Leoparddrengens
Public Key

lørdag den 21. august 2010

VIP i Parken

2 kommentarer
Jeg har ikke haft ungerne meget i denne måned - havde dem sidste weekend, men ellers ikke. Det skyldes så, at jeg havde dem 14 dage omkring vores tur i sommerhus, og jeg atter skal have dem længe i slutningen af måneden og halvdelen af september.

Men eks'en spurgte så om jeg kunne passe dem i dag - sen eftermiddag + tidlig aften. Naturligvis. Spurgte så min mor, om hun havde lyst til at vi kom forbi på Østerbro. Naturligvis. Eks'en sagde så, at hun havde fået 4 fribilletter til FCK kamp i Parken, som hun ville hive ungerne med til - og jeg var velkommen til fjerde billet.

Og det passede jo som fod i hose altsammen, så kunne vi gå derfra til min mor. Så det var jeg klar på.

Det viste sig så, at det ikke blot var fribilletter, men VIP-billetter, som hun havde fået gennem sin arbejdsplads. Hvilket - forstod jeg - indebar gratis buffet og drikkevarer ad libitum.

Det er et koncept jeg holder meget af - gratis ad libitum - et koncept jeg synes bør benyttes meget oftere!

Så ved 14-tiden i dag indfandt vi os i Parken. Blev ikke engang kropsvisiteret, eller noget! og begav os op af trapperne - som ærligt talt godt kunne gøres lidt mere fancy, hvis dete r et sted man skal slæbe sin forretningsforbindelse hen! - og kom op i et større lokale med en del langborde, og 2 centrale borde indeholdende buffeten.

Der var en pænt udvalg af diverse. Jeg satsede mest på frikadeller og en stuvning af en form, med karry, champignonger og noget kød, som jeg nuppede ris til. Fint nok, men frikadellerne kunne godt have lidt mere smag, og risene var altså netop denne eftermiddag blevet noget klistrede - og det var jo ikke sushi vi skulle have.

I anden omgang nuppede jeg noget roastbeef - som nok var blevet lidt kedeligt af at ligge - samt en tzatziki. Og dn var altså ikke særligt god - tzattzikien - er jeg ked af at sige.

Der var så også et fint udvalg af oste og brød, og de brød jeg smagte var fine. Ost var jeg ikke i humør til. Den eneste ret jeg decideret syntes så malplaceret ud var en pastasalat med rejer. Det har jeg svært ved at se som en god cocktail.

Eks'en kørte vist mest på frikadellerne og tzatzikien - og hun brokkede sig ikke over den, så muligvis er det bare mig, der ikke brød sig om den.

Men, men, men - når nu man laver sådan nogle arrangementer, hvor der jo også kommer børn med - og det gør der jo, selvom det muligvis ikke har været målgruppen - så kan man altså også godt gøre noget for det segment. Og der var altså ikke rigtigt noget mine drenge fandt interessant. Vi havde så også troet at der - på trods af VIP-status - var gjort lidt mere ud af at det trods alt var fodboldkamp vi skulle til - og troet at der nok også var mulighed for hotdogs - men nej.

Så drengene - og eks'en - forsynede sig mest i en frugtkage af en slags, som vist var ganske udmærket.

Jeg vil dog ikke klage for meget - konceptet var stadig gratis og ad libitum, som jo er storartet. Dog holdt jeg mig til et par fadøl ( i små glas) - man var vel far & VIP.

Og så ud på stadion til vores VIP pladser. En ganske udmærket position næsten midt på den fine langside, ca midt i nederste tribuneafsnit. Kunne dårligt være bedre.

Og mærkeligt at se fodbold live igen, sidste jeg gjorde det - og min eneste gang i Parken - var en landskamp i midten af halvfemserne. Dengang kom billetterne fra et københavnsk borgmesterkontor, men de var ikke VIP - og en del dårligere placeret! Men nu var placeringen god, og overblikket godt. Dog med distraktion fra den yngste, som naturligvis hurtigt blev rastløs.

Men langt bedre end TV - hvis der altså havde været langsom gengivelse når der var offside og frispark - det savner man altså, og det undrer mig de ikke har fundet en løsning på det problem endnu. (Mål får man dog igen, på storskærm!)

Selve kampen betød faktisk lidt for mig. For den eneste periode hvor jeg prøvede at blive en smule fodboldfan -det lykkedes aldrig rigtigt - holdt jeg med KB (et af de hold FCK er skabt af). I deres rigtigt dårlige periode i starten af firserne, hvor de var på vej til at rykke ned (i 2. division - 1. division var det fineste dengang). Da var jeg inde i Idrætsparken - altså Parken før ombygning - og husker jeg så en kamp mod Lyngby - som altså var modstanderne i dag.

Og Lyngby var dengang det hotte, på vej mod mesterskabet, mens KB var på vej ned. En del fra min klasse og paralelklasse holdt med Lyngby. Men KB spillede i den kamp over evne, den bølgede frem og tilbage, men det så godt ud, ihvertfald ufgjort 2-2 til KB. KB scorer ca et kvarter før tid, og det står 3-2 - fantastisk. Og så falder holdet helt fra hinanden, indenfor 5 minutter laver Lyngby 3 mål, og kampen endte 5-3 til Lyngby.

Da vidste jeg, hvad det ville sige at være en slukøret fan!

Så idag - selvom jeg ikke er specielt FCK-fan - så jeg meget gerne den hændelse hævnet. Og det skete da også med en komfortabel 3-0 sejr til FCK. Dame N'Doye - som vist er den eneste FCK'er jeg kan navnet på - scorede andet mål, og blev kampens spiller.

Og så tilbage til VIP-beretningen. For i pausen var der også særbetjening -nu et nyt sted, i Nordea-loungen. Stadig med gratis drikke - øl, vin, vand og nu også kaffe. Men, men, men Nordea - jeg blev altså skuffet! Den eneste form for snack der var, var sådan nogle blandede småkager man kan købe i fakta til kr 9,95 pakken. Det må kunne gøres bedre!

Hvad med chips eller peanuts? Eller saltstænger? Helt ærligt - småkager? Er det det svenske islæt der gør sig gældende? Jeg følte mig nærmest fornærmet!

Nå - well, jo så et konstruktivt kritikpunkt mere. Op til kampen havde jeg jo mest husket på det afsnit af Klovn, hvor Frank og Casper vil til boksekamp i Parken, men Frank kommer til at fornærme Don Ø, fordi han ikke vil spise Don Ø's barnebarns hjemmelavede et eller andet (kager?) - Frank spiser generelt ikke mad lavet af børn, fordi de ikke vasker fingre.

Nå - men for at få billetter ender Frank jo med at måtte spise en hel skålfuld af dem - som tegn på respekt overfor Don Ø - og ender naturligvis med at have dårlig mave under hele boksekampen.

Og - da jeg var på toilettet under buffeten - lugtede der altså meget, meget septisk, som om Frank lige havde været derude! Det må også kunne gøres bedre - det var jo trods alt VIP, havde det været almindelige toiletter kunne jeg forstå det!

Nå - well, vi havde det hyggeligt og god oplevelse - især den ældste tror jeg fik meget ud af det. Men, altså som VIP oplevelse var det ikke uden mislyde! Beklager Parken, men jeg håber at I føler I kan bruge lidt konstruktiv kritik!

Og - held & lykke til FCK på onsdag mod de der nordmænd!

Ceterum censeo Facebook esse delendam.

Lene Espersen i nye arktiske problemer

4 kommentarer
Hans Ø - eller er det hendes?
Nu lod det ellers til, at Canada - under tidligere udenrigsminister Per Stig Møllers kyndige ledelse - var begyndt at indse at Hans Ø tilhører Danmark.

Men efter Lene Espersen er kommet til, har sprogforviklinger kastet grus i maskineriet - og igen tegner det til en arktisk katastrofe for Lene Espersen.

Den canadiske ambassadør i Danmark forklarer, med en del accent: "Før fik vi hele tiden at vide af mr Moller, at Hans Oe er dansk. Men nu siger Lene Espersen, i folge vores tolk, at det ikke er hans oe, men hendes. Så nu er vi forvirrede - og forhandlingerne er gået i hordknude."

Ceterum censeo Facebook esse delendam.

fredag den 20. august 2010

Google: Hvorfor hedder det Fredag den 13.?

5 kommentarer
Ja, den er jo enkelt besvaret - det gør det, fordi det er den 13. dag i måneden, og den dag tilfældigvis falder på en fredag.

Menmen, der menes vel, hvorfor snakkes der om fredag den 13ende, hvad kommer den overtro af? (Eller måske handler det om filmen, Friday the 13th, hvorfor den hedder det - og det gør den jo så på grund af overtroen.)

Jeg kan huske jeg også undrede mig en del, da den film kom op - for jeg havde på det tidspunkt ikke hørt at der skulle være noget specielt galt med fredag den 13. Og da jeg har fødselsdag den 13., har tallet 13 altid været mit lykketal, hvilket gjorde det ekstra underligt.

Well, men ifølge Wikipedia er der mange teorier, men ikke en forklaring man kan pege entydigt på. (Og nogle forklaringer lyder noget søgte.)

Men basalt skulle både tallet 13 og fredag altid have været regnet for uheldige tal og dage - og i kombination er det så ekstra slemt. Det med fredagen har jeg svært ved at forstå, for jeg har altid regnet den for ugens bedste dag, når weekenden indfandt sig - og jeg er vist ikke den eneste der har det sådan, for eksempel kan jeg komme i tanker om sangen Friday on My Mind og filmen Thank God it's Friday.

En forklaring skulle ifølge Wikipedia være at Freya - som fredag jo er opkaldt efter - i tidlig kristendom i Skandinavien blev gjort til heks - og at hun hver fredag samledes med 11 andre + Satan - altså 13 i alt - med det formål at planlægge onde gerninger for den kommende uge.

Endnu en ting da Vinci og Tempelridderne står bag?
Tempelridderne er selvfølgelig også inde over: da Kong Filip den Smukke beordrede at de alle skulle arresteres, skete det  fredag den 13. oktober, 1307.

Den forklaring jeg umiddelbart synes giver mest mening, er at Jesus blev korsfæstet på en fredag, og ved den sidste nadver var de 13 til bords.

Frygt for fredag den 13. kaldes så iøvrigt friggatriskaidekafobi.

Ceterum censeo Facebook esse delendam.

torsdag den 19. august 2010

Tip: Få en bedre "title" i Blogger

3 kommentarer
HTML title-tagget er det, som fortæller browseren, hvad titlen/overskriften på siden er - og det er det som kommer til at stå i bjælken i browservinduet/fanebladet.

Men det har også en del andre betydninger. Først og fremmest er de ord der står i title-tagget dem som betyder aller-allermest for, hvordan Google vægter indholdet. Hvilket også er ganske fornuftigt, men meget godt at huske på, når man skriver sine overskrifter - hvis man gerne vil have folk skal kunne finde informationen i indlægget via google, er det godt med en dækkende overskrift for indholdet.

Men rækkefølgen af ord i overskriften er også vigtig. Des tættere på starten af overskriften et nøgleord står, des vigtigere anses det for at være.

Derfor er det noget uheldigt, at Blogger som standard sætter title-tagget på dine indlæg til at være: [din blogs navn]: [titel].

På den måde starter alle dine indlæg med din blogs navn. For eksempel title-tagget for dette indlæg blive Leoparddrengen Vender Tilbage: Tip: Få dig en bedre "title" i Blogger hvis jeg ikke havde lavet lidt fiksfakseri. Men det har jeg - så istedet står der Tip: Få dig en bedre "title" i Blogger - Leoparddrengen Vender Tilbage. Og det er altså meget mere hensigtmæssigt i forhold til Google (og sikkert også andre søgemaskiner).

For at gøre det skal man rette sin template. Og det er altid lidt farligt, hvis man ikke har styr på det, så det er en god idé at lave en backup. For at redigere templaten skal du gå i Design, og nedenunder vælge fanen Rediger HTML. Hvis du vil lave en backup skal du klikke på linket Hent hel skabelon.

Ellers skal du i starten af din skabelon, kort under hvor der står <head>, finde title tagget - højst sandsynligt står der:
<title><data:blog.pageTitle/></title> (se billede).

Det skal så rettes, så der istedet står:
<b:if cond='data:blog.pageType == "item"'>
    <title>
        <data:blog.pageName/> – Din blogs navn
    </title>
<b:else/>
    <title><data:blog.pageTitle/></title>
</b:if>


Du skal lige tilrette, så der hvor der står Din blogs navn, rent faktisk bliver din blogs navn. Tryk på Gem skabelon, og check om din blog stadig virker!

Ceterum censeo Facebook esse delendam.

onsdag den 18. august 2010

Quiz 98: Hvilken opera

2 kommentarer
Det er en verdensberømt vestjysk opera, skrevet som selvportræt om en gæv, men kuet jysk kvinde, som sent i livet opdager hun er værdifuld for samfundet.

Svar findes her.

Ceterum censeo Facebook esse delendam.

Ny indtægtskilde for DSB

Ingen kommentarer
DSB har fundet en effektiv måde at få penge i kassen, nu hvor deres tog ikke kører. For så har de været så smarte at indsætte togbusser - togbusser som er jlejede turistbusser og derfor ikke ikke indeholder klippeautomat. Og så sørger de for, at bussen afgår 400 meter fra stationen, hvor klippeautomaterne er.

Og så laver de ellers en samlet razzia med masser af kontrollører mod bussen, når den er blevet fyldt op med ikke-klippende passagerer.

Det er faktisk ret smart!

Ceterum censeo Facebook esse delendam.

Forsvaret får en milliard-sponsor

2 kommentarer
Det var med stor glæde, at Forsvarsminister Lille-Bittelund Gæk i dag kunne fortælle den samlede presse, at Forsvaret som noget nyt har fået en privat sponsor. Som hun forklarede:

"Det har jo længe været kendt, at vi har haft nogle økonomiske problemer i Forsvaret - men med den indgåede aftale er det fortid. Vi vi atter kunne se fremad og kæmpe vores kampe for frihed - her i Danmark, i Afghanistan og hvor det iøvrigt måtte være nødvendigt!"

Forsvarsminister Gæk blev spurgt, hvordan sponsoratet ville komme til udtryk, om der ville komme logoer på uniformerne?

"Det vil der ja, men kun på paradeuniformerne, ikke på kamouflageuniformerne. Og Jæger- og Frømandskorpset holdes helt udenfor aftalen, de skal jo ikke kunne genkendes. Der er gjort alt for, at vore drenges (og pigers!) sikkerhed ikke skal blive kompromitteret!"

Lille-Bittelund Gæk lyser op i et bredt smil: "Men tillad mig at præsentere vores nye hovedsponsor, repræsenteret ved administrerende direktør for SCA Hygiene Products, Gunnar Ree!"

Direktør Gunnar Ree træder op til mikrofonen, og trykker hånd med forsvarsministeren. "Goddag allesammen," siger han. "Det er mig en stor ære at være her idag, og en stor dag for SCA. Det, eller rette de, produkter vi glæder os til at Forsvaret vil reklamere for, er Tena Men og Tena Lady - altså voksenbleer. Og jeg er sikker på, at det skal blive et frugtbart samarbejde."

Direktør Ree, hvorfor ser I netop Forsvaret som et godt sponsorat?

"Jo, altså, for det første er jo et almindeligt billede i befolkningen, at Forsvaret lækker lidt. Så alene på det plan, er det jo oplagt at Tena er redningen. Men derudover er det en fordelagtig måde at aftabuisere hele inkontinens-problematikken."

Ree uddyber: "Vi har allerede planlagt en del reklamefilm, med kampsoldater som kommer ud for chokerende oplevelser i kamp - og kommer til at gøre i bukserne. I nogle indslag småt, i andre stort. Og hvem vil ikke kunne forstå at det kan man komme til i den slags situationer? Og på den måde vil alle de, som herhjemme lider af inkontinens også kunne få sig nogle gode forbilleder - vore stærke og modige soldater, som kæmper for vores frihed."

Og han afslutter: "Sidst men ikke mindst, har vi allerede i dag på vores website et Øvelsesområde. Og det er vi ret sikre på, at vi kan udvikle en del, og få en del flere besøgende på i fremtiden. Vi har store planer! For flåden planlægger vi mottoet: TENA - hvis du også er bange for at blive våd - med et billede af Absalon med dets nye Tena-logo."

Præsentationen slutter med, at forsvarsminister Lille-Bittelund Gæk atter takker Gunnar Ree for samarbejdet, og de begge takker de fremmødte journalister for god ro og orden, og vi modtager nogle prøvepakker med Tena. Endnu engang betaler det sig at være blogger!

Ceterum censeo Facebook esse delendam.

Google: Hvorfor hedder det den 7. himmel

Ingen kommentarer
Tallet 7 er jo et af de "særlige" tal, som går igen i mange religioner og megen tro i det hele taget, så det er nok årsagen til at man har fundet frem til der var netop 7.

I jødedommen og afledte religioner har man opereret med at der var 7 himle, og den syvende Araboth (ערבות, fundamentet) er den hvor Guds trone, samt ærkeenglene med videre holder til. Altså inderkredsen, det fineste af det fineste af Guds rige.

Jeg fandt et link hvor overrabbiner Bent Lexner behandler emnet med et uddrag fra Talmud. Han skriver så her, at han ikke har fundet henvisninger i bibelen, men der er nu altså nogen i wikipedia artiklen om det.

En anden udlægning af det med de syv himle, handler om at man inden Galileo opfandt teleskopet, og før man opdagede det her med at jorden er rund og kører rundt om solen og så videre, mente at der var Jorden, og over den var firmamentet (stjernerne). Inde imellem på nogle store hvælvinger befandt de 7 kendte himmellegemer sig: Månen, Solen, Merkur, Venus, Mars, Jupiter og Saturn - hver på sin "plade". Og hver af disse plader var så en himmel.

Men denne fortolkning giver ingen forklaring på, hvorfor den syvende himmel (Saturns) skulle være specielt god. Den er godtnok den som er nærmest stjernerne og firmamentet, og Saturn er i romersk mytologi fader til overguden Jupiter, men det er næppe forklaringen.

Ceterum censeo Facebook esse delendam.

tirsdag den 17. august 2010

Olsen Banden på de Bonede Gulve - 3D

2 kommentarer
Det hedder den 3D animationsfilm fra folkene bag Terkel i Knibe og Rejsen til Saturn som kommer i biograferne til efterårsferien. Det skal jo nok blive en sællert - jeg kommer nok til at skulle ind og se den med den ældste, og vil overveje den yngste - det sidste kommer nok an på omtalen.

Så kan de også få lov at opleve en Olsen Bande-premiere. Selvom jeg kan blive helt nostalgisk af at tænke på når der var premiere på Olsen Banden i Palads - dengang den var hvid og kun havde én (kæmpe) sal.

(Forfilmen er sponsoreret.)

Ceterum censeo Facebook esse delendam.

Jomfru igen

1 kommentar
Jomfru Maria på kinesisk
I det moderne Kina vil mændene stadig giftes med jomfruer - man køber jo heller ikke en mobiltelefon som har været brugt i to år, som en af dem beskriver det.

Derfor er der - som med så meget andet - boom i operationerne, som kan give kvinderne en frisk mødom.

Verden er mærkelig.

Well, jeg er ikke mobilfanatiker - så mine sidste to mobiler har jeg faktisk købt brugt på QXL - de har nok været et par år gamle. Og det med jomfru og mødom har jeg prøvet én gang. Stort problem, for den kunne jeg ikke komme igennem - ligesom pigens foregående kæreste heller ikke havde kunnet. Jeg hørte dog fra hende senere, at problemet var blevet løst.

Anyways, da jeg læste om kineserne, blev jeg ført tilbage til 80'erne, til Burger King på Strøget/Rådhuspladsen, hvor jeg første gang hørte Like a Virgin.

Ceterum censeo Facebook esse delendam.

Rooney Mara nude / nøgen

Ingen kommentarer
Rooney Mara
- farven på kjolen kaldes
vist nude eller nøgen.
Jeg kan se, at rollen som Lisbeth Salander i den amerikanske remake af Mænd som Hader Kvinder (The Girl with the Dragon Tattoo) bliver spillet af skuespillerinden Rooney Mara.

Og da jeg hidindtil har haft glæden af at ligge højt på listen, når man søger på Noomi Rapace nøgen, ser jeg ingen grund til at jeg ikke også skulle gøre det med efterfølgeren.

Hun har hidtil mest været med i biroller i TV-serier, kan jeg se på IMDb, med en større rolle i remake af Nightmare on Elm Street, samt en hovedrolle i filmen Tanner Hall.

Født i 1985.

Og, nej, jeg kunne ikke finde nogen nøgenbilleder af hende i en hurtig søgning på nettet, men det kommer vel i filmen? Ellers er det tamt!

Ceterum censeo Facebook esse delendam.

Man kan kun sende emails fra én computer

3 kommentarer
- nemlig sin egen. Den man har på sit arbejde.

Det lader til at være Forsvarets Efterretningstjenestes mening. Ihvertfald lader det til, at det er blevet tolket som, at man ikke har lækket noget, hvis ens email-konto på arbejdscomputeren ikke viser spor af det - det er dog muligt det er Forsvarskommandoen der står for tolkningen.

Og det er såvidt jeg har forstået på de pip der er kommet fra Jacob Winther hidtil også det han vil forsvare sig med: at han er den eneste som FE pure har frikendt for overhovet at kunne have lækket noget, da de har gennemgået hans emails på hans arbejdscomputere, og der var ikke noget at finde!

Og det er jo eddermame et bevis der vil noget! Tænk bare, han har ikke lækket oplysningerne fra sin email på arbejdet?! Så kan det jo ikke være ham!

Jeg tror faktisk ikke de i FE har hørt om online email-konti og/eller biblioteker eller netcaféer eller smartphones eller.... listen af måder hvorpå man kan sende sådan en mail er jo i dag nærmest uudtømmelig. Og hvis man ikke har fat i modtagerens mail er det stort set umuligt at vide noget som helst om hvor mailen kom fra.

Så man kan selvfølgelig ikke bevise noget imod nogen - men man kan altså heller ikke kalde det for nogen renselse ikke at finde nogen beviser for afsendelse. Faktisk ville jeg - på trods af deres tilsyneladende ikke synderligt høje intelligens - finde det ret mærkværdigt hvis nogen af de implicerede havde fundet på at lave en læk fra deres arbejdsmail på deres arbejdscomputer.

Det synes jeg bare kan være meget godt at få slået fast.

Ceterum censeo Facebook esse delendam.

Stakkels Lars Barfoed

1 kommentar
Han har det svært.

For mens han agerede stand-in for sin partiformand, Lene Espersen til arktisk topmøde i Canada - hvilket han senere næppe er kommet i kridthuset for, for man retter vel bager for smed! -  rullede sagen om den digitale tinglysning herhjemme. Som han nu står til at blive hudflettet for imorgen.

Lars Barfoed - noget han ikke vil fortælle?
Endnu en sag han faktisk på ingen måde har ansvar for, da miseren er sat i værk under hans forgænger, Brian Arthur Mikkelsen - men det er Lars Barfoed, som sidder med aben.

Det er næppe et tilfælde, at han - ifølge ellers upålidelige medier - forsøges at blive gjort til fronfigur i et kupforsøg på Lene-pigen.

Hvis jeg var ham ville jeg nu frygte at blive forvist til Arktis, for bestandig!

Ceterum censeo Facebook esse delendam.

mandag den 16. august 2010

Eksperimentet - kommende film om tvangsassimilering

Ingen kommentarer
I starten af 1950'erne bliver 16 grønlandske børn, som socialt eksperiment, flyttet til Danmark i et år. Tanken er, at de skal komme tilbage til Grønland som forbilleder - en ny civilseret grønlænder, måske næsten på højde med en dansker?

Based on a much too true story. Instrueret af Louise Friedberg, skuespillere Ellen Hillingsø (Gert), Morten Grunwald (Omann), Laura Skaarup Jensen (Karen), Kurt Ravn (Svendsen), Laura Bro (Frk. Høgh), Mads Wille (Dr. Brandt), Finn Nielsen (Hr. Møller), Nukâka (Margrethe).

Premiere 9. september.

Sponsoreret film.

Ceterum censeo Facebook esse delendam.

"Almindelige hverdage"

Ingen kommentarer
I 2007, op til det seneste valg, var der rigtig stor utilfredshed med lukkedagene i institutionerne. Daværende minister for Familie- & Forbrugeranliggender, Carina Christensen (K) kunne godt læse skriften på væggen, og kom i valgkampen med det løfte - på regeringens vejne - at det nu skulle være slut med lukkedage på almindelige hverdage.
Carina C. i Folketinget - på en almindelig hverdag?

Efter valget viste det sig, at det var et løfte kommunerne ikke rigtigt følte sig bundet af - og de ville ihvertfald have en hulens masse penge hvis de skulle leve op til det. Så efter lidt spin kunne ministeren glædesstrålende fortælle at det nu var slut med lukkedage på tilfældige hverdage. Så altså, nu var det slut med at spille om terninger om hvilke dage, institutionerne holdt lukket, nu måtte der være noget overvejelse bag.

Men det var heller ikke godt nok - det er svært at være familie- og forbrugerminister, især når familierne også er forbrugere. Og når kommunerne så heller ikke er medgørlige... så nu blev løftet om de almindelige hverdage tolket som at have været et løfte om ikke at have lukkedage på løsrevne hverdage.

Løsrevne hverdage tolkes så, som værende de dage som ligger i forbindelse med helligdage - eller hvis man bare tager nok lukkedage på samme tid, så det bliver til en tvungen ferie.

Og skal jeg være helt ærlig, var det da også de løsrevne lukkedage som var det allerværste - så det er fint, at de er blevet begrænset en del (ja, kun begrænset., for selv det "løfte" har man ikke kunnet leve op til).

Men det ændrer ikke ved, at hele historien er blevet en uskøn fordrejning af sproget, hvor almindelige hverdage pludselig på en eller anden måde er blevet til løsrevne hverdage. Uden at man officielt har indrømmet at de løfter der blev givet op til valget altså var - en løgn. Muligvis ikke en bevidst løgn - det tror jeg faktisk ikke om Carina Christensen - men løfter givet uden dækning.

Og ikke overraskende viser det sig nu, at brugen af lukkedage er mere udbredt end nogensinde - naturligvis stadig uden at der indrømmes fejl af nogen art.

Problemet er nok, at udtrykket almindelige hverdage var for forståeligt - jeg mener, hvis jeg spørger de fleste arbejdsgivere hvad en almindelig hverdag er, er jeg ret sikker på hvilket svar jeg får - at det er alle arbejdsdage som er omfattet af overenskomsten. Ualmindelige hverdage er vel allerhøjst noget med 1. maj og grundlovsdag 31. december, og i gamle dage d. 24. december.

Jeg har så det endegyldige forslag til regeringen, som kan få det hele til at falde på plads: de skal forklare, at løftet naturligvis ikke handlede om almindelige hverdage, men om almindelige vejrdage. Så hver dag vejret er lidt uden for normalen - det kan vel defineres som et par grader over eller under gennemsnitstemperaturen, eller det blæser eller regner 10 % mere end normalt - kan kommunen ringe til forældrene og sige at de skal holde deres børn hjemme, for det er jo ikke en almindelig vejrdag. Og ligeledes kan de give pædagogerne fri uden løn - eller sende dem på pædagogisk dag eller hvad det nu er, de ellers har brugt de der lukkedage til.

Og sådan et regnvejr vi havde i weekenden, det må da vist være en så ualmindelig vejrdag, at den godt kan spredes ud til en uges lukning?

Ceterum censeo Facebook esse delendam.

søndag den 15. august 2010

HIV

1 kommentar
Fik af omveje i dag nyheden om, at en af mine gamle venner er testet HIV positiv. Det er ikke fordi jeg har haft så meget med ham at gøre de seneste år, på trods af at vi nærmest er naboer. Og HIV er jo langtfra hvad det var engang. Alligevel sætter det en del tanker igang.

I forhold til ham selvfølgelig, men også hans efterhånden mangeårige partner. Og hvad det i længden vil gøre ved deres forhold. For jeg var godt klar over, at der indimellem (ret ofte vist) foregik noget, som var uden for det fasttømrede partnerskab; og jeg har også været ret sikker på at det var kendt indenfor hjemmets fire vægge, men det var samtidigt noget der skulle holdes hemmeligt - så et åbent forhold var det ikke i den forstand.

Og nu skal de så leve med den sygdom imellem sig - som jo ikke bare er til at ignorere.

Well, det er ikke en ny historie - og der er gudskelov blevet længere imellem jeg hører dem. Men HIV gør stadig indtryk. Og så nok ekstra meget, fordi han her er den eneste konstante ven (oprindeligt min brors, men jeg regner ham nu også som min gennem mange år) jeg har haft, som er bøsse. Og som vi jo i firserne frygtede skulle blive ramt - men nok dengang tænkte mere over hvad han gjorde. På en absurd måde, tror jeg også, at hvis han i dag havde været single havde han været mere påpasselig.

Tak til guderne og lægemiddelindustrien for Retrovir med videre - men sjovt er det sgu stadig ikke.

Ceterum censeo Facebook esse delendam.

Molboer allesammen?

2 kommentarer
Forsvaret har som bekendt haft svære økonomiske problemer de sidste par år. En del af dem skyldes åbenbart, at Forsvarskommandoen skulle flytte fra Vedbæk til Holmen - så var der kortere vej, når man skulle overdrage USB-nøgler til Jacob Winther.

Den flytning kostede lige omkring en kvart milliard kroner - så har det vist heller ikke været mange venner som mødte op søndag morgen for at give en hånd med. Pengene til at dække den udgift, havde man satset på at få ind ved salget af det hidtidige domicil i Vedbæk, men ejendomme er jo ikke længere det værd de var engang, så det har man opgivet at sælge.

Der er almindelig enighed om, at den flytning måske i bagklogskabens ulideligt klare lys ikke var så smart - Helge Adam Møller synes for eksempel ikke det var særligt genialt - og så er det ikke godt! Men pengene skal jo findes - så nu har de kloge hoveder fundet en løsning: de flytter! Ved at flytte til Ballerup, og leje lokaler der, kan de nemlig sælge det fine, nye hovedkvarter på Holmen...

Er det bare mig der kommer til at tænke på den klassiske molbo-historie, hvor de har gravet et hul til en brønd - men nu mangler det et sted at gøre af alt jorden. Indtil en af dem for den lyse idé, at de kan grave et nyt hul, så de kan komme jorden ned i det. Men-men, en anden klog molbo advarer: hvad med jorden fra det nye hul? Men så får en tredie af dem en endnu lysere idé: de skal jo grave et hul som er dobbelt så stort, så der er plads til jorden både fra det gamle og det nye hul!

Ceterum censeo Facebook esse delendam.