Leoparddrengens
Public Key

lørdag den 8. januar 2011

Jeg er ikke typen der beder

2 kommentarer
Men hvis jeg var amerikaner ville jeg nok sige, at jeg beder for Gabrielle Giffords, det medlem af repræsentanternes hus, som i dag er blevet skudt i hovedet. Og først blev meldt dræbt, men senest rapporteres in critical condition.

Ikke at jeg kan alle medlemmerne af repræsentanternes hus, men en kvinde, demokrat, som det lykkes at vinde i Arizona, over en mandlig tea party favorit, fortjener opmærksomhed. Og når Wikipedia kan fortælle, at hun gør meget for solkraft (god ide i Arizona) og er gift med en astronaut... så øges sympatien for en nørd som mig. Og med sine 40 år er hun samtidig nogenlunde jævnaldrende, hvilket også øger indlevelsen. Så det berører mig.

Men en debat om våbenlovgivningen i USA fører det jo næppe til, ligemeget hvad udfaldet bliver.

Jeg er ikke typen der beder. Men hun vil være i mine tanker den næste tid. Ligesom de øvrige fra den galningeskydning vil være, men det bliver på et - endnu mere - abstrakt plan.

Ceterum censeo Facebook esse delendam.

Team Leopard-Trek

2 kommentarer
Altså... med det navn er det jo for en leoparddreng forbandet svært, ikke at melde sig som fan! Også selvom jeg indtil videre har lidt svært ved at finde ud af, hvad det der Leopard egentligt kommer af. (Det er vist noget med, at det er det Brian Nygaard har kaldt selskabet som står bag holdet - og det er således kun Trek der er et egentligt sponsor navn.)

Nå, men altså der er navnet. Og så har de jo også den rytter, som jeg nok holder mest af at se på, når han virkelig folder sig ud, nemlig Fabian Cancellara / Spartacus. Og så selvfølgelig også Jens Voight.

Forløbet omkring holdet har muligvis været ukønt, men det er jo ligesom sådan det fungerer indimellem i cykelsport.

Så i den kommende sæson må det først og fremmest være Christina Watches og Leopard-Trek jeg hænge min hat på - de kommer næppe til at konkurrere så mange steder.

Ceterum censeo Facebook esse delendam.

fredag den 7. januar 2011

Avengers på TV

Ingen kommentarer
Nå jeg nu alligevel er i gang med at reklamere for superheltefilm på TV, i form af en nøgen superskurkinde, kan jeg jo ligeså godt samtidig bringe denne reklame for at der nu kommer Avengers på Disneys XD kanal. (Som vi ikke kan se hos mig...)

Hvis man ikke skulle have styr på det, er Avengers en superheltegruppe (fra Marvel). I denne inkarnation består den af Thor, Iron Man, Hulk, Captain America, Wasp og Ant-Man. (Når jeg siger "denne inkarnation" er det fordi jeg ikke mener Hulk altid er med, det kommer vist lidt an på hvor han er i sin cyklus. Men jeg er ikke ekspert i hverken Hulk eller Avengers.)

Det er tegnefilm, skal understreges. Ligesom jeg skal specificere at jeg betales, hvis du ser på dette mini-afsnit:

Premiere 14. januar, kl 19.

Ceterum censeo Facebook esse delendam.

Rebecca Romijn nøgen

2 kommentarer
I aften sendes den første X-Men film (kl 22:35 på TV2), og i den anledning må man da lige lave en passende overskrift som reklame for en af de sejeste & lækreste superskurkinder i tegneserieverdenen: Mystique. Hun render trods alt blå & mutant-nøgen rundt i hele filmen. (Rebecca Romijn har godt nok selv påstået at hun ikke er nøgen, at det er en slags extravagant bikini, men vi ved jo udmærket bedre!)

Iøvrigt kan man selvfølgelig indimellem kan komme i tvivl om hun nu også er superskurkinde, eller hvad hun egentligt er - i 1'eren mener jeg dog hendes rolle er rimeligt klar.

Rebecca Romijn er af hollandsk afstamning - sjovt nok er min klare favorit fra X-Men, Famke Janssen (som spiller Jean Grey/Marvel Girl (og siden Phoenix) ) hollænder. Men det må blive et senere indlæg, om Famke Janssen nøgen.

Hvorom alting er, hvis man ikke har set X-Men bør man helt klart unde sig selv det, selvom 1'eren ikke er den bedste - det er efter min mening klart 2'eren, X2.

Ceterum censeo Facebook esse delendam.

torsdag den 6. januar 2011

Fra generalforsamlingen i A/B Paradisæblevej 22-28

6 kommentarer
Som ordstyrer valgtes Johannes (26, 2tv) og som referent Leo (22, 3th).

Formand Lars (24, 1mf) startede med at få ordet:
Kære alle -

Som I nok er klar over har det været et forfærdeligt vejr på det sidste, og kommunen har jo privatiseret vores vej. Det har altsammen betydet en betragtelig merudgift for foreningen. Vi er simpelthen nødt til at gøre noget ved vores økonomi, ellers kan vi forudse over en årrække, at vi kommer til at sælge legehuset, eller skære ned på trappevasken. Og det er der jo ikke nogen der ønsker!

Derfor mener jeg ikke der er andet at gøre, som ansvarlig formand, end at foreslå at vi nedlægger den fælles vaskekælder. Der er alligevel ikke ret mange der bruger den, og den koster os en frygtelig masse penge. Og de fleste af de der bruger den har selv vaskemaskiner. Desuden kan man se at den ikke er nødvendig, for de der bruger den, har ligeså rent tøj, som de der vasker hjemme.

Og de der virkelig har behov for den kan stadig få vasket tøj, det skal vi nok finde på en løsning til, bare rolig.

Helle (22, 2th): Hvad helvede er det Lars, du sagde sgudda, da vi købte nye maskiner for 4 år siden, at nu kunne de ihvertfald holde længe? Og hvad er det for en løsning du taler om for dem der ikke har vaskemaskine? Jeg synes altså vi skal hæve boligafgiften, istedet!

Lene (26, 1tv): Der er jo møntvasken nede på hovedgaden. Den er god-fin. Men iøvrigt synes jeg vi skal have sat boligafgiften ned - jeg har altså vildt brug for en tur ned sydpå, jeg kan ikke holde det her mørke og kulde ud!

Pia (28, st.th): Jeg synes altså vi skal beholde vaskerummet, gamle fru Knudsen får svært ved at slæbe sit vasketøj helt ned på hovedgaden. Hvis nu Hassan begyndte at betale sin boligafgift ville det nok skæppe lidt mere i kassen, siger jeg bare!

Boligadministrator Maglehøj: Der ses ikke at være nogen beboere i restance i øjeblikket, heller ingen "Hassan".

Villy (24, 4tv): Jeg kan godt se hvor det her bærer henad, Lars vil sløjfe vaskerummet, så Lene kan få sat boligafgiften ned.

Lene (26, 1tv): Gu vil jeg da ikke bruge pengene fra vaskerummet til at sætte boligafgiften ned!

Brian (28, 2th): Nej, det er da meget enkelt: Vi sløjfer vaskerummet, det ordner vores økonomi. Og så sælger vi legehuset og dropper trappevasken og sætter boligafgiften ned for de penge. Så kom ikke her Villy, de penge fra vaskerummet har intet med boligafgiften at gøre!

(Generalforsamlingen fortsatte længe endnu. Jeg skal nok få skrevet referat færdig inden længe, promise. Leo Drängen.)

[Opdatering, her fortsætter referatet af generalforsamlingen.]

Ceterum censeo Facebook esse delendam.

Quiz 132: Hvilken betegnelse

Ingen kommentarer
De fleste kender betegnelsen for transportmidler som bus og tog, hvor mange rejser med samme enhed, når vinterkøreplanen gælder. Men betegnelsen er rent faktisk en anden under sommerkøreplanen - hvilken?

Svar findes her.

Ceterum censeo Facebook esse delendam.

Pigerne fra Twin Peaks

4 kommentarer
TV2 genviser Twin Peaks i øjeblikket om natten, og selvom jeg ikke har set hvert afsnit har jeg set lidt flere end godt er. Og jeg bliver simpelthen så nostalgisk af at gense den - især de kvindelige roller. Som jeg ville sidde og diskutere med andre fans fredag nat på Blasen, efter aftenens seneste afsnit.

Så for hvert afsnit har jeg tænkt at jeg måtte bringe en billedkavalkade som hyldest - og det er så det jeg gør nu.

Laura Palmer
Hun er lissom død i serien, og vi kender hende kun af omtale og som drømmevæsen. Måske derfor er hun vor drømmepige.

Spillet af Sheryl Lee (som også spiller Lauras kusine, Madeleine Ferguson. Jeg har ikke set hende udenfor Twin Peaks universet.


Jocelyn Packard
Enke efter ejeren af byens savværk. Ikke den mest interessante rolle - men hendes eksotiske looks gør at hun huskes.

Spillet af Joan Chen - og jeg tror ikke jeg har set hende udenfor Twin Peaks.


Norma Jennings
Ejer af den kendte RR-Diner, hvor man kan få kaffe black as midnight on a moonless night, og hvor pies go to heaven. Desværre gift med den slemme Hank, og for gammel til mig. Men den perfekte diner-serverings arketype.

Spillet af Peggy Lipton - og hende har jeg vist heller ikke set siden.


Audrey Horne
Manges favorit, men ikke min. Den mest sexuelt udfarende, datter af den lyssky hotelejer Benjamin Horne. Og meget glad for Special Agent Dale Cooper. Minder om en mørk Marylin Monroe.

Spillet af Sherilynn Fenn - sidst set som et-benet Joey-offer i Friends.


Donna Hayward
Lauras bedste veninde - ihvertfald på papiret. Minder meget om en girl next door, men hun ville have været min favorit, hvis det ikke var for...

Spillet af Lara Flynn Boyle - sidst set som A.D.A. Helen Gamble i The Practice (og Ally McBeal).


Shelley Johnson
Øj, hun er altså bare så smuk. Men med noget af en hang til bad boys. Hende forgudede jeg!

Spillet af Mädchen Amick - sidst set som Janie Jones i Californication. Stadig en sild!

Ceterum censeo Facebook esse delendam.

onsdag den 5. januar 2011

"Vi er i øjeblikket uden for pædagogisk rækkevidde"

2 kommentarer
Det er egentlig ikke for at hænge Gyldendal eller deres bogklub ud, men jeg synes altså de er lidt langt ude. Og måske kan det tjene til at andre kan finde ud af, at det er dumt at lukke helt af for mail, så her kommer historien:

Da jeg skrev anmeldelsen af Lone Franks Mit smukke genom den anden dag, skulle jeg finde et link til hvor man kunne købe bogen. Og det første Google gav mig var Gyldendals Bogklub - et link jeg ville have brugt, hvis ikke det var fordi jeg så, at alle æ'er, ø'er og å'er var forkerte på siden (+ andre specialtegn) - de fremstod som hide spørgsmålstegn på sort baggrund i min Chrome-browser. Det ved jeg godt hvad betyder - men jeg gjorde ikke noget ved det på det tidspunkt, linkede istedet til Saxo.com.

Jeg kom så i tanker om det idag, og syntes da egentligt det var synd at de skulle have sådan en html-fejl på deres site. Så jeg gik ind for at finde en mailadresse til dem. Men det var der ikke noget af - kun en kontaktform for medlemmer. Men med sådan en er der jo en masse ting man ikke kan skrive, og man kan ikke medsende billeder.

Så jeg endte med istedet at skrive til Gyldendal selv, ikke til bogklubben, til deres hoved-adresse. Så tænkte jeg, at de vel kunne finde ud af ekspedere det videre til rette vedkommende. Det her var den mail jeg skrev:

Hej -

Egentligt burde denne mail gå til Gyldendals Bogklub, men det er mig ganske umuligt at finde en email direkte til dem.

klik for at se det i stor udgave
Anyway, jeg havnede (med min Chrome browser) på Gyldendals Bogklubs hjemmeside forleden dag - og bemærkede at den så ganske forfærdeligt ud, fordi alle æ, ø og å blev vist forkert (se vedhæftet dump). (Og det endte faktisk med at betyde at jeg istedet valgtee at linke til saxo.com, istedet for jer.)

Fejlen er, at I har encoded siden (altså bruger tegnsættet) med ISO 8859-1 (vestligt tegnsæt) men nede i html-koden (linie 422 i det jeg modtager) angiver den til at være utf-8 med denne linie:
<meta http-equiv="content-type" content="text/html; charset=utf-8" />

Og det giver problemet. Det fremkommer så ikke i Internet Explorer og Firefox har jeg checket - sandsynligvis fordi I har angivet ISO 8859-1 et andet sted, og de forholder sig til det. Men I har altså en fejl i koden, og det er ikke godt for Chrome-brugere. Og jeg kan ikke teste det, men jeg kan forestille mig at det ligeledes rammer de som bruger Safari.

I kan også se at W3Cs HTML validator gør opmærksom på fejlen som det første. (De 478 øvrige fejl på en side vil jeg ikke forholde mig til :) )

Så... eh... det ville jeg da foreslå jer at få rettet. Jeg er sådan set ligeglad, synes bare det var synd med den fejl. (Og blev så efterfølgende lidt irriteret over ikke at kunne finde mail til Bogklubben!)

Bedste hilsner
/Leoparddrengen

Fint nok, tænkte jeg. Og syntes egentligt jeg havde gjort en god gerning. Men ni minutter efter afsendelse modtog jeg dette:

Kære medlem.

Tak for din henvendelse til bogklubben.

I vores bestræbelser på at servicere vores kunder endnu bedre og mere effektivt, har vi udviklet vores mailsystem. Vi beder dig derfor fremover gå ind på bogklubbens hjemmeside, www.gyldendals-bogklub.dk under "Kontakt os", og udfylde formularen.

Bemærk! Dette er et automatisk svar, og derfor ser vi ikke den mail, du netop har sendt til os.

Med venlig hilsen

Gyldendals Bogklub

WTF?! Hvordan min henvendelse er kommet til bogklubben, når jeg sendte til Gyldendals hovedadresse - og hvorfor den ender op med et autosvar - det har jeg lidt svært ved at fatte. Mine teorier går på, at en medarbejder sidder og sorterer indgående post, og hovedløst har sendt mailen videre til autosvar-postkassen; eller at det bliver fordelt via en semi-intelligent procedure, som ser på indholdet, og ser der er noget med bogklubben.

Fucking smart er det ihvertfald ikke, hvis man spørger mig. I det hele taget er det ikke særligt smart, hvis man driver hvad der skulle være et professionelt website, at gøre sig ikke kontaktbar. Især ikke når man laver basale kodefejl.

Og jeg tænker - nu har jeg brugt op i mod en halv time på bare at gøre hvad jeg syntes var en god gerning. Den tid gider jeg ikke lade være gået til spilde. Så nu bruger jeg det til det her blogindlæg, til skræk & advarsel.

Og så sender jeg dem en enkelt mail mere, på hovedadressen, hvor jeg ikke nævner bogklubben, men foreslår dem at de kigger her. Det kommer der næppe noget ud af - men så synes jeg da ihvertfald jeg har gjort hvad jeg kunnet, både hvad angår deres html og deres procedurer.

Ceterum censeo Facebook esse delendam.

Panikmorgen

Ingen kommentarer
Som en af de sidste handlinger i nat, da jeg var kommet til at hænge foran Twin Peaks, fik jeg indstillet et vækkeur, som jo hedder en alarm nu om dage*, på min nye Samsung Galaxy 5.

Og blev derfor revet ud af søvnen i morges, af en skrigende lyd, som efterlignede et gammeldags mekanisk vækkeur. I panik og blinde famlede mine hænder efter telefonen - og fandt den - men anede ikke hvad de skulle trykke på. Og da jeg fik øjne og kunne orientere mig var det ikke meget bedre.

Jeg fandt ud af at låse telefonen op, men jeg kunne ikke se nogen hints til hvad jeg så skulle gøre. Panisk trykkede jeg overalt, mens alarmen blev ved og ved, og telefonen snurrede mellem hænderne på mig, og jeg havnede inde i GMail og var vist lige ved at sende volapykmails til alle jeg nogensinde har fået mail fra, til jeg kom ud og stadig ikke kunne finde ud af at slå det fra og jeg prøvede at slukke telefonen men kom bare i stand by og telefonen blev ved at skrige som et gammeldagsvækkeur og jeg måtte låse skærmen op igen og jeg var inde i vækkeuret og slå fra at alarmen skulle vække og det virkede sikkert også i fremtiden men ikke for den alarm der nu kørte som blev ved og ved og tilsidst lykkedes det mig at slukke for telefonen.

Puha. Men jeg blev helt sikkert vækket. Det blev den yngste iøvrigt også som var noget fortumlet og spurgte til den underlige lyd. (Den ældste sover efterhånden som var han i døn-alderen og kan ikke vækkes om morgenen med den slags enkle midler.)

Det er vist noget jeg skal have kigget på. Både hvilken lyd der laves, og træne i hvad man gør for at stoppe det. For sådan gider jeg altså ikke vågne hver morgen!


* Omkring nytår var der overskrifter om at alarm funktionen ikke virker på iPhone 4, eller sådan noget - og jeg forstod det som, at man ikke kunne ringe til 112, eller eventuelt lave nødopkald til 112. Tænkte ikke på noget med at det var tidsindstillede lydsignaler, der ikke virkede - som jeg senere forstod det var.

Ceterum censeo Facebook esse delendam.

tirsdag den 4. januar 2011

En 18 meters Malou

Ingen kommentarer
Jeg kom faktisk til at tænke på denne drink den anden dag, da jeg spekulerede over om Malou Aamund ville blive valgt ind i Folketinget igen. Da hun nu har valgt at trække sig selv, kom jeg så i tanker om den igen.

Jeg ved ikke om de stadig har den på Masken Bar (bøssebar i Studiestræde, overfor Cozy Bar) - men det var ihvertfald der de lancerede den i starten af 90'erne. Og det morede vi os meget over.

For det var unægteligt et storartet navn til en drink: en 18 meters Malou - mere dramatisk end Sex on the Beach eller lignende. Forhistorien til navnet var, at Kronprinsen og hans daværende kæreste, førnævnte Malou Aamund, uheldigvis var blevet taget ret bacardi i en bil inde i byen.

Og Kronprinsen kunne jo ikke tiltales, når nu han er den familie han er, han kunne blot komme i pressens vridemaskine, men det kunne Malou Aamund - og det blev hun. Det var nok en sag det var ret svært at komme udenom med den omtale den fik.

Og hun tiltaltes for at have ført bilen med en betragtelig promille. Men hendes forsvarer havde en ganske anden forklaring: at de to unge mennesker slet ikke havde kørt bilen, men var blevet ungdommeligt kåde, og havde gjort hvad forelskede unge nu så ofte gør. Og at det var bevægelserne og udladningerne ved denne fysiske kådhed, som havde fået bilen til at bevæge sig de 18 meter foran Jazzhouse.

En forklaring som muligvis var med til at give Kronprinsen det image af en fysisk supermand, som han senere har arbejdet videre på - og som altså gav navn til drink'en, en 18 meters Malou. (Tilgengæld fremstod han nok ikke i det mest gentleman-agtige skær, i og med det var frk Aamund der kom til at hænge på sagen.)

Jeg har forøvrigt aldrig smagt den - egentligt for dårligt.

Ceterum censeo Facebook esse delendam.

Galaxy 5

4 kommentarer
Ja, det lyder nok som om jeg skal til at omtale en ny science fiction-serie, eller lignende, men overskriften dækker over

Leoparddrengen - nu med smartass-phone

For i fredags så jeg en annonce hvor en Samsung Galaxy 5 telefon ville blive solgt i Føtex fra 1.500 i denne uge. Og det syntes jeg egentligt lød ret billigt - især da jeg efter jeg købte en Samsung fjernsyn sidste år, som jeg har været meget glad for, har haft ganske god fidus til firmaet.

Jeg checkede den så ud på nettet, og kunne læse af anmeldelser at det er en absolut billig telefon, men at den faktisk skulle være ganske god til prisen.

Og at det ikke er en over-fancy passer mig fint, i forvejen ved jeg ikke helt hvad jeg egentligt skal med en smartphone (selvom jeg kort overvejede at anskaffe en for 1½ år siden - men da havde jeg også flere penge). Så jeg var egentligt ret hooked på at købe den, også selvom jeg fandt ud af at Føtex pris egentlig ikke var exceptionelt billig.

Så da jeg alligevel skulle i Elgiganten i dag (for at købe noget Wii tilbehør), checkede jeg hvad prisen var på den der - og der stod den så til et køtilbud i denne uge til kr 888,-. Og så var det altså lidt svært ikke at slå til.

Så nu har jeg sådan en. Nu skal jeg bare vænne mig til det med touchskærme, og at bruge en telefon til internettet etc, alt det som resten af befolkningen vist har gjort nogle år efterhånden. Men ret genialt synes jeg det er, at den kan bruge trådløst netværk, så man kan koble sig på i hjemmet med videre, uden at skulle tænke på at det koster noget.

Og så er jeg naturligvis forbandet glad for at det er en Android og ikke ovre i det der Apple-helvede; jeg har snart ligeså meget antipati imod Apple som jeg har imod Facebook, og det siger ikke så lidt - men deres stigende behov for at styre hvad der ligger af applikationer, og hvordan de bruges, synes jeg i den grad er ubehageligt.

Hvorom alting er - jeg kommer nok til at bruge lidt tid på at lege med den lille ny de næste dage! (Det minder mig om - jeg må vel også finde på et navn til den - og finde ud af om sådan en sag egentlig er han eller hunkøn?!)

Ceterum censeo Facebook esse delendam.

mandag den 3. januar 2011

Mit Smukke Genom - en anmeldelse

Ingen kommentarer
Som jeg beskrev i et par indlæg for nogle måneder siden, blev jeg ret interesseret i Lone Frank og hendes seneste bog om genteknologi og hvad deraf følger: Mit smukke genom - historier fra genetikkens overdrev.

Og jeg kunne jo udmærket have købt den selv, men jeg kunne ikke lade være at tænke at det da var en storartet gaveidé - så kunne en fra familien (min mor) få lov at give mig noget litteratur hun sikkert ville finde mere lødig, end det jeg plejer at ønske.

Så det blev til gaveønske - jeg havde egentligt regnet med at få den til min fødselsdag, men det blev altså først til jul.

Og jeg blev så færdig med den idag... den kan sgu anbefales - også selvom det der genetik måske ikke er noget man går og tænker så meget over; måske faktisk netop da!

For vi bliver som læsere taget med på en rejse, først omkring det nuværende tekniske stade og den rivende udvikling som finder sted. Ikke mindst fordi teknikken til analyse af generne og det samlede genom bliver billigere og billigere og mere og mere udbredt.

Og der findes mere eller mindre fandrevne sites, som via afstemninger er med til at bestemme, hvad der nu skal forskes i - sites, som i sin opbygning minder mig om seti@home/BOINC-projekterne. Her donerer man blot viden om ens gener for at være med, istedet for computerkraft.

Og alskens andre projekter, hvor man både kan blive klogere på sig selv, og samtidig være med til at drive forskningen fremad, for des flere gener der kan analyseres, des større muligheder er der for at finde sammenhænge mellem gener og for eksempel sygdomme - eller hvorfor nogle kan lugte på deres tis, at de har spist asparges. (En gen-variant jeg heldigvis ikke besidder - jeg spiste nemlig et helt bundt grønne asparges i går...)

Lone Frank bruger jo så sig selv som forsøgsperson, og vi kommer med både i hendes afsøgning af hvad hun kan lære om sine aners historie gennem analyse af Y-kromosom (hendes brors, godtnok) og sit eget mitokondrie-DNA.

Og kort efter får hun checket sit eget DNA for risici for arvelige sygdomme. Og tilsidst sin personlighed.

Undervejs i disse kapitler havde jeg det lidt, som om jeg var del af en lille gumbas. For der lød mellem linierne, efter hvert kapitel: Men vi skal længere ind... vi skal helt ind i sindet! Hvad vi da også efterhånden føler vi kommer.

De sidste dele af bogen fokuseres på etiske aspekter af de muligheder der vil opstå, og de krav der vil komme.

Det er altsammen meget interessant. Men hvad der bringer bogen over blot at være interessant på en informativ måde, er Lone Franks brug af sig selv, og hendes reflektioner undervejs. Og så det, at hun rejser rundt og interviewer eksperter inden for de forskellige felter. Det slog mig tidligt i bogen, at jeg ikke tror jeg før har læst populærvidenskab som på den måde var bygget op af dialog - men det er bogen her i meget høj grad, jeg skyder på mindst en tredjedel er ren dialog.

En ret smart tilgang, også til belysning af de ofte filosofiske og etiske dilemmaer - men vel egentligt en metode som har sin oprindelse i Sokrates & Platon (som jeg aldrig har læst, skal jeg skynde mig at sige). Ihvertfald fungerer det fint til at komme rundt om mange aspekter af en sag. Samtidigt med at det giver en del humor, som der i det hele taget er en hel del af i bogen, især fordi hun er ganske hudløs omkring sin egen personlighed, men godt kan se de morsomme aspekter af sig selv, som andre ser dem. Og iøvrigt kan være ganske provokerende, også i forhold til de interviewede.

Så, man bliver klogere på gener og man bliver klogere på Lone Frank. Og jeg vil også hævde man bliver klogere på verden. De sidste kapitler omkring fremtidens etik virker nok lidt løsere og mere fabulerende (muligvis fordi Frank selv holder sig lidt mere på sidelinien end tidligere), men de burde være obligatorisk læsning for alle, som gerne vil holde sig orienteret eller have noget at sige om samfundets udvikling de næste 10-20-30 år.

For der er mange spørgsmål og problemstillinger som uden tvivl bliver relevante - og det er ingen skade til at have tænkt over inden. Hvor langt man ønsker at gå inden for eugenik for eksempel - og om det overhovedet er noget man kan tillade sig at sige fra i forhold til. Ikke et så ligetil spørgsmål som rygmarvsreaktionen muligvis siger.

Så: god bog, rigtigt god. Og man behøver ikke holde sig fra den, fordi man ikke føler man har styr på gener og naturvidenskab i det hele taget, for den er skrevet i et flydende sprog, og det der er af teknik og fagudtryk kan man tage til sig eller springe over, det er ikke så vigtigt i forhold til fortællingen. (Og hvad den korte version af SERT er, skal man nok få lært inden bogen er færdig.)

Jeg har ihvertfald fået helt lyst til at surfe rundt nu, og undersøge nogle af de sites der nævnes i bogen. For jeg sad unægteligt og fik helt lyst til at putte både mit eget og nærmeste families DNA under lup. Pudsigt nok er det ikke noget jeg føler mig særligt beklemt ved - jeg tror først jeg har problemer med den medicinske verden når det er en behandlingssituation; jeg kan godt finde ud af at deltage i eksperimenter.

Og så ligger det vel egentligt meget godt i tråd, med ønsket om at få min personlighed ind på Google's servere, hvis jeg også kan få mit sekventerede genom derind?

Ceterum censeo Facebook esse delendam.

Quiz 131: Hvilken skibsfunktion

Ingen kommentarer
På skibene i 16- & 17-hundredetallet, var det normal praksis at medbringe ældre, kvindelige familiemedlemmer på skibene - ofte enker efter afdøde skibsofficerer. Oprindeligt var deres funktion... ahem... adspredelse af mandskabet (og samtidigt fungerede det som en form for social sikring, istedet for enkepension). Der blev dog højst medbragt én per skib.

Med tiden fik de medbragte kvinder mere ansvar, og fik stor betydning for blandt andet navigationen ombord. Hvad kaldtes embeddet?

Svar findes her.

Ceterum censeo Facebook esse delendam.

Riget III på vej!

Ingen kommentarer
Det er ihvertfald min konklusion, efter at have set politiken.dk's overskrift til denne artikel, på deres forside:
Royale tvillinger spøger på 'Riget'

Det skal nok blive spændende - og uhyggeligt!

Ceterum censeo Facebook esse delendam.

søndag den 2. januar 2011

Mig og efterlønnen

3 kommentarer
Da det lader til at blive det store politiske tema de næste måneder efter Lars Løkkes valgvideo nytårstale igår, må jeg hellere prøve at gøre op, hvad min holdning egentligt er til den.

Men i virkeligheden føler jeg mig lidt inhabil - som værende under 45 er jeg godt nok blandt dem, som på papiret rammes, ihvertfald aldersmæssigt, men jeg røg allerede ud af at kunne være modtager med Nyrups ændringer i '99 (fordi jeg havde været selvstændig og ikke i A-kasse en stor del af min arbejdstid). Men jeg tror så heller ikke det var mig, man havde i tankerne, da efterlønnen i sin tid blev indført, og det er sådan set også fint nok.

Anyway - personligt bliver jeg altså ikke ramt af en ændring. Og jeg kender heller ikke nogen som det for alvor vil ramme.

Og selve tanken med efterløn som et gode til alle, der har lyst - den har jeg det egentligt fint nok med, hvis der bliver gjort op med. Sålænge der er et reelt tilbud, til de som rent faktisk har behov for den efterløn, eller hvad der måtte svare til. Og det er det, som for alvor kan bekymre med den regering vi har.

Noget andet er så, at jeg reelt ikke tror det vil betyde det store, økonomisk - med de ændringer der allerede er foretaget, kommer der i forvejen færre og færre på efterløn de kommende år, og da der jo med Lars Løkkes udtalelser stadig er lagt op til en lang udfasning vil det næppe ændre tallene ret meget. Og slet ikke når der alligevel skal gives ydelser til en stor del af dem, som ikke længere kan gå på efterløn, men som er nedslidte.

Så mener jo nok det mere er signalpolitik end noget egentligt økonomisk motiveret. Muligvis er det klogt af Lars Løkke, for jeg tror sådan set, at folkestemningen er til at afskaffe den efterløn - der er nemlig efterhånden så få, som er berettiget alligevel. Men jeg tror meget vel at det kan ske, at de stemmer Lars Løkke tror han kan hente, vil havne hos enten Liberal Alliance, eller hos de Radikale.

Men for S og SF kan det give problemer, og det er jo nok også det Lars Løkke mest af alt håber på. Og hvis jeg var dem, ville jeg ikke være alt for kategorisk i en afvisning af reformer. For ærligt talt: man kan da sagtens forestille sig, at man kunne lave et system som dækkede dem efterlønnen oprindeligt var tiltænkt bedre, end efterlønnen gør i dag. Vi lever trods alt i en anden tid end for 30 år siden, og det gør vel som sådan ikke noget, hvis lovgivningen ændres til at afspejle det.

Det vigtige må vel være, at resultatet er socialt retfærdigt - og det kan man ikke regne med skal komme fra den nuværende regering. Så jeg kunne da godt håbe, at S & SF ville være noget mere offensive og selv komme med nogle forslag, istedet for bare at sige nej til nogensomhelst ændringer.

Ceterum censeo Facebook esse delendam.