Leoparddrengens
Public Key

lørdag den 22. maj 2010

Shakira nøgen

2 kommentarer
Efterhånden som hits på mit waka waka-indlæg bliver flere og flere, bliver min SEO-konsulent også mere og mere pågående: Du må skrive noget om Shakira nøgen! skriger han. Shakira nude, Shakira naked, Shakira topless! Du skal gøre det!

Problemet er, der er ikke så meget at skrive. Jeg mener, vi har jo allesammen set Shakira - og for det meste er hun relativt afklædt, men aldrig nøgen. Og jeg har ikke kunnet finde andet.

Så jeg tror vi klarer os bedst med denne første video jeg så med hende - og som jeg også stadig synes er hendes bedste nummer:


Ceterum censeo Facebook esse delendam.

Førstehjælp

Ingen kommentarer
Jeg var til førstehjælpskursus i mandags, som jeg meldte mig til for nogen måneder siden. Som varede 3 timer. Selvom kurset som sådan var fint nok, var jeg lidt skuffet, for det var et meget beskåret et af slagsen, og fokuserede stort set udelukkende på ulykker - hvordan man håndterer benbrud, undgår shock* med videre.

Altsammen fint nok, men jeg havde også håbet det var noget med hjertemassage og kunstigt åndedræt og den slags. Men det var tiden åbenbart for begrænset til.

Men længere kurser skal man betale for - faktisk var det vist ret exceptionelt at det her var gratis (og sponsoreret af NyKredit, tak for det.) Og ærlig talt - nej, jeg har ikke tænkt mig at betale for et førstehjælpskursus. Det er ikke noget jeg ser som en levevej, for mit vedkommende. Det er så lidt noget jeg ser som en borgerpligt at kunne - men så må det også være en samfundsting at tilbyde.

Og så ser jeg i dag, at man nu har tænkt sig at fjerne statsstøtte til de længere førstehjælpskurser. Så man ikke bare skal af med 125 kr (som jeg altså allerede synes er for meget), men snarere 1.000,-. Og det er jo en pokkers god idé... eller hvad?

Ærlig talt - hvor mange har lyst til at punge ud med kr 1.000 - for måske endda at kunne hjælpe andre? Enkelte meget idealistiske (og rige) personer måske - men jeg tror ikke det er mange.

Sådan set synes jeg det burde være obligatorisk med en uge i skolen, i 8. eller 9. klasse (og de kan sikkert også have meget sjov ud af, at diskutere hvem der skal give hvem mund-til-mund...) - det ville jeg synes var en fornuftig investering. Og - lidt ros til regeringen - det har åbenbart også været planen siden 2005, men det halter med indførelsen. Nok fordi der som med alt muligt andet, der er blevet sagt skal indføres, mangler pengene til det.

Men jeg mener altså det er den rette vej frem. Så siger de, der holder kurserne, at de skal fornyes og genopfriskes hvert andet eller tredie år - det mener jeg så er noget ævl, det det handler om er at give folk en eller anden form for ballast til at gøre noget, og ikke blot se til. For det er almindeligt anerkendt, at det vigtigste er at man gør noget, ikke så meget hvad man gør.

*Shock lærte jeg så faktisk er et ord på dansk. Og dækker over det fysiske fænomen, shock - som er mangel på blod til hjernen. Og ikke bør forveksles med chok, som er af psykisk art. Det var en distinktion jeg ikke kendte til før!

Ceterum censeo Facebook esse delendam.

Det blev de sgu lidt sure over

5 kommentarer
Meget grøndlandsk udseende Lisa Renee
I næste måned afholdes skønhedskonkurrencen Miss Civilization of the World i Tyrkiet. Latterligt navn, men lad det nu ligge.

Der skulle jo så også være en grønlandsk repræsentant, hvilket modelmanager Peter Hadward er blevet bedt om at finde. Men han har åbenbart travlt - ihvertfald blev det lidt uoverskueligt det der med en grønlandsk model, så istedet har han fundet en blond dansk kvinde, Lisa Renee Winther Kristensen. Som aldrig har været på Grønland, men glæder sig til at repræsentere et smukt land.

Som Peter Hadward, med uimodsigelig logik udtaler: Derfor valgte vi en dansk pige, da vi ved, at Grønland er en del af Danmark.

Mærkeligt nok er de blevet sure over det, deroppe i Grønland, Kallalit Nunat. De føler sig vist forbigået, eller noget. Det kan man jo ikke forstå?!

Billede fra Christian Grüner.

Ceterum censeo Facebook esse delendam.

Fuck familie

Ingen kommentarer
Bare lige et surt udspark.

Skal til familiepinsefrokost i morgen, som jeg et par dage efter at have hørt om, mailede til min onkel - hos hvem det foregår - og meldte mig og drengene til. Og samtidig skrev, at hvis der var noget jeg skulle have med, skulle han bare sige til.

Så bliver jeg ringet op af min mor for lidt siden:

"Ja, det er angående pinsefrokosten i morgen."
"Ja, det kunne jeg næsten gætte?"
"Ja, [din onkel] er jo noget fortørnet over du ikke skal have noget med!"
"Hvad? Men jeg skrev at han bare skulle sige..."
"Ja, men du ved, [din onkel] og mail og den slags. Men vi blev enige om... skal du til det der middelalderhelvede i morgen, inden?"
"Ja."
"Nå, så skal du ikke have noget med. Så tager jeg det med. Vi blev enige om at du skal have noget agurk og rød peber og sådan med. Men så tager jeg det med for dig."
"Jeg kan nu altså sagtens have det med, men synes det er en lidt underlig måde..."
"Jaja, men nu har jeg det med, så skylder du mig 75 kr [godt nok dyre agurker og peberfrugter], så har du også bidraget med noget."
"Ærlig talt, jeg synes det er noget underligt noget det her - han kunne bare have skrevet, hvad fanden mener du med at han er fortørnet?"
"Jamen, han mener vist at jeg holder hånden over dig."
"Det kender jeg sgudda ikke noget til. Hvad har det med mig at gøre? Jeg ved ikke hvad I har gang i, men hvorfor skal jeg rodes ind i det?"
"Nej, nu må du ikke blive sur..."
"Jeg synes bare det er noget underligt noget..."
"Jeg ville bare holde dig orienteret. Men det var sikkert også forkert."
"Øhm, sikkert. Men altså, jeg kan godt have de ting med..."
"Nej, det er dumt, hvis du skal rende rundt med det derude. Jeg tror alligevel jeg tager en taxa, med alt det jeg skal have med..."

etc. suk.

Ceterum censeo Facebook esse delendam.

Altså ikke rigtigt fedt

Ingen kommentarer
Jo, jeg fik da danset. Og de jeg talte med og dansede med var der intet galt med. Men en noget død stemning. Måske pinse, måske bare dødt.

Gik på Ideal Bar - lukket på grund af renovering. Og så tilbage igen.

Jeg synes ikke rigtigt det har været ideelt ca siden nytår... Må til at finde ud af noget alternativt.

Ceterum censeo Facebook esse delendam.

fredag den 21. maj 2010

Denne weekends udskejelser

4 kommentarer
Jeg går ud om et par timer, som leoparden. Og håber nogle af de sædvanlige steder er interessante i aften (Amigo, eventuelt Ideal). Men på søndag skal jeg til familiepinsefrokost, og henter unger tidligt, for at gå til Middelaldermarked - så imorgen skal jeg ingen steder!

Ceterum censeo Facebook esse delendam.

Ingen kan være sikre på at gå fri

Ingen kommentarer
Siger integrationsordfører Karsten Lauritzen fra Venstre, om de kommende spare- og nedskæringstiltag. Og det er vist gået op for de fleste.

Hvad han ikke siger er, at nogen kan være helt sikre på at blive ramt - nemlig indvandrere og 3. verdenslande. Hvilket står klart, både med regeringens oprindelige forslag, og med Dansk Folkeparti typiske udmeldinger: gebyrer på opholdstilladelser og visa, fjernelse af børnecheck for børn udover tredje, samt nedskæringer i en hel families overførselsindkomster, hvis et enkelt medlem ikke gør som DF synes de skal. (Hvordan de så lige vil definere en familie i den forbindelse skal blive interessant at se.)

Typiske DF forslag, men nogle som nu højst sandsynligt kommer igennem. For sådan hænger solidariteten jo efterhånden sammen i dette land - og VKO bruger ordet uden blusel - des svagere stillet du er, des mere kan du betale. Så middelklassen kan gå fri, og blive ved at være stemmekvæg.

Jeg synes det er trist at opleve, hvordan et sprog på den måde kan blive voldtaget. Men godt at forhåbentligt snart er forbi - krukken er gået for længe til vands.

Ceterum censeo Facebook esse delendam.

Sex and the City 2 konkurrence

Ingen kommentarer
Jeg vil lige gøre opmærksom på, at vores allesammens CityGirl er blevet blogfører på HPs konkurrencehjemmeside for filmen.

(Men med alt det hype, hvordan skal I stakkels kvinder så få hele fodbold-VM til at gå med filmen, når den er gennemdiskuteret på forhånd?)

Ceterum censeo Facebook esse delendam.

En hemmelig optagelse fra Bruxelles

Ingen kommentarer
Bruxelles End: This is Olli Rehn!

Copenhagen End: Hello Mr. Rehn, this is Claus Hjort calling from Copenhagen.

Bru: Ah, Hello, Mr Hjort, how may I assist you?

Cop: Yes, you see - we received a letter from the commision today - about the state of the Danish finances and the economy, and what you would like us to do about it?

Bru: Oh, you have received it? That's good. I'm sure you are happy with it?

Cop: That's just it - no we are not happy with it!

Bru: But, why? Mr Hjort, we explain that the Danish economy is in excellent health, and you should just move forward, make growth.

Cop: Ah, but you see Mr Rehn, that is not what we tell here at home. Here we say we have to cut our spending by 24 billion kroner. I think that is something like 3 billion €.

Bru: But whatever for? I really must advise against that, Mr Hjort. That will significantly lower your expected growth - which is bad, not just for you but also for Greece and Spain - if you don't buy their olives, they will have a harder time getting out of this crisis.

Cop: But we are saying you will punish us, if we don't save these money...

Bru: What kind of bogeyman are you making us out to be, Mr Hjort? Even if we wanted you to cut your budget, we have no jurisdiction in Denmark - you are, sadly, not part of the Euro. So - as you well know - we can guide you, but we cannot really do anything else.

Cop: But we've been saying, that if we don't do these cuts, then we will end up like Greece or Portugal!

Bru: Mr Hjort, you frighten me. As it is, your Central Bank have a problem making room for all the foreign currency going to Denmark. If this goes on you will have to make negative interest, to keep in lign with the €.

Cop: The bottom line is, Mr Rehn, we need you to go back on your earlier statement, and say we need to make cuts of 24 billion kroner! Otherwise, we will make a huge stink, and go to the greeks and the spaniards and the portuguese, and say it is only them who has to meet these demands, and not us i Denmark, and Germany, and Belgium and Holland, and so on!

Bru: But that is not correct, Mr Hjort?!

Cop: It is if I say it is.

Bru: Mr Hjort, do you understand what that will mean? It will mean riots in the streets of Athens and Lisboa; people killed perhaps. Remember what happened in the bank in Athens a few weeks back?

Cop: So be it!

Bru: So you want me to make a new statement, saying your country needs a tighter budget, when it doesn't; saying we will punish you if you don't - when we can't. Or you will stir trouble in the south.

Cop: Yes. 24 billion Danish kroner.

Bru: That's ridiculous. But really, I have more important matters to deal with, and anyway, I have no jurisdiction over you. I will have something sent to you later this afternoon.

Cop: That is very good of you, mr Commisioner. I'm glad we were able to see things the same way!

Bru: * inaudible grumble *

Ceterum censeo Facebook esse delendam.

Underlig fodbold-reklame

Ingen kommentarer
Det er noget med Bayern München, og vistnok Adidas. Men jeg må tilstå at jeg ikke fatter meget af den.


Ceterum censeo Facebook esse delendam.

torsdag den 20. maj 2010

Til middag ved de riges bord

3 kommentarer
I sidste uge var jeg, af mærkelige kanaler, kommet i besiddelse af en indbydelse til et restaurantbesøg. På d'Angleterre, og der har jeg aldrig været, så jeg tænkte at det kunne da være interessant.

Så jeg mødte op dér - og der er sandelig også fint, og meget belevne tjenere. Som viste mig til det langbord vi skulle sidde ved, og der var jeg sandelig kommet i fint selskab.

Der var Claus Hjort, Brian Mikkelsen og Peter Christensen. I den modsatte ende af bordet kunne jeg skimte Lars Løkke og Peter Straarup... og var det ikke hr Møller himself, som sad helt for bordenden?

Der var en munter stemning, da vi blev præsenteret for menukortene. Og det gav noget af et gib i mig da jeg så priserne - jeg var selvfølgelig godt klar over, det ikke ville være det samme som ved den pakistanske take-away, men alligevel. Jeg endte med at bestille en Parisertoast til 150 kr (uden ost - ellers havde den kostet 175). Og et glas isvand uden is til 30 kr.

"Hvad, skal du ikke have andet?" spurgte Brian. "Det ser da lidt kedeligt ud?!"

"Nej, det er fint," svarede jeg. "Jeg er på en skinke og brød-kur."

"Jaja, der er jo frit valg!" sagde Claus Hjort. "Det er meget vigtigt at der er frit valg!"

Det grinede de meget af, af en eller anden grund.

Peter Christensen kunne nu godt forstå mig. "Svinekød kan man jo ikke få for meget af," sagde han. Og bestilte selv en helstegt pattegris "med æble og hele moletjavsen".

Brian lavede en længere bestilling på fransk, med en ekstrem dansk accent. "Jeg aner ikke hvad jeg bestilte," grinede han. "Men det var dyrt, så det er nok lækkert!"

Claus Hjort var på kur, så han valgte bare at åbne med lidt stegt foie gras og en rejecocktail, og så se hvad der var plads til siden.

Det blev et overdådigt måltid. Peter Christensen lod sin helstegte pattegris overtage af syltede grisetæer, og senere bare sylte; Brian fik friturestegte jomfruhummere, kaviar i østers med trøffelkompot og flamberet banan/mango/papaya frugtsalat til at runde af på.

Claus Hjort fandt ud af at han alligevel havde plads til mere, og bestilte en ordentlig moppedreng af en T-Bone steak, mindst 700 gram. "Okse er altså også lækkert," påpegede Claus til Peter. "Og så holder jeg meget af T-Bone; mørbrad på den ene side, og højreb på den anden - så bliver man lissom ikke træt af nogen af tingene!"

Og min parisertoast var også vanvittig lækker, brødet var ristet lige tilpas, og skinken var fin saftig. Ok, jeg er faktisk ikke helt sikker på at det var skinke, tror måske det var bov - men det smagte fint.

Stemningen udviklede sig, det flød med rødvin - Château Petrus og andre grand cru Bordeauxer, fortrinsvis. Lars Løkke fik dog store mængder af fadøl til sin megabestilling af spareribs med dybstegte skiver af ananas, kunne jeg se.

"Hold kæft hvor ville Brixtofte være misundelig," udbrød Claus Hjort på et tidspunkt. Da var Lars Løkke næsten ved at ryge ned af stolen af grin.

De fleste andre skulle have kaffe, og en lille gewesen til. Jeg stod over. "Jeg kan ikke sove, hvis jeg får kaffe så sent," undskyldte jeg mig med.

"Skal du så ikke have en lille cognac?" spurgte Claus Hjort. "Så sover man dejligt, hvis man har lyst til det."

"Øh, nej, jeg tror ikke idag. Jeg tog en antabus i morges."

"Nå, det var da trist at høre." Sagde han. "Men der er jo heldigvis frit valg!" Det affødte igen megen morskab.

Nu var det blevet tid til regningen. "Ønsker I at betale samlet, eller hver for sig?" spurgte tjeneren.

"Samlet!" udbrød Lars Løkke straks. "Det gør det hele meget enklere!"

"Så gerne," sagde tjeneren, og gik ud for at regne sammen.

Det blegnede for mig. "Nej, hør nu," sagde jeg. "Jeg har kun fået en parisertoast og et glas isvand uden is, mens i har siddet og smovset i den ene vanvittige ret efter den anden. Det kan da ikke være meningen jeg skal betale for det?!"

"Det var da en underlig tankegang!" sagde Claus Hjort.

"Det er meget vigtigt regningen bliver betalt, før der løber renter på!" sagde Brian Mikkelsen.

"Lars Løkke render ikke fra regningen, i modsætning til alle mulige andre!" sagde Peter Christensen bastant.

"Alle betaler ligemeget. Det er solidaritet!" slog Lars Løkke fast. 

Tjeneren kom med regningen, og gav den til Lars Løkke, som hev en lommeregner frem. "Hmm, ja, så bliver det lige 2.800 til hver. Skal vi ikke sige 3.000 ligeud, så er der også lidt for god betjening?"

Den var alle med på. Undtagen jeg.

"Jamen hør nu, jeg har spist og drukket for 180 kr. Jeg betaler gerne 200 kr, eller 250, så er der også givet gode drikkepenge, men det dér er sgudda for langt ude?"

Lars Løkke kiggede på mig. "Ved du hvad, Leoparddreng. Når du er så usolidarisk, er det sidste gang du kommer med her i madklubben. Men, altså, ok - det er måske meget rimeligt." Lars Løkke tastede lidt på lommeregneren. "Fint, du har ikke så mange penge som os, det er ok. Så siger vi at du slipper med 2.750, og så betaler vi andre 3.030. Men så gider jeg heller ikke høre mere brok."

De andre nikkede, og kiggede olmt på mig. Claus Hjort skød ind: "Og så er det din skyld, hvis jeg ikke køber et Hus Forbi på vejen hjem!" Det fik løftet stemningen lidt.

Penge er vist ikke noget man snakker om i det selskab. Slet ikke manglende. Men jeg kunne se på det hele, at hvis jeg ikke skulle bruge resten af måneden på at vaske op på d'Angleterre måtte jeg hellere ryste op med pengene.

"Det var godt," sagde Brian, mens jeg skød penge i puljen. "Det skulle jo nødig gå dig ligesom det gjorde med ham grækeren for et par uger siden."

"Hvad skete der med ham?" spurgte jeg. Men Brian rystede bare på hovedet.

Da vi kom ud på gaden var der lidt småsnak, mens folk ventede på deres privat- og ministerchauffører. "Det var da overordentligt hyggeligt," sagde Claus Hjort. "Nogen som vil med på natklub?"

Jeg takkede pænt nej, og begyndte at gå hjem, med tomme lommer. Kort efter begyndte det at regne.

Ceterum censeo Facebook esse delendam.

Diplomacy, forår 1904

Ingen kommentarer
Tingene gik ikke ganske som jeg havde håbet i 1903 - for i efteråret vendte Frankrig, Tyrkiet og England sig i fællesskab mod mig - jeg var åbenbart kommet for tæt på solen.

Især England ærgrer jeg mig over, for ham havde jeg relativt let kunne holde ude af Rusland, hvis jeg havde villet det. Men jeg troede på, at han ønskede en alliance mod Tyrken. Det lader til at blive fatalt - England overtog både Moskva og Holland fra mig, netop som jeg var gået mod Østrig/Ungarn.

Medmindre Frankrig eller Tyrkiet finder ud af, at det måske ikke var så smart at hjælpe England meget, er mine dage i spillet talt. Nu kan jeg kun sælge mig selv så dyrt som muligt, det vil sige gøre deres fremrykning så svær og langsommelig som mulig på både øst og vestfront. Heldigvis har jeg vist i det mindste syden fri, indtil videre, for Østrig/Ungarn er godt klar over vores eneste chance nu er en form for sammenhold.

Ceterum censeo Facebook esse delendam.

onsdag den 19. maj 2010

Erkendt inkompetence?

1 kommentar
Jeg kan ikke lade være at tænke på: når regeringer i Danmark gennem tiden har sat deres egne ministerlønninger op - også i tider hvor andre ikke har fået lønstigninger - har forklaringen været, at man var nødt til at tilbyde en konkurrencedygtig løn.

For at kunne tiltrække dygtige mennesker til de højeste poster, så de ikkefandt mere givtige job i erhvervslivet.

Når regeringen så nu foreslår at deres lønninger skal sættes ned... så er det næppe fordi lønnen er blevet for høj i forhold til topdirektører. En bedre forklaring er måske, at det rent faktisk er gået op for regeringen, at ministrene er ganske inkompetente, og derfor prøver med en lønnedsættelse - for at skabe bedre balance mellem kunnen og betaling?

Udmærket idé, sådan set - men vi skal længere ned. Meget længere.

Ceterum censeo Facebook esse delendam.

tirsdag den 18. maj 2010

Dansk Folkepartis seneste forslag

2 kommentarer
Nu har Dansk Folkeparti været ude med et nyt forslag - de mener simpelthen at overvægtige muslimer skal forbydes adgang til Danmarks svømmehaller (og ikke mindst havnebassinet på Islands Brygge).

Hvad er baggrunden for forslaget?

Klik her for at få svaret.


Ceterum censeo Facebook esse delendam.

Det betaler sig at være blogger!

2 kommentarer
Modtog dette i dag:
Hello Friend,

It give me a great pleasure to write you after viewing your profile from this site blogger.Little about me,I love sport, swimming, reading and singing.My favorite colour is blue and green. I love sea food, pizza, Chinese food, Arab food, Italian foodspaghetti, America and other. I love plenty of salad too.

Before I proceed further, please permit me to introduction myself to you. I am Mrs.Tarina Qusillano. A complete citizen of Philippines, 42 years old living in the Philippines, widow to the late former minister of finance in Philippine who died on 21.august 2006.

I inherited a total sum of $21.5 Million American dollars from my late husband, the money was concealed in a metallic trunk box and was deposited with a security and finance company in Abidjan Cote D' Ivoire, that was because I needed a maximum security/safety of my consignment and no body nor government organization can trace the where about of the money until I am ready and prepare to claim it. but the Secuerity company didn't know the real content of the box, because it was deposited as a family valuables.

My main purpose of sending you this mail is because of the way I found you and perhaps trustworthy to give you this priority of shipping the box of money to any address that you think is very secure and save in your country for onward lodgement your account for the purpose of future investment with your percentage of which we shall chat on soon. I will send you the Authorization Certificate to call them in my next mail which is the Certificate of deposit that they gave me on the very day when the box of money was deposited under their company. I give thanks immensely for your co-operation as I look forward to hear from you for quick conclusion of this business.

The percentage will be your reward for all your moral and financial assistance during the period of moving the money to your country.Please if you can assist me I will be very grateful. And repay you many times over,declaring your willingness to assist me in this venture.
Waiting for a very quick response from you so that i can send you my photo to you to see me in my next reply as soon as i hear from you again. Have a nice time and remain blessed
Best Regards,
Tarina.
Ikke nok med en masse penge, man får også en Fillipinsk penneveninde man kan give moralsk (+ en anelse finansiel) støtte! Nøj, jeg er spændt på hvordan hun ser ud!! Lidt besværligt at hun er i Fillipinerne og pengene på Elfenbenskysten, men hvad. Det finder vi nok ud af!

Ceterum censeo Facebook esse delendam.

Skole/Hjem samtale

2 kommentarer
Det var jeg til i dag. Og det går jo rigtigt godt fagligt. Og fint socialt. Men ordenen... den kunne være meget bedre.

Jeg må vist se i øjnene, at drengen er en kopi af sin far!

Hvad der glædede mig var, at hans matematiklærer foreslog, at han kunne fungere noget mere som hjælpelærer, med at bruge overskuddet til at hjælpe nogle af de andre i klassen, når de har problemer.

Det synes jeg lyder som rigtig god idé, istedet for bare at lægge flere opgaver på ham - for det vil uden tvivl være meget bedre for hans selvværd, end hvis han bare sidder og løser opgaver for sig selv.

Som jeg gjorde - i min skoletid (eller i hvertfald på min skole), var der sgu ikke noget med at hjælpe hinanden. Eller hvis det var, var det skjult, og handlede om at lade en anden kigge efter - og det var der ikke nogen der blev hverken klogere eller gladere af. (Og nok en af grundende til at det dengang ikke var populært at være god fagligt.)

Så alt i alt meget positivt - selvom jeg altså fandt ud af, at det ikke ganske passede, at de stort set ikke har haft lektier for det seneste halve år...

Ceterum censeo Facebook esse delendam.

mandag den 17. maj 2010

Quiz 76: Hvilken filmtitel

2 kommentarer
Zombie/Splatter udgaven af Narnia?

Svar findes her.

Ceterum censeo Facebook esse delendam.

Blogger: Nu med (ordentligt) Preview

2 kommentarer
Det vil sige, man får det foreløbig kun hvis man bruger Blogger-in-draft versionen (som jeg tidligere har skrevet hvordan man bruger).

Men altså - Vis Eksempel / Preview knappen har jo før smækket teksten op i et lille vindue, hvor ikke al formatering med videre var som i det endelige output. Så det blev ikke ret meget som det man der så - især hvis man laver noget fancy html kan det være meget generende.

Men nu... tada... vises previewet i en separat html-side, præcis som det kommer til at se ud på bloggen. Sådan som det bør være! Og måske man så nu kan vænne sig til at bruge det, og undgå alle de der rettelser man skal lave, efter at have trykket på Udgiv Indlæg-knappen?

Oplysning givet videre - man kan læse mere på Blogger-in-draft bloggen.

Ceterum censeo Facebook esse delendam.

søndag den 16. maj 2010

Max 75 mio $ i olie-erstatning?

Ingen kommentarer
Det Hvide Hus ønsker nu klart svar på, om BPs løfte om erstatning til alle rækker ud over de 75 millioner $ de umiddelbart er forpligtet til. Og det er jo fornuftigt nok, ikke mindst for at finde ud af om det bare var tomme løfter - for der er jo ikke meget Stand-Up Guy over bare at love det man under alle omstændigheder skal betale.

Jeg har så lavet lidt research på de der 75 mio $ de taler om. For det lyder jo lidt vanvittigt at et olieselskab ikke skulle kunne gøres ansvarlig for mere.

Og da jeg fandt ud af, at loven var fra 1990, tænkte jeg straks: Ah, Bush, Sr - så har olie-lobbyen haft let spil! (eller let spild, om man vil.)

Men den er nu ikke så vanvittig som den lyder, den lov. Max grænsen på de 75 mio er, såvidt jeg kan læse, at betragte som objektivt ansvar. Det vil sige, olieselskabet (eller operatøren) er forpligtiget til at betale op til den grænse, ligegyldigt om de har egen skyld eller ej. Men grænsen bortfalder, hvis der kan påvises forsømmelig adfærd, eller lignende - og det er der vist ingen tvivl om der kan i dette tilfælde.

Så spørgsmålet handler egentligt mest om hvor stort et juridisk slagsmål der kan komme efterfølgende, og hvem af de implicerede der kommer til at betale. Men det har selvfølgelig også stor betydning for de involverede parter, for hvis de skal vente 25 år på at retten har afgjort hvem der skal betale deres erstatning - derfor er det klart at en hurtig udmelding fra BP vil sikre manges nattesøvn.

I følge Politiken har BP-boss Tony Hayward overfor The Guardian forsøgt at bagatellisere udslippet. Det er jo nok heller ikke medvirkende til at forbedre forholdet mellem Det Hvide Hus og BP, som er kølnet betragteligt, efter at det ellers i starten virkede ganske forsonligt.

Iøvrigt, skulle et udslip vise sig at være totalt uforsætligt, så de 75 mio $ maksimum træder i kraft, så er der i samme lov oprettet en fond, The Oil Spill Liability Trust Fund (OSLTF), som dækker skader derover, op til 2,7 mia $ - de penge er blandt andet kommet ved at der er indbetalt et beløb per solgt tønde olie.

Ceterum censeo Facebook esse delendam.