Leoparddrengens
Public Key

lørdag den 6. marts 2010, kl. 23.36

Mere blog-brog

Ok - så hev jeg proppen ud den anden dag, så lad mig få det overstået.

For noget andet der virkelig irriterer mig i blog-verdenen er smartlog. Og her undskylder jeg mange gange overfor de af mine læsere som bruger systemet - og jeg ved I er nogen stykker. Jeg tror heldigvis også at I ved at jeg godt kan li' jer, at dette ikke er personligt!

Men som læser, især kommentator, er smartlog bare irriterende. Især hvis man bruger Gmail!

For det første: såvidt jeg ved kan man ikke bruge nogle former for html - eller andet markup - i kommentarer. (Og hvas man kan vil jeg meget gerne vide hvad & hvordan!). Hvilket er rigtig irriterende. Det gør ikke så meget omkring teksten, men når man gerne vil linke til noget er det altså lidt sygt. Ligesom det også er irriterende at læse andre som har skrevet et link i en kommentar, og så skulle copy-paste den over i en browser, for at kunne bruge den.

Altså, det er jo internettet det her - skulle vi ikke prøve at være lidt connected?

For det andet: De mails man kan signe sig op til at få, med nye kommentarer?! De virker ikke altid. Dog - som regel. Men man får bare en besked om, at der er kommet en ny kommentar. Så man skal klikke sig ind på bloggen for at læse den.

Og når man bruger Gmail (som jeg) er det ekstra irriterende: for Gmail filtrerer enslydende tekst fra, så jeg skal klikke på et link for at få vist linket til den blog hvor der er kommet ny kommentar?!

De andre gængse blog-systemer (well, ihvertfald Blogger og WordPress) skriver simpelthen den nye kommentar i mailen. Det er god service, og sådan det skal være.

(Hvis man er meget efter at få sin blog højt på en hitliste over blogs, er smartlogs metode jo ret smart - for antallet af hits på det enkelte indlæg bliver jo proportionalt med kvadratet af kommentarer, hvis folk altså er interesseret i at læse hvad der sker i en tråd efter egen kommentar - og det er de fleste vel. Igen - jeg skal på ingen måde anklage smartlog brugere i at tænke i d baner, men det er den eneste fornuftige grund til at lave mailen på den måde, som jeg kan komme i tanke om.)

Jeg kan ikke udtale mig om hvordan smartlog er at bruge, som skribent. Sådan set ønsker jeg da alt godt for smartlog - det er jo dansk, såvidt jeg ved? Derfor syntes jeg også det kunne være fint, hvis en smartlog-bruger evt kunne sende et link til denne post til the powers that be at smartlog - for muligvis er det ting som ganske enkelt kan fixes, og gøres bedre. Og det vil jo være til glæde for os alle.

For det er ikke fordi jeg prøver at starte en jihad i blogverdenen!

Ceterum censeo Facebook esse delendam.

0 kommentarer: