Leoparddrengens
Public Key

lørdag den 7. august 2010

Flittige dage

2 kommentarer
I har måske opdaget at der ikke er kommet så mange indlæg fra min kant de sidste par dage? Det er nu ikke fordi jeg ikke sidder ved tasterne - men jeg har været optaget af noget programmering. Som jeg synes bliver lidt cool - og glæder mig til at kunne offentliggøre indenfor ikke for lang tid. (Well, det er faktisk allerede offentligttilgængeligt, men det kræver I gætter en url - for mig får I den ikke af - endnu.)

Som sagt, ganske sjovt at programmere op mod google. Lidt mindre sjovt i dag at prøve at få et certifikat og en private-key til at fungere med det. Jeg ved ikke hvad det er med de certifikater, hvorfor programmerne der laver & administrerer dem absolut skal være totalt utilgængelige - og dokumentation omkring dem ligeså.

Det burde være muligt at lave en guide til det jeg skal bruge på ca 20 linier. Som kan følges fuldstændig slavisk. Men jeg har vel besøgt 30 forskellige sites idag i den forbindelse, læst 20 forskellige guides til forskellige systemer - og stadig ikke fået det til at virke. Men det er nu sat på standby, for det er faktisk skideligegyldigt, ihvertfald i første omgang.

Anyways - på trods af frustrationer har jeg fået lavet en del, og tror det kan udvikle sig til 3-4-5 ganske brugbare værktøjer til Blogger-brugere. Og det rigtigt, rigtigt gode er, at jeg har kunnet holde fokus længere end jeg har kunnet i lang tid. Hvilket er alpha & omega for mig, når jeg programmerer.

Ceterum censeo Facebook esse delendam.

Quiz 94: Hvilken geologisk formation

Ingen kommentarer
Dette langstrakte højlandsområde er af diverse socialistiske regeringer i Sydamerika blevet givet til folket som anparter og folkeaktier. Hvad kaldes det?

Svar findes her.

Ceterum censeo Facebook esse delendam.

fredag den 6. august 2010

Selvsving

2 kommentarer
Medierne er gået i sælskind.
Øh, undskyld, selvsving.
De må da være glade hos de Konservative nu. For knap havde de lært det nye ord selvsving, som de så alle (især Naser Khader) gik i selvsving over - før Kronprinsesse Mary gik i selvsving og nu venter selvsvingende tvillinger.

Grunden til at de Konservative kan være glade er ikke så meget deres traditionelle kærlighed til Kongehuset - men mere at nu kan medierne det næste års tid - indtil den dobbelte barnedåb - Åh Gud! - for alvor gå i selvsving, men med noget helt andet end Lene Espersen og hvad de nu ellers dummer sig med hos de Konservative.

Faktisk tror jeg nogenlunde man kan droppe alle medier det næste års tid, for de som ikke skriver om de dejlige tvillinger, skriver om hvor forrykt det er at alle medier skriver om de dejlige tvillinger. Inklusive denne blog.

Ceterum censeo Facebook esse delendam.

Quiz 93: Hvilken skriveform

2 kommentarer
Ifølge visse troende, kan man på Jesu ligklæde - Ligklædet i Torino - finde Kristi navn, som - siger overleveringen - er tilføjet af den Hellige Jomfru selv. Hvordan siges det at være skrevet?

Svar findes her.

Ceterum censeo Facebook esse delendam.

torsdag den 5. august 2010

Google: Hvad betyder Stjernevisning

Ingen kommentarer
Det er lidt et gæt fra min side, men efter hvad spørgeren siden er gået ind på, tror jeg det handler om det relativt nye Google Værktøj, Stjernevisning. Jeg har før skrevet om nogle af de nye søge-muligheder, men altså Stjernevisning - den fattede jeg heller ikke lige umiddelbart.

Stjernevisningssøgning på Folketinget
Den er også svær at få oplysning om - men det hjalp meget for mig, da jeg fandt ud af at den engelske term er Wonder Wheel. Stjernevisning er et rigtigt dårligt ordvalg, fordi man så tror det har noget at gøre med de stjerner man kan give sites i søgeresultater (så de fremhæves ved senere søgninger der inkluderer dem.)

Men som jeg har konstateret Stjernevisningen fungerer, er det en form for associations række, med det oprindelige søgeord i midten, og andre søgeord som google over tid har set relaterer sig til det søgeord arrangeret rundtom - i en form for stjerne, deraf ved det danske navn.

Så reelt set er det vist en form for forslag til andre søgninger - som så kan bringe dig til atter andre, og forhåbentligt kommer du nærmere dit mål. Men jeg fandt denne video, da jeg nu fandt ud af at det hed Wonder Wheel - hvor Google selv forklarer hvad det handler om. Måske det gør os klogere? (Man kan iøvrigt finde lignende forklaringsvideoer fra Google her.)


Ceterum censeo Facebook esse delendam.

onsdag den 4. august 2010

Nordlys

2 kommentarer
Da jeg var barn - tror jeg har været ca 9-10 år - havde min mor lejet et sommerhus i Nordjylland, hvor jeg og min bror også var.

En morgen fortalte hun og min bror mig, at der i løbet af natten havde været Nordlys. Jeg var rasende: hvorfor vækkede hun mig ikke? Jeg var allerede dengang meget interesseret i astronomi - nok mere end jeg er i dag - og ville meget, meget nødig gå glip af sådan en sjældenhed i Danmark. Hvor det ikke bare er sjældent det kommer, men hvis det endelig er her, er det svært at finde steder mørke nok til rigtigt at se det.

Hendes undskyldning var, at hun syntes det ville være synd at vække mig.

Lorteundskyldning. Typisk mor-prioritering.

Jeg er stadig rasende over det. Meget. Og jeg har stadig ikke set Nordlys - Aurora Borealis.

I nat er der måske en mulighed. Hvis man er heldig med vejret, og det iøvrigt ikke bare holder sig til Nordjylland, som det plejer. Og man kan finde et mørkt nok sted i København.

Så måske prøver jeg at gå en lang tur i nat, til Fælledparken eller så - det plejer at være et af de steder med mest mørke man kan finde. Men jeg tvivler på der kommer noget ud af det - det har der ikke gjort de andre gange jeg har prøvet og håbet.

Så, please, derude, mødre og fædre: Hvis jeres børn er det mindste interesserede i den slags - når der opstår interessante & sjældne fænomener - lad ikke nødvendigvis nattesøvnen have førsteprioritet! For det er ikke sikkert jeres børn tilgiver jer hvis I ikke gør det!

P.S. Og så lige en trivia oplysning. Når den slags lys er på den sydlige halvkugle, betegnes de som Aurora Australis.

Ceterum censeo Facebook esse delendam.

Gåde: Oralsex i luften - men hvor?

6 kommentarer
Hvilke(t) af følgende luftfartsselskaber tilbyder som gratis service oralsex til de kvindelige passagerer?

A) Det nationale franske luftfartsselskab, Air France
B) Det nationale irske luftfartsselskab, Aer Lingus
C) Det gør de begge

Klik her for svaret, men tænk nu lidt over det først!


Ceterum censeo Facebook esse delendam.

Jeg er begyndt at skele

2 kommentarer
Det tror jeg ihvertfald. Jeg var for lidt inde på DR Nyheder - og der så jeg det her:

Det var bare ikke det billede som tegnede sig for mine øjne. Det eneste de viste mig var det her:

Mon det er noget alvorligt?

Ceterum censeo Facebook esse delendam.

En MAC

4 kommentarer
I dag har jeg lært (se kommentarerne i linket), at Mac i virkeligheden er noget kosmetik. Det var der ærligt talt godt nogen der kunne have fortalt mig noget før - nu forstår jeg bedre jeg har haft så mange problemer med at hjælpe min mor, gennem tiden.

Og hvorfor det ikke er til at finde rundt i tasterne. Og hvorfor jeg altid efterfølgende er endt op med underligt farvede fingre.

Ceterum censeo Facebook esse delendam.

tirsdag den 3. august 2010

Simon Says

Ingen kommentarer
Da jeg så på den der film med de eksploderende atombomber igår, kom jeg til at tænke på det klassiske 80'er legetøj Simon Says. Hvor man skal efterabe de lysende knapper, med hver deres tone. Og tænkte, det må man da kunne finde, så det kan embeddes. Så folk kan spilde lidt tid.

Og det kunne det. Enjoy!

P.S. Min highscore er indtil videre 16. Hvad kan du få?
Ceterum censeo Facebook esse delendam.

"Tak, Gud, for taliban"

Ingen kommentarer
Sådan ville jeg tænke, hvis jeg var pakistaner i de oversvømmede områder i øjeblikket. For hvor verden i første omgang vendte ryggen til katastrofen - for helvede, kan de da ikke klare lidt regn? - og frihedsminister Søren Pind tilbød at sende kr 300.000 afsted, gik taliban og sympatisører mere handlekraftigt til værks i området. De er jo allerede i lokalområderne, og er de facto nogle af de eneste med organisationen til at gøre noget.

Det fik så i går USA til at maksimere deres forsøg på at komme med nødhjælp til de fjernestbeliggende egne, i et forsøg på at taliban ikke skulle løbe med al sympatien.

Og idag har piben også fået en anden lyd, i form af kr 10.000.000, hos frihedsministeren, for nu er der jo gået frihedspolitik i det: Grunden til at vi gør noget nu, er dels de her meldinger om, at Taliban løber rundt og deler nødhjælp ud, og dels at situationen er så alvorlig.

Det er da meget fint, at han også nævner den alvorlige situation - men jeg kan altså ikke lade være at få den tanke, at hvis det ikke var for taliban, der bruger så ufine tricks at dele nødhjælp ud, så kunne de der pakistanere altså sejle deres egen sø - eller hvad det nu lige er de sejler i øjeblikket.

Så - jo - i den forhåndenværende situation er der mange pakistanere, der har gode grunde til at være glade for at taliban er til.

Og det kan man jo så filosofere lidt over hvordan det kan være. Især hvis man er frihedsminister.

Ceterum censeo Facebook esse delendam.

Åbent for kommentarer

2 kommentarer
Jeg har nu åbnet for kommentarer i Himmel eller Helvede opgaven - nye læsere kan endnu nå at gætte/tænke med, indtil i morgen aften.

Ceterum censeo Facebook esse delendam.

Nå, crap

4 kommentarer
Hvis nogen har fulgt min guide fra tidligere indlæg, for at lægge filter på google analytics for at undgår referrer spam - så følg også det råd der hedder at holde øje med GA bagefter nøje - for det lader til for mig, at der ikke er blevet optalt besøg hele eftermiddagen.

Jeg checkede ellers efter at have lagt filteret på, og da fungerede det tilsyneladende godt nok - men der blev jeg åbenbart snydt. Så nu har jeg pillet det fra igen - og jeg har også fjernet det tidligere indlæg, ihvertfald til jeg finder ud af hvad der er gået galt.

Ceterum censeo Facebook esse delendam.

Først med det sidste

Ingen kommentarer
Det kan være ganske sejt at scoope det samlede danske pressekorps - således var jeg den første til at sige, at Contador ville køre for Saxo Bank - 4 dage før nyheden iøvrigt begyndte at florere på rygtebasis. Og nu er det gået i opfyldelse - så jeg synes egentligt godt jeg kunne blive indstillet til en Cavlingpris.

Noget andet er så, at jeg personligt synes det er ret trist Saxo Bank fortsætter som sponsor - jeg havde set frem til at slippe af med det grimme logo og den grimme bank.

(Det undrer mig så i øvrigt, Riis udtalte i starten af Touren at den anden sponsor var på plads. Men Lars Seier siger nu det først var noget de fandt ud af på sidste uge af touren. Så løj Riis, eller er der en sponsor som er blevet droppet til fordel for Saxo Bank?)

Ceterum censeo Facebook esse delendam.

VigLink

Ingen kommentarer
Jeg læste på BloggerBuzz et indlæg om VigLink, som er en slags mægler imellem sites og affiliate-programmer*. De tager 25% af din indtægt fra affiliate programmet, tilgengæld behøver du ikke bekymrer dig om at signe up i hvert program, eller i det hele taget undersøge om nogen har et program.

For en som mig, der er nysgerrig omkring hvad internettet kan bruges til, i form af at tjene penge, men ikke skriver mine indlæg efter det, og bestemt ikke bruge synderligt tid på at undersøge om nogen har et affiliate program etc, er det faktisk ret smart.

Det eneste jeg hidtil har gjort det med var Amazon, og det var mest for at få nogle cool links til bøger. Men det har jeg droppet at gide, for det tog rigtigt lang tid at lave de links - og så har det ikke givet en rød reje.

Det sidste er jeg ikke overrasket over... med VigLink kan jeg så linke til Amazon uden at behøve at tænke nærmere over det, og eventuelle salg som kommer ud af det link vil jeg så modtage 75% af kommisionen af. Jeg tror stadig ikke der komme så mange salg, men nu kan jeg så se hvis nogen klikker på et af salgslinkende. (Som jeg altså ikke engang ved er et salgslink.) Og det kan også være meget sjovt at se, for en Google Analytics afhængig som jeg.

Alt i alt synes jeg det virker ret smart - jeg regner bestemt ikke med at score kassen (det har mine hidtidige eksperimenter i den retning lært mig, at det gør jeg ikke), men selve konceptet er fint - også selvom 25% er meget de tager, det er også en god forretning for VigLink!

(Og hvis I så følger mit link til VigLink, og signer op, får jeg del i jeres indtægt for det første år! (Det må være taget af VigLinks del - næsten helt pyramidespilsagtigt :) )).

Installation var nem - det fungerer meget som Google Analytics, og indtil videre ser sitet ud til at fungere fint efter det var lagt på. Så mangler der bare nogle danske programmer, så jeg kan anbefale HellyHansen gummistøvler, eller noget!


* For de der ikke ved hvad et affiliate program er: det er en betegnelse for når sites på nettet tilbyder andre sites (ofte for eksempel blogs) en kommision på salg, som de har lavet på basis af links fra bloggeren.

Ceterum censeo Facebook esse delendam.

mandag den 2. august 2010

Next Stop

3 kommentarer
Jeg stødte ret tilfældigt på denne video, som markerer samtlige atombombesprængninger i verden til og med 1998.

Ret fascinererende på en eller anden måde.


Ceterum censeo Facebook esse delendam.

Himmel eller Helvede

2 kommentarer
Ovenpå sandsynlighedsregningsopgaven, en lille logisk én. Jeg ved ikke hvor den stammer fra, den er muligvis også kendt. Selv kender jeg den fra min far - jeg hørte den første gang som barn; sikkert i en lidt anden udgave. Here goes:

Du er død. Hvorfor vides ikke. Men du kommer til Sankt Peter, og satser på at skulle i Himlen, men han fortæller dig at proceduren er lavet lidt om, i forhold til hvad du ellers har hørt.

Han viser dig to døre. Hvis du går en af den ene dør, vil du komme lige op i Himmerige, fortæller han. Men den anden dør fører lukt i Helvede.

Der er naturligvis ingen synlig forskel på dørene.

Men - til at hjælpe dig i dit svære valg er der ved hver dør placeret en mand. De to herrer er igen ganske ens. Du kan få lov til at stille ét, og kun ét, spørgsmål til en af dem - du bestemmer selv hvem af dem du vil spørge. Spørgsmålet kan kun besvares med et Ja eller et Nej.

Her kommer så problemet: den ene af disse mænd, forklarer Sankt Peter, er sendt af Djævlen, og vil altid svare falskt. Den anden er sendt af Gud og vil altid svare sandt. Og du ved ikke hvem der er hvem - og man kan ikke udlede noget om at Djævlens mand står ved døren til Helvede, eller omvendt.

Du vil jo gerne i Himmerige. Hvad spørger du om, så du kan finde den rette dør?

Jeg kommer med svaret om 2 døgn, igen. Jeg lukker for kommentarer det første døgn - det vil sige til tirsdag aften - for det vil være synd hvis en skriver det rigtige svar hurtigt - alle skal have lov at tænke lidt :).

[Opdatering]: Der er nu åbnet for kommentarer - hvis nogen har lyst til at komme med et bud.

Ceterum censeo Facebook esse delendam.

Svaret på en opgave

4 kommentarer
For et par dage siden gav jeg en lille opgave, omhandlende nogle døre, en bil og nogle æsler. Og jeg lovede at komme med svaret i dag. Så det gør jeg så :)

Da jeg i sin tid blev stillet overfor spørgsmålet, var min umiddelbare indskydelse, at det da for pokker måtte være ligemeget hvilken dør man valgte - det at en dør - som jeg ikke havde valgt - havde vist sig som ikke værende den rigtige, kunne da ikke influere på mit valg?!

Før var der 1/3 chance for at have gættet rigtigt - nu var der så 2 døre - og chancen for at jeg havde den rigtige dør måtte vel så være 50%, og den resterende dør ligeledes 50%?!

Sådan tænkte jeg først - men heldigvis regnede jeg efter. Og fandt frem til det rigtige resultat. Men opgaven er sjov, for den viser noget om hvor fejlagtigt hjernen kan tolke sandsynligheder - den ser på hvad der er af muligheder, og så må alle være ligegode. Eller noget - jeg synes ihvertfald den er sjov.

Og hvad er svaret så? Jo, man skal skifte sit valg af dør! Hvis du fastholder dit valg af dør, har du 1/3 chance for  at have gættet den rigtige - men skifter du dit valg stiger chancen til 2/3, altså det dobbelte!

Og hvordan kan det så være? Det skyldes, at da du foretog dit oprindelige valg, havde du 1/3 chance for at ramme den rigtige dør. Og kun hvis du var så heldig dengang, vil det være negativt for dig at skifte dør. Hvorimod du, hvis du valgte den forkerte dør første gang (2/3 chance), altid vil have fordel af det efterfølgende skifte - for nu er du sikker på at ramme den rigtige dør.

Det lyder sikkert sort, men jeg har en bedre måde at illustrere det på: lad os istedet for 3 døre sige at Casper C har 1.000 døre. Bag én af dørene er Lamborghinien, bag de 999 andre er æsler. Du vælger nu en dør. Casper C. åbner dernæst 998 døre - bag hver af dem er æsler. Vil du nu holde fast på din oprindelige dør - hvor du have 1/1.000-del chance for at ramme rigtigt? Eller vil du hellere skifte til den resterende dør?

Her synes jeg valget bliver klarere - og princippet er det samme.

Opgaven er ikke en jeg har fundet på, den kaldes The Monty Hall Problem, efter en amerikansk tv-vært med et program der mindede om det i opgaven. Og har skabt meget furore gennem tiden, en gang den blev trykt i et tidsskrift gav den anledning til brevstorm, blandt andet fra oprørte matematikprofessorer, som ikke mente svaret kunne passe. Men den er god nok.

Man kan læse meget mere om selve opgaven, løsningen og historien på Wikipedia. Hvor de forskellige muligheder og sandsynligheder også illustreres tydeligere end jeg gør her.

Ceterum censeo Facebook esse delendam.

Find dog på dine egne ord, slamhovede!

Ingen kommentarer
Brian Arthur Mikkelsen er i dag kommet ud af sit ferieskjul, og udtaler sin støtte til sin trængte partiformand: Hun bliver vejet på en anden vægt end andre politikere, udtaler han.

Ærlig talt, jeg synes det er så bundpinligt, når et ledende medlem i et parti eller en regering bruger et noget søgt udtryk, og alle nedad i hierarkiet efterfølgende også bruger det. Det minder vel mest og alt om en scene fra Kundskabens Træ, hvor eleverne i klassen gør alt for at mene det samme.

I dette tilfælde er det statsministeren, som for et par dage lancerede den der med, at Lene Espersen bliver målt på en anden vægt - og straks skal Brian Mikkelsen udstille sit tomrum, og følge trop.

Brian til møde med sin politiske støtte, Otto
Man kan så hæfte sig ved, at han følger statsministeren - og ikke sin parti- og gruppeformand (hhv Lene Espersen og Henriette Kjær), som har valgt at termen saglighed og usaglig skal være forsvaret.

Brian Mikkelsen fortæller også, at det som minister kan være svært at nå til alle de møder man bliver inviteret til - som Kulturminister fik han for eksempel mellem 50 og 100 invitationer om ugen, men måtte takke nej til de fleste. (Der er måske også lidt forskel på indvielsen af et nyt badminton-net i Nørre Sneum Hallen, eller fernisering i Mundmalerforeningen og et internationalt topmøde - men fint nok.)

Det giver mig så bare lyst til at spørge: Hvad så med mødeaktiviteten i Brian Mikkelsens nuværende job, som Økonomi- og Ehvervsminister? Hvorfor nævner han ikke den? Svaret er nok det indlysende, at der er mødeaktiviten ærligt talt ikke særlig høj. Men det skal man ihvertfald ikke kritisere Brian for - for hans mødeaktivitet er alligevel langt, langt højere end hans forgængeres! (Og det er jo målestokken nu om dage.)

Ceterum censeo Facebook esse delendam.

søndag den 1. august 2010

Whatever doesn't kill you

5 kommentarer
En tanke der har strefet mig et par gange over de seneste dage, er at denneher hus/skattesag måske kan ende med at blive en fordel for Helle Thorning-Schmidt. På længere sigt.

For det første må jeg sige, at jeg ikke har fuldt 100% med, da jeg var væk fra nyheder da den breakede. Jeg har  således aldrig rigtigt forstået, hvilken fordel hun/hendes mand, har fået af, at hun påstod han var i landet alle weekender. Udover at han altså kunne komme til at stå som medejer af deres hus - men hvad er fordelen lige i det?

Whatever. Der hvor jeg forestiller mig det kan gavne hende på sigt, er hvis hun kommer i Skat's helt store vridemaskine. For det burde kunne lære hende nogle ting om systemet, hun næppe kender til i dag. Om hvordan omvendt bevisbyrde - som Skat elsker - med videre fungerer.

Og det - det ville jeg godtnok synes ville være sundt, hvis vi engang fik en statsminister, som har prøvet. Og det kan jeg forestille mig, at jeg ikke er den eneste som synes.

Ceterum censeo Facebook esse delendam.

10 spil til PlayStation Portable - gratis

Ingen kommentarer
For en gangs skyld en reklame jeg ikke giver en overhaling med på vejen - den er vist ligeud af landevejen.


Ceterum censeo Facebook esse delendam.

Farvel til Radio Rosa

Ingen kommentarer
Jeg så netop i Lorry, at Radio Rosa sender for sidste gang i aften. Hvilket jeg blev helt nostalgisk over - for det var en af de lokalradioer jeg hørte en del, dengang hele lokalradio-fænomenet blev tilladt i starten af firserne (før det havde DR jo monopol på at fylde æteren i FM båndet). Det var min indgang til den danske radioscene, da jeg ellers hørte Radio Luxembourg.

Det var godt nok en kanal hvor de løse håndled tvang sig vej gennem højtaleren, og egentlig startede jeg vist mest med at høre den, fordi den delte frekvens med min favoritkanal, Radio Sokkelund. Som vist er hedengangen for mange år siden. Der var 4 kanaler på den frekvens - der var også en kristen, og så kan jeg ikke huske den sidste. Men det var ikke Radio Krishna, den lå et andet sted - den hørte jeg også nogle gange, det var godt nok syret.

Men hvad angår Radio Rosa, hørte jeg den jo altså ikke fordi jeg var bøsse - for det var & er jeg stadig ikke - men jeghar vist altid godt kunnet lide at få indblik i hvad der rør sig i minoritetssamfund. Og selvom jeg ikke har været bøsse, har jeg jo altid færdedes en del i det miljø, og det er måske også noget der blev lagt grunden til dengang. Og så spillede de sandsynligvis også noget af den bedste musik...

Ceterum censeo Facebook esse delendam.

Eksotiske København

3 kommentarer
Når man sådan har været en uge i det sønderjyske, og der kun har plejet omgang med sønderjyder, ferierende danskere og ferierende tyskere - så er det en hel omvæltning at komme tilbage til København.

Hvor en tur på gaden og i fakta viser at der også findes arabere, indere, pakistanere, somaliere, tyrkere samt en masse hverken danske eller tyske, som jeg ikke lige kan stedbestemme.

Tak for det København, tak for det Verden. Og skulle det koste noget, er jeg sikker på de penge kommer ind igen på inspirationens plusside. Men det er vist en konto DF og deres støttepartier sjældent gør op.

Ceterum censeo Facebook esse delendam.