndte Anders Samuelsen at nynne noget, som det efter et øjeblik gik op for mig var kendingsmelodien for TV2s Bingo Banko - og kort efter begyndte han at synge:]
AS: man er sin egen bedste ve-en / og sin egen Løkkes sme-ed / lada-dadidi-dada / lalalalaa
LPD: Anders.. hey Anders?!
AS: ladadidi Bingo / og Bingo Bingo Banko
LPD: Anders?
AS: lala-lalalala / sin egen bedste ve-en / og sin egen Løkkes sme-ed

Jeg lagde på. Der var vist ikke mere at komme efter. Men det er godt han kan holde sig selv med selskab.

Ceterum censeo Facebook esse delendam.

fredag den 6. maj 2011

Quiz 154: Hvilken scene

Ingen kommentarer
Det er en af de mest berømte scener i en af de kendteste tragedier på teatret; ofte bruges der store mængder helium eller opvarmet luft for at få scenografien til at fungere. (Brint regnes i dag for at være for farligt på de fleste teatre.)

Hvilket klassisk øjeblik er der tale om?

Svar findes her.

Ceterum censeo Facebook esse delendam.

Nøgen i ørkenen

9 kommentarer
Jeg fatter vist ikke den her reklame - men det er nok heller ikke meningen. Såvidt jeg kan se er det noget med Thelma & Louise tilsat lidt lesbian flirt og forræderi.

Så det er sikkert meget oppe i tiden alt sammen.

(Og jeg betales hvis du klikker på den.)

Ceterum censeo Facebook esse delendam.

onsdag den 4. maj 2011

Søger du information om Dubli?

9 kommentarer
Hvis du har er blevet tilbudt at investere i DubLi, eller på anden måde skyde penge i projektet, vil jeg meget råde dig til at læse dette indlæg om DubLi og deres metoder.

Jeg skal ikke gøre mig til dommer over dem - kender intet til dem - men det lyder som noget hvor det vil være klogt med en meget stor portion skepsis. Personligt ville jeg løbe skrigende væk. [Opdatering, 30/10 2012]: Så kom Dubli sandelig også i Kontant her til aften, se programmet her.

Ceterum censeo Facebook esse delendam.

Scary shit med NemID

Ingen kommentarer
I morges stødte jeg på en ret uhyggelig historie, om brugere der logger på JobNet med NemID, og bliver logget på en profil som tilhører en anden person end dem selv.

Det er i sig selv ret skræmmende - man kan få mange oplysninger om andre mennesker derinde, man kan fucke deres liv op. Og så kan man iøvrigt også fucke ting op for sig selv, hvis nu man går ind og markerer at man skam har sendt sine lovbefalede ansøgninger afsted, og så tror at den hellige grav er velforvaret indtil næste gang man skal klikke det. Og så ikke har opdaget at man gjorde det for en anden, og ikke tænker over man ikke har modtaget en kvittering. Så kan dagpengene ryge.

Så det er i sig selv ret skræmmende.

Mere skræmmende er selvfølgeligt, hvis det er en genrelt fejl fra NemID - at den fejlkobler CPR-numre, og det så betyder at man også kan få adgang til at kigge i andres bankkonti, skattepapirer, medicin journaler og hvad der nu ellers ligger af muligheder på nettet.

Her vil jeg håbe, at det faktisk ikke er NemIDs fejl, og at det er et problem specifikt problem i samspillet mellem JobNet og NemID. Håbe - men jeg føler mig på ingen måde overbevist.

Men det mest skræmmende er efter min mening den holdning brugeren (ifølge hende selv) blev mødt med, da hun henvendte sig til Jobnet. Ifølge dem var det nemlig noget som skete tit - og anbefalede at man ikke brugte NemID, men brugte deres eget system til login.

Og hvis det er sandt.... så er det da ganske forbandet uhørt. Hvis nogen i JobNet er klar over at noget sådant sker, så skal der omgående lukkes for login via NemID, og alle alarmklokker i Beskæftigelses- og Videnskabsministerierne skal sættes til at ringe. Alt andet er fuldstændigt vanvittigt.

I Arbejdsmarkedsstyrelsen siger de, at de ikke kender til at noget sådant sker. Så man kan jo håbe, at der er sket en misforståelse, da brugeren kontaktede JobNet. Men igen føler jeg mig ikke overbevist - slet ikke med mit kendskab til NemID og med tanke på gamle Amanda. Så jeg håber virkelig, at det bliver undersøgt til bunds, og hele vejen ned i systemet.

Alene det at man ikke har tiltro til systemet er slemt.

Men hvis det faktisk viser sig at være rigtigt, at det sker. Så er det for det første for uhyggeligt. Og for det andet er det vel den største IT-tekniske skandale hidindtil. Og det siger sgu ikke så lidt.

Ceterum censeo Facebook esse delendam.

tirsdag den 3. maj 2011

Osamas sidste rejse

2 kommentarer
Via en troværdig læk i Forsvarets Efterretningstjeneste, er jeg kommet i besiddelse af optagelsen af samtalen mellem den Navy Seals Black Hawk helikopter som fløj bort fra Abbottabad med liget af Osama bin Laden og Mission Command på hangarskibet USS Carl Vinson.

Med eneret bringer jeg her en transkriberet oversættelse. Det var svært, for der var en del knas på linien, men det meste skulle være der. Jeg tror godt jeg kan love, at der er visse detaljer man bedre forstår, efter læsning:

[BH]: Mission Command, her er Blue Leader, vi er i luften, med Geronimo. Geronimo er E-KIA [fjendtlig, dræbt i kamp].
[MC]: Mission Command her, vi hører dig, Blue Leader. Skide godt arbejde!
[BH]: Vi sagde jo vi kunne gøre det!
[MC]: Og vi troede på jer hele vejen, BH. Vi har debriefing kl 2300 - vær der til tiden.
[BH]: Ingen problemer [støj] 2 kampfly låst på os...?
[MC]: Sig igen, Blue Leader? Hvilke kampfly?
[BH]: Vi har 2 fjendtligtsindede kampfly med missiler låst på os?!
[MC]: Ahr, fuck, det må være pakierne - de har fået besked på at blive hjemme, men de fucker sgu [støj] jammer dem nu, ingen fare.
[BH]: Ja, de er vist på vej væk nu. Indiske Ocean i sigte, vi er snart hjemme hos jer. Fyr op i messen, drenge!
[MC]: Klart, der vil være fest for jer efter debriefing [støj]
[BH]: [støj] stripper?
[MC]: Direkte fra Saigon!
[BH]: Cool. Hvad med Geronimo, vil I [støj]
[MC]: Hvad var det, Blue Leader?
[BH]: Geronimo, skal vi lægge ham på is?
[MC]: Det kan I skide i havet på - han skal holde sig!
[BH]: Er ikke sikker på jeg hørte dig, MC, hvad sagde du?
[MC]: Haha, Blue Leader, jeg sagde det kan I skide i havet på!
[BH]: Jeg hører [støj] er du sikker på det?
[MC]: At du kan skide i havet. Ja sgudda. Og jeg gi'r en ekstra dobbel Bloody Mary hvis du gør det!
[BH]: 10-4, hvis du er sikker. Men det er sgu lidt fucked up. Overkill, Lordi, hjælp mig lige med at åbne sidedøren. Vi har et load der skal dumpes!
[MC]: Sejt, Blue Leader, du gør det!
[BH]: [lyd fra rotorer intensiveres, Blue Leader råber] Ok, drenge grib fat her. På min [støj]. Ok, det var det. Drenge luk hende igen. [lyd fra rotorer dæmpes]
[MC]: Cool, jeg skylder dig en BM gange 2!
[BH]: Fedt nok, jeg fatter bare ikke hvad det skulle til for, med alt [støj] skaffe slynglen.
[MC]: Hvad taler du om, Blue Leader, slynglen?
[BH]: Ja, Geronimo. Fatter ikke politik - hvorfor helvede skulle han i baljen?
[MC]: Hvad snakker du om, Blue Leader?
[BH]: Ja, jeg ved godt det ikke er op til mig at spørge, men hvorfor skulle Osa... Geronimo kastes i havet?
[MC]: HVAD SNAKKER DU OM, BLUE LEADER?
[BH]: At jeg sgudda lige fik ordre til at smide Geronimo i havet?!
[MC]: DET HAR JEG SGUDDA IKKE SAGT!
[BH]: Sgudda så, flere gange!!
[MC]: Ohfuckohfuckohfuck... vi bliver sendt til Guantanomo for det her. Fuck, hvad har du gjort Blue Leader.
[BH]: Det var sgudda dig der sagde...
[MC]: Oh, crap, hvad gør vi?
[BH]: I kan vel sige vi har begravet ham, så han ikke skulle blive martyr, eller noget andet crap...?
[MC]: Fik i taget billeder?
[BH]: Jaja, men de er sgu ikke for pæne. Jeg har ikke turdet lægge dem på min Facebook, bange [støj] for Overkill sidste år.
[MC]: Arh, crap. Lad mig tænke. Ikke et ord mere fra jer om det her... må finde på en god historie.
[BH]: Men det var sgudda...
[MC]: Stille!
[støj]

Og så er der ikke mere på båndet.

Ceterum censeo Facebook esse delendam.