Leoparddrengens
Public Key

lørdag den 18. december 2010

Brian Mikkelsen: Lars Barfoed er blevet misforstået!

Ingen kommentarer
Dagen igennem har det givet rystelser i det politiske landskab i Danmark, at Lars Barfoed muligvis har undsagt en VK-regering efter næste valg. Samtidig har Brian Mikkelsens meldinger om, at han muligvis ikke er at finde som minister i en ny regering givet anledning til chok og bestyrtelse på højrefløjen i dansk politik.

Jeg har derfor dagen igennem forsøgt at få et uddybende interview med Brian Mikkelsen, og det er endeligt lykkedes:

LPD: Brian, du siger til Altinget.dk, at hvis du forbliver minister, bliver du i politik? Skal det tages som et ultimativt krav?

BAM: Ja, det kan du godt sige, men det er egentligt forkert stillet op. For selvfølgelig bliver jeg i politik, hvis jeg forbliver som minister - det andet er jo noget vås at sige. Det det handler om er, at jeg muligvis får tilbudt en meget attraktiv international toppost, som jeg ikke kan komme nærmere ind på hvad er, og den vil jeg naturligvis sige ja til!

LPD: Burde du ikke sige det lidt klarere til vælgerne, inden et eventuelt folketingsvalg - så de ved om det er dig de stemmer på, eller om de måske hellere skal stemme på en anden, fordi du alligevel forlader tinget?

BAM: Jomen, det er jo sådan set også det jeg gør nu...?

LPD: Hvad er det så for en toppost?

BAM: Ja, det kan jeg i sagens natur ikke komme nærmere ind på. Men det er noget min nye personlige rådgiver, Billy Adamsen, har fået tunet mig ind på. Og det er i sportens verden - den har jeg jo før været involveret i, da jeg var kulturminister og næstformand for WADA.

LPD: Er det den Olympiske Komité? Eller FIFA?

BAM: Jeg kan ikke komme nærmere ind på det. Men det er ikke fodbold - der er ikke græs på banen, og det foregår om vinteren.

LPD: Curling?

BAM: Nej, haha, men tampen brænder...

LPD: Okay, så tror jeg vi stopper, og overlader gætteriet til læserne. Lad os hellere snakke om situationen i dansk politik i øjeblikket, som du ser den. Hvad mener du om, at Lars Barfoed siger I muligvis skal træde ud af regeringen?

BAM: Det har han aldrig sagt, det er en misforståelse som jeg meget gerne vil rette. Det Lars sagde var, at en VK-regering muligvis ikke ville være det rette.

LPD: Så I vil blive i regeringen - men uden Venstre?

BAM: Præcis!

LPD: Sammen med hvem så? De radikale eller NyLiberal Alliance? For det er vel ikke DF?

BAM: Ja, der er jo forskellige konstellationsmuligheder. Men vi kunne jo også danne en ren Konservativ regering.

LPD: Ren Konservativ? I står til 5% af stemmerne, måske 10 mandater hvis I er heldige?

BAM: Nu skal man jo ikke lægge for meget i meningsmålinger - de Konservative er altid gået frem under en valgkamp.

LPD: Passer det virkelig?

BAM: Aner det ikke, men det lyder godt.

LPD: Så fremtidsscenariet, som du ser det, er altså at enten bliver du i politik eller også gør du ikke. Og uafhængigt af det vil de Konservative muligvis gå efter regeringsmagten alene, efter næste valg?

BAM: Ja, det er vist nogenlunde dækkende...

LPD: Hvad nu hvis I slet ikke kommer ind - I skal jo over 2%?

BAM: Haha...

LPD: Det var sådan set ikke noget jeg sagde for sjov. Under alle omstændigheder, hvis Lene Espersen bliver tvunget til at gå af, hvem skal så efterfølge hende?

BAM: For det første, det bliver hun ikke. Vi har allesammen stor tillid til Lene Espersen, hun er partiets eneste formand, og hun gør et kæmpestort stykke arbejde. Men altså - jeg regner da egentlig mig som den naturlige arvtager efter Lene Espersen - jeg er jo fulgt i hendes fodspor i samtlige ministerier ind til videre, så det vil vel forekomme naturligt.

LPD: Hvad med Lars Barfoed?

BAM: Vissevasse med Lars Barfoed... vi kan sgudda ikke have Bubber som formand?!

LPD: Nej... hmm, så tror jeg også vi er ved at være noget hele vejen rundt. Så slutter vi interviewet her, og jeg takker.

BAM: Det var så lidt.

LPD: Helt off the record og til dyb baggrund - det der sportsjob... hvad går det ud på?

BAM: Nå, det er Billy... Billy Adamsen? Han har nogle kontakter i ishockey-verdenen. Og han mener godt han kan skaffe mig et job der. (Til gengæld for et job jeg prøver at skaffe ham.)

LPD: Hvor? I det Internationale Ishockey Forbund?

BAM: Næ...

LPD: NHL?

BAM: Nej, jeg ved sgu ikke om jeg kunne få familien med til USA eller Canada...

LPD: Det kunne du nu nok godt - de har ikke så stramme udlændingeregler der. Men hvor så?

BAM: I Estland...

LPD: Okay... eksotisk?! Som hvad om jeg må spørge...?

BAM: Jeg skal assistere med vedligehold af banen. Køre fejemaskinen og den slags. Og så får jeg fri adgang til at se kampene.

LPD: Okay, sejt! Held & Lykke med det, så!

BAM: Jeg håber virkelig jeg får det!

LPD: Vi krydser fingre!

Ceterum censeo Facebook esse delendam.

En leopard-ente?

1 kommentar
Det sker jo at jeg får breve fra jer læsere - og nogle gange indeholder de billeder. Og de er ikke allesammen af en beskaffenhed som jeg er nødt til at holde for mig selv.

For eksempel har jeg en læser, som før har sendt et inspirerende billede - og nu gør hun det igen. Med spørgsmålet om jeg nu har været ude at føjte.

Og jeg må sige - jeg er lidt i tvivl. For den sidste uge kunne jeg sværge på, at jeg bare har været under dynerne og plejet en forkølelse. Men når jeg ser billedet, så svarer det egentligt meget godt til hvordan jeg føler jeg har haft det. Så måske er det simpelthen enten en materialisering af mine drømme (jeg har også sovet samtlige dagtimer), eller en meget speciel form for søvngængeri?

Men egentligt tror jeg faktisk at der er tale om en ente - de træ-agtige træ-væsner fra Ringenes Herre - som har forklædt sig som leopard.

Men tak for billedet, ihvertfald - det giver endnu engang stof til eftertanke!

Ceterum censeo Facebook esse delendam.

Andersens Julehemmelighed, 18. december

Ingen kommentarer
[Opdatering, 9. november 2012: Man kan nu også købe Andersens Julehemmelighed på DVD!]
Uafklarede spørgsmål fra syttende afsnit:
 • Der er konstateret svind i Julemandsrådets kasse. Hvem dækker over det? Og hvorfor?
 • Kan Notarius finde svaret? Og har Julemand 39 portvin nok?
 • Skal den stakkels Fritz virkelig blive ved med at være jaloux på sig selv? Hvor ond kan verden være?
 • Har Posten afleveret så meget gris, at det har påvirket hans tankegang?
 • Hvad er det som Julemand 39 har opdaget om Putte - og som han ikke tør fortælle Fritz?


Klik her for syttende afsnit af Andersen Julehemmelighed.
Eller her for starten, Andersens Julehemmelighed, 1. december
Og her er næste afsnit: Andersens Julehemmelighed, 19. december

Ceterum censeo Facebook esse delendam.

Akupunktur og bloddonation

Ingen kommentarer
Spørgsmålet i dagens låge i bloddonor kalenderen går på, om man får karantæne, hvis man har fået akupunktur. Med svarmulighederne Ja, Nej, eller I visse tilfælde.

Og svaret er, at man godt må give blod uden at få karantæne efter akupunktur - i visse tilfælde. Det kræver nemlig, at det er en læge som har udført akupunkturen. Så kan man være nogenlunde sikre på, at der er brugt sterile nåle, og der derfor ikke er smitterisiko.

Ellers - hvis akupunkturen ikke er udført af en læge - er der for stor fare for smitte, så man får karantæne fra at give blod i 6 måneder.

Ceterum censeo Facebook esse delendam.

fredag den 17. december 2010

Billy Adamsen klarer ærterne

Ingen kommentarer
Jeg må jo tilstå, at jeg er blevet en anelse scooped af BT tidligere i dag, som kom i besiddelse af Billy Adamsens korrespondence med Poul Nyrup. Heldigvis har jeg op til flere kilder i forsvarskommandoen, som straks har lækket et helt friskt brev, fra Billy Adamsen til Brian Mikkelsen:

København, mandag d. 13. december 2010
Kære Brian -

Som vi talte om ved behagelig ansættelsessamtale, har der jo været et problem med forskellige erhvervsfolk som ganske illoyalt har talt nedsættende om regeringens politik. Muligvis fordi de ikke ved hvad der er bedst for dem selv, eller måske har de en skjult dagsorden. Og jeg lovede at tænke over hvad man kunne gøre ved det problem.

Det har jeg så nu tænkt over i det meste af en uge - og efter en grundig analyse, tror jeg nok at jeg er nået frem til den helt rette løsning. Hvis nu du får igennem, at jeg bliver direktør for Eksport Kredit Fonden, så er jeg i en position, hvor jeg kan give de forskellige selskaber mere eller mindre gunstige vilkår, når de handler med udlandet. Og så skulle jeg nok mene at jeg vil være mand for at presse dem, så piben får en anden lyd! Yowza, jeg glæder mig allerede helt vildt til at lukke luften ud af Niels Due Jensen, m.f.l....!

Og hvis jeg får den direktørstilling er jeg forøvrigt også ganske sikker på, at jeg inden for et par år kan 3-4 doble den danske eksport - og det udelukkende fra virksomheder som støtter regeringen!

Jeg ser frem til at høre fra dig! Men jeg er nok ikke til at træffe i morgen, for da er jeg ude og spise en heldagsfrokost på ministeriets regning. Det synes jeg ærligt jeg har fortjent!

Din hengivne ven
Billy

P.S.: Hils din kone og dine børn fra mig. Hun er så smuk, og børnene er allesammen så kære!

P.P.S.: Jeg har stadig nogle billetter til kampen på næste lørdag, hvis du skulle være interesseret - du siger bare til!
[Opdatering]: Se også interviewet med Brian Mikkelsen, om fremtiden for dansk politik.

[Opdatering 2]: Se også, hvorfor Billy Adamsen fravælger spindoktor jobbet.

Ceterum censeo Facebook esse delendam.

Er der flest mandlige eller kvindelige bloddonorer i Region Hovedstaden

Ingen kommentarer
Det er dagens spørgsmål i bloddonor kalenderen om der er flest mandlige eller kvindelige donorer, eller om der er ligemange. Og det kan jo godt være lidt svært at gisne om, får traditionelt har det mest været mænd som donerede blod, men på det seneste - som vi har været inde på - er unge mænd åbenbart i dag bange for nåle.

Spørgsmålet er selvfølgeligt om balancen så er tippet så meget over, at der i dag er flest kvinder som donerer blod - og, jo det er den. Det er idag lige over halvdelen af donorerne som er kvinder.

Ceterum censeo Facebook esse delendam.

Andersens Julehemmelighed, 17. december

Ingen kommentarer
[Opdatering, 9. november 2012: Man kan nu også købe Andersens Julehemmelighed på DVD!]
Uafklarede spørgsmål fra sekstende afsnit:
 • Vil det lykkes den sexede nabo at sælge fransk undertøj til Tage? Og er han en værre én?
 • Nogen har sørget for at Julemand 68 kan leve i sus & dus på Bahamas - og hvem er det?
 • Og hvad med Tages hemmelige kælder - er den bare blevet glemt?
 • Hvad er det Julemand 39 har opdaget i Puttes blod?
 • Var Putte også uimodståelig som lille?
 • Får Aase Andersen nu igen et af sine alvorlige anfald - eller har filmen bragt fortidens minder frem i lyset?


Klik her for sekstende afsnit af Andersen Julehemmelighed.
Eller her for starten, Andersens Julehemmelighed, 1. december
Og her for næste afsnit - Andersens Julehemmelighed, 18. december

Ceterum censeo Facebook esse delendam.

torsdag den 16. december 2010

Tron

7 kommentarer
Tron Legacy har premiere i dag. Og det er en film, jeg ikke tror jeg skal se - medmindre omtalen skulle være overraskende positiv.

For jeg syntes faktisk ikke den oprindelige film var særlig god (ligesom det efterfølgende arkade videospil heller ikke var det - selvom jeg kom til at bruge alt for mange penge på det. Man kan iøvrigt finde et online spil til Tron Legacy her. Det fatter jeg ikke meget af.).

Men i betragtning af den teknologi filmen står for, synes jeg samtidig det er på sin plads med en form for hyldest - det var dengang i 1982 et banebrydende forsøg, at lave en film hvor stort set alt, undtagen de medvirkendes ansigter - var skabt på computer. Lidt synd historien ikke var bedre.

Anyway - her er den oprindelige trailer til filmen - det kan da være ganske pudsigt at gense den nu.


Ceterum censeo Facebook esse delendam.

Hvilket gudbenådet fjols

Ingen kommentarer
Nyrups spindoktor - den første i Danmark af slagsen - Billy Adamsen forekom mig altid at være noget af en gang varm luft. Og jeg undrede mig altid over, hvad Nyrup egentlig ville med ham. Alene navnet - helt ærligt. Det kan man selvfølgeligt ikke selv gøre for, men det varsler ikke godt hvis ens forældre kan finde på den slags.

Men da Billy Adamsen så nogle år senere blev direktør for en ishockeyklub, tænkte jeg, at nu havde han da nok fundet sin rette hylde - jeg har nemlig aldrig haft ret meget interesse for ishockey, så nu var han da parkeret et sted hvor han ikke kunne gøre skade på min verden.

Billy & Brian...
Da han så igen fornylig blev spindoktor, nu for Brian Mikkelsen, tænkte jeg, at det var vel sådan set fint nok. For han og Brian Arthur Mikkelsen passer faktisk ganske fint sammen. De er på nogenlunde samme niveau intelligensmæssigt, og har nogenlunde lige tåbelige navne.

At de så også har nogenlunde samme tilgang til demokratiske principper var jeg ikke klar over. Men det dokumenterer BT nu ganske fint.
...dansk politiks svar på Gøg & Gokke

Først afslører de et brev, som Billy-drengen har sendt til Poul Nyrup, dateret 22. maj 1999, hvor han ganske sleazy mener at Nyrup skal udpege ham som medie-minister. (Medie-porteføljen plejer ellers at ligge som del af statsministeriet.) Så han kan få presset pressen, som han åbenbart ikke synes opfører sig ordentligt. Eller hensigtsmæssigt.

I forhold til hvem fremgår ikke rigtigt, men man kan jo gætte på, at det havde noget at gøre med, at Billy Adamsen faktisk ikke var særligt god til det der spindoktori - og at det var en af grundene til, at Nuryp havde mange dårlige sager i pressen.

Alternativt, hvis nu Billy ikke måtte blive Medieminister, kunne Nyrup så udnævne Billy Adamsen til "Særlig EU-kommisær for medier"...!?! Og det forslag alene viser lidt om hvor lidt denne Billy Adamsen fatter af noget som helst. For det er ikke ret meget op til Nyrup sådan bare lige at udnævne en EU-kommisær, og slet ikke at finde på nye porteføljer for EU-kommisærer.

Men Billy Adamsen glæder sig allerede til jobbet: Gosh, hvor ville jeg se frem til at punktere Seidenfaden m.f.l... (sic), skriver han.

Meget kan man sige om Nyrup, men han udnævner altså ikke Billy Adamsen til hverken minister eller kommissær. Men man kan jo spekulere en del over hvad han har tænkt, da han læste brevet. Og hvorfor han ikke gjorde noget for at slippe af med Billy-drengen.

Men selv om Billy Adamsen altså ikke fik noget ud af det i 1999, er han ikke færdig med at komme med kreative jobforslag. I januar 2001 sender han nemlig et nyt brev til Nyrup. Nu er det Anders Jerichow den er gal med. Han var dengang chefredaktør på Det fri Aktuelt (idag er han på Politiken, sammen med førnævnte Seidenfaden).

(Og hvis man skal have en reminder var Det fri Aktuelt en avis drevet af LO, som traditionelt var socialdemokratisk støtteavis, men nogle år før var det blevet sat journalistisk fri (deraf navnet, før var det bare Aktuelt). Bladet var konstant nødlidende, og skulle have postet flere penge til sig fra fagbevægelsen. Derfor endte det også med at pengekassen blev smækket i i april 2001. Men i januar kørte bladet altså endnu.)

Det fremgår ikke helt, hvad han er sur på Jerichow over - men ihvertfald er løsningen klar: Nyrup skal bare få LO til at fyre Jerichow, og så sørge for at Billy Adamsen bliver chefredaktør istedet. Så skal Billy nok sørge for, at den bliver ren socialdemokratisk igen - og han vil iøvrigt sørge for at læserskaren bliver 3-4 doblet.

Billy slutter så brevet med at fortælle, at han dagen efter vil gå ud og spise en frokost på partiets regning, for det synes han nok han har fortjent.

Sørgeligt for Billy nåede han aldrig at gennemføre sine planer. Om det var fordi Nyrup endnu engang var kontrær, eller om det var fordi LO nåede at trække stikket ud inden, fortæller historien (foreløbig) ikke noget om.

Man kan blive helt trist ved tanken om, at regeringen næppe holder så længe endnu. For det makkerpar, Brian og Billy - det kan der nok komme en del morskab ud af!

Ceterum censeo Facebook esse delendam.

Andersens Julehemmelighed, 16. december

Ingen kommentarer
[Opdatering, 9. november 2012: Man kan nu også købe Andersens Julehemmelighed på DVD!]
Uafklarede spørgsmål fra femtende afsnit:
 • Hvad finder Julemand 39 i Aase Andersens blodprøve? Og hvad med Puttes? Og Tages?
 • Og hvad har det med jul at gøre?
 • Har førtidspensionerede julemænd råd til at leve i sus & dus på Bahamas?
 • Tror Tage virkelig at læger vil skrive bøger om raske mennesker?
 • Og hvornår kommer han til at se den sexede nabo igen?
 • Og hvad er det der får Putte til alligevel at ville bedøves af Fritz? Og vil han komme til at lege doktor med hende igen?


Klik her for femtende afsnit af Andersen Julehemmelighed.
Eller her for starten, Andersens Julehemmelighed, 1. december
Og her er næste afsnit: Andersens Julehemmelighed, 17.december

Ceterum censeo Facebook esse delendam.

Google: Hvor gammel skal man være for at se Klovn - The Movie

Ingen kommentarer
Godt spørgsmål. Jeg ville lytte grundigt til Casper Christensen selv, som fraråder den til børn - og siger at hans egne ihvertfald ikke skal se den.

Jeg kan se, at den er markeret med en 11-markering fra Medierådets side. Og for en gangs skyld tror jeg egentligt nok, at jeg ville gå videre end de gør - altså sige man bør være ældre. For der er nogle ret hardcore episoder i, som kommer stort set uden varsel - og som er af en lettere utraditionel beskaffenhed. Og som bliver siddende på nethinden.

Som tommelfingerregel ville jeg sige, at hvis barnet/den unge ikke selv surfer porno endnu - så ville jeg være særdeles varsom med at medbringe børn op til de 15.

Jeg er muligvis bornert, men jeg har ikke tænkt mig at min ældste - som er 11 - skal se den indenfor de nærmeste par år, ihvertfald.

(Når det så er sagt, vil der jo snart være nogen som alligevel tager deres børn med - og så er de scener the talk of the town i skolen. Og så virker de måske ikke så overraskende. Tilgengæld er en del af filmen ødelagt - den kan virkelig spoiles!)

Ceterum censeo Facebook esse delendam.

onsdag den 15. december 2010

Mere idiosynkrasi

Ingen kommentarer
Jeg kan jo ligesågodt bruge min feber tilstand til at komme af med noget af det brok, som ellers bare ligger og flyder. Som jeg gjorde det med Mødrehjælpen igår.

Men nu føler jeg altså behov for at komme af med noget, som piner mig hver december efterhånden. Eller sådan føles det ihvertfald, efterhånden.

Den der, The Julekalender.

Hvorfor helvede er det at vi skal trækkes med den, år efter år? Jeg fatter det ikke - jeg synes det er lort med lort på, med et tykt lag af lort indimellem. Jeg kan ikke se nogle kvaliteter i den, overhovedet. Og jeg har aldrig kunnet det - selvom jeg hver af de mange, mange gange den genudsendes giver den en chance - måske er der bare noget i den jeg ikke har fattet.

Men hver gang må jeg gå fra tv'et inden jeg smadrer det, med følelsen af at gumle på en peanutbuttersandwich, hvor peanutbutteret er erstattet med lort - dog med samme konsistens som peanutbutter.

Indimellem støder jeg så på folk, der taler om hvor morsom den er. De er så allesammen jyder. Altid. Hvergang. Og det er fint nok - jeg forstår godt at humor kan være forskellig i forskellige kulturer, og med forskellige sprog.

Men hvis det er så egnsspecifikt, kunne det så ikke nøjes med at blive sendt på nogle af de jyske regionalkanaler. I det mindste nogle af årene. Så vi andre ikke skal risikerer at komme til at åbne for en hysterisk fistelstemme i tide og utide, når vi tænder or tv'et? År efter år efter år i december.

Specielt absurd er det, når man tænker på hvad TV2 gennem tiden har produceret af voksenjulekalendre, som ligger kvantespring foran i kvalitet. Det klareste eksempel er naturligvis Andersens Julehemmelighed, men der har også været andre interessante, tankevækkende og eksperimenterende, som kunne bruge et gensyn, hvis TV2 ikke vil producere nyt.

Ceterum censeo Facebook esse delendam.

This is COPENHAGEN!!

Ingen kommentarer
Det giver ikke mening ikke at opildne folkene til at bruge kniplerne, sagde Københavns politidirektør (cirka, efter hukommelsen) i aften til 22 Nyhederne på TV2. Efter at lydoptagelser dokumenterer, hvordan indsatslederen "opildner" til en regulær gang knippelsuppe til demonstranter og presse over en kam.

Jeg er kommet i besiddelse af nogle af politiets egne optagelser, der viser hvordan politiet heroisk opildnede kæmper mod overmagten:


Jeg må sige, at jeg finder det ganske bemærkelsesværdigt, at Johan Reimann ikke finder anledning til kritik. Og synes egentligt der er lagt op til, at han burde fyres på gråt papir. Eller i det mindste, at han får en næse så lang, at han kan lugte sig selv i nakken, får nu at bruge hans egne ord fra Tamilsagen.

Men som Danmark ser ud i dag sker der jo næppe noget - medmindre han direkte får en anerkendelse.

Ceterum censeo Facebook esse delendam.

Quiz 126: Hvilket brand

Ingen kommentarer
Der er tale om det suverænt mest udbredte mærke indenfor cykelstyr i Danmark - muligvis fordi det masseproduceres i en grad, så det også er meget billigt. Hvad kaldes det populært?

Svar findes her.

Ceterum censeo Facebook esse delendam.

Klovn-mareridt

Ingen kommentarer
Jeg er ret forkølet og feberplaget. Hvorfor jeg inat ikke rigtigt kunne falde i søvn - og så de 3 første afsnit af Klovn - jeg fik den komplette serie for et par dage siden til min fødselsdag, da vi var inde og se filmen. Sikkert en oplagt gaveidé - tilsyneladende så oplagt at jeg fik boxsættet to gange.

Nå, men så altså de 3 første afsnit. Og det var vist ikke så smart - for da det bagefter lykkedes mig at sove halvanden time, foregik det i 5 minutter af gangen - og i den tid jeg sov blev jeg i min snot og febersøvn ramt af den ene Klovn-inspirerede drøm efter den anden. Med mig selv i rollen som Frank.  Det var ikke rart. Ikke spor.

Så efter lidt tid opgav jeg, og så morgenfjernsyn til det sluttede. Og troede at nu kunne jeg sove. Og da jeg så lå og var på vej ind i en form for søvn, brød helvede løs ovenover - for overboernes ældste datter på 3-4 år havde åbenbart fødselsdag, og hele børnehaven på besøg. Eller stuen, ihvertfald. Hvad det end var larmede det i den grad fra mange forskellige steder på én gang..

Da jeg så endeligt faldt i søvn, gennem larm, gik der ca 15 minutter, så ringede det på dørtelefonen - reklamer går jeg ud fra. (Og hvor jeg hader det, at der skal ringes på for at aflevere de helvedes tryksager.)

Så, lige nu - føler jeg ikke mit hovede har det særligt godt. Faktisk var jeg slet ikke kalr over at der kunne trykkes så mange steder på kraniet på én gang, både udefra og indefra. Og det her indlæg er iøvrigt skrevet i semi-blindhed, fordi jeg fik ubehag af mine kontaktlinser.

Klynk, med andre ord.

Ceterum censeo Facebook esse delendam.

Andersens Julehemmelighed, 15. december

Ingen kommentarer
[Opdatering, 9. november 2012: Man kan nu også købe Andersens Julehemmelighed på DVD!]
Uafklarede spørgsmål fra fjortende afsnit:
 • Bliver man endnu mere syg hvis man læser om sygdomme?
 • Er der ikke for varmt for julemænd på Bahamas?
 • Hvordan smager en hindbærtunge? Og hvor farlig er den?
 • Hvor mange forklaringer skal der til før lægevagten sender en natlæge? Og kan man være sikker på, at den der kommer er læge?
 • Har Putte glemt sin Gas- og Vandmester?
 • Er det fuldstændigt umuligt for Fritz at komme ned i Tages aflåste kælder?


Klik her for fjortende afsnit af Andersen Julehemmelighed.
Eller her for starten, Andersens Julehemmelighed, 1. december
Og her er næste afsnit, Andersens Julehemmelighed, 16 december

Ceterum censeo Facebook esse delendam.

tirsdag den 14. december 2010

Nøgen-håndbold

Ingen kommentarer
Jeg er noget forkølet, og har vist også noget feber. Det er muligvis derfor mine tanker syrer lidt ud. På den anden side, det gør de jo også ellers....

Anyway, jeg sad og så lidt på det her håndbold-noget. Og da de gik ret meget i infight, og begyndte at rive sports-bhen af hinanden under trøjen, kunne jeg ikke lade være at tænke på, at det da ville være en del federe sport, hvis den foregik med nøgne udøvere. Og så eventuelt et millimeter tyndt lag olie på banen.

Så jeg prøvede at se, om der da ikke skulle være nogle optagelser med nøgne håndboldspillere, jeg kunne bringe - ligesom jeg fandt med nøgne fodboldspillere. Men det kunne jeg ikke. Det nærmeste jeg kunne finde var hidstående billede fra et omklædningsrum fra en spansk klub som vist var i store finansielle problemer. Og det er der jo sådan set ikke så meget oliekamp over.

Nå, men anyway... så kunne jeg heller ikke lade være at undre mig over, hvorfor de dømmer skridt - ville det ikke lyde bedre, hvis de dømte skræv?

Ceterum censeo Facebook esse delendam.

Mødrehjælpen

3 kommentarer
Jeg har altid haft en idiosynkrasi mod Mødrehjælpen. Uden at jeg egentlig har vidst hvorfor, var det bare en organisation jeg havde noget imod - uden rigtigt at kunne sætte en finger på hvad.

Så da dele af Blogland her op til jul gik i velgørenhedsmode og foranstaltede en indsamling til fordel for Mødrehjælpen, valgte jeg at stå uden for. Ellers ville jeg muligvis have deltaget, om ikke andet så for at komme mere ind i blogger-communitiet og/eller måske scorer et link hertil.

Men jeg valgte altså, at det ville jeg ikke. Tilgengæld fik det sat noget i gang i baghovedet, så jeg nu helt klart ved hvad jeg har imod Mødrehjælpen. Og jeg synes faktisk det er en forbandet god grund.

Det jeg har imod Mødrehjælpen er navnet. Mødrehjælpen. For hvorfor er det kun mødre, som har brug for hjælp - hvorfor ikke fædre?

Og det er det da heller ikke kun - i Om Os skriver de selv, at de støtter børnefamilier, som har det svært. Men det er næsten værre.

For hvorfor så det navn? Som jeg ser det, er det med til at fastholde en gammel forestilling om at det er mødre som er de naturlige (og eneste) børnepassere. At hvis en far er alenefar, er det unormalt og mod naturens orden.

Og det kan da godt være, at det stadig er sådan for det overvejende flertal, at det er moren som har mest med ungerne at gøre. Men hvis man gerne ser det udjævnet - så er det da ihvertfald det helt forkerte signal at sende.

Og det er jo ikke fordi, det kun er "synd" for enlige fædre, at de ikke kan anerkendes som ligeværdige. Mødre/kvinder fastholdes jo også i, at det er dem der er de rigtige, Mødrene. Hvilket de muligvis kan have det fint med, hvis der er et martyrkompleks, som skal fodres - men det kan jo også være meget begrænsende.

Nej, jeg synes simpelt hen, at Mødrehjælpen på grund af sit navn, er sexistisk, og hjælper til at fastholde mennesker i forældede kønsroller. Navnet kan have haft en gyldighed op til 70'erne, men jeg synes faktisk det er en skændsel at det ikke er rettet endnu.

Til Forælderhjælpen, for eksempel. Det synes jeg faktisk lyder helt ok.

(Og det her skal ikke tages som et angreb på hverken de, som arbejder for organisationen, eller de som støtter den, på den ene eller den anden måde. De har garanteret hjertet på rette sted, og gør sikkert meget godt for mange. Men det ændrer altså ikke ved min holdning til navnet.)


Ceterum censeo Facebook esse delendam.

Hvilke komponenter deles donorblod i?

Ingen kommentarer
Dagens spørgsmål i donorkalenderen. Med svarmuligheder indenfor forskellige kombinationer af røde & hvide blodlegemer (hvor er det iøvrigt dansk? - det har jeg ikke tænkt på før) og plasma, etc.

Det rigtige svar er, at blodet opdeles i røde blodlegemer (de ilt & CO2 transporterende celler), blodplader (thrombocytter, det det som får blodet til at størkne - koagulere), samt plasma - den væske det hele flyder rundt i. Der er forskelligt behov for de forskellige dele til forskellige patienttyper, så på den måde kan blodet udnyttes mest effektivt.

Muligvis man burde læse Asimovs Fantastic Voyage igen, snart...

Ceterum censeo Facebook esse delendam.

Andersens Julehemmelighed, 14. december

Ingen kommentarer
[Opdatering, 9. november 2012: Man kan nu også købe Andersens Julehemmelighed på DVD!]
Uafklarede spørgsmål fra trettende afsnit:
 • Kan man forestille sig at medlemmer af Julemandsrådet dyrker egne interesser?
 • Findes der andre Gas- og Vandmestre som Putte kunne komme til at elske?
 • Har Tage virkelig bomber i kælderen? Og får vi dem nogensinde at se?
 • Når en kvinde siger Nej, mener hun så Ja? Vil det så sige at: Når hun siger Ja, så mener hun Nej?
 • Kan Aase ikke, eller vil hun ikke, fortælle Moster Karen hvad der skete juleaften, for 19 år siden?


Klik her for trettende afsnit af Andersen Julehemmelighed.
Eller her for starten, Andersens Julehemmelighed, 1. december
Og her er Andersens Julehemmelighed, 15. december

Ceterum censeo Facebook esse delendam.

mandag den 13. december 2010

Klovn - The Movie - en anmeldelse

2 kommentarer
Mandeflirt og Underberg... er to ord som kan bruges til at beskrive filmen.

Hvor skal jeg starte... Frank vil så gerne leve op til de høje krav der stilles til at være en mand i vore dage. Og han gør virkeligt sit bedste - og har fået gode romantiske råd hos blandt andre Jørgen Leth og Casper.

Desværre bliver resultatet - på grund af omstændighedernes ugunst -ikke så godt, hvilket sender Frank, Casper og the dark horse, Franks nevø, Bo, ud på noget af en roadmovie. Hvor roaden en stor del af tiden er Gudenåen, og fartøjet en kano.

Og som enhver god road movie er der her tale om en dannelsesrejse, hvor de involverede bliver klogere på sig selv - og vi, beskuerne - bliver klogere på de involverede - og os selv. Og lad det være sagt med det samme - vi lærer en del nyt; især sær vi Casper fra nogle sider vi ellers ikke har set før. Han starter ganske vist uden for pædagogisk rækkevidde, i sin helt egen tour de force i fisse - eller blot tour de fisse - men udvikler sig også undervejs til at se, at livet indeholder andet. For en stund, ihvertfald.

Det vil være alt for let at komme med spoilers, så jeg vil begrænse mig til nogle stikord. Men slå fast, at en del af temaet nok er meget aktuelt, omkring fortrydelse af overskridning af grænser, kombineret med voldtægtsanklager. Eller det der ligner.

Og så behandles emner som tissemandsstørrelse, mobning, homoerotik, pædofili, tisning stående eller siddende, Underberg, kærlighed, tryghed, sæd, opofrelse, frygt, joints - og det at være voksen: at ville, kunne og ikke mindst turde være en role-model.

Egner Klovn sig til film-mediet? I det store hele, ja. Der var dog enkelte perioder på måske et halvt minut, sammenlagt, hvor man følte den blev trukket lidt ud. Min største anke ved at se den som film, var at der var lange perioder i en næsten fyldt Imperial, hvor det ikke var til at høre hvad der blev sagt - fordi så mange sad og grinede eller jamrede nej, nej, nej...

Stor filmkunst var det muligvis ikke. Men det var godtnok sjovt. (Og jeg syntes iøvrigt der var lidt kunst over Franks opfattelse af Skanderborg Festivalen og Medina efter at have røget en megabønne.)

Pigerne, Iben og Mia, har ikke de helt store roller i filmen - man kan godt savne dem lidt undervejs. Men når de er der, er de der i den grad! Især Iben. Personligt savnede jeg også lidt Pivert, fra TV-udgaven. Men efter han mistede Bodil i sidste afsnit har han muligvis søgt andre græsgange.

Der er talt en del om at der var meget nøgenhed i filmen - det er også sandt, det er der, men det føles på ingen måde spekulativt - det indgår altsammen som en naturlig og nødvendig del af handlingen. Ja, faktisk er det vel svært at se historien fungere, uden nøgenhed...

Alt i alt - hvis jeg skulle give den stjerner eller whatever, ville det blive til 5 ud af sex. Hvis du er til Klovn skal du se den (hvis du er med på den er en del mere explicit end i TV). Hvis du ikke er, bliver du næppe omvendt - og bør gå i en stor bue uden om den. Men det vidste du nok godt.

Og husk lige Underberg'en!

[Opdatering]: Se iøvrigt dette indlæg, angående aldersgrænse for Klovn - The Movie, hvis du tænker på at tage børn med.

Ceterum censeo Facebook esse delendam.

Andersens Julehemmelighed, 13. december

Ingen kommentarer
[Opdatering, 9. november 2012: Man kan nu også købe Andersens Julehemmelighed på DVD!]
Her har vi det - fødselsdagsafsnittet. Da det rullede over skærmen første gang var det mens jeg blev 25. Og ikke så nogetsomhelst. Og næste dag var jeg også for fortumlet. Og det var jeg vist også ved genudsendelsen. Så det er ekstra spændende.

Uafklarede spørgsmål fra tolvte afsnit:
 • Kan en nisse altid slå de øjne han har brug for i Trivial Pursuit? Og er det snyd?
 • Det var Georgios Roubanis fra Grækenland som vandt bronze i stangspring i 1956.
 • Hvor mange anfald skal Aase have før lægen kommer?
 • Lykkes det nu endelig Fritz at komme ned i Tages hemmelige kælder?
 • Hvor er den julemand som var hos Familien Andersen juleaften for 19 år siden?
 • Kan Notarius med sine forbindelser hjælpe Julemand 39?


Klik her for tolvte afsnit af Andersen Julehemmelighed.
Eller her for starten, Andersens Julehemmelighed, 1. december
Og her er næste afsnit, Andersen Julehemmelighed, 14. december

Ceterum censeo Facebook esse delendam.

Hvor gammel skal man være for at give blod?

Ingen kommentarer
Det er dagens spørgsmål i donor-kalenderen. Med svar mulighederne for en aldersgrænse for bloddonation lydende på at man skal være 16, 17 eller 18 år. Og hvis alting absolut skal handle om alder i dag - så fint nok.

Svaret er, at man skal være 17. Hvis man er under 18 skal man dog have forældre/værges tilladelse. Hvorfor netop alderen 17 er valgt ved jeg ikke - men GivBlod skriver i deres Spørgsmål og Svar:
Kan jeg give blod, selvom jeg kun er 15 år?
Desværre kan du ikke give blod, før du bliver 17 år. Det skyldes, at du som 15 årig stadig selv har brug for alt dit blod til at vokse og udvikle dig, og at det vil være for stor en belastning for kroppen at undvære de 4,5 dl blod, som den giver ved en tapning. Vi håber, at du stadig vil være interesseret, når du bliver 17 år og ser frem til at have dig som donor.

Ceterum censeo Facebook esse delendam.

Lowlife, the Universe and Everything

2 kommentarer
Mens jeg skriver dette er der et kvarter til jeg bliver de 42 - og jeg forestiller mig jeg er færdig med indlægget ca når datoen skifter. Jeg sidder og drikker gløgg - solo. Deraf den del af titlen som angår lowlife.

For det føles lidt lowlife. Men jeg kom hjem fra middag hos min mor med ungerne, som nu langt om længe sover. Og følte at jeg havde brug for noget alkohol, til sådan at gå ind i de voksnes rækker på. Men havde ikke været mere forudseende end at der var to øl i køleskabet, og det føltes ikke af nok. Og den sibiriske kulde gjorde at jeg ikke havde lyst til at bevæge mig udenfor. Der er ganske vist ikke udsendt isbjørnevarsel endnu, men jeg er sikker på de er derude.

Så jeg kom i tanke om en liter færdiggløgg jeg i et svagt øjeblik, Gud ved af hvilken grund, havde købt. Og tænkte, at hvis det ikke skulle være nu - hvornår skulle det så egentligt være?

Så - derfor sidder jeg og pimper gløgg, solo.

Men - det er nu ikke så galt. Skal ud med vennerne i morgen. Og ganske vist viste det sig at den gourmetburgerbiks jeg egentligt havde planlagt holder mandagslukket (sgu meget godt at jeg opdagede det i går aftes, og ikke i morgen, ellers kunne det hurtigt have udviklet sig til et Frank Hvam-moment) - men hoveddelen af planen ligger stadig fast: noget mad (nyt sted) - og Klovn. Som jeg har høje (lave!) forventninger til.

Anyway - vi ved jo alle - som man har vidst siden ihvertfald Oplysningstiden - at 42 er et særligt tal. Så det vil jeg glæde mig over. Sammen med de nice, friendly letters som skriver Don't Panic! for mit indre sind.

Ceterum censeo Facebook esse delendam.

Se Absalons Hemmelighed

Ingen kommentarer
Jeg får rigtigt mange hits på denne søgning i øjeblikket - og der er vel ikke så meget andet at sige, end at hevise til denne DR side med Absalons Hemmelighed, hvor man kan se afsnittene?

God fornøjelse!

Ceterum censeo Facebook esse delendam.

søndag den 12. december 2010

Andersens Julehemmelighed, 12. december

Ingen kommentarer
[Opdatering, 9. november 2012: Man kan nu også købe Andersens Julehemmelighed på DVD!]
Uafklarede spørgsmål fra elvte afsnit:
 • Har frøken Puttes fornemmelser for jul endeligt givet Julemand 39 et spor? Og hvorfor har hun kravlenisser i skabet?
 • Kan Fritz holde hovedet klart, nu da han har fået vished for, at Putte er lige så forelsket i Gas- og Vandmesteren som han er i hende?
 • Hvilken overraskelse gemmer der sig i moster Karens pakke?
 • Hvorfor kan en nisse ikke fotograferes?
 • Bliver Fritz omsider afsløret? Og hvad har han fjernet fra kisten?


Klik her for elvte afsnit af Andersen Julehemmelighed.
Eller her for starten, Andersens Julehemmelighed, 1. december
Og her er næste afsnit, Andersens Julehemmelighed, 13. december

Ceterum censeo Facebook esse delendam.