Leoparddrengens
Public Key

lørdag den 19. december 2009

Fødselsdagsgave

Ingen kommentarer
Så fik jeg ellers en fødselsdags/julegave - hele Battlestar Galactica serien i en samlet pakkeløsning! Hvor jeg påtænker at se det/de første afsnit lige om lidt.

Min far var jo så kommet hjem fra dåbsrejse, og det her eksotiske land. Som forventet havde han - lige bortset fra selve dåben - brugt det meste af tiden på sit hotelværelse, hvor han kunne læse, se film og pimpe i fred.

Jeg spurgte ham til hvordan han havde oplevet solnedgangene - for de skulle jo være sådan her *knips*. Det havde han ikke lige lagt mærke til - og var i øvrigt ikke lige klar over om der skulle være noget specielt ved solnedgangene? Eller om det egentlig var et tropisk eller subtropisk eller tempereret land han var i?

For helvede, xxx er nok det mest notorisk ækvatoriale land - måske lige bortset fra Ecuador?! Det bliver ikke mere tropisk! Sagde jeg.

Nå... sagde han. Det havde han ikke lige så meget styr på.

+ jeg hørte nogle flere meget upraktiske historier om brormands håndtering. Nogle gange forstår jeg ikke det der med gener. Selvom jeg egentlig kan genkende dem hele tiden i min famile, kan de altså benyttes meget, meget forskelligt.

Ceterum censeo Facebook esse delendam.

Hvad nu hvis...

Ingen kommentarer

...Klimaministeriet ikke havde "fyret" deres topdiplomat - eller hvis de havde hyret Brixtofte i stedet. Eller hvis diplomaterne havde fået noget på den dumme? Eller hvis Lars Løkke ikke havde drukket sig fuld den nat? Eller i det mindste bare holdt sig væk?

Svaret blæser i CO2-vinden.

Men der skal vel evalueres?

Ceterum censeo Facebook esse delendam.

Dag 1 efter Pandora

Ingen kommentarer
Jeg vågner op og savner at lege i træet, at gå på jagt, at flyve, at være et med verden. Og jeg savner Neytiri.

Den film er gået så meget under huden på mig. Jeg ved ikke helt hvad jeg vil sige til hvis det bliver normen for film i fremtiden. Jeg tror godt man kan blive gal af det. James Cameron sagde noget med, med den her film, at han ønskede at det ikke var en film man , men en film man oplevede. Et ønske han i den grad har fået opfyldt for mit vedkommende, jeg var bare ikke klar over hvad han mente før jeg oplevede filmen.

Nå, som plaster på såret - når nu jeg ikke kan komme til Pandora - så skal jeg alligevel ikke passe børn i aften, så jeg ender vist ude som Leoparddrengen. Det føles da også lidt som na'vi.

Ceterum censeo Facebook esse delendam.

En erklæring - som man kan tilslutte sig hvis man vil

Ingen kommentarer
'nuff said.

Ceterum censeo Facebook esse delendam.

Jeg kan ikke mærke mine ben!

Ingen kommentarer
Okay, det kan jeg så en lille smule. Men det var godt nok en kold hjemtur som Corrosive. Kold, kold vind. Endnu en ting der får mig til at undres over hvordan vi superhelte klær os.

Ellers: opsummering. Well, jeg havde det fint nok. Men egentligt - især fra et dansemæssigt synspunkt - dødssyg aften. Lyden skulle på grund af ejerens mærkeligheder være skruet ned, hvilket gør det ret umuligt at danse når der kommer lidt gang i den. Og det blev så yderligere besværet af at dansegulvet blev indtaget af stole (ikke mærkeligt når der ikke rigtigt bliver danset).

Men så fik jeg snakket en del, for eksempel med bil-fyren fra Frankrig som var her på grund af Klimatopmødet. Og fik hjulpet nogle søde folk til at slå highscore i Trivial Pursuit spillet.

Og fik anbefalet Avatar til gud og hver mand.

Så fint nok - men ikke en nat som går over i historien.

(Kan dog godt finde på at sende skjulte meddelelser. Og når man kommer hjem og det er så koldt, savner man juni!)

Ceterum censeo Facebook esse delendam.

fredag den 18. december 2009

Hvorfor ikke juridisk bindende?

Ingen kommentarer


Hurra, man har lavet en klimaaftale. Hvori det fremgår at temperaturen aller, allerhøjst må stige 2°. Så må man godtnok håbe Klimaet hører efter, for der er ikke rigtig bestemt noget om hvordan det lige skal ske.

Jeg fatter ikke de ikke kunne lave den juridisk bindende - for der står jo ikke noget i den?! Nå - men så kan de jo se frem til endnu en fest i Mexico i 2010.

(Og så synes jeg det er sødt med det de kalder et fingeraftryk fra ø-staterne: Først stod der at temperaturstigningen ikke måtte overstige 2°; det blev så rettet til at stigningen skulle holdes under 2°. Stort, siger jeg bare.)

Corrosive ryster på hovedet.

[Opdatering]: Jeg synes iøvrigt CityGirls analyse er ganske fremragende.

Ceterum censeo Facebook esse delendam.

Denne weekend

Ingen kommentarer
Jeg er godtnok noget træt og kold - og føler mig ikke ret meget i form til en by/dansetur. Jeg ville nok i virkeligheden helst bare sove i nat.

Men da jeg har lovet at passe børn i morgen, er det i nat det skal ske, hvis jeg skal noget denne weekend - og det skal jeg jo. Så forvent mig i byen sædvanlig tid og sted (dvs Amigo mellem 2 og 2:30).

Jeg tror det bliver som Corrosive - nogen må jo gøre en grøn indsats. Men først tror jeg lige jeg nupper mig en morfar, så jeg kan friske lidt op.

Ceterum censeo Facebook esse delendam.

Det var Dronningens skyld!

Ingen kommentarer
Jægerbogssagen aka Gade-gate breder sig fortsat, og det viser sig nu at regenten har sin del af ansvaret for at det er kommet så vidt!

For ifølge IT-chef Jesper Britze blev han presset af oberst Morten Danielsson, chef for Forsvarsstabens Ledelsessekretariat, til at lave sin google translate udgave af bogen. Det passer ganske vist ikke særlig godt med hans tidligere forklaring, men noget kunne tyde på at han er holdt op med at dække over sig selv og sine foresatte i samme grad som tidligere.

Men hvem er denne oberst Morten Danielsson? Ja, det ved jeg strengt taget ikke meget om. Men jeg ved hvorfor han i en position hvor han kunne presse Jesper Britze: det var han nemlig på grund af en direkte ordre resolveret af Dronningen selv. Det fremgår af dette dokument, hvor han både forfremmes til oberst (afsnit 1j) og altså beordres til den fatale position (afsnit 2d).

Meget, meget speget!

Ceterum censeo Facebook esse delendam.

Hvis nu de bliver en nat mere...

Ingen kommentarer
... altså alverdens ledere etc, som FN vistnok nu har bedt dem om - så var det måske en idé at sende dem allesammen ind og se Avatar.

Det ville faktisk ikke være så dumt. Lej Imperial, og lav en ekstra klimaforestilling i nat!

Ceterum censeo Facebook esse delendam.

Fuldstændig utrolig fantastisk

Ingen kommentarer


Jeg er lige kommet hjem efter at have set Avatar i Imperial. Jeg havde pænt høje forventninger til filmen - og de blev mere end indfriet. Jeg er fuldstændig blæst omkuld i hovedet.

Jeg har aldrig i den grad oplevet suspension of disbelief. Og de der blå aliens man har set billeder af, som virker sådan utroværdige på billeder? Glem det, de er fuldstændig troværdige i den film, de eksisterer sgu!

Filmen hovedperson er marine-infanteristen Jake Sully, som har mistet førligheden i sine ben. Hans bror, forskeren er død, hvorfor han tilbydes at tage hans plads på planeten Pandora, i Avatar-programmet. Et program som sætter deltagerne i stand til at overtage en specialbygget krop - en genetisk blanding af Pandoras intelligente race, Na'vierne, og mennesket, Avatar-styreren selv.

Na'vierne og Pandora er filmens egentlige hovedpersoner. Na'vierne er et folk som lever i pagt med naturen - der er nok tænkt en del på indianere - og med en speciel kropsdel kan de interface med andre levende skabninger på planeten.

Men alt er naturligvis ikke lutter idyl - menneskets tilstedeværelse på planeten skyldes deres jagt på et meget værdifuldt mineral. Og det komme naturligvis til... skærmydsler... imellem mennsker og na'vier.

Hvis man skal sætte en finger på filmen er det den overordnede historie, som er ganske forudsigelig. Men det gør ikke noget mens musikken spiller, og faktisk er det fedt at se en så utrolig film, som ikke er baseret på en bog - men er helt sin egen.

Og det visuelle... man, oh man... filmen varer små 3 timer, og jeg kunne blive ved med at sidde og se på den planet, og de na'vier + planetes øvrige fantastiske dyr. Kæmpehøje, men elegante - de minder meget om katte (Leoparddrengen likes!). Langt, langt det meste af filmen må være computergenereret, men det virker absolut virkeligt.

Og 3D'en? Fantastisk, fantastisk, fantastisk. Jeg har ingen ide om hvordan filmen holder i 2D, det er også ligemeget - den skal ses i 3D. Og den skal absolut ikke ses på DVD - det vil være blasfemi.

Jeg opdagede at den kun har en 11 års aldersgrænse, så jeg tror jeg skal ind og se den igen med min ældste - jeg troede ikke på forhånd den ville være "fredelig" nok til ham - men den kan han godt klare. Og han skal have oplevelsen af at se den rigtigt.

Hvis man skal sammenligne med andre af James Camerons film, må det være Aliens der kommer nærmest - vi skal bare forestille os en lys & grøn planet i stedet for den skumle der er deri, og så nogle sympatiske aliens i stedet for dem derfra. Så er den der næsten... og Sigourney Weaver er jo også med her. Nej, alvorligt talt, den film er svær at sammenligne med noget.

Jake Sully spilles af Sam Worthington, som også var med i Terminator Salvation. Og selvom det ikke er en film med det store karakterskuespil synes jeg absolut han gør det godt - han minder lidt om Ewan McGregor. Ligesom den kvindelige hovedrolle, na'vien Neytiri, spillet af Zoe Saldana, gør det rigtig godt - selvom det er mærkeligt at skulle bedømme en skuespiller man aldrig ser i menneskeskikkelse.

Anyway - gå ind og se den film. Der er ingen vej udenom.

Ceterum censeo Facebook esse delendam.

Det er da til at blive lidt sindssyg af

Ingen kommentarer
Denne her lyd af helikoptere, som bliver ved at kredse over mit hovede og over mit hjem. Jeg kan godt være nervøs for, om jeg overhovedet når frem til Imperial, når jeg om lidt vover mig udenfor - jeg skal jo forbi Scandic Hotel, som er en veritabel fæstning disse dage.

(Men hvem bor egentlig der? Jeghavde lidt satset på at Arnold ville bo der, men han er jo havnet på Skt Petri inde i byen.)

Ceterum censeo Facebook esse delendam.

Jeg er ret spændt

Ingen kommentarer
For cirka 4 måneder siden læste jeg første gang om filmen Avatar. Og i morgen formiddag skal jeg så til premiere på skidtet. Det må jeg sige jeg er pænt spændt på!

Jeg var ellers i syv sind om jeg skulle gøre det, for normalt ville det være sådan en ting jeg så om aftenen med 3-5 af det sædvanlige slæng. Men ingen af dem kunne, ligesom andre jeg prøvede at hverve til premieren heller ikke kunne - så nu endte jeg op med at bestille en solo billet i Imperial i morgen.

Håber bare den kan leve op til nogen af forventningerne. Og under alle omstændigheder må 2009 vel være året for mere eller mindre nøgne og underlige blå væsener på film?

Ceterum censeo Facebook esse delendam.

torsdag den 17. december 2009

Diplomacy

2 kommentarer

I dag kom jeg på grund af nogle kommentarer i forbindelse med Klimatopmødet - og Lars Løkkes ageren en mellemting mellem en hund i et spil kegler og en elefant i en porcelænsbutik - til at tænke på brætspillet Diplomacy.

Jeg forestiller mig det er de færreste der kender det. Og det er synd, for det er en meget, meget lærerig ting at prøve at spille. Desværre kræver det også meget - en del spillere, og ikke mindst en del tid. Og spillee af den rette type - ellers kan der let ryge nogle venskaber.

Spillet er et brætspil, meget abstrakt og strategisk. Det starter i år 1900, med krig i Europa, og kan således let ses som omhandlende 1. Verdenskrig.

Det fascinerende i spillet er, at der ikke er nogen tilfældigheder - på den måde ligner det skak - man flytter sine brikker for hver tur, og det går så som det går.

Men for at man skal få noget ud af sine træk, kræver det at man har fået støtte fra andre lande. Ved at indgå alliancer, eller at foregive at have indgået alliancer.

Turene er nemlig indrettet på den måde, at der er sat tid af til forhandlinger, som foregår i grupper eller to-og-to, og så lige en anelse tid til at nedskrive sine træk.

Og så gælder det om at prøve at finde ud af hvem man kan stole på, hvem der lyver, hvem man selv lyver for - og hvem det bedst kan betale sig at forråde, hvornår.

Spillet er en virkelig god pædagogisk indføring i grundreglen indenfor diplomatiet: at lande ikke har venner, men interesser.

Som sagt er det største problem ved spillet, at man skal stille med en del spillere; helst 6 eller 7. (Landene man spiller er: Frankrig, England, Tyskland, Østrig/Ungarn, Tyrkiet, Rusland og Italien) - og tid. For yderligere at komplicere det, er der lande der ryger ud efter kort tid - dvs 2-3 timer. Og så skal de enten kunne lave noget andet eller være frsike på at tage hjem, mens spillet spilles færdigt. Og det kan snildt tage 12 timer. (Medmindre man vælger ikke at spille spillet til ende, for slutspillet er mindre interessant.)

Under alle omstændigheder, støder du på en brætspilsnørd, som prøver at samle folk til en omgang Diplomacy... så prøv det. Det er en fantastisk oplevelse!

Ceterum censeo Facebook esse delendam.

Nyt fra Dansk Sprog Ævl: Sprogrygterne II

2 kommentarer
Hermed udkommer vi med anden udgave af Sprogrygterne. Første nummer udkom for en uge siden, og var en stor succes - hvis De ikke har læst det, kan det nås endnu.

I dette nummer vil vi behandle problemer med ord, hvis betydning folk i dag ikke forstår eller misforstår. Og komme med løsninger på problemerne!

Problem 1: Mistænkelig / Mistænksom
Desværre er det jo sådan at danskerne i dag bliver ved med at bytte rundt på betydningen af disse to ord. Hvilket kan være ganske forvirrende, da de jo har ganske forskellige betydninger. Dansk Sprog Ævls løsning på problemet er ganske enkel: slå ordene sammen til ét ord, med to betydninger. Så skabes der i det mindste ikke forvirring ved at bruge et forkert ord, og meningen kan regnes ud udfra sammenhængen.

Derfor er vi glade for at kunne præsentere: Mistænkelissom. Som kan bruges i stedet for begge de andre ord. For eksempel: Jeg arresterede høn, fordi høn så mistænkelissom ud. Eller: Jeg blev mistænkelissom da jeg så hømme gemme sig i skyggerne.

Vi er overbeviste om, at dette ord vil afhjælpe en masse problemer.

Problem 2: Forfordelt
Problemet med dette ord er velkendt. At være forfordelt betyder jo, at man ikke har fået hvad der tilkom én. Men de fleste i dag forstår og bruger det som, at man har fået mere end man burde.

Her er vi gået den modsatte vej af hvad vi gjorde ved mistænkelissom, og foreslår ordet splittet op i to betydninger. Således at farfardelt betyder at man får mere end man burde, mens morfardelt betyder man har fået for lidt.

Igen mener vi denne løsning kan være til glæde & gavn.

Problem 3: Bjørnetjeneste
Den yngre generation har fået den idé, at en bjørnetjeneste betyder en stor tjeneste, istedet for det, det retteligt er: et forsøg på at gøre en tjeneste som i virkeligheden er til ulempe. Forklaringen skulle være, at en bjørn er stor & stærk, og derfor må en bjørnetjeneste være en stor tjeneste.

Man kan ikke kæmpe mod den sproglige udvikling, så her er vores forslag at overgive os, og acceptere at en bjørnetjeneste er en stor tjeneste. Tilgengæld foreslår vi indført ordet børnetjeneste, som får den betydning en bjørnetjeneste havde i gamle dage. Og som burde være meget mere intuitivt forståelig.

Vi takker for Deres opmærksomhed!
Dansk Sprog Ævl, December 2009

Ceterum censeo Facebook esse delendam.

Nu sner det, nu sner det

Ingen kommentarer
...og jeg ligger her og ser det.

Jeg skal passe syge børn i dag, hurra. Og jeg forestiller mig en del klager over at de endnu engang ikke kommer ud og kælke. Men det er da også synd for dem. Og de har godt nok været syge længe efterhånden.

Ceterum censeo Facebook esse delendam.

Det kan være svært at lave sjov med ord...

Ingen kommentarer
...når folk staver så dårligt i dette land.

Jeg havde set, at jeg fik nogle besøgende der kom ind via søgning på "lømmelparken". Og så er det jo sådan set meget naturligt de havner her. Men jeg kunne ikke lade være at spekulere på, om det var nogen der stavede forkert, eller om de ville checke om andre havde fået samme idé som jeg.

Det fik mig til selv at prøve en søgning. Og der er godtnok mange sites der skriver "lømmelparken" - men altså i fuld alvor. Suk.

(Mest imponerende i den henseende er nok det indlæg som er postet på bloggen Kan du stave til "kegle" eller skal jeg klappe det for dig? ...)

Slut på sproglig arrogance for nu... sov godt.

Ceterum censeo Facebook esse delendam.

onsdag den 16. december 2009

Hvid Røg

Ingen kommentarer


Snefaldet og udsigten til snestorm fik mig til at fantasere om, at det kunne være ganske interessant om alverdens ledere skulle sne inde i Bella Centret på fredag. Hvis de blev tvunget til at fortsætte forhandlingerne om at undgå global opvarmning på grund af snestorm.

Det vil der være en vis ironi og retfærdighed i.

Tanken ledte så til, at det jo nok ville kræve, at diverse snerydnings- og beredskabsfolk nægtede at rydde til centret. Og det ville da ogå være storartet.

Men den tanke ledte så videre til: Her ville faktisk være et punkt hvor civil ulydighed og folkets vilje kunne gøre noget fornuftigt. Have et formål. I modsætning til forkølede forsøg på at bryde ind i Bella Centret, som man så i dag, og som jeg stadig ikke har set nogen god begrundelse for.

Men hvis der stadig ikke sker noget på det topmøde i løbet af fredagen, hvis de bliver ved med at lege babelstårn. Så kunne det være herligt hvis de 100.000 fra i lørdags, og 100.000 mere - jeg skal gerne være en af dem dennegang, har ikke syge børn - ville gå mod Bella Centret og omringe det. Spærre alle udfaldsveje, på Amager og Sjælland, ved at sætte sig.

Og ikke lukke op før de store, kloge hoveder når til en form for enighed. Simpelthen spærre vejen for og holde på Obama, Brown, Mugabe, Wen, Barosso med videre - indtil de får sendt hvide røgskyer i vejret fra centret, som tegn på at de har indgået en aftale.

Se, det ville være civil ulydighed. Med et formål. Og det ville kunne gøres absolut ikke voldeligt, i bedste Gandhi-stil. Og det ville da være noget som kunne få København til at leve lidt op til det dér tåbelige Hopenhagen.

Men det bliver godt nok en kold omgang - ikke desto mindre ville jeg møde op som Corrosive for at give den rette grønne impuls. (Og så nok også min grønne Ajungilak-sovepose for varmens skyld...)

Ceterum censeo Facebook esse delendam.

En måned med Windows 7

Ingen kommentarer
Nu har jeg i godt en måned haft en computer med Windows 7, så det må være tid for en status.

Det er jo en ny computer med pænt med RAM og hestekræfter, så jeg ved ikke hvordan det kører på mindre maskiner. Men jeg må sige, at jeg er overordentlig tilfreds.

Mine oplevelser med Vista har været negative, og jeg har prøvet såvidt muligt at undgå det. Mine erfaringer var, at der blev ved med at poppe ting der ville opdateres op, hvilket kort efter forårsagede at maskinen skulle genstartes. Og at man skulle klikke et ekstremt antal godkendelser for at få lov til at køre et program, man selv bad om blev startet.

7'eren fungerer meget mere gnidningsløst. Okay, der skal stadig godkendes ting, men i meget mindre omfang - faktisk sådan at det føles fornuftigt fra et sikkerhedsmæssigt synspunkt. Og der popper ikke alt muligt op hele tiden; i det hele taget føler jeg mig ganske pænt i kontrol med hvad der foregår på min maskine, hvor de Vista installationer jeg har arbejdet med, har det meget mere føltes som om det var OS'et der havde kontrollen. Det var ihvertfald ganske uoverskueligt hvad der foregik bag om ryggen på en.

(Der foregår sikkert mindst ligeså meget bag om ryggen i dag, men det er altså væsentligt mere diskret.)

Jeg har læst, at der kan være nogle problemer med at opgradere fra Vista til Windows 7. (Sikkert Vistas skyld :) .) Så måske skal man være lidt forsigtig med det. Det er ærgerligt hvis det er sådan, for jeg ville ellers klart anbefale alle Vista brugere at opdatere.

Hvis man stadig kører Xp kan man jo ikke opdatere. Og der er heller ikke nogen presserende grund til at gøre det, bortset fra, at man sikkert har holdt sig tilbage fra at købe ny computer længe, for ikke at risikere at få en Vista. Og den bekymring behøver man altså ikke have mere, efter min mening.

Det er faktisk rart at kunne skrive noget pænt om Microsoft for engangs skyld. Men jeg synes de fortjener det denne gang!

Ceterum censeo Facebook esse delendam.

Streng fortroligt

Ingen kommentarer
Gade-gate kører videre. Man skulle da ellers tro de var blevet klogere i Forsvaret, men nej.

Igår kunne TV2 citere fra auditørernes afhøringer i forbindelse med undersøgelsen af hvad der egentlig skete med hele farcen omkring "oversættelsen" af "jægerbogen". Altså, de muntre episoder for et par måneder siden.

I dag går auditørerne så til politiet, og anmelder at afhøringsrapporterne er lækket. Og er i det hele taget godt gale i skralden, lyder det til.

Jeg ser nu frem til, at der kommer en auditør-undersøgelse af lækken fra auditørerne. Og ser endnu mere frem til, når de top-top-hemmelige rapporter fra den undersøgelse også lækkes.

Og så videre...

Ceterum censeo Facebook esse delendam.

Splash

Ingen kommentarer
Jeg synes det er lidt morsomt med Daryl Hannah, der er til klimatopmøde - og bliver ved med at blive nævnt som værende kendt fra filmen Splash. Det er godtnok ikke den film jeg mest husker hende fra - hvis jeg var hende ville jeg nok hellere huskes fra rollerne i Blade Runner og Kill Bill, selvom det ikke var hovedroller.

Men jeg kan godt huske at jeg var inde og se Splash i midtfirserne. I et pubertæt håb om gode nøgenscener. Der var vistnok lidt, men jeg husker det som om jeg forlod biografen ret skuffet - så hellere Polterabend for Viderekomne. Jeg tror ihvertfald ikke dengang jeg regnede med, at filmen ville blive nævnt i forbindelse med et stort internationalt topmøde på dansk grund, som handler om menneskets fremtid på planeten.

Men Splash er også lidt fornemmelsen man har af hvordan det går på topmødet - en større vandgang. Selvom det er meget svært at finde hovede og hale på hvad der egentlig er gang i. Men det gør mig ikke ligefrem mere optimistisk at Lars Løkke nu er den officielle formand.

Ceterum censeo Facebook esse delendam.

tirsdag den 15. december 2009

Stormen på Bella Centret

Ingen kommentarer


Det er vistnok annonceret at der skal ske noget i den stil i morgen. Hvor aktivister prøver at nå frem til og ind i Bella Centret og.... ja, og hvad egentlig? Hvad præcis der skal ske, hvis de når så langt, er ikke rigtig fremgået.

Well, men det er nok også utopisk at tro de kommer så langt. Ikke for det, det er da meget muligt de kan komme forbi politiafspærringer med videre - men hvis de når frem til centret opdager de jo, at der allerede står 30.000 mennesker i kø og venter på at komme ind - 30.000 der ikke er plads til, fordi FN har udsendt 45.000 invitationer rundt i hele verden, til et center som kan rumme 15.000.

Så skulle aktivisterne nå frem, er det bare om bag i køen - for de har vel køkultur?

Ceterum censeo Facebook esse delendam.

Fuldstændig forkert

Ingen kommentarer
LD: Brian Mikkelsen, nu er der igen kritik af polities hårdhændede fremfærd efter nattens arrestationer på Christiania, med brug af tåregas?
BM: Det er altså ærlig talt noget pjat, at politiet ikke kan få lov at gøre deres arbejde i fred uden hele tiden at skulle kritiseres. I nat var de således udsat for angreb med både håndgranater og vejsidebomber, og forsvarede sig udelukkende.
LD: Så du mener lømmelpakken virker efter hensigten?
BM: Præcis efter hensigten!
LD: Ved den store demonstration i lørdags blev henved 1.000 anholdt, men der er kun rejst sigtelse mod 3 personer?
BM: Ja?
LD: Virker det ikke underligt?
BM: Nej, det er jo netop hensigten med lømmelpakken?
LD: Så du ser ikke noget galt i at anholde op mod 1.000 demonstrerende, som der tilsyneladende ikke sidenhen kan bevises noget i mod?
BM: Altså, politiet arresterer jo ikke nogen uden grund. Det er kun folk der gør noget ulovligt som lømmelpakken virker på det. Det har vi i regeringen slået fast inden Klimatopmødet, og det vil vi fortsat holde på!
LD: Men tilsyneladende havde langt de fleste af disee anholdte jo ikke gjort noget påviseligt?
BM: Men det ville de gøre!
LD: Det vidste politiet?
BM: Ja, det ar de jo gjort, ellers havde de ikke anholdt dem.
LD: Så du er ikke bange for, at der vil komme en masse erstatningssager i kølvandet på anholdelserne?
BM: Nej, ærlig talt, nu bliver det for pjattet. Vi beskyttede jo netop de unge - hvis vi ikke havde grebet ind så tidligt, og de havde nået at begå noget strafbart - så ville det jo først for alvor gå galt. I den forbindelse vil jeg godt henstille til, at forældrene får mere styr på hvad deres børn render rundt og laver! Det er jo først og fremmest deres ansvar!
LD: Der har også været rejst kritik af at de anholdte blev sat på den bare asfalt, som var under frysepunktet?
BM: Nu må de såkaldte aktivister altså bestemme sig. De demonstrerer, siger de, fordi de synes det bliver for varmt. Og så er det pludselig for koldt. De er tydeligvis overforkælede. I den forbindelse vil jeg godt henstille til, at forældrene får mere styr på hvad deres børn render rundt og laver!
LD: Politiet er også kritiseret for at der gik 3-4-5 timer før alle de anholdte var transporteret bort?
BM: Det er i hvert fald fuldstændig forkert, og viser igen noget om hvilke rygter der sættes i omløb. Jeg har fået af vide af politiet at de anholdte kom i futtog med det samme, så det har intet på sig!
LD: Jamen, så tror jeg jeg siger tak for interviewet!
BM: Det var så lidt! Kom godt hjem.


[Opdatering, ej satire]: Se iøvrigt også dette indlæg.

Ceterum censeo Facebook esse delendam.

mandag den 14. december 2009

Bedste kasteskyts

Ingen kommentarer
Jeg kan jo ikke helt lade være med at spekulere på, hvad der egentlig fungerer bedst som kasteskyts. En sko eller en model af Milano-katedralen?

Umiddelbart virker det jo som om Milano-katedralen er bedst, både i træfsikkerhed og i forventet skade. Men var det bare et lucky punch? Eller var det fordi ham galningen var så tæt på?

Der burde nedsættes et udvalg, som ved empiriske eksperimenter på politikere i forskellige situationer, kan afgøre - én gang for alle - hvad der er mest effektivt!

Ceterum censeo Facebook esse delendam.

Tip til domænenavn

Ingen kommentarer
Jeg gider ikke selv, men jeg har lige tjekket: og både stadigundren.dk og stadig-undren.dk er ledige.

Det burde være nogle ret gode domæner, der hurtigt kan opnå høj PageRank med videre - fordi der burde blive linket meget til dem.

For hvem vil ikke gerne være en kilde til stadig undren?

Ceterum censeo Facebook esse delendam.

A first for everything

4 kommentarer
Igår min første ædru fødselsdag i mands minde.
Og den første hvor jeg ikke modtog nogen gaver. (På dagen altså, jeg har fået/får dog nogle...!)
Og den første hvor jeg hverken så familie eller venner (bortset fra egen avl).
Og den første hvor jeg brugt natten før og efter på at trøste barn med falsk strubehoste.
Og den første hvor jeg gik i seng inden midnat.

Når det alligevel blev lidt fødselsdagsagtigt, som M var så venlig at være bekymret for, skyldtes det især cyberspace. Hvor jeg da modtog en del mails, med gode hilsner. Og også hilsner her på bloggen. Og endda indlæg & hilsnerDukkefortællingen.

Og så lovede børnene da også i går at være ekstra flinke. Hvad de da også i høj grad var; så det var jo også lidt fødselsdagsagtigt. Og jeg fik faktisk - som rest af mine planer - set første halvdel af første film i Ringenes Herre med den ældste, så nu er vi igang. Og han er godt tilfreds indtil videre - men det passede vist meget godt kun at se første halvdel, jeg kunne mærke han var ved at være mæt.

Nu er de så begge hjemme, for den ældste vågnede også syg i dag; men vi hygger os.

Ceterum censeo Facebook esse delendam.

søndag den 13. december 2009

Quiz 39: Hvilken funktion

5 kommentarer
Betegnelse for person som er ansvarlig for at der bliver holdt øje med mindreåriges brug af computere og færden på nettet.

Svar findes her.

Ceterum censeo Facebook esse delendam.

Politistat II

2 kommentarer
Når små 1.000 bliver anholdt, og det fører til 3 sigtelser, er der efter min mening noget galt. Især når mange af disse må sidde i mange timer på iskold asfalt.

Politiet beklager det, og det tjener dem til ære, men de burde jo nok have ladet folk gå, når demonstrationen alligevel var slut, og der ikke rigtigt var noget at sigte folk for? Og man nu ikke havde forudset at der var brug for transport ud til Guantanamo-burene i Valby...

Men Dansk Folkeparti er begejstrede, og mener at Lømmelpakken har reddet om ikke hele verden, så ihvertfald Amager:
Der er ingen tvivl om, at det er lømmelpakken, der har gjort, at politiet har kunnet slå så kontant til over for de professionelle ballademagere. Havde vi ikke fået vedtaget lømmelpakken, så var Amager blevet lagt øde af disse autonome krigere.
 Dennis Flydtkjær, Dansk Folkeparti.
 

Ceterum censeo Facebook esse delendam.

Falsk strubehoste

2 kommentarer
Det er vist hvad den yngste har pådraget sig. Heldigvis ikke i den rigtig slemme udgave - det er han for gammel til - men slem nok. Jeg har prøvet det et par gange med den ældste da han var yngre, og det kan absolut ikke anbefales. For det er vanvittig ubehageligt for barnet, og det er meget begrænset hvad man kan gøre. Udover at hjælpe til at sove i siddende stilling.

Hvorom alting er, så er fødselsdagsplaner vist lagt brak. Lige nu sidder ungerne og ser Shrek 2, og jeg ærgrer mig over manglende søvn. Fødselsdagen mærker jeg så lidt til, så det der med at være blevet ældre er lidt gået henover hovedet på mig.

(Jeg har i øvrigt længe undret mig over hvad ægte strubehoste så var - men det er åbenbart det der hedder difteritis).

Ceterum censeo Facebook esse delendam.