Leoparddrengens
Public Key

onsdag den 11. april 2012

Derfor købte Facebook Instagram

1 kommentar
Der har været talt meget om Facebooks køb af Instagram til en milliard dollars for et par dage siden. Og mange Instagram brugere er blevet paranoide over hvad der nu sker med deres billeder og konti.

Og det kan jeg jo godt forstå - erklæret Facebook-modstander, som jeg er.

Jeg tror imidlertid folk tager fejl i de gisninger de har haft om grunden - ihvertfald dem jeg har set. Jeg tror sådan set på Zuckerberg, det dumme svin, når han siger at den strategiske plan er at beholde Instagram som selvstændig entitet. Jeg er ikke engang sikker på han vil proppe reklamer på skidtet.

Jeg er ret sikker på, at det han i virkeligheden er ude efter, er mere click and trace, flere cookies. For kan han få et præcist billede af hvad du som Instagram-bruger kigger på af billeder, hvad du uploader, hvilke tags der interesserer dig, med mere, får han pludselig et meget mere komplet billede af dig.

Især når det kan kombineres med hans indgående viden om dine klik-mønstre på Facebook. Og hans sandsynligvis allerede enorme viden om hvad du kan lide af musik, gennem din Spotify-konto.

Des flere heterogene services han kan få integreret Facebook-loginet i, des mere kan han indsamle af viden om dig. Og det er det som er hele Facebooks forretningsidé - enten at sælge informationen om dine interesser videre, eller bruge til målrettede reklamer.

Jeg tror vi kommer til at se flere lignende opkøb i fremtiden, det kan være film-streaming tjenester, eller shopping-sites, eller noget tredje. Men ting hvor det du gør på sitet, fortæller noget om hvem du er - og hvad man kan sælge til dig. Og som ikke nødvendigvis har noget med Facebook at gøre - diversiteten kan netop give et dybere billede.

Personligt kan jeg se det positive - jeg blivere for hver dag der går gladere for jeg ikke har et Facebook-login - og jeg var aldrig med på Instagram. Jeg er lidt mere bekymret for jer andre.

Ceterum censeo Facebook esse delendam.