Leoparddrengens
Public Key

lørdag den 9. maj 2009

Tekniske analfabeter

Ingen kommentarer
I min boligforening bor et par af mine gode venner, som jeg har fået ind der; well, jeg fik den ene af dem ind, og han blev så kæreste med den anden, som så senere flyttede sammen med.

For et par dage siden fik jeg så mail fra den ene af dem, der havde problemer med at aktivere deres antivirus - han havde købt det, men kunne ikke aktivere. Og da jeg er deres faste IT-hjælper, var det naturligvis mig han henvendte sig til.

Kunne så ikke kommer derover før her til aften, og kiggede på sagen. Det viste sig så, at det der skulle til var at kopiere den licenskode, de havde modtaget per mail, over i aktiveringsboksen, og klikke på aktiver-knappen. Ikke ligefrem synderligt kompliceret.

Jeg kan rigtig godt lide dem, og de er ikke uintelligente; og det er ikke fordi de ikke kan engelsk (kæresten er amerikaner). Men jeg er altså imponeret over hvor teknisk inkompetente de er. Gad vide om det har noget at gøre med at de er bøsser? Ved nærmere eftertanke har jeg aldrig mødt en programmør eller computernørd, som jeg fik bøsse-vibes fra - så måske er det bare en ikke mulig kombi?

(Og det er nok meget godt at de har fået antivirussen op at køre - de bliver ret ofte inficeret; kommer nok af at surfe for meget på bøsseporno sites; hvilket de iøvrigt også kan få en del skænderier ud af. Hæ.)

Ceterum censeo Facebook esse delendam.

fredag den 8. maj 2009

Jeg - en monarkist!

2 kommentarer
Kongehuset er lidt oppe at vende igen i disse dage, på grund af prinsefødsel og frygt for manglende stemmer til tronfølgelov.

Så jeg føler det er på sin plads, at jeg siger hvad jeg mener om at vi har et monarki. Og det er sikkert noget der kan overraske en og anden som har fulgt med her.

Men jeg er monarkist. Totalt!

hvorfor? Fordi jeg synes det er så absurd og anakronistisk at det sætter hele vores demokratiske system i et fornuftigt perspektiv. Og burde fortælle folk, at det hele ikke skal tages alt for alvorligt. Jeg er så udmærket klar over, at de fleste mennesker rent faktisk tager det alvorligt, og måske endda mere endnu alvorligere på grund af netop kongehuset - men det er deres problem.

For mig giver det mening at nye ministre skal ind og velsignes af nogle blåblodede. Det burde ligesom sætte noget på plads for enhver.

Og pengene? Rolig nu, selvfølgelig koster det. Men det ville ikke være være fucking billigere hvis vi havde en præsident, som endda skulle udskiftes indimellem - tværtimod. Og tænk tanken til ende, hvis vi skulle have sådan en, var vi nok aldrig sluppet af med lystløgneren og krigsforbryderen - så havde han fundet et nyt fint job han ville have.

Så, nej - giv os vort oldgamle monarki, med dens fuldstændig latterlige traditioner. At vi indimellem må afskrive en tv-dag til barnedåb eller bryllup er så en del af prisen - og det kan sikkert også være meget sundt at skulle finde på noget andet at lave.

(Noget andet er, at jeg nok aldrig helt har kunne opgive min barndoms fantasi, at jeg i virkeligheden var en forbyttet prins, og en Frederik eller Joachim har taget min plads (de har fødselsdag på hver side af mig); og i øvrigt også som RPGer synes det er meget fint med et monarki og en adel.)

Ceterum censeo Facebook esse delendam.

Hvorfor nu det?

Ingen kommentarer
Enhedslisten ændrer rotationsreglerne, så Per Clausen kan få lov til at genopstille. Yderst mærkværdigt. For man kan mene om rotationsreglerne hvad man vil, men de har tidligere forhindret meget store hjerner i atgenopstille - nok mest tydeligt ved Preben Vilhjelm, dengang VS.

Per Clausen derimod er ikke en stor hjerne. Han er faktisk en meget lille hjerne, og efter min mening en af grundende til partiets problemer de seneste år. Så hvis jeg var Enhedslisten ville jeg have indført et rotationsprincip bare for at komme af med ham.

Så det er altså et træk jeg ikke helt forstår.

Ceterum censeo Facebook esse delendam.

Dagens gode gerning

4 kommentarer
Så var jeg og ungerne på vej til Vesterport, da vi opdager en Nokia mobil ligge på fortovet. Det er jo lidt surt at miste sin mobil, så hvad kan man gøre for at hjælpe?

Lade den ligge? Tjoh, men chancen for at folk finder den igen er måske ikke så stor; andre mindre hæderlige kan tage den op; eller det kan begynde at regne (som det har set ud tilat ville næsten hele dagen).

Indlevere den til politiet? Tja, men var ikke på vej den vej. Og ved ikke hvor meget de gider gøre ud af det.

Tage den, og vente på nogen ringer? Jo, men så virker det også som om det kan blive misforstået og folk kan tro det er for egen vindings skyld.

Så jeg tjekkede telefonen. Der var et ubesvaret opkald. Jeg prøvede at ringe til vedkommende ("Øldrikkeren" stod han til i telefonen). Og forklarede denne fremmede mand situationen. Han vidste godt hvem telefonen tilhørte, og kunne endda få kontakt til hende - for hun var del af et par, og han havde også nummer på manden.

Så vi aftalte at jeg indleverede telefonen i den Q8 tank, jeg havde fundet den udfor, og han gav dem besked om det.

Som sagt så gjort. Og jeg håber da at alt går godt for telefonen og ejeren. Men nogen mulighed for at vide det har jeg egentlig ikke - hverken gav eller fik/tog nogle numre. Så det føles lidt mærkeligt uafsluttet - men stadig meget fedt at føle sig som en spejderdreng.

Ceterum censeo Facebook esse delendam.

Dengang vi reddede Kronprinsen

2 kommentarer
Det har været en nat i starten af 90'erne. Jeg var på Krasnapolsky - som så ofte før; denne aften med min bror.

Kronprinsen stod i baren og snakkede med folk omkring sig - det ar såmænd ikke så usædvanligt i de år. Vi befandt os ude ved bordene. Da jeg opdager en mand der sidder ved siden af os, som har hvad jeg identificerer som en pistol under jakken.

Jeg undgår at gå i panik, og spørger ham om han er fra politiet og bodyguard for Kronprinsen. Det vil han ike svare på, siger noget med "skrid nu bare".

Jeg diskuterer sagen lidt med min bror - der på det tidspunkt studerer jura - og vi bliver enige om, at vi er nødt til at gøre noget. Det er trods alt en situation, der minder om den der udløste første verdenskrig, som potentielt er under opsejling - udover at Kronprinsen er meget fin fyr, og der nødig skulle ske ham noget.

Så vi bliver enige om, at vi er nødt til at lave en civil anholdelse af den potentielle attentatmand, hvilket min bror begynder på, mens jeg bevæger mig ud for at kontakte politiet fra Gammeltorv.

Da min bror begynder at remse op, hvad klokken er, og at manden er anholdt skifter han dog mening, og fisker et politiskilt frem, som han viser os.

Han er synligt meget irriteret, for ikke at sige skide sur - og det forstår jeg ærlig talt ikke. Jeg mener vi gjorde vores borgerpligt, og rent faktisk vel burde have en tapperhedsmedalje. For tænk bare hvor galt det kunne være gået!

Ceterum censeo Facebook esse delendam.

torsdag den 7. maj 2009

Bispevalg

Ingen kommentarer
Da jeg på ingen måde er medlem af folkekirken rager det mig sådan set ikke, men jeg synes det er lidt morsomt med de der bispevalg, som åbenbart altid går galt.

Skulle de ikke overveje at mure nogle præster inde i Vor Frue i stedet, og så kan de brænde nogle salmebøger af, når de vil ud - eller have mere altervin? Det fungerer rigtigt godt for katolikkerne...

Ceterum censeo Facebook esse delendam.

Olicom

6 kommentarer
Da jeg for nogle år siden købte mine første aktier, var det for at se hvordan systemerne fungerede, ikke som reel investering.

Jeg var på det tidspunkt villig til at ofre 100 kr på projektet, og mit valg faldt så på Olicom aktier. Hvilket mest var en joke, for de var et yndet ventureselskab inden for IT, indtil boblen brast i 2000-2001, og rigtig, rigtig, rigtig mange mennesker brændte fingrende på den varme luft de havde investeret i.

Men med en pris pr aktie på kr 3,80 kunne jeg købe 21 aktier, betale kurtage og stadigt blive indenfor mine 100 kr.

Ca ½ år efter jeg havde gjort min investering fandt selskabet ud af at det ikke længere gad (havde mulighed for?) at beskæftige sig med venturebusiness, og ville istedet beskæftige sig med ejendomsinvestering(?!?). Et rigtigt godt tidspunkt, at gå ind i den branche - lige inden boligpriserne ramlede...

Mine 21 aktier svinger nu mellem at være kr 0,04 og kr 0,05 værd pr stk, og er således sammenlagt ca kr 1 værd. Det vil således medføre et tabe at sælge dem, da kurtagen er højere. Men er egentligt også meget glad for stadig at have selskabet i min opmærksomhed, for jeg er sikker på, når den næste store boble opstår, vil de søge ind i den branche med usvigelig sikkerhed, lige inden den brister. Og kan således tjene som en god advarsel.

Check i øvrigt selskabet website - det har nu været under ombygning rigtigt længe; en imponerende portal for et børsnoteret selskab.

[Opdatering 9/6 2010]: Så skete det endelig - Olicoms bestyrelse har idag indgivet konkursbegæring, og har bedt NASDAQ OMX om at suspendere selskabets aktier. Her er Olicoms selskabsmeddelelse (PDF til download) om konkursen.

Ceterum censeo Facebook esse delendam.

onsdag den 6. maj 2009

Plants vs Zombies

Ingen kommentarer
Trofaste læsere af denne blog vil have set adskillige forskræp for dette spil fra min side - ikke fordi jeg havde nogen idé om hvad det egentligt gik ud på, men det så sjovt ud; og var fra PopCap Games.

Nu udkom det så i går - i forgårs for os som havde skrevet os op til at være de første til at modtage nyt om spillet. Min ældste har allerede spillet det en hel del, meget overvåget af min yngste - og de er ihvertfald glade for det, meget endda.

Selv har jeg da også fået spillet noget; er måske en anelse mere skeptisk i forhold til om det bliver lidt for ensformigt i længden. Men PopCaps absurde humor lever ihvertfald i spillet i bedste velgående, og der er en del udvikling i det der hele tiden præsenteres nye enheder på både plante og zombie siden.

Spillet er det mest taktiske jeg kan komme på endnu fra PopCap, og kan vel bedst beskrives som en blanding af Command & Conquer spillene, og PopCaps eget Insaniquarium.

Kort fortalt går spillet ud på at man skal forsvare sit hus mod de invaderende Zombier. Til at beskytte huset kan man plante diverse planter, nogle hjælper med resourcer, andre med forsvar - på forskellig vis. Der er Ærtebøsser og Kødædende planter, de eksplosive Cherrybombs og meget mere.

De invaderende zombier findes også i utallige afarter, fra standarden til de armerede med vejarbejdskegler eller spande på hovederne, til de mere atletiske stangspringere og amerikanske fodboldspillere, plus de mere kulturelle som Elvis-zombien.

Kampen udspilles også forskellige steder, fra plænen til swimmingpoolen til husets tag.

Der er som i de fleste PopCap spil forskellige ekstramodes, når man har gennemført forskellige dele af standardspillet - således kan man også spille Zombies i et minispil.

Så med det forbehold, at det muligvis kan blive ensformigt når man har fundet alle de mærkværdige enheder, kan det kun anbefales til prisen - 20 $. (Og det kan downloades og prøves gratis en time.)

Ceterum censeo Facebook esse delendam.

Latinsk inspireret

Ingen kommentarer
Så skal Brian Arthur Mikkelsen for Gud ved hvilken gang, spørges om det da ikke er helt slemt med den der politireform. Dennegang er han åbenbart blevet hevet ud fra gallapremiere på Engle & Dæmoner, for han stod over for Imperial.

Og som sædvanlig syntes han alting går helt fint nu, det var jo før i tiden (læs: under hans forgænger) det var helt galt. Og han må have været inspireret af filmen, og hvad der bliver sagt i vatikanet, for han talte om det annus horribilis, 2008.

Dronning Elizabeth II slap ikke synderligt godt fra det, da hun brugte udtrykket. Jeg ville også have frarådet Brian Arthur Mikkelsen at bruge det - for, for det første får man jo associationer, for det andet, når man ser bort fra associationerne, virker det bare komplet tåbeligt.

Men på den måde er det jo sådan set meget passende...

Ceterum censeo Facebook esse delendam.

tirsdag den 5. maj 2009

Hvad har hun i munden?

Ingen kommentarer
Så kommer der en ny havfrue; og fred være med det. Men kan ikke rigtigt se, fra det billede jeg saksede fra nyhederne.tv2.dk, hvad det er hun har i munden - og ikke mindst, hvad det skal symbolisere?

Såvidt jeg husker fremgår der ikke noget om blowjobs i HCAs historie - på den anden side ligger det måske mellem linierne, at det var den eneste måde de kunne være sammen på - inden hun altså påtog sig smertefuld menneskeskikkelse.

Og posituren ser også lidt ud som om hun kaster/spytter noget op - hvad symboliserer det så?

Og hvad laver alle de mænd omkring statuen? Er de med i installationen, og skal de gøre det ud for at det er deres tur næste gang? Er det i virkeligheden et indlæg i pornodebatten?

Eller er det hele bare en hilsen til Clinton, om Lewinsky?

Det er rart når kunst kan få en til at stille spørgsmål!

Ceterum censeo Facebook esse delendam.

Sådan en vil jeg også ha'!

Ingen kommentarer
Vores naboejendom, som vi deler gård med, har i de seneste uger fået udført noget arbejde på deres gårdfacade - først nedspuling og maling, men vi kunne jo godt se der foregik noget mere. Og idag kom de så op, altanerne.

Ret store, noget med 1½ x 3 meter, tror jeg - måske endda lidt mere. Og det går jo op for mig at sådan én vil jeg da godt have!

Kunne godt lige forestille mig at komme ud dér sen formiddag, med nattens erobring. Med en Bloody Mary eller Vodkasmoothie, og en brunch/tapas platte. Iført solbriller og silkeslåbrok/kimono sidder vi og læser avis (Financial Times eller International Herald Tribune), eller går på nettet og tjekker aktiekurser. Eller noget; et eller andet. Mens en let sommerbrise leger med vores endnu trætte og lidt ømme kønsdele.

(Og der er det så filmen knækker lidt, eftersom min ex bor i samme abf, og deler gård med mig; hvilket muligvis kan komplicere det hele lidt.)

Det gode er, at der vist ikke er nogen i min forening, der er bange for vores hus skal synke, og jeg sporer generel interesse for altaner, nu hvor det så tydeligt er blevet demonstreret hvor hurtigt det kan gøres, og hvor rart det ser ud. Så mon ikke det faktisk kommer til at ske relativt snart? Håbet er der ihvertfald!

Ceterum censeo Facebook esse delendam.

Quiz 9: Hvilken plante?

Ingen kommentarer
Denne grønne bælgfrugt er, såvidt vides, den eneste art indenfor planteriget med homofile tendenser.

Svar findes her.

Ceterum censeo Facebook esse delendam.

søndag den 3. maj 2009

Hvorfor skal vi blive ved at høre om hende?

Ingen kommentarer
De sidste dage har diverse nyhedssites igen været præget om artikler om Madeleine... men jeg fatter altså ikke hvorfor vi skal blive ved at høre om netop hende?! Der forsvinder tusinder af børn hvert år - hvorfor skal der fokuseres så meget på den sag?

Hvis det var et dansk barn kunne jeg endda forstå det; men det er det jo ikke. Det eneste moderat interessante ved sagen, er at forældrene opførste sig på en efter min mening totalt uansvarlig måde. Ikke at de af den grund fortjener at deres barn skal forsvinde - men det er det eneste jeg kan hæfte mig ved.

Men fatter ikke what the big deal er. Kunne være smart hvis diverse nyhedssites indførte et ignore-filter, så der var nogle emner man kunne slippe for.

Ceterum censeo Facebook esse delendam.

Skift i uger

Ingen kommentarer
Jeg kommer til også at have børn i næste uge; oprindeligt var det kun weekenden jeg skulle have haft dem, men det har nu udviklet sig til at være hele ugen. Har jeg fået besked om i dag, af deres mor. Det er jo meget rart at vide...

Men det betyder også, at ihvertfald her i maj, vil vores sædvanlige uger være byttet rundt, så jeg har dem i ulige uger. Hvilket måske gør, at jeg får mere lyst til at undersøge andre territorier end de sædvanlige, når jeg næste gang får mulighed for det - det vil sige om små 14 dage.

Kunne godt finde på at opsøge Dunkel Bar igen - det var faktisk lidt pudsigt sted, på trods af at det var svært at se noget for alt det hvide pulver i luften, og trods det meget ungdommelige publikum.

Men hvis nogle ellers kan komme med forslag til, hvor en dansende leopard i øvrigt kunne være velkommen og velset, tages de gerne op til overvejelse!

Ceterum censeo Facebook esse delendam.