Leoparddrengens
Public Key

lørdag den 4. september 2010

En fantast med vilje og tålmodighed

1 kommentar
I starten af årtusindet arbejdede jeg i dotcom-bølgens sidste krampetrækninger for en lille udviklingsvirksomhed med store drømme. En kollega der var webdesigner, men udover det meget nørdet. Og hans store hobby på det tidspunkt var at han arbejdede på et raketopsendingsprojekt. Det brugte han rigtigt meget fritid på, og han fortalte begejstret om deres problemer ved frokosten.

Men projektet stoppede, eller blev lagt på køl - for lederen af projektet havde fundet ud af, at han hellere ville satse på at bygge en u-båd. Og det syntes min kollega var lidt for langt ude - der satte man jo livet på spil selv, og så var der ikke så meget brag i det. Samtidig blev hans kæreste gravid, så han fik mere at se til på andre fronter.

Firmaet gik så konkurs, og vore veje skiltes.

Men da Peter Madsen et par år efter trådte frem og til almindelig hovedrysten præsenterede sin hjemmebyggede U-Båd, var jeg godt klar over hvem det måtte være. Og jeg havde med det samme stor sympati for ham, for én ting er at få vanvittige idéer, men også at kunne gennemføre dem - det er ret fantastisk. Og U-Båden kunne både dykke og sykke ud - og det e efterhånden blevet til 3 af dem, i 2008 præsenterede han UC3 Nautilus.

Så da jeg for en uges tid siden så, at en privatbygget raket skulle opsendes, var jeg ret spændt - var det ham der have genoptaget det gamle projekt? Og det var det jo så, under navnet Copenhagen Suborbitals. Og om den nu kommer op eller ej, kan jeg altså ikke lade være at tage hatten af for at de er nået så langt (jeg har dog ingen idé om min gamle kollega er del af projektet i dag).

Så jeg krydser fingre for, at Tycho Brahe kommer ordentligt op, når vejret er til det- også selvom det endnu ikke er ud i rummet, men kun 30 km op. Eller eksploderer i et spektakulært crash. Man kan følge opsendelsen live her.

At Peter Madsens planer nu også rækker skridtet videre, så han mener han på et tidspunkt selv skal sendes op med sin raket - ja, det kan vel ikke rigtigt overraske mere. Og det vil jo være storslået.

Ceterum censeo Facebook esse delendam.

Red de jyske børn!

4 kommentarer
Red Barnet er på nyhedsforsiden på DR i flere artikler i dag. Den første handler om, at jyderne svigter Red Barnet - den anden handler om at Red Barnet siger undskyld på grund af deres lod & del i tvangsflytningen af børn fra Grønland i '50erne. En undskyldning som kommer i anledning af at filmen Eksperimentet skal til at have premiere.

En vred, fattig jyde kræver et hospital
Og så tænker jeg - er løsningen ikke, at vi tvangsflytter nogle jyske børn? For det er jo ærligt talt synd, at de skal vokse op derovre, i udkantsdanmark. I fattigdom og armod. Den danske stat bliver jo godtnok ved med at poste penge til de fattige områder, derovre - men det virker som om de forsvinder i et bundløst hul. Og bliver de glade for dem? Nej, det virker som om de bare bliver vredere og vredere, og råber op om hospitaler og jeg ved ikke hvad.

Så lad os da få nogle jyske børn, herover - som kan lære at tale et ordentligt dansk, og at regne og skrive, og at kunne fungere i en moderne civilisation.

Og når de så er blevet store, kan vi sende dem tilbage, og de kan lære de andre jyder at være civiliserede. Der må dog påregnes lidt problemer med denne tilbageplantning, da de nu nok vil blive kaldt for københavnersnuder og bonderøve af deres uciviliserede hel-jyske frænder - og sandsynligvis vil blive udsat for fysisk overlast af samme grund, for sådan er den jyske natur.

Men på trods for disse forudsigelige problemer, mener jeg det må være den rette vej frem, hvis Jylland på et tidspunkt skal kunne nå op på et stade, hvor de kan være selvforsørgende. Og hvis de så skulle ønske det til den tid, kan de jo endda søge om at få deres egen selvstændighed. Det må vi jo så se på til den tid; jeg er nok af den holdning, at vi ihvertfald skal sikre os retten til deres undergrund og naturressourcer - det mangler ligesom bare, med alt det vi har postet i dem af økonomi gennem tiden.

Ceterum censeo Facebook esse delendam.

fredag den 3. september 2010

En storartet dag

Ingen kommentarer
Smukt vejr, har været programmerings-produktiv på en glædelig og fornøjelig måde, børn har været glade - ikke mindst da jeg præsenterede dem for Toy Story 3 spillet, som ankom med posten i dag, og som de har været umådeligt glade for.

Jeg tror faktisk ikke jeg kan finde en finger at sætte på dagen - selv ikke hvis jeg kigger grundigt efter. Der må være noget galt?!

Knock on wood, salt over skulder...

Ceterum censeo Facebook esse delendam.

iWad med gratis telefon-sex

12 kommentarer
Apple udfordrer telemarkedet.... Gratis telefoni....  bla bla.

Jobs' prut i nærbillede
Steve Jobs har atter slået en prut, og medierne går amok. Tilsyneladende har en eller anden ny & kommende iWad Touch indbygget IP-telefoni helt gratis til andre iWads.

Fantastisk!

Eller?

Har man ikke kunnet det med Skype længe? De medier der er faldet omkuld i chokbølgen fra Steve Jobs prut, mangler altså at fortælle mig: hvad er det der er så epokegørende ved at man kan tale fra iWad til iWad, når man i mange år efterhånden har kunnet det samme via et gratis program - uden at være bundet op på en bestemt teknologi?

Ceterum censeo Facebook esse delendam.

torsdag den 2. september 2010

Quiz 101: Hvilken politiker

Ingen kommentarer
Han efterfulgte Jens Otto Krag som statsminister og leder af socialdemokratiet; han er især kendt for tidligere i sit liv at have haft et - for en toppolitiker - usædvanligt job; vi taler om...?

Svar findes her.

Ceterum censeo Facebook esse delendam.

Letter of Intent

2 kommentarer
Opmærksomme som jeg ved at mine læsere er, går jeg ud fra at I har bemærket at jeg på det seneste er kommet med flere tip & guide end jeg plejer.

Det er der sådan set en grund til: jeg har nemlig fået den idé, at tilbyde mine tjenester til hvis folk har noget ved deres Blogger-template de gerne vil have skræddersyet, eller fikset, eller andet.

I den forbindelse har jeg så også tænkt mig at tilbyde en standardpakke, hvor jeg fikser mange af de ting jeg har skrevet indlæg om gennem tiden - enten mod beskeden betaling, eller ganske gratis - det sidste blot med den klausul, at modtageren viser et link eller et lille logo/knap, som henviser til siden med tjenester, som del af sin blog. For på den måde at lave lidt reklame (og skaffe lidt linkjuice). Og derfor altså nogle af disse indlæg, for at have en beskrivelse af, hvad det er jeg tilbyder (udover altså at give viden videre).

Det er ikke noget jeg regner med bliver den store geschäft, på den anden side synes jeg også det er synd, når nu jeg efterhånden har fået opbygget lidt knowhow, hvis det blot skal gå til spilde. (Og så er det selvfølgelig en del af min onde plan, for at blive enehersker i Blogland.)

Og jeg forstår godt hvis ikke-teknikere vægrer sig imod at rode med de dybere ting i de her templates, for så tilgængelige er de heller ikke - så jeg forestiller mig, at der kan være nogen interesse.

Der går nok en uges tid (lidt afhængig af unger) endnu, før jeg er klar, jeg skal lige have nogle ting på plads. Når jeg skriver om det nu, er det dels som forklaring på de mange indlæg af den type - og dels, hvis nu man overvejer at nogle af tingene da kunne være meget godt at få gjort, men man kan ikke rigtigt overskue det med at rode med templates, xml og html - så kan man eventuelt udsætte det lidt, og benytte sig af Leoparddrengens Blogger Service.

Flere detaljer senere.

Ceterum censeo Facebook esse delendam.

Tip: Søgeord fra billedesøgning i Google Analytics

Ingen kommentarer
Hvis du bruger Google Analytics har du muligvis bemærket, at google.dk eller google.com nogle gange optræder som henvisningssteder. Og hvis du kikker nærmere på dem, kan du se at de kommer fra en henvisningssti som hedder /imgres. Og ikke andet.

Det er billedesøgninger på Google, der har resulteret i at nogen er kommet til din side. Du kan se, hvad destinationssiden er - men i modsætning til en normal google-søgning kan du ikke se hvilket søgeord der er brugt. Det skyldes at en billedesøgning skal gennem et led længere, så søgeordet ligger ikke på samme måde.

Og det kan jo være lidt irriterende, blandt andet fordi søgeord kan være notorisk underholdende at holde øje med.

Samtidig ser du muligvis andre søgemaskiner optræde - for eksempel får jeg indimellem fra find.tdconline.dk og verden.abcsok.no - begge er egentligt ikke søgemaskiner, men har lagt sig ovenpå Google. Og dem vil man jo også gerne have søgeinfo på....?

Herunder er et script du kan lægge ind i din template - det skal erstatte det du oprindeligt fik da du lagde GA ind på bloggen.

Det vil få de to søgemaskiner ind og ligge blandt de andre, og billedesøgningerne vil stå som komme fra søgemaskinerne images.google.dk eller images.google.com - og alle søgeordene vil blive fanget, som var de kommet ind via en af de almindelige søgninger.

Hvis man har styr på scripts vil man måske undre sig lidt over den måde enkelt- og dobbeltgåseøjne er skrevet, men for at de kan komme ind i ens template uden problemer, er de escapet som det kaldes.

Koden er muligvis lidt langhåret, men det den gør, er at gå ind og se om referer url'en svarer til en fra Googles billedesøgning, og modificerer den så, så den kommer til at ligne en almindelig søgning; og smækker samtidig lige billedesøgemaskinen ind som en søgemaskine i GA.

Det skulle være ren cut and paste, du skal bare ændre dit Google Analytics id. Se eventuelt også mit indlæg om at koble Google Analytics til Blogger, for at se hvor og hvordan - det er koden i det indlæg, som skal erstattes med dette:
<script type='text/javascript'>
var gaJsHost = ((&quot;https:&quot; == document.location.protocol) ? &quot;https://ssl.&quot; : &quot;http://www.&quot;);
document.write(unescape(&quot;%3Cscript src=&#39;&quot; + gaJsHost + &quot;google-analytics.com/ga.js&#39; type=&#39;text/javascript&#39;%3E%3C/script%3E&quot;));
</script>
<script charset='utf-8' type='text/javascript'>
try {
   var pageTracker = _gat._getTracker(&#39;UA-XXXXXXX-X&#39;);
   var ref = document.referrer;
   if (ref.search(/images.google|google.([^\/]+)\/imgres/) != -1 &amp;&amp; ref.search(/prev/) != -1) {
      var regex = new RegExp(&#39;google.([^\/]+).*&amp;prev=([^&amp;]+)&#39;);
      var match = regex.exec(ref);
      pageTracker._addOrganic(&#39;images.google.&#39;+ match[1],&#39;q&#39;,true);
      pageTracker._setReferrerOverride(&#39;http://images.google.&#39; + match[1] +     unescape(match[2]));
   }
   else {
      pageTracker._addOrganic(&#39;find.tdconline.dk&#39;,&#39;q&#39;);
      pageTracker._addOrganic(&#39;verden.abcsok.no&#39;,&#39;q&#39;);
   }

   pageTracker._trackPageview();
} catch(err) {}
</script>

Som altid - tag lige en backup af din template før du forsøger dig, ikke?! Og hold så iøvrigt lige øje med din GA i tiden derefter - hvis der ikke bliver registreret nogle hits er der nok gået noget galt, og så må du hente din backup ind.

Ceterum censeo Facebook esse delendam.

onsdag den 1. september 2010

Crimeville - rollespil og trading card game

Ingen kommentarer
Et nyt dansk (online) rollespil til børn, som handler om at lave krimigåder. Det lyder da interessant. Jeg blev opmærksom på det, fordi der er sådan en markedsføringsfilm, som jeg poster herunder. Men da det jo er lidt ovre i min boldgade, var jeg inde for at se på sitet crimeville.dk - og synes det lyder interessant.

Jeg skal have peget den ældste i den retning, så kan det være der snart kommer en mere udførlig omtale.

Der skulle fra den 10. september også komme trading cards i handlen. Spændende om det bliver en succes - hvis det er godt lavet under jeg dem det!

Ceterum censeo Facebook esse delendam.

Ræven Soenderskov

Ingen kommentarer
For et par uger siden harcelerede jeg over, hvordan Forsvarskommandoen kunne tro, at fordi man ikke fandt bevis på afsendelse af en email, sendt fra en medarbejders konto, fra medarbejderens computer i Forsvaret, at det så var bevis på at pågældende medarbejder ikke havde sendt noget som helst...?

(Det blev vist lidt knudret, men det er sgu også knudret tankegang.)

Well, nu viser det sig så, at de dygtige folk fra Rigspolitiets IT-afdeling alligevel har fundet beviser på, at en af medarbejderne i Forsvarskommandoen - nemlig den mistænkte daværende kommunikationschef Lars Sønderskov - afsendte mailen til BT. Fra sin mailkonto, og fra sin computer.

Det kan man synes var overraskende dumt af Lars Sønderskov; og overraskende at det ikke er blevet afsløret i første omgang.

Men Lars Sønderskov er en snu rad - han er nemlig, da han engang fik en emailkonto i i Forsvarskommandoen, blevet tildelt en hvor han hed soenderskov istedet for sønderskov - og det er klart, at det jo er en snuhed som vil få enhver til at miste sporet - selv landets dygtigste opdagere inden for IT-kriminalitet.

Men som de canadiske mounties for Rigspolitiets IT-afdeling altid deres mand - måske med en smule forsinkelse, men de får ham tilsidst! I dette tilfælde havde de kilder i miljøet, som kunne skaffe dem en kopi af den oprindelige email, sendt til BTs redaktionschef.

Og med den i hånden kunne de vakse opdagere slå fast, hvordan Lars Sønderskov havde snydt systemet. Og jeg står beskæmmet tilbage i mine langt ude tanker, om mystiske anonyme mailkonti og smartphones og den slags - som i bagklogskabens lys jo må være tænkt af et paranoidt sind, når nu man kunne omgå hele apparatet på en så enkel, men djævelsk snedig måde.

Ceterum censeo Facebook esse delendam.

Tip: Sæt dit sprog for din Blogger-blog

2 kommentarer
Det har jeg da gjort, tænker du sikkert. Ovre i Indstillinger -> Formatering har jeg sat sprog til dansk?

Jo, og det er også fint nok. Men dét sprog har mest med at gøre, hvordan datoer og den slags skal vises. Det jeg tænker på, er at sætte en egenskab i din template, så browsere og robotter ved hvilket sprog din side er på.

Jeg tror nok, at Google for det meste opdager sproget (rigtigt), ved at se på indholdet, i kombination med ens domænenavn - er det et .dk domæne, er der nok nogen sandsynlighed for at indholdet er på dansk. Men jeg har indimellem fået popups fra Google Chrome, som gjorde mig opmærksom på, at den side (danske) side jeg kiggede på, var på Norsk Bokmål, og om jeg havde lyst til at oversætte den til dansk.

Og den slags får mig til at tænke, at tingene altså ikke nødvendigvis kører helt perfekt, hvad det angår at gætte et sprog. Og da det kan have en hvis vigtighed - hvis folk for eksempel søger på sider på dansk, vil man jo gerne have at ens side tages med, og ikke havner i gruppen af sider på norsk bokmål? Eller hvis man har AdSense på sin blog, er det nok også vigtigt at man giver så mange korrekte oplysninger som muligt.

Og det er ganske enkelt at sige explicit i html (det vil sige i din template), hvilket sprog din blog er på: du skal gå ind i Design->Rediger HTML og nær toppen af din template finde de to linier hvor der står:
   <head>
      <b:include data='blog' name='all-head-content'/>

Under de linier tilføjer du en enkelt linie, som ser således ud:
      <meta content='da' http-equiv='content-language'/>
Det fremhævede da er det, som fortæller at bloggen er på dansk. Hvis ens blog bruger flere forskellige sprog kan man adskille dem med kommaer, for eksempel
      <meta content='da, en' http-equiv='content-language'/>
hvis man har indhold på både dansk og engelsk.

Har man brug for det, kan man finde alle sprogkoder i denne liste - det er kolonnen med overskrift 639-1, der skal bruges (den med koder på 2 karakterer).

Som altid vil jeg anbefale at tage en backup af templaten, inden man begynder at rode med den.

Ceterum censeo Facebook esse delendam.

Good, clean family entertainment you can trust

Ingen kommentarer
I nat hang jeg lidt ud på Bloggers hjælpeforum, for jeg skulle se om der er andre end mig har problemer med at uploade billeder i øjeblikket (det er der), og om jeg kunne finde nogen løsning (det kunne jeg ikke).

Nå, men jeg stødte så på en dame fra Nebraska, hvis blog havde set helt forkert ud efter hun havde fået ny laptop med bred skærm. Jeg kiggede på den, og den så meget standard ud, men havde fast størrelse, der nok ville fungere med en 1024x768 skærm.

Så jeg foreslog hende at gøre det noget bredere - hun havde tænkt sig at bytte sin nye laptop, fordi der måtte være noget galt med skærmen - eller alternativt lade være med at bruge maksimerede browser-vinduer, som jeg gættede på hun gjorde.

Hun gjorde vistnok derefter tingene noget bredere, og takkede mig meget - ikke mindst på sin husbonds vegne - fordi hun nu ikke skulle ud og have ny laptop.

Nå, anyway, det jeg egentlig ville hen: hun var fra Nebraska*, og jeg kunne se hendes blog omhandlede kage-opskrifter. Med bibelcitater på forsiden, og sådan. Så, da jeg fandt på at give hende et link til min blog, så hun kunne se hvordan den fungerede bedst mellem ca 1.000 og 1.200 pixels i browservinduets bredde - overvejede jeg lige en ekstra gang - havde jeg udgivet noget hardcore fornylig som kunne støde sådan en bibelstærk husmoder fra Nebraska - som måske ville finde på at bruge Google Translate?

Og det kunne jeg ikke lige komme i tanker om, at jeg havde - så jeg gav hende linket. Lidt senere var jeg så i en anden anledning inde og se på min forside, og scrollede ned. Og hvad stødte jeg på?

To forfilm til film, som i deres stillbillede fremviste bare bryster - den ene med overskriften Nøgne Mennesker, den anden lignede mere noget fra et orgie for one.

Og ikke mindst: et indlæg om dyresex & sodomi - med en nok ikke helt andægtig genfortælling af bibelen, og med billede af en satyr i kønslig omgang med en kvinde.

Så jeg blev helt nervøs for, hvad det nu kunne føre med sig. Men uden grund altså, for i dag kan jeg se at hun har været inde - og som sagt takkede hun mig for råd. så det var jo godt nok. Det vil jeg tage som et stamp of approval på, at jeg leverer good, clean family entertainment you can trust!

* Nebraska husker jeg ellers mest for, at en del af Stephen King's The Stand foregår der. Ellers kender jeg ikke meget til staten - tror nok, at der er meget korn.

Ceterum censeo Facebook esse delendam.

tirsdag den 31. august 2010

Stakkels Skat!

Ingen kommentarer
I skat er medarbejderne rystede i deres grundvold, og fatter ikke hvad de skal udsættes for, som statens tro tjenere. Med god grund:

I løbet af sommeren opstod ude i det danske samfund, nærmere bestemt hos dagbladet BT, en sag - det var noget med at den handlede om en mand der boede i Danmark men arbejdede i Schweiz, var 33 weekender i landet eller ej - og om han skulle betale skat her eller i Schweiz.

Skatteministeren forsøger at berolige de ansatte
Han sørgede ganske vist for straks at betale for en sikkerheds skyld, så han både betalte det ene og det andet sted. Men sagen havnede alligevel på en stakkels medarbejders bord i Skat.

Og det var jo i sig selv slemt nok - men mandens kone er fremtrædende medierne og i det politiske liv, så det kunne jo godt give mavesår sådan noget.

Men det begyndte at gå rent galt, da en person fra hustruens parti, udtalte til medierne, at han (og sikkert partiet) håbede, at sagen ville blive hurtigt behandlet.

Det pres fik 27 skattemedarbejdere til at lægge sig syge, og 2 sagde deres stilling op.

Som om det ikke var slemt nok, udtalte parrets revisor så i pressen, at han og hans klienter var meget utålmodige.

Der knækkede kamelens ryg, krukken gik for længe til vands og bægeret flød over! Yderligere 57 medarbejdere lagde sig syge, 23 blev indlagt med akut depression, 4 forsøgte selvmord - én er stadig i kritisk tilstand. Men det måske tydeligste tegn på at situationen var helt gal: 27 medarbejdere har søgt om forflyttelse til Ringkøbing.

Nu kunne skatteminister Troels Lund Poulsen ikke mere. Han havde ellers været tilbageholdende, fordi det kunne virke som om han blandede sig af politiske årsager, for sagen skal jo gerne behandles som enhver anden! Men nu måtte han forsvare medarbejderne inden hele systemet brød sammen - derfor er han gået i brechen, hvor han modigt forsvarer sine medarbejdere mod den utidige chikane de udsættes for.

Jeg håber at medarbejderne i Skat sætter pris på, at de har en så loyal og beskyttende chef! Og at de kan være trygge ved, at ministeren vil slå ned på enhver, som ytrer sig med håb om en hurtig afgørelse - for det hører virkelig ingen steder hjemme.

Ceterum censeo Facebook esse delendam.

Nøgne Mennesker

Ingen kommentarer
Nånej, Smukke Mennesker, hedder filmen. Man kan nu godt komme i tvivl, hvis man ser traileren...

Den er instrueet af debutanten Mikkel Munch-Fals (han var før filmanmelder, blandt andet på DR2s Premiere - det er jo næsten som da Pet Shop Boys begyndte at lave musik?!).

Med Bodil Jørgensen, Henrik Prip, Mille Lehfeldt, Sebastian Jessen, Mia Lyhne, Kurt Ravn, Peter Gantzler.

Premiere 23. september.

(sponsoreret klip)

Ceterum censeo Facebook esse delendam.

Farvel til Hestehalen, farvel til Laurent Fignon

3 kommentarer
Laurent Fignon er død, ser jeg netop kort på DR. Død af kræft som 50-årig - det var jeg ikke klar over han havde.

Mest kendt er han jo nok for at have "tabt" Tour de France på en enkeltsstart, som Greg Lemond vandt på sidste etape i 1989 - Lemond vandt løbet det år med en margin på 8 sekunder - og det er blevet påstået, at det er blevet beregnet, at havde Fignong ikke haft sin karakteristiske hestehale, ville han have vundet på grund af den mindre luftmodstand.

Men han vandt nu også Tour de France, i 1983 og 1984. Han står for mig som skoleeksemplet på en intellektuel ryttertype, en mand som passende kunne læse Le Monde mens han cyklede. Men han stoppede kort inden jeg for alvor begyndte at interessere mig for cykelløb - så han er for mig en af legenderne, en af de sidste jeg ikke selv har fulgt.

Bortset fra Bernard Hinault, som vandt i 1985, er han den sidste franskmand til at have vundet Tour'en.

Ceterum censeo Facebook esse delendam.

Google: Hvad hedder dyresex?

2 kommentarer
Den korrekte tekniske term er sådan set zoosex eller zooseksualitet, mens det at være seksuelt tiltrukket af dyr hedder zoofili.

Men i daglig tale på dansk bruges som regel ordet sodomi, om dyresex. Det skal man imidlertid være varsom med, da det egentligt bare i sin grundform betyder pervers eller abnorm seksuelt praksis - på grund af det religiøse udgangspunkt for ordet er det nok ikke helt forkert at tale om "vederstyggelig sex".

Men hvor sodomi på dansk altså først og fremmest bruges om dyresex, bruges det på amerikansk - sodomy - om analsex - oprindeligt egentligt enhver form for sex, som ikke var beregnet på at føre til befrugtning, altså også for eksempel oralsex (vederstyggeligt!). Hvilket der i mange amerikanske stater har været love imod, helt op til 2003 hvor en højesteretsdom fastslog at sådanne love er forfatningsstridige.

Ordet sodomi kommer af den bibelske historie om byen Sodoma, hvor gud sendte 3 engle i skikkelse af mænd for at undersøge om det virkeligt stod så grelt til som han havde på fornemmelsen. De modtages og skal overnatte hos Abrahams søn, Lot, men inden de kan gå til ro, kommer alle byens mænd, og forlanger de nyankomne udleveret, så de kan hygge sig med dem.

Som den gode vært nægter Lot at udlevere sine besøgende, men tilbyder i stedet mængden at de kan få hans 2 jomfruelige døtre at muntre sig med, alt det de vil. Men det ville mængden ikke, og truer nu med at gå endnu hårdere til Lot end til englene. Så slår englene mængden med blindhed, og redder Lot + familie, og Sodoma blev ødelagt af Herren med ild og svovlsten (og Lot's kone som - imod anvisningerne - kigger sig tilbage og ser ødelæggelsen, bliver til en saltstøtte). 1. Mosebog kapitel 18-19, vistnok.

[Opdatering]: Se også hvorfor Bubber bliver vred over dyresex.

Ceterum censeo Facebook esse delendam.

mandag den 30. august 2010

Quiz 100: Hvilket royalt familiemedlem

Ingen kommentarer
Han er gift med Dronning Margrethes yngste søster, og har efter sigende en tendens til at stamme. Hvad er hans navn?

Svar findes her.

(Syntes det var passende med et royalt indlæg i anledning af nummer 100!)

Ceterum censeo Facebook esse delendam.

Tip: Undgå at dine arkiv-oversigter indekseres af Google

3 kommentarer
Advarsel: Følg kun anvisningerne herunder efter også at have læst det opfølgende indlæg - og jeg vil anbefale at man bruger løsningen angivet der - medmindre man er helt klar over konsekvenserne af nedenstående, og alligevel ønsker det.

Dette indlæg er henvendt til de som har en Blogger-blog; og skal jeg være helt ærlig har jeg ikke rigtigt styr på effekten af det (endnu).

Men når jeg kigger i Google Analytics, kan jeg for en del søgninger se, at de havner på en side, som for eksempel kan hedde /2009_11_01_archive.html. Dette er en af mine arkiv-sider - for mig er de ordnet ugentligt, for de fleste vil de være inddelt i måneder - men de indeholder alle indlæg for perioden.

Det har virket meget tilfældigt, hvornår Google har valgt at bruge en oversigtsside, eller indlægget selv; sandsynligvis har det noget at gøre med en tilfældig i rækkefølgen i hvornår indekseringsrobotten er nået til den enkelte side.

Og det irriterer mig - for jeg vil helst have, at de som søger skal finde dét indlæg, der handler om det de søger efter - så de ikke skal rode rundt i alle de ikke-relevante indlæg, som de også får frem. Og sandsynligheden er, at den søgende hopper videre til næste søgeresultat, hvis de ikke umiddelbart kan se noget relevant på min side. Desuden ved jeg, at Google ikke bryder sig om, at det samme indhold står flere steder - og det gør det jo på sin vis på disse samle-sider - uden at jeg selv er skyld i det.

Så derfor ville jeg gerne have Google (og øvrige søgemaskiner for den sags skyld) til ignorere mine oversigtssider - inklusive min blog-forside! - og kun indeksere de enkelte indlægssider.

Og jeg fandt en løsning, som jeg nu har haft aktiv i ca fjorten dage. Jeg tror nok den virker - men jeg får stadig søgninger ind på nogle af de gamle arkiver (men ikke af nyere dato). Det skyldes sandsynligvis, at Googles robot er mange måneder om at komme rundt i alle krogene, og derfor endnu ikke har læst, at de sider ikke skal indekseres.

Anyway, den løsning jeg fandt på, er at lægge følgende kodestump ind i headeren i sin template:

<b:if cond='data:blog.pageType == "item"'>
   <meta content='index,follow' name='robots'/>
<b:else/>
   <meta content='noindex,follow' name='robots'/>
</b:if>


(Se eventuelt indlægget om en bedre title i Blogger for at se hvor det skal lægges ind - for det skal ind ved siden af det jeg beskriver der - i <head>-sektionen. Man kan faktisk også slå de to kodestumper sammen, det kan man jo gøre hvis man har styr på den slags.)

Det der sker i den ovenstående stump kode, er at så frermt det er et indlæg, gives der besked til indekseringsrobotterne, at denne side skal de indeksere; men hvis det ikke er et indlæg skal de holde sig væk fra at komme indholdet i deres indeks, men følge links til udersider. (Den første linie er faktisk ligegyldig, da det er default behaviour - men jeg kan bedst lide at have den med for overblikkets skyld.)

Ceterum censeo Facebook esse delendam.

søndag den 29. august 2010

Den tredje legetøjshistorie

Ingen kommentarer
Jeg og ungerne var inde og se Toy Story 3 - den seneste fra Pixar - i formiddag.

Og det var noget af en milepæl, for det var den første film den yngste så færdig i biografen. Vi prøvede for halvandet års tid siden med Madagaskar 2, men det var dengang alt for tidligt, og jeg kom til at være ude i forhallen med ham den sidste halve time, mens den ældste så den færdig med deres mor.

Men i dag kørte det som smurt, der var ingen problemer med at holde opmærksomheden - og så var det også hans første oplevelse af 3D lementet. Som han vist er for ung til at opfatte som noget særligt, for ham er det vist bare sådan det er - og hvorfor ikke.

Og filmen - den er ikke helt så dyb som Op, som jeg nok vil synes er en tand bedre - ihvertfald for en i min aldersklasse. Men det er en herlig film, også for mig - som rammer den rette blanding af arketyper og dybsindighed, blandet med gags og action.

Anders skal på college, og vil egentlig pakke legetøjet væk og på loftet (bortset fra Woody, som han vil tage med). Men ved et uheld havner legetøjet i stedet som skrald, hvilket de er meget fornærmede over. I jagten på et nyt hjem, finder de en tilsyneladende idyllisk børnehaven, men utopien smuldrer hurtigt, og det viser sig at de er havnet i et mareridt, styret af en despot. (Det gav mig lidt mindelser om Kabbelejes koloni i Kaninbjerget.)

De må naturligvis ikke så lidt igennem, for at slippe fri - og genfinde en værdig plads som legetøj. Og det hele er fantasifuldt og fantastisk skruet sammen, også visuelt (for eksempel da Mr Potatohead for udskiftet sin kartoffel med en tortilla.)

Og et herligt spil mellem Barbie og Ken, samt Buzz Lightyear i en meget spansk paso doble sørger for at hæve begejstringen yderligere.

Under det hele ligger - for de voksne - en tone af melankoli over tabet ved at blive ældre, men det kammer nu på ingen måde over.

3D-mæssigt fungerer det fint, men det var nu 3D på en meget afslappet måde - der var ingen scener som gave indtryk af at være der for at vise at man kan - det indgik blot naturligt.

Den kan rigtigt meget anbefales - især hvis man har børn i næsten enhver alder. Og hvis man er til animationsfilm kan man skam også se den uden børn. Men en film jeg direkte vil opforde voksne til at se uden børn - som Op - er det ikke. Så meget har den ikke sat sig i mig efterfølgende.

Ceterum censeo Facebook esse delendam.

Sandheden om Mænd

2 kommentarer
De skriver det er en rørende og dybfølt sort komedie om mænd, meningen med livet, drømmene og kærligheden.

Den er ihvertfald instrueret af Nikolaj Arcel (Kongekabale, De Fortabte Sjæles Ø), hvilket lover godt - også selvom det vist er en anden type film end man er vant til fra ham. Men om jeg skal se den? Det ved jeg godt nok ikke rigtigt, jeg ved ikke om det er en film jeg har behov for i øjeblikket. Men derfor kan den jo godt være god alligevel.

Med blandt andre Tuva Novotny, Thure Lindhardt, Lars Mikkelsen - og så Signe Egholm Olsen (Iselin fra Pagten).

Premiere 7. oktober.

(sponsoreret klip)

Ceterum censeo Facebook esse delendam.