Leoparddrengens
Public Key

lørdag den 20. marts 2010

"Skide dommere"

Ingen kommentarer
Egon Olsen - Italiens redning?
Socialdemokrater, hundehoveder... Jeg tror et eller andet sted Egon Olsen missede sit kald - i Italien kunne han have ført det vidt, være blevet regeringsleder, og havde kunnet tromme store menneskemængder sammen for at høre sine enetaler imod alt hvad der var galt med samfundet.

Lidt pudsig tanke.

Ceterum censeo Facebook esse delendam.

The Breakfast Club

10 kommentarer
Jeg kom af en eller anden grund til at tænke på Molly Ringwald i dag - og med hende uundgåeligt filmen The Breakfast Club. Som jeg egentlig gad vide hvor meget vises i dag - og om den holder?

Der i midtfirserne var det jo teenage filmen to end all teenage films. Den remte en eller anden form for nerve. Nok på grund af castet og karaktererne - som netop rummede en person alle kunne identificere sig med. Og jeg tror da i øvrigt også, at da 90210 begyndte en håndfuld år senere, at der er blevet kigget dybt i manuskriptet på Breakfast Club, for at finde hemmeligheden. Og en del af essensen er da også fundet og videreført.

Og så var der jo musikken. Mest notorisk kendt blev jo Don't You (Forget About Me), med de skotske U2 wannabes Simple Minds. Og det var et godt nummer. Dengang. Og det er det faktisk endnu. Men Simple Minds  har i deres fortvivlede forsøg på at blive andet end et one hit wonder skamredet den sang så meget, at jeg i dag får kvalme af den, en kvalme der endda løber lidt over i filmen, og det er faktisk ret synd. Det er faktisk også lidt synd for nummeret, som er et godt nummer - bare er skrevet & udført af de forkerte. Som det senest blev vist omkring hele Madeleine historien, hvor de endnu engang skulle ud og piske deres skamredne øg i al offentlighed. Pinligt.

Det er svært at finde embeddable clips fra den (udover videoen til ovennævnte sang) - men her kan man ihvertfald se hvordan man laver en sandwich:

Ceterum censeo Facebook esse delendam.

Når moral bliver umoral

Ingen kommentarer
I USA handler de sidste slag om sundhedsreformen om adgangen til abort. Om hvor klart og tydeligt det skal skrives og gøres, at staten aldrig, aldrig, aldrig må komme til at betale for abort.

Nu er amerikanernes forhold til abort jo et noget andet end vores - det europæiske, kan man vel efterhånden sige, for det er vist kun Irland i Europa, som lever i en fundamentalistisk verden på det punkt.

Og på et plan kan man vel næsten se det som et fremskridt, at det taler om at staten ikke må betale for abort - for det er vel samtidig på et eller andet plan en anerkendelse af at aborten er lovlig, og kommet for at blive; når bare de kan vaske deres hænder og ikke betale for det.

Men samtidig udstiller det mere end nogensinde hykleriet og dobbeltmoralen. For the rich kid, og middelklassepigen kan så få deres aborter uden problemer - dyrere er det trods alt heller ikke.

De som vedbliver med at have problemet, er underklassen - hvis piger ikke har råd. Og ellers nok er dem, for hvem et barn i en tidlig alder vil være mest på tværs, og ødelægge enhver chance for at bryde nogen form for social arv. Og hvor barnet vil have de værste fremtidsudsigter.

Der er sådan set ikke noget nyt i den sociale skævvridning i forhold til adgangen til abort, skellet rykkes blot længere ned, når aborten er lovlig men selvbetalt (for de rige har altid haft adgang, lovlig eller ej).

Men at der ikke er noget nyt i det, gør det sgu ikke kønnere.

Ceterum censeo Facebook esse delendam.

Nøgen billede X-Factor stjerne

Ingen kommentarer
Hvilken faktor bruger hun mon?
Ja, altså - min SEO-konsulent sagde jeg skulle lave dette indlæg, baseret på søgninger som rammer bloggen. Og så kom jeg til at lave lidt fejl i rækkefølgen af ord i overskriften, beklager.

Men altså, bare for at afværge enhver form for misforståelse: dette indlæg handler ikke om et billede af x-factor Tine nøgen, eller af x-factor Anna nøgen, eller af x-factor Fireflies nøgne, eller af x-factor Jesper nøgen eller af x-factor Thomas nøgen, eller for den sags skyld Viggo Mortensen nøgen.

Nej, det handler om at jeg ikke ved hvilken faktor solcreme hende her på billedet bruger (altså en x-factor!) - og hun er jo nøgen under en stjerne (Solen), som hun bør beskytte sig imod.

Så - jojo - der er skam fuld dækning for overskriften!

Ceterum censeo Facebook esse delendam.

Kanonføde

2 kommentarer
Under vore krige i Irak og Afghanistan, har det evige mantra været, at de soldater vi sender afsted hører til de bedst uddannede i verden - ja, faktisk fremgår det ofte, at de simpelthen er de bedste.

Tapre rekrutter på vej til krig på kontinentet i Afghanistan
Nu viser en hemmelig rapport fra Forsvaret selv som Avisen.dk hart fået fingre i (alene det er jo interessant, i et andet perspektiv) - at det vist ikke står helt så godt til. Faktisk dumpede rigtig mange af de soldater der stod til udskibning en prøve sidste år. Og bedømmelsen lød, at de skulle have mindst et år mere. Men da Hærens Operative Kommando én måned senere testede dem, med henblik på udsendelse, var alt pludselig ok.

Hvis man skal se objektivt på det, er det vel ikke lige til at sige, hvilke indenfor Forsvaret som har ret. Men det er ihvertfald tydeligt, at der er uenighed om, hvor klar soldater skal være, og/eller hvordan de skal bedømmes.

Og med stigende tabstal i Afghanistan, kan man måske få den tanke, at det ikke kun handler om missionernes farlighed - men i lige så høj grad om hvor godt klædt på, de folk der sendes ud, er.

Det er svært at vide, objektivt. Men med de erfaringer vi efterhånden har, for Forsvarets brug af spin i alle henseender, må man jo desværre vægte hemmeligtstemplede rapporter en del højere end hvad der er den officielle sandhed.

Og det er altså ikke særlig rar læsning.

Ceterum censeo Facebook esse delendam.

Kejserens nye klæder

2 kommentarer
Jaja, det er nok billigt. Men kommer hjem fra spil i aften, og checker nyheder, og på Politiken.dk ser jeg et billede af paven - som giver mig associationer til Kejser Palpatine, også kendt som sith-lorden Darth Sidious, i Star Wars.

Ikke mindst håndstillingen viser han er klar til at bruge The Dark Side. Men døm selv...

Ceterum censeo Facebook esse delendam.

fredag den 19. marts 2010

Spil

Ingen kommentarer
Got to roll me (Keep on rolling)
I aften har jeg fået afsat begge drenge hos min mor - til overnatning. Det er faktisk første gang de skal det (uden mig), så jeg vil ikke blive overrasket over nogle martyriske røster fra alle om hvor hårdt det har været i morgen.

Men det er udmærket - for jeg skal spille D&D for første gang i et halvt år, eller deromkring - ihvertfald noget der føles som en evighed.

Så det er altså også forklaringen på der nok ike sker så meget her, resten af dagen.

Og man skal altså ike forvente mig i byen! Men hav en god fredag aften/nat i den virkelige verden.

Ceterum censeo Facebook esse delendam.

That's pathetic

Ingen kommentarer
En musik-producer, og efter eget udsagn, tidligere kæreste med Lady Gaga, har fundet på at sagsøge hende for $ 30 millioner. For han mener ikke han har fået hvad der tilkom ham, efter de slog op.

Hvis jeg var ham - ville jeg altså, som mand, føle mig ret ynkelig med den historie han kommer væltende med i sit søgsmål.

Blandt andet påstår han, at det var ham der fandt på navnet, Lady Gaga. Eller det vil sige, det var det ikke helt. Historien han mener skulle berettige ham til de mange millioner er:
Da Fusari en dag skrev en sms til Germanotta [Lady Gaga. lpd] under navnet "Radio Ga Ga" rettede stavekontrollen på hans telefon "Radio" til "Lady". Germanotta elskede det og "Lady Gaga" kom til verden, skriver Fusaris advokater i søgsmålet.
Ok, så han fandt ikke på en skid, han sendte en fejl. Og Lady Gaga opdagede at fejlen kunne bruges? Hmmm.... Hvis der er nogen, der udfra den historie, skulle have ret til en del af kagen, ville det da være Nokia (eller hvem der nu har leveret stavekontrollen i den ukendte).

Og det kommer såmænd også nok - at de også vil have del af kagen.

Ceterum censeo Facebook esse delendam.

Gys i tanken

Ingen kommentarer
Tankstation-gys fra Michelin - det er dem med restaurant-stjerner og bjerg-kategorier i cykelløb.Jeg forstår ikke helt meningen, men det bliver man muligvis klogere på hvis man klikker sig igennem. Men den er da ihvertfald bedre lavet end de øvrige jeg har postet - den her bliver man da nysgerrig på. Eller jeg gjorde, ihvertfald.

Ceterum censeo Facebook esse delendam.

torsdag den 18. marts 2010

Quiz 63: Hvilket (engelsk) udtryk

Ingen kommentarer
Man hører det oftest fra tjenere på amerikanske diners - når de tager en krydderbolle tilbage, de ved en fejl er kommet til at servere til én, til morgenmad.

Svar findes her.

Ceterum censeo Facebook esse delendam.

Google: Hvordan sender man et brev

5 kommentarer
I serien af svar på søgninger er vi nu nået til hvordan man sender breve. (Spørgsmål der nok havner her på grund af dette gamle indlæg.)

Men altså: for at sende et brev, skal man først skrive selve brevet, på et eller flere ark papir.

Dernæst skal man have fat i en konvolut - det er sådan en slags beholder af papir, hvori man kan anbringe ark med papir, altså selve brevet.

På denne konvolut, på forsiden, skriver du adressen på modtageren. Sådan en adresse vil som regel bestå af et navn (fornavn(e) + efternavne) eller et firmanavn, et vejnavn + nr + sal, og et postnr/by.

Hvis du ikke kender postnummeret kan du prøve at slå det op.

Du skal også skrive din egen adresse på konvolutten, din afsenderadresse. Dette gør du enten på bagsiden, eller i et hjørne på forsiden. Sæt gerne et kryds over, eller skriv tydeligt afsender, så de ikke bliver i tvivl om hvem brevet er sendt til, i Posten.

Når adressen er skrevet, kan du putte arkene hvorpå brevet er skrevet i konvolutten - hvis arkene er for store, kan de foldes så de kan komme ned.

Når alt der skal i konvolutten er kommet derned, skal den lukkes. Nogle konvolutter klæber selv, andre skal man slikke på kanten af folden der stikker op for at gøre limen aktiv, på andre skal man fjerne noget plastik for at afdække limen. Og nogle klæber så dårligt at man selv må komme lim eller tape på. Ihvertfald skal flappen sættes fast, så konvolutten er helt lukket, og ikke kan springe op ved et uheld.

Nu skal der så et frimærke på. Hvis det er et almindeligt brev, med ikke så mange ark i, skal der i øjeblikket et frimærke til kr 5,50 på - men det skifter hvert år, og man skriver så sjældent, så jeg plejer altid at checke det - man kan checke prisen på brevforsendelse her. Frimærker kan man købe på Posthuset - engang kunne man også købe det i kiosker, men de er næsten altid udsolgt eller gider ikke handle med frimærker mere, så Posthuset er det bedste bud.

Her kan man så også få brevet vejet, hvis man er i tvivl, og de kan sende det for en - hvis man gør det skal man bare betale hvad de siger, og så er det brev faktisk sendt.

En "postkasse"
Ellers, hvis man har et korrekt frimærke, skal det monteres i et hjørne, man plejer at bruge øverste højre. Nyere frimærker fungerer som klistermærker, og skal tages af noget plastik-agtigt før man sætter dem på, mere traditionelle skal man slikke på bagsiden for at gøre limen aktiv, og så sætte det på konvolutten.

Tilsidst, efter påsætning af frimærke, skal man så finde en postkasse. Det er sådan en rød firkantet tingest med en buet top, som ofte hænger på en mur, eller står på en slags stativ. Der er et brevindkast i den øverste del af den, som man man får adgang til ved at trække ud og op i den lille låge der dækker for det. Når der er åbnet kan man så komme brevet ind, og give slip.... og så er det faktisk sendt.

Om brevet så også kommer frem, og hvornår, og i hvilken stand... det er straks en helt anden historie!


Ceterum censeo Facebook esse delendam.

Afsløring: X-Factor stemmerne optalt

Ingen kommentarer
Jeg kan forstå der har været en del polemik om stemmetællingen er sket korrekt i fredagens udgave af X-Factor på DR.

Derfor har jeg nu - altid villig til at hjælpe - gennemgået alle data, og jeg kan afsløre at antallet af stemmer var således:

DeltagerResultat
Tine1 stemme
Jesper1 stemme
Anna1 stemme
Fireflies3 stemmer
Thomas1 stemme

Så burde det ligesom være på plads. Bemærk dog, at det ikke ændrer på, at Viggo vinder X-factor tilsidst.

Ceterum censeo Facebook esse delendam.

onsdag den 17. marts 2010

En protégé

1 kommentar
Må jeg ikke gøre opmærksom på en ny blog i Blogland - som forfattes af en af mine trofaste læsere, som jeg har haft fornøjelsen at hjælpe lidt med den tekniske opstart. Og som endnu er grøn i faget, så vær flink ved hende: Bloggalicious.

Ceterum censeo Facebook esse delendam.

Forår

Ingen kommentarer
Nu må det være officielt - det er ved at være forår.

Gik på gaden og 3 forskellige piger indledte 3 forskellige flirts indenfor ret kort tid. Plus en fem-årig pige i fakta, jeg er dog ikke helt sikker på om det også kan henregnes til forår.

Nice, ihvertfald. Også selvom jeg jo først mener det officielt er forår efter forårsjævndøgn - men det er vist også allerede den 20ende i år.

Ceterum censeo Facebook esse delendam.

tirsdag den 16. marts 2010

Lady Gaga ft Beyoncé: Telephone (explicit version)

Ingen kommentarer
Leoparddrengen anbefaler. Især godt 8 minutter inde, der bliver Leoparddrengen forelsket i miss Gagas påklædning - hvis han ikke allerede var det. Enjoy.


Ceterum censeo Facebook esse delendam.

Jatak, Chef

Ingen kommentarer
Der var premiere på TV2s nye kokke-reality ting, Helvedes Køkken, her til aften.

Og det skal jeg såmænd nok blive bidt af. Jeg kan vist meget godt lide de der koleriske kokke, har også meget godt kunnet lide Gordon Ramsays restaurantfrustrationer.

Jeg er så ret meget en novice i forhold til de der stemme-hjem programmer; altså ikke helt, jeg har da set et par afsnit af Big Brother da det startede, og vist også et afsnit af Robinson eller to. Og det er såmænd ikke fordi jeg skal spille hellig, men jeg har bare ofte ikke haft adgang til de kanaler det blev sendt på (fordi jeg har fravalgt dem på et overordnet plan).

Men sidste forår blev jeg jo ret bidt af Min Italienske Drøm - det var så også reality & hjemsendelses TV med et intelligent tvist.

Men altså: jeg tror som sagt nok jeg skal blive hooked på det her. For der er lagt op til at de kan blive rigtig hårde ved hinanden - og hvis der kommer en decideret ond stemning, og adrenalinen kommer op og pumpe, skal det nok blive sjovt.

Jeg synes så det er lidt synd de kører drengene mod pigerne, men mon ikke også der bliver blandet rundt på det henad vejen? Og så synes jeg altså ham overchef-kokken, Wassim Hallal, er en anelse svær at tage alvorligt, med en ret høj stemme og århusiansk dialekt. Ikke helt så galt som det ville være i falset på fynsk, men derhenad. Og eftersom der er lagt op til han i den grad skal frygtes, gør det det lidt svært.

Men hvad - det skal nok gå.

Ceterum censeo Facebook esse delendam.

Oplysning fra EU

2 kommentarer
Hvad gør man for at stoppe rygning til en fest? EU sponsorerer kampagnen, og den er da også ca så sjov og forståelig som man ville vente af noget fra Bruxelles. Jeg skal huske at sige at den er forbudt for børn!


Ceterum censeo Facebook esse delendam.

Hvad blev der egentlig af Oliver North

2 kommentarer
Kender I det, når man pludselig kommer i tanker om et navn, kendt fra medierne, som det er uhyre længe siden man har hørt noget til. Og man så spekulerer på hvad han/hun mon laver i dag?

Det vil jeg gøre til en ny serie, at undersøge - for det sker ind i mellem for mig.

Oliver North som vi husker ham
Dagens hovedperson er Marine Lt. Colonel* Oliver North. Som sidst i Reagans regeringsperiode blev kendt, sammen med den mindre karismatiske John Poindexter, da han vidnede i Iran-Contra skandalen. (Som handlede om, at CIA havde solgt våben til Iran, og brugt pengene til at støtte Contra'erne i Nicaragua, oprørere imod det lovligt valgte Sandinistiske styre. Nicaragua var et land, som Reagan holdt ca lige så meget af, som Bush holdt af Irak.)

Well, i den periode tronede Oliver North dagligt frem på skærmen, og fortalte om deres tvivlsomme dispositioner, og ikke mindst deres cover-up, da historien begyndte at rulle. Det var første gang jeg hørte om makulatorer og shredding - og det var noget de gjorde i stor stil, det der shredding.

Men hvad laver han så i dag? Jo, han har åbenbart sit eget magasin på Fox News, War Stories with Oliver North. Og det kunne man jo have sagt sig selv. Faktisk en lidt for kedelig udgang på historien - næsten noget jeg selv kunnet have fundet på.

Men så blev det ihvertfald opklaret.

* Det var ihvertfald hans rang, da han var i søgelyset. Og jeg gætter på han ikke steg så meget i graderne efterfølgende.

Ceterum censeo Facebook esse delendam.

mandag den 15. marts 2010

Ren ondskab

Ingen kommentarer
I diverse fantasy-bøger med videre jeg jo holder af at læse, findes der væsner som er rendykret ondskab. Som får næring fra andres lidelser, som jo derfor prøver at påføre. De har intet andet motiv - ikke penge, ikke magt; de nyder blot lidelsen.

I den virkelige verden plejer jeg ikke at bryde mig om begreber som god & ond - de holder som regel ikke en meter, verden er ikke sort og hvid på den måde.

Men indimellem hører man om ting, hvor det er svært ikke at føle, at det er ren ondskab. At her er dæmon på spil, som i førnævnt fantasy. Således med disse falske telefonopkald til elever på gymnasier og efterskoler, hvor en eller flere mænd, og vist også en kvinde, har sjov med at fortælle eleverne om de ulykker der er overgået elevens mor eller far.

Det er fuldstændig motivløst - bortset netop fra at påføre lidelse. Og jeg har svært ved at se det som andet end ren ondskab, ihvertfald i en fanatsy forstand. Hvad kan deres undskyldning være? Kedsomhed??

Det går (heldigvis) over min forstand.

Ceterum censeo Facebook esse delendam.

25 år med .com - men hvad med porno og .us

Ingen kommentarer
Som DR skriver, er det nu 25 år siden det første .com domænenavn blev registreret. Pudsigt at tænke på, men det bringer mig et par kæpheste i hu.

Den ene er, hvorfor amerikanerne totalt ikke kan finde på andre domænenavne end .com? Især, hvorfor de ikke kan bruge .us til indenlandske forretninger, ligesom vi andre. Og så gemme .com til ting som går på tværs af landegrænser? (Et naivt spørgsmål, jeg ved det - ligesom alle USA regerings-kørte domæner ikke burde hører .gov, men ligeledes noget under .us). Men man har jo lov til at stille lidt naive spørgsmål indimellem.

Den anden kæphest: kan vi dog ikke få lavet det .cum toplevel-domæne? Og flytte al pornoen dertil? Ikke fordi jeg har så meget imod pornoen ligger i .com - jeg ville bare synes det var rigtig sjovt med et .cum...

Ceterum censeo Facebook esse delendam.

Det kommer nok til at tage nogle år med den beslutning

Ingen kommentarer
F18 - god nok til Forsvaret, men er den god nok til Danmark?
Venstrefløjen var for et par uger siden ude og foreslå, at man ventede nogle år med at investere i nye fly til Forsvaret - de syntes ikke lige det var den bedste idé med store forsvarsmæssige investering på et tidspunkt hvor der skal skæres kraftigt på alle mulige andre områder. Især ikke når nu de gamle F16'ere sagtens kan holde nogle år mere.

Og Claus Hjort lød da heller ikke totalt afvisende overfor idéen. Nu tror jeg ikke der er nogen tvivl om at det bliver resultatet - ikke efter at Forsvaret er kommet med det forkerte svar på hvilket fly de helst vil have, som tingene er i dag. For det er klart at det politisk rigtige svar er en Joint Strike Fighter - som Danmark har investeret ganske mange penge i allerede, med det for øje, at der skulle falde en rabat senere, og ikke mindst arbejdspladser. Især Terma A/S har en del i klemme, som underleverandører. I et forløb som allerede blev startet i Nyrup-regeringens tid.

Så - når nu Forsvaret giver som begrundelse for at sige nej til JSF, at det endnu ikke er klar og for usikkert; og en del politikere ikke synes nu er det rigtige tidspunkt at investere... mon så ikke der bliver taget en beslutning om at vente lidt med den beslutning?

Ceterum censeo Facebook esse delendam.

søndag den 14. marts 2010

Noget af et kodylt selvmål

Ingen kommentarer
En grusisk TV-station syntes den ville oplyse borgerne om den russiske fare, og lavede derfor en dramatisering af, hvordan det kunne være, hvis russerne invaderer landet (Georgien/Grusien - jeg foretrækker Grusien for ikke at blande sammen med den amerikanske delstat Georgia).

Problemet var, at de gjorde det lidt for realistisk. Og ikke gjorde særligt meget ud af at fortælle det var fiktion og en dramatisering- så der gik rent War of the Worlds i den. Indbyggerne i den "invaderede" hovedstad Tblisi gik i panik, da de hørte at der var tanks der kørte rundt i gaderne, og at præsident Mikheil Saakashvili var flygtet, og siden dræbt.

Og panikken var selvfølgelig selvforstærkende. Nu er gemytterne faldet til ro, men vrede borgere har haft tv-stationen omringet. Og det kan man et eller andet sted godt forstå.

I Rusland er de skidesure... og det kan man et eller andet sted også godt forstå.

Alt i alt.... nok ikke verdens bedste idé. Men producenten kan da muligvis håbe på en lige så stor fremttid som Orson Welles fik efter sit lignende stunt.

Ceterum censeo Facebook esse delendam.

En slik-pige fra Kina på kanten af natten

Ingen kommentarer
Fik pludselig lyst til at poste Iggy Pops Candy - men kom så i tanker om, at det havde jeg jo allerede gjort. Ville så istedet bringe Living on the Edge of The Night fra filmen Black Rain - men det havde jeg også allerede gjort.

Men bringer så istedet China Girl i Bowies udgave. Og det er jo også godt.

Ceterum censeo Facebook esse delendam.

De kalder det en tragedie

3 kommentarer
En mand på 80 ringer til politiet, fortæller dem at de snart kan finde to døde på han og hans kones bopæl. Derefter skyder han sin svært kræftsyge kone, og efterfølgende sig selv.

Politiken kalder det en tragedie. Jeg synes det er smukt.

Ceterum censeo Facebook esse delendam.

Quiz 62: Hvilken flod

Ingen kommentarer
Englands mest kendte flod. Den er især berømt for sine årlige ro-konkurrencer, hvor mændende dyster i lange både, mens arrige, surmulende og humørsyge kvinder kommer med tilråb fra bredden.

Svar findes her.

Ceterum censeo Facebook esse delendam.

Jagtinstinkter

2 kommentarer
dine hæle lyder som hove mod asfalten
får mig til at reagere
med mine kæber om din hals
og min krop på din
dør du i en slet skjult ekstase

Ceterum censeo Facebook esse delendam.